star chick-chat.org star Свободна зона star Музика, филми и развлечения star Най-бруталният филм?
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Най-бруталният филм?  (Прочетена 74960 пъти)
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344« Отговор #125 -: Март 22, 2012, 20:43:07 »

Едно е да имаш едно наум и да знаеш, че са различни от теб, но да бъдеш толерантен, да имаш мнение и да виждаш несправедливостите, съвсем друго да ги заклеймяваш и отричаш и да слагаш перде пред очите си, за да претендираш, че не съществуват. В този ред на мисли, аз мисля, че двете могат да вървят ръка за ръка..
Активенmichelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #126 -: Март 22, 2012, 20:49:55 »

Преди години четох едни неща по близки на тия теми, за които се горещите, и имаше подробни разкази и статии за обрязването на жените, после ходех като насрана известно време.

Е, Мишел, хем света се глобализира, хем те притесняват и имаш много на ум, някак двете не вървят ръка за ръка, поне така си мисля.

За обрязването има филм - Desert Rose, въздействащ е, но не е брутален, така че може да се гледа и преди сън Smile.

Да ти кажа, бих била много тъпа, ако нямах едно на ум, точно защото съм наясно с обсъжданите проблеми. А и моето "по-добре настрана" се отнасяше за евентуална връзка, защото само който не е общувал с арабели, не знае, че те в 99% от случаите искат именно това от теб, след като са те заговорили.
И все пак, не мисля че трябва да си затварям очите за проблемите на техните общества. Не мога да направя много, но мога да разпространявам информацията, да направя проблема "видим", а това е първата, но основна стъпка... Както например е случаят с Кони 2012, там много нагледно се показва колко важно е да забелязваме проблемите от "другата действителност".
Активен

C’est tout!
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #127 -: Март 22, 2012, 20:57:02 »

Едно е да имаш едно наум и да знаеш, че са различни от теб, но да бъдеш толерантен, да имаш мнение и да виждаш несправедливостите, съвсем друго да ги заклеймяваш и отричаш и да слагаш перде пред очите си, за да претендираш, че не съществуват. В този ред на мисли, аз мисля, че двете могат да вървят ръка за ръка..
Не ми се спори, за мен е недопустимо, каква толерантност, нека се образоват и приобщят, за да не ни пречат, но да си стоят по гетата/страните от петнайстия свят.
Възпитана съм в много толерантна среда, дядо ми направи лафка в циганската махала на село едно време, циганите тъкмо ходеха много по Испания и носеха пари, дядо беше добър търговец и се ориентира. Ама аз не обичах да ги пипам много, сега циганско семейство работи за баща ми, понякога ходя там и ако си взема парче от на жената питата, едва преглъщам, тоест съм расист. Искам да имат права, да се образоват, но не мисля, че бих се омъжила за циганин, освен ако не ме купи за кюлче злато срещу всяко мое кило, ако заслабна много, се отказвам от сделката.
В Щатите, като ме питаха дали имам арабски, индийски черти и подобни, много се сърдех. Иначе съм някаква част гагаузче - 1/8, ама още не съм прочела книжката за тях, щото ме е страх, че ще се окажат чистак цигани, макар дядо друго да разправя.

Мишел, знам за арабите, но ако се замислиш колко жени се бият в бг от нашенски мъже, пък нямаме чак толкова едно на ум. Ок за информацията, това е ясно.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #128 -: Март 22, 2012, 21:07:05 »

Е че те са образовани бе, така де, мъжете, на жените не дават Smile. Между другото идеята на глобализацията не е да се заселят хора от третия свят на стария континент. Иначе и аз съм расистка, но само след като ми влязат косо в личното пространство.

Не знам за едното наум, но пребитата жена в България, ако пожелае, може да вдигне телефона и да набере спешен номер за жертви на домашно насилие, докато за тази в Иран няма такива екстри..
Активен

C’est tout!
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #129 -: Март 22, 2012, 21:18:07 »

Знам за глобализацията.

Не знам за едното наум, но пребитата жена в България, ако пожелае, може да вдигне телефона и да набере спешен номер за жертви на домашно насилие, докато за тази в Иран няма такива екстри..
Никъде не съм казала, че жените там са пълни с права и могат да се защитят и т.н., друга ми беше идеята. Иначе за всичко казано от теб съм съгласна, просто ми стана странно как не ги долюбваш съвсем, но изведнъж се настървихте за правата им. Малко ми е от типа, не обичам плъхове, но не искам да се правят лабораторни експерименти с тях. Както и да е, това си ми е старо наблюдение и няма много общо, на същото ниво ми е като природозащитниците ядящи месо от подбрани от тях животни.

Колкото бити жени познавам, за мое съжаление доста, не съм чула някоя от тях да е звъняла на номера, обикновено имат деца от тия мъже, съчетани с извратен стокхолмски синдром, плюс факта, че ако тия мъже после ги докопат може и да ги убият, или просто периодично да пребиват общите деца, затова си лежат тихо по болниците, докато ги закърпят достатъчно да са готови за нов рунд. Много се радвам, че все по-малко такива истории чувам, почти не се сещам за мои набори, които да имат такъв тип драма.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7236


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #130 -: Март 22, 2012, 21:24:22 »

Тия са крайни фундаменталисти, всякакъв външен опит за намеса ще завърши много по-зле от пребиване с камъни. Просто трябва сами да се вразумят, което надали ще стане скоро, ако въобще някога. Ние да ги говорим тук, да си пращаме клипчета... Все тая. Това до тях не стига по никакъв начин, живеят в по-страшна изолация от комунизма.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344« Отговор #131 -: Март 22, 2012, 21:28:11 »

Малко ми е от типа, не обичам плъхове, но не искам да се правят лабораторни експерименти с тях. Както и да е, това си ми е старо наблюдение и няма много общо, на същото ниво ми е като природозащитниците ядящи месо от подбрани от тях животни.


Е добре..дай по тая логика всички, които ядат месо автоматично да ги асоциираме с мразещи животните и природата? Не е така..дискутирахме много вече в онази другата тема .. А за плъховете ..точно така! не ги харесвам, но не виждам защо изобщо трябва да се експериментира върху животни.. освен, когато става дума за лекарства. Непонятно ми е защо, за да си сложа аз червило, което ще остане час повече от обикновено на устните ми, трябва някакво невинно зайче/плъхче/маймунка да страда .. И знам, че тези животни се размножават заради това и не са виждали нищо друго освен клетката и хората в бели престилки и все пак го имам за жестоко.
Активенmichelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #132 -: Март 22, 2012, 21:29:34 »

Иначе за всичко казано от теб съм съгласна, просто ми стана странно как не ги долюбваш съвсем, но изведнъж се настървихте за правата им. Малко ми е от типа, не обичам плъхове, но не искам да се правят лабораторни експерименти с тях.

Еми освен да го отдам на въздухарската си зодия Cheesygrin Замислих се, ако някъде изтребват масово змии заради нещо ценно по тях, дали бих отишла да протестирам и да ги спасявам с голи ръце.. Ами бих! А пък иначе ми докарват кошмари и сърбеж дори само на картинка... Не знам, не е нужно да съм живяла бедно, за да знам, че бедността не е хубаво нещо.

Това, което разказа за побоите е ужасно.. Аз не познавам такива жени. Ако това се случва около мен определено бих сигнализирала. За такива изверги има затвори, от там няма как да бие децата си.А, Салсеро, хич не живеят в изолация.. Много са наясно с всичко, което се случва по света, а вразумяването не знам кога ще дойде.. И все пак чик чата не е ООН, че да предлагаме решения. Просто скочих заради липсата на каквато и да било позиция, ако бият майка ти сигурно би ти било гадно, че на света му е все тая, нали си е в твойта, а не в тяхната къща..
Активен

C’est tout!
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #133 -: Март 22, 2012, 21:29:57 »

Салсеро, какво говориш ? Жасминова революция, ала бала, цаката му е в информацията, и те не ядат доматите с корените, надявам се. Само виж нашия свят откъде тръгнал и докъде стигнал, и те ще са така, няма как да се забули всичко, точно както по времето на комунизма тук са слушали Бийтълсите и са ходели с чарлстони.

Бахти нета имам, и аз изоставам с мненията.

Тати, няма да се обяснявам наново. Всеки да си мисли и вярва в каквото иска. Във филма, дето Феята го препоръча The Help, същите хора, които събираха пари да пращат за Африка, строяха отделни тоалетни за техните негра, за да не ползват тяхната. Има неща, които не проумявам и виждам едно и също в тях.

Мишел, няма да се обадиш никъде, защото жената ще каже, че е паднала по стълбите и т.н. Не е толкова лесно, колкото звучи, а и ако Салсеро е прав за нещо, то е, че само с външна намеса нищо не става, промяната отвътре трябва да иде.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 21:38:15 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2547« Отговор #134 -: Март 22, 2012, 21:32:17 »

Тяхната изолация е духовна.Изостанали са към 400 години, и макар бързо да наваксват - никога няма да се оправят.
накратко - мангали Smile
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #135 -: Март 22, 2012, 21:32:50 »

Само виж нашия свят откъде тръгнал и докъде стигнал, и те ще са така, няма как да се забули всички, точно както по времето на комунизма са слушали Бийтълсите и са ходели с чарлстони.

...Което ми припомни, че в момента в Ирак трепят момчета, заради това че се носят хипстърски и са с по-дълги коси.. Unsure

Мишел, няма да се обадиш никъде, защото жената ще каже, че е паднала по стълбите и т.н. Не е толкова лесно, колкото звучи, а и ако Салсеро е прав за нещо, то е, че само с външна намеса нищо не става, промяната отвътре трябва да иде.

Ама да, зная... и всичко идва пак от там, че се говори прекалено малко и хората не си знзаят правата! И затова казах, че самата жертва на домашно насилие трябва да го пожелае... Но няма смисъл да нищим, това са такива човешки трагедии, че е грехота да рисуваме сюжети и да се поставяме на тяхно място.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 21:42:44 от michelle » Активен

C’est tout!
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #136 -: Март 22, 2012, 21:51:57 »

Бе права, да кажат адвокатите, но мисля, че присъдата за изнасилване, брутално при това, в нашата страна, е по-малко от присъдата за кражба или наркотици, призовавам Виви, Лилия, някой, че ми е интересно дали правилно помня едни разговори преди години. А пък момчетата, ако ги изнасилят, по-скоро ще се самоубият от срам, отколкото да заведат дело.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #137 -: Март 23, 2012, 10:00:52 »

Много интересна тема сте подхванали. Както може би съм казвала, арабския свят грам не ме влече, точно поради това, че те заради извратената си религия (казвам извратена, защото те не са обикновени мюсюлмани , каквито познавам доста и са си съвсем нормални), всичко което правят и отношението им към света е на крайностите.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #138 -: Март 23, 2012, 10:30:06 »

И аз мисля, че изолацията им е духовна. Духовна нищета. Най-страшната присъда. Да нямаш достъп до книга, до училище, до музика...до нищо!
Четох, че някакъв европеец се захванал да прави училище в някаква авганистанска местност (мисля), която била толкова отдалечена, откъсната, във високо и непристъпно място, че транспортирането на материалите било истинско предизвикателство. Тези хора са забравени от Бога. И колкото и жестоки да са мъжете - мъчно ми е и за тях, защото те поради гореизброените факти стават такива, рядко някой се ражда чудовище, според мен. Но, ако на 13 си присъствал и участвал в убийството на майка си с камъни? Така че аз не съм сигурна, че първопричината е религията, а този фанатизъм, който пуска корени в теб от най-ранна възраст, някакви безумни традиции и убеждения, в които болници мозъци откриват оправдание в религията...

Това, че не искам да се сблъсквам с тях, не означава, че нямам отношение към темата и че ми е все едно какво става там, както каза Салсеро. Не виждам как бих им помогнала точно аз, пък и мисля, че в нашата собствена градина има достатъчно проблеми за решаване. Че тук я има същата духовна нищета, не рядко. Онзи ден даваха репортаж за някакъв "пещерен човек", който като дете бил връзван от баща си и оставян без храна, по-късно изнасилил майка си, живял по пещерите. Общо взето не човек, а животно. Та той обясняваше как правел престъпления, за да влезе в затвора, защото там, представете си, имало кой да се поинтересува от него, да му каже "добър ден", да го лекува, ако е болен. Така че там му било много добре. Това същество го очаква доживотен, който ще плащаме ние...

А що се отнася до домашното насилие - ако те помолят да помогнеш - ок, но иначе - не можеш да накараш да вижда този, който не желае. Тъжно, но факт.
Пък и не знам колко от вас са викали полиция по някакъв повод, та са видели за каква помощ и подкрепа става дума.
Иначе Фата не греши за присъдите. В тази пък връзка скоро имаше много интересен репортаж по бТВ за самоотбраната. Как в България виновен е този, който е нападнат, дори да е в собствения му дом, и ако отвърне по някакъв начин - ще си лежи той. Да не говорим, че полиция и други служби също почти нямат право да си ползват служебното оръжие. Трябва него да го застрелят, едва ли не, за да отвърне. А пък моят мъж, например, носи пистолет без закон, без ясен регламент в какви ситуации може да го ползва. Та всеки ден се моля това никога да не се наложи.
Аз май съм казвала и преди - за мен в България работи законът на джунглата. Тук не можеш да очакваш възмездие. Деца са клани ей така - в някаква припирня в Студентски град, пребивани са до смърт или почти за нищо, газени са на пешеходни пътеки...За всяко от тези неща мога да ви извадя по няколко линка от новините за пример. И мисля, че започваме да свикваме с това и с факта, че виновен после няма. И никой не понася отговорността за отнемането на човешки живот Exclamation
Да не говорим, че понякога убиецът излиза от затвора и се връща в селото, където е съсед с роднините на жертвата. Това е нашата духовна нищета. И тя не е по-малко страшна.

Активен

Vivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #139 -: Март 23, 2012, 14:01:13 »

Бе права, да кажат адвокатите, но мисля, че присъдата за изнасилване, брутално при това, в нашата страна, е по-малко от присъдата за кражба или наркотици, призовавам Виви, Лилия, някой, че ми е интересно дали правилно помня едни разговори преди години. А пък момчетата, ако ги изнасилят, по-скоро ще се самоубият от срам, отколкото да заведат дело.

От 2 до 8 години е основния състав. Стига максимум до 20 години. От 10 до 20 е ако е малолетна, ако се е самоубила след това или ако й е причинена тежка телесна повреда. За сравнение - за кражба основният състав е до 8 години. От 10 до 20 е ако кражбата е в особено големи размери.

Не съм Ви чела, но съм запозната с женското обрязване и други извращения от сорта на "изглаждане на гърди". Никой не заслужава такова нещо. Благодаря на Господ, че не съм се родила по тези места.
Активен

Vivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #140 -: Март 23, 2012, 15:46:28 »

А пък момчетата, ако ги изнасилят, по-скоро ще се самоубият от срам, отколкото да заведат дело.

Извинявам се за двете поредни мнения, чак сега прочетох тази част.
Фата, законът закриля само изнасилени от женски пол. Законодателят приема, че мъж не може да бъде изнасилен съответно липсва закрила за такъв вид действия.
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #141 -: Март 23, 2012, 15:50:32 »

Това вече за сефте го чувам, отвратително.
Благодаря, полезна информация. Smile
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7236


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #142 -: Март 23, 2012, 16:19:49 »

Благодаря, полезна информация. Smile

Смяташ да ходиш да изнасилваш ли?  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #143 -: Март 23, 2012, 16:25:03 »

Законодателят приема, че мъж не може да бъде изнасилен съответно липсва закрила за такъв вид действия.

А в случай, че жертвата е малолетна? Пак ли закона не предвижда санкции?
Активен

Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #144 -: Март 23, 2012, 17:19:19 »

Предвижда. Виви, изнасилване - не. Но блудство може да има и спрямо мъж. Има и престъпен хомосексуализъм.
АктивенVivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #145 -: Март 23, 2012, 17:27:12 »

Предвижда за блудство, не за изнасилване. Фата пита за изнасилване. За изнасилване на мъж не предвижда, мисля че тя ме разбра.
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #146 -: Март 23, 2012, 18:52:32 »

Да, аз питах за изнасилване на мъж, а ако е дете, тогава ли се води блудтсво ?
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344« Отговор #147 -: Март 23, 2012, 18:58:29 »

Аз мисля, че блудството и изнасилването се разграничават от съдебната медицина..там според това дали има проникване и разни такива, а не според възраст..примерно насилствения анален секс май даже не се води изнасилване..Абе бях чела с приятеля ми за един изпит по съдебна и ми се въртят в главата някви такива факти, ама може и да не си спомням добре.
АктивенСалсеро
Newbie
*
Публикации: 7236


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #148 -: Март 23, 2012, 20:31:47 »

примерно насилствения анален секс май даже не се води изнасилване..

Довечера ги почвам наред, после да ходят да се оплакват на арменския поп.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #149 -: Март 23, 2012, 22:36:50 »

Наистина имаш извратено чувство за хумор.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!