star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar Бебеправене
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бебеправене  (Прочетена 40916 пъти)
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« -: Април 15, 2013, 10:48:06 »

Не не, не искам.. Не ме разбирайте погрешно, наистина ще си отдъхна когато! ми дойде, но ще си го има разочарованието Cheesygrin
В крайна сметка вчера по обед (в неделя по план) беше пикът на овулацията, надявам се да не е имало оцелели войници. И така,
« Последна редакция: Април 15, 2013, 14:58:07 от bizzare » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #1 -: Април 15, 2013, 11:27:18 »

Аве Паяк, да не пишат двама души през ника ти  Lol В рамките на няколко дни от "ще вдигна всенародни тържества, ако ми дойде, ужасна съм" се стигна до "ще се разочаровам, ако ми дойде"...Изобщо и на мен като на Ут ми е много странно такова лежерно отношение и защо да не може да се прекъсне актът, когато се налага, не е нужно дори да взимаш ОК. Ама сигурно добре, че има и такива хора, че ако всички са като нас да мислят и премислят, то почти няма да се раждат бебета  Lol


Инак и аз да се похваля...последният път беше голяяяма тръпка, припомних си младостта  Razz, когато все правехме откачени неща и сексът в легло беше мит  Red face
Майчинството е наркотик (мисля, че  и бащинството също) и какъвто и да е малкият човек, винаги искаш още малки човеци. Като Мечо Пух ставаш - колкото повече, толкова повече. Няма как да го разбере човек, който не го е изживял. Много добре схващам как на паяка хем и трепери да й дойде, хем иска пък да не й дойде. Няма какво да се разпенвате как някой си мислил с пишката и друг бил безотговорен.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #2 -: Април 15, 2013, 11:29:56 »

Айде сега, то и сексът е инстинкт, ама не скачаш на всеки срещнат по улицата, нали? Големи хора сме, имаме глави на раменете, мисля, че сме достатъчно зрели, за да не правим деца, щото "ми много ми е хубаво и той не го извади", не сме на по 16 години вече. Що па да не се разпенваме?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #3 -: Април 15, 2013, 11:43:01 »

Като стане дума за деца скачаш като ужилена по дупето от стършел. Какво ти има? Нали сега така или иначе не може известно време да правиш опити и никой нищо не очаква от теб, за да се защитаваш постоянно в този войствен дух? Омазахме темата. Виж тука, живи хора, не цигани с много деца и даже са усмихнати http://goliamotosemeistvo.com/.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #4 -: Април 15, 2013, 11:44:18 »

Е почна се, "който не го е изживял"... Lol

А за "колкото повече, толкова повече"...не знам дали е точно така, имам познати с по едно дете, които именно защото знаят  какво е, колко са грижите, времето, парите, нервите..., и просто не искат второ, камо ли безброй деца. Или ако искат, изчакват, планират, намират как да го съчетаят с първото и тогава. Не мисля, че е чак такъв инстинкт да се възпроизвеждаме всяка година, докато станат поне 10...

едит: Айде сега, Ут скачала като ужилена и войнствена и не знам какво...Паячка сама си разбуни духовете с нейните постове, знам, че във форума е практика да не казваме никога нищо лошо за другия, ама откога да мислиш стана грях?

« Последна редакция: Април 15, 2013, 11:47:23 от Korneliq » АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #5 -: Април 15, 2013, 11:47:09 »

Казах ви, че няма как да го разберете, не очаквам да го направите.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #6 -: Април 15, 2013, 11:49:15 »

Защото правенето на деца е любов, и двете не съм ги правила първо със сметките, а защото така ми е дошло неудържимо.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #7 -: Април 15, 2013, 11:50:20 »

Защо трябва нещо да и има на Ути, не схващам  Blink И аз честно казано не го разбирам това, хич не става въпрос дали и кога искаш деца, дали се надяваш или не да е станала "белята", а за това необмислено "непазене" под претекст "нагонът ме удари, много ми беше гот". Нищо не казвам на Паячето, тя си знае и всичко си е на нейната глава в крайна сметка, аз нямам право да съдя, но по принцип наистина, що да не се блещим, в крайна сметка ние имаме друг начин на пазене и просто ни е странно така с лека ръка да се поема такава отговорност да заченеш нов живот по повод "ми хубаво ни беше, просто така се случи". Не разбирам изобщо какво ще рече "който не го е изживял, няма да разбере". Секс сме правили, поне това ни признайте, пък не сме забременели, явно просто внимаваме, а не, че сме врагове на децата и не разбираме майчинството. Въобще не става дума за това.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #8 -: Април 15, 2013, 11:50:30 »

Казах ви, че няма как да го разберете, не очаквам да го направите.


 Lol

Ут, мисля, че имаме нужда от методи и уроци за вливане на акъл и увеличаване на Ай Кю- то. Тъжно е все да не можем да разберем така очевидни неща като желанието за максимален брой потомци без оглед кога и защо.

едит: Не знам защо ми идва хейтърско днес, нещо влизам в на Ут стила  Razz Иначе точно днес съм максимално лигаво и "бебешки" настроена, но все пак правя разлика между това "хубаво ни беше и не помислихме" и бебешкия въпрос като цяло за хора, които си го искат.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 11:54:35 от Korneliq » АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #9 -: Април 15, 2013, 11:52:27 »

Корни, заяждаш се безпочвено, нямам никакви съмнения към Ай Кю-то на Ути, което е доказано високо, нито към на някой друг.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #10 -: Април 15, 2013, 11:53:48 »

Аз пък много добре я разбирам, абсолютно така се чувствах и аз, като в размножителен период - беше ми бебешко, разгонено и просто исках да забременя, съответно се панирах от положителния тест първоначално, но пък наистина го исках. Не сме си казвали "айде ще работим за бебе", просто, както си се пазехме, 1-2 пъти не го направихме. Това, че не си си начертал на лист сметктие за бебе, не означава, че си си го направил безотговорно, явно  е с желание и го искаш. Ако стане - стане, ако не - друг път.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #11 -: Април 15, 2013, 11:55:55 »

Това, че не си си начертал на лист сметктие за бебе, не означава, че си си го направил безотговорно, явно  е с желание и го искаш. Ако стане - стане, ако не - друг път.

Аз не видях къде Паяк казва, че иска бебе? По-скоро видях обратното.

Точно за това говорим, че НЕ го иска, но не са могли да се сдържат по време на секс. Което не можем да го разберем явно, да. Съвсем друго е да имате възможност и желание за бебе и просто да не го планирате, а да оставите нещата сами да се случват, това си е много хубаво даже. Но поне аз (и Ут и Кат май) не разбрахме точно по този начин постовете на Паяка.

Но и аз не искам да съдя никого и всеки сам си знае, просто не може вече човек да има мнение в този форум и да каже, че нещо му се вижда безотговорно. Трябва само да повтаряме "ах, колко хубаво, как те разбирам" до откат, че да не ни скачат.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 11:59:51 от Korneliq » Активенbizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #12 -: Април 15, 2013, 11:58:28 »

Ами на няколко места е писала, че иска деца с малка разлика и тайно се надява да е бременна.
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #13 -: Април 15, 2013, 12:02:04 »

Корни, тя скоро каза , че даже иска близнаци Lol  Lol Lol
Аз само бих се притеснила в нейния случай, че ако забременея,а на детето ми му предстои да проходи ще е доста тежко положението. Като се поставих в тази ситуация, всъщност само това ме притесни, нищо друго, явно може и мен да ме споходи девиза на Мечо Пух.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #14 -: Април 15, 2013, 12:04:43 »

Ди, това беше гадно и грубо, и изобщо не беше вярно - не съм скочила, защото темата е за бебетата, камо ли пък да се защитавам за нещо, (за какво точно да се защитавам???) а защото ми е силно безотговорно да правиш децата на принципа "твърде гот ми беше да го извадя". И мога да ти кажа, че чудесно я разбирам тая емоция, аз която говори Паяка, защото и аз всеки път като правя тест тайно се надявам да съм бременна, ама не съм...И все пак аз съм на такова място в живота си, че едно бебе ще ми дойде точно и финансово, и всякак...не разбирам каква ще е тая емоция, дето да нямаш възможност да си позволиш детенце и все пак да правиш опасен секс. То по тая логика Асан и жена му са най-отговорни, щото всичките са ги правили с желание, бас държа. Пак ще стигнем до темата с 2000лв усещам...

Защото правенето на деца е любов, и двете не съм ги правила първо със сметките, а защото така ми е дошло неудържимо.

Тва е най-голямата глупост, която съм чувала!!! Явно любовта най-често спира до второто дете. Колко удобно.

« Последна редакция: Април 15, 2013, 12:11:00 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #15 -: Април 15, 2013, 12:11:48 »

Не сме се разбрали, ама ви казах, че няма да стане комуникацията. Когато имаш едно бебе ти си преценяваш, че имаш първо всички консумативи за бебе, второ сили, всичко ти е прясно как се гледа и ако се появи още едно бебе скоро, не е нито грешка в плана, нито края на света. Не става дума двама ученици да си направят бебе, а двама възрастни, които с удоволствие биха гледали породени или близко родени деца.  И така ти е едно на кантар и да стане и да не стане, точно както Бизар го е написала и изживяла. Знаеш, че можеш да го гледаш, но не правиш някакъв грандиозен план, а просто пробваш от време на време. Асан не го коментирам, той е щастлив и като си бие децата. ути, за теб бебе, когато му дойде времето, даже близначета, да видиш най-непланираното нещо в живота:}
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #16 -: Април 15, 2013, 12:15:00 »

И ти как точно разбра всичко това от изказването на Паяка? Щото аз разбрах: "сложи ми го и беше хубаво и не се замислих за последствията, ма ся голяма работа, ако стане, стане", съвсем не мисля, че имат огромно желание и пробват от време на време. Не знам къде видя възрастни хора, които искат второ дете. Аз видях само тийнейджъри с нагон.
 
За мен не се притеснявай, когато се пазиш и си ползваш главата на раменете, не стават непланирани неща.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #17 -: Април 15, 2013, 12:21:00 »

Да, Ути, точно това исках да кажа. Всъщност с Краси не се обичаме вече, добре, че хванах намалението поне деца да ми направи Cheesygrin
Всеки може да си прави деца и да се пази, както си иска. Да, когато не си си ги предвидил точно сега, ще се пазиш. Аз в момента така се пазя, изобщо не доспускам такива случайности и се пазя точно като тийнейджърка. Това е щото не обичам повече мъжа ми, нали, да се отбележи Cheesygrin
Но, преди да си запълня капацитета от "нямам нерви за повече деца", наистина ми беше все едно дали ще си го извади или не, просто такъв беше момента - хем хормонален, хем няма какво толкова да стане, ако забременея - просто още едно дете Smile Всъщност какво се обяснявам и аз, така съм го почувствала, така съм го направила, както и преди съм казвала - и двете ми деца са непланирани със сметки, но чакани и желани, който, както иска да си го разбира. Паяка да се оправя с обясненията.

Ути, направо си голяма сухарка понякога. Ми те какво да стават децата, ако не с нагон, ебаси.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 12:22:56 от bizzare » Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #18 -: Април 15, 2013, 12:36:44 »

Аз хем тъкмо идвам от преглед и още ми е пред очите смешно шаващо човече (все "младеж" ми иде да му кажа), обаче още съм от отбора на сухарите без нагон  Cheesygrin Не ги разбирам и аз размножителните периоди, на мен тогава ми се прави секс, не бебета  Lol Но се радвам на такива хора де, много романтично и спонтанно звучи, пък на мен спонтанността нали не ми се получава много...
Лично за себе си, мога само да се радвам, че нямах овулация една година след раждането, защото не можех и да си помисля да си деля вниманието към две деца, толкова не се бях наситила на Дани (не че сега съм) и исках да съм съсредоточена изцяло върху него и да си дам време да се почувствам наистина готова за следващото. Не знам и сега дали съм напълно готова, защото понякога ме налягат едни мисли "оф сега кореми, раждане, кърмене..." и ми е малко гузно, но като цяло еуфорията и нетърпението преобладават.

И по темата - не е истина какви неща сънувам вече всяка нощ, бих могла да стана най-добрия сценарист на порно филми! Хормонална революция ме гони.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #19 -: Април 15, 2013, 12:39:08 »

Добре, нека за момент излезем от конкретния случай и говорим по-общо, без да го свързваме с Биз или Паяка.

Наистина ли подкрепяте това деца да се правят без мисъл, само от страст, която смея да кажа всички сме изпитвали не веднъж? Тогава това ще важи и ли за случаи, когато хората не се познават, заедно са отскоро, не знаят дали са Той и Тя, просто голяма страст и бум, бебе. И тепърва след това живеене заедно, разработка на връзката, семейни отношения с другите в семейсвото, финансови планове и т.н. Според вас колко от тези хора остават заедно след 10 години и децата живеят в щастлива семейна среда? Това ли е най-добрият начин да се правят деца?

Не че в това има правила, много често точно такива случайности водят до най-голямо щастие. Но ако бъдем реалисти, колко е голяма вероятността да стане така и това дете да има всичко, от което има нужда? Не говоря само финансово, а емоционално и всякак.
Далеч съм от мисълта, че деца се правят само с термометър в ръка след минимум 10 години брак и 5000лв заплата. Просто май и вие не разбирате какво се опитваме да кажем. Не е само черно или бяло, но това не значи и винаги да казваме на черното бяло. Може би още по-объркано стана.
Активенbizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #20 -: Април 15, 2013, 12:44:13 »

Разбира се, че не подкрепям. Аз лично говоря само за в семейство, когато си сигурен, че с този човек ще правиш деца, разбира се, че не говоря да се гмуркаш с всеки, как ти хрумна?
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #21 -: Април 15, 2013, 12:47:38 »

Ми факт е, не всичко е розови балони. Което не значи, че аз или Ути, или въобще тези "без деца" никога не сме изпитвали това желание, че само хейтим децата и се пеним и не можем да схванем чистото желание да имаш дете от любимия, да изпитваш такава любов и страст... естествено, че го изпитваме. Ама то детето няма да е направено с по-малко любов или желание, ако е един вид предвидено и запланирано. Тук всички са си правили или ще си правят децата с любов, това е от ясно по-яно. Ама това да си направиш малко от малко сметката не значи, че спонтанността е мъртва и детето е направено с 32 грама по-малко любов. Ути по принцип е малко крайна в това отношение и аз също не съм на 100% на нейното мнение по "въпроса за 2000 лв. заплата", ама пък и не може всичко в тоя живот да е спонтанност и нагон, нали сме хора, не може на всеки размножителен период бебе. То може, де, ама...
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #22 -: Април 15, 2013, 12:49:17 »

Корни  Lol "без да го свързваме с Биз или Паяка" и после "наистина ли..." - е нали те досега говориха точно за тези конкретни случаи, откъде ти хрумнаха всички други неща?
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #23 -: Април 15, 2013, 12:49:58 »

Аз никъде не видях някой да говори само за "голяма страст и бум бебе", стига сте вадили думите от контекста. И да, разбирам паяка, защото не веднъж ни се е случвало да треперим ако нещо ми се оплеска цикъла и после като ми дойде, гледам разочаровано. Корни, ваш си е проблема, че не мислите и не искате дете на този етап, не виждам някой да е тръгнал да те убеждава в противното. Но да скачате като ужилени само защото не можете да вникнете в ситуацията си е лично ваш проблем.
Активен


paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #24 -: Април 15, 2013, 12:55:11 »

Е много съм добра! Cheesygrin Да добавите номинация подпалил най-много форумни пожари!!!

Не се избивайте сега, този спор сме го водили, най-много пак да стане грозно.
Истината е, че желанието ми за две (и повече деца) е огромно. Задължително ми е даже да имам поне още едно. Ако стане сега ще съм щастлива. В тази връзка, Ди, мен по-скоро ме притеснява сменянето на памперси по време на гадене Razz Cheesygrin
Точно в момента желанието да ми дойде е продиктувано освен да си оправя раничката, само и единствено от детински подбуди - да лежа по корем на плажа това лято, да съм слаба и секси милф Lol И какво още незначително беше...

Раничката сама по себе си е важна причина и искрено се надявам всичко да се нареди по най-добрия възможен начин! (Дали небременна да се погрижа или ако забременея да е наред докато родя отново!).

Както някой каза не сме тийнеджъри в ужас да не са сгафили, както някой друг каза, имаме консумативите за бебе (че и в повече), имаме желанието, уменията, младостта (да ме извиняват по-късните майки, даже закъсняла се чувствам на моменти... Навремето ех, можех да не спя с дни Lol). Овулацията ми ме завладя този път, както когато създадохме Ади, мишо според мен вече го поубедих, че искам повече от едно дете. НИКОГА няма да си признае, по-скоро ще ми го направи, ще се потюхка и после ще е най-щастливия.

Тези сексове по време на овулация, завладяващи, умозамъгляващи. И не с Джони Намсикой, ами с моя си мъж, с любовта на живота ми, със всичките му усещания от без презерватив, от подуването на члена при свършване, от идеята, че в мен кипи живот Lol Извинете ме за обстоятелността! За тези, които не искат да забременяват е ясно, че ще изпитват (почти) всичко това и без мисълта за нов живот (която смея да кажа също е завладяваща)...
Опитвам се да се обясня, няма да ме разберете повечето.. И да, в случая, наистина няма как да разбере, който не е работил за бебе.. Пак казвам, аз искам още деца, дали ще станат сега, след месец-два, тази или другата година не е релевантно.  И даже, ако забременея преди изтичане на 1вата година, си увеличавам парите счетоводно така да се каже, защото няма да взимам минималното майчинство за 2ра година, а болнични..
А когато стигна насищането дето вика Биз не ще се пазя, ами спирала или ОК планирам даже!! Не е казано, че дай (отново силното преувеличени) като Хасан понеже му е хубаво да си направим 20 деца.. И, малко ме обижда сравнението Wink

Както и да е, исках мъничко да внеса яснота. ИСКАМ дете (близнаци, близнаци да Cheesygrin), а ако ме питате след август-септември сигурно ще си следя овулацията даже.. Финансовия въпрос - да, понякога ни е по-трудно. Ако нямахме дете щеше да е съвсем различно, признавам, но винаги намираме начин. А откакто я има Ади сме най-щастливите хора на света. Заклевам се, че ако някой каже, че децата не ядат щастие, не цъкат на чисто нов телефон направен от щастие и не ходят на ваканции платени със щастие ще го набия! Не мога да го обясня, но по-скоро заради децата си ще намеря начин дори да съм богата, но не и само заради себе си Wink

Оф, писна ми да пиша, и стана много дълго, дано сте ме разбрали поне мъничко.
В крайна сметка след две седмици ще разбера какво е станало и и двете възможности ще ме направят щастлива по различен начин Wink
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #25 -: Април 15, 2013, 13:01:28 »

Точно това щях да пиша, че си има и такъв тип хора, които просто не огласяват "ето аз сега работя за бебе", даже привидно мнението им е "по-скоро не", само че си действат и не им пука на ушите какво смятат или не смятат другите, понеже си е тяхна работа. Аз например само чакам да ми извадят пироните от крака, а междувременно мисля имена и тройно легло (щот все едно бебе ще има, дето да спи в кошарка Smile, затова само тройно).
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #26 -: Април 15, 2013, 13:01:36 »

Аз вече го казах, ще кажа пак:  явно който не повтаря припева "оу как те разбирааам, милата", а има свое мнение и го изразява, е супер безсърдечен и зъл.


Не може ли хората да имат различно мнение и отношение към живота, егати. За един е супер щастие да си направиш три-четири деца от нагон и да живеете щастливо в каравана, за друг това не е вариант. Айде сега да се обиждаме и да се избием по въпроса.
Какво ви пречи нашето мнение, та се наложи Ди да прави характеристики на Ут, а Пуп два пъти да ми повтаря какъв лично свой проблем имам? Ако някой се обижда от нещо, много съжалявам, но няма да започна да припявам в рефрен с другите само заради това, не мисля, че форумът много ще спечели от това.

Едит: не мога да смогна, това беше за след поста на Пупи. Паяк, готин пост, мен почти успя да ме размекнеш, ще видим дали и Ут ще се даде  Lol Финансово не мисля, че ще ви е чак такъв проблем, нали и двамата взимате добри заплати, не ме плаши, ей, тук всички обясняваха, че бебетата излизат евтино и не съм се притеснявала ПОНЕ от този аспект  Razz
« Последна редакция: Април 15, 2013, 13:06:08 от Korneliq » АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #27 -: Април 15, 2013, 13:08:12 »

Пак ли се карате за бебета Lol

Обещавам да ви прочета като имам време за губене.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #28 -: Април 15, 2013, 13:11:47 »

Пак ли се карате за бебета Lol

Обещавам да ви прочета като имам време за губене.

еее, ще се разсърдим, времето в четене на нас е тооолкова пълноценно прекарано Razz

Ако щете вярвайте, ама на мен днес ми е супер бебешко и емоционално, просто в тази тема се абстрахирах изцяло и си пилим теоретично кокошката или яйцето  Lol

Омазахме секс темата с тия бебета обаче, ще трябва някой без отношение по въпроса да дойде да се похвали каква нощ е имал, чакаме  Exclamation
АктивенD.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #29 -: Април 15, 2013, 13:13:21 »

Гал, ще ти дадат ли веднага да имаш голям корем след като свалиш пироните? Няма ли някакво време за доизлекуване и опасност да те боли крака,ако  натежиш? Без да съм имала пирони никъде, като качих 20 кила и стана чудо от болка в краката.
Паяк, малък и влюбен мърмот си ти:}
Корни, никой не ти пречи на мнението. Както виждаш едно си имат мнение, други си имат деца. И не са така евтини децата, рязко поскъпнаха от както не ядат само мляко.
Активен

HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #30 -: Април 15, 2013, 13:14:09 »

За един е супер щастие да си направиш три-четири деца от нагон и да живеете щастливо в каравана, за друг това не е вариант.

Проблемът е, че те не си ги правят просто от нагон, а са си решили, че след месец-два или година-две ще си направят още едно Smile И някакси, когато те причисляват към гръпата на мангалите, които си правят децата, защото не им пука за тях и не знаят какво е презерватив...се чувсваш обиден и започваш и ти да обиждаш.

Иначе на мен пък ми беше мега странно, че някой ползва ОК и кондом, за да не стане бебе, а беше човек в сериозна връзка. Не се сещам сега кой, но пък не съм тръгнала да го нареждам какъв е егост, че не иска деца сега, а си планира. Примерно.

Разбирам да седнете да нареждате някоя 16 годишна дето правила секс и й е било супер яко и не е сложила кондом и сега неразбирайки каква отговорност е да имаш дете си се кефи, притеснява и после пак кефи. Ама хора с деца и опит са това. Не ядат колците с доматите. Като си искат дете има ли значение дали ще стане планирано  след 1 година или ще си правят як секс сега и то ще стане сега?
Активен

Моето име е Любов.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #31 -: Април 15, 2013, 13:17:49 »

Ей Корни, искрено съжалявам, ако съм те засегнала с "проблема", въобще не съм влагала този смисъл. Разбирай под проблем, че е ваш проблем, че не можете да я разберете.  Lol
Паяка си каза всичко  Cheesygrin
Активен


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #32 -: Април 15, 2013, 13:19:15 »

Ди, те и сеа искаха 2 месеца да не стъпвам, обаче аз след първия отидох на преглед на крака. Не смятам да ги питам, честно казано, иначе да, определено няма да съм хвърковатата чета, но какво пък толкова. А за евтиното... мойто пуйче още ми е евтино, действително не разбирам къде хвърчат толкоз пари при хората. Той яде от нашата храна и (сега Ути ще подскочи, ама аз пак си я любя, тача и милея) буквално е още един черпак в супата, дрехите му не са скъпи хич, не, че няма и такива, просто не купувам скъпи и пак е най-добре облеченото дете из градинките, но пък, да чукна на дърво, ми е здрав и такъв характер вложения нямам. Действително като си теглиш калема и ти се приискват още 2, честно. Просто вече ги няма страховете и притесненията, от които човек се опасява преди да му се обърне живота от теорията към практиката, затова съм смела.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #33 -: Април 15, 2013, 13:23:59 »

Моите последни сексове са все умопомрачителни, а преместим ли се на новото място (което сме си правили с много любов и мерак  Lol) за какви сексове ще става въпрос, мисля, че още ми е бедна фантазията.  Lol
Аз лично се включих, понеже все Ути го отнася, че е малко по-рязка, пък веднага тръгнахте да я разкоствате какъв проблем имала и как тя не разбирала, щото няма деца... И все се гледа някак пренебрежително на тези, дето още не са видели откъде изгрява слънцето, ми хубаво де, усмихнете се под мустак, кажете си "име време, и тя ще разбере", защо трябва да се намила все едно и също на едни и същи хора... Сакън някой да не се изкаже по-остро по великата тема за бебетата, всички придобиват някакво много заядливо тонче... На мен лично всеки път ми става адски обидно като се почне с "вие и ние" и тези, дето сме малко по-критични спрямо това кога да имаме деца, излизаме някакви кучки, дето само хейтят по майките и мразят децата, даже не искат деца, та хората не смеят тука да обсъждат бебета на спокойствие, щото идва кака ви Ути с резачката и забранява да се обсъжда в нейно присъствие. Ми странно ни е, блещим се, коментираме, нормално. Ама между "аз не разбирам как може така, за мен това е лудост" и "не ти е уврял акълът още/имаш някакъв проблем явно/и ти ще разбереш някой ден като станеш майка" има известно количество разлики... както и да е, да не излезе, че пак се бутам между шамарите, пък никой не ме пита, ама все пак, нали...
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #34 -: Април 15, 2013, 13:33:26 »

Ама виж сега, рязкото "аз не разбирам как може, за мен това е лудост" дойде от нямащите деца към имащите едно по повод планирането на второ. Значи, така може, а иначе не може, защото е "мнение". Малко смотанко се извъртяха нещата, особено покрай сравненията с цигани и прочие. Така че няма какво да подскачаТЕ (ти, ути и корнишу, обединени от неангажиращата младост, кхъ, кхъ) като ощипани, че някой ви дава акъл по темата кога да си мултиплицирате клетките, защото правите точно същото спрямо паячето, при това по доста по-грозен начин.

А Ути просто ще ми се види бяла и добра, когато дойде Алето и види, че в темата за секса пак нищим лапетии. Ще ни намятка всичките по черешата и отвъд.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #35 -: Април 15, 2013, 13:43:05 »

Добре, всичко друго както и да е, ама... това с раничката за мен си е сериозен проблем и най-много то ме притесни,че един вид "майната му на здравето, ако е станало - станало, после ще му мисля". Паяче, недей така, моля те, погрижи се за здравословния проблем пък после и 10 да си направите, никой не може да ви държи сметка. Но здравето трябва да е над всичко. Никой нагон не е редно да поставя здравето ти в опасност. А иначе аз продължавам тихомълком да се обиждам, когато става въпрос за "вие и ние", направо ме боли, и то много, защото очевидно само аз си знам какво ми е отношението към децата, ама какво пък - нали не изпоприпадвам от умиление при всяка отворила се възможност да се увеличи форумното семейство, ерго мразя деца и имам личен проблем. Трябва да ми се обясни, че съм още зелена и не знам как стоят нещата от живота, но пък а сметка на това всеки би ми пожелал дузина бебета, за да видя какво е, че да се науча и да мина "в другия отбор", за да размахваме пръсти на поредната заблудена душа. Аз = случаен форумец без деца, който си позволява да коментира деца без да му изтичат дъги от устата.
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #36 -: Април 15, 2013, 13:48:45 »

Лично аз не влагам нищо такова, честно, искрено се надявам да не излъчвам такова послание, защото би било супер отвратително, най-малкото доста добре си спомням как на мен надменно са ми обяснявали "ти ще видиш като родиш", и то някакви зелени тикви, дето си въобразяват, че като се мултиплицираш, си хванал господ за гегата. В интерес на истината, както съм си мислела преди Николището, такива са ми възгледите и в момента, слънцето не почна да изгрява от друга посока след като родих. Обаче както и да го гледаш ми се струва нелепо човек без дете да дава акъл на човек, който дискутира второ. Все едно някой, който никога не е имал котка, да почне да ти обяснява на теб, дето си с две, какво смята, че трябва да ти бъде отношението към прибирането на домашен любимец, защото на него му е такова. Принципната ситуация е нелепа, не имането и нямането на деца, животни и кафе.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #37 -: Април 15, 2013, 14:00:32 »

Хепи, какво му е странното като си в сериозна връзка да се пазиш не разбрах? Ти като си в сериозна връзка, да не би да изстрелваш деца на поразия? Страшна логика.

За Паячето - мъжът ти иска ли второ детенце или свърши и после се хвана за главата? Или си на принципа: ако стане, той ще е много щастлив, защото това си е опасна игричка малко. Стискам палци да е това, което искаш, щото за мен е чисто и просто лудост да се рискува така. Здравето пък изобщо не е за пренебрегване, тия ранички, днес раничка, утре раничка, на третия път айде да не казвам. Просто не разбирам как е възможно да имаш едва ли не личен пример колко е опасно и да не се организираш да идеш на лекар.

Корни, тва с караваната ме изкефи много Cheesygrin Нищо безотговорно не може да ме размекне Razz

Не мисля, че планирането на децата поне до някаква степен ги прави по-малко заченати с любов, даже напротив, според мен е много несериозно да се прави дете "каквото стане, после ще го мислим и чак после ще се настройваме психически" и много по-чувствено, когато и двамата знаете, че го искате.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 14:05:38 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #38 -: Април 15, 2013, 14:05:41 »

Никой не ви изпраща никакво послание, нито пък смята, че сте масови убийци на деца. Но успяхте да сравните правенето на деца с любов със семейното планиране на Асан, което е известно, че не е много добро. И защо сте толкова тънкообидни на темата за деца и страстно размножаване? Винаги идвате и започвате да обиждате колко са безотговорни останалите, само у вас има отговорност за 10 семейства.
Ути, хора с ранички под път и над път, не всички са конизирани, недей да драматизираш и да вменяваш на Паячето болести, дето ги няма.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #39 -: Април 15, 2013, 14:06:21 »

Иди да видиш в бгмама колко от тях са конизирани. Раничките си остават ранички ако се погрижиш за тях, ако отлагаш с години не е точно така. Според мен е в пъти по-добре човек да се уплаши и да се прегледа, отколкото да махва с ръка, че не е страшно, докато не стане твърде късно. От преглед никой не е умрял най-малкото.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #40 -: Април 15, 2013, 14:08:26 »

 Cheesygrin Значи, Ути, как си я представяш сега тая работа - той не иска и да чуе за деца, ама свършва вътре, при условие, че доказано може да ги направи от раз? Или пък той не иска, бяга с надървена пишка из хола, а паюна с цялата си слаботелесност търчи зад него и вика ела да свършиш вътре, маймунке мръсна... Какво значи "иска ли", ми щом свършва вътре и знае, че така стават бебетата, сигурна си дава сметка, че шансът е "зад планината или има вода, или няма"...
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #41 -: Април 15, 2013, 14:13:30 »

Едит, Биз, моля те, премести мненията някъде. Извинявам се, от моя "последен секс" нешата тръгнаха в различна посока.. Нека наистина не става причина някой да се сърди, не е на подходящото място този спор. Kiss

Ути, нека го кажа така, защото не искам да говоря от негово име. Не ми е казал в прав текст искам деца още първия път, много се дърпаше от идеята, дори че съм бременна. Факт е, че го имаше онова 50/50 има татко, няма татко. Така ми се е стекъл животът.. За преголямо щастие сега имаме семейство. Можеше да съм самотна майка и щях тук да се оплача. Сега споделям с вас щастието си Kiss Ако забременея пак, отново съм далеч от мисълта, че ще остана сама. Не, случих на човек, разгеле! Дълго го търсех... Дано имаме повече деца, дано сме щастливи заедно Smile Той обича децата, отговорен е. Малко по-рано му се наложи отколкото искаше, сигурно точно защото е мислел (ще има да мисли) с пишката си, но си носи последствията с удоволствие. Не знаете как му греят очите от една нейна усмивка.. Отплеснах се! Фактът, че след като се намерихме, се отпуснахме един с друг и му отпуснахме края (което преди НИКОГА не сме си позволявали с когото и да е. Имам примери за НЕВЕРОЯТНА овулация от сорта, която не съм ползвала по предназначение, а съм мислила с главата си.) си е показателен.

Раничката.. Добре, мислех, че не е нужно да го казвам, но ще го кажа. Не, не искам да родя две деца и да умра от рак. Да ги оставя без майка и каквото и да било. Затова са ми притесненията, да, признавам, завладя ме моментът по неподходящото време. Надявам се да не съм бременна ако раничката ми би ме принудила да направя аборт например.. Защото няма да се поколебая, ще си спася живота.. На някаква цена.. Която няма да е малка за мен, емоционално и лично.. И да, сама съм си го  направила..

« Последна редакция: Април 15, 2013, 14:17:41 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #42 -: Април 15, 2013, 14:16:33 »

Абе паяк, иди утре, виж я тая раничка и стига мисли. За 10 минути работа е!
И да настане размножаване на спокойствие и спокоен живот. Вземам бележка и аз ще ида на цитонамазка.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 14:19:48 от D.Dimitrova » Активен

HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #43 -: Април 15, 2013, 14:16:56 »

Не ми е странно, че хората се пазят. Странно ми е, че се пазят с ОК и презерватив за по-сигурно! Не познавам хора забременели при пиене на ОК по схема.

И пак се говори същото. Никой не отбеляза, че хората така или иначе са си искали второ дете.  
Активен

Моето име е Любов.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #44 -: Април 15, 2013, 14:17:12 »

Няма да умреш от рак, просто не отлагай прегледа, много жени се лекуват дори бременни, няма страшно, просто не отлагай наистина Smile

Иначе другото хубаво ми прозвуча, макар че аз лично не харесвам тоя начин - затваряте си очите и ако стане, ще го мислите...бих искала един ден като правя деца да са осъзнати и желани и от двамата.

Хепи, страх ги е, пазят се, чудо голямо.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #45 -: Април 15, 2013, 14:17:54 »

Добре бе, а защо от една седмица я говорим тая раничка, а ти още не си си отлепила трътката да идеш на преглед? Аз ли да дойда да те заведа? Ммм? Зайче сумист пляска агне Exclamation
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #46 -: Април 15, 2013, 14:19:15 »

Мисля, че най-големият ми принос за благото на форума, е, че намерих тая прословута емотка.  Lol
Активен

HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #47 -: Април 15, 2013, 14:19:43 »

Еми правят им се деца без план, правят си ;)
Активен

Моето име е Любов.
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #48 -: Април 15, 2013, 14:20:24 »Имам цито pap II, взето ми преди месец и половина. Не че е мед и рози, трябва колпоскоп! Ще ида, искам да ми мине цикълът първо. Досега защо не отидох е неясно.. Rolling Eyes
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #49 -: Април 15, 2013, 14:20:44 »

Едното е проява на отговорност, другото липса на такава Cheesygrin Поне по начинът, по който е поднесена информацията.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #50 -: Април 15, 2013, 14:20:59 »

Написах много дълъг пост, ама се отказвам.  Слава Богу, че нормалните жени във форума са повече, с другите просто не искам да хабя нерви (и нямам предвид Паяка) Smile
Много се радвам на хората с деца или дори две, които още мислят и се виждат в повече от една роля.

Сори Паяк, че от твоето споделяне тръгна цялата тема и спор, чакаме след няколко седмици да се похвалиш и знаеш, че тогава какъвто и да е резултатът, вече ще имаш само подкрепа.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 14:24:23 от Korneliq » АктивенHappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #51 -: Април 15, 2013, 14:21:51 »

Избива ме на грубости и затова ще ида да си чета Smile
Паяк, запиши си час за лекар, сериозно!
Активен

Моето име е Любов.
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #52 -: Април 15, 2013, 14:33:10 »

И другите жени не искат да си хабят нервите с теб- фръц:}
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #53 -: Април 15, 2013, 15:10:02 »

Тя Паячето хубаво ще си запише час за колпоскоп, ама при съмнения за бременност силно се съмнявам, че ще и направят пълния преглед. Колкото до бебеправенето, аз лично им се радвам на хората как ей така от нагон си правят бебетата. Някак ми е по-близо до идеята за създаване на дете. Откакто съм и с проблеми пък не само, че им се радвам, ами им и завиждам. Преди и аз да внеса смут и пак да се отплеснем към Хасан и Айшето отбелязвам - говоря за семейства или двойки на семейни начала, които са наясно, че това им е половинката и рано или късно ще създадат семейство заедно. В тази ситуация ми се вижда най-нормалното нещо да се отплеснеш в някой по-така секс и да си направиш бебе.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #54 -: Април 15, 2013, 15:19:40 »

Ами общо взето и това е моята позиция, като в никакъв случай нито отричам другата за планирането, нито я смятам за грешна, напротив, дори много одобрявам. Също така повече от нормално, когато имаш някакви хормонални нарушения, да следиш овулация, да планираш и т.н., не намирам това за суховато, в никакъв случай. Нито за по-ненормален начин да направиш бебе, никога не съм го твърдяла, нито съм го писала тук, никой видях някой да го пише. Използвах думата сухарка за Ути, просто, защото каза, че да правиш бебе с нагон, било тийнейджърско. Все пак и нея я разбирам, защото от край време се знаем и си знаем позициите по въпроса, че тя планира, не обича спонтанности и т.н, просто от време на време се надявам, че в главата й ще проблесне така и нещо като приемане на чуждата гледна точка. Не да е съгласна с това, просто да не бъде наричната малоумна, тийнейджърска, незряла и т.н. Smile
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #55 -: Април 15, 2013, 15:22:35 »

Джулиет, точно затова не бързам. Аз си имам съмненията, чакам да се потвърдят или не след две-три седмици (още след седмица ще си купя тест Cheesygrin)..
Трябва да ми е ясно, съм ли не съм ли бременна, за да ида на лекар специално за раничката. А най-добре с един куршум.. След тестове (или цикъл) отивам, ще се разбере в последствие как, какво и защо..
Само ми е гадно, че ми се помрачава очакването Rolling Eyes Както разказваше Лори, много е гадно да има причина да не можеш да се отпуснеш да се зарадваш на бременност, в моя случай на шанса за такава...

И накрая като ми дойде много ще се смея как говоря за нероден Корнетко Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #56 -: Април 15, 2013, 15:35:56 »

Бизет, ама ти май не хващаш разликата между "чука ми се, вкарвам го, еееееее стана белята, щот ми беше много хубаво, за да го извадя" - за мен това е дефицинията на нагон - някакво идиотско, животинско поведение, а сме големи хора все пак, не правим нещата като животните, нали така?

А иначе като решиш да правиш бебе, то пак си има нагон, ама не е основният двигател. Сега разбра ли какво имам предвид Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #57 -: Април 15, 2013, 16:20:16 »

ох, не се ли изморявате накрая на един спор да дъвчем едно и също, на мен някак на един етап ми писва Smile))

Това, което са написали Биз и Джул е друго някак си, даже на Паяк неродения Корнетко не е толкова фатален, но на чисто теоретично ниво се разпених аз поне, сетих се и за едни стари спорове и т.н. Иначе много по-готино е да стават спонтанно нещата, не мисля, че някой мечтае да забременее с термометъра в ръка.  Но и другата крайност, айде юруш без да мислим, не ми допада.
АктивенЛора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #58 -: Април 15, 2013, 17:32:30 »

Спорът тъкмо позатихна и Катрин яхна метлата  Cheesygrin Кат, много силно впечатление ми прави, че всеки път като се обсъжда подобна тема, се включваш изключително разпалено, почваш да нареждаш за мразене на деца, за пренебрежение, високомерие, за някакви лагери....абе засягаш се от неща, дето изобщо ги няма, направо не мога да си обясня защо така преувеличаваш. Къде видя някой да казва, че не искате деца, че мразите деца и въобще всички неща, които са едни и същи всеки път. Не ми се вярва да имаш комплекс по темата, както аз имах, все пак това дали имаш деца в случая си е лично твое решение, не стечение на обстоятелствата. В началото просто ми беше любопитно, обаче вече като видя какви сте онеправдани хейтъри на деца и ви гоним с кръстове и светена вода из форума, откровено се дразня. Защото реално ти поставяш нещата на "вие и ние". А това "ще видиш като ти се случи"...ами тука и Феята, и всички майки се убиха да повтарят как и те преди са се дразнили на това, а след това са видели колко е вярно и че наистина едно е да говориш на теория, съвсем друго да го изпиташ, все пак говорим за нещо животопреобръщащо. Слушай старите като ти казват, вярно е  Big grin Пък и аз съм на позицията на Ути, не толкова крайно, защото също разбирам момента с "ако стане, няма да го върнем, даже ще сме щастливи", обаче някак не се почувствах като човек, който мрази деца, ерго не знам си какво  Cheesygrin

А след това:
Аз = случаен форумец без деца, който си позволява да коментира деца без да му изтичат дъги от устата.
направо очаквах да пуснеш нова тема за старите моми с котки  Lol Няма нужда от такава драма, пак ти казвам, преувеличаваш много, аз поне не видях никой тук с такава позиция, за каквато говориш. И го казвам не за друго, а защото не искам да се чувстваш обидена от несъществуващи неща и да се разочароваш от хора, които нито са имали това предвид, нито имат такова мнение за теб.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #59 -: Април 15, 2013, 17:44:45 »

То да бях само аз, нали, иди-дойди, ама редовно сме и аз, и Ути, и Корни, обичайните заподозрени. Ако не е отправено директно към теб, просто няма как да го усетиш и разбереш това отношение. Не мисля, че драматизирам, даже в конкретния случай просто се намесих, за да защитя Ути, понеже видях накъде отиват работите. И то всеки път става, ми да я пожалят малко тая жена, защо трябва всеки път да се изтъква "Ти явно имаш проблем с това, и ти ще видиш като ти се случи" все едно ако нямаш деца, нямаш право на мнение, понеже не си видял още. Ми... съжалявам. Щом съм обидена, повярвай ми, има за какво. И то не е от вчера и от днес това. Няма да цитирам никове и мнения, за да не стане голямата интрига, но съвсем не ми е безпредметно отношението в такива спорове и никак не се засягам напразно. И то не е понеже имам комплекс/проблем, ама карай, все тая.  Rolling Eyes
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #60 -: Април 15, 2013, 17:57:06 »

Ама не е и приятно да ти слагат думи в устата и да ти се обиждат хора, които изобщо си нямал намерение да обидиш. Просто имам чувството, че всеки път по инерция ги пишеш тези неща, без да се замислиш много какво е написано преди това, просто като видиш темата и ти се отключва нещо. Защото в случая хората съвсем добронамерено се опитаха да споделят личен опит (Бизар колко беше дипломатична не е истина, аз щях да реагирам по-остро на Ути), а веднага се прие като някакво надуване, щото видиш ли ние имаме деца и знаем какво е. А конкретно по темата, както Галка обясни вече, наистина ако нямаш деца, трудно ще си представиш позицията на Паяка, на Бизар и т.н.

И още нещо има - защитаваш Ути всеки път, но не си била от другата страна на нейната барикада - ей тва вече е брутално усещане  Big grin

Както и да е, искрено се надявам да нямаш повече такива поводи за реакция, защото не вярвам да има човек, който да ти приписва наистина всички неща, които изреди в предните си постове.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #61 -: Април 15, 2013, 18:04:38 »

Да, и аз щях да напиша, че някак си в подобна тема изведнъж се намесва едно "ние без деца Ути, Катрин и Корни", когато никой не е засягал хората без деца, просто си коментираме по някое мнение и не разбирам защо сами се поставяте в такава групичка. То не само Катрин, и Корнелия така го написа. Ами дипломатична съм, честно казано уморих се да се дърля разпалено, новият левъл, който се опитвам да достигна е с малко думи, премерени и то, хората да ме разбират, ама не ми се получава нещо.
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #62 -: Април 15, 2013, 18:08:36 »

Едва ли някой е искал да те обиди, но винаги като има такава тема и идвате, мятате се, обиждате се, фръцкате се, давате не мнение,а акъл и конкретни препоръки за социално поведение. Накрая сте обидени, защото не са приети. Все едно да да ти обясня аз нещо за граматиката в румънския език, което съм прочела в интернет. т. е никакви понятие нямам, но искам да взема отношение, че и да ме послушаш. Никога преди не съм знаела какво се крие зад думите "като родиш, ще видиш", но наистина има какво да се види, някакви неща даже дето не си предполагал, че стават. И го казвам, не защото е много специално да си родител и тралала, а за да не се обиждате за неща, които няма как да се обяснят,ако не се изживеят.
Начукахте канчето на Паяка, а аз си мисля, че поне половината от форумните деца са леко непредвидени, появили се с лежерен план. И защо не обясните на Лора за нещата от живота, как с ясното съзнание, че и предстои такава операция забременя.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #63 -: Април 15, 2013, 18:25:25 »

Оф, Ди, ти пък какво се правиш не неразбрала, много ясно, че ако си се борил със стерилитет, ще си мега гига супер щастлив да забременееш ако ще детето да е дошло в най-неподходящия момент, аз ли трябва да ти го обяснявам това? Никой не говори за това.

Става въпрос за това, като имаш възможност да прецениш сега ли е моментът, да го направиш, а не да действаш и после да мислиш, щото учудващо, но не винаги спонтанните неща завършват добре.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #64 -: Април 15, 2013, 18:31:52 »

Ми тя темата поначало не беше за децата и имат ли те почва у нас, беше за предпазването от бременност, ако не ме лъже паметта, понеже Паячето си сподели последните преживявания и смесените чувства. Така че не виждам какво пък чак толкова има да не му разбираме, аз дори нито съм давала сравнения, нито съм окачествявала някого като някакъв, просто като страничен наблюдател се издразних накъде отива темата. Значи явно не трябва да се обиждам, обаче като преди някой и друг месец си направих ироничен майтап с това отношение "Ти не разбираш от деца, така че си трай", изведнъж половината форум се тръшна обиден, почнаха да се сипят определения като "стари моми" и реплики а ла "заради такива като вас не смея да си пиша в темата на детето" и изведнъж какво - оказах се злодей. А по тая тема ако Паячето нямаше здравословен проблем и не беше споделила, че все пак разумът и говори, че не му е моментът, щях да и пожелая успех с резултатите от "начинанието" и да тръпна в очакване какво е станало. Обаче от нейните разсъждения тръгнаха едни по-общи разсъждения за тая ситуация изведнъж - опа, вие не разбирате какво нещо е майчинството... Съжалявам, ако ви звуча неадекватно, явно е така, явно само в моята глава нещата са доста навързани и си го водим тоя спор с почивки от по няколко месеца, така че да ми държи влага от последния път.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #65 -: Април 15, 2013, 18:32:46 »

Всъщност мога да кажа, че през последните години като съм говорила с хората, второто дете с малка разлика, на около 60-70% е било случайно, но пак казвам - когато е вече в семейство, с дом, вече изградени условия за деца и т.н., изобщо не мога да го считам за някакво супер непланирано, безотговорно и т.н. действие. Нещо като да си се натъпкал с кюфтета и да изядеш спонтанно още 2, въпреки, че си искал да спреш на 4.

Всъщност, Катрин, много си права. Просто живееш в някакъв спор отпреди няколко месеца и се включваш много неадекватно. Чак се облещих сега на това за старите моми и откъде го измисли, но последното ти изречение ми даде известна яснота.
Активен

HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #66 -: Април 15, 2013, 18:35:09 »

Айде и аз да се изкажа, защото в последно време някакси не участвам в дебатите ви и се чувствам малко като страничен зрител.

Като спорех съм била често от тези, на които им се казва "ще видиш" и много ме е дразнило това, защото има неща, за които можеш да имаш позиция и без опит. Принципно аз бих забременяла планово, а не спонтанно като Биз и Паяка. И сега ще си призная, че когато Биз забременя много я мислих и се страхувах, че може да е прибързано и че може да не се развият нещата добре. Имах предрасъдъци, но ето, че днес имаме и Бояна и семейно щастие. Явно ще видя!

Сега четейки този спор и един предишен виждам нещата от друг ъгъл. Имам чувството, че се разви у не-майките един комплекс "ще видиш ти" и съответно всеки път още в самото начало се започва една яка офанзива с неподходящи примери(Асан) и твърде много сложени думи в устата(в случая, че паяка примерно си прави детето заради нагона). Аз пак съм си на същото мнение- ща си правя дете планово, 5 години съм с този човек и ползваме презервативи. Обаче усещам една агресия, крайни мнения за чужди съдби, квалификации и тесногръство, които не ме кефят. Ясно, че е хубаво да има различни мнения и дискусии, но нека е някак на по-високо ниво.

Ясно, че никой никого не иска да обиди нарочно, но отстрани става малко хардкор.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 18:40:46 от HappyHeart » Активен

Моето име е Любов.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #67 -: Април 15, 2013, 18:48:06 »

Както вече казах не всяко спонтанно нещо е прекрасно, нали скоро гледахме линк за едно семейство, много щастливи, много се обичат, имат 5 деца и нямат ток от 3 години...Не става само с любов и желание.
Иначе много ясно, няма аз да им гледам децата, който ги е правил, да му мисли, просто дискутираме.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #68 -: Април 15, 2013, 18:51:35 »

Ние хубаво дискутираме, няма лошо. Ама я изкарахте Паячката 16 годишно животно с нагон, нали? Не мисля, че тя е тръгнала по пътя на това семейство, за да се правят крайни сравнения отново.

А и в същия ред на мисли- не всяко спонтанно нещо завършва зле.
Активен

Моето име е Любов.
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #69 -: Април 15, 2013, 18:56:36 »

Е, Ути, а дали не може да дискутираме пък по темата? Не виждам твоят пример какво общо има.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #70 -: Април 15, 2013, 19:01:49 »

Е как какво общо има, и техните деца са правени очевидно без да се правят сметки, а само с желание.

Паячето си иска дете, то ми е ясно, ама мъжът ѝ, дето не знае 50/50 какво му се прави, да си свършва така на воля, айде да не казвам. Със сигурност не ми звучи супер отговорен, не и в такъв момент.

Хепи, ти секретарка ли ѝ се водиш, че обобщи точно какво сме я нарекли, нали се сещаш, че тия неща не са лично за нея, или просто така си дуднеш? Щото не тя написа обиден пост, а ти вместо нея.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #71 -: Април 15, 2013, 19:02:11 »

Който прави деца с малка разлика има най- голямото съзнание какво прави т.е абсолютно му е ясно какво предстои- не е забравил,нито бременността, нито раждането, нито малкото как се гледа. И щом предприема този риск, значи наистина дълбоко в себе си е убеден, че ще се справи и емоционално, физически, финансово. Гледането на бебета не е само финансово, то е и много физическа работа. Емоцията да приемеш новия човек в душата си, защото майката е обсебена от своето бебе и се чуди как да раздели вниманието с ново. Тоест цялата работа не е "двама се е...ли и станало". За мъжете също е доста натоварващо от всякъде, така че ако някой не е готов да става пак татко ще си го върже на фльонга и няма да даде да се отвори дума.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #72 -: Април 15, 2013, 19:03:46 »

Абре, Ди, аз забременях преди да разбера за операцията, недей тъй, не бих си причинила такова чудо доброволно  Lol Даже изрично после говорихме, че спираме с всякакви опити, даже още не бях правила биопсията, а само заради високото тсх. И се радвах като невидяла на отрицателните тестове в началото. Грях ми е на душата просто това дете при какви обстоятелства се появи как беше прието  Unsure

Иначе и аз като Хепихарт приемам такива неочаквани новини с малко смесени чувства - хем се радваш, хем ти е едно такова тегаво и притеснено. Особено ако личната ти позиция е "оле, ако забременея с 6-месечно бебе на ръце, ще се гръмна", както е при мен  Lol Но няма да търгна да хокам някого, че е безотговорен и мисли с оная си работа де.

Сега като казах "смесени чувства", се сетих за един приятел, на когото тия дни предстои да се родят близнаци, а има едно детенце точно на възрастта на Дани. Преди няколко месеца като съобщи новината, изречението му беше точно "сега разбрах какво означава смесени чувства"  Lol
« Последна редакция: Април 15, 2013, 19:10:03 от Лора » Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #73 -: Април 15, 2013, 19:09:09 »

Ами, Ути, поне на мен ми се струва, че говорим за конкретни случаи или подобни ситуации. Аз не приветствам ръсенето на деца просто така от любов, и то по много, без условия. Защото ви скастриха за примерите с Асан и вие минахте политически на такива с българи, но долу-горе при същата ситуация - много деца, без ток. Еми просто не говорим за това, или просто говорим на други езици, не знам. Като казвам спонтанно, мисля, че се подразбира, че не става въпрос за безразборно, а за все пак в съответствие със ситуацията.
Активен

HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #74 -: Април 15, 2013, 19:11:05 »

Ути, когато започнеш да квалифицираш постъпките на хората и да се държиш безкомпромисно с тях е нормално да очакваш нещо подобно от хора, които не са с твоето мнение. Приеми го и не бъди засегната.

Знам, че си с твърд характер и си често безкомпромисна, но винаги съм мислела, че ще станеш по-мека с години и опита. Не съм очаквала, че ще стане обратното. Съжалявам, че съм толкова директна, ако това те засяга толкова, но го казвам с добри помисли. Не ти се заяждам. И да ми казваш, че дудна и да не ми казваш- все ми е тая, ако не разбираш защо го пиша това. Съхрани се. Твърде много агресия има в тези спорове. Крайностите никога не са печеливши. За спонтанните неща не съм така сигурна.
Активен

Моето име е Любов.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #75 -: Април 15, 2013, 19:15:58 »

Бизар и Ди, не съм много убедена за мъжът ѝ колко точно планирано ги прави тия неща, предвид Ади как стана на третия месец от връзката им. Cheesygrin Което се разви прекрасно, ама можеше и да не стане така, нали?

Хепи, не ме засягаш, не виждам защо трябва да ставам по-мека с годините, напротив, все по-малко търпение имам. Razz Не съм агресивна, пряма съм просто.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #76 -: Април 15, 2013, 19:44:57 »

Един пресен татко,ако не иска деца ще стане и ще свърши в другата стая. Просто като се сети как крещи бебето от колики и зъби, как идват баби на талази, как не излиза никъде спокойно, как жена ми рошава и с немити зъби обикаля нервно апартамента т.н. Какво лошо има в това, че Ади е станала на третия месец от връзката?
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #77 -: Април 15, 2013, 20:14:35 »

Нищо лошо няма, просто не можеш да ме убедиш, че тогава е свършил в нея, щото точно за тия неща е мислил. Както и сега, плющял си е кротко, докато е претеглял наум дали повече иска дете или рошава жена и се е решил. Пхфа!
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #78 -: Април 15, 2013, 20:18:18 »

Е, то е ясно, че сега ще кажеш, че нищо лошо няма, след като в момента летят от щастие. Ако се беше случило на мен, щях да направя аборт със сигурност, говорили сме го с мъжа ми като решавахме в началото как ще се пазим, даже беше доста след 3-тия месец. Не казвам, че и това е правилно и даже много се радвам Паячето, че толкова спокойно реагира и така смело, с отворени сърце и душа прие всичко. Но за много хора наистина би било безумие такова развитие на нещата, хора като мен и Ути, за които е абсурд да действат така спонтанно и необмислено и които не могат съвсем да го разберат тоя неистов нагон за размножаване.

Ут, стига го нарежда така тоя мъж, чак на мен ми е неудобно вече.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #79 -: Април 15, 2013, 20:56:29 »

Е какво да кажа иначе Лори??? Cheesygrin Аз също щях да направя аборт със сигурност.

Не го нареждам него специално, просто едва ли НЯКОЙ мъж на третия месец е правил дете умишлено с много любов Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #80 -: Април 15, 2013, 21:06:18 »

За Ди беше това, тя пита какво лошо има, просто с теб сме писали по едно и също време Smile
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #81 -: Април 15, 2013, 22:30:23 »

Предлагам темите вече да имат и визуално представяне, нещо като аватар за темата. Ето за тази: Lol

ами тука и Феята, и всички майки се убиха да повтарят как и те преди са се дразнили на това, а след това са видели колко е вярно и че наистина едно е да говориш на теория, съвсем друго да го изпиташ, все пак говорим за животопреобръщащо. Слушай старите като ти казват, вярно е  Big grin

Точно същото искаше да напише Феята отново Smile

Ама аз знам кога ще е весело - Ути, Кат и Корни като започнат, подобно на мен, да питат за кърмене, акане и цедене Cheesygrin С такова неудобство съм чела отговорите на момичетата, на които преди съм се дула, че мога да си имам мнение, какво като нямам деца!

Мнението ми за първо, второ, трето дете, аборт и безрасъден секс съвпада с това на Лора.
Докато четях за пича с едно дете, чакащ близнаци и наетправих така Shocked, тоест разширих очи и не защото го съдя, а защото след първоначалното "уау, колко готинооо" започва да ме завладява именно това смесеното чувство и да нахлуват въпросите...

И последно - намирам, че прекалихте с Паяка. И тези, които я "защитавахте", и Ути. Гворите от нейно име и давате оценки как си е направила детето и защо. Излезе все едно знаете по-добре от нея или нея я няма тук да ни каже тя как ги вижда нещата, ами трябва някой по-ясно да обясни...
« Последна редакция: Април 15, 2013, 22:52:20 от Fei4ka » Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #82 -: Април 15, 2013, 22:57:43 »

Ми тва е, щото винаги споровете тръгват от един пример и после някак не можеш да излезеш от него.

Сори още веднъж, Паяк  Kiss

Фей, тая картинка ме накара да си изплюя виното - много, много точно! Lol
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #83 -: Април 15, 2013, 23:03:54 »

Ама аз никога не съм отричала, че ще стигна до този момент и ще бъда повече от щастлива да си споделям вълненията с вас, сигурно вие ще сте първите хора, които ще научат като се забебя.  Razz Въобще не знам откъде ви хрумва, че се дуя и се правя на велика по бебешките въпроси Razz Просто искам равноправие в отношението...
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #84 -: Април 15, 2013, 23:17:36 »

Ми видях я във Фейса и викам, а!, това е за оная кокошата свада Lol

Кат, не че се дуеш/те, но като почнеш да питаш същите тези хора, на които до вчера си подскачала, че си имаш мнение, нищо, че нямаш дете, за това как да си оправиш запека на бебето (примерно) и ти е нудобно, разбираш ли? На мен ми беше много неудобно преди какви разпенвания съм имала на Бизар, Лора...
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #85 -: Април 15, 2013, 23:27:47 »

Никога не сме се карали за типично бебешки неща, Фей, като запек и такива подробности. Спорим за общи неща.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #86 -: Април 16, 2013, 10:14:29 »

Аз ще се опитвам вече да избягвам тази тема, защото в съзнанието на хората се развива един ужасна гротеска като мой образ, много далеч от реалността...
Иначе в момента съм на вълна голям страх от бебета, ама това по други причини и няма общо с тази дискусия.
АктивенHappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #87 -: Април 16, 2013, 10:24:18 »

Сънувах, че си имам бебе. но беше някак междудругото. Нямаше мъж около мен. Обадих се на братовчедка ми да й го покажа колко е сладко. Беше много мъничко, като недоносено, нямаше косичка,  крехко и църкаше тихичко
Активен

Моето име е Любов.
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #88 -: Април 16, 2013, 21:59:25 »

Аз винаги сънувам кошмари как му клатя нестабилната глава и се събуждам вир вода.

Не мога да си спомня дали съм влизала в горещите спорове, сещам се, че Бизар ми обясни едно време за тия импулси и нагон, май го разбрах тогава, повече не ме е мъчило и замисляло. Иначе и мен си ме дразни като започне да се пише така - тип ще видите, ама от друга страна като гледам колко много се промениха майките и като си представя да си имам свое и си мисля, че няма начин да не избухна яко, да стана супер досадна и да се променя много. От другата страна, тук и сега конкретно, спорът си беше за планирането, и ето един пример - Лора, която си казва, че и сега е за планирането и не ги разбира много нагоните и импулсите, тоест си е същата, както и преди да роди първото си дете, та не знам в случая колко е важно да си майка, за да си от отбора на планиращите или импулсивните. Smile
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #89 -: Април 16, 2013, 22:08:50 »

Специално за отборите - то или си такъв, или не си, наистина няма кой знае каква промяна след като родиш. Просто преди да имаш дете, някак обмисляш всичко по-прагматично и логично, докато сега по-добре мога да разбера тези импулсивните, защото вече съм запозната и с огромния емоционален момент, който наистина трябва да си го изживееш, за да го разбереш - като влюбването, например.
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #90 -: Април 16, 2013, 22:20:53 »

Аха. Smile

Исках и още нещо да кажа, за тия много драматичните постове, как бездетните излизат черни в тия теми и т.н., тая заблуда не знам откъде тръгна, но е ебати простотията, повечето имате хиляди постове, прочетени от народа тук, сигурно имате живи приятели, които са слушали по-малко приказки от вас и познават по-слабо вътрешния ви свят, наистина ли някой може да реши, че другите ще го определят от едно мнение, че би си планирал бебето и ще се абстрахират от всичко друго хубаво и лошо, което е сътворил, от цялото му творчество, много ме дразнят такива глупости, може би конкурират "ще видите" от майките и възрастните хора.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #91 -: Април 17, 2013, 10:45:01 »

Фата, това ако беше за мен, имах предвид само, че понякога колкото повече се обяснява човек, толкова по-объркано става и по-грешна представата. Затова реших да спра да коментирам, защото остава криво впечатление, което не съм искала, но така се получава. Изобщо не мисля, че има лагери и специално отношение, има го от единици хора в единици постове, а не масово. Тъй че поне аз не съм имала предвид, че цял форум ще ме има за черна или каквото там казваш, то почти нищо лошо не съм казала даже този път, вижда ми се нормално човек да предпочита планирано бебе с избран човек.
Активенpaiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #92 -: Април 17, 2013, 11:30:07 »

Само едно имам да кажа след толкова спрягане на ника ми ... Благодарна съм и адски щастлива, че нямам бастун в задника Wink Който както иска да го разбира, да се обижда, да ходи да се снима Razz Kiss

Добре че не мисля, а и мъжът ми. Благодарение на това си имам понастоящем едно малко киселяче с поникващ зъб Wub
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #93 -: Април 17, 2013, 12:54:18 »

Eхааа и зъбче! Браво!
Активенpaiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #94 -: Май 11, 2013, 17:17:30 »

Надявах се след днешния преглед да пиша в по-долния раздел, но засега ще се огранича до тук, защото съм с повече въпросителни отколкото при отиването ми на лекар..
И така, след като споделих с вас за "гафа" и поспорихме доволно Kiss реших все пак да започна да пия фолиева киселина, за всеки случай. Две седмици по-късно, т.е. на 28мия ден цикълът ми не дойде, нито на следващия, нито на по-следващия. Взех си един тест и той показа много бледа втора черта.. После отидох на село и там отново си направих тест след 4-5 дни, който отново беше положителен с малко по-ясна черта. Нещата си добиваха очертания вече, със страховете му, притесненията и прочие. Споделих само с мама и една съфорумка любопитна Razz Kiss Kiss Kiss, както и с мишо, естествено.
Върнахме се в София и на 7ми срещу 8ми през нощта прокървих с ярко розова кръв, а в следващите дни понякога се явяваше леко зацапване, но истински цикъл така и не дойде.
Днес бях на лекар, гледа ме с УЗ, без вагинален преглед и каза следните неща - ендометриумът изглежда по-скоро като за бременност, отколкото пред цикъл. След малко търсене "се визуализира малък плоден сак с вид по-скоро на псевдо сак, без типичната ехографска находка. В него не се визуализират плодни субстанции и жълтъчно мехурче. Двата яйчника двустранно са с нормален вид, трудно се преценява жълто тяло. По тръбите не се визуализират формации. Малко течност в Дъгласовото пространство." Преписах нейното писание дето ми е дала заедно със ехографските снимки. Каза, че плодния сак не е типичното за тези г.с. (сега като се загледам в снимката си ми харесва пък, че се вижда и едно маааааааалко нещенце от едната страна... Rolling Eyes) Говори ми за ектопична бременност, макар че тръбите и яйчниците изглеждали добре. Каза, че кървенето и липсата на типичен плоден сак са възможност за биохимична бременност (май) и ще трябва да се проследява динамично, заради опасността, която би представлявала. Ако нямам кървене и болки ще ида отново в петък, ако имам предполагам в първия възможен ден. Предписа ми ф.к. Още като се прибрах преди малко открих, че зацапването отново се е появило и леееко се е усилило. Днес и утре ще се следя и ако продължава ще ида още в понеделник. Досега не съм имала болки, сега тази откакто ги спомена и току ме пристегне хипохондрията Lol
И така.. Някак, като споделя тук и нещата ще си дойдат на мястото, зная! Smile Просто имах нужда да споделя, да чуя кой какво би имал да каже, различен от мама и мишо.
Някак ми е странно, не само че след прегледа нямам повече яснота, ами и притеснението ми се увеличи. Unsure

п.п.
четох за дъгласовото пространство, че "Дъгласова кухина го наричат още, зона в малкия таз. При спукване на 2-сантиметровото мехурче, наречено фоликул, се отделя течност, която се излива в тая кухина и се абсорбира постепенно от околните тъкани. Щом в кухината се вижда течност, значи се е изляла там наскоро - това е един от признаците за определяне на настъпила овулация чрез ултразвук."
Сега освен да си стискам палци за късна овулация, кървене при имплатация и затова да е малко сакчето. А не да се филмирам!
« Последна редакция: Май 11, 2013, 17:26:29 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #95 -: Май 11, 2013, 17:37:31 »

Ъх, Паяче, егати филма, стискам палци!
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #96 -: Май 11, 2013, 17:57:46 »

И аз стискам палци всичко да се нареди!

Защо не си пуснеш едно кръвно изследване на чхг? Ако е кух плоден сак, ще покаже по-малки стойности и ще разбереш по-бързо какво е положението. А за късната овулация - вие след това имали ли сте още рискови контакти?
Кървенето при имплантация го имам аз всеки път - то е еднократно и е само едни точици, не продължава примерно цял ден, поне по принцип е така, може и по друг начин да се проявява, не знам... По-скоро такива кървенета са свързани с някакво хормонално нарушение, нисък прогестерон или нещо такова, отлепване на плодния сак...

Оф, просто много ми е познато всичко и дано дано да се окаже нещо безобидно!
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #97 -: Май 11, 2013, 18:11:20 »

Друго, препоръча два кръвни теста за нива на HCG, сигурно още утре ще ида в Медива, защото днес и утре са до 19ч, сега няма да се юрна с Адата...
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #98 -: Май 11, 2013, 18:12:29 »

Паяк днес е късно, в понеделник росна прясна пускаш ЧГХ кръвен и казваш колко е, след 48 часа пак пускаш ЧХГ, упражнението е около 30 кинта, но ще даде отговор на въпросите ти. После ще ти честитим с радост:}Ако имаш болки и притеснение винаги може да идеш по спешност в МД или Шейново. Стискаме палци да се появи, я кажи да сметнем коя г.с и, струва ми се много рано.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #99 -: Май 11, 2013, 18:35:09 »

Последна М на 31.03, т.е. в момента съм 5г.с. + 6 дни.. Не е чак толкова рано. Миналия път се видя и по-рано плоден сак, че и два даже Rolling Eyes
Ще ида в понеделник и после ще кажа. Притеснено ми е за жалост доста, колкото и позитивно да мисля.

п.п.
зацапването продължава, даже ми се струва засилено и по-червенеещо. Извинявам се за описателността. Май май още в понеделник ще ходя да ме видят.
« Последна редакция: Май 11, 2013, 18:45:04 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #100 -: Май 11, 2013, 18:44:45 »

Да, на хубав ехограф,амане коремен,а другия, трябва да се види сакче и жълто тяло. стискам палци да се разсея бързо облаците и да се зарадваш.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #101 -: Май 11, 2013, 18:47:07 »

Вагинален ехограф беше. Не се видяха. Зацапването продължава и  е по-силно от вчера например..
В момента се надявам да е спонтанен аборт, а не извънматочна. Честно казано спрях да се надявам вече на друго.
« Последна редакция: Май 11, 2013, 18:51:08 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #102 -: Май 11, 2013, 19:25:37 »

Ох, Паяче, дано всичко да е наред!  Unsure
Активен

deni_4ka88
Newbie
*
Публикации: 456« Отговор #103 -: Май 11, 2013, 21:32:19 »

Паяк,дано всичко е наред и скоро да се включиш с добри новини  Clover Clover Clover
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #104 -: Май 11, 2013, 21:56:17 »

Паяк, :*
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #105 -: Май 11, 2013, 22:02:29 »

Ох Паяк  Kiss
Дръж ни в течение, а ние стискаме палци за най-благоприятното развитие. Направо не знам какво да ти кажа  Rolling Eyes
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #106 -: Май 11, 2013, 22:18:40 »

Паяче Unsure Стискам палци да си добре!
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #107 -: Май 11, 2013, 22:54:10 »

Благодаря ви, много сте мили. Kiss
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #108 -: Май 12, 2013, 13:58:44 »

Паюне, с теб съм духом!
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9228« Отговор #109 -: Май 13, 2013, 10:32:16 »

И аз стискам много палци за най-доброто развитие и да кажеш нещо позитивно след прегледа днес  Kiss
АктивенJustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #110 -: Май 13, 2013, 11:11:37 »

Паяк, нямам търпение да разбера какво е станало на прегледа, дано всичко се нареди и е нормално... Kiss
Активен


Catherine
Newbie
*
Публикации: 7794


Heart follower


« Отговор #111 -: Май 14, 2013, 21:29:21 »

Паяче, всичко наред ли е?  Unsure
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #112 -: Май 15, 2013, 22:21:09 »

Щом не пише ... Clover
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #113 -: Май 17, 2013, 10:17:45 »

Да се отчета, че получих доста запитвания вече и да не ме мислите  Kiss
Днес бях на лекар, каза, че почти съм се изчистила, но трябва да ида в понеделник контролно, за да види дали ще ме праща в МД за абразио. Кървене получих още в неделя, като цикъл и без болки, но с "екстри".. И така, честит ми спонтанен аборт... Rolling Eyes А беше започнало да ми става и лошо вече.. Надявам се да не се наложи абразио, упойки и глупости.. И се надявам никога повече да не ми се случва това. Макар че вече всяка потенциална/предполагаема следваща бременност ще е белязана от притеснения..
И така, не ме мислете, всичко ще бъде наред, от следващия цикъл сигурно ще започвам ОК и следващото бебче ще си го планираме за след като си изплатим колата Cheesygrin
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #114 -: Май 17, 2013, 10:43:29 »

Горканче  Unsure Дано никога повече не ти се случва  Kiss
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3564


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #115 -: Май 17, 2013, 10:45:07 »

В рамките на един месец, ти си четвъртата млада, здрава жена, от която научавам, че е направила спонтанен аборт. Какво е това чудо, какво го предизвиква, не знам просто.

Стискам палци всичко да е наред!
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #116 -: Май 17, 2013, 11:05:41 »

Целувки!
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #117 -: Май 17, 2013, 12:47:22 »

Паяк...колко познато ми звучиш...Всичко ще е наред Kiss Прегръщам те.
Активен

deni_4ka88
Newbie
*
Публикации: 456« Отговор #118 -: Май 17, 2013, 13:17:56 »

Гушкам те
Активен


Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #119 -: Май 17, 2013, 13:26:32 »

Аз си отдъхнах, че не е извънматочна, макар че беше много малко вероятно.

Паяк, с теб сме, браво, че толкова мъжки понесе всичко. Абразио едва ли ще се наложи, не се притеснявай за това.

Виви, изобщо не е толкова необичайно, най-вероятно в случая е било кухо яйце (което си помислих още в началото, когато паячето каза, че втората черта е по-бледа дори след закъснението - при мен и двата пъти беше така), а това се случва много често, повечето жени сигурно така и не разбират, понеже им идва преди да са си направили тест, а и толкова ранният спонтанен аборт не е много по-тежък от обикновен цикъл. Лекарите въобще не му се впечатляват, чак малко ме е яд, че подхождат като към нещо рутинно и масово, все едно нищо не е станало.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #120 -: Май 17, 2013, 14:31:28 »

Нямаше как да не го понеса мъжки, защото Адето реши да вдигне 39.3 Т да повръща и да е с разстройство.. Няколко дни тя ми бе главната грижа, а за себе си само констатирах, ок, нямам болки, нещата протичат рутинно, в петък съм на лекар и няма да го мисля.
Пуснах 2-3 сълзи още първата вечер на зацапването преди да ида на лекар и да пиша, защото подсъзнателно още тогава знаех, че няма да го бъде. Както знаех, че съм бременна и че Ади ще е момиче Lol

Истината е, че оттук насетне ще си имам едно наум.. Малко ми е тъпо, защото ако ще си водя сметка, вече имам едно загубено близначе (пак в много ранна седмица) и един спонтанен аборт.  Rolling Eyes

Много благодаря на всички!!
« Последна редакция: Май 17, 2013, 14:34:00 от paiachka » Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #121 -: Май 17, 2013, 14:33:33 »

Има една теория, според която тялото на жената изхвърля плода, ако нещо не е наред, или ако е кухо яйце, така че със сигурност така е трябвало да стане, не задълбавай в тежки размисли.
Активен

PPP
Newbie
*
Публикации: 2681« Отговор #122 -: Май 17, 2013, 14:49:42 »

Паячка  Clover Kiss
Активен
alivera
Newbie
*
Публикации: 3932


Streets of my life


« Отговор #123 -: Май 17, 2013, 14:54:30 »

Спайдърче, радвам се че все пак нещата не са били по сложни. И дано, дано ти се размине без абразио.  Clover
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #124 -: Май 17, 2013, 15:34:17 »

Паяче, и аз като Лора да кажа - добре че не е извънматочна. Сигурна съм, че няма да се наложат допълнителни манипулации. А ти гледай бързо да се отклониш от посоката на мислене, която си поела в момента, за изгубените ембриони, защото това до нищо добро няма да доведе.
Стискам ти палци за бързо възстановяване!
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #125 -: Май 17, 2013, 16:30:13 »

Да, права е Жулиет, така погледнато звучи много сдухващо, но реално това са били (най-вероятно) празни плодни сакчета, малфункция някаква. И мен ме жегва нещо сега като в документите на консултациите ми попълват "четвърта бременност", но реално нито съм загубила деца, нито нещо, което е щяло да бъде дете. Само остават тези страхове при следващи бременности, но все пак вече е доказано, че забременяваш лесно и успешно и правиш приказни деца, така че горе главата Smile
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #126 -: Май 17, 2013, 16:36:37 »

Лор, аз го казвам, защото аз самата съм с извънматочна и знам докъде съм се докарала с тоя начин на мислене и знам, че човек изобщо не трябва да започва да мисли така, защото после трудно се спира.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #127 -: Май 17, 2013, 16:42:11 »

Може ли да споделиш за извънматочната, че малко ми е мъгла там - какви са симптомите, как се открива навреме? Знам, че се отстранява оперативно (с лапароскопия ли?), но как - реже ли се част от тръбата или само ембриона се вади, или зависи от степента на развитие?
Много съжалявам, че ти се е случило, на мен това ми е голям страх, откакто ме бяха наплашили със съмнения за такава и като видях лекарката ми как се паникьоса, откачих и аз.
Активен

JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #128 -: Май 17, 2013, 16:56:33 »

Наистина добре че не е извън маточна, и това което Гал е казала е много правилно...организма си знае Smile Паяк радвам се че си добре, а малката Ада как е?
Активен


Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #129 -: Май 17, 2013, 17:07:52 »

 Паяк, гушни си Ада и горе главата!
Активенjuliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #130 -: Май 17, 2013, 17:42:59 »

По молба на Лора споделям, но предупреждавам, че нищо хубаво няма да кажа, та който е по-плашлив да не чете. Също така говоря от личен опит и от всичко, което понаучих около това и не претендирам да съм медицински точна. Симптоми до един момент никакви или поне нищо различно от това, което всички усещат при съмнения за бременност. При мен протече така: закъсняващ цикъл - първи тест за бременност в деня на закъснението - отрицателен. Отидох на доктор, защото по принцип не ми закъснява, последва преглед с вагинален ехограф, на който не се видя нищо и си отидох по живо по здраво с инструкцията да направя още един тест след няколко дни и да се явя пак след седмица. Втория тест беше положителен. Вечерта след теста получих леко прокървяване и болка все едно ще ми идва. На сутринта съответно бях в болницата, където отново не видяха нищо никъде и заради положителния тест ме приеха със съмнения за извънматочна бременност. От там нататък се пускат изследвания за бета ЧХГ на 48 часа и се седи под наблюдение, за да може да се пристъпи към операция, ако се спука тръбата. При мен през целия ми престой в болница (6 дни) не можаха да видят къде е ембриона (тук говоря за прегледи на вагинален ехограв от 4 доктора в едно АГ и един в друго, където избягах за второ мнение един от дните). Междувременно ЧХГ-то спря да расте. На шестия ден единия доктор каза, че не вижда къде е ембриона, но вижда не малък вътрешен кръвоизлив и е време да оперират. Операцията е лапароскопска, ако се хване преди тръбата да се е спукала, а понякога и при спукана. Какво и как се вади е по преценка на съответния оператор. Аз лично съм с извадена цяла тръба. Според моя доктор, ако се остави тръбата шанса власинките, които трябва да придвижват ембриона към матката да се възстановят напълно е някъде към 20%, но при мен каза, че не е имало смисъл да я оставят.
Та така, дали при мен беше много лош късмет - не знам, но диагнозата е доста тежка като цяло.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12064WWW
« Отговор #131 -: Май 17, 2013, 19:17:58 »

Да, общо взето както си го представях. Ужас, през какво си минала... И аз съм чела, че ако не се премахне тръбата, има голям риск това да се повтори, заради сраствания разни, но мислех, че ако си съвсем в началото, може и да ти се размине. Орисвам те само на хубави неща в това направление вече!
Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3177


« Отговор #132 -: Май 17, 2013, 19:25:25 »

А ти правила ли си снимка да видиш в какво състояние е другата тръба?
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #133 -: Май 17, 2013, 19:37:07 »

Лор, на теория може. Аз затова казах, че аз и лош късмет изкарах. Димитрова, не съм. Доктора по време на операцията я е огледал и според него си е перфектна и за момента не ми дава да се юрвам по хиляди изследвания и процедури, защото ме вижда, че леко съм се чалнала по темата.
ПС: Мерси  Kiss ще разчитам да ти се сбъдне орисията.
« Последна редакция: Май 17, 2013, 19:56:53 от juliet » Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #134 -: Май 20, 2013, 10:31:31 »

Жулиет, много съжалявам за това, което е трябвало да преживееш.. Kiss

При мен всичко завърши благополучно. Напълно съм се изчистила и матката ми изглежда нормално, е ми се спести абразиото, което доста ме притесняваше.
И така, след първа нормална менструация съм на основен гинекологичен преглед, цито и плегр
лед на гърди, за да ми изпишат ОК, а дотогава секс с мисъл  Lol
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17604


A believer


« Отговор #135 -: Май 20, 2013, 11:00:25 »

И колпоскоп Exclamation
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1755WWW
« Отговор #136 -: Май 20, 2013, 11:06:10 »

Браво, Паяк! Сега стъпваш на крака, гледаш си малката мишка, пиеш си хапчетата и един ден като решите за второ даваш смело и всичко ще е наред!
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #137 -: Май 20, 2013, 23:47:57 »

Аз следвам поста на Виви и да кажа нещо. Моята лекарка ми каза,че напоследък - 3-4 години насам, направо е изумена от растящия брой спонтанни аборти. При първия ми преглед  и явно изписаните ми колебания и страх, с идеята да ме успокои ми каза,че не се знае как ще се развие... Един вид,може и да не съм много задълго бременна.

Разбира се,знам колко много помогнах в тази тема с този си пост,само да метна и тук детелини!
Активен
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!