star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Малка Фея се роди, Цвета на света се появи :)
Страници: 1 ... 36 37 [38] 39   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Малка Фея се роди, Цвета на света се появи :)  (Прочетена 160754 пъти)
D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #925 -: Декември 02, 2016, 07:22:19 »

На мен пък не ми се вижда да е изпуснато нещо във възпитанието й. Тя е на четири. Децата дразнят и закачат,защото така се развиват т.е развива се много правилно. За лошите думи ти пробва търпението,  интересно й е да казва тези забранени неща. Там си трябва повтаряне да престане. Аз наказвам като заплашван,че ще взема играчките. Алексия,предлагам да ти порасне детето и после пак да обсъдим какви са децата на хората, мисля че ще се изненадаш от това,което си родила.
Активен

alexia
Newbie
*
Публикации: 2181« Отговор #926 -: Декември 02, 2016, 10:17:49 »

Аз никъде не твърдя, че моето няма да е такова.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #927 -: Декември 02, 2016, 10:25:07 »

Ди, не че нещо във възпитанието й е изпуснато, а по-скоро аз често не мога да бъда твърда до край с наказания, а изглежда при нея това е по-работещо от моментно избухване, стил караница или плесница, в които аз често изпадам.
И знам, че е нормално да дрази и да казва лоши думи - на теория всичко ми е ясно, сама казах, че е период като всичко, но просто ми идва в повече все да е ТЯ, все НИЕ Razz Това ми е оплакването Rolling Eyes
Не я хапи, Алексия, спокойно - ясно е, че има и тя да се черви Lol Като всички ни. Тя просто споделя мнение, както и ти, че всички деца са така в общия случай, рядко са някакви еднорози, които сядат, млъкват и пият чай с вирнато кутре Lol
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #928 -: Декември 02, 2016, 11:28:16 »

Фейче, Цвета е едно към едно с детето на кръстниците ни. И с тях често водим разговори на тази тема, според мен материалните блага само влошават положението и чувството за налагане на детето. Аз бих наказвала и забранявала. И сега го правя - ако нещо е чула кофти дума и започне да я използва, или се държи невъзпитано в заведение, веднага прибирам играчка, или казвам, че няма да я заведа на предстоящ рожден ден, и веднага се сепва. Защото знае, че наистина ще го направя. Моделът ми с хвърлянето на неприбрани играчки е непоклатим, само да кажа, че отива в болкука и всичко се прибира в детската. Все ще има нещо любимо, нещо, на което да държи и да не иска да се раздели с него. Щом не слуша на балета - никакво кино. Някаква такава закономерност, а не да мисли, че може да ги разиграва, после ще изтърпи едно конско, и пак ще си получи киното (или играчката, или почерпката в сладкарница и т.н). Кумовете ни и те избухват, викат на малката, шляпват я, но в следващия момент баща и е обсебен от идеята В. да има ВСИЧКО възможно, и всеки божи ден и купува тонове играчки, води я на всички възможно забавления, и тя реално... се разглезва още повече. Сега и с второто ще си изпробвам теорията, ако пак проработи ще съм доволна.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #929 -: Декември 02, 2016, 11:47:48 »

Да. Абсолютно си права, Лиони. Ама два милиона процента. И излиза, че аз съм виновна, защото аз определено съм бащата на вашите кръстници. И не го правя, защото искам да я глезя, а може би, защото аз далеч не съм имала всичко като дете и някак си...компенсирам, не знам. С което очевидно не й правя добра услуга. Но поне го осъзнавам. И вече наистина ще поработя над себе си. В тази връзка от наказанието снощи - без тв (тя обича и държи да гледа Bake off) и сама в стаята - имаше много добър ефект!
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #930 -: Декември 02, 2016, 11:51:16 »

И моето мнение е, че трябва да сме последователни и непоколебими в НЕ-тата. Не бива днес да позволяваме едно, а на другия ден защото ни е скимнало, да забраним. С наказанията и аз виждах положителен ефект с голямата. Но не от типа на "стой до стената" или "наказан си на стола", защото за мен това не изгражда някакво виновно чувство в детето, а по-скоро със санкции - ще забраня телевизията, ще забраня излизане, рожден ден, нещо в този дух. Но пак казвам, веднъж започнеш ли да използваш тази тактика, забравяш за омекването. За това и в градината и яслата слушат и са изпълнителни в повечето случаи децата, иначе ще настане анархия и върви се оправяй с 20 и кусур бунтарчета.
За лошото поведение опитвала ли си с примери, да си поговорите как ще се отдръпнат приятелите й, как никой няма да желае да играе с нея, как може да си навлече неприятности (измисляш стряскащи примери). Аз обичам в такива сериозни ситуации да разговарям насаме с детето, очи в очи, без странични дразнещи фактори, които да разсейват, откровен разговор като с равен. Мими поне много се впечатлява и й се отразява. С малката ми е по-трудно, защото и по-трудно й се задържа вниманието, но ефект в повечето случаи е имало.
Лиши я от нещо любимо на първо време, след като поставиш ясно рамките в един откровен разговор. Нека знае от далеч какво би се случило ако тя прегреши, после докажи с наказанието. Защото и само със заплахи не става.
И за друго се сещам, това да е някакъв опит за привличане на вниманието. Все е ангажирана, все е на градина или занятия, прибира се и избухва, защото може би и вие сте улисани с битовизми, бебе, домакинство. Само давам предположение, при мен се оказа и това проблем, с времето и повече внимание само към голямата, проблемът се реши. Но времето не го отделях за решаване на домашни, за ангажименти някакви, а игри, разговори и споделяне.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #931 -: Декември 02, 2016, 12:07:44 »

За лошото поведение опитвала ли си с примери, да си поговорите как ще се отдръпнат приятелите й, как никой няма да желае да играе с нея, как може да си навлече неприятности (измисляш стряскащи примери).

Да, опитвала съм. Изобщо не й пука Rolling Eyes Тя, като цяло, е голям непукист и трудно нещо я уязвява или поне не го показва.

Аз избягвам да й се карам и изобщо да водим сериозна дискусия за поведението й пред публика. Винаги гледам да си обсъждаме, когато сме останали насаме. Разбира се, порицавам я и на място, но после задължително говорим.

Да, има логика да се прибира и да избухва, защото най-после е "свободна" от всичките си занятия, тук съм съгласна и както казах - примирила съм се, макар че превузбужда брат си, чупи и руши...Но не е от липса на внимание. Когато е вкъщи винаги прави нещо с един от двама ни - дори я включвам в готвене и сервиране на вечеря, тя се кефи, в къпането на бебето. Тя не страда от това. При нея е по-скоро избухване след заниманията в комбинация със своенравие, което изпробва до къде ще мине.

Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12066WWW
« Отговор #932 -: Декември 02, 2016, 12:36:53 »

И аз съм я забелязала тази закономерност - колкото повече разрешавам, толкова по-зле се държат. Ако реша някой ден да му отпусна края и да ги заведа някъде да се забавляват, да им купувам и разрешавам всичко, това означава много повече мрънканици, искания, тръшканици и сърдене от обикновено.

Ние като цяло сме доста строги и ограничаващи родители, възпитаваме ги в насока да знаят, че имат право на глас и избор, но че в крайна сметка всичко зависи от нас. И най-важното - ако искат да получават, трябва да дават, нищо безплатно няма. Играчки купуваме изключително рядко, основно по празници и за тях е наистина специално като получават. Около нас има много книжарници и само там им давам свобода. За ядене също - почти всеки ден им разрешаваме да си купят по нещо много малко, но пак има правила - един ден сладко, друг нещо друго... Хем имат свобода, хем спазват правила. В момента са наказани цяла седмица да не си купуват нищо, защото онзи ден не искаха да си подредят стаята. И вече дори не се тръшкат като им наложа наказание, защото знаят, че те са си го направили така.

Иначе, Фей, вариантът да е непукист Цвета, е по-добър отколкото да е супер чувствително и ранимо дете. Дани малко ми е наследил тази черта и все ми е едно притеснено как му се отразяват разни неща. Докато Саня е много джаста-праста и въобще не я мисля, чудно се оправя в живота  Big grin
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8614« Отговор #933 -: Декември 02, 2016, 12:54:33 »

Фей, и кумът така вика- аз съм бил лишаван, тя ще получи всичко. До такава степен, че не желае да има други деца, за да може В. да получава изключително всички блага и да не дели с никой. Майката се опитва уж да респектира, но крайно неуспешно. Щом думите нямат траен ефект, трябва материално да се наложат някакви рестрикции.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #934 -: Декември 02, 2016, 18:26:56 »

Това с лишаването не знам дали е обяснение, аз не съм лишавана, доста играчки имах като малка и пак ми е голям кеф да купувам на детето книги и играчки (дрехи не толкова, купувам големи номера и понякога и по 1 година ги носи, което на тази възраст не е нормално  Cheesygrin). Обаче сама си слагам бариери, гледам не по-често от един път месечно и ако прекаля (например купя 3-4 наведнъж)- давам една  и другите ги крия в шкафа. И като е крив или скучае вече дълго с едни и същи, вадя от шкафа. Иначе му въртя играчките на същия принцип и не е много затрупано- има едни на секцията на негова височина за игра (кухненски, инструменти, книжки), едни в един шкафче с рафтове (коли, животни, игри), няколко в кутии в ъгъла и скрити в шкафа омръзнали, които ако при следващо вадене пак не се уважат, отиват за дарения.

Мисълта ми е, че може майката да си прави кефа да купува и без детето да е затрупано и разглезено.

За книжки е същото, имам скрити в шкафа и ги вадя след 1-2месеца, купувам може би 1 седмично средно, или може би на 2 седмици, трудно е да се прецени, защото наскоро татко му донесе от Германия 6 накуп, а аз чинно не бях купувала със седмици  Razz

За Цвета нямам опит да дам съвети, съчувствам  Rolling Eyes
АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #935 -: Декември 03, 2016, 10:35:26 »

Мисълта ми е, че може майката да си прави кефа да купува и без детето да е затрупано и разглезено.

Когато детето е по-малко, да. Но я опитай да имаш таен шкаф от дете на 4-5 г Lol
Аз не разказах ли двете култови истории - как Цвета ни набара презерватив и обясних, че е чай (първо помислих да кажа, че е дъвка, но веднага щеше да я поиска) и как онзи ден, преди рождения ми ден, пристигна с кутията с подаръка ми, която явно ММ е скрил, но не и от нея... Razz
Така че...
Иначе, Корни, да, като беше по-малка съм правила всичко, което си изброила. А и при нея сега вече задоволяването е на друго ниво. Изобщо не говорим за играчки, макар че има купища. Тя започа вече да иска други неща - рокли, обувки, бижута Razz Lol, да ходи на кино, да гледа тв, да ходи на детски клуб, за да си играе. Такъв тип неща я радват вече доста повече от играчки. Даже в писомото й до дядо Коледа няма нито една играчка. И като я попитах тя каза: Благодаря, няма нужда Surprised Blink Lol
Така че...любимото ми - малки деца, малки ядове, големи деца...Лесното е докато можеш да скриеш играчките и един шкаф ти решава проблемите в живота. Трудното идва после. Когато целият маркетинг на света е около детето ти, а ти трябва да му казваш "Не"...все пак Cheesygrin
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9236« Отговор #936 -: Декември 03, 2016, 12:38:50 »

Това с презерватива съм го разказвала на мъжа  Cheesygrin На нас ни се е случвало детето да се заиграе и с далеч по-...еротични неща, но важното е да не се паникьоса човек и да му отдаде голямо значение. Със спокоен тон му казвам, че това е мое, да ми го даде като го разгледа и това е, то слава Богу не му е толкова интересно  RazzНо скоро трябва да мислим за райбери и ключалки, сега дори баните ни не се заключват. А май след 3 е добре и майката да не се съблича пред детето, за момента нищо не крием, отваря докато се къпем, ходим до тоалетна и т.н., но не знам докога е редно така.

Иначе Фей, не беше ли споделила ти една статия от "Майко мила", че не е вярна поговорката с малки деца и малки проблеми- все по-разбрани стават. Проблемите се променят, но досега с всеки изминат месец само ми става по-лесно и по-хубаво, ако се раждаха на 2 години, може би щях да имам поне 3  Razz
АктивенFei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #937 -: Декември 03, 2016, 14:34:29 »

Да, затова казвам - любимото ми - не го намирам напълно вярно. Но и не е напълно невярно. Всеки период си има трудности и специфики, а и децата са различни, не може лесно да се обобщава. Някои са кротки мъници, но избиват с бесен пубертет. Други са фоги като малки, но пък се балансират по-късно. И така.
Статията ми беше ужасно забавна, затова я споделих, не заради заглавието й. Особено точка 2 с това, че едно дете на 13 може да отиде до WC без дори да разберете Lol Още се хиля на това като се сетя...
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #938 -: Февруари 03, 2017, 15:46:23 »

За протокола - алергията на Цвета е към два види акари, тоест - домашен прах.
Сингулар ще пие до юни и го спираме, окончателно.
Алерголожката предлага ваксина срещу алергията към прах, нооо аз мисля, че Цвета и сама трябва да го израсте. Тъй като чак декември ще се слага, ако се слага, ще помисля и ще почета по темата, ще наблюдаваме как ще е без Сингулар, но като цяло няма да бързам да я слагам. И без това е 900 лв на година.
Активен

alexia
Newbie
*
Публикации: 2181« Отговор #939 -: Февруари 03, 2017, 22:17:04 »

Е що да не е 900 лв. като всяко второ е с алергия. Една индустрия ги създава и лекува.  Cursing
Знам, че ще вземеш най-разумното за теб решение, но и аз бих изчакала да си я израсте.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #940 -: Септември 16, 2017, 08:54:52 »

Първо паднало зъбче за Цвета. А сякаш вчера й изникна Rolling Eyes
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2739


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #941 -: Септември 16, 2017, 09:41:18 »

Ехааа, това време ли дойде Shocked Порасналото момиче то Kiss
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17611


A believer


« Отговор #942 -: Септември 16, 2017, 09:41:45 »

То направо жал да му стане на човек за тия зъби 😂
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6365


Усмивка


« Отговор #943 -: Септември 16, 2017, 13:00:42 »

С такава мъка ги вадят... пък после да паднат. Баси...
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #944 -: Септември 16, 2017, 20:13:17 »

Ами аз изобщо не бях на вълна, че е дошло такова време, защото съм на вълна на Тео да се занимавам с никненето...И изведнъж тя съобщи, че й се клати зъб...Беше леко, но на морето едно дете без да иска я шутира в устата и го подпомогна значително...Та - сама си го извадила. Расте. Онази вечер тук до късно четох темата й от като е навършила годинка до когато съм писала, за да видя да не пропусна нещо за Тео, което съм споменала в нейния "дневник" тук и ми стана едно странно...Все едно е писал друг човек и за друго дете, все едно е било в друг живот!!! Blink
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #945 -: Септември 21, 2017, 22:02:19 »

Не си сама, сестро! Никола си е още с пълен комплект, там шпакловаме кариеси, за да могат да падат смело и да никнат здрави и незастрашени нови, та днес установих, че има постоянен зъб изникнал, даже ми го показаха, по-големичък един такъв, здрав, слава богу...
Също днес ми пристигна колосалната поръчка дрехи за зимата за тримата и установих, че момчето ми си е жив младеж и изобщо не е чак толкоз малък, колкото се опитва да се изкара на моменти край бебетата. Ми той готин, бе! Има и гадже, такаа е кукла изписана, че се подозирам, че няма да стане стръвна свекърва от мен, отсега ме работят, при това без да си дават зор, аз се размазвам само като ги видя. Много е яко чувството. Още малко да дръпне и след 4-5 години ще му прехвърлям част от преводите  Cheesygrin
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #946 -: Септември 22, 2017, 19:59:41 »

Още малко да дръпне и след 4-5 години ще му прехвърлям част от преводите  Cheesygrin

Пиле, обичам теб и твоя поглед към живота!
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #947 -: Януари 11, 2018, 19:52:26 »

Та щях да пиша...
Цвета от няколко дни все измисля, че нещо я боли и не й е наред, виждам я, че не й се ходи на градина.
Тая сутрин беше пикът - рева яко.
Най-накрая в колата изплю камъчето. Не знаела цифрите (тоест - като й покажеш 1 не знае, че това е едно) и явно това я тормози, че не е перфетна и похвалена.
Успокоих я, че ще ги научи и се приключи драмата.
Ама за първи път се опитва така да ме работи, а реалната причина да е нещо съвсем друго...
Активен

kateto
Newbie
*
Публикации: 4354


« Отговор #948 -: Януари 11, 2018, 20:55:36 »

Явно ще учите цифрите Smile Милите, как сами си налагат проблеми..
АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #949 -: Януари 11, 2018, 20:58:12 »

Фей, нормално е. Това я притеснява, създава й дискомфорт. Всяко нещо с времето си. Ще ги научи, ще разширява и обогатява знанията си. А това с чийтването от градина и малката го е правила. Но ще отмине.
Активен


Страници: 1 ... 36 37 [38] 39   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!