syanna
Newbie

Публикации: 2345
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #225 -: Юни 27, 2017, 12:15:59 » |
|
Но мисля, че "бия" Митко и Лъва, щото Тео яде вече малини и мед  Уау, браво! И аз давам малини, уж по малко, но тя харесва и хапва по повече. Мед точно преди 2 дни се престраших и дадох 3-4 лъжички, но не пълни, само на върха. Видя ме, че аз ям и нямаше как да откажа. А сме къде по-големи 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8607
|
 |
« Отговор #226 -: Юли 13, 2017, 19:21:59 » |
|
Да отчета и Митачето, че днес го консултирахме. Въпреки диетата и стомашните екстри е качил 350 гр и сега е 9.450кг. и 71 см😀А като количество не яде много - закусва попара с 1 сухар, обядва макс 150 гр пюре. В 18/19 ч давам един кисел с плод - това яде най-много - поне 200 гр. Има 2 зъба, надявам се да отдъхнем преди следващите. Снощи беше най-хубавата нощ от месец насам - заспа в 22, прихленца в 1, сука в 2, прихленца в 5 и в 5:50 станахме росни-прясни и наспани 😀 Бавничко лази, като костенурче е. Стои прав на корашата, но крачки прави само ако го държа стабилно за ръцете. Тя и кака му беше същата. Иначе имаме голям напредък има с гърнето. Вече 2 месеца го тренирам, от поне един месец е на памперс - гащи, като в добрите дни изкарва и цял ден с един чифт. Регулира му се стомаха, свикна да си върши голямата работа там и е чиста история. Е, има и пропуски, когато рано по първи петли го чуя, че започва, ама докато се надигна да взема гърнето и вече съм закъсняла. Не смея да го заведа на плаж още. Евентуално като се върне баща му, но пак съм скептична към водата.
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 16113
|
 |
« Отговор #227 -: Юли 13, 2017, 20:57:07 » |
|
Гърнееееее!!! Уооооу. Нашият само играе с него... Браво, Лъв!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17557
A believer
|
 |
« Отговор #228 -: Юли 13, 2017, 21:03:25 » |
|
На 8 месеца и Ади много я уцелвах, ама нещо спрях 😂
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
bella
Newbie

Публикации: 687
|
 |
« Отговор #229 -: Юли 13, 2017, 21:13:02 » |
|
Респект за нервите и постоянството, Лъв! При нас е много зле гърнето, човека си ака в гащите и при свършен факт съобщава гордо новината..... но като питаш да седне на гърне или в тоалетната винаги е "найн", ако си по-настоятелен са ревове и истерии.... Лошото е, че в яслата нямат гърнета, а тоалетна и той сам трябва да си казва, че иска. Даже ги оставят да си свалят гащите сами, което често завършва с фалове. Чакам да излезе в лятна ваканция и с леля му да се учат в къщи, че ми писна от тия памперси и миризми вече. 
|
|
|
Активен
|
Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #230 -: Юли 18, 2017, 22:28:37 » |
|
Забравила съм да си отчета консултацията, да си имам черно на бяло за третото информация  8 месеца, 9.470 кг и 71 см. Заместени 3 хранения, като има и 3-4 кърмения, вече намалява яко производството, и не знам реално какво успява да изяде. Кърмя основно рано преди изгрев, с надеждата да го унеса и да поспим още. Този месец ще вкарвам червени меса, евентуално към края риба и на следващата консултация ще говорим за кухня. Като избиха двата зъба си мина на стария режим и като цяло се буди към 3ч.за мляко и сутринта в 6 куква. Снощи по изключение се разхленца още.от 12, но към 3 се успокои и заспа пак. Напоследък е доста по-уверен в изправянето, дори успя да изкърти въртящата играчка от кошарата. Ще стане човек от него 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #231 -: Юли 18, 2017, 22:59:08 » |
|
Кърмя основно рано преди изгрев, с надеждата да го унеса и да поспим още.
И аз така! 
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #232 -: Август 08, 2017, 14:10:38 » |
|
Идвам за форумна магия  Дребното пак е с лошите нощем, снощи заспа в 22, рева след половин час, после рева от 12 до 12:30, после рева в 2, 3, 3.30, 4, 5 и в 6 окончателно станахме, защото рева и вече беше светло. Сука ТРИ пъти - в 12.30, 2 и 5. Ужасена съм. От себе си и от него. Дори Диляна имаше само едно цокване в 3/4 колкото да поддържам лактацията. Този обаче обезумява. Отивало и е по 2 часа да реве, ако не му дам. А вече почти нямам кърма, яде си като пич (снощи вечеря пиле с картофи в йената), та е съвсем нелепо да го кърмя по толкова много. Обаче няма кой да го гушне през нощта, а мен само с тва ме свързва, и не знам! Откачам ви казвам! Спим на бял шум, понякога на цял сешоар, защото привикна на телефона и не му действа В момента му се спи, две не вижда, от 12 ч. е в кошарата и реве, но като го взема започва да ме рови и не давам и реве още повече. В добрите нощи реве на интервали от 2 часа и успявам да спя в паузите. И се залъгва с нещо друго - вода, биберон, бял шум. Снощи обаче беше кофти смяна. Въведох телешко и риба този месец, пробвах да го разнообразявам с киноа и елда за закуска, но категорично ги отказва. Поне от време на време започна да яде попара, иначе въртя овесени ядки с масло и сирене и кус-кус. И печена филийка с масло, жълтък и сирене - това му е почти толкова любимо, колкото кърмата. Купешки пюрета също не яде, затова едва вкарах рибата, че аз риба не готвя и купих няколко комбинации, все ги плюеше, но 2-3 лъжици е изял. Физически е доста активен, обикаля стаята, като се подпира на дивана/ модулите/ столовете. Пълзи все така нелепо, с прегънат десен крак. Вече започвам да се чудя защо не ги синхронизира като хората. Този месец зъб не е излизал и е само с първите два. Но дъвче като пич, изобщо не пасирам, само намачквам. Днес яде на обяд булгур със зеленчуци и пилешки бульон, но понеже дойде малко сухо му накълцах домат вътре и стана доста вкусно и свежо. Кашкавал от кой месец сте давали? Остава ми и кисело мляко, но си го държа за момента, в който го отбия. Или поне да стане на 9.5 мес. Или пък да взема да му го вкарам заедно с овесени ядки на закуска?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #233 -: Август 08, 2017, 16:50:31 » |
|
Ами аз лично мисля, че малко бързичко си му вкарала храните, кашкавал дадох преди 2 месеца някъде, кисело мляко към десетия месец май, ма то не е никак драматично.
Иначе за съня не знам какво да те посъветвам. Ние бяхме така повече от половин година без НИТО една нощ на сън. През 30-40мин рев. Едва не умрях, така че те прегръщам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alexia
Newbie

Публикации: 2181
|
 |
« Отговор #234 -: Август 08, 2017, 20:39:24 » |
|
Лъвче и от мен гуш и толкоз. Съвет не мога да дам. Познавайки се, в твоя случай, а и в този на Ути, да съм отбила и да съм дала не км, а каквото и да е, за да спим 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6362
Усмивка
|
 |
« Отговор #235 -: Август 08, 2017, 22:42:54 » |
|
И Боян започна по-често да иска цок в последните седмици. Но аз смятам и скоро да отбивам съвсем, така че ми е ок. А и той отказва много манджите, попарата минава, кус-куса никога не го довършва. Един вид каша и плодове. Някои дни и супичката от кухнята и толкоз. Другото е цок и пак цок. За кашкавала - солен е много за дребните. Боян лично не се кефи. Сиренето рядко изкисвам вече, но кашкавала няма как да се изкисне от солта и ... не му харесва. Понякога има малко настърган в храната от кухнята, но не е изобщо много, колкото малко да осоли яденето. Та лично за мен е вредно още чак толкова сол. Кисело мляко дадох след навършени 10м, даже към 11 май беше. Но рядко давам. Той не харесва. А и винаги повръща после малко. Не знам дали е някаква непоносимост и дали трябваше да го споменавам на педиатърката, но така или иначе не давам често, както казах.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #236 -: Август 08, 2017, 23:36:45 » |
|
Ади обожава кашкавал. Даже веднъж го нагриза през фолиото още в торбата (беше от тия на грамаж). Като не иска плод за десерт вечер, ръфа кашкавал. Реве ако вижда още на масата и не го е изяла  За спането, Лиони, и Ади имаше период, в който се будеше през 30мин и саааааааааамо цица помагаше, нищо друго. После много плавно някак сама се отказа и заспиваше само с гуш (легнала върху мен). Но това продължи месеци. Спането върху мен също месеци. Ох, абе дано не сте като нас. Прегръщам те и те разбирам прекрасно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #237 -: Август 10, 2017, 15:04:48 » |
|
Нашият юнак чукна 9 месеца, 9.650 кг и 72.5 см. С лек сопол и много лиги, реве по 200 пъти нощем. Кака му я наблюдаваме, че снощи и днес сутринта избиха гнойни пъпки по корема и слабините и много приличат на варицела, но педиатърката каза, че по-скоро нещо я е налазило и допълнително се е възпалило, защото са гнойни мехурчета. Ако до утре няма други не е варицела. Дано ни се размине 😀 Че ако е такова следва тотална изолация, че баща ми и половинта рода млади и стари не са карали шарки и няма да ги видя със седмици. Прибирането на бащата няма да е по план и съвсем се сдухвам на моменти. И тъй.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #238 -: Септември 21, 2017, 10:29:14 » |
|
На 10 месеца Димитър беше 9.990 кг и 73.5 см. Пълзи, изправя се, обикаля си по мебелите. Общо взето същите дейности и този месец, новото е, че понякога се пуска и се задържа за секунда-две без опора. Имаме си баща най-после, та вече сутрин абдикирам от спалнята и си доспивам от 4/5 до 7 при кака му. Реди срички - мама, тата, баба, дада и други бебешорести. Много беше вълнуващо посрещането на бащата, забави се 3 седмици след като му изтече договора, и го чакахме с децата на автогарата от 21 до малко след 22 ч. вечерта. Малкият вече беше крив и сънен, но много се смя на татко си, направо все едно го познаваше, веднага протегна ръчички към него, и сега основно след него се влачи  Режимът на хранене е изцяло от кухнята, плюс закуска от мен и едно кърмене преди заспиване. Ще видим колко ще изкарам още, за сега събирам кърма, но до месец сигурно ще приключат нещата. То като е веднъж на 24 часа и няма как да се стимулира кой знае колко, не виждам и смисъл да го правя.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #239 -: Септември 21, 2017, 13:10:17 » |
|
А защо събираш кърма? Кърми си го вечер само, няма лошо 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #240 -: Септември 21, 2017, 13:39:49 » |
|
Имах предвид, че се самосъбира кърма колкото за едно хранене, силно намаляло е производството вече  иначе не се занимавам с цедене и такива работи.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #241 -: Септември 21, 2017, 14:25:05 » |
|
Аз и толкова нямам вече, много съм доволна, че Ади не е от събличащите, врънкащи, пристрастени кърмачета, още суче за заспиване само и то след обилна вечеря, въпрос на време е като реша да го махна. Вчера заспа на гърда като новородено и направо ми се стопи сърцето. Дано я отбия до първи клас 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #242 -: Октомври 10, 2017, 14:39:28 » |
|
Единадесет прекрасни месеца. Почти се търкулна годинката! Митко е само с 4 зъба, стои прав за няколко секунди без да се подпира, но така и не е направил стъпки. Днес се пусна така прав при педиатърката и тя ме попита ходи ли вече, изглеждал готов, та около годинката го очаквам. Качва точно по 300 грама и 1 см на месец вече сигурно половин година. Сега е малко над 10.200 и 74.5 см. Кърменията ни са преброени. Вече всяка вечер след кърмене го дохранвам с по един плик кърма от фризера. Имам едни последни 160 мл за довечера и от утре ще дохранвам с мляко. Все така се буди нощем, има и помосими нощи, когато чак в 4 реве за първи път, но снощи ни смаза отново. Татко им от един месец си е вкъщи, имам си отмяна, беше много емоционална срещата, малкият много хареса баща си още от автогарата му протегна ръчички и се смееше. Макар да беше 22:30 и да чакахме от час в колата, и да беше крив и сънен, но си го посрещна много сърдечно. Започна подготовката за рождения ден, ще има и кръщене, и ресторант, и фотосесия, и торта и покани съм поръчала и изобщо нямам търпение да дойде  И само да ви кажа, че тортата ще е най-хубавата, защото ще я прави най-добрата 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #243 -: Октомври 10, 2017, 15:44:53 » |
|
Браво на Митака! Страхотен е той. Еее..по-друго звучиш с мъж  И аз нямам търпение за неделя. Ще има прощапулник, ресторант и фотограф и за нас 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #244 -: Октомври 10, 2017, 18:12:27 » |
|
Забравих да попитам педи за Вигантол, да давам ли, да не давам ли... Фей, ти даваш ли?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #245 -: Октомври 10, 2017, 18:41:51 » |
|
Ааа, и аз още давам, даже две капки. Давай си смело  Така мисля, де, Ади има съвсем малко останала незатворена фонтанела, но и лятото давах.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #246 -: Октомври 10, 2017, 20:24:14 » |
|
Пф. Не давам от не помня кога 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alexia
Newbie

Публикации: 2181
|
 |
« Отговор #247 -: Октомври 10, 2017, 21:22:15 » |
|
И аз не давам вигантол отдавна. Фей, онази готината педиатърка в Токуда направо си каза, че е нож с две остриета (това го бях чела и на друго място) и да съм спирала. В Плевен същото ме посъветваха. И в Бяла Слатина, но тук е друга манджа  А иначе Митачето много хубавее и много се радвам, че у дома сте в пълен състав. Щастие!!!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #248 -: Октомври 10, 2017, 23:03:49 » |
|
Ние имахме обрате проблем - прекалено бързо затваряше фонтанелата...Така че от раз спряхме и не мисля да давам
|
|
|
Активен
|
|
|
|
juliet
Newbie

Публикации: 1741
|
 |
« Отговор #249 -: Октомври 10, 2017, 23:17:23 » |
|
Аз пък никога не съм давала  сега ще видим за второто как ще е.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|