star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Споделете на бебешка тема
Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 45   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Споделете на бебешка тема  (Прочетена 108076 пъти)
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #950 -: Септември 16, 2018, 15:27:47 »

Абе всъщност цялата работа ще излезе позитив - ще видиш, просто началото е шоково, а след това трудното е да свикнеш, пък по-трудното е да убедиш бабите и лелите, че и те трябва да се съобразяват.
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #951 -: Септември 19, 2018, 11:46:58 »

В последните (трети поред) чревни изследвания хванаха масово KLEBSIELLA PNEUMONIAE. С нетърпение чакам днешния преглед и присъдата. Опитваме се да въведем диетично хранене вече една седмица, но е труднооо. Ето вчера някакво дете я почерпило форнети, отхапала една хапка, сетила се, че има яйца и върнала форнетата на майка му на детето. И днес притеснена майката ме търси, да не е сгафила нещо. То все пак не е алергия, така че не вярвам да е фатално, но Диляна постоянно казва, че и се яде кашкавал, сирене, вчера не си взела козуначената кифла в училище, защото знаела, че е с яйца. Правих едни ябълкови мъфини без яйца и мляко, първата ми реакция беше да ги изхвърля, но някак се преглъщат и си ги яде втори ден. Снощи пак ме събуди в 5 с болки, пак давах но шпа... Една дете на рд ще я кани скоро, не знам как ще седи и ще души всичко ядливо. Освен да и нося от вкъщи и да моля в заведението. Макар че те вече са големи и я оставям без мен по рождените дни.
И пак искам да похваля фирмата, която ще осигурява храната в стола. Вчера ходили в учителската стая да търсят класната на Диляна, за да я уверят, че приобщават меню за детето без яйца и мляко. Просто.... думи нямам. Другата седмица като ходя да купувам купони ще им занеса нещо да им благодаря.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #952 -: Септември 19, 2018, 13:05:31 »

Абе Лъвче, Клебсиелата е нормален обитател в червата, не е нормално ако се изолра на друго място. Ще се изненадам ако някой ви изпише АБ за нея изобщо.
Вземи й кашкавал без лактоза, даже Бор чвор имаха такъв. С Алето вече коментирахме сирената с нисък % лактоза, ако яде от тия с плесен, защо да не й даваш?
И въобще, с риск да прозува груба, прекалено много се шашкаш от изследванията и резултатите. Остави лекуващия лекар да си каже тежката дума и не се филмирай излишно. Детето ти е голямо и разбрано, ще разбере ползите от временната диета. А и степента на нетолерантност към млякото е ниска, пък без яйца се живее и без това. Просто е въпрос  на навик Smile
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #953 -: Септември 20, 2018, 08:53:32 »

Клебсиелата не ме притесни толкова, но гастрото настоява да се пие аб по антибиограмата, защото била много. Смятам обаче да пусна още една проба в друга лаборатория и ако пак излязат чак толкова много сигурно ще дам.
Иначе една година спираме яйцата, вкл следи от яйца, с млечните е доста по-леко положението. Там са разрешени по малко сирене и кашкавал без казеин, рядко до 100 гр км с нисък %, общо взето разширява се кръга достатъчно. Ще пие специални ензими първо три месеца, после може да се наложи да удължим. Тъкмо повод да си разширя репертоара в кухнята.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #954 -: Септември 20, 2018, 09:43:34 »

Много по/добре звучиш. И наистина съм впечатлена от хората от училищния стол,обезателно им занеси нещо.
Как е Ди? Нали не го мисли постоянно, има си достатъчно занимавки покрай училище?
Как всъщност върви в училище- още чакам някой да ми обясни защо е толкова гадно за родителите в първи клас, да се готвя  Cheesygrin
Активенlioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #955 -: Септември 20, 2018, 10:45:49 »

Оо, изобщо не е гадно, точно обратното. Даже доста добре е организирана занималнятя, не ни занимават с нищо. Веднъж седмично ще връщат основните предмети да се запознаем какво са вършили, но всички домашни се пишат там. Тя вчера се върна с две отлични бележки и се фръцкаше и хвалеше. Особено активна е класната, качва снимки в групата всеки ден, пише отзиви. Положителните ги пише в групата, отрицателните - лично на родителите. На Диляна единствено тази диета и помрачи настроението, но вчера са и дали двойна леща вместо супа и леща и е станала работата...
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #956 -: Септември 20, 2018, 11:07:36 »

Ето, че се подреждат нещата!
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #957 -: Септември 20, 2018, 12:01:14 »

Много яко ми звучи вашето училище. Все така да е!
Активенlioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #958 -: Октомври 02, 2018, 09:51:01 »

Хора, не смея да го кажа, може и временно явление да е, но от 20 дни Диляна е на строга диета и вече 6 нощи не се е будила от болки! Просто не смея да се зарадвам, пие ензимите, пробиотиците, лекарства за киселини. Не съм дала аб, все още не съм повторила изследването, защоти беше болна една седмица. Утре вече се каня да отида до ХЕИ. Другата седмица става един месец на двете лекарства за киселини и ще ги спирам. Пробиотик също имам за около две седмици още, и смятам да я минавам само на диета и ензими.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #959 -: Октомври 05, 2018, 10:02:02 »

Актуализирам си поста. Явно рано се похвалих, още същата нощ имаше доста болки от 3 до 5 ч., снощи пак. Повторих чревните, намерих връзка с микробиолог, наистина има огромни колонии клебсиела, но според докторката те са избуели в резултат на липсата на ензим, респ. са резултат от хранителната непоносимост. Посъветва ме да не давам аб, да продължа на пробиотик и ензими и диета. И моето усещане беше такова, смятам след месец пак да пусна, евентуално и час за контролен преглед ще запиша. Само да не ми се кара гастрото за аб, но се надявам да не греша. А и антибиограмата ми е под ръка, ей сега започва големия вирусообмен, ако нещо се закучи ще помоля да съвместят лечението.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #960 -: Октомври 05, 2018, 14:33:50 »

Да, за съжаление ще ти донесе някой бацил скоро и ще помолиш да ползвате Аб от тези за клебсиелата, те са широкоспектърни и ще утрепят и сопол и клебсиела
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #961 -: Октомври 05, 2018, 17:32:22 »

Ко? Сополът ще се утрепе от АБ-то? Нали говорим за вируси? Ако много се закучи, тогава по-скоро да се търси съвместимо лечение, но съм на мнението на микробиолога, клебсиелата да си кротува. Защото един АБ с нищо положително няма да допринесе на уязвимите стомашна лигавица и черва.
Лъвче, месец е малко, за да видиш траен и постоянен ефект. Търпение трябва, освен това не пречи да в наблюдаваш в дните с кризи дали нещо друго не е повлияло - да е прегрешила с нещо, повече нерви и стрес, по-обилно хапване. Хубаво правиш с регулярния фецес, така ще следиш как се движите с лечението.
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #962 -: Октомври 05, 2018, 19:03:53 »

Пупи, ако направи гнойна ангина, или отит, или бронхит - в такъв смисъл ще искам да се изпише антибиотик, подходящ и за бактерията.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #963 -: Октомври 05, 2018, 19:15:15 »

Това казвам и аз
Цитат
Ако много се закучи, тогава по-скоро да се търси съвместимо лечение

Но с това не мога да се съглася ;)
Цитат
Да, за съжаление ще ти донесе някой бацил скоро и ще помолиш да ползвате Аб от тези за клебсиелата, те са широкоспектърни и ще утрепят и сопол и клебсиела
Факторите, които налагат АБ са много и не се основават на бацил, сопол и наличието на бактерия в храносмилателния тракт. Виж, ако поддържа висока Т, има гнойни налепи, ЦРП и кръвни са с картина на бактериална инфекция и т.н., не бих и се колебала. Ама и Диляна вече е голяма, все трябва да разреди боледуванията, лекувани с АБ.
Активен


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #964 -: Октомври 05, 2018, 21:08:52 »

Голям морал четеш,голямо чудо си. Разбрах я лъва,като дойде ангината и вади антибиограмата и пита дали може в някой от  антибиотиците. Какъв вирус,какъв сопол. Не сме малумни. Една ангина до Коледа ще има за всеки и за децата и за нас. Дано само с по една се разминем.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #965 -: Октомври 05, 2018, 23:05:19 »

Какъв морал? Ти чуваш ли се? Акцентирам на глупостите, за които писа за сопола и антибиотика или не се четеш?
Всеки е свободен да си лекува децата както си иска. Пък тия ангини така ги раздаваш, ще кажеш, че са задължителни за всички.
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #966 -: Октомври 08, 2018, 11:41:24 »

Редактирам си поста, защото сама установих колко безумно звучи  Cheesygrin Питането беше при включени плуване, език, готварство,  какво ДОПЪЛНИТЕЛНО да включа за Бо. Той не иска нищо (освен танци), защото "искам да си играя само, не ме записвай на нищо". Явно ще го послушам, защото като им гледам програмата и така са заети достатъчно.

Искаше ми се повече спорт заради спецификите на детето, но плуване и танци май е ок засега. Уикендите правим дълги разходки, ако времето позволява (вчера- 4 часа ходене почти без почивка, 8км, дете-герой  Cheesygrin).

Остава ми чуденето за приложни изкуства. Много красиви неща правят и той миналата година ме беше питал защо не ходи, т.е. май иска. Но е супер зле в тези неща...дали точно заради това има смисъл да се стимулира, или напротив? Но е пак статична дейност, а аз искам повече да се движи, не да полудява вечер и да не може да заспи  Cheesygrin
« Последна редакция: Октомври 08, 2018, 11:56:18 от Korneliq » АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #967 -: Октомври 08, 2018, 14:53:43 »

Моят като много малък ходи на приложно, не е по тази част, но цяла година ходи,защото не харесваше танците. Вечер ако имате възможност да го пускате за игра,дори в найлютата зима пускахме група деца да играят в двора веднага след градина. Тъмно,мокро, но тичаха поне половин час.
Искам да споделя,че неграмотността е достигнала невероятни висоти сред родителите. Участвам в групи за голямото,за малкото,за градината,за училище. Половината написани коментари са с правописни грешки,за запетайки не става дума. Плаша се.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #968 -: Октомври 08, 2018, 15:28:13 »

Ами предполагам, че ще ги разхождам с кучето поне 20-30 минути, ако не вали дъжд- при всякакво друго време. Но като е тъмно и студено самата аз не ща да стоя навън повече от минимума (една кучеразходка).

Изкушавам се от тениса много, но наистина имат всеки ден някакво занимание, освен немски и програмата на МОН.
Понеделник готвене (+приложни), вторник музика и плувне, сряда танци, четв плуване, петък танци (+приложни). На приложни ще го пусна пробно до края на месеца и от другия ще преценим.  По повече от 2 на ден ми идва множко, особено сутрин искам да излиза навън. Друг е въприсът, че се забив в пясъчника и пак не се движи.

Аз в майчински групи не участвам, голямо крякане е. Нали си имам вас  Cheesygrin От градината си пиша по вайбър с една много културна майка и ми стига за като изпусна нещо (за всичко друго- с учителките).
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17611


A believer


« Отговор #969 -: Октомври 11, 2018, 11:23:12 »

На мен ми звучи достатъчно като занимания, готвенето ми е малко втф, но важното е децата да се кефят, така че съм ЗА. Тенисът е готино нещо, но мисля, че плуване и танци са достатъчно. Много готино. Ади ходи от градината на народни танци, балет и йога (само това е за ясленчетата). Не, че нещо ми е показала от нещата, но чакам с нетърпение.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #970 -: Октомври 11, 2018, 14:23:00 »

Аз пък супер се изкефих  на готвенето, досега май го е нямало, някаква идея на директорката май- самата тя го води. Хем ги учи на нещо смислено и полезно, хем развива фината моторика, хем с голям кеф и гордост от страна на малките изяждаме после нещата  Cheesygrin
Изобщо този месец  с кеф си платих всеки лев от таксата- и учителката е супер адекватна, много е  добродушна и спокойна, но някак владее групата да не е голям хаос, вървят си по материала. Бо започна да повтаря  фрази на немски, а преди твърдо отказваше.
Утре ще ходят в парка на есенна тематика- да събират листа, шишарки и да се снимат (може и да има рекламен елемент де  Cheesygrin). 

Сега това напълно осъзнавам, че е временна радост, не съм забравила в какви драми ни вкараха за няколко месеца- като напуснаха и двамата базови учители, смениха се 3-4 супер зле, пълен хаос, никакво учене, децата бяха изнервени, още им липсват учителите...днес Бо ми каза, че г-н Х преди им свирил на китара, но сега свири на други деца :( Много тъжно ми стана- минаха 9 месеца и още явно го помни и иска...
Карай де, не би следвало смяна на учител да е сериозна травма за едно дете, май за мен е повече.

Ути, и вие сте от активните родители, 3 допълнителни занимания за 2 годишно  Cheesygrin Аз съм за, ако се кефи и ходи с желание от детето. 
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17611


A believer


« Отговор #971 -: Октомври 11, 2018, 15:05:57 »

Ами те двете са вкл в цената, само йогата е допълнителна, а и то в яслата са по 15-20мин май заниманията. Казаха ми, че е супер активна и във всичко участва с кеф, та...що не 😃 и английски имат всеки ден.

Готвенето вече ми звучи страхотно така като обясни ♥

Аз може ли само да споделя, че Ади е болна след бронхиолита. Три дни ходи на ясла и пак. Аз съм с вирусна пневмония от предния ѝ вирус. Мисля да паля свещи вече, не знам...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #972 -: Октомври 11, 2018, 15:36:53 »

ужас :( ти пък как може да се докараш? И защо ходиш на работа?

Ужасна е тая първа градинска година...Помня как бях 3 дена с 39+ температура, което от дете не ми се беше случвало.

Супер, че е активна и весела на градина, поне емоционално да не я мислиш ;)Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17611


A believer


« Отговор #973 -: Октомври 11, 2018, 15:43:39 »

Еми а, де, то аз толкова вируси закачих, че имунитетът ми е нула. Тя с бронхит, аз две седмици след нея с пневмония. Досега не съм карала никога! И то не се хваща на слушалка, нямам Т, НИЩО ми няма, само кашлям чат-пат, но на снимката - бам. И си викам като се чувствам добре ще избутам до края на седмицата, но пък Ади се тръшна и така. Сега сме вкъщи. Пак. Тоя път измолих до др петък болничен, че малко да се закрепи тва дете, не знам вече...

Реве ми се.

Много ѝ харесва на градина, има си приятелчета вече, играе, участва във всичко, много ми я хвалят, хапва си, спи си, всичко е прекрасно освен тия вируси, ебаси.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1758WWW
« Отговор #974 -: Октомври 11, 2018, 15:43:47 »

И ние вкъщи ще мрем след два дни на ясла. Митака 6 дни е с температура, аз съм затапена от секрети, а София пуска сопол, дълъг колкото целия и ръст.
Активен

Страници: 1 ... 37 38 [39] 40 41 ... 45   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!