angel_sin
Newbie

Публикации: 7071
|
 |
« Отговор #50 -: Декември 10, 2014, 17:44:38 » |
|
ей го и любимото ми, вече пътуващо към Феята  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 12048
|
 |
« Отговор #51 -: Декември 10, 2014, 18:37:30 » |
|
Как е направено това, много е хубаво! На мен и плетените (зелените) много ми харесват.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
angel_sin
Newbie

Публикации: 7071
|
 |
« Отговор #52 -: Декември 10, 2014, 18:46:55 » |
|
и това е плетено 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8608
|
 |
« Отговор #53 -: Декември 11, 2014, 11:59:51 » |
|
Много е красиво!
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
motley
Newbie

Публикации: 125
|
 |
« Отговор #54 -: Декември 11, 2014, 13:16:48 » |
|
Maggie, живея на скандинавска почва, но бях в Будапеща по случай 5-годишнината с приятеля ми  black_berry, това е най-голямата ледена пързалка в Европа под открито небе. Много е приятна - има мистериозен замък отзад и пускат весела музика.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
peace&violence
Global Moderator
Newbie

Публикации: 1899
|
 |
« Отговор #55 -: Декември 11, 2014, 13:44:13 » |
|
Maggie, живея на скандинавска почва, но бях в Будапеща по случай 5-годишнината с приятеля ми  black_berry, това е най-голямата ледена пързалка в Европа под открито небе. Много е приятна - има мистериозен замък отзад и пускат весела музика. Къде живееш точно,ако не е тайна? Може и на лично За да не е спам,ето малко снимки от нашето градче с коледния маркт: пазар с кметството ръчноправени дървени украсищанд със сладкии вечерното освелтление
|
|
|
Активен
|
Turning can'ts into cans and dreams into plans. 
|
|
|
Лора
Newbie

|
 |
« Отговор #56 -: Декември 11, 2014, 14:18:17 » |
|
Ох бе, Пийс, бива ли така  Мечта ми е да отида по коледа в Прага или Виена, или някъде по германско - въобще на място с такива приказни коледни базари и още по-приказна архитектура...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
peace&violence
Global Moderator
Newbie

Публикации: 1899
|
 |
« Отговор #57 -: Декември 11, 2014, 14:45:39 » |
|
Ох бе, Пийс, бива ли така  Мечта ми е да отида по коледа в Прага или Виена, или някъде по германско - въобще на място с такива приказни коледни базари и още по-приказна архитектура... Лори,аз това го гледам всеки ден и работя с туристи,та ми е писнало. Но препоръчвам Дрезден,планините Харц и Берлин и Хамбург да се видят,ако решите да се разходите към Берлин,мога да помагам с търсене на квартира или тур из града,докато съм още тук. Заслужава си,поне веднъж да се види истински коледен пазар по немско му 
|
|
|
Активен
|
Turning can'ts into cans and dreams into plans. 
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2346
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #58 -: Декември 11, 2014, 15:45:00 » |
|
Аз пък не знаех, че има толкова съфорумки извън страната, много е приятно, че пишете 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #59 -: Декември 12, 2014, 19:58:33 » |
|
Коледният ангел в офиса се размърда. След меденките днес им сервирах брауни с череши.  
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15252
|
 |
« Отговор #60 -: Декември 13, 2014, 14:23:02 » |
|
Ето това правих аз снощи, макар, че беше набързо, уморено и зверски неизпипано. ЦЪКА това се опитах да направя сутринта, но естествено нямаше нищо общо и не съм го снимала Ама ги направих много вкусни поне :p
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 9369
|
 |
« Отговор #61 -: Декември 13, 2014, 14:28:46 » |
|
Оооо, Бизи, все такива да са ти уморените неща! Я сподели за зелените палачинки как ги правиш 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15252
|
 |
« Отговор #62 -: Декември 13, 2014, 14:41:49 » |
|
Ами да знаеш, че не станаха много зелени само АМа мисля, че ако ги докараш на формата на елха, пак е ефектно, поне при мен долу-горе стана. Та, една връзка с босилек я разбих с яйцата в пасатора. Сместа е като за палачинки, ама повече яйца и по-малко вода и брашно, за да са по-плътни. И си се пекат нормално. Вътре ги намазах с крема сирене, сложих шунка, кашкавал и печени чушки. Абе със всичко можеш да ги направиш, ама специално с босилека в тестото стана много добре 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fata morgana
Newbie

Публикации: 2926
|
 |
« Отговор #63 -: Декември 13, 2014, 15:13:33 » |
|
Еха, много е добра къщата.  Аз тая година даже няма да лъжа, че ще направя нещо, но другата ще ви смая. 
|
|
|
Активен
|
Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7776
Heart follower
|
 |
« Отговор #64 -: Декември 13, 2014, 15:37:41 » |
|
Биз, ако това е умореното и неизпипано, не ми се мисли какво би било в противен случай  Аз от поне пет години се каня да направя домашен щолен и все ме домързява. Сега тази тема може да ми даде стимул да запретна ръкави 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

|
 |
« Отговор #65 -: Декември 13, 2014, 16:28:34 » |
|
Ааа, Бизар, евала за къщата! Като знам какъв зор е, направо....  А елхата искам да я изям цялата! Лъвче, тоя коледен ангел да прави домашни посещения случайно?  Кат, домашния щолен и аз го мисля всяка година, ама все решавам, че не си струва многото продукти и занимавки.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17557
A believer
|
 |
« Отговор #66 -: Декември 13, 2014, 23:05:04 » |
|
Записвам се с малко грозни мъфини с ябълки и канела и тържествено заявявам, че трети опит с глазура от масло и крема сирене няма да правя. Или аз съм олигофрен, или просто НЕ СТАВА: грозни, но от сърце 
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Лора
Newbie

|
 |
« Отговор #67 -: Декември 13, 2014, 23:21:11 » |
|
Какво не му се е получило на топинга, втечни ли се? Обикновено като се прави крем с масло и сирене/сметана, първо се разбива маслото с пудрата захар до пухкав крем и после постепенно се добавя другото. Не би трябва да има проблем. Сигурно мирише божествено...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #68 -: Декември 13, 2014, 23:23:59 » |
|
Да де, всичко стана чудесно, и след 5 минути се втечни върху мъфините (чаках ги да изстинат!), нямам идея защо не се получава, ама ми писна да опитвам.  Много хубаво мирише, дааа, на Коледа 
|
|
« Последна редакция: Декември 13, 2014, 23:31:20 от utopia »
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7776
Heart follower
|
 |
« Отговор #69 -: Декември 14, 2014, 17:38:16 » |
|
Аз се замислих днес с какво свързвам това време от годината като сладкиш, и си спомних, че майка ми винаги правеше една сиропирана баница за Нова година.  За съжаление тя не си спомня вече рецептата, но аз намерих някаква в интернет и я доукрасих за максимално коледно усещане.  Това е рецептата: http://recepti.gotvach.bg/r-4902-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8. Към всичко това добавих карамфил, кардамон, канела и индийско орехче, а сиропа обогатих със сока от портокала и няколко лъжици хубав ром.  Мисля, че се получи доста добре, в момента "си почива", да успее да изсмуче трите тона сироп, който излезе.  Следващия път обаче може би няма да слагам сока на целия портокал, че стана леко по-кисело, отколкото очаквах, ама като цяло е много приятно.
|
|
« Последна редакция: Декември 14, 2014, 17:44:18 от Catherine »
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

|
 |
« Отговор #70 -: Декември 14, 2014, 20:10:21 » |
|
Поздравления, вие току-що минахте ниво и сте в общата категория  Остана Корни да завърти едни шамброни, да не остава назад  Ние сме на портокалови мъфини по горепосочената рецепта на Лора. Много сполучлива!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
juliet
Newbie

Публикации: 1743
|
 |
« Отговор #71 -: Декември 14, 2014, 21:27:11 » |
|
И в нас мирише на портокали по споменатата рецепта тази вечер  изядох един грозен вече, така че мога да кажа, че рецептаа е екстра въпреки потресаващото качество на портокалите. Няколко бройки си играх да ги рисувам с цветни гелове, та си имам и красиви
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #72 -: Декември 14, 2014, 21:30:28 » |
|
Да не са на д-р Йоткер цветните гелове за украса на сладки? Обърнах цяла София и не мога да намеря. Ще се гръмна вече, навсякъде ги било имало, да вееее...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
juliet
Newbie

Публикации: 1743
|
 |
« Отговор #73 -: Декември 14, 2014, 21:53:22 » |
|
Не, не са. Онлайн си поръчвах каквото ми попадне. Wilton пише на тях.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13807
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #74 -: Декември 14, 2014, 22:27:41 » |
|
Ути, вие поне в София си имате кулинарни магазини. Де да имах и аз под ръка и да не плащах по 5 лв за доставка
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|