star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar Щитовидна жлеза
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Щитовидна жлеза  (Прочетена 62912 пъти)
Ivena
Newbie
*
Публикации: 650



« Отговор #300 -: Август 12, 2015, 20:10:51 »

Преди стойностите ми са били 0,61, но горните референтни  са били почти два пъти по-ниски, помня, че пих метизол, докато не стана към едно и нещо, ама ми писна сутрин да се будя доволно разтуптяна :/
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #301 -: Август 26, 2015, 22:17:40 »

Момичета, я препоръчайте ендокринолог плс Rolling Eyes (нали за диабет при такъв лекар се ходи? Rolling Eyes)
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #302 -: Януари 14, 2016, 16:09:16 »

Здравейте, вчера си пусках пакет хормони по препоръка на гинеколога и сега си гледам резултатите, но не мога да се свържа с него.
За първи път TSH ми е ниско - 0,568 (реф. 0,27-4,20).
LH - 4.16
FSH - 4.9
Prolactin - 4.9 (реф. 1,90 - 25,90)
Estradiol първо беше 40, после го смениха на 252, а сега изобщо го изтриха от реда с резултатите.
Правих изследванията в 4 ден от МЦ.
Мнения?  Sad
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #303 -: Януари 14, 2016, 19:58:12 »

Аз не виждам нищо притеснително Rolling Eyes
Активен

    
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #304 -: Януари 14, 2016, 20:12:12 »

Гинекологът каза, че ТСХ било ниско, поради което овулацията можело да се измества по необичайно време, да се скъсява цикъла и заради това да не мога да забременея. И предвид факта, че нося купчинка възли, ме праща на ендокринолог да провери да не са се активирали. Кой знае за кога ще си запиша час при Райков обаче.
А е факт, че напоследък цикълът ми се скъси, един месец правих овулационни тестове редовно и според тях хванах ову доста рано, и точно 14 дни след теста ми дойде. Сега изкарах статистиката - миналата година януари и август ми е било чудесно ТСХ, ама пак не съм била бременна  Razz
Само си внушавам сега глупости с тези възли и простотии. Обаче се чудя по кой път да поема, хем искам да взема мерки и да съм изрядна здравословно, хем не съм готова да отида на репродуктивен специалист.
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #305 -: Януари 14, 2016, 21:03:33 »

Аз пък мислих, че като е ниско ТСХ, е ок.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #306 -: Януари 14, 2016, 22:26:12 »

Ами то пак си е в границите. На мен след операцията ми е все около 0,02, всеки път питам Райков дали не е твърде ниско, но според него е ок, а по време на бременността много държеше да е под 1. Овулацията ми никога не е била по-редовна, много ясно си я усещам.
Фт4 много ли ти е високо? ТАТ и МАТ как са? Изследвай ги задължително, ако не си.
Активен

    
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #307 -: Януари 15, 2016, 09:00:09 »

Тат и мат Райков ще ми пусне сигурно. Последния път едното беше добре, другото на горна граница май.  Фт 4 сякаш не са ми пускали  Confused
Снощи късно излезе естрадиола, последната стойност е 68, което е ок за четвърти ден. Ще се направя, че 262 не съм го видяла  Razz
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 2977


« Отговор #308 -: Януари 21, 2016, 10:51:25 »

Лъв, идеални са ти изследванията. Като на млада булка под 30 години, такива каквито трябва да бъдат. Замисляла ли си се, че може нещо в бойците на мъжът ти да се е променило и там да е разковничето.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #309 -: Февруари 01, 2016, 16:11:33 »

Ехо, един въпрос. Понеже имах кръвотечение  между циклите няколко месеца и гинекологът каза, че може и от щитовидната да е. Напоследък съм и супер нервна, от всичко ми се реве или се дразня, а не спя чак толкова малко. И се чудя какви хормони точно да пусна? Гинекологът ми е написал бележка за едните хормони, тях ги пуснах (остава ми пролактин). Но за щитовидната каза, че не може да назначи той, аз пък искам с едно ходене на ендокринолог да мина (т.е. да отида като имам вече резултати). Затова имате ли идея какво да пусна- TSH ли само, или има и друго ?  Още помня как една лаборантка ми взе раков маркер вместо TSH И искам този път да знам точно как да им обясня (а и смених лабораторията)
Активен



Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #310 -: Февруари 01, 2016, 18:16:33 »

TSH и FT4, евентуално и FT3, но аз само първите два изследвам контролно.
Активен

    
HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6339



« Отговор #311 -: Февруари 01, 2016, 18:21:47 »

Корни, в София хормони се издледват в Бодимед и е хубаво да е в централата, за да няма транспортиране. Аз сега ще пускам и има много готин ваучер в офертомат точно за тях. Добре че майка е фенка на подобни сайтове  Cheesygrin
Активен

Моето име е Любов.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #312 -: Февруари 01, 2016, 19:50:39 »

TSH и FT4, евентуално и FT3, но аз само първите два изследвам контролно.

А дали с една епруветка може и трите? Защото искам да пусна и пролактин със същото ходене и да не ми източат кръвта с 4 епруветки  Cheesygrin
Хепи, защо така, какво им е на Цибалаб и Рамус? Аз в Рамус пуснах женските хормони и мисля там и останалото (моят доки каза, че лаб няма значение, стига да е една и съща за всички хормони)
Активен



utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #313 -: Февруари 01, 2016, 21:22:51 »

Ххаха, те щом по време на бременността не са ти я източили, няма страшно Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #314 -: Февруари 02, 2016, 09:13:45 »

Корни, на мен последно за 5 хормона и пълна кръвна картина ми веха 3 капки в една малка епруветка. Даже се изненадах защо толкова малко кръв, но казаха, че вече апаратите с малко материал работели. Това да ти е зора  Big grin
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #315 -: Февруари 12, 2016, 15:06:21 »

Направих си изследванията и май всичко е в норма, ако гледам правилно референтите граници...
На вас ок ли ви звучат:

fT4       0.92       ng/dl     0.89-1.76   
TSH       1.562       uIU/ml     0.55-4.78    
fT3       2.97

Всичките ми хормони от 2ри и 21ви ден на цикъла също са ок и се чудя да ходя ли изобщо до гинеколога, ама сигурни ще ида.

Сега си остава отворена загадка защо имам кървене, постоянна умора и изнервеност. Хайде последните две може да са от недоспиване, а първото от по-ранна овулация, но много съвпадения и ми е странно все пак.
Активен



Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #316 -: Февруари 12, 2016, 15:19:02 »

Корни, ПКК пускала ли си? Хемоглобинът и желязото ти как са?
Аз съм в шах този месец, на 15я ден от началото на цикъла ми дойде отново, с болки, с всичко за 4-5 дни. Ако не го броя това, към днешна дата трябва стабилно да ми е закъснял цикъла вече. Ако обаче е някакъв шантав цикъл, имам още малко време...Но нито си усетих ову-то този месец, нито ПМС като свят. Та ще изчакам до следващия и ще бягам на гинеколог. И се чудя от къде да се захващам, да чакам ли гинеколога да ми пусне изследвания, да си правя ли някакви на своя глава. Ама и не знам изобщо вече в кой ден от цикъла съм  Razz
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #317 -: Февруари 12, 2016, 15:40:01 »

Пупи, 15 ден си е шокиращо. То да има два-три-пет дни - седмица изменение, ама твоето бие всякакви рекорди.
Корни, и да не ходиш до лекар, кажи му резултатите по телефона  Smile
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #318 -: Февруари 12, 2016, 16:10:01 »

Корни, ПКК пускала ли си? Хемоглобинът и желязото ти как са?


Ами не съм наскоро, честно казано,последно в болницата след раждането май. Но по принцип нямам проблеми с хемоглобин, като бях бременна в седмия месец ми беше 130  Cheesygrin
Цикъл на 15 ден наистина е прекалено. Аз имам 5 поредни месеци зацапване (ама единия ден сериозно, при това след секс се увеличи като цикъл) на 10-11 ден (а съм с късна О около 16-18 ден по принцип). Но от 2 месеца зацапването изчезна, май закъснях с изследванията...
Активен



HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6339



« Отговор #319 -: Февруари 12, 2016, 16:14:56 »

Има много причини за генитално кръвотечение, не само хормонални проблеми. Иди при гинеколога си отново.
Правена ли ти е цитонамазка и колпоскопия?
Активен

Моето име е Любов.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #320 -: Февруари 12, 2016, 18:05:54 »

Има много причини за генитално кръвотечение, не само хормонални проблеми. Иди при гинеколога си отново.
Правена ли ти е цитонамазка и колпоскопия?

Ами аз ходих на гинеколог, след като не ми откри нищо на преглед и ехограф и микробиологията и цитонамазката бяха ок (втора група), ми пусна хормоните. Но  не можах да хвана първия цикъли оттогава минаха 2 месеца, докато пусна всичко, през които кървенето спря (може би се уплаши, че съм отишла на лекар Cheesygrin).

Колпоскопия не съм правила след раждането, покрай Ути знам, че се ходи всяка година, но двама гинеколози са ми казвали, че при добра цитонамазка (1 и 2ра група) няма нужда да се ходи редовно. Знам ли. Правих си точно преди да забременея.
Активен



utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #321 -: Февруари 12, 2016, 20:38:58 »

Корни, за съжаление не е вярно това. Цитонамазката се взима от мъничко местенце, а проблемът може да е другаде. Затова колпоскопията е важна.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6339



« Отговор #322 -: Февруари 12, 2016, 20:58:19 »

Според съвременните тенденции колпоскопията е част от превенцията. Даже според Американската асоц. На АГ-тата след 35 г. трябва на 3г. да се прави и ЧПВ тестуване за високорисковите. Вече дали ще търсиш лекар, който наистина гледа колпоскопски и си чете книжките...ти решаваш.
Аз лично ходя на цитонамазка и колпоскопия. Даже по стечение на обстоятелствата за последните 10 месеца съм била два пъти.

И за да разбереш каква е чувствителността на Пап теста и важността кой е патолога- според него бях с преканцероза и бяха ме пратили директно на биопсия и кюретаж. Е, оказа се, че нищо ми няма.
« Последна редакция: Февруари 12, 2016, 21:01:10 от HappyHeart » Активен

Моето име е Любов.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #323 -: Февруари 12, 2016, 21:29:20 »

Мисля да отида наистина, но аз съм под 35 и съм ходила преди 2 г, така че по официални препоръки съм преизпълнила плана Cheesygrin добре де, Сигридов като най велик лекар препоръчва ли годишно ма всички? Защото Ташков не, а в него вярвам сляпо
Активен



utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #324 -: Февруари 12, 2016, 21:34:46 »

Аз само да кажа, че по официални препоръки бях с група ПАП 1 и след 2 години неходене вече имах карцинома ин ситу. Сигридов не съм го питала, но аз от личен опит знам, така че заеби тия препоръки... Rolling Eyes Lol Та така. Иди. Kiss
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!