star chick-chat.org star Свободна зона star На лафче :-) star Кучешка новогодишна
Страници: 1 ... 7 8 [9]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кучешка новогодишна  (Прочетена 59533 пъти)
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #200 -: Януари 10, 2013, 10:27:16 »

Съгласна съм с Бизар, хората по селата са някак по-обезчувствени към животните, все пак основно ги отглеждат, за да ги заколят после и не се привързват към тях. Макар че има и такива като дядо ми, който като трябваше да се коли животно, си хващаше багажа и изчезваше за целия ден.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #201 -: Януари 10, 2013, 10:36:36 »

Те селата като че ли са от друга планета. И аз хем се ужасявам какви неща се вършат там, хем осъзнавам, че това при тях е нормалното и е от векове. Просто на село правилата са  други, и не можем да очакваме дедо Пешо, който е отгледан с тези ценности и цял живот ги е прилагал, изведнъж да се трогне от правата на животните и идеята за хуманното отношение. Така че честно казано тези случаи не ги съдя много-много. Там хората това си знаят, те не знаят друг начин. Ето например дядо ми, лека му пръст, винаги ми е бил пример за любов към животните, винаги много ги е обичал, плакал е, ако на любимото магаренце му стане нещо... абе такива работи. Но като се замисля - той беше ловец, пък и се занимаваше с коленето на животни и т.н. Ми разсъждавала съм много над тия въпроси и въпреки това не мога да приема, че той не е обичал животните и е бил жесток човек заради тези неща. Просто на село правилата са други...
Активен

alivera
Newbie
*
Публикации: 3932


Streets of my life


« Отговор #202 -: Януари 10, 2013, 11:04:34 »

За Лора знам, че не яде месо, ти Кат? В смисъл, чак до там да стигат нещата и за домашните животни на село. МИ някои хора с това преживяват. Гледат си я някоя кокошчица, снася им яйца, след време заколят петела, като поостареят кокошките и тях. Гледат кози, овце - дават им мляко, ама и те като остареят ги колят. За какво да ги мъчат животните. Разбирам ви тезата, но някак някои неща ми идват твърде силни. В крайна сметка до там е стигнала еволюцията на човечеството, че се храним с животинско месо. За хубаво или за лошо.
И моята прабаба си спомням, като трябваше да коли някое животинче на село бягаше от вкъщи, защото тя страшно много се привързваше към животинките на двора. Винаги им благодареше, че им дават мляко, сирене, това много ярко си го спомням. Явно ми е направило впечатление. Но беше наясно, че това е част от нещата - един ден животното се коли. Аз така ги разбирам нещата - що се отнася до домашните животни. И още повече, че ям месо - всякакво.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #203 -: Януари 10, 2013, 11:16:26 »

А, как да не ям месо, може да е веднъж седмично, ама си ям Smile
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #204 -: Януари 10, 2013, 11:20:02 »

Аз по принцип си говоря само за кучета, избягвам да споменавам други животни, защото нищо не разбирам от гледане на прасета или крави, нито от техния начин на мислене. Не казвам, че не заслужават добро отношение, просто наистина не се замислям за тях. Пък и съм признавала, че не обичам ВСИЧКИ животни заради плъховете  Lol Под "животни" обикновено разбирам кучета, котки, коне, горски животни, кокошките някак не мога да ги включа в списъка.

Макар че като бях малка, баба ми гледаше кокошки и въпреки молбите ми, изчезваха по Коледа :( Не ядях месо със седмици, за да съм сигурна, че няма да хапна от някоя от тях (бях си ги кръстила). Но вече нямам достъп до никакви стопанствени животни, затова нямам и отношение, сигурно пак би ми станало гадно...
АктивенCatherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #205 -: Януари 10, 2013, 11:22:00 »

И аз си ям, обмисляла съм да не ям, не от някакви хуманни подбуди, колкото понеже много малко месища могат да ме изкушат и наистина да ги ям с удоволствие, ама тези, които ме изкушават, ги обичам прекалено много, за да ги изключа  Lol
Активен

angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7098


« Отговор #206 -: Януари 10, 2013, 12:28:42 »

оф айде пак .. не става дума да не се колят животни за ядене, много ясно, че много хора се изхранват така .. Едно е да ти роди кучето и да изхвърлиш потомството в селския дол, съвсем друго е да гледаш прасе и да го изядеш за коледа .. Не се правете, че не схващате разликата  Rolling Eyes
АктивенЛора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #207 -: Януари 10, 2013, 13:47:17 »

Не, не, никой не сравнява тези неща, нито ги оправдава по някакъв начин. Просто казвам, че там са малко претръпнали и не сядат да ронят горчиви сълзи като им прегазят гъската. Хем обичат животните и се грижат за тях, хем не са толкова мелодраматични като стане въпрос за съдбата им. Та и затова не ми е странно да чуя за подобно нещо.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #208 -: Януари 10, 2013, 13:52:18 »

Според мен си страдат за животните, дето са им дълги години верни - куче, котка, кон и т.н. Но потомството им явно им идват като просто отпадъчен продукт и затова са така безжалостни. Виж, все пак след толкова години да си изхвърлиш кучето и то на чуждо място, наистина ми се вижда гадно.
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #209 -: Януари 10, 2013, 21:37:12 »

Тогава Фата скочи да "защитава българското село" и аз се отказах от спора, защото изобщо не беше въпросът в това, много хора и по градовете гледат кучетата си така, до манталитет е.
И пак ще скоча, няма да пропусна.
И да съгласна съм, до манталитет е, сигурно има и идиоти в града.
Но тогава и се съгласих с теб, че ги изхвърлят. Прадядо ми ги пускаше във външната тоалетна, в реката и т.н. Не ми е ново като информация, на село също така си вадят зъбите един на друг с клещи, дядо ми казва, че е било практика, когато човек е много зле и ще умира, да го обърнеш по гръб и да си излезеш, за да се свършва по-бързо. Също и ако имаш две деца, пък сестра ти нито едно, да й дадеш едното за отглеждане, за да си има и тя. Ако бабата умре, а на другя ден се жени щерката, бабата се съхранява в мазата на хладно, докато трае сватбата, защото яденето е готово и няма какво да се прави. Така и не разбрах как точно са се правили аборти, но знам, че е било мега изродско. На село нещата са така, жестоки и студени.
Също така много си обичат животните, както те си знаят, дядо ми щеше да умре, когато му се разболя овена, а като умря - рева цял ден, нищо, че скоро самият той щеше да го коли. Така ги разбират нещата, живеят по тези правила, не мислят другояче.

И на мен ми е гадно да гледам клане на животно, затова и се крия, но нямам никакъв проблем с миенето на черва, ваденето на вътрешности, рязането на крайници, явно съм взела малко повече от селото, отколкото ми се е искало.
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 21:59:45 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #210 -: Януари 10, 2013, 21:49:57 »

Фата, защо го обръщат така човека като умира?
Активен

Моето име е Любов.
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #211 -: Януари 10, 2013, 21:51:42 »

С билки са помятали предимно, наистина голяма гадост.
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2926


« Отговор #212 -: Януари 10, 2013, 21:58:26 »

Мисля, че не съм чувала за билки, по-скоро са ги ровели с игли за плетене, прабаба ми имаше няколко аборта, защото 4 деца на цялата немотия са били достатъчни, а явно не са знаели да се празнят навън. Между другото, прадядо ми много я обичаше, даже се поболя, като умря тя и все пак й е правил нежелани деца, явно от невежество, малко като на кучката от историята.

Не знам защо са ги обръщали, нали от залежаването се влошават дробовете и има вода, та може би като го обърнеш се задушава по-лесно, не знам. Тези неща никой не ти ги попълва в лексикон, а питаш, ровиш се и каквото хванеш, ако някой, като подпийне, ти разкаже. Като малка ми се гадеше, сега го приемам за техния свят и гледам да не ги съдя много строго за друг живот, в друг свят, с други правила.
Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
Страници: 1 ... 7 8 [9]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!