star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Споделете на бебешка тема
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Споделете на бебешка тема  (Прочетена 92524 пъти)
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #750 -: Май 15, 2018, 12:31:10 »

Абе аз имам въпрос - какво да я правя като се ядоса за нещо, как да я уча да се овладее (то не че аз мога много-много Cheesygrin), но сигурно има някакви неща, които мога да предприема. Примерно нещо ѝ забранявам и тя почва да се тръшка и крещи, на мен не ми пречи особено, но трябва някак да преработи емоцията, нали?

Освен нещата от Фей и Пупи, доста вярни, по учебник, мога да кажа, че повече я учи да си разпознава емоциите. Да не казваш да се успокоява или да го потиска. Даже регистрирай чувството (на това ми беше натъртила псхиложоката). Казвай й "да, ядосана си, като ти мине, ела и ще видим какво може да направим". Аз лично всеки път като се боря с това и става по-зле. Сега просто я оставям и с времето по-добре става и минава. Тя трябва да знае, че е ядосана. А не да го приема като просто неприемливо поведение, което не трябва да показва (примерно).

Знам за какво говориш иначе, нали и моето е много огнено и бясно. Но като по-малки е съвсем невъзможно да ги учиш да се самоуспокояват. Като се замислиш и ти, ако си ядосана, някой да ти каже - я се успокой, няма да стане. Карай я да диша примерно или да се разходи, но най-добре я остави да си го изживее и се отдръпни.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #751 -: Май 15, 2018, 12:43:27 »

Да, и аз това четох, че трябва да ѝ помагам да разпознава чувството, същото нещо правя и аз
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #752 -: Май 20, 2018, 13:35:06 »

Значии бясна съм. За три дни беше при свеки. Вчера вдигнал темп не ни се е обадила. Да не ме притеснява че бях на изпит. Дала неточна доза нурофен. Днес го прибирам- ухапан целия ит комари, десет пъпки по лицето. Той от комари прави алергична реакция и свеки знае, бях питала дали има нещо против комари. Моя грешка че не донесох сама у че не се ибадих вчера целия ден да питам как е. Обаче този път много ми дойде и се разфучах на свеки и излязох от тях. Ще се стегна ама не знам, аз л преигравам или наиситна си заслужава?
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #753 -: Май 20, 2018, 13:40:47 »

Е тя малоумна ли е, че неточна доза, то си пише на кутията? А за комарите и аз щях да откача даже и без да прави реакция, а в твоя случай е супер безотговорно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #754 -: Май 20, 2018, 13:49:03 »

Не знам, сега мен изкараха луда, че се ядосвам за такива неща. Мъж ми се изнерви и смята, че пригравам. Знам, след време като гледам назад ще ми се види тъпо. Сега свеки е сърдита и трябва кат се успокоя да й се извинявам сигурно... еми да, трябваше да се сдържа и да не покажа нищо, ама човек съм и нямам лежерното спокойствие на тяхното семейство. Не искам да поставям мъжа по средата, ама за 12 годни един път се е случило. Супер виновна се чувстсвам и си рева...
Активенpaiachka
Newbie
*
Публикации: 2736


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #755 -: Май 20, 2018, 15:31:18 »

А какво значи неточна доза? Това мъничко е безотговорно, признавам, особено ако е завишила количеството.
Ама за комарите, ако ми кажеш, че при теб никога не го хапят комари, шапка ти свалям.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #756 -: Май 20, 2018, 15:48:52 »

Еми Ади досега не е хапана от комар, а миналото лято бяхме на най-комарестото море евър. Не е много сложно, особено ако детето има алергия щях да дебна като луда.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #757 -: Май 20, 2018, 15:55:32 »

Не, дала е по-малко, което за мен няма много смисъл- или даваш, или не. Обадила се на не знам си кого. Ми да се обади на мен, детето ми е по-важно от всичко, ясно е, че ще искам сама да знам и реша канво да даде. За комари- аз ги чувам и взимам мерки. Откакто знам как реагира, много следя. А и затва можеше да каже, не така да ида и да го видя в този вид, направо се уплаших.
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #758 -: Май 20, 2018, 17:44:47 »

Колко добре те разбирам. Есента като ни нямаше, малката се разболяла, свекървата не ме чу за инхалациите и дни наред малката ходеше бухаща. Как й се размина някое усложнение, не знам. Оправданието на свеки защо не иска инхалатор беше, че пълнела дробовете на малката с вода. Превъртях тогава, но и от 4000 км нищо не можех да направя. Пак, че се е сетила да идат на лекар. После като се върнах, учителките й от градината ми споделиха колко време е била с тая кашлица на градината, ама не посмели нищо да кажат на свекърва ми,, че нали ни няма. Умрях от срам, да не чуваш, ама чак пък толкова. Тогава ми мина само защото не стана нещо по-сериозно, иначе не ми се мисли! Искам да кажа, че и на теб ще ти мине, но всеки път ще ти е свито и несигурно като го оставяш. Някак немърливи са, не мога да си обясня защо. И категорично отказват всякакви съвременни методи в медицината. Дай АБ и всички ще са здрави  Unsure
Паяк, тя не е казала да не го хапят комари, а да вземат мерки при ухапване.. Това не е шега работа, понякога и белези остават след блъндите!
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #759 -: Май 20, 2018, 18:37:13 »

Абе не бях права, ще й звънна да се помирим, в крайна сметка е намазала ухапванията и се е справила с температурата. Просто имам мания да контролирам всичко. А като имаш дете край с това...
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #760 -: Май 20, 2018, 21:42:46 »

Значи, колкото по-малко знаеш, толкова по-добре!
Като ти поотмине адреналина, иди и се извини. Майка си му на това дете, нормално е да откачаш. Виж, с контрола трябва да се бориш, няма как всичко да е в твои ръце!
Активен


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3172


« Отговор #761 -: Май 20, 2018, 22:34:40 »

А температурата еднократна ли е? Виж, жената е положила усилия и сама се е справила с каквото има.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12042WWW
« Отговор #762 -: Май 20, 2018, 23:22:55 »

Аз съм от лежерните родители, които не леят сълзи, когато детето го ухапе комар  Tongue и като цяло стандартните им боледуваници не ме трогват особено. Аз самата съм грешила или действала неадкеватно при болести и не би ми хрумнало да обвинявам някой друг за подобно нещо, особено когато няма последствия. Случвало се е доста пъти да се разкиснат при майка ми и тогава най-вече ми е съвестно заради нея, защото си е стресиращо чуждо дете да ти се разболее в ръцете, пък остана и после да ти се карат за това. Въобще, снижете си малко очакванията и изискванията към родителите си спрямо децата ви. Как ги възпитавали, глезели, лекували....не им е работа това, радвайте се, че въобще го правят.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #763 -: Май 20, 2018, 23:28:56 »

Ми...нашите никога не са я гледали за повече от няколко часа, че да се е случвало да се стига до боледуване и лечение, та в тоя ред на мисли - да, радвайте се. Но, като виден контрол фрийк, щях да откача ако се разболее и не ми кажат, направо не си го представям дори на тоя етап.

Лори, ти явно си претръпнала с годините, ама аз още не Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #764 -: Май 21, 2018, 09:04:42 »

снижете си малко очакванията и изискванията към родителите си спрямо децата ви. Как ги възпитавали, глезели, лекували....не им е работа това, радвайте се, че въобще го правят.

Това е истината по темата.
Като не ти харесва или се лишаваш от този вариант или го приемаш с минусите му и толкова.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #765 -: Май 21, 2018, 09:10:09 »

И съм съгласна с Лор, и не съм. От една страна винаги съм казвала, че като оставиш дете на някого, приемаш неговия начин на гледане и не можеш нищо да кажеш. И съм била супер лежерна, подстригвали са го без да ми кажат (първа подстрижка) и съм замълчала, че не е кой знае какво. Не следя какво яде, как се облича, къде ходят, всичко си е изцяло тяхна работа и се радвам на създадената връзка с детето.

Но- първо,какво значи- не им е работа. Ние сме семейство. Както за мен е нормално да им помагаме като има нужда, да се виждаме, така е нормално и те на нас. А и това не е помощ, а просто общуване с друг член на същото това семейство. Още повече те сами искат, не е нещо натрапено от нас. И е съвсем нормално да се съобразят с нас на някакъв минимум- не е като да дават отчет час по час, а за големите неща да ни информират. Не мисля, че е  ок да звънне на племенницата си, вместо на мен, за съвет за МОЕТО дете. Когато сме в София де- ако сме в чужбина, е правилно да не ни закача, хем не можем да помогнем, хем ще откачим.

Така че- както каза мъжът ми- права съм принципно (че е трябвало да ни се обади и да внимава с комарите), но начинът ми не е- можех спокойно да го кажа и да се разберем, а не да правя сцени. Достатъчно се обвинявам за последното и виждам каква тъпа кляфка станах, сакън гарджето на мама да не се откъсне от крилото й.
АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #766 -: Май 21, 2018, 09:29:48 »

Корни, това не е "просто общуване с друг член на семейството", а е отглеждане и опазване живота на друг член на семейството, който по една случайност е дете. Разликата е огромна.

Да, нормално е да се съобразяват, но практиката показва, че ти ги молиш нещо, после те си правят каквото ситуацията наложи, за да не кажа каквото си искат, и ти какво? Вдигаш луд скандал. Полза никаква. И остава това, което ти казвам - вземаш си детето и си го гледаш САМО ти, даваш го пак и си знаеш, че нито едно от правилата ти няма да се спази на 100% и детето няма да бъде гледане 1:1 с твоите начини и разбирания...
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #767 -: Май 21, 2018, 09:52:01 »

Абе едно е да не ляга навреме или да яде джънк, друго е детето да е болно и да го лекуват, както намерят за добре.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9136« Отговор #768 -: Май 21, 2018, 09:56:08 »

Абе едно е да не ляга навреме или да яде джънк, друго е детето да е болно и да го лекуват, както намерят за добре.

И аз така мисля, 24 часа не ми се е обадила с температура. А знае, че той вдига от раз 40 градуса. Явно от добри намерения, хубаво, не искам да дълбая повече. Ама тя не си вдига телефона и не приема извинения, не знам какво друго да направя. Явно никой няма да иска да ми гледа детето повече, щото съм толкова проклета. Никъде няма да ходим сами, ще се замонашим и ще си живеем скучния живот по-цяла-вечер-пред-телевизора и туйто.

Гледачки гледат ли дете по няколко дни и как? у нас или у тях?
Активенbizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #769 -: Май 21, 2018, 10:05:05 »

Случвало ми се е, бесняла съм вътрешно. И пак е било така, защото не съм проверила, не съм се обадила, та винаги съм приемала нещата на 50/50 като вина. Щом аз съм била достатъчно лежерна да не ги проверя, няма логика да им вдигам скандали, ама пак ми е било гадно де. Обикновено на Краси мрънкам.

Вече съм по-лежерна, преди си признавам, че не съм била. Но не бих си позволила да се карам с тях за това.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #770 -: Май 21, 2018, 10:09:07 »

Корни, гледачки гледат, ма трябва да си изградила желязно доверие...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1448« Отговор #771 -: Май 21, 2018, 10:34:59 »

Корни, взимаш цветя и бонбони/вино, и отиваш на крака и очи в очи да се извиниш... надали ще стане иначе Smile
Аз съм на мнението на Биз - вината е споделена, щом не си се обадила да ги чуеш... ако се беше обадила и бяха скрили щеше да си в 100% право да вилнееш, сега си на 50% виновна Smile
Аз също не съм ларж за здравето на децата и т.н. ама или аз, или ММ звъним сутрин и вечер да проверяваме как са децата... или пишем по вайбър Smile
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #772 -: Май 21, 2018, 10:37:19 »

Изобщо не съм съгласна, че Корни е виновна. Ако си беше счупил крака примерно и не ѝ бяха казали, пак ли тя щеше да е виновна, че не е питала??? Глупости са това. Тя го оставя детето и им има доверие, че ако нещо стане, ще я потърсят, не е нужно да ги проверява през 5мин.

И второ - как ли пък няма да нося цветя и бонбони!!! Невър! Да се извини, че е реагирала малко по-остро и това е. Свеки е виновна в моите очи.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1448« Отговор #773 -: Май 21, 2018, 10:53:43 »

Ути, като не й вдига телефона, няма как да се извини освен на живо Smile Освен това и тя си казва, че е реагирала по-остро от необходимото Smile
Моля те не сравнявай счупен крак с температура, несериазно е ;)
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #774 -: Май 21, 2018, 10:57:08 »

Е как ще е несериозно като принципът е същият. Оставяш си детето да го гледа някой и да се грижи за него и разчиташ, че ако стане някакво неочаквано събитие ще те уведомят. Ако им нямаш доверие трябва да им звъниш през 5мин, което обезсмисля оставянето.

А като не си вдига телефона да си гледа работата, няма да ѝ се моля.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!