star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Тео се роди!
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тео се роди!  (Прочетена 60059 пъти)
juliet
Newbie
*
Публикации: 1745WWW
« Отговор #475 -: Февруари 27, 2018, 23:31:20 »

Тая вечер и моите са страно кооперативни. Предвиждам отмъщение през нощта.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #476 -: Февруари 28, 2018, 07:58:09 »

Ути, ще те върна на моята ситуация с Бояна, защото аз бях 1 към 1 така. Знам, че може нещо  и това, че не го прави направо ме подлудяваше.
Повярвай ми, няма смисъл да се бориш. Ако искаш ми вярвай, но това няма да й развали поведението и възпитанието. Аз съм сигурна, че тя е такава в 30% от случаите, когато колкото и да ти се струва отвратително - води се по нея. Щом казваш, че знаеш, че го прави, значи наистина може и в тези случаи я оставяй сама, хвали я и т.н.

Едва ли може по-добре да ти вляза в положението от това, защото знам какво е и ако помниш, разказвах с какви разбити нерви и отношения бяхме 2-3 години, много е това и сега ме е яд за пропуснатото време. Гледай голямата картинка - както каза Пупи и ще яде сама и ще си ака в гърнето. Щом не е така постоянно, дори не си го слагай за тревога. И повярвай ми - наистина е твой проблем, просто опитвай се да овладяваш контрол фрийка в теб. Не го казвам, за да е обидно, просто знам как вреди това от първо лице.

Има един момент, в който трябва просто, когато сте най-луднали, да се държите като хипарки. Това го казвам и за Фей - когато усещате, че положението е неудържимо, ами теглете майната на всичко - зарежете къщата, възпитанието, вземете си филмче заедно да гледате, мажете се с пуканки, направете нещо супер не-майчинско, което да ви е приятно. Ако щете с детето се мажете заедно. Един такъв ден да ви се отпусне душата и децата ще го усетят,пък и да са ужасни, направете така, че да не ви пука.

Пак ще повторя - контрол фиийка у вас в тези ситуации ви съсипва, не децата. И аз му се поддавам често, ама гледам да е с ясното съзнание, че сама си го правя.

Сещайте се по-често за голямата картинка и че това, че правят глупости и се инатят сега в този момент НЯМА да ги направи кофти човеци.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #477 -: Февруари 28, 2018, 11:12:02 »

Осъзнавам много добре какво говорят Биз и Пупи. И всъщност, от дистанцията на времето, тъй като все пак Цвета е на 6 години вече, съм видяла и колко са прави и въпреки всичко на моменти наистина контрол-фрийка ме съсипва. Имам много неща на главата, децата са само една част, и както набера скорост, направо откачам, ако нещо (обичайно децата) не върви по плана и не е в моя власт да го фиксна и това ми бави или обърква цялата адженда.

Само с времето успях да се науча, че един пропуснат рожден ден заради болест или отложена почивка (Ути, скитееееееееееее) няма да съборят този свят, нито пък закъснение за където и да било, тъй като детето се е наакало на вратата и трябва да се върнем да се мием или това, че ще смуче биба до Iви клас и ще ака в гащите до същото време някак си не са крайъгълния камък на живота ми!

ВЪПРЕКИ ТОВА.

Продължавам да съм съсипана под планове, програми и стъкмистики. Онези милиони статии и материали за бърн-аута на мама, която освен, че мисли какво има за ядене, достатъчна ли е наличността от прах за пране и тоалетна хартия, кое дете кога има ваксина, извинителните бележки за ДГ и изследванията, платен ли е английският, подменен ли е гардеробът на децата за предстоящия сезон или няма да има какво да обличат и Т.Н., трябва да се тревожи и за това, че ДЕТЕТО ОЩЕ НЕ ГОВОРИ, ДЕТЕТО ОЩЕ НЕ СЕ ХРАНИ САМО, КАКВО МУ Е НА ДЕТЕТО И КАКВО ПО ЯГОДИТЕ МИ Е НА МЕН, че ОЩЕ СЕ НАСИРА В ГАЩИТЕ?!

На мен дори не ми се ходи на почивка, хора! Само като си помисля какъв багаж трябва да спретвам и че на Тео може точно там да реши да му излиза поредният зъб и да ми мрънкя и врънкя 4 дни, направо не ми се ходи! Искам да се влача вкъщи чорлава и раздърпана и ДА НЕ МИСЛЯ ЗА НИЩО!

Уморена съм. Моят проблем е умората и това, че просто не виждам как и кога бих могла да си почина...Последно си починах ноември. Бях САМА С МЪЖА СИ ДВА ДНИ И НЕ МИСЛЕХ ЗА НИЩО ОСВЕН ЗА ХРАНЕНЕ, ВИНО, СЕКС И ПОЧИВКА. Беше прекрасно. В моменти на тотален бърн-аут се опитвам да се пренеса в онзи момент. Всичко разбирам, но също така разбирам, че и аз съм човек. Само едни 100%. И не мога да бъда 100% майка, жена, служител, съдружник в бизнес нон-стоп. Мога да бъда по малко на всички тези фронтове, а понякога имам нужда да ги зарежа всичките и да посветя 100%те процента само на СЕБЕ СИ. Много егоистично започна да звучи този пост, не знам...

Искам и аз да дам някаква рецепта за спокойно майчинство, да успокоя Ути и себе си, ако щете, но още не съм я открила и я търся всеки ден. Може би това да не ти пука и да се научиш да зарязваш плана от време на време, за което Биз разказва, е от най-работещото. Може би това, че днес няма да сготвиш, а ще поръчаш храна няма да убие никого. Или това, че събота и неделя ще спиш и играеш с децата, а няма да търкаш фугите в банята и абсорбатора няма да постави края на света...

Самите деца също са уроци. Цвета беше урок по търпение и продължава да е. Тео е урок по спокойствие и баланс. Колкото на Цвета не й пука и не я докосва, ако ще да я спукаш от бой и да крещиш така, че да те чуват в съседния блок, толкова той смъртно се плаши и обижда дори от повишаване на тон! Няма как да обясниш и разделиш, че се караш на Цвета, а не на Тео. Той автоматично започва да плаче. И ето ти го урока...Вече не върви да избухваш. Защото какво е виновен Тео, че Цвета не чува какво й повтаряш кротко за милионен път? Не може да креснеш, защото ще стреснеш и Тео, който си слушка и играе кротко. Трябва да намериш решение...Трябва. И се връщаме на умората.
Уморена съм.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #478 -: Февруари 28, 2018, 11:29:38 »

Ооо, колко са уморителни всички тия неща, за които аз мисля ежедневно, а мъжът ми даже не разбира за това. Иначе аз не съм маниак нито на чистота, нито на готвене или нещо такова, но наистина безспирните тревоги за всичко, ме изтощават много психически...

На ски още не сме отишли сами за половин ден. То почти свърши сезона. Отчаяна съм. Ебати мечтите, дето ги имам, честно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1745WWW
« Отговор #479 -: Февруари 28, 2018, 13:32:30 »

Какви ски, бре, днес за първи път от месец и половина се изкъпах докато съм сама с децата и не трябваше да разчитам някой да дойде, за да го направя. За мечти ми говорете  Lol
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #480 -: Февруари 28, 2018, 13:37:01 »

Е какво толкова, и аз се къпя с Ади, научила съм я да сяда на пода в банята и да разлиства книжка. А бебето още е супер малко и може да остане само за 10мин.

Иначе моите приятелки обиколиха света, докато бабите им гледат децата, така че не мисля, че 4ч сами без дете е някакъв мега лукс...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #481 -: Февруари 28, 2018, 13:47:47 »

Отворете пак темата за второто дете. Smile
Трябва да се научиш да се Дзенваш и от малките неща. Те са тези, които те разтоварват, а децата ги помнят.
Спри да се сравняваш и с приятели, а си създайте ваши си семейни навици, да не е всичко лудо ежедневно препускане.
Нашата традиция е в събота мама да не готви, ядем навън, за обяд даже джънк. От 2 до 4 през уикенда не спят, но кротуват в леглото. А ама и тати си почиват в тяхната стая. Става след безброй повтаряния и мъничко заплахи  Razz
Като не ти харесва нещо и като си осъзнал, че носиш сто дини под една мишница, помисли как да разтикаш това-онова и да оптимизираш ангажиментите си. После дето вика и Бизар, теглиш чертата и си загубил в стрес и нерви няколко години.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #482 -: Февруари 28, 2018, 13:59:16 »

Никакви стресиращи ангажименти нямам, тежи ми единствено, че сме вързани с нея, особено сега зимата с тия вируси навсякъде, и нашите са нон-стоп болни и отново няма кой да я гледа.

Не мога да спра да се сравнявам с приятели. Не ми е достатъчна една вечеря навън седмично или 2ч свобода. Даже ми става тъжно при мисълта, че живея от уикенд за уикенд за 2ч...ебаси. Но, както и да е, не ми се навлиза в детайли. Разбирам те какво ме съветваш, правим ги тия неща, просто не е достатъчно имам нужда от разнообразие.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #483 -: Февруари 28, 2018, 14:04:53 »

Ути, при вас не е далеч времето, в което тя ще тръгне на ясла, а ти на работа, ще сте само вечер и уикендите заедно. Ежедневието ти ще ти е убийствена трутина - ставаш, оправяш себе си и детето, замъкваш го на ясла, вероятно с рев, замъкваш се на работа, после прибираш детето и се започва - чисти, пери, готви, оправи, котка те чака, домакинство те чака и в промеждутъка едно детенце, което не те е виждало цял ден и те дърпа по крачола, жадно за внимание. Ей това е подлудяващото, защото тогава ще ти се иска да се откъснеш от работа, домашни ангажименти и дете, но няма да имаш тази възможност, защото чакаш точно само уикендите и заветните 20 дни отпуска. Сега е момента да си намерите вашата златна среда, после ще ви завихри въртележката и ще се чувстваш още по-зле, гарантирам ти го!
Постът ми беше примесен за теб и за Фей Smile Защото знам, че тя е по леко вманиаченото готвене и ежедневното жонглиране с над 100 дини Smile
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #484 -: Февруари 28, 2018, 14:19:57 »

Ми то и сега е рутина. Няма спасение от това общо взето
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #485 -: Февруари 28, 2018, 14:28:07 »

Кво за второто дете? Кога сме имали такава тема...
Забравила съм.
Еми кво да отворим, братче, чета ся у Фейса – курс „Как да си хванем богат мъж“ на Кобилкина. Или може би е КУРс. Знам ли. Хората проблеми имат, ние – деца...

Та, Пупи, за дините и готвенето – не знам вече, душо, струва ми се, че нищо не правя, че се боря с вятърни мелници, че ме е повлякло безмислието на битието. Понякога, като видя мъжът ми колко е над тия неща, искам да го убия, та поне да съм щастливата вдовица!

Ути, изобщо не е същото. Като ти се случи описаното от Пупи ще ревеш тук като карпатски вълк, а настоящето ти дередже ще ти се вижда песен Cheesygrin
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #486 -: Февруари 28, 2018, 15:02:21 »

Да бе, ясно ми е, че ще е много по-трудно, мисълта ми беше, че що се отнася до рутината, не е като сега да водя супер вълнуващ живот, пак е всеки ден едно и също.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


kateto
Newbie
*
Публикации: 4351


« Отговор #487 -: Февруари 28, 2018, 15:15:35 »

Фей и аз писах,ч е съм станала егоистика - искам си моето време. Което в последно време да си оправя къщата, без да имам мрънкащи децата на главата /нещо ми се гнезди - не, за трето не съм готова/.
Ето - Ути - имам нов борд /карала съм го половин ден/, ново ски яке, нова каска.. питай ме колко съм ги ползвала Smile Заявих снощи на мъжо, че другата година няма да ходим никъде, а ще ходим на ски. Точка.
Тази година много се разпокъсаха нещата - ама другата ще отидем за цяла седмица, само двамата, ще дам сумати пари да си осъвършенствам падането с борда и смешната стойка и после ще си помсиля, към средата на март с децата. Живот и здраве.
Така се успокоявам, иначе ми иде да гръмна някой, щото искам да кара да го ев*.
Опитвам се да бъда непукист, че иначе ще остана без нерви покрай всичко. Кога ми се получава, кога не...снощи децата отново не искаха да заспиват и както станах с желанието да им обясня тихичко какво ще стане, ако не легнат, така на 5-тата дума вече повишавах тон и накрая им се карах. Някой ще познае ли дали заспаха? След 40 минути още си говореха.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #488 -: Февруари 28, 2018, 15:17:14 »

О, Кат, различно е, вие имате баби и можете да идете някъде за ден-два сами, това е много различно. Ади досега 2 пъти е спала у баба си и дядо си и ми се стори рай на земята, за почивка не смея и да помисля. Абсурд.

А иначе каската и новата ми екипировка си чакаха 2 години, за да ги пробвам дори...какво да ти кажа.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #489 -: Февруари 28, 2018, 15:22:18 »

То беше пак нацвъкано в твоята тем, Фей! После я разделиха. Ето, да се "разтговариш" леко  Lol
Ути, София е голяма град, забавления има бол, имаше опери разни, детски центрове, пързалки, плуване, шейни, бла-бла. Ще дойде времето да се развявате сами, сега сте в комплект. Вместо да си оползотвориш последните месеци в не-рутина, си се затръшкала, че сега буксувате.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #490 -: Февруари 28, 2018, 15:25:07 »

Добре, какво ми предлагаш да правя, което после няма да мога? На детски центрове не я водя, пълно е с вируси още, друго? Наистина не разбирам кое е толкова специалното в момента, че после няма да можем да го правим? Ако е за през деня, каквото и да е, сме сами с детето, тва не е разнообразие, ако е за вечер - ще можем да го правим и след като тръгне на ясла. Не разбирам наистина.

Излизаме на разходки, с шейната, с количката понякога, ходим в парка да храним катеричките, возя я с кола за бутане, играе на катерушките, правим снежен човек. Това е. Мега вълнуващо.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #491 -: Февруари 28, 2018, 15:32:31 »

Вечер след работа ще ти е точно до излизане да карате шейни, до разходки в парка, до гонене, до игра с камарите листа, до мацане на ръчички с бои, до моделиране с пластилин, до готвене в тандем, до правене на сапунени мехури, въобще каквато детска игра се сетиш, ще искаш да се размажеш изтощена от работа, но ще те чакат домашните задължения И ДЕТЕТО!
Не мога явно да ти помогна да го "видиш", докато смяташ изброените неща за скучни и тъпи, а не погледнеш през очите на детето ти, че точно това е мега вълнуващото. Ще си хленчиш и ще се оплакваш, пък ние ще те тупаме по рамото и ще се мъчим да те убеждаваме, че не си права. Добре, ще видиш  Cheesygrin
Активен


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1457« Отговор #492 -: Февруари 28, 2018, 15:33:21 »

Ути, това което правите сега през деня, тогава ще ти е само съб/нед...
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #493 -: Февруари 28, 2018, 15:35:09 »

Ама, Пупи, аз искам за мен нещо вълнуващо, не за детето, не искам целият ми живот да се върти около забавлението на детето в крайна сметка, не мога да разбера защо не разбираш. Говорим за различни неща. Аз ти обяснявам НА МЕН какво ми липсва, защото аз не съм предстанала да бъда личност и да имам желания и нужди след като родих.

Детските неща са си отделно, тях ги правим, макар че напоследък нямам много ентусиазъм, тая зима и тоя студ ме скапват вече. Искам слънце и паркове, писна ми да седя в нас. Но това пак си е рутина, няма какво толкова да се прави с дете през зимата.

Уотевър, ще спра да споделям вече тук сякаш, имам чувството, че всички тук са супер майки и никой никога не се е отегчавал до смърт от майчинството и сте вечно усмихнати, щастливи и доволни, и сакън някой да не помрънка и вече ауу как може да не се наслаждаваш...явно само аз съм така.
« Последна редакция: Февруари 28, 2018, 15:37:25 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


kateto
Newbie
*
Публикации: 4351


« Отговор #494 -: Февруари 28, 2018, 16:42:41 »

Ут, никой не е казвал, че не се е отегчавал то майчинството.. просто твоето звучи все едно - защо имам дете, толкова е ужасно. Поне аз така ги чета нещата, изписани от теб. Едва ли не детето те е заробило и ти е свършил живота. Ми да - за момента е като стопиран, ама не може да очакваш да си жевееш и като преди с дете и то малко.
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #495 -: Февруари 28, 2018, 17:32:46 »

Какъв цял живот, бе Ути!? От година и половина си майка и света за теб свърши?
Човек обикновено като споделя, е нормално да получи разнородни мнения. Няма да е лошо периодично да се вслушваш в тях!
Никой не се прави на супер майка, но на теб ти се дават две години МАЙЧИНСТВО, които вероятно посвещаваш на детето си. Като нямаш на кого да разчиташ, няма баби, нямаш бавачки, търсиш вариант да не изтрещиш, или си хленчиш и изтрещаваш. Не знам какво повече да ти кажа, въртим се все около теб, все около твоите нужди. Видимо майчинството не ти се отразява добре, видимо не си щастлива. Ами вземи се в ръце и измисли какво да промениш, дори да е нещо малко като двата часа в събота да ги направите 4. Не знам, мисли, голяма си, умна си, не става така!
Активен


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #496 -: Февруари 28, 2018, 17:36:35 »

Не съм убедена,че съм личност, явно не съм. Но искам света да се изпълни с малки, дебели бебета и да се грижа за тях. Така се чувствам. Неличност, нежена, аз съм при децата нещо като играчка, която бие шамари, ако не слушаш. Единственото , което искам е да има перални в местата за почивка,защото не мога на ръка да пера.
« Последна редакция: Февруари 28, 2018, 17:39:16 от D.Dimitrova » Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #497 -: Февруари 28, 2018, 18:01:17 »

Фей, много те разбирам. Много хубаво си го написала и истината е, че и аз често се погребвам в тези състояния на хиляда отворени таба в главата, които наистина съжалявам, че го казвам, ама и най-разбиращият партньор, колкото и да се опитва да разбере, пак е далеч от истината какво се случва в главата. Аз поне се радвам, че моят ме търпи и усеща кога са напечени нещата. 

Просто лошото е, че ако сам не си помогнеш, наистина няма кой. Признавам си, че аз имам варианта в такива състояния да кажа - зарязвам ви за два часа и понякога и толкова ми стигат да отпуснат нервите. Но ако нямам държа, докато се появи.  Или просто се отказвам от някое от превъплъщанията. Да ми е мръсно, несготвено, да тъпчат филии, но да отида да си легна в 8 да поспя. Дори и да няма кой да те отмени, понякога е достатъчно просто да се предадеш. Да спре да ти смята главата. Не знам, аз с времето се научих да си търся някакви неща, които да ме вадят от това състояние, колкото и малки да са.

Понеже сега децата са големи и можем да ги оставяме, а имаше време, когато не ми се получаваше, за Ути специално мога да кажа - зарязвай ги с таткото, когато можеш. Да, не е същото като да прекарвате време сами заедно някъде, но и това време ще дойде, бъди сигурна. Просто всеки човек, натоварен по този начин трябва да си търси някое отдушниче, за да го държи с всичкия си.

Ути, търси си сама вълнуващи неща! Smile
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #498 -: Февруари 28, 2018, 18:14:47 »

Ми, Пупи, все едно масово жените не забравят какви са и какво ги прави щастливи като се роди детето и те гледат накриво ако проявиш някакви желания и нужди и ти самата, тук включително. И не, нямах предвид, че цял живот досега това съм правила и ми тежи, а че, представи си, дори през майчинството, човек има нужда от вълнуващи неща за себе си. Скандално.

Оф, човек да не си помрънка малко, веднага почват да му се дават генерални съвети за битието му. Ок, ще си мълча вече. Щото споделям само кофти нещата и вече край, диагностицирахте ме. Почти всеки път съжалявам, че пиша тук, честно.

Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #499 -: Февруари 28, 2018, 18:20:33 »

А не искаш ли точно съвети? Не искаш ли да чуеш варианти, които са проработили при нас?
Не виждам как ще ремонтираш ината на Ади, аз по-голям инат от теб не виждам! (това в кръга на шегата)  Razz
Активен


Страници: 1 ... 18 19 [20] 21   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!