star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Споделете на бебешка тема
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Споделете на бебешка тема  (Прочетена 92753 пъти)
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #775 -: Май 21, 2018, 11:04:18 »

Цветя...Боже. Да не са любовници? Изчакай малко да се успокоят страстите - и твоите, и нейните, пък ще излезе повод да се извинявате и обяснявате.
Детински сръдни и невдигане на телефони, ужас.
Ще й мине, Корни, споко и тя ще иска да си види внука. Търпение.

Това за болестта е гадно, обаче. И аз вилнея като не ме слушат и водят Тео по разни супер съмнителни лекари в прованса. То в София вече са шепа добрите специалисти, те по селата на баячки го влачат, братче. Но отдавна подходът ми е да се разправям с мъжа, а не директно с тях. Той си им е син, той да се оправя с тях. Всякакви коментари си пускам покрай ушите, но понякога и на мен ми прикипява, де. Вчера скастрих свекървата да не преследва Теодор с лъжицата по двора. Ако иска да яде и е гладен ще дойде на масата, ако ли не - прав му път. Послуша ме, но стана малко така сконфузно, че съм казала нещо, нали.

Детегледачка има на всякакви принципи, Корни, у вас, у тях, както се договориш. Хубавото при този вариант е, че й плащаш и тя прави ТОЧНО КАКВОТО Й КАЖЕШ! Ако й кажа да ми звъни на 30 мин да ми се отчита и това ще прави. Иначе - уво 2018.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #776 -: Май 21, 2018, 11:26:57 »

Малко крайно ми се вижда да се фръцнеш и да заложиш за в бъдеще на бавачки. И аз съм сигурна, че и на двете страни скоро ще им мине и ще си продължат с помагането.
Не мога да съм Дзен, когато се отнасят несериозно към здравето или пък не се вслушват в моите методи за отглеждане. Особено свекърва ми е много активна в даването на бонбони, но пък и децата я бяха научили, че “мама дава само по едничко след вечеря”. А ако касае здравето, вътрешно ще беснея и ще намилам на мъжа ми. Директно в схватка рядко съм влизала, обикновено мъж ми се намесва и смее да им говори въпреки.
И за температурата бих превъртяла, особено в случая на Бо като вдига рязко и високи Т. В това отношение поне винаги са ми звънели притеснени.
Не си виновна, корни! Зарежи цветята и бонбоните, просто в директен разговор изложи фактите, как си ги разбрала и видяла през твоите очи. Зрели хора сте, що толкова време сте разчитали взаимно на помощта си, ще намерите отново общ еьик да изясните обстоятелствата. Ама с бонбоните рискуваш директно да се признаеш за виновна  Cheesygrin
Активен


Лора
Newbie
*
Публикации: 12043WWW
« Отговор #777 -: Май 21, 2018, 11:56:01 »

Моето мнение беше на базата на това, че при нас е нямало кой знае какви разминавания и обикновено се съобразяват хората, нямали сме кой знае какви драми. Няма да ми стане приятно, ако детето е болно, а те са скрили от мен, но някак ще оценя факта, че не са искали да ме тревожат, когато имам изпит (ли беше) и определено нямаше да реагирам бурно. Това с подстригването е супер кофти, майка ми също го е правила, не знам защо ми е едно такова доста брутално навлизане в пространството, но отново не съм го правила на проблем. Освен да си развалим отношенията, друго няма да постигнем. Споделям си моите разбирания, давам им съвети и мнение, но като цяло съм на принципа, че тия хора нас са ни отгледали доста успешно и ще е супер неуважително да им държа сметка, след като те имат 30 години опит с деца, на фона на моите три.

Корни, без гранд жестове, просто ѝ обясни, че си се притеснила за детето и затова си реагирала по-остро.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #778 -: Май 21, 2018, 12:29:58 »

Е те едно време са давали биберони с мед и попара с вино, какво като имат опит.

Аз щях да получа удар като разбрах, че ѝ дават белени семки и киви без мое знание. Особено за семките. Изгледаха ме като побъркана като обяснявах за задавянето. Също безкрайно ме дразнеха, че не приспиват детето в раницата за пет мин, а я мъчеха с часове да заспива по техни начини, в резултат на което беше преуморена и недоспала.
« Последна редакция: Май 21, 2018, 12:38:19 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9137« Отговор #779 -: Май 21, 2018, 12:42:52 »

поне форумът се раздвижи  Lol

След като не вдига от вчера, днес й писах по фейса, че се извинявам за реакцията си и бързо запалвам и бързо ми минава, а тя всъщност добре е овладяла температурата и ухапванията.  Не ми е отговорила.

Мъж ми каза нищо да не правя повече, да чакаме да й мине и тва е. На мен ми е криво, ама чак да се моля наистина не смятам, още повече не съм казала директна обида или нещо подобно, само си фучах.
При вина 50:50 дет вика някой, очаквам поне извинение да приеме, така правят големите хора си мисля.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #780 -: Май 21, 2018, 13:03:21 »

Нямаш никаква вина, каква вина 50:50, това са глупости. По тая логика дай да звъниш през минута и половина, за да си сигурна, че няма да скрие нещо от теб.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #781 -: Май 21, 2018, 13:13:06 »

Няма никакво значение кой колко процента му е вината! Забрави го това, Корни. Важното е, че детето е добре и това да се разберете, защото иначе стана тъпотия. Седнете, поговорете и за в бъдеще изяснете, че когато се касае за здраве- искаш да ти се обади, ако ще да е настъпил Армагедон и точка.

Иначе за това, че родителите ни са ни отгледали аз съм на мнение, че сега нещата са много различни и има ужааааасно много новости, които родителите ни ги ужасяват. Ще опитам да дам прост пример. Онзи ден се наложи да обяснявам на Цвета какво е секс. Обясних с истинските думи, без да съм крайна и подробна. Детето го прие спокойно. Е, да, обаче е малко все още и явно има нужда да сподели с най-близки, да се похвали какво познание притежава. Стоим на вечеря със свекърите, девер ми и етърва ми и изведнъж тя съобщава: Аз знам какво е секс. И още неиздумала свекърва ми скача: Е! Какво е…Двама души се целуват! Тук аз съм вече в потрес. Всички други мълчат. Цвета: Мнееее. Мама ми е казала какво е. Аз се намесвам: Казала съм ти, за да го знаеш, всички тук сме възрастни и знаем какво е, няма нужда да обясняваш. Но като толкова държиш кажи. И Цвета заявява: Мъжът си слага пениса в жената и едно семенце става бебе. Гробна тишина. После мъжът ми ми държа сметка защо съм й обяснила какво е секс. Дори той е консерва, аз ще чакам майка му да ме разбере?! Бога ми.

Да не преминавам на теми като това как мм и брат му били отгледани от 3ти месец с кисело мляко…

Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6359


Усмивка


« Отговор #782 -: Май 21, 2018, 13:23:51 »

Мен общо взето ме слушат за основните неща. Но и давам ясни наставления. Нямала съм големи проблеми...
Но ме дразнят коментарите им тип "ще плаче играчката/ще ти се сърди мечето/аз ще ти се сърдя/децата ще ти се смеят/мечката ще те изяде". И като ги чуя ги поправям, че играчките не плачат, децата не му се смеят, никой няма да му се сърди, мечката няма да го изяде. А майка ми конкретно я скастрям лошо като тръгне и тя с лъжицата след него. Той не иска да яде, но тя трябва да му натъпче още една лъжица. Та в подобни моменти, като съм там, критикувам остро. Защото иначе няма да се научат. Направи ми добро впечатление онзи ден свекърва ми се възмущаваше на прабабата на детето, че била му донесла малко шоколадово зайче. "За какво го носи това?! Той шоколад не яде! " Lol Защото навремето за племенницата много забележки й правеха на нея, та вече си знае.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12043WWW
« Отговор #783 -: Май 21, 2018, 13:31:55 »

Има го и това, че нашето поколение сме страшно напрегнати, вманиачени, вторачени и свръхеуфорични за всяко дребно нещо родители. Не знам кое е по-добре - да даваш биберон с мед или да получаваш удар, че детето е яло киви.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9137« Отговор #784 -: Май 21, 2018, 13:41:45 »

Има го и това, че нашето поколение сме страшно напрегнати, вманиачени, вторачени и свръхеуфорични за всяко дребно нещо родители. Не знам кое е по-добре - да даваш биберон с мед или да получаваш удар, че детето е яло киви.

 Lol

И това го има, съгласна, аз по принцип съм много дзен и наистина не се връзвам, даже съм се възмущавала как някои майки за всяка дреболия се месят и карат на бабите. И ей на, старост-нерадост, и аз изтрещях. Драма за няма нищо. Сериозно започвам да се притеснявам за себе си, нещо ми става, все съм крива, не се понасям.

Това за секса е яко, и аз мисля да го обясня така и нашите ще получат удар, с тях още не се говори за такива неща  Cheesygrin
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #785 -: Май 21, 2018, 13:42:28 »

Хаха Фей, хвърлила си ги в джаза! Евала за отношението ти, аз също много мразя заобиколки, особено бебешкото отношение към децата! Равни са, просто намираш подходящи думи според възрастта!
С голямата онзи ден си говорихме за пубертета. Базикнах я, че скоро освен мазилата за лице, защото вече са видими проблемите с кожата, ще й купувам и сутиени, а тя допълни “и превръзки”. Ами като си говорим на един език, диалогът си върви и децата имат доверие да си кажат всичко. Дори пубертета не ми се вижда на моменти толкова страшен, освен емоционалните амплитуди. Но да си говоря с нея като с голям и разбиращ човек е безценно.
Смайл, сеекървата беше научила малката да бие всичко, в което се удари или спъне. То не бяха маси, столове, в един момент и на хора започна да го прилага. Ами дразнещи са им някои от остарелите методите, ако аз не се намеся, кой тогава?
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #786 -: Май 21, 2018, 14:15:42 »

Лори, аз не съм издивявала за кивито, просто се стреснах леко, защото е алерген и не беше яла досега, но те пък откъде да знаят, че е алерген, не им се сърдя или нещо такова, обясних нормално.

Но да даваш семки на дете, което едвам дъвче такива дребни неща, не е много умно, съгласи се.

Иначе е факт, че днешното поколение майки са вманиачени и оувърпротектив, но по-добре така, отколкото да го плашиш с Торбалан и да го оставяш на самотек.
« Последна редакция: Май 21, 2018, 14:17:32 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12043WWW
« Отговор #787 -: Май 21, 2018, 14:55:20 »

Абеее да, пълно е с хора с алергия към киви  Cheesygrin Бъзикам се, и на мен един лекар ми беше забранил да ям мъхести плодове преди време. И за семките съм съгласна, наскоро вдъхнах семка от домат и много ме боляха дробовете, сериозно се уплаших. Общата картинка имах предвид, че е доста изтрещяла. Гледам сега в родителските фб групи - масово майките събират разните му там стикери и стикита от била, лидл и прочие и като се почнат едни списъци, едни размени... вий луди ли сте, ще обикалям града да събирам стикери за детето  Lol

Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #788 -: Май 21, 2018, 15:20:44 »

Ххахахах, даааааа, нали! С общата картинка съм съгласна.

На мен и друго ми прави впечатление - бе тия родители масово са изтрещяли. Абсолютно редовно майки на 3-4 годишни с възхита/потрес ме питат на колко години е детето, та се катери така самостоятелно, днес една майка примерно държеше за ръка дете поне на 5 години по една катерушка, на която Ади самостоятелно и спокойно си минава и сама. Каква е тая маниакалност да не ги оставят за 5мин да поиграят сами, сакън да не се ударят нещо, не знам!
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6359


Усмивка


« Отговор #789 -: Май 21, 2018, 15:33:10 »

Оф, мен друго с яденето ме влудява.
На площадката зад блока, която си е доста голяма, се събират много деца, на различни възрасти. Но все от квартала, повечето се познаваме вече, отделно има все групички от 2-3 деца, които са и в една група в градината/яслата. Та става лудница вечер. Миналата година имаше стриктна неписана политика храна да не се внася, който яде - отвън, по възможност другите деца да не го виждат. Но сега някакъв ад е. Всеки някаква храна подмята и много се дразня. И са тип солети, бисквити, зрънчота и ЯДКИ! И всеки дава на всеки. По принцип Боян не приема току така, отделно рядко му се дояжда така навън като сме, само от моята храна. Наскоро някой му дал кашу. Онзи ден фъстъци искаха да му дават. Да не говорим, че се е случвало на друго място да му предлагат от захапан кроасан. Еми сори ама... ужасно ми е! Първо, приемам за супер малоумно да дадеш на бягащо дете ядки! Навсякъде където съм гледала и чела за първа помощ при задавяне се казва:"Не давайте храна на детето ако е в активна игра - бягащо, скачащо!". Второ, всички знаем колко трудно се борят бактерии в нос и гърло... и нахапан кроасан!!! Аз самата внимавам вече да не яде с наши прибори и от наши чинии. И после майка ми какво толкова станало, че му облизала лъжицата. На трето място оставям и алергиите, които при малки деца все пак са си фактор. Никога не бих си позволила да дам храна на дете, което не познавам и без разрешение на майката. Да не говорим за мръсните ръце... И само ходя като изтрещялка на фона на всички и казвам да не  му дават храна на Боян. Изтрещявам ли излишно според вас?
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #790 -: Май 21, 2018, 15:43:12 »

Ади пък всичко яде! Страшно се дразня, че на нейната приятелка родителите редовно ядат ядки на площадката, дават на тяхното дете, и аз изглеждам като някакъв изрод, че ѝ забранявам.
Отделно тоновете солети, които се носят на площадките, ме влудяват, вредно е да се яде между храненията, ама тя като види солети и е до там...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #791 -: Май 21, 2018, 16:31:45 »

Аха и после се сърдите като ви казваме, че не ходим по такива места. Предимно по разходки и места за каране на колело/тротинетка/ролери. Няма сила, която да ме накара да изтърпя полудели деца, блъскащи по-малките или разменящи си всякаква храна с илтра мизерните си ръчички и текнали до коляно сополи.. И понеже ми беше писнало да правя забележки, както и родителки да ми цъкат с език, щото тахното е отнесло с блясък моето дребно дете, отказах да се боря и да ходим по площадки.
Ай пък пясъчниците ме докарваха до истерия, пък после ме наричайте орлица или оувърпротектив. Ама в котешка тоалетна не давам!
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #792 -: Май 21, 2018, 17:00:24 »

Е при нас буквално няма къде освен площадката в комплекса. Тъй че това е положението Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13800


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #793 -: Май 21, 2018, 17:07:20 »

Ути, нали си шофьор? Не ходите ли в паркове? Какво означава, че няма друго? Не мога да си представя да седя на едно място, да не си вътзана на сила я?
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17548


A believer


« Отговор #794 -: Май 21, 2018, 17:18:34 »

Разбира се, че ходим в паркове, ама дали паля колата два пъти на ден да ходя в паркове, където по площадките се ядат същите солети и има много повече деца, също и гаменчета - разбира се, че не.

Предпочитам съседските солети, пред чуждите, а и така има с кого да си кажем по една приказка.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3172


« Отговор #795 -: Май 21, 2018, 23:04:53 »

Да, пренаселени са площадките навсякъде и не ми е гот да играят с чужди и непознати деца. Всъщност голямото няма кой знае какви драми, запознава се и се заиграва. Но бебешката възраст до четири, там да се блъска с непознати,да делят солети и сопол не ми харесва. За храната искам да го науча да не взема от непознати, само се караме за това. Като пате ходи и гълта каквото му дадат. Но не се сърдя на хората,че носят храна, опитвам се да му кажа да не я пипа просто.  Иначе за лекуването имам пълно доверие на родителите ми, когато го гледат ,да го третират както искат. Те много се притесняват и ми е мъчно за тях. Много се вживяват в детското боледуване.  Баща ми като орел по цяла нощ не спи, ако детето има малко температура. Не ме уведомяват за всичко, но го видят на лекар сами, дават лекарства .
« Последна редакция: Май 21, 2018, 23:11:11 от D.Dimitrova » Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #796 -: Май 22, 2018, 08:53:49 »

Никога не съм влачила и давала храна по площадки. Освен в бебешкия период бурканче с пюре, което си е основно за бебето.
На нашата е същото - всеки влачи и предлага, но Цвета няма мярка, онзи ден изяла ягодите на едни хора, баща й бесен. Еми, викам, да не са ги носили! Razz
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6359


Усмивка


« Отговор #797 -: Май 23, 2018, 19:13:18 »

Моето има някакви странни проявления в последните дни. Като го взема от ясла и после не ще да си играе още навън. Юркам го за люлки, за моторче да побута, да разходи зебрата (търкало)... нъцки. Прибира се вкъщи, събува обувките и край. Не мож го извлечеш навън. Наваксва си, защото цял ден е бил на чуждо място ли, втръснало му е от деца ли... нямам идея. Но е много странно и необичайно за него. Обикновено като му кажеш, че излизаме и първи на вратата и ако се забавя си мъкне обувките да му ги обувам.
Иначе в яслата е пушка. Хвалят ми го. Вече три поредни сутрини почти не реве. Казвам "почти", защото стига сам и с желание до вратата, съблича яке, обувки маха. Но ако се засече с някое ревящо дете, ревва и той и се дърпа. В края на деня като го взимам си ми докладват, че е спокоен, яде, спи, слуша. Аз като смотана майка преди да го взема зяпам през оградата докато са на двора. И си е съвсем спокоен наистина. И така. Споделих си.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #798 -: Май 28, 2018, 15:07:13 »

Не знам защо точно го пиша това, даже дълго се чудех в коя тема да го пльосна.
Може би искам да чуя просто някоя дума от Пупи, май тя единствена е близка до възрастовата разлика на моите деца…А може би и аз не знам – пак ми се събра. В рамките на 3 седмици два пъти бях сама с двете деца съответно 4 и 5 денонощия.

В момента при нас трудността е наистина буквално в това, когато са двете деца. По отделно и Тео, и Цвета вече се държат доста добре, но заедно е много трудно. Тя е голяма, иска нещо да си прави, той й го разваля, тя пък само, ако купя нещо на него, дори и на нея да съм взела някакъв момичешки еквивалент, веднага решава, че иска неговото и му го взема, той съответно реве…Тя има нужда от мен да говорим градивно по някакви въпроси, а той пък непрекъснато има нужда от обслужване – тъкмо се наяде и се наака. И общо взето Цвета я слагам на стенд бай постоянно и тя от там изригва с много шумно и буйно поведение, което ми е ясно, че е някакво компенсаторно, защото в повечето случаи не й се обръща внимание, но от това пък на мен главата ми става на кошер, вечер бучи…Рядко се заиграват сами двамата без да се сбутат за нещо, непрекъснато трябва да съм регулировчик на поведение и дори за 10 сек не мога да ги изпусна от поглед, освен, ако не спят! А Цвета отдавна не спи следобед…Така че, за да мога аз, когато Тео спи поне за час да си опъна костите и съзнанието, тя пак е пред детското…

Знам. Знам, че трябва да издържа САМО още 2 години и добре, че Тео е толкова кротко и значително по-отстъпчиво дете, но понякога имам усещането, че съм на предела и се питам – какво ли ще стане, ако мен ме няма? И после си отговарям - че къде ще се денеш, освен ако не си умряла, майка му стара...


Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252« Отговор #799 -: Май 28, 2018, 15:46:29 »

Като човек, който също трябва да се подобрява в това отношение, да дам съвета да обръщаш внимание на Цвета самостоятелно винаги, когато можеш. Вярвай, разбирам какво е да  искаш да се опънеш и да не изпушиш, но щом има време, в което едното спи, занимавай се с нея. Дори, гледайте заедно филмчето й и си лежете, ако трябва. Просто внимание, насочено само за нея. Тя вече е и голяма и можеш да й говориш, че не я игнорираш и че знаеш, че се чувства зле, че обръщаш повече внимание на малкото, но ще се опиташ да намираш повече неща да правите заедно. Направо я питай какво обича да правите заедно и го считай за приоритет.

Аз се опитвам да правя същото в момента, макар, че при мен ситуацията е различна де, но пак причината е същата - липсата на вниманието, което търси.
Активен

Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!