star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Вредни ли са ваксините?
Страници: 1 2 [3] 4  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вредни ли са ваксините?  (Прочетена 23784 пъти)
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #50 -: Декември 11, 2016, 12:24:01 »

На мен ми е много интересно как добре приемаш раздялата с бебето. Аз съм била явно в яка депресия,защото не съм оставяла бебето никога и на никого. Кръжала съм като луд орел денонощно. Лошото е,че дори сега с опит,ако ми падне бебе пак ще си го стискам под крилото. Как го кърмиш с това отсъствие. При мен това беше главната причина да не го давам.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #51 -: Декември 11, 2016, 12:34:22 »

Ди, и аз тва се питам, аз рева само при мисълта да я гледа друг, не от лиготия де, ами яко хормони. Затова се чудя другите хора как си оставят децата и не им пука. То еволюционно си ни е заложено да не искаме да ги оставяме 😃
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #52 -: Декември 11, 2016, 14:28:55 »

Това за връзката родители-дете ми е дежавю, водили ли сме този спор?
Водили сме го. Даже тогава ми се е набило, че Тати Теди каза, че родителите им не спирали да работят и все ги нямало, а имат много силна връзка...
И, да, съгласна съм с вас, че всеки етап в отглеждането е различен и важен, но факт и че не може децата да са с нас цял живот, в общия случай. Тоест дали след 2-3 годишна възраст, когато обичайно се тръгва на градина, изведнъж детето спира да има нон-стоп нужда от мама и еволюцията започва да ни крещи да тръгваме на работа? Razz
Просто животът е шарен, има ситуации и аз не бих бързала да съдя избора на друг родител. И още нещо ми хрумва да ви питам - на каква възраст приемате нормално да се "отделите" малко от детето си и защо? Какви са доводите?
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #53 -: Декември 11, 2016, 15:56:03 »

Не бих го дала преди годинка на друг,не съм го давала. Не знам защо,защото съм ненормален женски хипопотам и това си е моето бебе. Аз даже не давах много да го пипат, просто като майка куче- хапя. Но аз не чувствам потребност да се отделя от мен детето ми,не ми пречи,живеем си много добре семейно и не си деля вниманието за мъжа. Не сме имали никога драми да ни пречи детето ни на разговори,ни на секс. От отвратителната си грешка да го дам на ясла ми пати главата още. Но след годинка ми се вижда нормално да го гледа и друг,баба,дядо или гледачка. Вече е голям и го гледат със седмици в друг град, и като го няма ми липсва и не правя някакви хиперневероятни неща,които съм изпуснала, докато е с мен. За мен е голямо удоволствие да излизаме и да го гледам как си играе,а аз да блея. Но като лежеше по земята на две години, не беше баш така.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #54 -: Декември 11, 2016, 16:20:35 »

Е, явно ние сме някакви лоши майки с Алексия, защото а не съм разтърсвала бебето, но е имало с Цвета моменти да я гледам и да си мисля как ни беше по-добре без нея (това като бебе). Но сега с второто е по-различно, по-осъзнато и не са ми минавали такива мисли.
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #55 -: Декември 11, 2016, 16:33:27 »

Е карала съм се на двумесечно,защото плаче. Което е малумни от моя страна. От това,което знам като опит на два месеца още в теб има чувство,че си искаш живота обратно, търсиш независимост,търсиш себе си, не се примирява лесно със затвора да си родител и пробваш да бягаш. Пробваш да се лакираш,да си миеш зъбите и да тъгуваш по някакво тихи дни,после се предаваш. Но си е борба,колкото и да мислиш,че си готов да си родител.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #56 -: Декември 11, 2016, 17:51:20 »

Ох, Ди, искрено ме разсмя Lol Kiss
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #57 -: Декември 11, 2016, 21:12:07 »

Не се опитвам да се убедя колко е добре при бабата. Казвам, че винаги съм знаела, че при желание от тяхна страна,  ще гледат децата ми. Сега като бебе или на по късен етап няма значение.  Познавам страшно много родители, които не искат и да чуят за баби, това при мен е невъзможно.  Разбира се благодарение и на факта, че бабите са пичове. Да и мен може да ме няма утре, но ако бабите не гледат сега, няма да го гледат на 20. Тези моменти са кратки, не мога да не ги споделя с тях. Чак пък да се филмирам,че ще пропусна някое агу или някой велик момент...просто не е моето.
Странно ми е, че не си давате децата дори и да ги пипат, но нито това прави вас лоши майки, нито мен фактът, че го гледат бабите.
Кърмя във време, в което той си е при мен. Това не е проблем.  А и баба му е на три минути от нас.
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #58 -: Декември 11, 2016, 22:23:45 »

Аз съм нещо по средата като мнение. В началото се побърквах като ми го пипат. Малко по-толерантна бях към майка ми. Въпреки това още от първия месец ми се е случвало да го оставям и на двете баби за по два часа между кърменията. Лятото вече бях попретръпнала и като ходехме на вилата на свекърите като го нахранех сутрин директно го свалях на двора да го возят и си се прибирах да си поспя докато не дойде време за следващото хранене. До момента ми се е случвало да го оставям на два пъти някоя баба да го приспи понеже ние сме някъде и един ден почти цял, че трябваше да отида на работа. Вярвам, че все още той има нужда предимно от мен. Вярвам, че има нужда да контактува и с други хора, но на ниво контакт и глезене. За момента не считам, че бабите могат или трябва да отглеждат, въпреки че аз самата съм много гледана от баба и дядо. За напред със сигурност ще им го оставям в някакви моменти, но по-скоро по изключение.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #59 -: Декември 11, 2016, 22:28:29 »

Аз давам да я пипат само хора, които са ми симпатични, които са малко хора като цяло, ахаха, а и те са достатъчно умни да не искат да я мачкат като плюшена играчка.

Нямам нищо против примерно нашите да я гушкат или нещо такова, но в момента не бих им я оставила, те минаха вече на толкова рядко виждане, че тя вече плаче от тях, защото не ги познава. Което съвсем ме ограничава, ама аз казвах, казвах, идвайте, виждайте я, то като нямат желание какво да ги направя. Ходим на две седмици веднъж на обяд, ама то така връзка не се изгражда с внуче.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #60 -: Декември 11, 2016, 23:43:15 »

Сега се сетих как ме изкушиха да го оставя за първи път. Малкия да е бил на две седмици и мъжът ми и свекървата решиха, че съм достатъчно възстановена от операцията, че да ме изведат да ми купуват подаръци за раждането  Lol беше нещо такова: кърмя, оставям го на майка ми и излизам с мъжа и свеки тя да ми купи подарък, прибрахме се, кърмих, излязох с мъжа ми той да ми купи подарък  Lol общо взето, добре ме стимулираха  Lol
Активен

alexia
Newbie
*
Публикации: 2182« Отговор #61 -: Декември 11, 2016, 23:46:40 »

Е да, нещата са двустранни. Без желание,  какви връзки, какви пет лева. Аз се разтапям като гледам респектиращия ми баща как му се лигавчи, за да му гукне един път.  Сладко ми е.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #62 -: Декември 12, 2016, 09:19:21 »

Аз само на баща ѝ я оставям. Вчера три часа се гледаха 😃
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


syanna
Newbie
*
Публикации: 2357


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #63 -: Декември 12, 2016, 09:33:29 »

Аз се разтапям като гледам респектиращия ми баща как му се лигавчи, за да му гукне един път.  Сладко ми е.
И моят баща така - голяма  нежност е с внучките  Smile
За 2-3 часа съм оставяла още от ражденето без никакви угризения и двете деца и на бабата и на таткото. За повече рвеме не, заради кърменето.

Ходим на две седмици веднъж на обяд, ама то така връзка не се изгражда с внуче.
Ние нямаме баби и дядовци в същия град. Понякога само веднъж в месеца ги виждаме. 6-месечно бебе няма как да запомни, освен това някъде преди годинката има период, в който се страхуват от непознати. Обаче времето минава и около 2 годинки (може би и преди това) много добре ще знае кои са и вероятно много ще се радва да ги вижда.


Връщането на работа ми е драма,  понеже сега съм обещала да е след първата година. На моменти се побърквам по цял ден с децата и само си казвам, че искам на работа, 3 години майчинство не са малко. В следващия момент се разтапям за нещо и само искам да гушкам и да съм с тях.  Хормони ли са, женска неориентираност ли е,  побъркана работа  Lol
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #64 -: Декември 12, 2016, 09:58:50 »

Ути, не е гаранция, въобще не се изгражда сега тая връзка. Аз пак казвам, моите баби и дядовци не са ме поглеждали като бебе, основно мама си ме гледаше сама. Обаче от 4-5 годишна възраст си карах при тях летата и съм изживявала най-яките изживявания.
Роси например ужасно ревеше от майка ми, нищо, че беше доста ангажирана с отглеждането й докато учех. После и от свекърите така реагираше, просто са някакви дръпнати периоди, които минават с времето. Даже периода, за който говори Сияна, при нея продължи и след втората година. После рязко се очовечи и не й пречи при кого е и дали я оставяме.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #65 -: Декември 12, 2016, 10:22:01 »

Не, аз не казвам, че е завинаги загубена връзката с баба и дядо ако не се започне от сега, но е факт, че на приятелки децата, които бабите им ги виждат 2-3 седмично, не реват от тях и ги разпознават. А и според мен лично е срамота да живееш в същия град и да свършваш работа в 17.30 и да не дойдеш да си видиш внучката веднъж седмично, ама...тая си негативите в мен и се самоизяждам от яд.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #66 -: Декември 12, 2016, 12:08:45 »

Ути, според мен при вас с вашите е по-скоро комуникационен проблем, те чакат ти да им кажеш конкретно "елате в 2ч в неделя за 3 часа", а ти чакаш те да проявяват инициатива и всички са недоволни  Lol Но съм ти го казвала това вече. А като ходите при тях защо не им оставите бебето и да излезете за 2 часа?

Аз съм много "за" връзка с баба и дядо, преди време бях отговорила на Алексия по темата и сме на едно мнение. Но разликата между 2 месеца и 2 години за мен е космическа. Може би ако не кърмех, щях да го оставям за по-дълго от по-рано, не знам. Като цяло винаги ми се е виждало, че е твърде тежко и за бабите да го гледат дълго време, все пак беше ревливо бебе, а те не са длъжни да си спрат живота, детето не е тяхно. И максимума беше 2-3 часа до след 6-ти месец някъде.

Лятото (на 2) за първи път остана за повече дни без нас, другото лято ми се иска също да е извън София максимално, с нас или без.
В момента вижда баба си и дядо си 1 път седмично, понякога 2 пъти, а понякога през седмица, ако пътуваме. А при другата баба на всеки 2-3 седмици остава при  нея за 2-3 дни. Т.е. с едните е по-регулярно, а с другата за повече време и според мен има добра връзка и с тримата.
АктивенLiliq
Newbie
*
Публикации: 662« Отговор #67 -: Декември 12, 2016, 12:13:43 »

Уф, Ути, много тъпо, съчувствам.
Ди, защо отчиташ грешка пускането на ясла?
Аз се върнах на работа когато децата навършиха 1г. Бабите ги гледаха / редуваха се на две седмици/, прекрасни, прекрасни са, толкова добре се грижиха за тях, и ги изкарваха всеки ден, дори и зимата, и от съвсем малки ги пускаха да си щъкат в парка, което си е изпитание за сам човек. На мен ми се струваше много рано да ги оставям, борих се със себе си, но нямаше как, достатъчно щети нанесе отсъствието ми първата година и беше необходимо да се върна и да вкарам нещата в ред. От сегашна гледна точка, смятам, че взех правилно решение и не съжалявам.
Обаче до първата година хич не исках никой да ги гледа и пипа, сега си спомням как леля им веднъж седмично предлагаше да ги изкара на разходка с количката за няколко часа, а аз да си почина, а аз все и отказвах...луда работа, направо си се чудя на акъла. А тя е чудесна, много я обичам, не съм се притеснявала, че нещо ще им направи, просто изпитвах ревност ли, какво ли...


Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #68 -: Декември 12, 2016, 12:23:19 »

Ами Корни, първо, някак се усеща, че нямат интерес, второ как да я оставя като те един памперс не могат да сменят, а и тя реве от тях? Оставих я да ходя да гласувам за 45мин, връщам се, детето оставено да реве в столчето за кола, щото я били вдигнали, но тя плакала и я зарязали там и ѝ правят физиономии, докато тя е вързана в стола!!! ЕЙ КАК ИЗБЕСНЯХ ТОГАВА!!!

И трето, казвала съм многократно, работите до 17.30, идвайте да я видите, хем вие да я видите, хем аз да свърша нещо им къщи, но се почват едни оправдания, днес това, утре друго, уморени били, други планове имали и то малоумен да си, ще се усетиш, че не им се занимава просто. Два пъти са идвали откакто се е родила след работа...какво да ти кажа? Насила ли да ги вържа? А и то ми е обидно безкрайно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


doubt
Newbie
*
Публикации: 939« Отговор #69 -: Декември 14, 2016, 11:55:37 »

Ути,насила хубост не става.Моите свекъри не си бяха виждали внучките 3 години.Вярно,че сме в различни градове,ама чак пък толкова...Моите дъщери не ги разпознават като баба и дядо.Майка ми дето е с триста проблема и противопоказания,почти 20год по голяма от тях сега се наема да предприеме 2 полета плюс път с кола,за да е с внучките си....
Винаги съм казвала,че ако искаш намираш начин,ако ли не намираш причини!
АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #70 -: Декември 15, 2016, 13:43:41 »

Мислех, че само аз съм в случая детето да има жива баба, а да не я разпознава като такава. Той не познава майката на мъжа ми, виждал я е няколко пъти,но не я разпознава като баба си. Ути, моите родители като бебе не помагаха, но сега от както стана на три го гледат със седмици при тях. Просто не знаеха какво да правят с малко бебе, все пак тяхното са го отгледали родителите им.
Активен

angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7098


« Отговор #71 -: Октомври 27, 2017, 21:53:11 »

Някой да има опит с подута ръка след ваксина ? Сложиха и я снощи, сега видях, че цялата горна част на ръката е подута и значително по-топла. Температура имаше 37,5 преди два часа, сега няма ... Казва, че я боли, но иначе е бодра и весела ... Чудя се дали да направя някакъв компрес (утре, сега нямам готовност), или да и дам нещо ? Знам, че е нормална реакция, но до сега никога не е имала реакция на ваксина и не знам за какво да внимавам ...
Активенjuliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #72 -: Октомври 27, 2017, 22:11:50 »

Моят сравнително редовно подува от ваксини и вдига температура. Компрес с риванол на мястото препоръчва моят педиатър. Аз слагам кул пач до или върху самото обождане. Над 38 и нещо давам Панадол. Имай предвид, че на подутото му трябват няколко дни да изчезне съвсем.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #73 -: Октомври 28, 2017, 06:40:24 »

Много се подуват и двете. Слагам им памук с риванол и лепенка отгоре. За ден поспада, след още ден-два нама и следа.
Не бих мокрила мястото, дразни и е чувствително. За повишената Т Джулс ти е казала основното. Ако все пак окапе и не се чувства добре, можеш и преди 38 да дадеш Нурофен или Панадол. Но щом се чувства добре, само я наблюдавай.
Активен


angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7098


« Отговор #74 -: Октомври 28, 2017, 09:22:46 »

Не съм давала нищо, няма темп и спа спокойно .... Подуто е доста, зачервени са поне 10 см в диаметър и е много топло мястото ... За сега нищо не правим, тя казва, че я боли по-малко от вчера ... Дано спадне за ден, два..
АктивенСтраници: 1 2 [3] 4  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!