star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Детските боледуваници
Страници: 1 [2] 3 4 ... 154   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Детските боледуваници  (Прочетена 557924 пъти)
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #25 -: Януари 05, 2011, 11:39:45 »

Е да, ама ми убивате цялата тактика да успокоявам Петето Big grin
И все пак...и изпуснатите сополи могат да слязат надолу, да направят бронхит, пневмония и т.н., варианти за ужасии винаги има. То затова и Катето казва да се наблюдава детето. Ако видимо е ведро, не е забелило очите все пак, дори и при по-висока Т следва да си спокоен. А ако стане напечено, изобщо няма да разчитам някой да идва да ни взима, направо ще ходим в Спешното.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #26 -: Януари 05, 2011, 11:46:44 »

 И до там ходихме, скоро беше, май септември след стомашния вирус. Същото положение е, чакаш, детето реве от болки, ти не знаеш какво да му дадеш, понеже не си сигурен с какъв произход е болката. То се шашка от народа, шума, пък да не казвам колко студено беше.
 Честно казано изпаднах в паника само с тоя последния й рев, защото никакво успокояване не помагаше, тя се дереше зверски, биеше мен, имаше супер странно поведение. Като цяло подхождам със спокойствие, което се отразява и на детенцето. Ама то си е и до темперамент на родителя, свекървата например страшно много е изстрадала и винаги откача, когато Мариела падне, удари се, или текне кръв от раничка. Последният път 1 час ми се обяснява как на инат си е ударила брадичката, станала раничка, как я промивали и т.н. Та Петя ако е просто по-лабилна, наистина е хубаво в случая мъжът й просто да успява да овладява ситуацията, да има някой, който да се държи вместо нея. Тя ще обръгне, ама се иска време  Smile
Активен


Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #27 -: Януари 05, 2011, 11:55:07 »

Бизар, на кое му викаш Спешното? В Окръжна ли? Аз много се наплаших с тия спешни, че миналата година покрай стимулациите всяка вечер късно обикалях всички болници в града за инжекции и навсякъде беше някакъв ад - десетки, а в Окръжна и стотици, цигани скупчени пред кабинетите, абсолютен хаос, всички крещят, бутат се, и да умираш няма да те пуснат. Дано не се налага, ама какво правят тия хора всяка вечер пред кабинетите, не знам...
Активен

Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #28 -: Януари 05, 2011, 12:06:52 »

Абе какви линейки , кви пет лева...на 30ти срещу 31ви, мъжа ми вика линейка, защото бях с 40,3 температура повече от два часа ,което си се води застрашаващо живота, и оная от Бърза помощ вика по телефон:"Ми вземете си студена вана...". Не ги интересува и да умираш. След като за дядо ми с инсулт линейката дойде след 6часа, си мислех , че за млади хора и деца се размърдват ,но уви.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #29 -: Януари 05, 2011, 12:08:09 »

Емии то не е точно Окръжна, но да де - до нас.
Ами нямам представа, никога не ми се е налагало. Но Саня дето си съдра крака една вечер, ходиха с Краси, почакаха не много и звучаха доволни и от обстановката и от обслужването. Иначе има и един спешен детски кабинет, но не съм сигурна дали той не е просто по празниците, а през нощта да не е пак в Спешното, но мисля, че и нощем работи.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #30 -: Януари 05, 2011, 12:34:34 »

Да не ви се налага по-добре. Честно казано при една такава ситуация наистина не знам как трябва да постъпя следващия път - дали да викна линейка или да ходя направо в спешното. И в двата случа бяхме ужасени от всичко. В края на октомври на Пепо баба му изкара инфартк, 3-ти за последните 2 години. Жената, влачейки се, успяла да се обади на БП и после на свекървата. Не са изчакали линейката, която и без това не дошла, а направо са отишли в спешното. Свекърва ми беше отвратена от държанието на докторчето, арогантно, нахакано, видиш ли жената е имала сили да звънне по телефона - добре е, ще й мине. Да, след като седя месец в болницата и за малко да я изпуснат.
Мин, ние за това излъгахме, че дечко няма годинка, иначе съвсем щяха да ни отсвирят и нямаше да дойдат въобще.
Активен


ghoul
Newbie
*
Публикации: 2173


I forgot, but will not forgive never


« Отговор #31 -: Януари 05, 2011, 23:07:49 »

Калинка Малинка пак е болна. Този път обаче е много силна настинка. Просто в шибаната детска градина в понеделник нямали парно и малко забравили да ни кажат. Прибрахме със сини  от студ ръце и крака. Сега е на Тайлол Хот и вече се оправя. Но аз вече не издържам с тези болести.
Активен

doubt
Newbie
*
Публикации: 939« Отговор #32 -: Януари 06, 2011, 10:38:34 »

Калинка Малинка пак е болна. Този път обаче е много силна настинка. Просто в шибаната детска градина в понеделник нямали парно и малко забравили да ни кажат. Прибрахме със сини  от студ ръце и крака. Сега е на Тайлол Хот и вече се оправя. Но аз вече не издържам с тези болести.
Жал ми става за децата ни като ви чета Sad Може ли такова гледане,такова чудо.
Преди няколко дни се видях с приятелка - нейното момченце беше прието на градина и резултатът беше че още след първото ходене за няколко часа през септември,са си го прибрали с неистов рев и асматичен пристъп. Оздравя,стоя си 4 месеца вкъщи без нито веднъж да се разболее и преди празниците са го пуснали за няколко дни - резултат, пак болен. Предположението е, че прави алергична реакция към нещо в  градината. Какво правят в тия градини не ми е ясно,въобще Unsure То май от децата приети около нас на градина,почти никой не ходи и все заради болести.

Бързо оздравяване на Калина!
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #33 -: Януари 06, 2011, 10:42:29 »

Между другото много приятелки се оплакват от същото и отдават боледуваниците и кашлиците на препаратите, с които мият в яслата/градината. На мен ми се е случвало да ме потриса миризмата, като вляза в яслата, пижамата й в края на седмицата мирише точно на препарати. Няколко пъти ни се случваше заради боледуванията й, пижамата й да остане в яслата доста дълго време, перат я, гладят я, съответно като пусна малката отмово, нося нова пижама, а тази я взимам да я изпера. Потресаващо мирише, може да има дечица, на които да не им понасят препаратите не само от към миризми, но и по някакъв начин на целия организъм.
Активен


Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #34 -: Януари 06, 2011, 10:49:04 »

нейното момченце беше прието на градина и резултатът беше че още след първото ходене за няколко часа през септември,са си го прибрали с неистов рев и асматичен пристъп. Оздравя,стоя си 4 месеца вкъщи без нито веднъж да се разболее и преди празниците са го пуснали за няколко дни - резултат, пак болен.

Все едно за нас разказваш...
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623« Отговор #35 -: Януари 06, 2011, 12:38:35 »

Едно време като ходех на детска когато си лягахме след обяда лелките започваха да мият пода навсякъде. Миришеше адски много на белина. И така всеки ден.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #36 -: Януари 06, 2011, 23:08:32 »

Много мъчно ми става като ви чета. Аз не съм усещала такива неща при нас, влизали сме и в стаята, всеки ден сме на прага, където са децата и никога не съм усещала препарати. Даже като правят дезинфеция, слагат бележка, прави се в петък и децата се взимат по-рано. Така, че каквото и да мирише, се измирисва до понеделник. Вероятно чистят всеки ден пак с препарат, но не съм усещала миризма силна. Една приятелка в друга ясла пък се оплака, че направо се чувало течение под вратата.
А моето дете, дето заради гърнето ми го искат без боди и поне вкъщи се разпасва постоянно, никога не са ми го върнали разгащен. Явно си е до хора и привички в самото заведение. Поне при нас са много прилежни.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #37 -: Януари 07, 2011, 09:05:37 »

Айдее, и аз ще прекарам дългоочавания си презседмичен почивен ден с болно дете вкъщи. Той цяла седмица се опитва да се разболява, но аз хем не му давам, хем и доста му помогнах, защото все вечер сме някъде, а той видимо беше изморен и изтощен и си ляга късно, не може да спи вечер добре, защото сумти и покашля, сутрин едвам го вдигам за ясла. И днес реших да го оставя най-нарая у дома и милия е толкова размазан, голям сън му удари, но пък и е топъл, а кашлицата му започна лошо да звучи  Rolling Eyes Дано поне се наспи и тогава да го водя на лекар, че вече ми е гузно всеки път като трябва да го будя и той ми вика "Не, не".
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #38 -: Януари 07, 2011, 09:13:58 »

 Почвай го с меда, поне ако му е зачервено гърленцето ще облекчи. В началото кашлицата все започва при нас от раздразнено гърло и поне заради меда не ми мрънка, че я боли. Това хъркане и мен много ме притеснява, след трахеита много хърка, все едно има нещо в носоглътката й, което и прече да диша. Аз съм същата, с тази разлика, че ми е по-лесно да се напъна да се издухам, макар и болезнено. НЕ знам какво сме разбутали с това боледуване. А как спи като кашля, това най-много й тежеше. Разкашля ли се и скоква будна и ходя да я приспивам през 20 минути  Rolling Eyes Накрая нито тя се е наспала, а има нужда от як сън, нито аз успявам да се отпусна да заспя, да не би да се разкашля.
 А относно яслите - аз съм доволна, това от което се оплаквам са дребни работи. Грижат се чудесно за детето, научава страшно много, научила се е да рецитира стихотворение, което според мен е супер за възрастта й  Rolling Eyes Няколко пъти се случи да ми я върнат с недобре обърсано дупе, ама забелязвам, че е при точно определени лелки, които обикновено заместват. Виждам я, че вече свикна, много си обича едната сестра, дава й всичко - кукута да си слагат, да й режат ноктите, изобщо неща, които за мама са забранени   Lol
Активен


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #39 -: Януари 07, 2011, 09:23:23 »

Ами гърлото му не е червено, няколо дена го следя, а и устата му не мирише така, както е такъв проблема. Като цяло мога да кажа, че нищо страшно му няма, защото ни сополи са тръгнали, нито кашлицата звучи да е от гадната, а от секрети. Просто изведнъж се засили и кашля постоянно, а секретите са му задръстили отзад и едвам диша. Но е много изтощен и кисел, страшно раздразнителен просто.

Със спането е трудно, защото не се буди, но просто като го слушам как се мъчи насън и аз не мога да спя. Местя го при нас, завъртам го, ама то диването все по корем спи. Буди се сравнително често за вода само. Нямам влагометър, че ми е интересно каква е влажността при нас. Уж не би трябвало да е сух въздуха, но и моят нос от известно време е постоянно запушен, без сополи и нищо, просто вечер ми е трудно да спя и дишам и не знам дали е от бременността или от въздуха.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #40 -: Януари 07, 2011, 10:52:32 »

От бременността е, и аз съм така. В началото се чудех като четях, че запушен нос без хрема било симптом на бременността, но и мен ме хвана, особено през нощта. А въздухът въобще не е сух, ако съдя по локвите конденз сутрин...
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #41 -: Януари 07, 2011, 10:56:28 »

Ами защото знам, че и много влажният въдух също пречи на дишането нощем. Педиатрите от 9 месеца например предупреждаваха, че по тоя повод на варненските зимни бебета редовно им хръкат нослетата и да не се шашкат майките.

Това мойто дете голям сън направи, ще трябва да го будя пак за доктора. Или пък се чудя дали да не го спестя, ама предпочитам да го преслуша, че да ми е спокойно. Няма Т, ама явно много съм го зарязала откъм грижи миличкия, олко е скапан.
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 11:00:38 от bizzare » Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #42 -: Януари 07, 2011, 11:13:29 »

И аз имам този дефект - вечер по цяла нощ сумтя и все не мога да дишам през носа.

Като ви чета за болестите на децата, тази тема един ден сигурно ще я разпечатам и подвържа в папка.  Rolling Eyes
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #43 -: Януари 07, 2011, 11:49:52 »

 Lol аз, ако ти кажа, че в първата му година водех тетрадка с всичките болести (да се чете: запушен нос - физиологичен разтвор и мапула вит. С), лекарствата, които са изписани и пр.... ама минава този ентусиазъм, поне на мен де. Пък и ги понаучих наизуст в някакъв момент. Сега само настръхвам, като чуя "За всеки случай да му дадем АБ...", иначе съм хладнокръвна - при Т слагам чорапки с оцет и това е. Най-безотказно от всичко действа.
Активенbizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #44 -: Януари 07, 2011, 12:19:27 »

Ох, това с оцета никак не мога да го прилагам, само като е омаломощен, и то само чорапи, защото не може да ги маха лесно и по-лесно свиква. Но на чело, под мишници - абсурд. Ама те така или иначе тия методи за висока Т.

Иначе при нас прегледа не мина никак за успокоение. Едвам го дигнах, мерих му Т - леко топличък беше - 37.5. На гърлото нищо му няма, но каза, че гърдите му врят и като видя какъв е умрял, изписа Сумамед, ако продължи и почивните дни да е така, или днес вдигне висока Т. Иначе предписа Мукосолван. Не съм давала, дано да работи и да ни се размине АБ Sad Пфу, тоя път го изтървах значи. Дано все пак като се понаспи да светне.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #45 -: Януари 07, 2011, 13:24:17 »

Сумамеда не е лош, аз съм много доволна колко бързо пресече трахеита на Мариела, при положение, че го борихме преди това почти 3 седмици. Дано не ви се налага де и да се оправи скоростно.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #46 -: Януари 07, 2011, 14:17:46 »

Абе на две на три прочетох темата, ама в тия детски градини звучи като мини ад Unsure
Не ми се струва като вариант, в който бих си оставила детето.
Но пък съм свидетел на условията в служебната детска градина и мога да кажа, че е чудесна, повече от прекрасна обстановка, храна и грижовни учителки. Лошото е, че е на ротационен принцип и дори тази година да ти приемат детето, другата може да не е в листата. Нали трябва да има равен шанс за всички деца, а във фирма с близо 3000 служители...И така и това е малко съмнително дали ще бъде опция. Изобщо - изглежда сложна тази задача.

А за влагомера - аз имам електронен термометър и влагомер. Много е полезен и не е скъп, към 22 лева беше. Следя си Т, защото в южните стаи като напече слънце и се вдигне Т въздухът много се изсушава, което не е добре. Така че ви препоръчвам да си вземете, за за си следите.
Активен

PPP
Newbie
*
Публикации: 2681« Отговор #47 -: Януари 07, 2011, 15:57:47 »

дано оздравява бързо Дарко. Бобчо е добре, не е вдигал Т, сега остана аз да си излекувам гадната хрема...
и да ви се оплача- снощи как ми се залиса детето, направо си изкарах ангелите, както нищо му нямаше, играехме си двамката на леглото (мъж беше навънка) и реши да слезе от леглото и аз леко му помогнах, защото все още не може сам, и като стъпи на земята тва дете и като ревна... и се залиса, ей така без видима причина веднага го вдигнах, уж леко му духнах в гърлото, че нали сам по-добре да си поеме въздух, ама той посиня, от там на мивката-студена вода на лицето, целия го намокрих милия и чак тогава си пое въздух  Cry много беше гадно, милото дете. и после доста неспокойно спа цяла вечер, поплака си доста и му дадох Панадол, защото ми се стори като предния пък, когато на сутринта му беше избило зъбчето, после му гасих клечки и тогава заспа и то между нас...
случвало ли ви се е така да се залисва, може и да съм ви питала, ама знаете ли някакъв лек или с времето се израства това нещо?
Активен
Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #48 -: Януари 07, 2011, 16:07:10 »

Относно похъркването заради влажността на въздуха, Бизет, катого къпете вечер в банята има ли пара? Защото ако секретите му ги преценяваш повече като сухи и жилави, може да го цопнеш в банята на леко запарено за няколко минути и според мен ще спи по-добре, а и по принцип защото при вас наистина е малко по-специфичен климата, а и особено следобяд зимните месеци ви пада и налягането и секретите се набутват по-навътре в жлезите.Това супер теоритичено, де, но явно има и някаква външна изява, която с времето, а и с по-особено състояние на организма (пред разболяване, много уморен и т.н.) явно си дава израз.

Една майка скоро ми каза, че профилактично през ден първите, примерно 10 дни в месеца в банята слага лайка да ври, за да се смесва нейната пара с тази от водата. Детето й от 6 месечно през има-няма месец е с бронхиолит, пък и момченце, но тя доста сериозно се старае да го "лекува" максимално естествено и природно и сподели, че голям напредък имат.
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 16:11:01 от Blow, Причина: грешка в бързината » Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #49 -: Януари 07, 2011, 16:10:03 »

С времето,Пуп... Някои деца са така, както е и с температурните гърчове.

Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 154   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!