star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: Септември 03, 2019, 16:08:10 
Започната от utopia - Последна публикация от Лора
Имах предвид, че това също оказва влияние върху поведението на Бо, както казва на Корни свекървата, не че съм сравнявала с нас. Всъщност, при нас наистина не е кой знае какъв фактор. Дани даже се промени в страшно положителна насока, невероятно грижовен и мил е, Сането си е чешит, но като цяло са много пораснали и рядко ми създават проблеми.

 92 
 -: Септември 03, 2019, 14:52:41 
Започната от utopia - Последна публикация от utopia
Корни, а той сега беше един месец при баба си, нали? Възможно е просто още да не е привикнал на стария си режим, все пак едно е лиготия при баба, друго е строг режим при мама и тати вкъщи, ново бебе, градина. Не се отчайвай, дай му малко време да влезе в релси.

Лори, при вас няма ли фактор бебе, това не го разбрах Smile

 93 
 -: Септември 03, 2019, 13:41:41 
Започната от utopia - Последна публикация от Korneliq
Лил, имах предвид, че е подкупен- предпочита да е с баба си, защото всяк прищявка се изпълнява и всяк играчка се купува. Аз от 1 юни не съм купувала и съответно съм все лошата, че поставям ограничения...
На мен ми е мъчно като ревне с истински сълзи изатива нисля, че няма да издържа наказанията...а и аз не помня някога да съм наказвана, което ина своите плюсове и минуси. Особено в съзнателна възрадт наказанията са направо срамни, помня една приятелка на 10-12 години как я съжалявахме, че все е наказана... хайде тайм аут в коридора- да, ама толкова.

 94 
 -: Септември 03, 2019, 05:33:03 
Започната от utopia - Последна публикация от utopia
И аз бих действала като Лора, но моята е безразлична към играчките. Т.е. няма нещо наистина любимо. Освен да взема всичките, но това е за наистина сериозни провинения

 95 
 -: Септември 02, 2019, 22:02:24 
Започната от utopia - Последна публикация от Liliq
Аз наказвам с отнемане на нещо любимо, зависи колко са сгафили. Без колело, без любими играчки, телевизия, сладолед. Обаче направя ли го, не отстъпвам, гадно е, ама да знаят, че съм сериозна. Не винаги работи, понякога просто спира да им пука и си карат постарому.
Пишеш, че го вълнуват подаръци. Не знам дали съм разбрала правилно, ако е като моето, което постоянно иска нещо да му се купува, споделям една идея. Поговорихме, обясних, че ако купуваме всеки ден глупости, няма да имаме възможност за хубавите играчки, за които мечтае. Купихме касичка, слагаме левчета чат-пат и като се съберат повече, си избират нещо сами. Не е генерално решение, моите, особено той, все иска някакви неща, нямат край направо, но като му напомня за касичката, се кротва.
Също, когато са спокойни, говорим много.
Те и много се съюзяват срещу мен Lol и като ги хване лиготията, ни чуват, ни нищо, което ме вбесява. Бях започнала много да крещя по едно време, сега се опитвам, по-спокойно, ама...не винаги успявам.

 96 
 -: Септември 02, 2019, 15:48:56 
Започната от utopia - Последна публикация от Korneliq
Леле, ако дойдеш у нас ще съм наказана перманентно за разхвърляна къща Smile)
Ние сме зле с навиците и подреждането, но това не ми е акцент, повече ме дразни нечуването за малкото неа, които са минважни (като да не вкарва гости в спалнята).

Вчера малко след бешята гостите си тръгнаха, так че му дадох и това като последствие.
Днес от градината са ми писали, че е бил разстроен сутринта и не е закусвал... явно си го мъчи нещо, ще говорим и излизаме сами.
Ще опитам нямое по-леко наказание, междинен вариант между вашето и нашето.

 97 
 -: Септември 02, 2019, 14:38:06 
Започната от utopia - Последна публикация от Лора
Карането и заплахите нямат никакъв ефект ако са празни, много по-ефективно е да приложиш практическо наказание, отколкото да се разкрещиш. Трябва да се научи, че всяко негово действие има последствия. Ние доста наказваме, сигурно моментално ще се самосезират норвежците, ако разкажа как си възпитаваме децата, но ми е важно да бъдат отговорни и да имат някакво самосъзнание. Казваме нещо, повтаряме след малко, на третия път вече стои наказан в коридора. За неподредена стая съм им прибирала всички играчки в килера и със седмици са стояли само с книги и пособия за рисуване, с дни без телевизия или да си купуват нещо. Ако протестират или не спазват  наказанието, то се увеличава. Без насилие, без истерии (не че не повишаваме тон понякога, но то е за разтоварване на собствените нерви, никакъв възпитателен ефект няма), просто да си знае, че сега ако направи нещо нередно, после ще съжалява. В момента всичките им колелета, тротинетки и скейтове са заключени в гаража, а те обожават да карат, това лято сигурно пеша не са вървели. Тъжно им е, и на мен ми е тъжно като ги гледам, но ги виждам, че сега очите им са на 4 като пресичат и много се стараят, така че след няколко дни ще си ги получат обратно. Много е трудно и за нас, защото след няколко дни мрънкане да гледат телевизия, ми иде да си тегля ножа, но пък в дългосрочен план има ефект.

И другото - да се учат на емпатия. Всеки път като говорят грубо или направят някоя глупост, сядаме, говорим и ги карам да си представят как биха се почувствали на мястото на другия човек. Много спокойно, да не са афектирани и избеснели в момента, а наистина да опитат да се поставят и да почувстват обратната ситуация. Също и да преживяват нашите трудности, за да видят, че не всичко става толкова лесно, колкото изглежда - водим ги с нас на работа, много говорим за задълженията, които имаме да вършим, или примерно как няма да спим тази нощ, за да работим по някой проект и т.н. (не под формата на оплакване или да ги караме да си чувстват виновни или длъжни, просто споделяне). Ето, 2-3 пъти бесняха вкъщи и събудиха бебето, накрая им я дадох те да я приспиват - сега ходят като духчета из къщи, като видяха колко е трудно Smile))

Въобще не казвам, че това е правилният начин за възпитаване на деца, но при нас върши работа.

Отделно, определено го има и факторът бебе при вас, това е цяла отделна и много деликатна тема.

 98 
 -: Септември 02, 2019, 11:26:53 
Започната от utopia - Последна публикация от Korneliq
Едит: свеки смята, че из изживява тежко появата на бебето и ние не отчитаме нуждите му. Същи смята, че едва ли не съм го увредила като не се чувам какво говоря като избухна (колкото и да е рядко). Дали наистина помнят реплики казани в амок? Ужасно виновна се чувствам, все си мислех, че ще ми е трудно заради бебето, не заради голямото и явно съм подценила ситуацията :(

 99 
 -: Септември 02, 2019, 10:12:40 
Започната от utopia - Последна публикация от Korneliq
Аз превъртях тогава, по ред причини, няма да се оправдавам, така че крещях и му казах, че цял ден ще се сърдя и няма да му говоря. Бабите го накраха да чисти.
Но вероятно наистина липсват наказанията, не съм им фен, но може би при някои деца трябва :(
Днес тръгна на градина (с голямо нежелание- пък там им е супер- басейн, голям двор, приятелчета.. не може да ибясни защо не иска). Та се надявам да влезе в час и лятото и престоят по баби да е оксзало влияние.
Ще пробвам дс му говоря на нивото на очите, но приемам всякакви идеи.

 100 
 -: Септември 02, 2019, 08:17:43 
Започната от utopia - Последна публикация от Лора
Какви бяха последствията след като изля препаратите?

Страници: 1 ... 8 9 [10]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!