utopia
Newbie

Публикации: 17014
A believer
|
 |
« Отговор #25 -: Юни 08, 2016, 21:38:37 » |
|
Тя и няколко не прави...сега съм решила тормозя по десет мин на гърда и ако не става - ам, пък аз имам помпа и ще поизцедя за стимулация. Чеее вече се отчаях, че за нищо не ставам, депресия ме тръшва...
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4259
|
 |
« Отговор #26 -: Юни 08, 2016, 22:14:28 » |
|
за 10 минутки може и да заспива на гърдата..ама ти си знаеш де, ние не сме ти на главата 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alexia
Newbie

Публикации: 2181
|
 |
« Отговор #27 -: Юни 08, 2016, 22:41:52 » |
|
Утии, моля те не полудявай! Ти роди вчера!!!! Ще потръгне, особено като се приберете у дома. Само не се обвинявай, защото наистина няма за какво, всеки тук ще ти го каже. Вярвам в теб, момиче!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 15954
|
 |
« Отговор #28 -: Юни 08, 2016, 22:50:57 » |
|
Започна се. На кърмене няма да те уча, не съм спец. Но едно знам: няма по-добра майка за детето ти от теб. Добре е и ти хубавичко да го запомниш  Ти си най-доброто за своето бебе. Дори, когаго му дадеш ам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #29 -: Юни 08, 2016, 23:04:30 » |
|
Борихме се пак сега и дадох ам. Цедих с помпа...даже капка нямаше, тя явно е гладна милата. На следващото хранене пак така, поне детето е нахранено.
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 8940
|
 |
« Отговор #30 -: Юни 08, 2016, 23:21:22 » |
|
Утии, аз ти писах, ама пак да го напиша по-подробно...В родилното бях единствената, дето не се къпеше в кърма. Другите с мокри нощници, тече, ВИЖДА се, а аз 3 дена с някакви капки, дето ако не ми ги беше показала акушерката, не вярвах, че ги имам...Еми момичето с мокрите нощници и многото кърма кърми 4 месеца, а аз почти година. Изобщо нищо не значи колко се вижда, колко има и изобщо тези първи дни. Значение има единствено да си вярваш, да не се отказваш. Когато реве и не иска да засуче (защото проблем със спане аз не съм имала и не мога да дам съвет там  ) пробвай трикове като: да се изцедиш леко преди това, че да замирише повече на кърма и да тръгне по-лесно; да я погъделичкаш около устата (по бузата); да сменяш позите й и гърдите,докато намериш най-удобната й (товами беше адски трудно в началото, да намеря удобна поза); да дадеш малко АМ„ че да не е така нервна и гладна и веднага след това гърда...и т.н.,има доста инфо, май си чела преди мен даже повечето  Супер сте си според мен, всичко съвсем нормално ми звучи 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #31 -: Юни 08, 2016, 23:40:12 » |
|
Дам, ма поне нещо за ядене да имаше, аз цедих и няма. Явно ще се дохранваме докато тръгне кърма...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 11980
|
 |
« Отговор #32 -: Юни 09, 2016, 00:01:47 » |
|
На мен и двата пъти кърмата ми слезе на третия ден, дотогава се мъчихме на някакви капки коластра. Не съм цедяла, стимулирала, даже и почти не дохранвах, просто си знаех, че ще се получат естествено нещата. Не се паникьосвай, Ути, концентрирай се по-скоро върху връзката ви с малката, да се научиш да я усещаш и да се успокоявате взаимно 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #33 -: Юни 09, 2016, 07:44:51 » |
|
Ути, как изкарахте нощта?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #34 -: Юни 09, 2016, 08:31:55 » |
|
В три и нещо засука по десетина цоквания от всяка гърда, сега дали е яла нещо не знам, но после не си дояде ам. И тамън да пукна от гордост, че напредък и надежда има, и врещя до шест часа без причина като сме се гушкали и носили и каквото се сетих. Сега я взеха за визитация и после пак ще слагам на гърда 😃 мн мерси, че питаш
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #35 -: Юни 09, 2016, 08:55:51 » |
|
Дам, ма поне нещо за ядене да имаше, аз цедих и няма. Явно ще се дохранваме докато тръгне кърма...
Това го знаеш и все пак да кажа - това, че когато цедиш няма не означава, че когато бебето суче няма. Те си имат начини да си изцоцват и е най-добре тъпо и упорито да я слагаш на гърда! Според мен тези дни гърдите ти ще бухнат (ох, това как го мразя) и тогава ела да видиш  Ще се чудиш къде първо да я сложиш, за да се облекчиш. Това, че до 6 е врещяла не означава, че не е яла. Толкова малките бебета си врещят, свиквай  Според мен нещата вървят съвсем в ред, кога ви изписват
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 8940
|
 |
« Отговор #36 -: Юни 09, 2016, 08:57:23 » |
|
Голяма тръпка ми е да те чета, все едно отново имам новородено и изживявам всичко...Браво за кърменето, 10 суквания на гърда си е ехеее напредък. Пиши често където предпочиташ и пускай снимчици на Прекрасница 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alexia
Newbie

Публикации: 2181
|
 |
« Отговор #37 -: Юни 09, 2016, 09:03:22 » |
|
Ути, днес ще бъде още по-добър ден! Скоро сте вкъщи надявам се 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2292
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #38 -: Юни 09, 2016, 09:27:28 » |
|
Честито Ути! Да сте живи и здрави! За кърменето - браво, че не се отказваш. И при мен първите 2 дни бяха само някакви капки коластра, а на третия ден щях да се пръсна от мляко. Стискам палци, ще се научите. С Инчето помогнаха силиконови зърна, направо спасиха кърменето, защото и тя изобщо не засукваше, а след 2 месеца ги махнах. Но те си имат недостатъци и не ги препоръчам, освен ако нищо друго не работи. И не мисли глупости - прекрасна майка си  И аз нямам търпение за разказ.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #39 -: Юни 09, 2016, 09:31:02 » |
|
Ма как няма да питаме! We care! Продължавай така да даваш да си цока. Ще се справите!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8460
|
 |
« Отговор #40 -: Юни 09, 2016, 09:36:36 » |
|
Ути, слагай на гърда, и да реве, това не означава задължително, че е от глад. Бебе на два дни яде по 10-15 мл сигурно. Десет глътки са повече със сигурност  Аз успях да я накърмя нормално на третата нощ в болницата. До тогава нон-стоп цедях микроскопични капки и тя ги изпиваше да една глътка. А изобщо не знаех пълни ли са ми гърдите или не, едната акушерка ми казваше да пия повече вода да слезе кърмата, другата ми се разбуча, че гърдите ми били запушени и ако не сложа бебето да засуче нормално да съм отивала при акушерките да ме отпушат ръчно (което леко ме стресира и закачих бебето на мястото му  ). А за мъжа ти да не съм чула оплакване- човекът напълно е съпреживял и разбрал какво става. Пак, че е запазил самообладание. Моят щеше да реве в някой ъгъл, ако не е припаднал преди това.
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #41 -: Юни 09, 2016, 09:44:56 » |
|
Мисля, че утре ни изписват, тогава вече не знам какво ще правя, кога ще знам защо реве, как ще успокоявам и най-вече храненето...слизането на кърма също ме тревожи...корни, десет пъти дръпна, ма дали преглътна не знам. Иначе яде в четири, в осем я взеха педиатрите и сиг са я дохранили пак...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #42 -: Юни 09, 2016, 09:52:58 » |
|
Ути, пак да кажа: ТИ си МАЙКАТА!!! ТИ си най-доброто, най-добрата, дори когато реве, дори когато падат камъни от небето. ЩЕ СЕ СПРАВИШ. Просто си вярвай. Момент за момент, ден за ден! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #43 -: Юни 09, 2016, 10:08:38 » |
|
На една лекция за бременни бяха казали нещо, което си ми остана в съзнанието. На едно бебе не му трябват помпи, шишета, пелени, залъгалки, стерилизатори и всички останали глупости. Представи си, че си родила в пещера. Тогава какво? Майката. Тя е напълно достатъчна на бебето. Само ти да си до нея й е достатъчно. Като ви изписват: намисли си всички въпроси, които са ти в главата, питай ги, ако трябва ги записвай с телефона какво ще ти кажат  Като дойде педиатърката вкъщи я записахме с камерата какво говори и съм я гледала вече 5 пъти. Споко. Аз ревах безброй пъти като се прибрахме в чудене какво да правя, в отчаяние, че съм лоша майка. Но се справихме. Заедно с бебо. Седяхме да се кърмим, гушкахме се, опознахме се и сега съм по-спокойна. Просто трябва да го преживеете. Не се отчайвай. А и да се отчаеш - мрънкай тук
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #44 -: Юни 09, 2016, 10:44:06 » |
|
Май са я нахранили, ма никой не знае...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #45 -: Юни 09, 2016, 11:15:47 » |
|
Педиатърката пък каза имаш коластра, никакво дохранване...направо нз вече
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #46 -: Юни 09, 2016, 11:24:25 » |
|
Лично аз не бих дохранвала. Аз също имах капки в болницата, тоест три дни. Но Ади не беше давала на никого да дохранват Цвета. И не умря от глад 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 9369
|
 |
« Отговор #47 -: Юни 09, 2016, 11:26:39 » |
|
Ути, не се притеснявай, бе човеко! Няма човек, който да не се е справил, просто няма. Без паника само. Между другото, чувствай се свободна да ми звъннеш, ако ти се говори, ако ти требе непоискан акъл или просто да се самобичуваш пред някой 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #48 -: Юни 09, 2016, 11:34:22 » |
|
Ми тука всеки ми казва различно и не знам вече. Ще я видя днес само на сукане дали ще издивее и ако да, по някое време ще дам ам. Утре ни изписват 😃
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13520
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #49 -: Юни 09, 2016, 11:46:07 » |
|
Жълтеница има ли? Бебенцата в началото са по-вяли и нямат толкова силици, за да засучат хубаво. Обаче ако поизчакаш да огладнее и не даваш шише веднага, ще не ще, ще сукне. Че и теб ще стимулира. Пожелавам ти търпение и бързичко да минете на една вълна. Сигурно си го знаеш, но с шишето е по-лесно и няма да ти е в полза да я свикваш така. И да, хич не е лесно в началото, някой много те лъже, ако ти казва, че кърменето е песен 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|