star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Споделете на бебешка тема
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 45   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Споделете на бебешка тема  (Прочетена 95887 пъти)
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #825 -: Юли 09, 2018, 13:51:25 »

Бизарко, толкова искам някой път да си поговорим за твоя опит с Бояна и все не намирам време. И аз съм в някакво отчаяние със Саня вече. Не знам какъв е тоя период, но е много тежко, много сме изнервени, въобще не действам както трябва и не се издържа. Беше толкова миличко дете и толкова бяхме близки и се разбирахме, какво стана, не знам. Реве за абсолютно всяко нещо, ама и за най-маловажните - вода да ѝ се пие, първо ще текнат сълзите и после ще каже. А вече твърде много ми дойде 7 години да се разправям с ревове и истерии и изобщо не мога да запазвам спокойствие. Лошото е, че Дани вече е голям и е направо мечтаното дете. Съответно само си търся как да прекарвам повече време с него, водя го на тренировки и къде ли не и си прекарваме супер приятно. И няма как да не ги сравнявам (в главата си) и да се изнервям още повече на Саня. Сега бяхме няколко дни само двете и си мислех, че е идеална възможност да се сближим пак и че ще е по-спокойно, а беше точно обратното - още повече реве за всичко, не ме слуша изобщо, за всяко нещо повтарям по безброй пъти и е направо влудяващо. Мени си настроенията за секунди. И знам, че основно от мен идва всичко това и че аз трябва да променя подхода, но просто нямам сили и нерви..

1:1 Smile) няма какво да кажа, и аз така се чувствам с Дарко и освен вината, че все ги сравнявам, другото, че към нея не съм мечтатана й майка явно и избива на тези неща. Давай да се виждаме, може в говоренето да излязат нови идеи, иначе аз ще се виждам пак с психоложката, с която ги обсъждаме тия неща, за да дълбаем по-надълбоко, защо се случват тия неща.

Не знам Саня така ли е, но Бояна просто си е момиченце, дето си точно типаж жени, дето са женствени, с правилната интонация и интерес, които се интересуват от прически, биха си играли с нея на кукли и дрешки и аз много се разминавам и много се блъскаме тук. И знам, че просто трябва да намерим какво да правим заедно, което хем да е приятно за двете, хем да е естествено, но още го търсим. И всяко разминаване на нейната представа за милата майчица я хвърля в бяс, а нейния бяс съвсем ме довършва.

Ут, просто пробвай да не я отразяваш. Дори и напикването. Даже още по-добре, като се напикае - най-невъзмутимо я карай да си махне чаршафите, да си сложи за пране, да се избърше и там каквото може да направи сама. Да види всъщност какво се случва като се напикае. Не като наказание, просто като последствие. И без яд.

Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #826 -: Юли 09, 2018, 14:04:23 »

Знам, Биз, просто ми е много трудно, а и тя като изпадне в истерия, никакво казване на каквото и да е, не помага. Тръшка се, бие се и рита напосоки като животно. Не мога без яд, толкова ми е обидно и тъжно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12046WWW
« Отговор #827 -: Юли 09, 2018, 14:05:44 »

Не знам Саня така ли е, но Бояна просто си е момиченце, дето си точно типаж жени, дето са женствени, с правилната интонация и интерес, които се интересуват от прически, биха си играли с нея на кукли и дрешки и аз много се разминавам и много се блъскаме тук. И знам, че просто трябва да намерим какво да правим заедно, което хем да е приятно за двете, хем да е естествено, но още го търсим. И всяко разминаване на нейната представа за милата майчица я хвърля в бяс, а нейния бяс съвсем ме довършва.

Абсолютно идентично! Само рокли, прически, чанти и прочие са ѝ в главата. Купуват се само книги, свързани с дизайн и мода, реве се за всеки тоалет - "ама така няма да съм красива" и т.н. Да не говорим, че в градината са се събрали една групичка кокони, дето са ама точно като в американските тийн филми - със стойките, чантичките и отношението. Само че  другите майки явно са си нормални жени и го стимулират това, купуват им разни детски гримчета и бижута, пък на мен ми се реве, че не мога да я обличам с дънки и метълски тениски. Просто толкова сме различни и колкото и да я обожавам, понякога я гледам и ми се струва много далечна и ми е много криво.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #828 -: Юли 09, 2018, 14:12:39 »

Просто толкова сме различни и колкото и да я обожавам, понякога я гледам и ми се струва много далечна и ми е много криво.

Вървим си с тебе успоредно все и това си е Smile) И аз то този извод стигам и искам да подълбая с психоложката, за да видя какво можем да измислим, за да имаме взаимно нужда една от друга по-красиво.

И при нея е така от детската, много кофти обкръжение от момиченца има според нас с Краси и вместо да се теглят една друга в хубави неща, само с такива глупости. Тук таме хващам какво работи, просто си иска нерви и ПОСТОЯННО да го мислиш.

Онзи ден се оплаквах на Краси, че имам някаква дарба да се разбирам с всякакви хора, с всякакви ръбове, дори с такива типични женички на работа, знам какво искат от общуването и лесно им го давам, за да върви работата, без да се чувствам тъпо. А с нея не става и не става. Все едно не съм аз това, което тя иска да правя за нея. Анализирам всеки ден и дето викаше Корни тука ли беше или в друга тема - някой път една крачка напред, 3 назад и е супер отчайващо, депресиращо и неблагодарно.
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3176


« Отговор #829 -: Юли 09, 2018, 16:49:14 »

Поне успокоителното е, че и други имат възпитателно поведенчески драми с поне едно от децата си. Защото понякога мисля,че само аз съм злодеят, който не може да се разбере с детето си.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13805


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #830 -: Юли 09, 2018, 17:44:56 »

Успокоително е, и още как. Особено като виждаш, че от голямото се оформя разумен, самостоятелен и добър човек.
Влече ги кифлеенето, но не се опитвам да го променя. Не помня в моето детство да съм проявявала такъв интерес към гримове, прически, акаесоари, аз самата имам една спирала и пудра, за аксесоари да не говорим. Но обичам да ги заведа и да си изберат от детските серии обеци, разни пластмасови пръстенчета или пък да им взема нещица за хенд мейд бижута. И гримове имат и ги оставям да се мацат заедно или самостоятелно, според зависи. Единствено намилам, че са малки и за всяко нещо си има време, да не бързат да се правят на големи какички. Разбира се, Мариела е на ти с повечето атрибути за гримиране, знае със сигурност повече от мен благодарение на клипчета в туба или следейки блогове. И за това имаме разногласия...кога ще може да си има собствен влог, но засега успявам да смекча мераците. Малката път е копи пейст на сестра си, с тая разлика, че по- не се води. Смея да твърдя, че сме намерили разумна граница за кифлеенето им, контролирам, но и им давам някаква свобода, без да се опитвам да им променям желанията, дори без да ме занимават, защото не ми понася цялата тая суета.
От друга страна, Мариела пък много я влече да играе с момчета - криеница, стражари, футбол. В пълен противовес на горния абзац. Търсете баланса, угаждайте им в някакви поносими за вас граници, но не трябва това да ви пречи на общуването. Те няма да са като вас и това не зависи конкретно от еъзпитанието и нашите разбирания.
  Познавам не малко интелигентни кокони, просто от нас се иска да измоделиране някакъв предел преди пошлото и кичозното да надделее. Особено щом общуват със среда, която целодневно ги заобикаля.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #831 -: Юли 09, 2018, 18:56:45 »

Аз съм в шок, че говорите за толкова ранно кифлеене 😃
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7071


« Отговор #832 -: Юли 09, 2018, 20:42:01 »

А "о май гош" викат ли ви, а .?? Последно това включи в репертоара преди да завърши детската, в училище не ми се мисли какво ще е ...
Активен
syanna
Newbie
*
Публикации: 2345


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #833 -: Юли 10, 2018, 14:40:50 »

Биз, Лор, на колко станаха вашите госпожици?

При нас имаше мераци за маникюр в някакъв момент, няколко пъти аз съм я лакирала, 2 пъти беше като награда след попълнена едноседмична табличка, че се облича и си сгъва дрехите сама. Очаквах да продължим, но от само себе си спря да проявява интерес, от време на време се мацат с флумастери.
Гримира се понякога наужким. И постоянно иска рокли. Ако аз облека ролкя, а тя е с панталон е голяма драма и обяснения.


С малката имам проблем, че драска по стени, столове, книги. Карах я да бърше до един момент, после аз, сега си стоят украси от 2 седмици и толкова ми е омръзнало да бърша, добре че стените са бели. Каката толкова бързо разбра, че се рисува на лист...

Също когато иска нещо е направо с рев. Опитвам да съм спокойна и да дам каквото иска след като го каже с думички и с 'моля', като казвам изречението, което се очаква да каже, но не винаги успешно...
« Последна редакция: Юли 10, 2018, 14:44:00 от syanna » Активен


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #834 -: Юли 10, 2018, 15:03:34 »

Не, при мен поне не става въпрос толкова дали иска да се мацоти. Кифлеенето е чисто и просто в държанието й. Че, ако нещо не се случи, както тя си представя, първо следва тропане, тръшкане, цупене, викане. И ако не се сдържа и реагирам и аз и става страшно. Но дори и да стискам, пак е изключително напрягащо на всяко - измий си зъбите или най-елементарното нещо да е, да получавам някаква адска кисела реакция. Тя е на 7, опитвам се да не ги сравнявам с брат й, но той емоционално е без да преувеличавам, на 18, да не кажа и повече. И това блъскане в стената с нея постоянно ме отчайва. Опитвам се мило и внимателно да обяснявам, но явно повече залагам на разум, логика и отсеченост, която тя не поема. Трябва да е с гушки, лиготии, които когато тя ми сипва женски истерии, хич не ми идват отвътре.

Иначе си е мацка - облича рокли, прави прически, но нека, умее да съчетава, има стил, креативна е. Но женските й лиготии не мога да ги надскоча.

П.С. и Бояна е така с искането - винаги е сопнато, много наблягаме на това, че като иска нещо трябва да е с молба, също да си изразява желанията. По стотици пъти на ден си обясняваме урока, че когато нещо й пречи (например - в колата се тръшка и кряска - ми не мога да се закопчея), най-лесно е да попита, помоли, каже какво точно иска.

Пишейки това осъзнавам, че ако и двамата бяха толкова спокойни, все едно нямаше да имам деца, наистина наистина не мога да се оплача от тях. И понякога си мисля, че и моите очаквания са свръхвисоки. Просто, когато не са тези излишни истерии, нямам усещането, че имам деца и като обикаляме са супер забавни приятелчета и може би вътрешно просто ме е яд, че толкова разваля хармонията
« Последна редакция: Юли 10, 2018, 15:07:32 от bizzare » Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #835 -: Юли 10, 2018, 15:07:29 »

Ох, отчайвате ме, на 7 и още се тръшкат и пищят. Не мога да го понеса. Аз едва приспах сега моето, дето за пореден път ми се напика в леглото от истерия...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7071


« Отговор #836 -: Юли 10, 2018, 15:48:56 »

Аника започна с тръшкането около 3 годишна и приключи на 4,5-5 ... Става дума за осъзнато инатене и магарене ... Сега е много мирна и разбрана, но изключително претенциозна и понякога прекалява с глезотията ... и все пак ми е много по добре от преди, да не кажа нищо общо в поведението и е прекрасна !!!
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9160« Отговор #837 -: Юли 10, 2018, 18:20:42 »

Много хубава тема се заформя,  чета с пълно сърце някак си.   Биз и Лор много ги разбирам, мисля, че с момиче и на мен ще ми е трудно, толкова по-мъжки тип майка съм, абсурдни са ми всички тия кифленски неща. С тази разлика, че моето момче е адски изтощително и не очаквам скоро да стигнем етапа “не усещам, че имам дете”. Ама е хубаво все пак да го гледаш как пораства.
 Биз, по това, което си описала,  май наистина си с твърде високи очаквания. Според мен децата с си деца, повечето са като Бояна (грубо казано), а и дори в това си има чар спрямо голямата емоционална зрялост. Не че не искам и аз като теб да става лесно всичко, ама на теория се говори лесно Smile)
Сияна, имаш много яки идеи за възпитание, искам да съм ти дете Smile) И твоята голямата ми звучи много зряла. Моето дори не е опитвало да сгъва дрехи, разбира се, грешката е и моя.
Какви други задачи им давате на почти 4, че май сме назад в това отношение?
Уча го да ми отваря и задържа вратата на асансьора, да помага като носи нещо леко, понякога пренася чинии до масата, даваша съм му да ми бърка готварски смеси, караме се са прибира играчките, но не успяваме всеки ден всичко да е идеално... друго?
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #838 -: Юли 10, 2018, 18:23:06 »

Всичко. Да носи дрехи в пералнята, да ги сгъва, сега като се напикава от инат, се преоблича сама с малко помощ, бърше пишото от пода и носи дрехите в коша. Сортира ми чорапите в прането, мие пода с моп, абе каквото се сетиш за всичко помага 😃 от половин година ми вади чиниите от миялната и ми ги подава да ги прибирам. Прибира играчки, сутрин вдига нещата от пода, за да мине роботчето да почисти.
« Последна редакция: Юли 10, 2018, 18:24:40 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


lioness
Newbie
*
Публикации: 8607« Отговор #839 -: Юли 10, 2018, 20:19:41 »

Ути, ама това много хард с напикаването на инат. То веднъж - дваж, ама тя Ади си го патентова.
Ти другата седмица ли се връщаш на работа?
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #840 -: Юли 10, 2018, 20:26:33 »

Да, др седмица. Сега ми напика и моето легло. Страшно съм отчаяна в момента и депресирана.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9160« Отговор #841 -: Юли 10, 2018, 20:50:58 »

Ути, а пробвала ли си да покажеш, че изобщо не се впечатляваш от напишкването? Все едно дори не си разбрала ( и да чистиш като я няма в стаята). Ама поне 2-3 пъти. Според мен е разбрала колко те вбесява и се е научила да го използва.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #842 -: Юли 10, 2018, 21:38:38 »

Пробвах. Даже я карам сама да си чисти. Тя го прави предимно нощем. Буди се с рев и ако не стане нейното а.к.а веднага баща ѝ да я гушка на спалнята, пикае. Ако я оставиш да реве пикае пак...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3176


« Отговор #843 -: Юли 10, 2018, 23:26:32 »

Нещо като си отърве емоцията е, даже и инат не бих го нарекла. Като се разсърди и не може да се контролира. Тя е и малка, повечето са още с памперс за нощта. Или слагал нощен памперс и не й изпълнявате желанието, или мъжът ти търчи и я носи,където каже. Намерила ви е цаката.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #844 -: Юли 10, 2018, 23:49:48 »

Снощи сложих памперс и реших да го играя tough и да не става на нейното, 30мин се дра и не спря! И в крайна сметка пак стана на нейното. Даже вече взе да пикае и без да е истерясала, само нещо да се вкисне и айде. А 3 месеца е без нощен памперс, ще ме побърка тва дете. След яслата се отключи всичко. Сега ѝ сложих памперс още преди лягане, че нямах нерви да сменям за 9537345 път чаршафи и тя рева като магаре, че не го иска. Еми, сори майна. 20мин след тва се изпика вътре.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9160« Отговор #845 -: Юли 11, 2018, 00:13:37 »

Слагай памперс гащи- "гащи за големи деца" и тн, по-лесно се лъжат. Аз май още към втората годинка почнах да купувам само тях (бяхме само на нощен). И аз слагам като знам, че няма да го чуя или съм смазана да ставам да го будя. Щото ако не сложа, 50% шанс да омокри всичко, пък в хотел тъпо. Ама да не почвам тая тема, че сме и тук една напред, три назад...

И това ще мине, Ут. Опитвай се да правите повече забавни неща заедно, видях басейна, ей такива ваши си неща, игри, книжки, да е спокойна колкото може и да приеме по-лесно прехода с яслата. А сутрин плаче ли, като я взимаш спокойна ли е, как се държи там?

иначе си знаеш- ужасните две в пълна сила. Пикът на тръшканиците е няколко седмици, после затишие няколко, после пак. Поне при  нас е така.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #846 -: Юли 11, 2018, 00:35:16 »

Сутрин плаче, следобед е весела и я виждам, че ѝ е готино. Иначе тя беше седмица с мен, седмица без мен и сега е седмица болна вкъщи Shame

За памперса - смятам за лудост да слагам за мое удобство, тя от месеци спи без иии мн ми е трудно, чувствам го като провал. Всичко е ужасно. Тръшкането не ми е драма, но тва да ѝ треперя на всеки 2 мин като хленчи за нещо дали няма да се опикае, ме подлудява просто. А тя мрънка НОН-СТОП напоследък, самата тя не знае какво иска и е 99% от времето рев и стъпвам на пръсти да не би нещо да не ѝ хареса.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #847 -: Юли 11, 2018, 15:44:41 »

Това, с напикаването, ще отмине, ще го израсте, но...ще трябва канско търпение и да започнеш да запазваш будистко самообладание като се напикае... Rolling Eyes
Активен

syanna
Newbie
*
Публикации: 2345


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #848 -: Юли 12, 2018, 08:12:00 »

Ути, опита ли да и говориш спокойно нещо от сорта на: "Няма нищо, другият път ще отидеш на гърнето". Да я успокояваш нея, да покажеш, че няма проблем, да избършеш, да помага и тя ако иска, но да не показваш колко си ядосана. Знам, че е трудно, но някак да преодолее емоциите и да не злоупотребява с това, че ти се ядосваш,а да знае, че може да разчита винаги на мама, да е спокойна, да има доверие. Може и месец да отнеме, въоръжи се с търпение, аз също не съм връщала памперс, въпреки че се случват инциденти на някакви периоди и понякога влиза в серия, обикновено като е недоспала.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17557


A believer


« Отговор #849 -: Юли 12, 2018, 08:38:06 »

То не са редки инциденти, тя почна на всяко спане по 2-3 пъти да пикае в леглото, щото нещо си. И ми писна и ся спи с памперс. Чувствам го като провал. Тя се държи изключително безобразно просто, за всяко нещо хленчи и се тръшка, ма като казвам всяко не преувеличавам. Просто през 30сек се хленчи. Даже не знае за какво, просто ей така.

Снощи баща ѝ беше в командировка, събуди се в шест и ревна за него и нищо не помогна. Мен ме бие и рита. Рева 40мин, докато млъкне и заспи. Изпускам си нервите вече по няколко пъти на ден, вчера ревах от безсилие.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 45   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!