lioness
Newbie

Публикации: 8460
|
 |
« Отговор #150 -: Март 07, 2017, 17:21:28 » |
|
Малее, освен да махнете дивана от хола?!  Как пък им е дошло на ума да ви водят в хола... А ако се разделите на мъже и жени или ти с Тео, бащата с Маги - няма ли да мируват? Сигурно единият е подстрекател на тези нощни ротации, поне другият да спи спокойно.
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
Liliq
Newbie

Публикации: 581
|
 |
« Отговор #151 -: Март 07, 2017, 17:30:05 » |
|
Аа лъвче, те се редуват, единия става, плаче и крещи "искам в дугата стаяяяяя", обикаля, след известно време заспива, местя го в кошарата или го оставям да си спи на дивана, леглото, земята  обаче вече се усещат и искат да лежим до тях и хоп след няма и половин час и другия прави същото...И така до безкрай, всичко се повтаря по няколко пъти. Никога не са едновременно, когато единия реве и обикаля, другия си спи съвсем спокойно. Аз затова казвам, че изобщо не спим, побъркаха ни  . Та се разделяме, ту аз ставам с Маги, ту баща им с Тео...понякога даже не помня какво точно се е случило  Ути, спяха си съвсем добре до скоро, и то за доста дълъг период, по цели нощи, тук там с някое събуждане за вода. И сега това чудо.
|
|
« Последна редакция: Март 07, 2017, 17:46:01 от Liliq »
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17014
A believer
|
 |
« Отговор #152 -: Март 07, 2017, 18:22:33 » |
|
Знам, че сигурно друго ще говоря ако ми опре до главата това на мен, ама...може би не бих ѝ се връзвала. Как ли пък няма да ми иска на дивана. Два шамара и да си реве  Шегувам се, ама много се ядосах как ви разиграват, дано бързо им мине 
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 15954
|
 |
« Отговор #153 -: Март 07, 2017, 18:36:34 » |
|
Лил, Дормикинд? Ако не помогне, не пречи... Аз давам и на двамцата... Иначе, като цяло, моите деца са от спящите, но едни съседи тук имаха такъв период със сина си, дажи към три години вече сам ставаше, пуска си тв в хола, гледа, заспива и така го намират по някое време или сутринта  Начи тва, ако е Ади - Ут ще я изхвърли от вкъщи  Аз да кажа ли, че вкъщи в момента спят и двете деца!? Бях в кухнята да бъркам пореден бъркоч, връщам се, тв гърми Цвета кърти...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 8940
|
 |
« Отговор #154 -: Март 07, 2017, 18:41:52 » |
|
Ути, аз и това съм пробвала, да му се скарам, игнорирам и т.н.- само се усилва драмата и неспането. Затова избирам вече пътя на най-малкото съпротивление, с минимално възпитание поне в този смисъл (трудно се възпитава сънено разстроено дете, будно и адекватно е друго).
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17014
A believer
|
 |
« Отговор #155 -: Март 07, 2017, 18:45:15 » |
|
Аа, Фей, ако си гледа без да ме буди, да си прави каквото си иска  Това е новата ми теория 
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
D.Dimitrova
Newbie

Публикации: 3026
|
 |
« Отговор #156 -: Март 07, 2017, 20:33:10 » |
|
Щом стана съзнателен т.е да знае,че се карам и бия памперса към година и три месеца ,не смее да се буди.Не съм давала вода нощем,не отговарям на въпроси и молби,не уважавам претенции нощем, не разнасям. Не е имал една будна нощ от тогава. Но това не върви при всички деца,той просто не се обижда и не квичи наранено,ако му Кресна да мълчи и да заспива.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
black_berry
Newbie

Публикации: 1418
|
 |
« Отговор #157 -: Март 07, 2017, 20:53:16 » |
|
Ди, ама той не излиза ли сам... Марин си излиза и си обикаля..
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Liliq
Newbie

Публикации: 581
|
 |
« Отговор #158 -: Март 07, 2017, 21:18:01 » |
|
Разиграват ни, съгласна съм. Обаче не става с лошо, както каза Корни, само драмата се засилва и агонията се удължава за всички ни. Пробвала съм, Маги например, като плаче да се карам и да и скръцна, че няма никъде да ходим и да си ляга, плака сигурно половин час, накрая не беше на себе си просто. Не знам, сигурно бъркаме някъде, а и е шантав период, дано уцелим правилния подход. Като изключим всичко това и тръшканиците през деня, са много мили деца 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
D.Dimitrova
Newbie

Публикации: 3026
|
 |
« Отговор #159 -: Март 07, 2017, 22:08:31 » |
|
Като беше ходещо бебе и пробваше да излиза,обсъдихме на висок тон ,той пореве и заспива. Но ако ревеше подуване,нямаше да стане. Сега е голям,става сутрин,ако му оставя лютеница,хляб и тъп нож, маже филия и включва телевизора. Мога да спя или да се преместя да дремя в стаята. Ако има претенции преди да заспи,любезно го плаша с хипопотам. Много го е страх.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8460
|
 |
« Отговор #160 -: Март 07, 2017, 22:27:13 » |
|
Изгорете дивана от хола.  Лилия, такова чудо чак не сме имали.
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 8940
|
 |
« Отговор #161 -: Март 08, 2017, 09:15:21 » |
|
Като изключим всичко това и тръшканиците през деня, са много мили деца  хаха, нали, и аз така викам за моето  Хайде напиши малко за милата половина, да се амбицираме взаимно
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2292
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #162 -: Март 08, 2017, 14:48:26 » |
|
И аз като Ди - от както разбира не изпълнявам прищявки нощем и вечер. Не се карам, защото това влошава само нещата. Обяснила съм кой къде спи и ако изключим разни периоди през няколко месеца всички спим нормално. Мислили ли сте за отделна стая? Ние много трудно спим, или не спим изобщо, когато голямата е при нас. Вече като ходим на почивки взимаме цял апартамент, иначе няма шанс да е почивка. От няколко месеца двете деца са в една стая, отделно от нас. Каката отдавна е отделена де, но сега и малката е при нея. И да, по-трудно е, когато бебето се изправи и започне да се смее, но не позволявам излизане от леглото. Не знам до колко е добра идея, защото децата обичат да не променят навиците си и вещите си, ако са свикнали да са при вас ще е ново и стресиращо, но ако така или иначе обикалят апартамента, може пък да се окаже решение. Иначе аз имам условие вечер - не пея песнички и не разказвам приказки, ако не е легнала в леглото и завита. Питам: "Искаш ли песничка?" - "Да" - "Легни и се завий" и тогава пея. Ако седне в леглото и се заиграе с нещо спирам. И пак: "Искаш ли песничка?" - "Да" - "Легни и се завий, иначе няма песничка" и така по много пъти, накрая заспива. С две деца е двойно по-трудно, но вие ще си намерите начин, сигурна съм в това.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|