Фата, готина тема. А ти какво ще споделиш по въпросите, които постави?

Иначе или аз още съм далеч от 30-те, или не се плаша лесно.

В началото на месеца направих 26. Покрай рождения си ден си дадох равносметка и установих, че колкото повече месеци и години минават, толкова повече харесвам как се развива животът ми и аз самата. 25-тата ми година беше най-емоционалната, най-интересната и най-пълноценната ми досега. Нямам търпение да видя какво ми предстои занапред. : )
Не съм си представяла нищо от това, което в момента ми се случва, когато бях на 20. Честно казано винаги съм си мислила, че ще имам много спокойна и дори леко скучновата работа, живеейки с някого, наблягайки на семейство и дом. След като на 20 се разделих с тогавашния ми приятел, всичко тръгна в напълно противоположна посока. Оттогава всичко е една въртележка, всичко се случва с пълна скорост - работа, учене, приятели, хобита, нови изживявания, трепети...
Нещата, които се гордея, че съм постигнала досега са: работата - радвам се, че намерих професия, която ми харесва, отдава и вдъхновява; самостоятелност и разнообразие - като се замисля за всички места, които съм посещавала, и всичко, което съм правила през последните 3-4 години, се усмихвам широко; приятелства - имам толкова шарени приятели и познати, че се чувствам ужасно богата от това. Някак през последните години наблягах много на това да се развивам, да ошлайфам някои свои черти, да се заобикаля с интересни хора и да изградя стабилни отношения с тях и със семейството си. Това бяха вътрешните ми желания и цели, така че се чувствам вери съксесфул в това отношение.
Това, което сега съм си поставила за цел, е да се наслаждавам за момент на всичко, което съм постигнала.

И да надграждам. Да надградя в кариерен план - има конкретни неща, които искам да постигна. Да продължавам да бъда отворена към света и всичко, което той предлага - от лакомства през хобита до пътувания. И не знам цел ли е, желание ли е - искам да намеря човек, с когото да споделя всички тези неща.
При среща с добър стар приятел преди 3-4 месеца си говорихме надълго и нашироко за мен, след това за един младеж и защо не се получават нещата с него. Тогава моят приятел ми каза: "Установи себе си, коя си и приоритетите си и тогава мисли защо нещо с някой друг не се получава". Сега се чувствам по-себе си и по-наясно с това от всякога. И ако е бил прав, сега/скоро е времето да ми се сбъдне и това желание.