star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar Менструация
Страници: 1 2 3 ... 8 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Менструация  (Прочетена 123063 пъти)
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« -: Септември 12, 2006, 00:21:11 »

МЕНСТРУАЦИЯ

Менструацията се нарича още цикъл, месечен цикъл, месечно кървене, менструален период. Или просто се казва “В мензис съм.” Какво е “мензис” и защо се получава е доста сложен въпрос, но казано в едно изречение: менструацията е белег за полово съзряване. Това означава, че сега можеш да забременееш и да родиш дете.

Кога настъпва първата менструация?
Настъпването на първата менструация зависи от различни условия. Значение има климатът, начинът на живот и други. Ето защо в горещи зони менструацията се проявява по-рано (10-11 години), а в студените региони на света значително по-късно (16-18 години). Момичетата, които са принудени да упражняват тежка работа при лоши условия, а също и тези занимаващи се с усилен умствен труд, получават по-късно менструация.
В България първата менструация се явява средно между 13- и 14-годишната им възраст. За нормални граници на появата й у нас се приема между 12 и 15 години. Появата на менструацията преди 8-9 годишна възраст или липсата й след 15-16та година налага внимателно изследване с оглед откриване на причините и вземане на своевременни мерки за лечение.
Обикновено в случаите, когато момичето се развива нормално, след появата на първата менструация по-нататък тя продължава да се явява и да протича правилно. В други случаи се явяват различни нередовности, а по-късно менструацията се нормализира.

Какво представлява менструацията всъщност?
Качества на менструационната кръв:Тя има характерен червено-кафеникав цвят и е течна, и трудно съсиряща се.Наличността на съсиреци е признак, че кръвотечението е по-силно от нормата.
Количество:Количеството на менструационната кръвозагуба се намира в зависимост от продължителността и силата на менструационното кръвотечение. При менструация жената губи средно 50-100 г. кръв. Кръвозагубата протича по следния начин :
    * слабо начало
    * постепенно засилване
    * постенно отславане
    * край
Бурното начало, както и протичане говори за известна ненормалност.

Интервал:Менструацията се повтаря периодично през определен интервал. Под менструационен интервал трябва да се разбира броя на дните от първия ден до последния ден на една менструация. Най-честият интервал е 28 дни. Най-късият нормален интервал е 21 дни, а най-дългият - 31 дни. Вън от тези предели менструяцията се счита за ненормална по отношение на честота на появата й.
Различната дължина на менструалния интервал при отделните жени се обяснява с наследствените и индивуалните особености на жената.

Ритъм:Менструацията е ритмична (правилна), когато менструациите у жената се редуват през еднакви интервали. У една част от жените точната периодичност на менструацията се запазва дори при съществени промени в живота им. При други менструациите настъпват през различни интервали.Колебанията в интервала от 2-3 дни са твърде често ялвение.
Промени в ритъма настъпват лесно при нервно-вегетативни и нервно-психични дразнения и особено при промени в околната среда. По време на пубертета, както и след раждания и аборти аритмичността на менструацията е често явление.

Времетраене:Менструационното кръвотечение продължава определено време и спира спонтанно. Средната продължителност на кръвотечението е 4-5 дни, като то е най-силно на 2ия и 3ия ден. Границите на нормата са между 3 и 8 дни. Обикновено продължителността на кръвотечението у една и съща жена е доста постоянна, като много по рядко може да показва колебания. Ако разликата стане голяма, това е признак за известно патологично отклонение.
Интензивност:[/u]За “нормално” кървене говорим, когато тампонът или превръзката трябва да се сменят на всеки 2 до 4 часа. Ако кървенето е по-интензивно, тоест трябва да ги сменяш по-често, трябва да се обърнеш към гинеколог. Между другото, за нощните часове има специални, по-силно попиващи хигиенни превръзки и тампони, за да не се налага да ставаш специално и да ги сменяш.

Как да се подготвя за първата менструация?
Преди всичко да не се страхуваш. Количествата кръв, които ще загубиш, са минимални. Следователно, няма смисъл да носиш непрекъснато със себе си тампони или превръзки. Когато започне кървенето, най-добре поискай от майка си, някоя приятелка или по-голямата си сестра тези хигиенни материали. Всяка опаковка с тампони съдържа упътване, как да се поставят правилно.

Има ли някакви белези на идването на първата менструация?
Около 6 до 12 месеца преди първата менструация може да се появи бледожълто течение. То продължава или само няколко дни в месеца, или през цялото време. То показва, че в момента тялото ти се пренастройва хормонално.

Хигиена
По време на менструация жената трябва да спазва висока хигиена в областта на външните полови органи. Противопоказни са влагалищни промивки, къпане в басейни и вани, поради реален риск от проникване на инфекция. По същите съображения по време на менструация са протипоказни и половите сношения.

Ако има болка – какво да се прави?
Най-вероятно твоята менструация изобщо няма да ти създава проблеми. Ако обаче си отпусната и без настроение, имаш главоболие, болки в гърба и корема, има малки хитрини, които помагат:
    * топла вана
    * грейка върху корема
    * един час сън
    * спорт (при движение, спазмите намаляват)
Ако болките са много силни трябва да се обадиш на твоя лекар и да отидеш на преглед.
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #1 -: Септември 12, 2006, 00:36:27 »

МЕНСТРУАЛЕН ЦИКЪЛ

Интервалът между две менструации се нарича цикъл. В първите две години той често е нередовен. След това бавно се регулира.

Как протича един цикъл?
Цикълът започва на първия ден от редовната менструация и продължава до последния ден преди следващото кървене.

Разделя се на две фази:
През първата фаза в яйчника се развиват част от наличните над 400 000 яйцеклетки. Този процес трае около 14 дни. След това започва втората фаза, през която една зряла яйцеклетка се отделя в маточната тръба и пътува през нея около 4 дни към матката. Това се нарича овулация . Едновременно с това се отделят хормони, които променят лигавицата на матката така, че ако яйцеклетката е оплодена, да може да се “загнезди” в нея. Когато това се случи, настъпва бременност и в разстояние на следващите 10 месеца се ражда бебе. Ако яйцеклетката остане неоплодена, тя умира, съдовете на матката се свиват и лигавицата се изхвърля. Настъпва менструация, която трае между 3 и 7 дни. Ако кървиш по-малко от 3 дни, по-добре е да говориш с твоя лекар.

Отражение върху общото състояние
Менструацията е процес, който протича почти редовно със смущение,тъй като влияе и на други части от тялото, и на настроението.Само около 16-18% от жените нямат никакви оплаквания.
По-характерни смущения са:
    * болка в кръста и ниско в корема
    * главоболие
    * умора и отпадналост
    * повишена възбудимост
    * коремно-чревни спазми
    * напрежение в гърдите
    * промяна на насторението (хормоните предизвикват ту добро, ту лошо настроение)
    * могат да повлияят върху съня,храносмилането и работоспособността
« Последна редакция: Март 23, 2008, 20:16:10 от Xpucu, Причина: поправка на линка » Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #2 -: Септември 12, 2006, 01:18:29 »

ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ (ПМС)

Какво е пременструален синдром (ПМС)?
ПМС още се нарича "предменструална болест", "синдром на предменструално напрежение", “цикличен синдром".
Предменструалният синдром (ПМС) е термин, използван за поредица от физически и емоционални разстройства, случващи се в последната фаза на менструалния цикъл – 1-2 седмици, преди началото на менструацията и понякога продължава и след това. Симптомите обикновено се засилват в началото на цикъла, след което внезапно изчезват. По време на пубертета тези симптоми не са ясно изразени.


Какви са основните причини за ПМС?
Очевидна е връзката на ПМС с цикличните хормонални изменения. Подтискането на овулацията избавя жената от ПМС.
Предполага се, че освен хормоналните фактори, важна роля за развитието на ПМС при момичетата има отношението към първата менструация, страха преди нейното начало, а при жените - неудовлетворението от интимния и/или семеен живот.


Как се проявява ПМС?
В зависимост от това, кои симптоми на ПМС се явяват водещи, обособени са пет основни форми:
    * нервно-психическа
    * вегетативно-съдова
    * оточна
    * цефалгична (главоболие)
    * необичайна или атипична
Това деление е условно, тъй като понякога при една и съща жена може да се прояви съчетание на няколко форми на ПМС.


Как се проявява нервно-психическата форма на ПМС?
Тази форма на ПМС има различни варианти. Например, в предменструалните дни се забелязва агресивност, плачливост, раздразнителност. Жената лесно излиза извън себе си по повод и без повод, излишно избухлива е. Зачестяват конфликтите на работа и в семейството, със съпруга, децата и родителите.
В друг вариант, ПМС може да се съпровожда с депресия, плачливост, чувство за безнадеждност, възприемане на обкръжението в "черни" тонове. Уморяемост, сънливост или своеобразно изтощение на силите могат да бъдат признаци на ПМС.Жените усещат умствена и физическа умора, изпълняват с мъка обичайните задължения.
Нерядко се среща съчетание и на двата варианта на тази форма на ПМС.


Какви са вегетативно-съдовите симптоми на ПМС?
Те могат да се проявят под формата на болки в сърцето, които не отминават след приема на Валидол и/или Нитроглицерин, което нерядко води до погрешна диагноза "атипичен инфаркт на миокарда", защото са налице оплаквания от болки в сърцето, задух, слабост, а на електрокардиограмата типичните за инфаркта изменения липсват.
Може да се наблюдава циклично (преди всяка менструация) повишение на артериалното налягане. Понякога се отбелязва "синдром на паническата атака": повишаване на артериалното налягане, втрисане, учестяване на сърдечната честота и дишане, спастични болки в корема, страх от смъртта, прескачане на сърцето. В края на този пристъп се забелязва повишено пикочоотделяне на почти безцветна урина.


Как се проявява оточната форма на ПМС?
Тази форма се характеризира със задръжка на течности в организма, болки и напрежение на млечните жлези, оточни ръце и крака, подуване на корема. Отбелязва се повишаване на теглото. С настъпване на менструацията настъпва подобрение, лекота на тялото, "просветване" в главата, отоците и наддаденото тегло изчезват.

С какво се характеризира цефалгичната* форма на ПМС?
Нерядко жените забелязват главоболие именно в предменструалните дни. Болката бива пулсираща, започва в слепоочните области и протича по типа на мигрената. Може да се появи чувство на "напрежение" в очните ябълки. Главоболието може да се съпровожда от гадене, повръщане; налягането като правило не е повишено.
*- (от думата cefalgia – главоболие)


Какво значи необичайна или атипична форма на ПМС?
Срещат се следните атипични форми на ПМС:
    * циклично повишаване на телесната температура от 37,2 до 38-39° С при отсъствие на признаци за възпаление и простуда;
    * циклични пристъпи на бронхиална астма;
    * циклични алергични реакции, хрема;
    * циклични пристъпи на епилепсия;
    * циклични прояви на екзема, на невродермит;
    * цикличен язвен стоматит - язви на слизестата обвивка на устата;
    * циклични заболявания на очите; конюнктивит, повишаване на вътреочното налягане, рязко понижаване на зрениеКакви основни методи за лечение и профилактика на ПМС съществуват?
За лечение на ПМС се приемат хормонални, пикочогонни, хипотензивни продукти, антидепресанти, транквилизатори и пр. Препоръчва се ограничаване на солта, прием на продукти с високо съдържание на калий: стафиди, сушени зарзали без костилки, печени картофи. Ако жената се нуждае от предпазване от бременност, то приема на противозачатъчни таблетки едновременно ще я избави и от ПМС. Обезателно се назначават витамини от групи А, В и Е. От хормоналните продукти, ефективни при ПМС, се препоръчва Дуфастон, приемът на който е възможен и при жени, на които е противопоказан приема на контрацептиви.

Кой трябва да знае за съществуването на ПМС?
Почти всички: майката, която ще забележи и обясни случващото се на подрастващата дъщеря; бащата, брата, приятеля, учителя, за да се отнасят грижовно и със състрадание (а не с раздразнение!) към жената, майката, сестрата, приятелката, съученичката, сътрудничката и т.н.

Exclamation Нещо интересно Exclamation

При възраст 19-29 години ПМС се среща примерно при 20 % от жените, а след 30 години при 55-60%. ПМС по-често се наблюдава при жени на умствения труд, при наличие на професионални вредности, а така също при хронични заболявания на различни органи и системи.

Установено е, че 27 % от жените, осъдени за престъпления, са ги извършили именно в предменструалния период. В тези дни честотата на хоспитализация на жените по екстремни показания съставлява 29%. В периода между 25-я и 28-я ден на цикъла се случват 26% от пътнотранстпортните произшествия, извършени от жени. Ученичките и студентките получават по-ниски оценки, зачестяват конфликтите в училище и дома.

Понякога цялото семейство забелязва, как се изменя характера на майката или сестрата в определените дни от месеца. Описани са случаи на циклично зачестяване на пристъпите от бронхиална астма у момчета в тежките предменструални дни на майката.
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
6u6inka
Newbie
*
Публикации: 427« Отговор #3 -: Септември 12, 2006, 02:19:51 »

Забрави да кажеш, че менструацията е много гадна нелечина доживотна болест:)
Активен

Ако понякога се чувстваш безполезен,  депресиран или обиден…
Винаги помни, че ТИ някога си бил най-бързият и най-способният победител измежду милиони малки сперматозоиди.
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #4 -: Септември 12, 2006, 10:22:34 »

Ей 6u6, не е доживотна бре  Big grin Нали,когато стигнеш 50-те годинки и ти свършва някъде на тая възраст? Smile
А иначе си absolutely right,че е гадна нелечима болест Huh
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #5 -: Септември 15, 2006, 17:25:29 »

Отврат Smile)))
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #6 -: Септември 18, 2006, 23:26:21 »

ПРОБЛЕМИ,СВЪРЗАНИ С МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ

Проблемите, свързани с менструалния цикъл, могат да се появят в следния вид:
        *нередовен цикъл - ако менструацията се появява на интервали, по-малки от 21 дена и по-големи от 35 дена
        *обилно кръвотечение - над 80мл
        *промени във времетраенето на кръвотечението - над 7 дена
        *отсъствие на цикъла


ExclamationИзключения
Нередовния цикъл се среща при момичетата, тогава,когато се появява първата менструация и когато започва формирането на процеса на развитие на яйцеклетките. На някои момичета им трябват 2 години,за да се нормализира цикъла, но вече на 15-16  години цикълът трябва да е редовен. Ако има някакви проблеми и след това, задължително трябва да се посети лекар.
Нарушения менстриалния цикъл се появяват при жените на възраст 45-55 години. Тогава спира образуването на хормони и съзряването на яйцеклетки. Този период продължава около 5 години. Менопаузата е съпроводена от удължаване и скъсяване на интервалите и времетраенето, както и от промени в количеството на кръвотечението. С времето менструацията спира напълно.
Отсъствие на менструацията се появява при бременност и лактация (производство на кърма)


Какво може да предизвика тези нарушения?
       *инфекциозни болести
       *гинекологични болести
       *повреждане на матката (след изследвания,прегледи   или аборт)
       *сърдечно-съдови проблеми и болести
       *емоционални шокове и проблеми
« Последна редакция: Март 23, 2008, 16:13:01 от Xpucu, Причина: поправка на линка » Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #7 -: Септември 18, 2006, 23:31:56 »

Защо закъснява менструацията, когато няма бременност?

Всяко закъснение на менструацията може да означава начало на бременност (дори, когато жената предполага, че това е невъзможно - приемала е надеждни контрацептиви).

В някои случаи закъснението на менструацията може да бъде провокирано от други фактори. Менструалният цикъл може да се удължи поради овулаторни аномалии. Причина за това могат да бъдат:

- остро възпаление,

- силен емоционален шок,

- отсъствие на овулация в този цикъл,

- късна овулация - последното, по правило, се получава в следствие на хормонална терапия (прием на естрогени в предовулаторния период: овулацията може да се отмести 10-15 дни!), приемането на контрацептиви таблетки "на следващия ден" или внезапно прекратяване приема на противозачатъчни средства в течение на цикъла.

- функционална киста на яйчника - нарушение на цикъла може да бъде предизвикано от функционална киста на яйчника - фоликулярна киста, на неовулиралия фоликул (синдром LUF) или киста на жълтото тяло (което понякога може да "живее" повече от обикновено, задържащо по този начин настъпването на менструацията).


Синдром LUF - характеризира се с нормално съзряване на доминантния фоликул в продължение на целия цикъл, но без неговото пукане. Това се случва в 5-10% от нормалните цикли. Но когато този синдром се повтаря често, това по правило води до невъзможност за забременяване. Диагностиката се базира на данни от хормоналните анализи и ултразвуковия мониторинг: фоликулът не изчезва, а бързо увеличава размерите си. Може да достигне 4-5 см. в диаметър.


Какво да направим в такъв случай?

Достатъчен е простият график на базалната температура, за да се определи нарушение на цикъла. Ако жената не се прегледа при лекар, то много рядко може да получи данните на температурата в нужния период на цикъла. Затова първата крачка е да се изследва наличието в кръвта на хормона, който може да свидетелства за началото на бременност.
...... източник: http://feminaweb.narod.ru/
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8 -: Септември 22, 2006, 14:09:03 »

Понеже предния месец го изкарах тежко, ето и малко инфо, за болките, по време на менструация (дисменорея):
 
Какво е болезнена менструация (дисменорея)?   
Болезнената менструация (дисменорея) е медицински термин за менструални крампи - тъпи и пулсиращи болки в долната част на корема, които някои жени преживяват преди и по време на менструални кръвотечения. В някой случаи те са достатъчно силни, за да нарушат ежедневната активност на жената.

Крампите обикновено започват три години след започване на менструацията, но могат да се появят и по-късно. Те могат да продължават през 20-те години или до раждането , след което да намалеят по сила или да изчезнат напълно.

Симптомите на болезнената менструация се изразяват в тъпи и пулсиращи болки ниско в корема, излъчващи се към гърба и бедрата. По-рядко тези симптоми се придружават от гадене и повръщане, редки изпражнения, изпотяване и световъртеж.


Какви са причините за болезнена менструация?   
Известни хормонални промени по времето на месечния цикъл могат да бъдат причина за дисменорея. Най-честият фактор, предизвикващ болка е производството на простагландини от организма - хормоноподобни субстанции , които причиняват контракции (свивания на мускулатурата) на матката по време на менструация и осигуряват изхвърляне извън организма на менструалната кръв и тъкани. Прекалено високото ниво простагландини може да причини повтарящи се контракции или спазми, които се възприемат като крампи.

Обичайно е тези болки да продължават през репродуктивните години, но много жени намират менструалните крампи за по-леки след раждането.

Други причини:
ендометриоза - при това състояние тъканта, която покрива кухината на матката се развива извън нея, най-често в маточни тръби, яйчници и таз
възпаление на гениталиите (тазова възпалителна болест) - обикновено се причинява венерически болести
употребата на противозачатъчна спирала - може да е причина за силни крампи, особено през първите няколко месеца след поставянето
миома или полипи на матката


Какво е лечението на болезнената менструация ?   
При болезнена менструация, дължаща се на заболяване трябва да се лекува основното заболяване. В зависимост от причината, лечението може да бъде антибиотично (при инфекция), оперативно (при миоматозни възли или полипи).

Обезболяващи медикаменти като аспирин и парацетамол облекчават лекия дискомфорт, но ако болката Ви е по-силна, опитайте нестероидни противовъзпалителни средства - ибупрофен, напроксен, които подтискат освобождаването на простагландини.

Лекуващият лекар може да назначи противозачатъчни средства или прогестерон, които повлияват баланса на хормоните по начин, който облекчава болката.

Редовните физически упражнения водят до увеличено отделяне на ендорфини - естествени обезболяващи средства в организма.

Достатъчно почивка.
Активен


Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #9 -: Май 01, 2011, 18:23:44 »

Здравейте!
Аз има един проблем през септември мин. година ми дойде за пръв път на 12.
Така идваше ми редовно,но от 26.02.2011 не ми идва!
Имам симтоми на идване на менструацията,но ...
от вторник до петък от 15:00 до 18:00 съм та народни танци малко бях напрегната,а и съм диабетичка!
Мама казва,че е от претоварване и затова!
Съвет? Sad
Активен
mi6lence
Newbie
*
Публикации: 549« Отговор #10 -: Май 01, 2011, 21:33:42 »

Здравей. В първите години е нормално ментруацията ти да е нередовна. Добре е, че си споделила с майка си. Щом и тя знае, ако имате някакви притеснения и продължи да не ти идва, може да те заведе и на гинеколог.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #11 -: Май 01, 2011, 22:30:29 »

Здравей, Теодора.
Наистина е възможно да е защото по принцип в първите години се случва често да е нередовно, а и все пак е пролетно време, разни климатични промени също влияят, спорта, ако си отслабнала-също, така че не се тревожи излишно, но и не го неглижирай съвсем. Казвам това във връзка с диабета. Предполагам си имаш ендокринолог, който те следи? Ако продължава да ти закъснява, може първо да се консултираш с него и после да обсъдите как да подходите и дали имаш нужда да те види и гинеколог.
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #12 -: Май 04, 2011, 15:22:30 »

Благодаря ви много!!!
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #13 -: Април 11, 2012, 13:07:14 »

Здравейте!
Имам един въпрос. Утре имам важен концерт танцувам народни танци,но днес ... имах изненада..дойде ми... та въпроса ми е изобщо да ходя ли?
Активен
Ivena
Newbie
*
Публикации: 650« Отговор #14 -: Април 11, 2012, 14:52:39 »

Какво те притеснява, за да не отидеш?
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #15 -: Април 12, 2012, 07:53:35 »

ами да не направя някой гаф! Знам ли всичко може да се случи
Активен
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #16 -: Април 12, 2012, 09:21:02 »

Нищо не може да се случи. Ако те боли, си вземи болкоуспокоително. Ако ти е много обилно, си сложи тампон или някоя дебела превръзка, или и двете.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #17 -: Април 12, 2012, 09:33:07 »

Абе аз съм забелязала, че съм не точно по-чувствителна, но някак си по-уязвима в менструални периоди. Прилошава ми по-лесно, глава ме боли... Просто се подсили с един шоколад преди концерта.
Активен

C’est tout!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2012, 01:18:39 »

Притесних се тук и бързам да пиша. Втори ден от цикъла , тази сутрин кръвта беше адски черна,големи съсиреци,а и заблеязах,че мирише на много много сладко,а не на обикновената миризма на желязо. Просто прясно сладка кръв. Рових и четох досега,някакви неща ми излезнаха,че може да съм чла много плодове,дъра-дъра,но това,което ме изплаши е повтарящата се диагноза за диабет. Дето го имаме по семейно,а и май си похапвам сладко напоследък.

Някакви медицински лица на линия ? Или нещо да ми препоръчате за контрол на кръвната захар,махмурлирам и не мога да мисля,а баща ми не е в скайп.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #19 -: Октомври 07, 2012, 08:05:46 »

Все си мисля, че за диабет все и други симптоми биха ти излязли, потене, и там какво беше още по-особено. Мен също би ме стреснало нещо такова, но пък може и да е нещо инцидентно. Дишай, докато се събуди татко ти и ще го разпиташ Smile
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #20 -: Октомври 07, 2012, 11:04:14 »

Тук в DM продават едни тестове за диабет и инсулинова резистентност, сигурно и в Boots ще има нещо такова. Може да си вземеш така като за първа успокоителна стъпка.
Активен

C’est tout!
Ivena
Newbie
*
Публикации: 650« Отговор #21 -: Октомври 07, 2012, 12:22:15 »

Моят опит с инсулиново-резистентните менструации никога не е регистрирал подобни състояния.
А за тези тестове за диабет и ИР, съм по-скоро скептично настроена, макар и да не знам какво точно представляват.
Като знам аз колко съм се изследвала и колко медицински спорове има по отношение горна граница на инсулин, за да се постави диагноза ИР, не бих се доверила посмъртно на нещо, продавано свободно в търговската мрежа.
Както каза Бизар, щеше да имаш много повече симптоми, ако става дума за диабет.
Според мен е просто някакво моментно състояние на организма.
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #22 -: Октомври 07, 2012, 12:29:44 »

Е, Ивена, кой е тръгнал да поставя диагноза на базата на тестове, продавани в дрогерия?? Казах просто, че така на първо време, в неделя, не е лошо да си направи един тест, особено като толкова много се безпокои.
Активен

C’est tout!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2012, 01:28:34 »

Хвърлям баща ми и аз все в осма глха,втора седмица се съдирам от хрипове,сега и това,да не говорим,че моментното ми състояние на духа е като на дървена лъжица.

Имам и други симптоми на диабет,взех си две тестчета -резултатите ме наплашиха повече. Ще ида най-вероятно тия дни да ме боцнат,а след 1 седмица и на гинеколог да види как е малката пачавричка.

Но просто нямаше такъв разговор в скайпа,знаете как се чува и се вика " за мензиса да питааам,за цикълааа" - "а,какво " и т.н. Майка ми обяви,че съм бременна от островитянин,та затова съм била сладка,а аз през цялото време си мислех как ли се е чувствал Едуард Кулен като Бела и в онова определено време от месеца.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #24 -: Октомври 08, 2012, 07:00:35 »

Оф, ама и сте картинка Big grin
Кофти иначе за резултатите, да се изследваш подробно и дано не е нещо сериозно. Гуш. И аз днес ще чакам едни подобни резултати за Боянчето, та съм духовно с теб.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #25 -: Октомври 18, 2012, 10:17:35 »

Преди малко ми се случи нещо странно...имах усещането, че ми идва, ама изведнъж, с кръвоизлив. Знаете какво имам предвид, това като изпускане долу на балончета, ама много и обилно...и в паника тичам към бюрото да си взема чантата и да стигна до тоалетната, преди да е станала беля с дрехите...И отивам и какво- НИЩО. Няколко капки течение (дори не супер много, нито гъсто) и това е. Ходеше ми се и до тоалетна, ама егати, то е съвсем различно...Много ми е странно,з а всеки случай съм с превръзка.

И да се оплача от себе си- много съм несериозна, от месеци не си водя календар за цикъла. Мислех,че ги помня и сега седнах да нанасям- помня само май и септември. Цялото лято дупки... Тъпо...от този месец ще съм по-сериозна, обещавам.
АктивенSmiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #26 -: Октомври 18, 2012, 10:28:07 »

И аз съм имала подобни случки. Странно е, панирала съм се и съм тичала като тебе до тоалетната. Едно такова като изпускане на въздух е Lol Been there, done that.
Активен
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #27 -: Октомври 18, 2012, 11:00:37 »

О да, познато ми е и на мен  Razz Предимно ми се е случвало на лекции или в градския транспорт. Имам чувството, че всичко е на психическа основа - знаеш, че трябва да ти идва и съзнанието ти си прави майтапи с теб, че ти идва брутално силно в най-неподходящия момент  Razz Аз откакто съм на ОК съм забравила що е  то календарче. Даже ми трябваше малко време да зацепя за какво календарче иде реч, а едно време бях много стриктна в тези неща.  Razz
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #28 -: Октомври 18, 2012, 12:42:23 »

И аз съм същата паника като ми идва, винаги се завтичам в тоалетната, винаги ми се случва съответно като съм навън, а то нищо. Затова пък вкъщи съвсем редовно мажа дивана ..просто както си седя и експлозия.
На първия ми ден на работа обаче, докато разговарям с колегите и пак усещам как нещо потича, ама яко. Газ до тоалетната и тоя път наистина беше страшно, как не си бях наклепала светлата рокля, не знам, ама бедрата ми бяха целите в кръв. От няколко години не нося тампони, ама явно като работя ще почна пак. По принцип не мога да се оплача от цикъла си - перфектен е, редовен, кратък, но първия ден са все едни такива талази, дето ми правят сума ти бели.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #29 -: Октомври 18, 2012, 14:43:08 »

При мен първите 2-3 дена е така, ужасно обилно е и дори с най-големите превръзки цапам поне по едни дънки на цикъл, ако не ги сменям на всеки час. За рокли и светли дрехи не може да се говори.

Но и аз не се оплаквам, редовен е и да чукна на дърво нямам непоносими болки, само това, че е обилен и цапащ, ама то е по-скоро неудобство (колко столове съм изцапала в различни фирми и после тайничко ги чистя, ама е срам и ужас)
АктивенXpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012« Отговор #30 -: Октомври 18, 2012, 23:19:33 »

Защо не ползваш тампони тогава?
Обилен цикъл без тампони не карам. А напоследък май никакъв не карам без тампони, просто защото не мога да седя на едно място и с превръзки се чувствам неудобно на работа, навън, в колата.
Даже последно, нали за върха на гадостта, цъфнах баш на teambuilding-а и то баш като отидохме в хотела. Еми просто се презапазих с една кутия по-големи тампони и не се лиших ни от разходките, ни от спато, ни от светлата рокля, ни от нощното къпане в горещия басейн.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #31 -: Октомври 19, 2012, 01:05:45 »

Ох и аз първите два дни съм като заклана, след това изведнъж трети и четвърти ден стават само леко зацапващи... Но на мен ми е доста дискомфортно с тампон точно в началото. Чувствам се някак "налята", много ми е неприятно. Слагам само, ако съм навън и сменям често..

Иначе нямам моменти на заблуда кога ще ми дойде, главоболието ми преди това е толкова нечовешки силно, сякаш някой забива пръсти в мозъка ми... Спре ли изведнъж, значи ми е дошло.
Активен

C’est tout!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #32 -: Октомври 19, 2012, 03:24:04 »

Моя канибализъм е мечтан понякога. Идва когато трябва според календара,винаги рано сутрин,че като идеш да пикаш и видиш 1-2 капки. Не се олива,спира на втория ден,а на третия се изчиства вече. Нямам болки особени или нервни разстройства. Но в момента,в който почна да правя редовно секс и се влошава,последния път имах чувството,че имам грейпфрут пълен с пчели вместо яйчник.
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #33 -: Октомври 19, 2012, 09:54:07 »

И аз не обичам тампони, така не и не свикнах с тях. Нося по принуда по моретата само, ама рядко, открих, след 3тия ден и без нищо да съм, от студената вода нямам проблеми, временно "изчезва".
АктивенJustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #34 -: Октомври 19, 2012, 15:00:17 »

аз без тампони не мога да живея...преди да цъфна винаги ме болят зверски гърдите, вие ми се свят, гади ми се и имам страхотно главоболие. Като цъфна няколко часа след това започват режещите болки....целият ми корем изтръпва, все едно че някой ми е бил локална упойка в корема, изтръпнал но много боли....това е момента в който пия Аулина Smile И първите 2 дни съм задължително с тампони, че тече като река, дори понякога като знам че ще излизам или че ще съм на крак, слагам и тампон и превръзка първите дни че ако протече тампона да не се оплескам. След третия ден вече е мнооооого лекичко и четвъртия ден всичко се изчиства и на петия няма никой.
Активен


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #35 -: Октомври 19, 2012, 18:49:55 »

Днес бях на гинеколог и тъй като очаквам да ми дойде през следващите дни.... лекарят ми показа и ми каза - днес по-късно или утре ще ти дойде Lol Беше интересно да видя как цикълът ми е на път Lol имам го на снимка Lol
Активен
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #36 -: Октомври 19, 2012, 19:52:04 »

Що ходиш преди мензис на гинеколог?
Активен
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #37 -: Октомври 19, 2012, 20:05:05 »

Еми щото сега остана време... А и според мен (демек по моите ПМС симптоми) имам още поне 5 дена до цикъл.
Активен
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #38 -: Октомври 22, 2012, 13:20:32 »

Смайли, това стана ми доста интересно как точно си го видяла, я разкажи повече. Защото ми се е случвало и на мен да отида на гинеколог като си мисля че имам още 4-5 дни и да ми каже гинеколога ами то започнало да ти идва (като все още не е имало нищо) и реално до 2-3 дни ми идва....затова ми е интересно Smile
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #39 -: Октомври 23, 2012, 16:53:08 »

Тоя месец ми се събраха очите от цикъла ми. Дали защото ми закъсня заради климата (вервайте ми, надявах се, че поради друга причина ми закъснява), но като цяло забелязвам  тенденцията яко всичко да ми се разбичква когато сменя обстановката. Така стана и след морето това лято, че и миналото. Болиии, течее, ако имакак цял юмрук тампон щях да сложа, за да не бягам през час да сменям тампон и превръзка. За сметка на това, си изтече за 4 дни  Smile
Активен


peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #40 -: Юли 18, 2013, 17:43:45 »

Откакто спортувам всеки ден е започнало да ми закъснява,което,Бога ми,откакто имам менструация не ми се е случвало,винаги е било на точна дата,на 29 дни,а сега от няколко месеца ми закъснява винаги с няколко дни,за сметка на това леко и почти безболезнено. Като се прибера ще ходя така или иначе на гинеколог да ме види и да си каже мнението,но ако някой знае нещо по върпоса,моля да сподели.
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #41 -: Юли 18, 2013, 18:20:33 »

Е какво значи закъснява, просто ти се е пренастроил нещо, на мен ми идваше на 30 дни 1 година, сега стана 26. Няма страшно Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #42 -: Юли 18, 2013, 18:39:33 »

Нали ти идва , какъв ти е проблемът?
Активен

peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #43 -: Юли 19, 2013, 01:11:21 »

Намирам го за аномалия 12 години да ми идва на 29 дни и сега от няколко месеца си идва както си иска,имах и някакво зацапващо по едно време. Мерси все пак!
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #44 -: Юли 19, 2013, 08:27:11 »

Лекарите лекуват промените в цикъла с противозатъчни, те нямат кой знае какви похвати. При положение, че има жени на които не им идва с месеци, твоята "аномалия" ще отнесе противозатъчни или прогестерон, както всички останали.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #45 -: Юли 19, 2013, 08:32:20 »

Или витамини А и Ц за кървенето между циклите Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #46 -: Юли 29, 2013, 16:16:36 »

Искам да ви питам търпите ли болките по време на цикъл (ако имате),или пиете нещо?

Аз явно съм маниак на тема нежелание да пия лекарства. Отскоро пия витамини, иначе нищо никога не пия, освен като настина 1-2 пъти годишно- упсарини, витамин Ц, хапове за гърло и точка.

Но летните месеци от 2-3 г. имам ужасен първи ден на цикъла (почти цял ден ми е зле, с нещо като контракции- болките не са нетърпимо силни, но някак ми призлява от самите спазми,не знам как да го обясня, ама е гадно). Та, напоседък пия по 1-2 хапчета бусколизин първият ден след като се мъча поне до обяд и видя, че не минава. Помага ми супер много и се замислих защо се мъча, по дяволите...

Та, вие пиете ли нещо или като мен се мъчите да търпите (по неясни причини, едно хапче на месец няма да ме убие...).
АктивенCatherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #47 -: Юли 29, 2013, 16:24:46 »

Ами виж сега, и аз не обичам да пия ей-така за спорта, да не би да умра от малко болка, ама съм се научила да си "разчитам" болката. Не знам при другите как е, но при мен са два вида - едната е доста неприятна, но като цяло лесно отшумява. Другата е пулсираща, по-скоро на спазми, и като усетя, че ме хваща този тип, посягам си към спазмалгона или аналгина. Мисля, че веднъж ми се е случвало, откакто съм на ОК, да пия и Аулин, но като цяло рядко е чааак толкова зле. Та общо взето ги усещам накъде отиват нещата и спрямо това решавам дали да пия или не. Ако болките са от втория вид, не се притеснявам да пия нещо, все пак става въпрос за едно хапче месечно, максимум две.  Smile
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #48 -: Юли 29, 2013, 16:30:55 »

Боже, бусколизин! На мен след операцията ми е толкова зле, че направо съм пред припадък и понякога даже аулин пия в крайни случаи. Опитвам се да търпя, но винаги взимам хапче, въпросът е дали аулин или спазмалгон само. Но пък при мен болките станаха наистина жестоки.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #49 -: Юли 29, 2013, 16:33:04 »

моя цикъл винаги е бил много тежък, първия ден са нечовешки болки, понякога с припадъци и повръщане :(
Попринцип търпя доста на болка, ама има един момент в който нещата стават неконтролируеми и си взимам Аулина, иначе друго не ми помага. Като ме хване аулина съм като нов човек Smile
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #50 -: Юли 29, 2013, 16:38:40 »

Знам, че бусколизин е леко, но на мен ми помага и затова не виждам смисъл от по-тежка артилерия.

Явно много хора са с болки, аз 10 години бях супер, съвсем леки болки и малко по-обилен цикъл, но последните години първите дни са ми зле, даже един път виках мъжа, че усещах, че ще припадна  Rolling Eyes
АктивенSmiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #51 -: Юли 29, 2013, 16:46:25 »

Аз имам доста тежки първи и втори дни по принцип. Дори след изпити хапове съм си тръгвала от работа, защото не мога да издържа. Пия тип нурофен/ибопром и т.н. По два в началото и след това още, ако продължава да е нетърпимо положението. Често стигам до аулин, защото просто иначе само се превивам на два ката и обикновени хапове не помагат. Не мога да го търпя. Плакала съм с глас, повдига ми се всеки път, понякога повръщам.. абеее. Гадно е.
Активен
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #52 -: Юли 29, 2013, 16:46:52 »

радвай се че ти помага леката артилерия, дано не се налага да посягаш към тежката Smile
Активен


juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #53 -: Юли 29, 2013, 17:20:13 »

Аз съм с кофти първи и втори ден. Почти винаги в тези дни посягам към ибупрофен/нурофен/ибопром. Хаповете от тази група ми помагат и тях си ползвам. Не намирам смисъл да търпя, ако наистина ме боли. Случвало ми се болката да не е толкова силна и тогава нищо не пия, но докопат ли ме тежките спазми, изобщо не чакам.
Активен

Vivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #54 -: Юли 29, 2013, 17:53:22 »

Моят първи ден е ужасен. Винаги пия нещо. Преди бях на Аулин, но от половин година някъде го смених Нурофен /400 мг./. Доста съм доволна, почти веднага облекчава.
Активен

Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #55 -: Август 10, 2013, 11:01:55 »

Пийс, нормално е цикълът ти да се промени, когато започнеш да спортуваш, все пак целият ти метаболизъм започва да се променя. На мен ми идваше по-често в началото, даже имах и леко кървене за няколко дни, след това постепенно се нормализира. Но на мен цикълът никога не ми е бил редовен, винаги е бил между 25 и 29 дни.

А болки нямам. Откакто съм със спирала ми е супер.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #56 -: Декември 25, 2013, 11:59:53 »

Момичета, имам един малко гаден въпрос - дойде ми вчера, но е ужасно обилно с големи съсиреци и буквално никога не съм виждала толкова много кръв. Дойде ми точно навреме, а и предвид, че бях на гинеколог преди седмица едва ли е нещо сериозно, ама...дали е възможно да е било някакъв ранен спонтанен аборт? Сори за тъпия въпрос, ама просто не мога да си го обясня иначе.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #57 -: Декември 25, 2013, 12:27:33 »

Ути, всичко е възможно, но при положение, че съвсем на датата е дошло, по-скоро от смяната към по-студено време, хормоните са се понамотали и затова по-обилно и гадно е станало. Но наистина има варинат и да си направила т.нар биохимична бременност- нещо става за малко и после ЧГХ пада и даже не е точно аборт. Дано бързо спре.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #58 -: Декември 25, 2013, 12:31:03 »

Е, аз нямах предвид точно аборт, а нещо подобно, да, защото бях на лекар миналата седмица и щеше да види ако има нещо...Е, какво да се прави. Sad Дано мине бързо, че освен тва и ме боли много.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #59 -: Декември 25, 2013, 15:54:03 »

Ути, толкова рано и лекарят едва ли би видял. Аз една седмица след закъснението бях на лекар и нищо не се видя, а ти си била една седмица след овулация, т.е. в най-добрия случай и да е имало оплождане тъкмо се е закачило (евентуално) по стените на матката.
Дано просто да ти се е паднал обилен цикъл този месец.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #60 -: Декември 25, 2013, 19:53:50 »

Да, аз знам, че е рано да се види от лекар. По-скоро питах, защото ако беше проблем с матката (миоми, ендометриози), лекарят би видял...затова се чудех дали не може да е нещо такова. Но дори това да е било, явно нещо не е било наред, тъй че...здраве Smile  Просто се притесних Sad
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


kpacu
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 2199« Отговор #61 -: Юни 19, 2015, 11:32:38 »

Съвременен случай на Синдром на токсичния шок.
Да стои, да се знае.
Активен
peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #62 -: Януари 11, 2016, 14:16:21 »

Дами, имам една чуденка относно течението на цикъла. От около половин година цикълът ми се промени - гърдите ме болят от 10 дни преди цикъл, започна да цапа много леко с гадене около 6-7 дни преди цикъл, това продължава така 3-4 дни, след това ден-два няма никой и на другия ден е потоп,който аз броя за първи, изтичат около 50мл за един ден, с много тежки болки, вторият е нормален и последват 4-5 дни отшумяване, едва забележимо, слагам само ежедневни превръзки. Преди да започнат тези периоди имах няколко закъснения от типа на 5-6 дни, тях ги дължах на стрес, настоящото може да се дължи на пътувания всяка втора седмица, но пък ми звучи и като нещо хормонално. Искам така или иначе да ходя скоро на гинеколог, че не съм била от година, ама се надявам да не ми предпишат някакви противозачатъчни и да ме пратят да си ходя.
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #63 -: Януари 11, 2016, 15:13:57 »

Според мен иди на гинеколог и по възможност на някой с колпоскоп, може да имаш раничка или възпаление. А може и чисто хормонално да е, разбира се.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1460« Отговор #64 -: Януари 11, 2016, 15:15:57 »

Отиди на лекар, както е казала Ути и аки се съмнява в хормони да пусне изследваниа, а не на сляпо хапчета...
Активен
peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #65 -: Януари 11, 2016, 16:16:15 »

Оф, като нищо да е раничка, преди една година ми намериха в устната кухина израстъче на ЧПВ, махнаха го и го изследваха, казаха че "не е страшно" и аз повече и не съм се сещала. Цитонамазката беше както винаги ПАП2. Ще звъня тея дни за час.  Rolling Eyes
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #66 -: Януари 11, 2016, 16:17:24 »

Аз все пак да си кажа, че цитонамазката не е достатъчно достоверна без колпоскопия. Малко като бабите повтарям, ама е важно. Особено пък ако имаш ЧПВ.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1460« Отговор #67 -: Март 30, 2017, 09:18:56 »

Знам, че не е точно за тук ама не ми се прави нова тема, та тук ще питам... след 3.2г ми дойде пак цикъла и си имам менструална чашка, от която сън изненадвашо доволна... Някоя друга да полза, да сподели марка и мнение? Освен това ми се иска да си следя цикъла на телефона, моля да препоръчате приложение Smile
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #68 -: Март 30, 2017, 09:23:03 »

Каква чашка ползваш? Една моя зарибена приятелка ме добави в някаква група във фейсбук и само ме спами, ама нямам смелост да пробвам, докато нямам отзиви от нормален човек Cheesygrin

Не е ли гнусно/гадно да я вадиш/слагаш? Как се оправяш в обществена тоалетна?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #69 -: Март 30, 2017, 09:45:34 »

Period tracker ми е приложението, с едно розово цветенце. Заключено ми е, само аз си го отварям с парола заради набезите на децата. На начален екран програмката ми показва в кой ден от цикъла съм и въобще има много удобни екстри, включително овулация, сексен ден, болки, симптоми и т.н.
За чашка не се и замислям. Представям си мазало, а и не виждам на работа за 9 часа как ще го мия това нещо. Малко ми е брррр...
Активен


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #70 -: Март 30, 2017, 11:04:15 »

На мен Краси ми беше взел Flexy

Но явно размерът не беше подходящ, усетих как ми опъва отвътре, като менструална болка се усещаше. Така че нямам пълно впечатление, да съм усетила да се напълва и да знам как се сменя. Като цяло искам да пробвам, просто някак си не знам как ще се отпусна да ходя без превръзка, ако знам, че някак си нещо може да стане и цялата кръв дето се е събрала, просто да текне. От България има ли откъде да се поръчват лесно? Четох статия, че всяка жена по различен начин ги усеща - има меки, по-твърди, малки, големи и малко е късмет, докато се напаснеш.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #71 -: Март 30, 2017, 11:48:40 »

Пийс май имаше опит или поне беше писала за подобни.

Моето приложение е My Calendar. Пак с парола, казва ти кой ден от цикъла, опция да отбелязваш секс, казва ти кога уволираш, може да нагласиш колко дни ти е цикъла -  дали 28, дали 30, съответно може и да си коригираш първи/последен ден. Има някакви опцийки пак да си водиш симптоми, дали си пила хапчета и разни такива. Докато бях бременна го бях сложила и на pregnancy mode.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #72 -: Март 30, 2017, 12:22:52 »

Начи чашата - ъпсурД
Приложението ми е Flo с едно перце. Преди ползвах това на Пупи - готино е
Активен

black_berry
Newbie
*
Публикации: 1460« Отговор #73 -: Март 30, 2017, 12:30:28 »

Моята е "Fleur" http://www.fleurcup.com/en
Моята е Л-ка, като мисля да си взема и С-ка, за да пробвам...
Аз съм гнуслива като цяло, а и препадам понякога от кръв, но с тая чашка нямам проблем. Изненадана съм колко лесно се слага и как прави като вакум и доста трудно се издърпва, за да се извади... Аз лисно не виждам как би се разляла.
Ути, я кажи коя е групата във фейса?
За на работа и поддръжката я давам само измиване с гореща вода, а преди 1во поставяне за всеки цикъл се стерилизира... Аз лично мисля да си имам няколко и ако няма как да я измивам с гореща вода просто да си нося друга в кутийка...  Lol
Ути, нямам опит в обществени тоалетни, но до момента чашката не е била по-пълна от половината и това в чвия ми ден след 6ч разходка навън...
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #74 -: Март 30, 2017, 12:40:07 »

Ами тя групата е нейна само за приятелки уж, ама пък мога да те добавя ако искаш?

На мен ми е малко гнусна тая чашка, а не съм гнуслива принципно, нямам страх от разливане, ми по-скоро не обичам да бъркам вътре, аз и тампони затова не обичам да ползвам.

Аз не ползвам телефона, ползвам си зачатие.орг от години.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1460« Отговор #75 -: Март 30, 2017, 12:53:43 »

Щом си е нейна лична, недей да я занимаваш Smile Не ми е толкова належащо... Сега ще видя приложенията и зачатието Smile
Активен
peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #76 -: Март 31, 2017, 03:59:01 »

Lunette (финландска, купена oт Амазон)  чашка пoлзвам вече три години и съм мнoгo  доволна oт решението да спра да пoлзвам превръзки и тампони. Нищo гнусно не виждам в тoва, мнoгo пo-противна ми е идеята да нoся превръзка, нo всеки има различно себеусещане. Пoвечето производители имат два размера, някои и три. На мен малкият размер ми става, на моя приятелка й протича, защoтo или я слага накриво, или й е малка чашката. Oпит нямам с други марки и модели, защoтo съм дoволна oт тази. След раждане се води, че трябва да се вземе пo-голямия размер.
За следене пoлзвам PeriodView и Life, катo Life ми харесва мнoгo пoвече, нo не съм се примирила с идеята да си платя за премиум ползване.
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #77 -: Ноември 15, 2017, 10:31:03 »

Къде да си плясна терзанията. По това време на годината, цикъла ми е тотална щета. Случва се да се поразмести с ден-два. Но всъщност от както решихме, че ще заминаваме, се обърка здраво. И както беше редовен на 28-31 дни, сега когато трябва да съм в ову, започва едно зацаппане с продължителност до седмица. Постепенно и първия ден на цикъла започна да се измества. На първия такъв случай ми дойде на 33я ден, след това на 34я. Днес си поглеждам календара и изтръпнах - 37 ден. Признаци имам, да се надявам, че не ги бъркам с бременност, мога да убия някой от кривотия и пословичното ми ПМС, но чак такова закъснение не е било. Сега ще кажете смяна на сезон, хормони, нова обстановка...ама чак пък толкова ли. Не съм пубер с една заформящ се цикъл.
То е ясно, че първата ми работа като се прибера, е да ида при докторката ми. До тогава освен един тест да си купя за успокоение на душата обаче  Razz
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #78 -: Ноември 15, 2017, 10:36:26 »

До тогава освен един тест да си купя за успокоение на душата обаче  Razz

Не пречи.

Аз, примерно, какво направих лятото - забравила съм да си нанеса цикъла предния месец. И в един хубав ден отварям - 3 седмици закъснение и аз  Shocked Shocked Shocked Направо краката ми се подкосиха. После връщах лентата, та се сетих на коя командировка, преди да замине мм, на мен тъкмо ми идваше и се усетих, че просто съм забравила да попълня приложението. Викам си - мишката изяде книжката, тия технологии ще ни изядат главите Lol Razz

Пупи, като нищо си е от стрес. Това не бива да се пренебрегва, нооо...хората масово се имаме, че сме от желязо, хеле жените...
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #79 -: Ноември 15, 2017, 11:29:17 »

Да, като за начало си направи един тест, че ново начало нов късмет нали Razz Не че има лошо Big grin И задължително на лекар като се върнеш, тия неща с цикъла хич не са за подценяване!
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #80 -: Ноември 15, 2017, 12:07:35 »

Принципно декември ми е месецът за преглед и цито, тия неща не ги неглижирам изобщЕ. Планирах и сега като се върна да посветя време на това така или иначе. Сега се оказва още по-наложително.
Фей, така си е. И аз съм пропускала да отбележа и почва едно ровене в паметта свързвайки цикъла с други събития, само и само да си спомня заветния ден  Razz
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #81 -: Ноември 15, 2017, 20:27:13 »

Пупи, а на мен този месец взе да ми закъснява (два дни само), но като цяло повече от два дни ми закъснява само когато съм бременна, та имахме разговори вкъщи  Cheesygrin Е, дойде ми, явно от емоциите покрай празниците нещо се позабави, но на мъжа ми сериозно му потънаха гемиите  Cheesygrin
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #82 -: Ноември 16, 2017, 16:29:35 »

Хора. Слушайте история по тази тема. Скоро моята братовчедка в Холандия, която е с три деца, ми сподели, че мъжът й си е направил стерилизация. Изпаднах в шок. Според мен български мъж не би си причинил това нивга. Тя каза, че е имало полемика и у тях, но в крайна сметка той е склонил пред опцията да остане на сухо. Всичко е станало, защото тя не е понесла никак добре спирала и някакви хормонални инжекции, просто се е разбила.
От там се замислих – контрата винаги е в жената, тя да пие гадости и да си разбива здравето с хормони...Колко мъже биха обърнали нещата към себе си. Евала и на моя в тая връзка, че каза да не се занимавам с глупости (спиралата) и че ще си караме на презерватив.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #83 -: Ноември 16, 2017, 16:44:57 »

Ами тук не е много разпространено и кааак булгарише мачо ще си прецака ТАКОВАТА - най-ценното. В Европа и най-вече Америка вазектомията си е нещо напълно нормално и стандартно и много мъже го правят. Браво на пича.

А за мъж ти - то па голямо геройство да ползваш презервативи, честно Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #84 -: Ноември 16, 2017, 16:51:44 »

Не бе, смисъл, че не каза - о, дааа, екстра - блъскай се с хормони да може на мен да ми е гот без презерватив.
Щото на мен ми е все тая и със Lol

Да бе, евала, развити, мислещи хора. Ние ще сеем безценно семе, често пъти без никаква последваща отговорност.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #85 -: Ноември 16, 2017, 16:53:18 »

Не бе, смисъл, че не каза - о, дааа, екстра - блъскай се с хормони да може на мен да ми е гот без презерватив.

Ааа, такъв балкански селянин, дето му е все тая за жена му, директно го кастрираме без да го питаме Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #86 -: Ноември 16, 2017, 17:00:09 »

Не бе, смисъл, че не каза - о, дааа, екстра - блъскай се с хормони да може на мен да ми е гот без презерватив.

Ааа, такъв балкански селянин, дето му е все тая за жена му, директно го кастрираме без да го питаме Cheesygrin

 Lol Lol Lol
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #87 -: Ноември 16, 2017, 17:51:12 »

Начи и днес май няма да ми дойде. В аптеката тест не ми дадоха, ноу ресипи  Razz Мислех да опитам в друга, да изтанцувам някакъв танц на цикъла, да се самоизкормя, че ме боли корема и само си повтарям "а-ха, ей сега ще ми дойде...днес ще е". Други предложения?
Мисля да говоря с моята докторка да ми слага спирала като се върта, после пък се сетих колко зле ми влияеха ОК. Освен да предложа на моя мачо вазектомия  Razz
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #88 -: Ноември 16, 2017, 17:58:00 »

Бах, и тва ли не дават без рецепта? Няма никаква логика. Няма как да се натровиш с тест за бременни, но пък можеш да посегнеш на мъжа си...

Можеш да направиш теста с жабата. Шегувам се. Гуш Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #89 -: Ноември 16, 2017, 18:00:32 »

Те там в аптеките нищо не дават. Иди в голям магазин тип нашите кауфланд и подири там, по-скоро ще има.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #90 -: Ноември 16, 2017, 18:02:09 »

Мога да препикая сода. Нея ще си я купя лесно  Lol
На жената в аптеката и разбрах само ноу и ресипиту, другото е наистина bad english, поздравих и си заминах. Мога да пратя мъжо, блед и притеснен  Lol
На касите в големите продават панадол и стрепсилс и можеш да си вземеш само веднъж на пазаруване. Да не мислиш, че не съм провелявала  Lol
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #91 -: Ноември 16, 2017, 18:25:10 »

Пупи, секс пробвахте ли?  Lol При нас така стана, и мъжът каза, че тялото ми се нуждаело от секс и затова отлагало момента, да си взема своето  Lol Както и колко съм била крива и проклета, но това го каза след като ми дойде. Също каза, че понеже много пъти съм излизала този месец не съм била внимавала. Като му казах, че ми закъснява два дена пребледня. И ми вика - и какво ще правим, ще празнуваме ли? Но аз съм си изложила картите на масата - ако ми направи дете ще го гледаме, не мога да махна наше си дете, твърде много ги харесвам  Cheesygrin В най-тежкия случай ще стана домакиня със сто деца, а той ще прави филипински рейсове (по една година)  Lol
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #92 -: Ноември 16, 2017, 19:01:09 »

Тва колко е тъпо.. Shocked Добре де, ся една жена на всеки рисков секс да ходи на лекар ли Confused Сигурна ли си, че правилно си разбрала, щото хич не ми се вярва точно пък тестовете да са с рецепта. Surprised Не се обиждай, сама каза, че говорят с гъза си там Confused Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #93 -: Ноември 16, 2017, 19:03:19 »

Може да ги е страх за сигурността на мъжовете Confused Lol
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #94 -: Ноември 16, 2017, 21:46:17 »

В Ирландия положението със сексуалното образование и правата на жените е много проблемно. Докато определени бизнеси изискват бележки,от други може да си закупиш и онлайн. Пробвай в boots.ie. Има доставка у дома.
Абортите са забранени със закон,дори и при редки медицински основания,дотолкова,че ирландки идват често до Англия с цел прекъсване на бременност,а понякога са арестувани при влизане обратно на летищата,ако някой ги е издал. Има доста случаи описани в интернет. Причината за недобра осма поправка в конституцията им е изцяло база католицизъм и религия. Затова и масово имат по 10 деца честно казано. Пупи,ако искаш ще ти купя един и ще ти го пратя с първа класа за утре?
Активен
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #95 -: Ноември 16, 2017, 21:57:22 »

Оо, това е толкова тъжно Sad
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #96 -: Ноември 16, 2017, 22:04:03 »

О това звучи толкова логично. Не се сетих за абортите и предстоящия им референдум.
Але, виж каква хубава тема те завърна във форума Smile Благодаря за предложението, но онлайн нямам проблем и ще си купя най-вероятно.
Между другото и презервативи не се намират лесно ;) За разнообразие пък да не говорим.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #97 -: Ноември 17, 2017, 08:40:54 »

В Ирландия положението със сексуалното образование и правата на жените е много проблемно. Докато определени бизнеси изискват бележки,от други може да си закупиш и онлайн. Пробвай в boots.ie. Има доставка у дома.
Абортите са забранени със закон,дори и при редки медицински основания,дотолкова,че ирландки идват често до Англия с цел прекъсване на бременност,а понякога са арестувани при влизане обратно на летищата,ако някой ги е издал. Има доста случаи описани в интернет. Причината за недобра осма поправка в конституцията им е изцяло база католицизъм и религия. Затова и масово имат по 10 деца честно казано. Пупи,ако искаш ще ти купя един и ще ти го пратя с първа класа за утре?

Божке.
Хейтете ме, разпнете ме, как пък няма да ида да живея в това Средновековие Razz Shocked
(Знам, че тук не сме цъфнали и вързали, няма нужда да ми четете тая лекция.)
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #98 -: Ноември 17, 2017, 09:12:59 »

Е, Фей, специално тази част и мен ме отказа, но пък преди това Пупи така хубаво го беше описала, че не е черно или бяло. Аз със сигурност бих поживяла за 1-2 години някъде, ама като сме наясно с броя деца и някаква визия за бъдещето, ще го мислим.

Иначе и в Полша е същото с абортите и има абортен туризъм към Чехия.

Да не почваме с Паяка на тема религия  Lol
АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #99 -: Ноември 17, 2017, 09:40:33 »

Аз съм такъв шашав човек, доста държащ на правата и свободите. Да не звучи феминистко, но в частност на женските. Направо ми е най-анти да се ограничават такива неща като правото на избор за собственото ти тяло и живот.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #100 -: Ноември 17, 2017, 09:51:27 »

Е, хайде сега, това е при условие, че обстоятелствата те отведат до аборт. С какво да ограничат като си имаш достатъчно познания за сексуалната култура и не са ти влезли в къщата да ти надупчат презервативите. Пък и никого не насилват с вярата си, не е някакво обсебващо. Питаха ме в уучилището на децата дали сме католици, отговорих с не и приключихме с темата. А училикето Е католическо, ако се бях съгласила, щяха да посещават религия.
Черно и бяло няма, нали? Всички го знаем. Но религията им и абортите не биха ме отказали от избора, който направихме. Някак повърхностно звучи на фона на всичко останало Smile
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #101 -: Ноември 17, 2017, 10:22:54 »

А, разбира се. Вероятно хубавите неща са повече.
Ама за ограничаването - ей на - един тест онлайн ще поръчваш егати! Rolling Eyes Razz
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #102 -: Ноември 17, 2017, 12:18:53 »

Целият ни живот е станал онлайн, та един тест ли няма да си поръчам.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #103 -: Ноември 17, 2017, 14:42:52 »

Пупи...Моята приятелка, която е в Австралия, имам и една в Швейцария, влачат купища лекарства и антибиотици от тук...А децата им не са дори като нашите с теб..знаеш какво имам предвид. В Австралия бяха давали по 2 мл Панадол ПОД ЛЕКАРСКИ КОНТРОЛ на детето...Може би така е по-правилно, де, но...хубаво, че ще си вкъщи, а не на работа, иначе не виждам как ще успееш да стоиш да дават на детето ти Панадол под лекарски контрол... Surprised
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #104 -: Ноември 17, 2017, 15:06:38 »

С панадола няма проблем, продава се на касите на големите вериги. С лекарствата съм си решила проблема - нося си, ще нося и за децата всичко, коато се сетя. ДжиПи ще имаме, но се надявам да не се налага посещението му. Още не ми е ясна схемата с отсъствия-бележки, но тук по мои наблюдения са си здрави децата. В търговския център е пълно с сеца и бебета и едно не съм чула са кашля. А и българите, с които общуваме, са споделяли, че за 10 годони само за един отит са водили сетето си на лекар. Т са постоянни относително, няма сериозни амплитуди и не е бациларник като при нас.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #105 -: Ноември 17, 2017, 15:10:50 »

Дай Боже. Стискам палци.

Е, те и твоите вече са си големи. Друго си е. Твърдя го това най-отговорно. Друго е вече и с Цвета дори. Но хранителните режими, които им вкарах на моите, дадоха уникални резултати във времето също върху алергии и АД.
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #106 -: Ноември 17, 2017, 15:19:55 »

Аз нямам установено мнение, дали е по-добре да се надписва наляво и надясно, но бога ми като гледам българска телевизия -само реклами на лекарства. Пребройте ги сами в пик час. Превърнали сме се в хипохондрици и кекави същества.
Като цяло в Англия и Ирландия, като ти изписват лекарства, ти ги поема здравната каса. Аз например не плащам противозачатъчни или антибиотици.Не мога да се оплача от системата им тук, имам им голямо доверие, при все че съм разглезена с личен лекар вкъщи ( в България).

Фей , ти сега разубеждаваш Пупи ли не разбирам. Тия примери не са особено меродавни,щото сега питах приятелката ми лекар в Австралия и този споменат подход е бил личен, изобщо не им е практика,та твоята дружка може само да се радва, че някой е искал сигурност и безопасност за детето и.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #107 -: Ноември 17, 2017, 15:55:36 »

В кое да я разубеждавам?
Казвам, че аз не искам да ходя да живея в държава, където не мога да си купя спокойно един тест за бременност, а ако ми се наложи недай Боже аборт също трябва да търча с вечерния полет за България...Говоря за себе си и изобщо не говоря за Пупи, тя може да иде да живее и в Замбия, ако иска.
И понеже тя каза, че си е ок да си купи теста онлайн, намекнах, че животът е дълго нещо и едва ли ще бъде само теста, някак си нейните деца и моите са с идентична симптоматика в голяма степен и положението би било хард, ако трябва вит С-то да им купувам с рецепта...
Иначе вероятно това е по-правилният подход и ние тук сме предрусали калинки, но туйто. Предпочитам да мога да си купя тест и да направя аборт утре, иф ай уонт.
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #108 -: Ноември 17, 2017, 16:03:06 »

Никой не те кара да ходиш да живееш в друга държава, защо се слагаш в ситуацията?
 Коментарите ти не са уместни на фона на това, че Пупи е вече там.
 Идват леко злоради и лесно може да те контрира с това, че тя не иска да живее в държава, където дава подкуп, за да е с определен акушер например. Или в държава, където акушерки бият деца например. Или цигани бият парамедици. Не виждам това да те трогва, но се хвана, че щяла да си купи теста онлайн. Ами тестове се продават свободно, просто този специализиран бизнес явно иска бележка- което вярвай ми е рядко.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #109 -: Ноември 17, 2017, 16:10:09 »

Щото, Але, това е форум и всеки се "хваща" за каквото иска и си казва мнението, ако иска. Или да ида наказана в ъгъла, защото на теб не ти допада посоката, в която аз отвеждам разговора?
Еми, да, казвам й на Пупи, съвсем не злорадо, а напълно обективно, че и в рая на тая земя, ще има някакви препънки по трасето, да си има на ум, но тя не е проста - взела си е сакът с лекарства, не се е сетила за тест, другият път и презервативи Банан ще зареди и ще си свирка. Никъде не казвам, че аз живея в рая и тук драма няма, просто ИМА И ТАМ Cheesygrin и рай няма никъде Kiss
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #110 -: Ноември 17, 2017, 16:16:06 »

Както казах, на фона на всичко друго уредено, е несериозен доводът с абортите и лекарствата. Дошли сме да рабатим по квалифицирани професии, в сектор, който за съжаление в България не те ценят и трябва да си на някого човек, за да изкарваш добри пари и да ти носи удовлетворение. От там нататък всичко се подрежда по един или друг начин - не се прибираш от работа убит като куче, не висиш по опашки и не се занимаваш с неудовлетворени служители, тук всичко се урежда с телефон в ръка, през интернет и с куриери. Бързо! И учтиво!
Пределно ясно ми е, че перфектни условия няма, че родината и близките ще ми липсват, че сме чужденци в чужда държава. Това може само да ме мотивира да сме си изрядни, отговорни и желаещи да потигтем нещо. Но България за момента нито ще даде това професионално поприще на мъжа ми, нито условията на живот и качеството на образованието. Да не отварям статистиката, за да доказвам и показвам на какви челни позиции са по сигурност, живот, стандарт и образование.
Але, я кажи за обърканите имена. Случи се да объркат фамилията на мъжо в талона на колата. Една буква е, но не си е неговото име. Съседа твърди ху кеърс, ама дали е така  Lol
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #111 -: Ноември 17, 2017, 16:27:39 »

Успех, Пупи, дано е точно така и най-малкият проблем е носталгията, наистина.
Не искам да вадя още много неща, които може да са облаци в този слънчев, ваш, пейзаж, защото Алето ще ме набие, а не само ще ми размаха пръст Cheesygrin
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #112 -: Ноември 17, 2017, 16:32:25 »

Ако изглежда като административна грешка, Няма проблем.  Ако създава напълно различно име, коригирайте го. Стига да може да получава документи , това е главното.
Съквартирантката ми е Zhaneta Shtereva,  до ден днешен в банката е Zhanew Shteverec,даже не знам как и защо е дошло до този гениален проблясък,не е имала проблеми.

А иначе наистина всяка страна си носи тегавото, няма рай наистина, но не бих го оприличила със средновековие. Виж Саудитска Арабия да, Ирландия не.

Фей, няма какво да извадиш, което не съм видяла за 10те си години емиграция, не ми е това насоката. Защо изобщо се стига до там да изкарваш нещо?Изцяло за Пупената история се намесих, просто отрицателни, негативни ти бяха приказките, не ги обичам такива тапи.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 16:47:22 от aleto » Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #113 -: Ноември 17, 2017, 16:47:40 »

Не, Але, изобщо не ми е отрицателно по линия на Пупи, радвам й се смелостта, аз я нямам.
Но ми е средновековно това с абортите и то си е баш като в СА, егати?! Razz Това изобщо няма връзка с Пупи...

Също така не мисля, че и ти си видяла максимума от това да си далеч от родината. Коренът тук е РОДИ. Тоест - от тези, които са те родили. Но аз го видях, в някаква степен, с леля ми, която пропусна погребенията и на двамата си родители, а и последните им земни дни. Аз искам да бъда до родителите си в старините им. А те са вече факт. Искам и децата ми, техните внуци, да са тук.

Не искам да пиша такива неща, все едно казвам, че утре нещо ще се случи с някой от близките ви, да, така написано тук звучи като прокоба и като лично обръщение към теб или Пупи. Нямам това предвид...

Не е толкова лесно да бъдеш далеч от родината си. По-скоро го адмирирам, ако имаш тази смелост, отколкото хейтя.
Моята братовчедка в Холандия с три деца ни приюти за цяла една седмица с нашата дивачка Цвета само защото искаше да има родственици около себе си, да поговори на български...

Едит: пак покрай братовчедката...Нейните деца са родени в Холандия и не знаят бъкел български, макар тя да опита да им говори на него...Не могат да общуват с баба си, макар тя да ходи супер често. Ти, Але, нямаш деца. Деца, които родителите ти да гледат през Скайп и да им говорят на английски...Децата на Пупи, особено малкото, вероятно също съвсем скоро няма да могат да говорят с баба си и дядо си. Нещата винаги имат две страни. Само това казвам. И аз не казвам ЧЕРНО или БЯЛО.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 16:54:46 от Fei4ka » Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #114 -: Ноември 17, 2017, 17:10:24 »

Zhaneta Shtereva,  до ден днешен в банката е Zhanew Shteverec

Ох, не мога, мис Чанандлър Бонг Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #115 -: Ноември 17, 2017, 17:17:09 »

Е, на мъжо само В-то във фамилията му е сбъркано с Р.
Фей, хипотези не ми се развиват. Докато сме млади, ще опитваме варианти, а не да чакам в България да стане по-добре. И под чакане не разбирай да сме си седнали и да бездействаме.
Активен


aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #116 -: Ноември 17, 2017, 18:50:06 »

Фей, как успя да го обърнеш това тема за емиграция, не знам. И то непродуктивна и лекоминусова.

Пупс, няма значение това тогава.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 19:00:20 от aleto » Активен
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #117 -: Ноември 17, 2017, 19:39:49 »

Сега пак го попрочетох и ме ядоса с високопарните си глупости.
Сериозно ли ти ми казваш на мен, че не било лесно ' човек да е далеч от родината си' . Какви знания изобщо имаш ти за живот на емигрант в зряла възраст, освен тези бегли мелодраматични примери, дето ги изреждаш. Не знаели децата на братовчедка ти български, ми неин е проблемът, не била се прибирала, пак неин проблем, тя не ми е коректив,това изобщо каква тежина има и как добавя нюанс в разговора.
Всичките твои постове от миналата страница, написани с този леко високомерен патос бяха само и само ти да си кажеш, как пък не би живяла еди къде си. Все едно мнението ти е общовалидно и меродавно.Някакъв вечен опонент си просто.
Егати и негативността честно. Не я покриваш като хвърляш прах тук-таме, " аз нямам смелост" и подобни сладникави щуротии.
Споко, ако родителите ми починат, ще им ида на погребението.

Излизам просто от тази дискусия.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 19:45:20 от aleto » Активен
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #118 -: Ноември 17, 2017, 19:58:43 »

Аз пък все повече се отчайвам от тая смотана държава, че ако не скорошните години, то като поотрасне Ади, бих си била камшика с 300 от тук. И много сериозно ще облъчвам поне децата да го направят. Не че държа да са около мен, ами напротив, колкото по-далеч могат да избягат и хич да не се връщат!
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #119 -: Ноември 17, 2017, 21:41:19 »

Оф, Але...Извинявай, ама даже няма да си давам зор да ти отговарям, няма никакъв смисъл Lol Нищо не ти обяснявам само да кажа, но такъв тип хора като теб УЖАСНО се радвам, че са се разкарали от страната, щото си от тия дето и на Марс да идат няма да си намерят мястото и не аз съм негативна, а ти, аз съм обективна просто. Да, давам примери каквито имам и не казвам, че са меродавни за всички, но сходствата са неизбежни. Човек се базира на личния си опит, няма как да знам твоя, за да говоря за него, нали? Иначе се дразни и се плюнчи коооолкото искаш, нормалто за натюрела ти на все крива и все знаеща, която е толкова светната за България и света, че ние ли ще я учим?! Ей, Богу! Ми и ние сме ходили тук-таме, Але, не ги ядем доматите с колците, споко. Сори, ако ти казах истината, която боли в очите...Но така стоят нещата. Човек прави своите избори. А аз не замаскирам нищо, откровена съм - нямам такава смелост, а което по-важно И ЖЕЛАНИЕ! Съвсем не мисля да си пресирам и децата, както е писала Паяка. На сила хубост не става. Ако сами искат - да ходят, светът е глобален. До тези дни има толкова вода да изтече, че казвам само...ще видим Smile Сега имам по-важни задачи и те са да направя от тях хора, които да са адекватни и тук и навсякъде, а не като някои, да не говоря с имена, които не могат да се мирнат никъде във вселенски мащаб Kiss

Пупи, това не са хипотези, а живият живот Wink
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #120 -: Ноември 17, 2017, 22:19:22 »

Емоционалната ти интелигентност, Фейо е същата като отпреди 10 години. Нямаш никакъв растеж като възрастно човешко същество и съжалявам, че реших да пиша, за да се натъкна на нихилистичните ти приказки от едно време. Не дежа ву, но просто регресия.

 Изключително се опитваш да ме навтикаш в някакви тесногръди твои рамки, но забавното е... всъщност държа наистина да подчертая 2 неща. Първо, аз съм изключително щастлива, не бъди страхлива с подмятания тип "някои не са си намерили мястото", не ги отнасям към своя живот, аз съм изключително продуктивен и задоволен човек от избора в живота си, съжалявам за разочарованието ти.
Второ, това че си живяла в Карачи, в памперска възраст и си чула кака Живка как живее в Австралия, вярвай ми по никакъв начин не те е обогатило, дефакто ти нямаш грам знания какво е навън, как се върти бюджет, домакинство, професионален растеж, любовна връзка, семейни отношения.

 Както винаги говориш надменно , без да си осведомена, но просто трябва да говориш, разбирам те. Не може току-така хората да правят нещо различно от теб.Личния ти опит просто не стига до тази сфера, разбираш ли. Нито патетичните ти постове, нито пасивно-агресивните ти лафове, нито това, че си мислиш, че си откровена, а всъщност си невъзпитана и груба.
Никой не ти е искал мнението какво мислиш ти за човек, който решил да живее навън, нито те е питал как ще се чувстваш в тази позиция, за да симулираш фалшива привързаност към Пупи. Мен не можеш да ме обидиш, защото ако всъщност ти се опитваш да ме принизиш , то повече ме кара да изпитвам жал към тебе.
Защото нито възрастта, нито "личния ти опит" ти е създал маниери, умения за разговор, лавиране или възможността да различаваш черното от бялото.  В общи линии все същия заядлив и жлъчен трол.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 22:23:36 от aleto » Активен
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #121 -: Ноември 17, 2017, 22:44:57 »

 Lol Lol Lol
Oх не мога, много готино се дърляте. Точно като едно време е Lol Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #122 -: Ноември 17, 2017, 22:56:12 »

Чакам Феята да каже колко деца има и колко опит като майка. Не че е по темата, ама да има many smileys

Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #123 -: Ноември 17, 2017, 23:14:33 »

Ама е живяла в Карачи , не забравяй. Ти Ще видиш!
И аз имам братовчедки, Фей, пази се.
« Последна редакция: Ноември 17, 2017, 23:17:00 от aleto » Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #124 -: Ноември 17, 2017, 23:17:20 »
 Lol
Много искам да разкажа какво и как ни накара да забегнем в чужбина. Много искам да разкажа и как ни посрещнаха тук и въобще как тече живия живот, нали така беше. Обаче си давам сметка, че е излишно да влизам в обяснителен режим, като пак ще ми се изтъкнат неща през погледа на Фей. Ето, паяк е усетила течението, Алето си го изживява, защо ти е толкова трудно да проумееш, че като не намериш нещо в родината, няма защо да се чувстваш виновен и да се оправдаваш пред останалите за взетото решение. Взето е, пожелай късмет и дерзай!
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #125 -: Ноември 18, 2017, 18:05:42 »

Пупи, не знам защо смяташ, че имам някаква трудност at all... Confused
Сто пъти ти пожелах късмет, желая ти го и сега, само казвам, че монетата има две страни и сега ти си в розовия балон на човек, пристигнал вчера, екстра, радвам се за теб, ама кофтяшки неща има навсякъде, в аспекти, които тепърва има да виждаш занапред, защото сега дори няма как да ги знаеш и предвидиш. И има хора, които имат смелостта да отчетат и минусите. Мислех, че и ти, и Алето, бихте били от тези хора, но явно не, нали, искате си само късмта, хвалнята колко смело е, че сте сменили гадната България и сипането на суперлативи в какви уникално развити общества сте попаднали Smile Разказвай си, Пупи, обещавам ти, че няма да чуеш нищичко от моята гледна точка, щом ти е чак такъв проблем.
Не, Паяк, хич не е като едно време, защото Алето ще си остане глас в пустиня, където и да е в света на идеалните, а аз дори не съм и няма да й прочета последните откровения, не го намирам за нужно, извинете, че ви разочаровам и неоправдавам очакванията ви. Но мина време и вече ценя времето си и селектирам четивата си доста повече от преди, някак Алето и напъните й няма как да спечелят никога пред вино и шам фъстък.
Хубава вечер на всички ви.
« Последна редакция: Ноември 18, 2017, 18:10:26 от Fei4ka » Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #126 -: Ноември 18, 2017, 18:48:09 »

?..
Какъв силен анализ просто...
Жалка си човек. Жалка, злобна и най-вече объркана за образа, който си мислиш, че имаш в чуждите очи.
Голямо разочарование си за мен, човешки потенциал изгубен в излишна ненавист и самоизтъкване.
« Последна редакция: Ноември 18, 2017, 18:50:40 от aleto » Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #127 -: Ноември 18, 2017, 19:46:03 »

Продължавай колкото искаш. Виждам Алето - скролвам натам. Ако те срещна бих те подминала. С усмивка. Както и тук.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #128 -: Ноември 18, 2017, 20:16:18 »

Ехе, Алето верно като че ли Феята ѝ изяде закуската, братче... ВТФ, бе хора. Едно време поне обиждахме само прихождащите нахали дето се заяждаха..
И аз не обичам голия патриотизъм, ама чак така да се надъхам... Айде малко по-спокойно.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #129 -: Ноември 18, 2017, 21:33:25 »

Ами трудно ти е, трудно ти е да вникнеш в чуждото мнение. А това тупкане в гърдите каквва горда българка си, как милееш за мама, тати и родния край, е смешно вече. И понеже се върнах да ти чета мненията, Не Фейче, Ирландия не е като СА. Продължаваш да се излагаш и да копаеш надолу, защото ти казах вече, че един такъв фактор е несериозен и смешен, на фона на стандарта и условията, които предлага. Братовчедките ти, приятелките ти са малко като ЕЖК, говори на база твоя опит опит, на база на това, което неистина си видяла, опитала.
И ти казах, че ми е пределно ясна реалността, перфектното място не съществува, перфектна държава няма, с перфектни условия на живот, и нищо, ама нищо като нищо да не ти липсва. Минусите ги отчетохме, освен това отбелязах, че не са причина, поради която ще си плюя на петите и ще се върна в жалкото съществувание в България.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #130 -: Ноември 18, 2017, 21:57:50 »

Напротив, Пупи, вие сте тези, на които е трудно. Казва ви човек, че не всичко е песен и веднага се започва сипване с черпака на обиди и определения, разбира се не говоря за теб, и жалене стил "ох, защо просто не ми пожелаеш успех". Хубаво, де. Като ти пожелая, та? Ще изчезнат другите обективни факти? Моето "тупане" е също толкова смешно, колкото твоето хулене и наричане на родината ти "жалко съществуване" и други подобни. Може аз да съм патетична, ама и ти кога стана циганка, дето има един лаф, Пупи...Още не си взела самолета за Ирландия и толкова злост прочетох да излееш, а уж, нали...нямало да пишеш кое-как...Доооообре. Бързаш много да си вярваш, че тук е "жалко съществуване", а ти си хванала Господ за шлифера, защото си се изнесла някъде. Представи си, допусни: може твоето да е било жалко, има хора, които и тук се справят и борят. О, чудо. Не говоря за себе си.
Защо да не мога да говоря за това, което съм видяла и знам от приятели и роднини? И след като самата аз не съм живяла в чужбина, то значи нямам право на мнение?
Никъде не съм сравнявала Ирландия със СА, говорех за нещо конкретно - мерките по отношение на абортите. Но ми допада как със зъби и нокти я защитаваш, а България е "жалка". Има някой жалък. Със сигурност Smile
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #131 -: Ноември 18, 2017, 22:31:37 »

Паяк, мен не ме притеснява голия патриотизъм, всъщност е най-малката част от излизанията, които ме подразниха.

Но тоя зъл анализ дето го спретна, непровокирана от нищо, че на погребенията на родителите си кой ще ходил, че място не си намирал под света, че как съм била споделила суперлативи колко било готино навън и абсолютно всичкото, което написа последните 2 страници ме ужаси направо. Като лунатик. Говори и не спира.
Не се открих в нито една нейна дума, но убедеността и наглостта , с която говори е отвратителна за мен. Отвратително и злобно.
За мен се е доказала като такава от много години, по хиляди причини.Може би това, че не пиша тук ми е премахнало предишните филтри и просто да видя пак същата вековна жлъч точно 2 реда след мой случаен коментар,просто беше връх.
Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #132 -: Ноември 19, 2017, 23:50:56 »

Да се върнем към темата  Lol
Ден 41-ви, на мен ми дойде. След толкова емоции днес, направо ще спя като къпана и небременна.  Cheesygrin
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #133 -: Ноември 20, 2017, 08:49:09 »

Да се върнем към темата  Lol
Ден 41-ви, на мен ми дойде. След толкова емоции днес, направо ще спя като къпана и небременна.  Cheesygrin

Ахахаха. Честито. Голямо облекчение, а Razz
Особено щом не трябва да си изписваш тест по каталог. Шегувам сеееееееееееее!
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #134 -: Ноември 20, 2017, 09:57:11 »

Не съм поръчвала. Седнах и си разнищих подробно календара, разиграх двете вероятни ситуации, но и при двете не виждах вероятност да съм бременна. За толкова години все сме се научили да се пазим.
Харесах ни семейно джипи. Имат си отделен кабинет за семейно планиране, спирали, ок и консултации. Сигурно ще имат и голям избор от презервативи  Lol
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #135 -: Ноември 20, 2017, 13:06:12 »

Харесах ни семейно джипи.

И най-вече сигурно ще е добър в работата си...Аз тук пак съм в страхотни дилеми с тези...хм...лекари. Да видим.
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #136 -: Ноември 20, 2017, 15:23:16 »

Пупи, аз, таковата, от никъде да се обадя, но нашият уникален детски пулмолог от година и нещо е в същия град  Lol
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #137 -: Ноември 20, 2017, 15:44:16 »

Ооо, дай му името, че знам ли...
Фей, така казват, че са добри лекарите. Но и прегледът почва от 50 евро. Та силно се надявам скоро да не стигам до личното узнаване на това колко добри са Smile
Активен


peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1901« Отговор #138 -: Ноември 20, 2017, 18:05:50 »

Ооо, дай му името, че знам ли...
Фей, така казват, че са добри лекарите. Но и прегледът почва от 50 евро. Та силно се надявам скоро да не стигам до личното узнаване на това колко добри са Smile
Тoва цена с местната здравна каса ли е?  Blink
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #139 -: Ноември 20, 2017, 18:38:14 »

Странно е понятието здравна каса и какво покрива тя. А още по-странното е, че за студенти почва от 35, а за деца от 40-50 според тарифата на лекаря. Все още се лутам, но май единствения добър вариант е да си направим здравни застраховки.
Активен


HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #140 -: Ноември 21, 2017, 17:01:09 »

Пупи, аз исках да ти кажа, че много ви се възхищавам как събрахте смелост да тръгнете с две деца, защото аз самата без такива ангажименти не посмях и стоя тука със смешна заплата и потискана постоянно от по-големите. Човек трябва да търси щастието и удовлетворението си! Та ти пожелавам да се справяте с всички трудности и след една година като се обърнеш назад да се усмихнеш широко!
За мен ще е много интересно да разкажеш как взехте решението и за всички моменти от адаптацията ви!
Активен

Моето име е Любов.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #141 -: Ноември 21, 2017, 18:54:11 »

лелее, как сте се забавлявали в темата за менструацията, жива да не бях  Lol

Помня едно време в далееечно минало как разпалено защитавах "патриотична" позиция, сега ми е смешно, не защото съм решила да емигрирам, а просто за тесногърдия начин, по който го правех и виждах само моята, малка, скромна, ограничена, черно-бяла гледна точка. С алето само дето до бой не сме стигали. А сега сме на сходни позиции по повечето въпроси, живот  Razz

Иначе в ИТ сектора стандартът тук е в пъти по-висок, отколкото в повечето западни държави, та няма причина да го мисля за момента. Но иначе много ми се ходи някъде, по-скоро от приключенски дух и език за детето. Ама мъжът засега не ще. Ще карам на турзиъм и някое командировка тук-там и това си е.

Тооолкова много и разнообразни са факторите "за" и "против" "тук" и "там" (най-малкоо кое тук- кой град, кое там- коя държава и т.н), че не знам как изобщо сте почнали. Но е интересна тема и верно като едно време.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #142 -: Ноември 21, 2017, 19:13:23 »

Тва за стандарта ме втрещи просто.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #143 -: Ноември 21, 2017, 19:19:05 »

Това "тук" София ли е? Защото поне в Русе, а и вероятно в провинцията, нещата са доста по-различни и не виждам да е кой знае колко висок стандарта.
В града ни има централа на Dell, HP, Apple, тия са ми по-известните на мен, със сигурност има още много. Кой стандарт би избрала? Българския и или чуждоземския  Cheesygrin
Активен


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #144 -: Ноември 21, 2017, 19:22:00 »

Така както разбирам аз Корни, ако тук (в България като цяло) човек в сектора взима няколко средни заплати и води добър живот, може да си позволи да пести, да си купи апартамент, нова кола и прочие, то в големите градове в други страни апартаментите са в пъти по-скъпи, а парите дори повече не ги покриват, защото стандартът на живот там е по-висок, респективно всичко необходимо, за да го поддържаш е по-скъпо. А парите не са драматично повече.
« Последна редакция: Ноември 21, 2017, 19:23:34 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #145 -: Ноември 22, 2017, 12:16:28 »

Да, Паяк горе-долу е обяснила.
За София говоря, при собствено жилище и две заплати в този сектор, със сигурност можеш да си позволиш повече в рамките на страната си, отколкото в Германия например на сходна позиция- като сложиш там наем, данъци, разходи за живот.
Разбира се, ако под "стандарт" включим качество на въздуха и други подобни параметри, монетата се обръща, затова чисто финансово само.
Сигурно има изключения, сега да не ми кажете как Ханс е програмист и взима 20к евро, защото не е масовият случай. Затова уточних за конкретен сектор и град, иначе е ясно колко брутално по-висок е стандартът "там" при други професии.

АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #146 -: Ноември 22, 2017, 13:17:47 »

Ути, аз се втрещих защо ти се втрещи Confused
Смяташ, че повечето хора получават колкото твоя съпруг ли, например? За да те отрезвя, че далеч не е така. И определено в ИТ сектора стандартът е доста по-висок.

Иначе като се започне с този ИТ сектор имам чувството, че друго не съществува в тая икономика и останалите сме някакви полезни изкопаеми дето просто си кретаме там с мижавите доходи Lol Което не е баш така, нали, извинявам се, че се бъркам. Макар че аз също съм в този сектор от години Razz Lol Нищо, че не съм в кор бизнеса и респективно не съм ИТ.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #147 -: Ноември 22, 2017, 14:29:04 »

Не, втрещих се, че според Корни в БГ стандартът на ИТ специалистите бил по-висок от европейския, с което не съм особено съгласна, ама не ми се спори. За БГ е ясно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Nakom
Newbie
*
Публикации: 2548« Отговор #148 -: Ноември 23, 2017, 13:05:32 »

е как да се обадя в тема за менструация
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #149 -: Ноември 23, 2017, 13:10:07 »

е как да се обадя в тема за менструация

 Lol

Ако още не си претръпнал след толкова години...Учудвам се, че не даваш съвети и съвсем по темата, вероятно си понаучил нещо Smile
АктивенNakom
Newbie
*
Публикации: 2548« Отговор #150 -: Ноември 23, 2017, 13:28:04 »

е как да се обадя в тема за менструация

 Lol


Ако още не си претръпнал след толкова години...Учудвам се, че не даваш съвети и съвсем по темата, вероятно си понаучил нещо Smile

Ти па специално да си мълчиш, че преди седмица ме подмина в бизнес парка като малка гара.
Едва не ме отнесе, и пак не ме видя.Толкова си ............ Smile
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9274« Отговор #151 -: Ноември 23, 2017, 15:01:36 »

А, да, така правя редовно, за оправдание- късогледа съм. Пък и който иска, ми се обажда, другите да се оправят  Razz
АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #152 -: Ноември 23, 2017, 16:46:26 »

Той Нако не ще, иска ти да му се мяташ на врата и да го целуваш Lol
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #153 -: Ноември 23, 2017, 17:18:40 »

Хахах, и аз съм късогледа, ма последно го срещах в магазина до блока, а там е тясно и нямаше как да се направя на ударена Lol Lol Lol Razz

Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #154 -: Ноември 23, 2017, 19:48:07 »

Ма целуна ли го, кажи
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #155 -: Ноември 23, 2017, 19:58:49 »

Е бях с мъжа ми, някво... Lol Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #156 -: Ноември 24, 2017, 08:18:59 »

Е бях с мъжа ми, някво... Lol Lol

Егати скуката... Razz
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #157 -: Ноември 24, 2017, 08:24:09 »

Наки, ела мини покрай мен Cheesygrin
Активен
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2548« Отговор #158 -: Ноември 24, 2017, 12:22:07 »

Трябва.Да разбереш какво си изпуснала в тоя си живот , само и само да живееш във Варна Tongue
Активен
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #159 -: Ноември 24, 2017, 15:41:41 »

Ах.... право в сърцето...
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #160 -: Ноември 24, 2017, 15:56:03 »

лИбов Tongue
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #161 -: Ноември 24, 2017, 16:02:28 »

Ма как... в един друг живот щях да го взема Накито аз. Изподнад носа ви на всички тука Razz
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #162 -: Ноември 24, 2017, 16:10:37 »

То, щото сега кат не си го взела, се избиваме тука коя ше го грабне Lol
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #163 -: Ноември 24, 2017, 16:11:30 »

Оф, не мога просто Lol Освен да ходя да го "взимам", че ми е под ръка, ма ся па той няма да ме ще с два вагона бонус Lol
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #164 -: Ноември 24, 2017, 16:24:14 »

Коя, коя...от форума дето само за деца си пишем Lol
Активен
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2548« Отговор #165 -: Ноември 24, 2017, 17:59:21 »

Тъкмо-раждали и разработени.Не некфи лигли с предродилна, следродилна и постродилна депресия.
Взимам ви всичките, прекрасен харем ще бъдете (всички не значи непременно всички, а всички с които си комуникирам)
Вземете и децата, ще е по-весело.
За издръжката на партито не се притеснявайте - ще осъдим мъжете ви да плащат издръжка, и ние ще си живеем на техен гръб.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #166 -: Ноември 24, 2017, 23:23:28 »

 Lol
Ох, колко хубаво го измисли...
Ни моа.
Аз съм валиде. Ма ку ше идва и Смайл тя преди мен е родила син. Ужас. Ще ме бие в хареса. Ни мой тъй
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #167 -: Ноември 25, 2017, 00:10:11 »

Аааа, много сте със синове преди мене, аз се отказвам  Lol Няма да се доредя до трона, ще си остана проста ханъма  Cheesygrin
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #168 -: Ноември 25, 2017, 13:34:24 »

Аааа, много сте със синове преди мене, аз се отказвам  Lol Няма да се доредя до трона, ще си остана проста ханъма  Cheesygrin

 Lol Lol Lol

Накоме, не ти се получИ, братче... Rolling Eyes
Активен

Nakom
Newbie
*
Публикации: 2548« Отговор #169 -: Ноември 25, 2017, 15:48:03 »

Винкел ханъм не я слушайте, тя всеки ден си мени мнението
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #170 -: Ноември 25, 2017, 18:07:26 »

Оф, страшна скука, дайте нещо да се караме Cheesygrin

Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #171 -: Ноември 25, 2017, 18:21:23 »

Аз не знам защо винаги прочитам заглавието като "Мастурбация"  Lol
Дай тон де, ти си добра в новитеэтеми на ъъъъ разговор  Cheesygrin
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #172 -: Ноември 25, 2017, 19:36:47 »

Хахахх. Що нямаме тема МАСТУРБАЦИЯ Lol
Ох, Пупи, нямам вдъхновение, миролюбива съм, дори децата не съм навикала...
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #173 -: Ноември 25, 2017, 21:12:59 »

Мастурбация викате... аз преди малко в банята. И ко?
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #174 -: Ноември 25, 2017, 21:16:00 »

Евала. Аз съм в тъп период. Дори сама със себе си не ми се занимава. Свалям си сериали Cheesygrin
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #175 -: Ноември 25, 2017, 21:42:03 »

Не помня кога последно, наистина... бях бременна още   Lol хормоните ми разгониха фамилията, нито ми е до секс, нито до това  Sad eyes
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #176 -: Ноември 25, 2017, 21:50:12 »

Ще ми се наложи...до 22.12  Lol
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #177 -: Ноември 25, 2017, 22:04:38 »

Ще ми се наложи...до 22.12  Lol

Нищо де, по-малко от месец е

Оф, Кат...и аз бях след първото раждане с кофти либидо... Razz
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #178 -: Ноември 25, 2017, 22:08:30 »

Гледах веднъж порно... новините ми бяха по-възбуждащи. Да не говорим, че усещането е все едно съм девствена отново. Но по-зле, понеже като бях девствена, поне бях пощръкляла хормонална тийнейджърка и имах мераци... сега съм ходеща бутилка мляко. Ей тва е  Lol Оплаках се.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #179 -: Ноември 25, 2017, 22:19:09 »

Еми знам, че не е голяма утеха, ама...и това минава Kiss
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #180 -: Ноември 25, 2017, 22:45:32 »

Така е. Минава. Потвърждавам.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #181 -: Ноември 25, 2017, 22:50:39 »

Фейо, 1:1 със сериалите Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #182 -: Ноември 25, 2017, 23:05:26 »

Оф, хайде дее...
Викам тука ще започне пак пикантен разговор. То на сериали ще го обърнем Lol има си там по-надолу раздел за това
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #183 -: Ноември 25, 2017, 23:09:24 »

Ти па седнала да говориш за секс с женени с деца. Никой не прави такива неща вече.

(ся ше дойде някоя да ми обясни как мъжът ѝ я лашка по 40 пъти на нощ и не може да ѝ се насити след 5 деца и 45 годишен брак)
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #184 -: Ноември 26, 2017, 01:17:08 »

Апетитът ни беше голям и ненаситен, нетипично за нас, сега докато бяхме без децата. И ей ме на, докарах се да се оплаквам от цикъла си и липсата му. Това ако не е знак  Lol
Активен


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #185 -: Ноември 26, 2017, 09:58:31 »

Пупи, не ви знам сексуалните отношения (ахахах Razz), но се обзалагам, че преди да започнеш да спиш с децата пак сте били по-ненаситни. Апетитът идва с яденето Lol
На мен вечер ми се спи на куче и най-често това е проблемът Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #186 -: Ноември 26, 2017, 10:33:51 »

Ааа, без децата като се наспи човек, е друго...(предполагам, не си спомням)
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #187 -: Ноември 26, 2017, 10:54:09 »

Бих се включила в темата до преди месец ама нещо ми натежаха килограмите и шкембето вече  Lol
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #188 -: Ноември 26, 2017, 13:50:35 »

Жу, оправи ги тия лентички, нито знаем в коя седмица си, нито Митко на колко години е Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #189 -: Ноември 26, 2017, 14:17:18 »

Паяк, помни ли някой. То това е било преди повече от 9 години  Lol
Активен


syanna
Newbie
*
Публикации: 2358


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #190 -: Декември 01, 2017, 15:38:11 »

Пия кафе и чета последните 4-5 страници  Cheesygrin Lol Lol  Не ми трябва сериал  Smile
А мислех, че нищо не се случва в този форум вече
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #191 -: Декември 03, 2017, 10:19:09 »

А мислех, че нищо не се случва в този форум вече

Не си в грешка. Сега пак нищо няма да се случва бая време Lol
Така че - чети сега, че после няма Lol
Активен

Страници: 1 2 3 ... 8 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!