star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Блага вест от Smiley - роди се Боян!
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Блага вест от Smiley - роди се Боян!  (Прочетена 52856 пъти)
bella
Newbie
*
Публикации: 687« Отговор #400 -: Ноември 14, 2017, 12:13:05 »

Хора, в частност Бизар, много, много ви благодаря за съветите! Значи веднагически, още снощи използвах това със съобщаването предварително, днес сутринта пак - и двата пъти безотказно проработи!!! В момента Алекс бебешки пубертет ли го тресе, какво ли, не знам, обаче е ужас и безумие - всяко нещо по дифолт е найн, няма значение дали е лягане да спи, миене, ходене на детска градина - всичко е НЕ, елементарни неща, които по принцип прави с желание и без уговорки от известно време категорично ги отказва, аз се изнервям супер много, особено сутрин, когато нямам време за увещания и моленици, крещя (преди дори няколко пъти като си изпусна нервите и съм пошляпвала, от известно време обаче много се старая да се владея) - той се дърли, пищи и реве.
Тази сутрин пак ми заяви, че искал да играе в къщи, а не да ходи на детска градина, обаче аз му обясних съвсем спокойно, че не може, защото той знае, че тати вече е на работа, мама също ходи на работа и че всички госпожи и дечица вече го чакат в детската градина да закусват и да си играят. След това докато се оправях му припомних няколко пъти да си помисли коя играчка ще си вземе (от началото си взима по една малка играчица за в колата и после си я оставя сам на шкафчето), защото ще тръгваме след малко и наистина като дойде времето за тръгване без истерии сам седна да се обува!
Просто понякога човек много зацикля и му трябва само едно леко побутване, за да намери посоката. И аз, точно като Бизар, очаквам може би прекалено много от него за възрастта му и все забравям, че е на 2 години и 8 месеца, избеснявам много и истерясвам, когато трябва нещо да се свърши без дискусии, молби и увещания, а той точно тогава не иска и се дърли, а понякога дори напук и от инат не го прави.... Сменям тактиката и аз и благодаря изключително за съветите!  Kiss
Активен

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
utopia
Newbie
*
Публикации: 17527


A believer


« Отговор #401 -: Ноември 14, 2017, 13:20:47 »

Бизар чудесно го е написала, точно мразя да се правя на маймуна Cheesygrin Днес пробвах тактиката с предварителното казване и макар че според мен изобщо не ме отрази, после тръгна лесно. Но може и съвпадение да е, тя не се тръшка всеки път.

Аз съм ужасна майка всъщност, крещя, шляпам, нямам нерви да се занимавам с нея и да четем/играем, специални подходи, тактики, книги нещо спрях да чета за възпитание, изобщо тотална щета. Rolling Eyes
« Последна редакция: Ноември 14, 2017, 13:23:09 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #402 -: Ноември 14, 2017, 14:22:15 »

Бела, благодаря Smile) То наистина не е нещо повече от леко побутване, както казваш Smile)

Ути, не си ужасна, влизаш в коловоз. Поглеждайки се само половин година по-назад и аз се чувствах ужасна в моите очи. Аз хем чета доста и все търся да се развивам, но специално тази част много я бях отървала и чак сега си давам сметка. Интересното беше, че Краси си го можеше и знаеше това и както писах и по-рано - за мен беше това излишно глезене и ходене по нейната свирка. Просто не можех да намеря нещото за мен си, което да ме накара да разбера този подход, а усещах, че трябва да го правя, ама не ми идва отвътре и това е.

И лятото посетих няколко модула с родителски курсове с едни невероятни психоложки, просто много още ще ги благославям. Факт е, че с тях говорихме нещата, както аз знам, че трябва да са, но начина, по който обясняват защо  децата се държат така много ми бръкна в главата и беше ключето, което ме вдигна на друго ниво. Надявам се не звучи сектантски.

Просто мисля, че идва някакъв момент, в който може би човек сам осъзнава, че това не е начинът, понякога може просто да има нужда от няколко лесни примерчета как се случват нещата.

След курса, попаднах на едно ретро книжле отпреди 40 години, където всичко беше описано, както го обясняваха и психиложките и ще го издиря и ще ви го напиша.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #403 -: Ноември 14, 2017, 14:27:31 »

Ути, Бизар ме е изпреварила в отговора. Но моя опит е 1:1 и продължава все повече да се оформя в тази посока при общуването с Цвета. Те с Бояна и двете са Овни и сега моля Пяка да не се намесва с какъв шит са зодиите и а-у, защото и аз не съм фрийк на темата, но ви казвам – ТУКА ИМА НЕЩО!
Та така де, едното нещо е казването от рано, визуализирането на времето, защото те нямат представа от пет минутки, но винаги обяснявам – когато стрелката стигне еди-къде-си, дори дълъг период носех ръчен часовник по площадките, за да показвам на Цвета кога тръгваме, другото е рутина – в един момент става навик, че сутрин закусваме, после излизаме на площадка, после вземаме храната, след това обядваме и спим, но е хубаво ти да й го повтаряш, един вид да й го преразказваш, защото всеки обича приказки, а думите на мама са вълшебни, дори да ти се струва, че не те слуша! Повярвай ми – слуша ви постоянно! Не знам до къде сте с речниковия запас, но се готви скоро (към 2) да те застреля с неща, които дори не си си помисляла, че е чула, а тя ги е и зпомнила и използва. Това, че разбишква прането не е защото не те чува, а защото изпробва граници. Давам веднага и пример. Когато Цвета беше горе-долу на възрастта на Ади, може и на 2 да е била, режа й аз ноктите и тя нарочно събаря изрязаните и ги разпилява, разбира се аз й обяснявам, че това е беля и т.н. Минава една година, хора 1 ГОДИНА, не съм сигурна дали не сме имали междувременно още случки с бишнати нокти, но след една година, значи някъде на 3 г, аз пак режа нокти и Цвета ми казва: Мамо, няма да ги бутна. А помниш ли като бях малка и ги бутах.
Показателен пример. Така е с още много неща. Има деца, като Тео, които слушат, но И ЧУВАТ, респективно изпълняват на момента. Има деца, като Цвета, които чуват, разбират всичко, правят си каквото си искат и след една година може би съзряват за това, което им говориш. Честно казано не мога да кажа не от перспективата на родител, а на конкретния индвиди, дали е по-добре да си послушен или да си инат, който ги премисля нещата...Аз лично залагам, че Цвета ще се оправя по-добре в живота от Тео. Едно, че е момиче и второ, че е така упорита и рогата, не позволява на никой да й казва какво да прави.
Освен това, Ути, мисля, че Ади не бойкотира тръгването от площадката, защото взимането на кухнята й е досадно, а защото още й се играе! Така че е важно да й кажеш – Знам, че ти се играе още, искаш ли след като станем от следобеден сън (визуализация на времето) да излезем пак на площадката? Друго, което ми хрумва, е да не й казваш, че отивате за храната, а че отивате за нещо, което й е забавно, оп, сори, ти това го правиш с лепенките по ръцете. Рутината и стриктният план са нещата, които държат този тип деца в норма. На Цвета се отрази пагубно дори това, че й се смениха госпожите в детската градина, като имаха миналата зима кадрови проблем и се въртяха постоянно различни учителки, тя веднага усети, че редът започва да липсва и съответно си правеше каквото иска и в дг, и вкъщи. Аз затова за Цвета ще търся специално учител от I до IV клас, иначе ще се наиграя зловещо. При нея е от изключителна важност е да я спечелиш със строгост, но справедливост и с памук да й вадиш душата. Ако опиташ с бунтонките, както направи преподавателката в балета, например, просто я губиш завинаги, а което е по-лошо – и за каузата! Но здраве да е. Друго важно нещо е да уважаваш детето. Независимо, че ти си по-силна в случая. При тези деца винаги работи повече да си спокоен и мек, виждам, че Бизар рапортува същото, а откакто порасна Цвета дори има специален лаф: Искам да ми говориш нежно. Истината е, че хората с рога искат да бъдеш нежен с тях, защото не търпят да им се влиза и на тях с рога.
И най-важното – търпение му е майката. Погледни го така – тя сега започва да се учи. Ние сме с деца на по 5-6 години и чак сега берем плодове на години практикуване на съветите, които ти/ви пишем...
Обръщайки се назад знам, че това дете ми е съсипало нервите необратимо, а покрай здравословните си проблеми в добавка...направо не знам. Да не съм крайна, но ако Цвета се беше паднала в по-лабилно семейство би могла дори да разведе родителите си...
И да кажа на Корни, че Цвета е по същия начин с тв. Обикновено й определям време, в което може да гледа, пак й показвам на часовника кога гася. Снощи пресрочи, три пъти я помолих сама да тръгне за миене на зъби, накрая просто го изгасих и тя рева 30 мин, но когато е не, Е НЕ.

Ето една моя любима статия, която ме накара да се почувствам по-малко ужасна майка и да си отговоря на някои неща за себе си https://cleverbook.net/blog/moeto-trudno-momiche

Едит: Аз сега имам нов проблем...Цвета постоянно тероризира Теодор. Вдига го да го носи, тя е 20 кг, а той 10 и съответно не може да го вдигне хубаво, той се дразни, редовно го бута, абе стана малко груба. И знам всички правила да й се обръща на нея специално внимание, да й се отделя време само за нея, да се включва в неща. Прави се всичко това. Обаче...в последно време всичките й рисунки са само с мен и нея. Баща й и Тео ги няма...
« Последна редакция: Ноември 14, 2017, 14:34:06 от Fei4ka » Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17527


A believer


« Отговор #404 -: Ноември 14, 2017, 14:54:22 »

Най-вече търпение нямам. Избухвам лесно, крещя, понеже тя в последно време изобщо не се занимава сама у дома, а само ме тероризира, катери се по мен ит.н., и когато сме вкъщи само търся как да я разкарам, за да си почина малко от нея. Има майки с кеф играят с децата, измислят игри, аз съм безкрайно изнервена за такива неща и се мразя, ще ми липсват много тия изпуснати мигове после. Оплаках се.

Поне навън е много самостоятела и отдавна се оправя сама с пързалки, пясъци и.тн и изобщо не ме търси, но вкъщиии е ад.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2734


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #405 -: Ноември 14, 2017, 15:09:04 »

Фей, Ади е същата, а не е овен Razz На! Lol Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13794


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #406 -: Ноември 14, 2017, 15:10:46 »

Може би точно вниманието ти привлича с това висене за полата ти като сте вкъщи. Скривай периодично играчки, вади други, нека има малко и различни играчки, да й поддържат вниманието. Показвай й кое какво е и как да се занимава, имат нужда от нашето внинание,неизбежно е. Аз пък съм обратното - с кукли и да "пия кафе" ми е тъпо и скучно. Обичам на кубчета, да сортираме, четем, да рисуваме и всякакви по-образователни. Баща им си пие кафето с тях и пазарува от магазина им  Lol Просто измисли нещо, в което и двете да проявите някакво първоначално търпение и се опитай леко после са се дистанцираш. Ясно ми е, че е невъзможно цял ден да й висиш и да й организираш игри.
Фей, Мариела го правеше това с вдигането. Дръпнах й една здрава лекция за съединителната тъкан, изсипването, хернията и опарацията и спря! Тя мн се впечатлява от страшни лекарски истории. Пак с картинки на бактерии я отказах от лапането на ръцете. Виж, на Роси не й пука от страшилищата по ръцете. Та искам да кажа, че пак става с приказки и обясняване, редно е да знае последиците за нея като вдига тежко, а и за него, ако го изтърве.
Иначе моите се обичат и се мразят, търсят се и се бият, колкото малкото попива от голямото удивителни неща и си вярва в повече понякога, толкова и голямата използва бебешки манталитети при инатене и цупеве. Но поне и на двете бързо им минава. А най-обичам да се надвикват в рева след ступване.  Lol
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #407 -: Ноември 14, 2017, 15:35:47 »

Ут, Цвета като беше колкото Ади аз бях 20 кг от нерви, а вие ми се сопахте, че съм заприличала на нищо от фитнес... Lol
По-нервна от мен едва ли си, но и това е период. Сега ми избиват балансите пак от време на време, но като цяло доста влязох в час Razz
Искам да кажа - нормално е.
Що се касае до вкъщито - и Цвета така беше и включително до момента. Когато беше като Ади, Пупи беше дала една много работеща идея. Магазин за 1 лев. Отиваш и стабилно пазаруваш разни джиджафки, които обаче много ги веселят...Някъде на 2 дадох на Цвета един кадастрон да рисува с пастели и около час не я чух. Е, накрая беше нарисувала и пода, също като Пипи - не може да събере кон на кадастрон...Но си струваше.
Днес съм мега досадна със статии, ама...Обърни внимание: не сте длъжни да ги забавлявате постоянно, осигурете им време на скука
http://webstage.bg/roditelstvo/4492-bezmalvnata-opasnost-koyato-zaplashva-savremennite-detsa.html

Да бе, Паяк, тя и Ади на Ути не е...Ясно. Условни са нещата...

Пупи, обяснявам, че ще се напишка (умира от смях), че ще се "изсипе" - абстракно й е и не ме отразява...
« Последна редакция: Ноември 14, 2017, 15:43:47 от Fei4ka » Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17527


A believer


« Отговор #408 -: Ноември 14, 2017, 17:11:03 »

О, далеч съм от мисълта да я забавлявам нон-стоп, искам сама да измисля и играе. Измислям някакви неща да играе сама, ма повече от 10мин не става
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3171


« Отговор #409 -: Ноември 14, 2017, 17:33:12 »

Ако има нова играчка вкъщи, няма ли поне за час да се занимава с нея. Купувах му колички , когато исках да ми се махне от крачола и му пусках филмче. За да сготвя кола или филмче. Сега е голям, винаги много се самозанимава у дома. Може би е до дете. Само дето докато играе не спира да дърдори, но и то душа носи. Бебето е новата играчка и нито обяснения, нито наказания помагат. Мислех, че се свиква, но като гледам Цвета още също не е престанала с опасни бебешки занимания.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2734


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #410 -: Ноември 14, 2017, 18:23:36 »

Ехе, сама да измисля чак.. Чакай Lol Ади едва на три някъде започна да се заиграва сама, и пак ме търсеше мен да играя с нея. Как очакваш мишок на година да играе сам или по-точно да си измисли!!! Ролевите игри пък започват още по-късно, където си измислят реплики, играят на магазин, пият чай с куклите и прочие.
Ако сега я оставяш да си измисля сама най-много да вади съдове да си тропка, да разнася неща насам натам, както твоята чанта дето си е харесала, да се преоблича. Най-вече да ти се меси в ръцете (примера с прането) и по-скоро да си мисли, че и тя помага отколкото да тества граници, си мисля аз. И да се обезсърчи, че ѝ е скучно, защото наистина няма капацитет още да измисля особено забавни занимания още.
Вземете едър конструктор, на Ади например ѝ харесваше, едно от първите неща, с които играеше по-дълго без мен. С вода също обожава да играе и до сега, но имаме правило да е само през лятото, защото в стария апартамент не беше особено топло, но ако при вас е топло в банята може да я оставяш с едно легенче и малко пластмасарийки като я наблюдаваш естествено. Ако обича песнички, може да ѝ пускаш на лаптопа да си танцува и пее докато евентуално свършиш нещо. Музикални играчки са на дневен ред, поне с Ади беше така, само разнасяше едно пластмасово "пиано" и пускаше записаните мелодии да танцува. Кухня имаше на 2 някъде и не ѝ беше от най-интересните, само дето я унищожи полека и изпозагуби частите.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17527


A believer


« Отговор #411 -: Ноември 14, 2017, 19:07:48 »

Лего има много, ма само ги хвърля. А водата само лятото 😃
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6356


Усмивка


« Отговор #412 -: Ноември 14, 2017, 23:58:07 »

А при някой имало ли го е това да не иска да общува и да се дърпа от други деца на неговата възраст. По-големите са му интересни и иска да ги наблюдава. Но и там се случва да се стряска и дръпва при по-рязко приближаване до него или по-резки опити от тяхна страна да се опитат да комуникират с него. А с деца на неговата възраст винаги е много плашлив и по-скоро ги избягва. За игра и дума не може да става. Често при най-малкия поглед/звук/жест/движение на дете близо до него и веднага се дръпва, понякога реве стреснат или просто сяда и млъква, което при него е знак, че се е притеснил. Ходим по площадки, има деца на неговата възраст, по-малки, по-големи. Не е като да не се опитвам да му "осигуря среда". Предполагам в яслата в даден момент ще трябва да свикне, но дотогава?
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #413 -: Ноември 15, 2017, 08:50:28 »

Хм. Не. Моят опит е обратен. Цвета е много самостоятелна и контактна още от 10-месечна, когато си беше стабилно проходила. При нея все проблем е, че обича да тарторства децата, понякога е и по-грубичка в игрите, иначе не е агресивна по принцип, по-скоро от буйност идва. Така че аз, противно на теб, все съм бдяла да не бутне някое по-малко, да не навлиза грубо в пространството на някое по-плахо детенце и т.н.
Така че това, което споделяш ми е много чуждо и даже странно. Сам заиграва ли се? Или постоянно с теб, както Ади, примерно? Теодор, ако я няма Цвета вече доста се заиграва сам. Сяда си и си цъка нещо там с играчките...Навън за момента е малък и не съм обърнала особено внимание как общува с други деца, честно казано. Повече е бил в количката до сега.
Да ти кажа може да си е темперамент. Има си по-самодостатъчни си хора. Но, ако чак плаче при опит за интеракция, знам ли...
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3171


« Отговор #414 -: Ноември 15, 2017, 09:20:22 »

С годините разбрах, че по нормално е да е срамежливо, плахо детето. Нищо странно няма, но лошото е, че все може да страда от разни отворени хлапета, дето навсякъде са като у дома си. Децата се заиграват към три годишни, до тогава си сипват пясък на главите и се дърлят за лопатки.
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8562« Отговор #415 -: Ноември 16, 2017, 14:57:20 »

Тук ли бяхте писали за организацията с предварително зададен план? Това правило от години го спазвам и като цяло много помага, освен рано сутрин, когато и се спи. Дори според мен сме минали границата на разумното, защото постоянно се вманиачава колко минути остават, познава часовника на 70% (значи, само когато е БЕЗ 10-15-20 има пропуски, но е твърде рано да задълбавам), има много реална представа за времето, деня, нощта, сезоните, месеците, дните от седмицата, всичко се разграфява предварително, пише си на календара разни събития. Пита постоянно след колко минути ще вечеряме, след колко часа лягаме, колко часа е гледала детско, има ли време да играе с телефона и т.н. Снощи хвана електронния часовник в стаята си и изпадна в ужас, защото показваше 10:30, а времето за лягане през седмицата е 9, и едва я успокоих, че Митко си беше играл с него и го беше разбутал. Та вече избягвам да натъртвам на времето, само сутрин констатирам: вече е 7:20, вече е 7:28 и накрая след 7:30 вече изсъсквам нещо и тя се активизира.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #416 -: Ноември 16, 2017, 15:22:51 »

Лъв, това е период Lol Нещо от възрастта е, защото и Цвета е така. Постянно брои след колко дни ще я вземем, колко дни до събота и неделя, колко време й е английският и кога ще я взема, не само тя кога ще ляга, но АЗ кога ще си легна и тн Razz
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2734


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #417 -: Ноември 16, 2017, 15:44:47 »

Ох да, "Мамо, защо аз и бебето ТРЯБВА ВСЕ ДА СИ ЛЯГАМЕ преди вас!!". Сърце не ми дава да ѝ кажа, че бебето си ляга след нея Lol Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6356


Усмивка


« Отговор #418 -: Ноември 29, 2017, 20:16:43 »

Да пиша отчет, че имахме малка сага с ходене по УНГ. Преди 2 седмици Боян пак направи възпаление в ушите, педиатърката ни изпрати на УНГ с думите:"Отидете при Н1 или Н2". Като при Н1 се запазва час много трудно, реших да водим при втория, защото имаше за следващия ден. Ходим, казва ми съмнение за трета сливица. Отчитам се на педиатърката... "Абе, все пак отидете при Н1". Та правихме гимнастики, които включват прабаба му и прадядо му (по собствено желание и инициатива) решиха да отидат на място в 6ч сутринта да се редят на опашка за час. Вредиха се, аз по телефона не успях. Така де. Минахме и през светилото Н1. И в крайна сметка нищо особено и притеснително.
Но явно ушите ще са му слабо място.
Иначе нищо ново друго. Здрав е в момента. С бита ваксина онзи ден, та се надявам да стиска положението известно време, че ми е писнало от сополи и възпалени уши.
Правихме Коледна фотосесия, орева света! Има една брутално ревяща снимка... ще се смеем доста като стане тийн Cheesygrin
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #419 -: Ноември 30, 2017, 09:11:44 »

Има една брутално ревяща снимка... ще се смеем доста като стане тийн Cheesygrin

Ахахха. Обожавам такива. Цвета има една безкрайно кахърна в Iва група ясла до дядо Коледа. Ама просто е ужасена Lol

Смайл, в крайна сметка има ли проблем със сливицата? Това с ушите е неприятно, но си мисля, че ако си го знаеш и следиш...
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6356


Усмивка


« Отговор #420 -: Ноември 30, 2017, 09:47:34 »

Ами според педиатърката и светилото - не. Втория УНГ искаше да му прави преглед с бъркане с пръст, но така и не отидохме. Според светилото и педиатърката нямало нужда от подобен преглед. А и дори и да има - все тая. Той е прекалено малък да се прави нещо по въпроса. Четейки и говорейки с майки на деца имали проблем с трета сливица, смятам, че при Боян нещата далеч не са сериозни и от признаците, по които се съди за трета сливица, той покрива само честите боледувания. Говорих и с Бизар да сподели опит с Дарко. Та наистина не смятам, че беше нужен този преглед. Макар и за малко, щеше да е прекалено голям стрес за детето. Сега е добре. Да видим колко ще удържим фронта.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #421 -: Ноември 30, 2017, 11:49:30 »

Ясно. Разбрах.
Не, защото, аз не съм имала такъв проблем, тоест Цвета има трета сливица, но то май всеки има, и тъй като така боледуваше често, та и ние имахме УНГ консултации, но той беше категоричен, че не й е това проблема и то наистина не е. А и аз не съм много застъпник да се вади сливица/и, макар че вероятно си има ситуации, които го налагат...

Аз пак да мърморя за алергиите и имунитета...При чести боледувания аз бих обърнала специално внимание на това. Най-малкото, за да го изключа. Защото, ако има някаква алергия то това усложнява всяко боледуване, провокира по-често да развива сериозни симптоми и т.н. Имунитетът също е много важен. Той може рязко да пада в зимния сезон и детето на практика да е все болно...Тук отново си намилам за Ортомол, не ми плащат %, просто съм видяла ефект, а какво ли не е пило детето ми докато стигна до тези неща, които споделям...
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6356


Усмивка


« Отговор #422 -: Ноември 30, 2017, 14:21:49 »

Ами не съм се замисляла за алергии. Реално той от началото на лятото все сополив. Тука от две седмици е наред всичко и само треперя кога ще текне пак носът. А за имунитет утре давам последно и после правим почивка. Ще видим как ще потръгне без прием на нищо
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #423 -: Ноември 30, 2017, 14:25:34 »

А носен секрет?
Аз на теб пускам носен и ако е ОК отивам директно на алерголог.
Тези стъпки могат да спестят ужасно много на детето, в здравословен аспект.
Активен

Liliq
Newbie
*
Публикации: 640« Отговор #424 -: Ноември 30, 2017, 14:31:37 »

Смайли, може да погледнеш и консултираш за сироп Имунотрофина за сливиците, при Теодор имаше ефект.
Активен

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 20   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!