star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Роди се прекрасният малък мъж на мама Алексия!
Страници: 1 ... 16 17 [18]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Роди се прекрасният малък мъж на мама Алексия!  (Прочетена 106079 пъти)
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #425 -: Август 27, 2017, 09:58:19 »

Е какво се предаваш Lol Не е лична нападка, а абсолютно легитимно твърдение. И мен ме дразнят хилядите нови изгъзици, които лекарите твърдят непрекъснато и се бълват нови и нови НАУЧНО доказани факти, кой от кой по-неприятни за възприемане, ама някои за жалост са верни. Ето онова за плачът, който убива мозъчните клетки, демек сакън да не се разреве детето, защото кортизолът необратимо ще му видоизмени мозъка и то, примерно, никога няма да достигне пълен когнитивен потенциал. Или как хиляди майки са си "влачили детето за ръка", което явно излиза грешно според ортопедите, ама на нас ни е тъпо да си признаем, че може и да сме навредили неволно на детето си от зор да му помогнем.. В тази връзка и аз съм водела.
Мисълта ми е, че това, че нещо не ни харесва, не го прави грешно. И няма нужда да се връцкаме като ощипани веднага.
Ето, сега аз като родя ама изобщо не ми се кърми, значи толкова да не ми се кърми, че не можете дори да си представите. Но осъзнавам, че е най-доброто и ще се пробвам, пък колкото издържа. Може още на първата седмица да се откажа, защото това за мен е мъчение, не нещо прекрасно и невероятно. И колкото и да чета за ползите от кърменето и новите открития в тая сфера, състав на кърмата, пак ми е противно, отвратително и болезнено и не желая да го правя с ясното съзнание, че ще "отнема" нещо на бебето.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #426 -: Август 27, 2017, 10:08:23 »

Искам тук да вмъкна един интересен труд, който прочетох наскоро:
http://www.history.swu.bg/PDF/2k.pdf

Разказва за история на детството и отношение към децата и как то се е променило във вековете. Едва в днешно време децата са издигнати в култ, обществото е възпитано в детецентричност, не се гледа на тях като на работна сила, а като на невинни същества и прочие. Та, на мен ми става смешно някой като се опитва да прави паралел с миналото, как децата се били отглеждали нали от "цяло село" и прочие безсмислици, ако знаеш историческите факти. Просто е интересно, I am not even making a point here, за мен бе интересно да го прочета. Smile
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
kateto
Newbie
*
Публикации: 4357


« Отговор #427 -: Август 27, 2017, 10:09:50 »

Яна ходеше само в нас.. аз понеже съм зла навън уж я хващах за ръка и лека полека я пусках без да се усети..като се усетеше, че не я държа тупваше.
Ама на втория час вече си правеше сама крачки, та даже й стана кеф, защото се изправяше на катерушката и си тръгваше сама където иска. Преди 10-я месец май беше.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #428 -: Август 27, 2017, 10:29:58 »

И милиони майки врънкат, че ги боли кръст, защото правят нещо ненужно и даже вредно. Дай да си живеем с разбиранията на майките ни - сокче на два месеца и никакво гушкане да не се разглези
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #429 -: Август 27, 2017, 11:45:04 »

Онова водене на ръце ми е вредно, при което бебето е увиснало за ръцете си с почти извадени стави. Това си е зорлем. Иначе да го водя, защото е неуверено, но си ходи добре, не разбирам с какво вреди. То си е същото като да си го водиш, докато е малко, пресичате улица, разхождате се, стигате от точка А до точка Б. Кръста си заминава и без това. Стига ми неудобното спане, разнасянето и висенето над кревата. Това ми скапа кръста, не ходенето за ръка.
Не спирайте с четенето, с достатъчно мозъчни клетки сте, за да отсявате вярната информация. Пък нали знаете, преди всичко да се водете по детето хохохо  Lol
Активен


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #430 -: Август 27, 2017, 11:59:01 »

Да водиш за ръце малко бебе, което не е готово и изпружило ръце нагоре е първо тъпо, после може и да е вредно. Виждала към 7-8 месечни така помъкнати. Но към годинка, ако има нужда от водене , какво да го направиш? да го оставиш да си удари главата в плочките навън, щото е вредно да се води за ръка?
Нямам никакво чувство за вина, щото две минути не съм водила никой за ръка, ходеше си от рано и по много, но пък доста пъти е падало.
Има плахи деца, искат по-дълго подкрепа и не могат да се отпуснат сами.
Паяк, пожелавам ти да пуснеш бидони с кърма, два фризера да замразиш и до две и половина да кърмиш. Lol
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #431 -: Август 27, 2017, 13:41:24 »

Кръста си заминава и без това. Стига ми неудобното спане, разнасянето и висенето над кревата. Това ми скапа кръста, не ходенето за ръка.

Ох, именно, именно, "воденето" е последна капка в чашата...
Първо се кривях да кърмя, сега го разнасям най-малко по 4-5 пъти на ден за миене на дупе, приспивам го следобед на ръце, вечер пък задължително вися над кревата да то го галя...

Обаче пък се е научил - играе си из стаята и по някое време идва до мен и ме гушка Wub
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #432 -: Август 27, 2017, 14:28:28 »

Е, да де, аз за такова водене говоря. На десет месеца ако никой не го драпа за ръцете така, малко вероятно да проходи съвсем сам.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #433 -: Август 27, 2017, 15:06:34 »

Мхм, от две деца, и двете така сториха.  Lol
Добре, че не разчитам само на личната статистика.
Активен


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #434 -: Август 27, 2017, 17:38:41 »

Веднъж в Кауфлант между рафтовете срещнах родители, които бяха захванали едно много,ама много дребно момиченце -бебенце да ходело. Изглеждаше ми на 6-7 месеца, или пък да е било недоносено, но нямаше опора на краката. А бащата го водеше за ръцете нагоре. Това е единствената забележка, която съм поравила на друг родител за детето му, но просто беше смешно-тъпо-измъчващо.
Иначе моето дете на 9-10 месеца ходеше подпряно на всичко и нямаше нужда да го водя. Но можех да избирам къде да отидем- да има пейка и той да се подпира. Като си с две деца, голямото опрределя къде да се ходи и няма как да е винаги удобно за другото.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #435 -: Август 27, 2017, 17:42:15 »

Ами пак казват, че е вредно, защото се създава грешно чувство за баланс и после малко по-трудно се научават да си слагат ръцете пред лицето като падат, не че е нещо фатално. Но най-вече е излишно да се мъчи родителя да ходи наведен, просто не е нужно. На Ади никой не ѝ е показвал тая благинка преди да проходи и си беше щастливо пълзящо Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #436 -: Август 27, 2017, 21:37:21 »

Боян има връстник, който проходи на 10м. И то не беше, защото майката нещо насилва, а самото дете просто напираше. Тя се опитваше да го ограничава даже, защото нали уж не е полезно толкова рано. Ама то детето върви го спри.
А Боян пак казвам, още иска да го държа за ръка доста често. Вкъщи си тича много напред-назад, обикаля си, катери се свободно. Но навън... не ми пуска полата и това е. Ако аз го пусна започва да реве и никъде не тръгва. Та си се водим за ръчичка още. :/
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #437 -: Август 27, 2017, 22:30:06 »

Е, никой не отрича, че си има такива деца, просто масово са още кашкавалени на 9-10 месеца.

Воденето на вече проходило дете е друго. И мен ме боли гърбът яко, понеже все пак я държа да не се метне на улицата (когато ми позволи ахах). Поне живеем в затворен комплекс и там беснее колкото си иска.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #438 -: Август 27, 2017, 23:41:02 »

Благодаря за пожеланията и в групата, че ви е благ и на вас, не само на мен и че сте се развихрили тук  Cheesygrin Гошо без ръце не може само защото не пълзи и като му омръзне седнал, трябва водене. Той дори не може да се изправи сам, тежичко му е на детето. Повечето хора дори си мислят , че е проходил като ме видят да го водя за една ръка, толкова добре си върви до мен. Въпреки това не очаквам скоро прощъпулник и изобщо не го насилвам. Пак казвам, водя го за негово разнообразие и по негово желание.  Lol С нищо не бързам, честно. Майка ми, педагожката, онзи ден изтърси, че на неговата възраст трябвало вече да казва първи думички. Бъдете сигурни, че му говоря и пея, само приказки още не чета, защото не проявява интерес засега. Казах й, че цяла лятна ваканция е имала възможност да го научи (след като очевидно аз не се справям с тази мисия) и темата се изчерпа  Lol Други хора от семейството ме дразнят сега, но за щастие не по повод Гошо и не е за тази тема. А иначе майките около мен спряха да дават акъл, защото забелязаха, че ми минава информацията покрай ушите. Ей, умни жени бе. Вас си ви чета и питам, направила съм си преценка къде, на кого и за какво мога да се доверя  Kiss

Фей, не е задължително да има тема рождения ден, естествено, но аз нали се занимавам с декорация на събития и няма как на моето дете рождения ден да е без тема  Lol
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #439 -: Август 27, 2017, 23:54:43 »

По принцип е малко трудно да не пълзи и да мине директно на ходене, мускулите нямат необходимата подготовка. Ти го оставяш да се търкаля сам по земята, нали, едва ли го държиш само по дивани и легла Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #440 -: Август 29, 2017, 08:59:43 »

Естествено, че го оставям. Седи си на пода, играе си, обикаля цялата стая, тътрейки се на дупето си, но не пълзи. Тежък е, вече мина 12 кг.  Тромав е по-точно. Той не може да се сгъне. Едва от месец и нещо- два се обръща от гръб по корем и обратно, а на повечето от вас кога кога децата се обърнаха.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #441 -: Август 29, 2017, 09:25:26 »

Значи щом почти не се движи и не пълзи, е точният пример за дете, което не бива да се води за ръчички, защото мускулатурата му не е заякнала достатъчно. Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #442 -: Август 29, 2017, 10:10:32 »

Моето дете се преобърна на 7 месеца, твърде късно за амбициозни майки. Детето ми е атлетично, пъргаво и издръжливо повече от средностатистическото хлапе, въпреки , че до 7 месеца лежа по гръб. Има много деца, които никога не са лазили и директно са проходили. Ако го чувстваш тромав, аз бих му помагала да се раздвижи с повече упражнения, ако щеш и бънджи, за да стегне упората на краката.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #443 -: Август 29, 2017, 11:16:46 »

Разбира се, че има, просто трябва да проходят съвсем сами, когато са готови
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #444 -: Август 29, 2017, 20:43:32 »

Сашо този път се беше запасил с едно от онези неща, дето са наполовина за кучета, за да не води – не, че е водил Николето, обаче статистически, очкваше поне едно да води. Е, не би. От пъплене минаха на пъплене с подпиране и после станаха. Много малко лазене имаше в картинката, при това назад.
Активен

alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #445 -: Август 29, 2017, 21:58:03 »

Ама как няма да го водя, той иска да ходи. Да го натискам на пода ли? Ходи чудесно,  държейки се за едната ми ръка. Не са му кашкавалени краката, а килцата му тежат. Просто не може да се изправи, а може и да не иска,  няма как да знам. Ортопедът не препоръчва бънджита и проходилки, но има една при свекърва ми, защото ми е жал за нея. Хвърчи с нея направо. Не си представям каква алтернатива мога да имам. Той хубаво седи на пода,  но като го виждам, че не е готов сам да се изправи и пищи да ходи, да го оставя на пода ли? Е не става
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #446 -: Август 29, 2017, 22:30:37 »

Аз съм от отбора на Паяка и Ути май тук(абе не само тук). И аз четох, че е вредно воденето, в смисъл на кашкавалено още дете за двете ръце. За дете, готово да проходи, но на последен стадий, да се води за една ръка не е проблем. Някои така си искат и след прохождането (късметлии родители  Lol).
Моето беше много жилаво, разпълзя се на 6-7 месеца, на 9 ходеше по мебели и малко преди 11тия месец направи първи крачки. И след няколко дни отказа напълно да ходи за ръка....Та, без да е воден за ръцете (на бабите се карах също) си проходи рано, не мисля, че има връзка. Но той си беше готов и не мисля, че му е навредило.
Навън не помня да е имало проблем, където може, пълзеше, където не в количка или за едната ръка като стана стабилен.

Едит: хм,как така не се изправя сам, а е готов да ходи? Доколкото помня минава поне месец между двете. Аз бих насръчавала сам да се изпрви с някакви лесни предмети около него.  Бо ползваше дървената активна гимнастика от Лидл и кучето, чак след това дивана.
« Последна редакция: Август 29, 2017, 22:33:15 от Korneliq » Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #447 -: Август 29, 2017, 22:49:38 »

Ама как няма да го водя, той иска да ходи.

Еми как, лесно. Не го водиш. Готово. Cheesygrin Ще помрънка, ще помрънка и ще се помъчи сам. Особено пък ако не може да се изправи сам, значи мускулите му не са готови да поемат цялата му тежест и натоварваш тазобедрените стави така.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #448 -: Август 30, 2017, 08:17:35 »

Благодаря за съвета.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #449 -: Септември 01, 2017, 19:41:45 »

Аз не видях някой тук да е ЗА воденето за ръка при кашкавалена походка.
Активен


Страници: 1 ... 16 17 [18]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!