utopia
Newbie

Публикации: 17009
A believer
|
 |
« Отговор #50 -: Ноември 30, 2016, 07:28:04 » |
|
Еми шанс, от години ги пускам вътре преди да видя, че се прецакват 😂 честно казано не ми е минавало през акъла, че някои съдове не стават
|
|
« Последна редакция: Ноември 30, 2016, 07:30:41 от utopia »
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8459
|
 |
« Отговор #51 -: Ноември 30, 2016, 09:58:53 » |
|
Аз пъхам всичко, пък каквото оцелее  И си нямам хубави ножове.... В началото прибрахме едни стари солинген от вилата, но те са 100 годишни и имат мнпго забележки. За едното кумуване ни подариха керамични, но аз ги спастрих за 2-3 месеца. Всички вече са тъпи и с начупени върхове. После си купихме делимано комплект, но са ми тежки и неудобни. И нямам ножове. Най- често режа с един стар, който дори е с цепка по средата на острието.
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #52 -: Ноември 30, 2016, 10:14:28 » |
|
Оо, керамични! Те се наточват и поправят 😃
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #53 -: Ноември 30, 2016, 10:23:32 » |
|
В CBA с точки има едни на промоция, които си купих наскоро. Даже са ми много леки. И много остри  почти не ги използвам ако режа на ръка, че ще остана без пръсти. Моите смятах да ги нося на точилар, ноо с новите се отказах. Да имам и тъпи вкъщи
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #54 -: Ноември 30, 2016, 11:41:32 » |
|
Аз се чудя какви тенджери да взема, керамични ли, тефлонови ли, и да стават за миялна ахахха Смайлс, тези от ИКЕА тигани/тенджери лепнат ли?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7721
Heart follower
|
 |
« Отговор #55 -: Ноември 30, 2016, 12:25:07 » |
|
За ножовете - ние сме фенове и имаме всякакви  Но моят личен фаворит е едно малко самозаточващо универсално ножче - на някаква българска марка беше, Велико Търново май. Е това ми е любимият нож евър  Реже всичко и не трябва да го точиш.  Даже има дупки като за сирена. За икейската посуда - имаме едно любимо ренде от там, уникааално просто. Въпреки че имам робот, предпочитам на рендето да си стържа. И три години вече не е мръднало, никъде няма ръждясало за разлика от повечето обикновени рендета, които сме купували. Та в Икеа има доста добри находки  А относно тенджерите - принципно имаме попаднало вкъщи от промооция на Била едно канче Zwilling, май от неръждаема стомана се води. Значи... това пък ми е любимият съд. Светкавично загрява, лесно се мие, тежичко е, както трябва да бъде... Малко доста са скъпи обаче , щото май се водят профи.  Но е уникално просто, някой ден само такива ще са ми тенджерите като спечеля от тотото.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #56 -: Ноември 30, 2016, 13:24:10 » |
|
Смайлс, тези от ИКЕА тигани/тенджери лепнат ли?
Да ти кажа... не знам  водят ги "с намален риск за залепване". Но аз не съм ги скъсала от готвене, де. Предимно супи в по-малката съм си правила. А имам една тефлонова голяма касерола, която ползвам за по-потенциално залепващи неща.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #57 -: Ноември 30, 2016, 15:33:16 » |
|
Забравих... Ренде си купих последно с контейнер. Но основно беше защото корпусът е пластмаса, а само режещата част метална. Именно заради проблеми с ръждясване на предните ми неикейски. Много се дразнех, че като оставя да съхне и ми пуска следи по мивката.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4258
|
 |
« Отговор #58 -: Ноември 30, 2016, 16:39:16 » |
|
аз такова ренде много си ползвам от миналата година  всичко си отива на мястото 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 11980
|
 |
« Отговор #59 -: Ноември 30, 2016, 21:20:09 » |
|
Влизам от време на време да видя дали не се е заформила някаква небебешка дискусия, но това ме съсипа просто  (сори, провали ми се пиянската вечер и трябва да си го изкарам на някого  )
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #60 -: Ноември 30, 2016, 21:41:10 » |
|
 Защо те е съсипало ? Че говорим за рендета ли?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 11980
|
 |
« Отговор #61 -: Ноември 30, 2016, 21:47:05 » |
|
И то с ентусиазъм! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #62 -: Ноември 30, 2016, 22:05:23 » |
|
Алтеранативата ми е темата за акитата... Как няма да ме вдъхновяват ренде и белачка за картофи?! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7721
Heart follower
|
 |
« Отговор #63 -: Декември 01, 2016, 12:06:13 » |
|
На мен храната ми е страст, тъй че изпитвам силно въодушевление от всичко покрай нея, няма много общо с това каква скучна домакиня съм станала, и на 20, и на 30, и без едно или с 5 деца, пак ще ме интересува как да си улесня лакомията
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #64 -: Юни 10, 2017, 13:29:33 » |
|
Я дайте типс за форми за мъфини. От какъв материал да търся?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paiachka
Newbie

Публикации: 2710
The awesomest, most best lookingest, greatest!
|
 |
« Отговор #65 -: Юни 10, 2017, 13:54:57 » |
|
Моята е тефлонова, като вътре все пак слагам хартиени форми. Алтернатива е в плоска тава с по две хартиени форми на мъфин, аз например имам към фурната две огромни тави, в които така събирам по над 30 мъфина, докато масово формите са за 12-15-20. Силиконовите не ми хващат вяра нещо.
|
|
|
Активен
|
 Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4258
|
 |
« Отговор #66 -: Юни 10, 2017, 14:02:22 » |
|
аз имам силиконови форми, от джъмбо - в тях винаги слагам хартриена формичка и така хем пазят формата си самите мъфини, хем не цапам много..а и както каза Паяка - в голяма тава се събират много
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Усмивка
|
 |
« Отговор #67 -: Юни 10, 2017, 14:24:08 » |
|
Тенк ю
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #68 -: Юни 10, 2017, 17:16:39 » |
|
Силикон! Ама скъп и качествен
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #69 -: Август 13, 2017, 23:12:26 » |
|
Някой ползва ли чугунен тиган, има ужасното чувство, че се прецаках яко.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #70 -: Август 15, 2017, 08:51:34 » |
|
Не се навих, че много ми тежеше като мерихме преди, а и доста поддръжка и пазене има. Но доколкото проучвах просто е въпрос на това да си нагласиш начина на готвене. Залепва ли ти, какъв е проблемът? Трябва си мазнина да се сложиш не е като незалепващ, ако си свикнала с такова само.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #71 -: Август 15, 2017, 10:22:02 » |
|
Ужасното е в миенето, ама ми дадоха акъл да кипвам вода в него след готвене и се почиства значително по-лесно. Че нали не трябва с препарат, не трябва да се търка, не трябва миялна, след миене се подсушава и маже с мазнина, като второ дете ми е 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #72 -: Август 16, 2017, 07:53:05 » |
|
Да, точно затова и аз се отказах. Щях да го ръждясам на второто готвене. Наточила съм се на тигана на Лора аз, само да видя кога ще стигна до него.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #73 -: Август 16, 2017, 09:59:22 » |
|
Да, но пък наистина ароматът и вкусът на храната, приготвена вътре, е много специфичен, мн е вкусно.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|