star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Яслата - алтернатива или необходимост
Страници: 1 ... 11 12 [13]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Яслата - алтернатива или необходимост  (Прочетена 25347 пъти)
syanna
Newbie
*
Публикации: 2266


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #300 -: Май 11, 2017, 09:22:53 »

За мен също единствения вариант е частна ясла/градина за София. Нямам нужната документация - нямам официално местоживеене, както и други още бумащини. Така или иначе и да имах документацията - шансът да влезем е никакъв.Освен това попаднах в групата за градини в София и като прочетох какви схеми се правят - детето като го приемат - няма да ходи, ще си седи при мама, но ще отлага не знам си колко време, да му се пази мястото... Безумно зучи това надцакване и схеми, които са породени точно от липса на гъвкавост в системата и липса на места. И е жалко, защото много хора наистина нямат възможност за друго. Нормално е, ако някой иска и може да да си го спести, и не виждам нищо лошо в мнението на Ути.

За частната градина - от скромния ми опит със само една - нямам право да задържа детето за повече от 3 дни по домашни причини, на 4-тия ден отсъствие вече трябва да нося бележка от лекар. В това отношение не ми спестяват висене пред лекарски кабинети, наложи ми се да ходя много пъти само за бележка, включително за леки настинки, за които дори не съм давала лекарства.
Детето ми никога не е ходило с температура на градина, но са ми го връщали за най-малкия сопол, педи много пъти се е чудила как може за това да ми върнат детето. Не мога да отрека, че в някои случаи, са хващали разболяване съвсем в началото, преди аз да съм забелязала още. И въпреки този стриктен контрол много от разболяванията тази зима дойдоха точно от яслата. Затваряха 2 или 3 пъти за грипна ваканция, по тяхно решение, не на регионално ниво, защото голям процент деца бяха болни. Без редукция на таксата и без да се интересуват ако работиш кой ще ти гледа детето.
Лекарства не се носят в градината, пише го в общите условия, нямам представа правят ли изключения, но аз не съм носила, ако се е налагало да пие нещо сутрин и вечер само съм давала.

В нашата градина наблягат да спазваме часовете за водене и взимане, за да не прекъсваме заниманията, които започват в определени часове. Въпреки това - вчера например я заведох в 9,45 и нищо не казаха. По принцип мъж ми я води сутрин в 8, с отварянето, защото аз не мога да се оправя преди 9 за излизане с 2-те деца.


« Последна редакция: Май 11, 2017, 09:28:25 от syanna » Активен


Страници: 1 ... 11 12 [13]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!