star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Нека посрещнем тържествено РОДЕН КОРНЕТКО!!!
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нека посрещнем тържествено РОДЕН КОРНЕТКО!!!  (Прочетена 148120 пъти)
utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #875 -: Май 29, 2018, 17:50:44 »

Специално си прочетох всички постове по темата и не съм казала нищо обидно. Просто не съм си сменила позицията, нападките почнахте вие по някаква ваша си причина, защото си позволявам да не съм съгласна.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9234« Отговор #876 -: Май 29, 2018, 19:01:15 »

Човек да не отиде на работа, ще се избиете тук  Lol
Честно казано при така протеклата дискусия (или по-точно пълната липса на разумна, спокойна такава) загубих интерес. Но понеже аз самата  отворих кутията на Пандора, ще си позволя още един коментар.

Първо, мерси за мненията по моя въпрос още веднъж. Лор, да, това и аз го мисля- хаосът с нов персонал, ново учебно заведение, при това голямо- 10 нови групи, общо 20.  Ще е в най-добрия случай както сега, но на ново място и с повече на брой деца. От тази гледна точка съм разколебана и по-скоро против. И другото, че след 1 или 2 г пак местене в предучилищна... Тъпото е, че записването е тази седмица и нямам много време да го мисля...

За болестите не мога да не подкрепя Ути- няма как статистиката да не играе роля тук. Знам, че е и до дете, чувала съм оплаквания от други родители в нашата градина, че са често болни. Но по мои наблюдения от 15 деца често групата е пълна, или отсъстват максимум 1-2.
Аз също съм продукт изцяло на държавно образование и като малка не забелязвах кусурите в училище- беше ми ок, обичах го. Чак сега се замислям колко неща не са така, както трябва да бъдат. Не че ЧДГ/у-ще е някаква гаранция, със сигурност не. Но бидейки "на пазара", би следвало да пази реноме и да се стараят една идея повече + наистина по-индивидуален подход към 15 спрямо 30 деца. Така че да, на детето нищо  няма да му стане в държавно, има много хубави  неща, но със сигурност ще направя информиран избор и ако има добри частни, няма да отпаднат, само защото са частни.

Малко смесих ДГ с училище, но темата е сходна, а и съм на такава вълна вече. За ясли е напълно сигурно, че малките групи са огромен плюс. Тук дори дискусия не може да има (за разлика от ДГ и училище). При нас бяха 6 деца в огромна стая с меки пързалки и тунели, излизаха с грейките в снега, четяха им книжки, плуваха два пъти седмично, хубаво беше, хем с деца и извън вкъщи, хем с достатъчно грижа. Да, учителката се представи с малко име на бебешорите, не виждам проблем с това. Авторитет не се гради с фамилно име.
« Последна редакция: Май 29, 2018, 19:05:13 от Korneliq » Активенsyanna
Newbie
*
Публикации: 2355


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #877 -: Май 30, 2018, 14:15:28 »

Korni, веднага вадя един плюс на държавната - няма да имаш проблем с получаването на документ за завършена предучилищна. Щом казваш, че ти е на дневен ред училището. Нашата градина в момента се бори за лиценз и се надявам да получи на време,  защото училището до нас, което съм харесала няма предучилищни групи...
Другият плюс на държавна градина е таксата, естествено и местоположението - щом ви е близо. С по-голямо дете може би няма да имаш проблем от страна на адаптация, ако мястото е с добри отзиви и добър екип, но като цяло не мога да коментирам повече от това.

Прочетох дискускусията в предишните страници и веднага заставам зад мнението на Утопия, съвсем нормално е обяснила защо предпочита едното пред другото. Адаптацията за мен също е важна, и това е едно от нещата които се надявам да се променят в бъдеще към по-добро и в държавните заведения. За съжаление на много места чета как всички минават през това, първо реват, после свикват, и не, не е нормално. Ако самите майки са ОК с това и не изискват друго може и никога да не се промени нещо, което е тъжно. За това и си правя труда да пиша по темата.

Пример: Защо детето не плаче когато остава при баба? Защото майката ходи заедно с детето при баба, детето се запознава с нея, вижда, че мама има доверие на този човек и то започва също да има доверие. Същото е и с яслата - ако мама представи мястото и хората на детето то няма да се притеснява да остане само там. Иначе си мисли: "мама ме изостави на това непознато място с тези непознати хора, сигурно няма да дойде да ме вземе" и плаче. После вижда, че мама идва и свиква, след ден, два, седмица. Успокоява се, да. Но защо това да е начина? Защо?

Да седя с детето ми докато се адаптира? И това защо трябва да е така? За да свикне, че мама му е до гъза?  Адаптира се като седи през първата седмица за по няколко часа, после постепенно до обяд, после цял ден и всякакви подобни схеми.
Не, Утопия, не смятам за нужно да седя с детето си вътре в яслата.
Ako оставиш детео си за час самичко в яслата, така или иначе за този един час няма да свършиш кой знае колко неща и дори да не си с него няма да си и на работа. Нали 2 години сме в майчинство с децат да ги гледаме, за 3-4 дни по 2-3 часа ли ще се затрудниш да останеш още с детето си заедно с учителките. Ти си там от страни, учителките са с него основно. Но ако се разстрои знае, че мама е там, даваш му увереността която му трябва да продължи без теб по нанатък. Моят опит с 2 деца е безпроблемна адаптация в рамките на 3-4 дни и бих препоръчала на вски който може да намери такова място да не се колебае. Пък и ти виждаш обстановката, самата ти си по-спокойна, като знаеш къде оставяш детето. И не, че ги учат на грандиозни неща в частните ясли - но да се обуват, обличат, да се мият, да си отсервират, да прибират, имат гимнастика, игри, излизат навън, базата не е най-важното. В градината пък освен, че си правят всичко одобрено по МОН имат още много допълнителни занимания. Покзавали са ни тетрадка с по една страничка някакво упражнение за деня по програма - то се прави за 10 минути, ми не е достатъчно, у дома като седнем с книжка със задачки от типа на лабиринти, оцветяване, броене, повтаряне по пунктир и подобни, които са за тази възраст тя прави по 10 листа и иска още и още, на мен ми омръзва, на нея не. И далеч не се занимавам постоянно с децата, оставям ги сами да се ангажират повече. Харесва ми, че вечер взимам каката от двора им и са все навън, дори и зимата. Това е плюсът когато са по-малко деца и има индивидуален подход, при 28 деца дори да имат желание учителките нямат възможност, а съм сигурна дават максимума, който могат и не казвам, че са по-лоши.
Цитат
Късмет и проучване. Наличие на познат вътре в институцията - още по-голям плюс. Не заради личното отношение, а заради ибективната приказка, която можеш да проведеш.
Това важи за държавна и за частна. Какво правим, ако нямаме познат в системата, на място? Не сме добри родители, защото нямаме правилните познати? Мнения в интернет има, да, но не за всеки учител по отделно, освен това кой ще се довери на 100% на мнение в интернет? А когато много деца се борят за малко места дори и да имаш предпочитания към преподавател кое гарантира, че твоето дете ще е при него, ако и всички други искат същия преподавател? Остава късмета, някои го имат, други - не.

Няма лошо човек да има избор, няма нищо лошо в мнението на Утопия, няма лошо да види сама как протича деня в яслата/градината в периода на адаптация и сама да си направи изводите дали е подходящото място (щом няма опит)
Цитат
Ще се връщат назад в развитието, защото родителите им не са си проучили заведение, учители, помощен персонал, че дори и директор.
Не мисля, че тук има някой, който не проучва и всички тези дискусии се водят точно защото всеки иска да даде най-доброто за децата си, според разбиранията си и според възможностите.
« Последна редакция: Май 30, 2018, 14:47:51 от syanna » Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #878 -: Май 30, 2018, 15:01:12 »

Сияна, аз точно това смятам да направя - 3-4-5 дни да я водя сутрин и вечер на двора да играе с децата и да опознава всичко, самата директорка го предложи, пък после вече за цял ден, живот и здраве дано мине по-леко адаптацията, защото тя е в мнооого притеснителен период.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #879 -: Май 30, 2018, 15:07:30 »

Най-лесно се адаптират най-малките деца
Тук претрисането на родителя може да предизвика негатив повече, отколкото притеснителността на детето!
Цвета знаеш ли в колко притеснителен и срамежлив период е? Цяло гости изкара до мен на масата с възрастни, защото децата бяха само момчета.
Освен да я спра от градина Smile
Всичко тече, всичко минава. Колкото повече не се впрягаш, а си калм и обясняваш на детето фактите - толкова по-добре
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #880 -: Май 30, 2018, 15:24:50 »

Какво значи "претрисане"? Всеки си познава детето и знае как ще реагира в определени ситуации, в момента Ади умира от ужас от всякакви непознати деца или възрастни и би било лудост да я пусна някъде просто ей така. Тя даже с адаптацията ще се измъчи, пък камо ли без. Иначе децата свикват със всичко, разбира се, но не искам да е с цената на стрес и рев.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #881 -: Май 30, 2018, 15:56:07 »

Сияна, ако обичаш да не ми вадиш изреченията извън контекста. Говоря най-вече за цитата ми за близък в институцията. След цитираното от теб има още едно изречение, в което твърдя, че и без близък не е проблем  Wink И увереност давам на детето си с думи и примери, както и с време за адаптация, а не като го държа за ръката му постоянно.
Голям пост, голямо писане, пак ли ще се повтаряме, че никой не иска да убеждава ( особено пък аз), че частната не струва. Аз единствено заставам зад тезата, че държавната има изключително много плюсове и доста от негативната слава е въпрос на слухове и неистини.
Утопиа, децата минават през различни фази. За това сме родители, възрастни, да подходим с търпение и разбиране, с приказки, че и с нагледно доказване, че няма нищо страшно. Но не можеш на всеки етап да клякаш пред страховете на децата си. Аз се убедих, че децата всъщност могат да те изненадат приятно в стресови и нови ситуации и че повечето кошмари са всъщност в нашите глави. Както и че като родители сме склонни да предаваме от страховетецси на децата.
Какво става ако при прием от цял капацитет на групата, всички майки са вътре с децата? 10 деца и 10 майки ли? Питам просто, че вече ме е страх някой да не види пак заяждане и провокации...
Активен


syanna
Newbie
*
Публикации: 2355


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #882 -: Май 30, 2018, 16:19:07 »

Какво става ако при прием от цял капацитет на групата, всички майки са вътре с децата? 10 деца и 10 майки ли? Питам просто, че вече ме е страх някой да не види пак заяждане и провокации...
В нашата градина взимат максимум едно ново дете на седмица. Другите чакат, по ред на подаване на молбите. Няма струпване на майки, няма нито едно дете което да се притеснява от майката на новото дете и да търси своята. Въпрос на организация.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #883 -: Май 30, 2018, 16:20:41 »

Ами нищо не става, Пупи, защото в нормалните ясли приемат едно дете седмично и няма никакъв проблем да остане майка с детето си навън в двора. Отделно другите деца не плачат, защото не са завлачени насилствено зад заключена врата, изкопчени от прегръдката на мама, а са свикнали по същия начин - бавно и постепенно.

За клякането пред страховете на детето нямам думи. Те хората отдавна са ги направили тия изводи за адаптацията, за стреса, който между другото влияе на имунната система, и, о, чудо, децата в Германия не боледуват толкова, колкото нашите. Сега на теб ли да ти обяснявам, че да го метнеш сред непознати и да се къса да реве не е най-доброто нещо за детето ти, като ти очевидно не го смяташ това важно. Аз страхове нямам, просто правя това, което смятам за правилно с детето си. В никакъв случай не съм изтрещяла майка-орлица. Явно ако не си хвърлиш детето от раз в ясла нещо ти има...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #884 -: Май 30, 2018, 16:33:11 »


Сега на теб ли да ти обяснявам, че да го метнеш сред непознати и да се къса да реве не е най-доброто нещо за детето ти, като ти очевидно не го смяташ това важно. Аз страхове нямам, просто правя това, което смятам за правилно с детето си. В никакъв случай не съм изтрещяла майка-орлица. Явно ако не си хвърлиш детето от раз в ясла нещо ти има...
И аз точно това казах?
А и не говорех в частност само за яслата, а за всяко ново нещо, което му предстои на детето ти!
В Германия, както и в много други страни, децата не боледуват основно заради общия силен имунитет и заради липсата на тази безумна практика да се хрупки АБ за щяло и нещяло. Да, стресът сваля имунитета, това никъде не съм го отрекла обаче. Даже сме го коментирали и тук неведнъж!
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #885 -: Май 30, 2018, 16:38:40 »

Ама да, ама сега го казваш в контекст на яслата. Обяснявам ти, че това не е клякане пред страховете, а нормално поведение при голяма промяна.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9234« Отговор #886 -: Май 30, 2018, 18:57:07 »

Сияна, нашата градина има лиценз, не е пролем бележката. Но държавната по-скоро ще отпадне заради двете местения в рамките на две години. Иначе ще минем само с една, направо предучилищна, или просто ще избера училището с градината до нас- пак едно местене. Установих, че реално няма плюс държавната пред сегаш ата и се насочвам натам само за да не изпусна нещо- защото са ни приели, хубава е и ме гложди. Но това не са аргументи. Дето вика мъж ми- безсмислен експеримент ще бъде на гърба на детето.
Адаптацията както са казали- ходех с него няколко дни, единственс майка, другите деца бяха от месеци и не ми се впечстляваха. Аз тихичко седях отстрани, детето в заниманията, но ме поглеждаше. Грешката ми беше, че излязох за час първия ден, затова имаше малко рев после, иначе можеше да минем и без.
« Последна редакция: Май 30, 2018, 19:04:53 от Korneliq » АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #887 -: Май 30, 2018, 22:38:58 »

Не знам какво ще правите когато децата ви престанат да са бебета, а станат истински дечица. Когато започнете да виждате, че понякога другите ги игнорират, отбягват,дори обиждат. Само като гледам какви сте Орлици. дано ви мине, че идат големи драми.  Никоя градина няма да ги защити от собствените им детски отношения. Съхранявайте се.  Корни, добре го реши. Това да няма нает персонал е голям експеримент и щом има възможност за друго място.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9234« Отговор #888 -: Май 30, 2018, 23:09:40 »

Не знам какво ще правите когато децата ви престанат да са бебета, а станат истински дечица. Когато започнете да виждате, че понякога другите ги игнорират, отбягват,дори обиждат. Само като гледам какви сте Орлици. дано ви мине, че идат големи драми.  Никоя градина няма да ги защити от собствените им детски отношения. Съхранявайте се.  Корни, добре го реши. Това да няма нает персонал е голям експеримент и щом има възможност за друго място.

Да, това си е притеснително, нали точно от това бягам сега- смяна на персонал. Още ме свива сърцето, като каже Бо някой път от нищото, след като с месеци не ги е виждал "М. и И. отидоха в друга детска градина" .Но поне следобедната учителка е читава и вече 3 месеца, посвикнаха с нея и май ще остане. Сутрешната още не мога да я преценя. Тъпото е, че любимата му приятелка си тръгва септември :( и още поне 2 дечица. Още не смея да му кажа, че ще се разприказва, а не знам дали са го обявили официално. Ама позитивно погледано- таман по-малко деца  Cheesygrin (ако не намерят нови де)

За драмите ясно, опитвам се от доста време да го оставям сам да се оправя при проблем- например при спор и рев за играчка с близначките, майка ми веднага идва да им угоди някак, а аз просто казвам- ще се оправят сами, ще си измислят решение. И ако ги наблюдава човек (и баба я няма), обикновено наистина измислят.

Аз съм далеч от перфектен родител, най-вече заради липсата ми на търпение, правя грешки постоянно, но точно в търсенето на добра среда за детето (вкл.здравословно) не мисля, че греша. Все пак чета всичко и си взимам, каквото намеря за полезно за себе си.
АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #889 -: Май 30, 2018, 23:19:04 »

Децата са адаптивни по принцип, но щом имаш възможност не експериментирайте. Госпожите ще са реално на ново работно място, друго си е да попаднеш на другарка, която да ти обясни,че е в градината от 1980та година и преди това ей тука на това място точно е била собствената й къща. Почваш да се чувстваш ,че си й влязал в хола с обувки.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #890 -: Май 31, 2018, 09:19:32 »

Аз все още не разбирам защо желанието да осигуриш добра среда и по-малко стрес на двегодишно се смята за поведение на майка орлица и то до фанатична степен.

Ми, Доре, ако те кефи, го хвърли твоето върху натрошени стъкла, за да покажеш кооолко корава майка си и как детето ти ще успее в живота. Изследванията показват друго, ма кво от тва, ние тука всичко си знаем най-добре.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #891 -: Май 31, 2018, 09:42:13 »

По принцип всеки човек гледа да оправдае постъпките си по някакъв начин. И ако не оправдае, то поне да валидира с други хора. Ако от 10 човека 2ма смятат нещо различно и да речем правилно, всички останали все още си държат на своето и го защитават, като често се стига да обидни сравнения и от двете страни. Когато кажеш на някой в очите нещо, което той, да речем прави грешно, той става дефанзивен. Нормално е. Както имаме и различен праг на болка. Аз например мога да родя още 4 деца и болката от раждане е последното нещо, което ще ме спре и не защото ме боли по-малко, ами защото мога да търпя повече, така има и хора, които ако питаш минимум са ги колили (и не визирам секцио). Ама те същите сигурно и ако си навехнат коляното ще претендират минимум за болка от махане на нокът с клещи примерно... Толкова е субективно. Ама това е тъп пример, мисълта ми е, че без различия не може, въпроса е дали хората са готови да приемат грешките си и да се поучат или ще са си коне с капаци.

Впрочем не е само за отношението към децата, в БЕГЕ всичко е така, от здравеопазването, през образованието, до сферата на обслужването, НАС НИКОЙ НЕМОЙ НИЩО ДА НИ КАЖЕ, НИЕ СМЕ СИ БАЙ ГАНьО, ама в държава, в която се работи на парче, няма какво друго да очакваш.

п.п. примерът с прага на болка е глупав, ама исках да си кажа  Lol
Не съм сигурна дали бих стояла с Павел да свиква в последствие, май по-скоро не, но като дойде това ще реша.

п.п.2 Защо се заяждат и са крайни ли - защото хората мразят някой да им показва как е много по-добър в това, което прави от тях. Дали ще е по-добър фотограф, по-добре ще си гледа децата (според субективното си усещане) и прочие. It just sucks.
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9234« Отговор #892 -: Май 31, 2018, 11:25:31 »

Паячка изби рибата с този пост и сравнения  Lol

Да, аз преди бях малко от другия лагер, нашите ме бяха научили да ценя това, което имам, да харесвам държавата и т.н, но после видях голямата картина и просто не мога да си кривя душата, че от Мусала по-високо нЕма.

И много ми хареса какво каза някой по-горе- ако не виждаме и признаваме проблемите си,  никога няма да ги решим.  Точно това примирение, че то и с 30 деца си е ок, че то и така адаптацията си е ок, помага да се поддържа тази безумна система и нищо да не се променя. И аз не искам да плащам- искам децата ми където и да отидат, да е хубаво- малки групи, усмихнат персонал, редовни разходки и спорт, добре обучени кадри. Но понеже не е така, търся решение- първо за детето си и междувременно с какво мога да допринеса да има поне мъничко положителна промяна изобщо.

На това ниво би могла да е дискусията и ще е много по-ценна- а не на ниво орлици, патки и други животни.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #893 -: Май 31, 2018, 11:41:23 »

То не само е ок, то е гордост, че детето се оправя някак и свиква някога с много рев в някаква джунгла, но нали не сме лигли...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #894 -: Май 31, 2018, 12:09:49 »

Ами Ути, точно за това говори и Корни. Да протича някаква нормална дискусия, а не да се търсят подобни епитети като лигла, комплексар и Т.н.
Аз съм за по-малките групи иначе (но не и 5-6, щото после в училище класът е от 20 и нагоре деца),но и моите наблюдения не са за групи от по 30 деца, дори по списък. Не съм в София, не знам как е там джунглата, но тук внимават с бройките. Само при сборни групи става мазало, но и в това намирам плюс. Не всеки има вариант да не си пуска детето цяло лято, а тоя персонал също има нужда от лятна отпуска.
Активен


Catherine
Newbie
*
Публикации: 7795


Heart follower


« Отговор #895 -: Май 31, 2018, 12:32:50 »

Купооон  Cheesygrin Аз не мога да се изкажа изобщо, влизам само да кажа, че и аз като Паячка си мисля. Няма как някой да каже „ок, сгрешил съм” за нещо, което е мислил и обмислял, особено по отношение на детето си. Ути, изниква ми споменът като реши да раждаш в частната болница как ти беше обидно, че според много хора не си избрала това, което е най-доброто за детето. Мисля си, че ситуацията е сходна, с обратен знак. Може би момичетата се чувстват засегнати по същия начин, че им казваш, че не са избрали най-доброто и как не може да се каже на черното бяло. Както за някои не може да се каже на черното бяло, че в еди коя си частна болница неонатологията не е добра и при нужда се прибягва до държавна. Всеки си има някаква лична истина, направо не знам защо спорите като по тая тема е ясно, че никой няма да „клекне”.  Big grin За мен лично всички доводи и за двете звучат резонно, вече всеки си преценява според възможностите и собствените разбирания. Това майчинските теми са взривоопасни  Lol
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #896 -: Май 31, 2018, 12:58:04 »

Да бе, аз съм ок, само че в началото дискусията започна с това, че всеки си изложи доводите, аз казах, че смятам държавната ясла за неприемлива и всички скочиха да се самообиждат, лигли, гавроши, липса на опит и не знам какво. Мисля, че сме достатъчно големи хора да не се държим като махленски квачки. На мен пък затова ми е обидно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #897 -: Май 31, 2018, 13:07:37 »

Аз все още не разбирам защо желанието да осигуриш добра среда и по-малко стрес на двегодишно се смята за поведение на майка орлица и то до фанатична степен.

Ми, Доре, ако те кефи, го хвърли твоето върху натрошени стъкла, за да покажеш кооолко корава майка си и как детето ти ще успее в живота. Изследванията показват друго, ма кво от тва, ние тука всичко си знаем най-добре.
Да, фатанатична си и ти го каза не един човек. Добрата среда е страхотен избор, отношението ти към хората е ужасно, отвратително и грубо. Говориш грозно и за деца по принцип, което говори много лошо за теб. не поемаш съвет за нищо. Не си длъжна, права си. Но обиждаш. Комуникацията с теб ми е излишна и я прекратявам в точно този момент. Нали много важно, все тая.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17610


A believer


« Отговор #898 -: Май 31, 2018, 13:40:40 »

Ми, ок, това си е твоята истина. Никой друг не е бил груб и не е иронизирал, само аз. Wink

Само ще вметна, че не аз започнах с грубия тон и подигравките.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Liliq
Newbie
*
Публикации: 657« Отговор #899 -: Май 31, 2018, 15:17:01 »

В нашата група са 40 деца. Сериозно. И аз не вярвах, ама в началото на годината им правих календар с рождените дни, понеже децата си подаряват индивидуално малки подаръчета и картички, та ми дадоха списък, за да мога да ги нанеса. Никога не са се събирали пълната бройка, но над 30 са били няколко пъти. Не ми се коментира дори.
Градината ни е много хубава. Прекрасна база, изключително и само млади учителки, с изключение на яслата. Не знам как успя директорката да събере такива прекрасни жени на едно място, но е факт, че отизивите от повечето групи са чудесни. Нашите учителки конкретно, са супер, млади, енергични, с голямо желание работят и имат подход към децата. Но с едно съм съгласна, при такава бройка деца...изобщо не знам как се справят. И не е изобщо нормално.
От яслата съм изключително доволна. Там бяха малко деца, около 20. И наистина ги научиха на много неща, на песнички, игри, дори да си сгъват дрехите. Всеки ден Маги ми я връщаха с прическа, винаги са били чисти и усмихнати Smile.
Не виждам нищо лошо в частните градини. Имам приятелки с деца в такива, има разлика. Аз финансово не мога да си позволя две такси, иначе сигурно бих се замислила.
Активен

Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!