star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Фън Шуй
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Фън Шуй  (Прочетена 32448 пъти)
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160« -: Януари 03, 2009, 09:16:38 »

Тази тема живо ме интересува и мога да кажа от личен опит, че .... действа  Smile Много е странно как едно просто пренареждане на мебелите може да ти помогне при даден проблем или просто да ти донесе нови емоции. Предлагам тук да споделяме статии, цитати, личен опит, неща, които сме подочували. Общо взето нещо като наръчник  Smile

В момента не мога да намеря картата (на български, обяснено като за първокласници), но като я намеря, ще я пейстна.

Намерих интересна статия, по-късно ще пусна основни неща:

Народните суеверия и Фън Шуй - колко много си приличат


Днес ние често използваме различни ритуали, които подсъзнателно сме усвоили от нашите майки и баби, за да избегнем неприятности и болести. Често да "чукнем на дърво", заобикаляме пътя си заради някоя черна котка, завъртаме се три пъти, ако се наложи да се връщаме.

Интересно е, че между тези наши суеверия, които вещаят лоша поличба, и древното изкуство Фън Шуй съществува известна прилика. Подобно на нашите прабаби, които са гонели лошото от къщите си, така и източното учение е създало свои правила за неутрализиране на негативната и овладяване на положителната енергия.Счупеното огледало носи нещастие.
Според Фън Шуй вредни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички отразяващи повърхности, защото раздробяват отражението на части. Това разрушава енергийния заряд Никога не заставайте пред счупено огледало, то ще намали енергийния ви заряд на тялото, което най-напред влияе на здравето.
Не показвай върху себе си.
Не посочвай върху себе си - предупреждаваме човека, който ни разказва за нечии болежки и недъзи. Според Фън Шуй тук действа следният механизъм: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответстваща окраска - запълваме го с точна информация за диагнозата.
Не сядай на ъгъл - няма да се омъжиш.
Това народно поверие е обяснено от Фън Шуй чрез потоците неблагоприятна енергия, създадена от остри предмети или ъгли.
Потоците се наричат "отровни стрели Ша" и лишават човек от късмет и взаимност.
Ако сте неомъжена и седите срещу ъгъла на маса, енергията ви се деформира, изкривява и разпилява, а това намалява шансовете ви да се задомите.
Не готви, когато си в лошо настроение - ще "заразиш" семейството.
Храната попива негативното настроение и тези, които ще я хапват, заедно с калориите и витамините, ще приемат съответния енергиен заряд.
Не позволявай на никого да стои зад гърба ти.
Фън Шуй смята за най-слабата енергийна позиция тази, при която зад гърба ни има човек, дори да е доброжелател.
Най-защитени сме, ако зад нас има стена или преграда.
Не се сбогувайте през прага - ще се скарате.
Прагът е енергийна преграда, разделяща два свята. От едната страна е твоят, а от другата - чуждият.
Невидима граница пречи да се установи контакт и енергията, предадена през него, е загубена за двамата участника, а контактът разрушен.
Не се връщай от пътя - няма да ти върви.
Както в случая с прага, всички прескачания от един свят в друг са достатъчно енергоемки.
Ако все пак ви се наложи да се върнете, седнете, възстановете силите си у дома.
Погледнете се в огледало - отразявайки се, енергията се удвоява.
Не заставай в ъгъла на стаята.
Това е още една крайно неблагоприятна позиция.
Ъглите в помещенията се смятат за място, способно да изтегли от човека силите му. Не напразно разлудувалото се дете наказват в ъгъла, за да се освободи от излишната хулиганска страст (най-важно е детето да не стои там повече, отколкото трябва).

http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=13923
Активен

Nina
Newbie
*
Публикации: 901


« Отговор #1 -: Януари 03, 2009, 09:47:27 »

ще следя темата с интерес  Smile отдавна ми се иска да се попросветя малко в тази област, но все времето виновно  Big grin
Активен
Garfield
Newbie
*
Публикации: 3318


Keep on rollin' baby


« Отговор #2 -: Януари 04, 2009, 15:51:00 »

Голяма част от поверията са напълно еднакви в различните култури - но докато ние си имаме "бабини дивитини" китайците са спретнали цяла наука от това.

Специално за счупените и пукнатите огледала, има научни изследвания, че всяка кристална повърхност с нарушена, неизгладена цялост, излъчва зловредна енергия. Затова например, счупено стъкло никога не трябва да се събира с голи ръце, освен че има и риск да се пореже човек.

Сещам се за няколко други поверия за огледалата, като това че ако има починал в къщата или човек на смъртно легло, огледалата трябва да се покрият, за да не се заклещи душата му в тях.
Смята се, че огледалото над леглото попива страшно много от това което се отразява в него и го излъчва в последствие - ето защо хората които имат огледало в спалнята, се радват на хубав сексуален живот.
Респективно, човек трябва да внимава когато си купува старо огледало - никога не знае на какво може да е станало свидетел.

В славянските страни поне, има и поверие, че огледалото трябва да поставено на такава височина - че да не "прерязва" отражението на лицето - иначе причинява главоболие.
Други неща, които може да прочетете и в Фън Шуй книгите - никога не пожелавай нечие зло пред огледало, и никога гледайки отражението си не си казвай че изглеждаш зле, уморен, остарял - кристала ще го запомни, и ще ти го препрати.

Активен

Колкото и сладко да мъркам в момента, никога не забравяй, че си оставам Лъв...
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160« Отговор #3 -: Януари 04, 2009, 22:33:01 »Това е картата, по която се разделя апартамента. Като за начало, всеки трябва да си разграфиапартамента по този начин и да види коя стая на коя област от живота съответства. Естествено, повечето апартаменти не са квадратни. От там е възможно някой ъгъл да липсва и след малко ще обясня какда се коригира. Пример за липсващ ъгъл:
http://prikachi.com/files/527099z.jpg

Тук е обяснено по-подробно на какво съответстват ъглите и с какво е  най-добре да се коригират, но както казах, ще допълвам: http://www.buy-utah.com/images/graphics/Bagua.jpg

(Връзките с хората обхващат интимния живот и приятелите).
П.П. - Извинявам се за некадърните снимки, но само това имам като преведена карта.
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 22:55:07 от belladonna™ » Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160« Отговор #4 -: Януари 05, 2009, 04:26:38 »

ОСНОВИ НА ФЪН ШУЙ
Изкуството на фън шуй се ражда педи повече от 1000 години в Китай, но неговите правила и основни положения са особено модерни и приложими в съвременното общество. Всъщност фън шуй осъществява максималното използване на живителните енергии нa гореизброените места, като това оказва отношение върху личните и семейните ви отношения, а както по отношение на работните ви възможности, творческите ви наклонности и въобще като цяло осъществяваното на душевен мир. Съществуват много мънички неща, които можете да направите, за да накарате жизнените енергии да “работят за вас”. Понякога това е едно пребоядисване на стена или врата, прибавяне на аксесоари., носещи символно значение, едно огледало на подходящото място, а като резултат вие ще получите по–хармоничен и успешен живот.
Фън Шуй разглежда дома като жив организъм. Предната врата е източникът на потока от енергия (Ци) на всяко жилище, точно както устата е входът на енергия към тялото.
 Ако вратата ви гледа на север, то това създава благоприятна и спокойна среда за живеене на обитателите на този дом. Но съществува вероятност това спокойствие да се превърне във вялост и апатия и най-накрая да прерасне в отчуждение на членовете е на дома. Ако това разположение на входната ви врата ви безпокои, то можете да активират някои други свойства на енергията чи, като на включите във входната си врата противоположни на нея елементи. Например да добавите не много елементи на земята към стихията на водата или по – точно да боядисате входната врата в кафяво или охрено-жълто, а също така можете да окачите неголям кристал в коридора след входната врата.

Ако вратата ви гледа на североизток енергиите са много изменчиви, също както обитатели на дома. Възможно е обаче с такова разположение да сте твърде податливи на външни енергийни влияния. Но ако съпоставите другите фън шуй показатели и те са благоприятни, то това разположение е много подходящо за млади хора, които се стремят да получат образование и да подобрят или разширят знанията си.
Източното направление на врата е също благоприятно за млади хора, особено ако те тъкмо започват кариерата си и особено мечтаят да реализират идеите и стремежите си. Такова разположение обещава светло бъдеще на тези, които се занимават с бизнес и икономически операции.
Югоизточната врата е благоприятна за тези, които биха желали да подобрят финансовото си състояние. Не се притеснявате,че прогресът ще се осъществява бавно, но ще бъде сигурен, а в семейството ще цари разбирателство и благополучие.
Ако вратата ви е насочена на юг, ще сте обградени от активен живот и обществени дейности. Такова разположение е добро за хора, които се стремят към слава и признание. Въпреки това в такава ситуация трябва да се действа внимателно, защото нуждата от зачитане и удовлетворение може да създаде напрегнат атмосфера и да доведе до караници в семейството. При необходимост можете малко да посмекчите огъня, като добавите към него някои символи на елемента вода.
Ако вратата ви гледа на югозапад се счита,че това е най-благоприятното разположение за майката в семейството. Това направление способства за добри и хармонични отношения в семейството. Въпреки това съществува опасността личността на майката да стане прекалено доминираща и непреклонна и така да наруши хармонията в семейството. За да смекчите тази възможност или подобни отношения е добре да използвате елементи или цветове свързани с дървото.
За вратата, която е насочена на запад е добре да се знае,че е подходяща за семейство с малки деца. Такава посока съдейства за тяхното много бързо и творческо развитие. Това направление се свързва и с романтичните чувства и удоволствията. И е добре да следите дан еби вашите увлечения да доведат до прекалено големи разходи. Тук не е лошо да се добавят някои символи за стабилност, като се използват земните такива.

http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=223


“ЛЕЧЕНИЯ” НА ЛИПСВАЩИТЕ ПРОСТРАНСТВА

Ъгъл или пространство, които липсват, могат да причинят проблеми с връзките с хората, с кариерата или други аспекти. Това не означава, че трябва да живеем в квадратни жилища, а че е добре да се предприемат стъпки за коригиране баланса.
Не всички хора живеят в квадратни жилища, а дори да е така, пак могат да намалят потока на енергия.  Повечето хора живеят или работят на места, които не са квадратни отвън. За липсващите ъгли, примера е на снимката в предния пост. Според Фън Шуй хора, които живеят например в жилище, в което липсва квадратът на взаимоотношенията, са склонни към проблеми с партньорите, децата или клиентите. Тези проблеми не започват от деня, в който заживявате в даден дом, но се небалансираната енергия в един момент се натрупва. Няма смисъл да се опитвате да коригирате ъгъла на взаимоотношенията, ако за момента сте щастливи да сте сами.
Проверете предметите, които сте поставили в съответните ъгли, и преценете какво символизират те за вас. Не запълвайте веднага всеки ъгъл от къщата с необходимите символи. Коригирайте първоначално само един от ъглите на една от стаите, за нещо, което не ви достига. След това само наблюдавайте промяната от тази корекция.

1.   Ярки обекти.
 Кристали.
Класическите кристали на Фън Шуй са малки, сферични оловно-стъклени кристали, представляват това:


Има малка дупчица отгоре, връзва се с конец и се закача на прозорец, за даотразява светлината. Класическият кристал образува дъга по стените на стаята, където е поставен.
Така поставеният кристал, би могъл да  събира енергия за негативното пространство, ако се постави в близост до него.
Ако нямате прозорци на тези стени, използвайте следващото лечение на Фън Шуй.

Огледала
Огледалата служат за да балансират енергията на липсващото пространство, като бъдат поставени на коя да е стена, заграждаща липсващото пространство. Ако големите огледала са неподходящи за тези стени или ако до стените има мебели, може символично да се сложи малко, джобно огледало зад мебелите или картините. Опитайте и проследете дали през следващите 2-3 месеца проблемът ще се балансира. Ако не стане, може бие по-добре да изберете друг метод на корекция.

2.   Звуци
Вятърната камбанка и движението й също може да бъде генератор на поток от енергия:

3.   Живи обекти
Растения.
Те могат да се използват извън и вътре в къщата. В класическия пример с липсващият сектор на взаимоотношенията, ако живеете в къща, може да засадите дърво в ъгъла на липсващият сектор и по този начин символично да придадете квадратна форма на къщата – с което ще се генерира Ци.
Стайните растения имат склонността да повишават Ци на всяко място, като по този начин помагат на липсващите ъгли. Растенията с овални листа са за предпочитане пред тези с остри, илри кактусите.

Аквариуми.
Като Фън Шуй корекция те са мощно средство. В печелившите китайски ресторанти винаги има аквариуми. Обикновено се намират до касовите апарати или до вратата, като по този начин генерират енергия. Парите се приемат като форма на енергия и движещите се рибки ги привличат.
Броят на рибите също е важен. За китайците цифрата 8 е най-мощната цифра, но и останалите могат да се използват. Според китайското поверие не трябва да се използва цифрата 4, символ на смърт.

4.   Подвижни обекти
Украси от подвижни пръчици и пластини
Подобно на вятърните мелници, тези украси могат да се използват едновременно и за “събуждане” на Ци в ъглите, които имат нужда от подсилване.


Вятърните мелници също се използват за генериране на енергия.


5.   Тежки обекти.
За да се стабизират взаимоотношенията, може да помогне един тежък предмет(статуя), поставен в съответния ъгъл. Тежките нещачесто маркират отворите на вратите на домовете. Могат да влязат в ролята на “защитници” ако това са лъвове или дракони,  каквито има в повечето столици.

6.   Електрически обекти

Стереосистеми
Звукът от радиото и стереото генерира Ци, където и да са поставени. За това лечение много важен аспект е музиката, която слушате. Видът на музиката, която ще звучи във вашия дом или офис, трябва внимателно да се подбира с оглед на настроението, което се стремите да създадете.

Вентилаторите
Те също генерират енергия, чрез движението на въздуха или “вятъра”, койта създават. Когато вентилатора е на тавана обаче, трябва да бъде съобразен с пространството и височината. Вентилатор, който е поставен на тавана на висока стая е по-полезен от този, който е в стандартната модерна стая.

7.   Цветове
Използването на цветовете е ключов фактор във Фън Шуй. Червеният цвят служи за генериране на Ци.  Все пак твърде много червено действа подтискащо, за това трябва да се използва с мярка, която внася жизненост.
Типичните за китайските ресторанти червени стени, помагат за увеличение на енергията и така принуждават клиентите да се хранят бързо, т.е. да има поток.
Червена панделка поставена на врата, която често се тряска, помага за намаляване на свадите в един дом или офис. Ако желаете да генериратеповече Ци в сектора на известността (чийто цвят е червен),  то бихте могли да го коригирате с червен цвят или огън – да закачите плакат с горящ огън на него, например.
По същия начин ако искате да подсилите Ци в сектора на кариерата с вятърна камбанка, използвайте черна. На тази снимка е показано кой сектор на кой цвят и кой елемент отговаря, за това я слагам пак:


8.   Други
Може да не е подходящо за вашия дом да окачите камбани или кристали,
Но изборът на картина или плакат ако са подбрани добре, е напълно достатъчен. Например, поставете в сектора на вътрешното познание плакат, чиито символ за вас е вътрешно познание.
Ако желаете да си намерите партньор в живота, и сте балансирали негативното пространство на липсващия ъгъл на взаимоотношенията в спалнята ви, бихте могли да подсилите ъгъла  с плакат на влюбена двойка, или предмети като 2 свещи или керамични гълъбчета (никога по 1 на бройка). Тези универсални символи на любов допълнително подсилват намерението ви в най-личното за вас пространство – спалнята.
Грешка е например да се поставят снимки в рамки само на един човек, което блокира всякаква промяна на взаимоотношенията. Що се отнася до ъгъла на взаимоотношенията, всеки символ трябва да изобразява двойка.

9.   Символични обекти
Подобно на стереото, музикалните инструменти, също символизират генерирането на Ци. Не е нужно да свирят непрекъснато, за въздействат.

Има още много за допълване, но това е в основата.
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 04:40:47 от belladonna™ » Активен

petetetoto
Newbie
*
Публикации: 3


« Отговор #5 -: Юни 11, 2009, 15:51:28 »

Здравейте,от скоро се запалих по учението Фън Шуй и бих казала,4е ми е много интересно.Но като начинаеща не всико ми е напълно ясно и за това имам едно въпросче.Апартамента ми има следната форма(на снимката по-долу).Според схемата на ФШ, ми липсват секторите полезни хора и кариера.Ако реша да коригирам липсата им т.е да довърша квадрата означава,4е трябва да сложа някакъв предмет на стълбището,но пък от друга страна ще се получи все едно,4е входната врата е по средата на апартамента(дано да сте ме разбрали).Та...нека някой,който разбира пове4е от мен,да каже дали разсъждавам правилно и да ми даде съвет как да си коригирам липсващите сектори.А! И още нещо.Моята баня и тоалетна се наират в сектоите на връзки с хората и деца, а това не са много подходящи помещения за тези сектори.Някакви идеи за корекции...
П.П. А да, и не мога да кача снимката Cry
« Последна редакция: Юни 11, 2009, 16:14:45 от petetetoto » Активен
Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #6 -: Юни 11, 2009, 16:42:16 »

Фън Шуй може и да е готино, но мислиш ли, че трябва да си разбиеш и преустроиш апартамента, само заради това ? Rolling Eyes Вманиачаване е леко.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #7 -: Юни 11, 2009, 17:36:10 »

Мъж ми като работеше във фирма за недвижими имоти, постоянно се натъкваше на клиенти, които искаха всичко да им е по фън шуи (което разбира се по нашите стандарти на проектиране и строителство няма как да стане). Както и да е, аз вярвам, че има логика и смисъл във всичко това, но трябва да си много запознат с цялата философия, за да можеш да боравиш свободно с нея. Не е просто сухи правила, а въпрос на правилно тълкуване и прилагане.
Активен

petetetoto
Newbie
*
Публикации: 3


« Отговор #8 -: Юни 11, 2009, 21:34:32 »

О,не! Далеч съм от мисълта,че ще си разбивам апартамета.Още повече,че скоро приключихме с ремонта.И тъй като казах,4е съм начинаеща и доста от нещата не са ми ясни,за това питах за съвет.Но не съм казала,че съм "вманиячена" по Фън Шуй.
Активен
Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #9 -: Юни 11, 2009, 22:13:04 »

Харесвам нови потребители,които пишат смислено Smile Уелкъм Smile
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #10 -: Юни 11, 2009, 22:22:54 »

Много се извинявам, ама тая тема всеки път я чета като Фън Хуй, заради това "й"...Трябва да го споделя просто Smile)))
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #11 -: Юни 11, 2009, 22:51:18 »

А "чай" как го четеш?
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #12 -: Юни 11, 2009, 22:51:52 »

Ама фън чай или обикновен Stuart
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #13 -: Юни 11, 2009, 22:54:07 »

 Lol Шматка... Какво значение това отпред, като отзад пак е й?
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #14 -: Юни 11, 2009, 23:08:04 »

Щото фън хуй...си е друго нещо Big grin комбинацията просто така ми действа... Stuart
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


una hada
Newbie
*
Публикации: 5290« Отговор #15 -: Юни 12, 2009, 15:20:22 »

това е розовия с ушите ли?
Активен

JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #16 -: Юни 12, 2009, 15:27:32 »

преди малко тъкмо ги бях публикувала тия неща във фейсбука  Lol

Направете дома си по-щастлив с Фън шуй

Китайското изкуство Фън шуй за подреждане на дома, съобразено с правилната циркулация на енергиите - огън, земя, метал, вода и дърво, става все по-актуално в натовареното ни и изпълнено със стрес ежедневие.

Има цяла поредица книги „Фън шуй за градината“, „Фън шуй за хола“ и т.н., които ни съветват как да разположим мебелите, така че жизнената енергия да циркулира свободно из къщата.

Предлага ме ви най-важните принципи на Фън Шуй, които, ако бъдат приложени в дома ви, ще ви накарат да се чувствате по-добре, по -работоспособни и щастливи.

Много хора си задават въпроса дали Фън шуй е съвместим със западния начин на живот, със съвременния стил на подреждане на дома. Специалистите твърдят, че няма никаква пречка за това. Фън Шуй може да се прилага дори в къщи, в които има компютър, който, както е известно, има силно електромагнитно поле.

Според китайското учение не трябва да има остри ръбове по стените на дома, както и предмети с ъгловати форми. Таванските помещения, скосените тавани и къщите с декоративни греди също вредят на енергията. В такива случаи е по-добре да сложите окачени тавани, за да останат кривините и ъглите скрити. Ако нямате такава възможност, сложете балдахин на леглото.

Редът е много важен за доброто движение на енергията в къщата. Не се притеснявайте да изхвърляте всичко излишно.

За да отговаря холът ви на препоръките на учението, той трябва да е много светъл и да има хубава гледка от прозореца, разбира се доколкото позволява местоположението на къщата или апартамента.

Диванът и фотьойлите трябва да са подредени около ниска масичка, за да може енергията да се движи свободно. Картините и малките предмети за украса трябва да са в топли цветове.

Спалнята трябва да е максимално изчистена откъм мебели. Разположете леглото срещу стена без прозорец. Когато сте легнали, краката ви не трябва да сочат към вратата, защото така енергията изтича от тялото. Избягвайте да слагате аквариуми, фонтанчета и растения в спалнята.

Не слагайте голям полилей над леглото и сложете огледалото така, че леглото да не се отразява в него. Също така разстоянието от двете страни на леглото трябва да е едно и също, за да се гарантира равенството на двойката.

Коридорът трябва да е добре осветен. Сложете голямо огледало, но така, че да не се вижда в него входната врата.

Мокрите помещения също са много важни. Нито банята, нито тоалетната трябва да са разположени срещу входната врата. Подходящите цветове за тези помещения са синьото и зеленото, които си подхождат с цвета на водата в природата.

Подреждането на кухненските уреди е изкуство за Фън Шуй. Взаимодействието между огъня и водата е неблагоприятно за енергията в дома.

Печката не трябва да е до мивката, а още по-малко срещу нея.

Миялната машина и хладилника обаче спокойно можете да разположите в близост до печката, защото при тях водата е скрита, а за Фън Шуй това, което е скрито, не съществува.
Активен


JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #17 -: Юни 12, 2009, 15:28:50 »

а ето и още една темичка за основните неща:

Първи стъпки във ФЪН ШУЙ

ФЪН ШУЙ е дълбока и необхватна философия. Предложените по-долу съвети са малка, но съществена и лесно приложима част от древното изкуство на ФЪН ШУЙ, обогатени със съвременен опит. Сериозният подход към приложението на ФЪН ШУЙ предполага допълнителна работа, за да стане домът или офисът благотворно място за живот и работа. Това са първите стъпки - важни и ползотворни, но лесни и разбираеми.

1. Разчистване на дома

Нещата, които са повредени, счупени или не се използват повече от две години, е най-добре да се изхвърлят. Изчиствайки дома си от ненужните вещи, ние освобождаваме място за новото в живота си. Във ФЪН ШУЙ домът се дели на сектори и всеки сектор е свързан с определена сфера от живота. Безпорядъкът или претрупването на мебели и вещи в който и да е сектор, води до застой на енергиите и се отразява зле в съответната сфера от нашия живот. Може да се започнете с един шкаф или пък с една стая. Добре е да се махнат от дома всякакви предмети, които са свързани с неприятни за нас спомени. Ако направите чистката с удоволствие, скоро след това нещо ново и хубаво ще ви се случи.

2. Не гответе в лошо настроение

Храната попива околната енергия, а ние, приемайки храната, получаваме заедно с калориите и витамините също и съответната енергия. По същата причина не се препоръчва гледане на телевизия по време на ядене, особено на филми с агресия или предаване с лоши новини и емоции. Храната, която е благословена с молитва е много по-хранителна и пречистена.

3. Печката – символ на богатството

Затова тя трябва винаги да е чиста и котлоните да са в изправност. Добре е да се използват всички котлони на печката, за да идва богатството от няколко места.

4. Снимки на починали роднини

Не е желателно да се държат на видно място снимки на починали роднини. Освен това махнете от портфейла си собствените снимки, както и снимките на деца и близки. Снимките са носител на информация за човека, а парите са с ниска вибрация и негативно излъчване, натрупано от хората, които ги използват.

5. Цветята


Традиционни за българския дом са: здравец, мушкато, индрише. Те имат силна и хубава енергия, която пречиства, оздравява и предпазва. Хубаво е да имаме вкъщи няколко от тях. Друг вариант е използването на етерични масла.


6. Проверка на дома

* Огледало срещу входната врата - връща енергията, която влиза през входната врата обратно.
* Огледало в спалнята - води до неспокоен сън и проблеми с изневярата.
* Санитарен възел в центъра на дома.
* Легла под скосени тавани или под греди - скосените тавани притискат аурата на човека, а гредите излъчват остронасочена енергия, която също влияе зле на аурата; в резултат на това човек се чувства зле на сутринта, недоспал и с болки в тялото под мястото на гредата.
* Съседство на дома с болница, гробище, голямо кръстовище, сграда с ръб към нашата и др.

Всяко от тези положения предизвиква определени проблеми и съответно има нужда от корекции.

7. Защита на гърба

Човек се чувства добре, ако има т.нар. “защита на гърба”, т.е. с минимално завъртане на главата да може да види вратата на стаята. Това касае най-вече положението на леглото и на бюрото. Често се греши при разполагането на бюрото - добре е то да е перпендикулярно на прозореца, като при това от него се вижда вратата на стаята.
Активен


petetetoto
Newbie
*
Публикации: 3


« Отговор #18 -: Юни 12, 2009, 20:30:52 »

JustAGirl,благодаря много за допълнителната информация.Това за снимките в портмонето за първи път го срещам.
Активен
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #19 -: Юни 14, 2009, 22:40:18 »

за нищо....аз преди време бая се бях вманиачила да чета разни неща за фън шуй и определено имам още бая статии запазени на компа някъде и трябва да се разтърся да ги намеря и ще ги постна тука да ги прочетете  Stuart
Активен


Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!