star chick-chat.org star Свободна зона star На лафче :-) star Да се похвалим (заместителна)
Страници: 1 ... 207 208 [209]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да се похвалим (заместителна)  (Прочетена 929335 пъти)
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #5200 -: Юни 08, 2018, 09:30:48 »

Аз няма как да сравнявам, но категорично не съм съгласна, че обучението в училищна ПГ е на по-високо ниво. Учебният план е един и се пуска от министерството, имат едни и същи входящи, междинни и изходящи тестове, както и учебни материали. Вероятно и от учителите зависи до голяма степен, но групата на Дани в момента излизат от градина гладко четящи, смятащи с двуцифрени числа и въобще на едно доста високо ниво.

Като предимство на училището считам единствено по-лесния прием в 1 клас, иначе съм твърдо за градина.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #5201 -: Юни 08, 2018, 11:01:48 »

Момичета, на идея си нямате колко имах нужда да прочета нещо такова за ПГ в училище. Мъничко се притеснявам, но ми давате надежда, че наистина е за хубаво.
Тя сега е на занималня, а там е с по-големи от нея и учи важни уроци за живота. Как приятелите могат хем да ти ядат от обяда, да ти решават задачките и да си играете, хем да ти кажат, че "рисуваш грозно" Unsure Lol Онзи ден отивам да я взема, тя с рана на крачето, сложих лепенки да си има, барем др. път се сети самичка Rolling Eyes
Фей и Ангелче, с Мукитата, по-спокойно ли ви е като има такова нещо с детето, как се процедира с тия джаджи от учителки и прочие? За звъненето в началото през 5мин ми е ясно, както и че не мога да разчитам на 5 годишно да го опази...
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #5202 -: Юни 08, 2018, 13:40:50 »

Аз не и го давам в училище. Само на екскурзии като ходят.
Лори, след трета група ми дадоха чисто нови неотваряни учебни помагала за три години в градината. Иначе всеки ден закачаха по една рисунка на таблото, но нищо съществено.  Сега 5-годишните в края на учебната година знаеха часовника, за азбука и цифри да не говорим. Имаха специален ден за космонавтиката, изработваха ракети, всеки сезон имаха тема за промените в природата, поне веднъж на две седмици имаха да учат стихотворения на изуст. Смятат със събиране и изваждане в различни варианти - с липсващо умаляемо, умалител или събираемо.
Чудесно е, че Дани е попаднал на учителки, които се водят по старите стандарти. До преди 2-3 г точно е трябвало да ги извеждат сричащи от 4 група, но на нас още в 1 ни съобщиха, че има промени в плана и критериите за покрити знания са намалени. Изредиха ни ги, сега със сигурност си спомням само, че след 4 група трябва просто визуално да познават печатните букви. И с числата беше брутално нисък прагът - до 5 в трета група и до 10 в четвърта. Сега дане не заблудя някой, и да е било до 5 втора и до 10 трета, но се съмнявам. Нашите не си и даваха зор за нещо повече. Не са и длъжни де, още на родителските срещи казхава да си работим с децата и толкова.
Паяк, целодневна форма ли ще е Ади?
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #5203 -: Юни 08, 2018, 13:48:48 »

Целодневна ще е, да.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #5204 -: Юни 08, 2018, 15:10:46 »

Да, да, със сигурност до голяма степен зависи от учителите. Но понеже на всяка родителска среща ни четат правилника с изискванията, не ми се струват занижени изискванията. Между другото, наскоро при Саня правиха открит урок по математика - до 5 е във 2-ра група смятането и си мислех, че е супер елементарно това като за 4-5 годишни деца, обаче бях изумена колко интересно са поставени задачите и упражненията и как изискват мислене и всъщност въобще не е толкова елементарно.

А в училището на майка ми направиха подготвителна група и тя като ми разказва какви чудеса правят учителките и колко е хубаво и интересно, направо ми идва да ги помъкна към Аксаково. Така че, няма правилен или грешен избор между училище или градина, ръководството и педагозите са важни. При нас голям плюс е, че са малко групи в сградите - 3 при Дани и 2 при Саня, директорката много взима участие в работата, познава всички деца и държи положението изкъсо.
Активен

veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #5205 -: Юли 04, 2018, 21:09:17 »

Ехеее, кога пораснаха тези форумни деца! Времето наистина си лети.  Wub
Не мога и да си представя какви емоции ви очакват покрай първокласниците. Надявам се да са много вълнуващи и положителни за всички.

Активен

Винаги очаквай неочакваното!
Страници: 1 ... 207 208 [209]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!