kateto
Newbie

Публикации: 4345
|
 |
« Отговор #5150 -: Юни 19, 2017, 16:50:04 » |
|
Има, ама мрънкат.. :/ добре, че тази година нещата са за по 1 ден, щото и с кучетата и става мазало :/ не знам как ще го мислим другата година, май ще водим четириногите на хотел.. ама да дойде време, ще го мислим
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2346
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #5151 -: Юни 21, 2017, 12:39:10 » |
|
Кате, на концерт ли в Пловдив?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4345
|
 |
« Отговор #5152 -: Юни 21, 2017, 14:15:21 » |
|
Мда, Hills of Rock
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7776
Heart follower
|
 |
« Отговор #5153 -: Септември 21, 2017, 12:45:17 » |
|
Отдавна не е писано в тази тема и викам да се похваля малко  Семейството на мъж ми има една вила на село, която дядо му е строил преди над 20 години, но си стоеше на груб строеж. Никой от семейството нямаше претенции към нея и ни бяха казали ако я искаме, наша е, само да си я оправим. Та в началото на лятото взехме решение, че я искаме и ще вложим голяма част от спестяванията си в нея, и пристъпихме към ремонтиране със съдействието на свекър ми, тоя златен човек. Ремонтът потръгна много бързо и вече е на финалната права, скоро ще пазаруваме обзавеждането. Селото е много близо до нашия град, стига се за 20 минути и е голямо и оживено, но самата вила е на много хубаво място до гората. Вариант ни беше да търсим къща в града и директно да се местим, но като че ли сега не е много удачно, а и градът си е град, имотите са скъпи, къщите основно са по крайни квартали, което е кошмар за без кола като мен, въздухът пак си е мръсен, а и си обичаме апартамента и не искаме да се местим засега. Наясно сме, че поддръжката на вила е по-трудоемка, но като претеглихме плюсовете и минусите, положителното надделя. Искаме да имаме къде да избягаме от града и пак да сме си вкъщи, а не да пътуваме и да ходим по хотели. Не че ще спрем и да ходим на почивка  А и за мен беше важно да можем да извеждаме детето от града някъде на тишина и чист въздух. Аз имам етаж от вила на село, но там условията са полеви, рядко има вода, външна тоалетна и т.н. За възрастен е тегаво, какво остава с малко дете. Докато в тази вила си имаме всички удобства, достатъчно голяма е, за да ни е комфортно и даже гости да си каним, но не твърде, че да е трудна за поддръжка. И така, много се вълнуваме и нямаме търпение да я видим завършена. Просто ми се прииска да се похваля, да не говоря само за бебета 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 9164
|
 |
« Отговор #5154 -: Септември 21, 2017, 13:50:04 » |
|
Супер звучи всичко! Със сигурност ще ви е приятна и все по-важна с детето. Аз покрай моето открих плюсовете на вилите, преди това ми беше леко скучно да ходим все там, но сега виждам колко е яко- можеш да си оставиш всякакви играчки и пособия, а не да мъкнеш, както за хотел; знаеш винаги какво да очаквш, какво има и няма; имаш си "твоя" територия, и в един идеален случай- можеш да оставиш там детето за няколко дни на някоя баба, на чист въздух и дворче, което някои от нас нямат в града.
Ние сме в голяма дилема за строеж на къща, но с тези 2 вили да поддържаме трета къща след години...сложно е и още се колебаем. От друга страна не си представям да прекарам живота си в апартамент и прахоляк, то това е много далеч от истински живот...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17557
A believer
|
 |
« Отговор #5155 -: Септември 21, 2017, 14:26:15 » |
|
Ох, и ние сме на вълна строеж/покупка на къща, амаааа колкото повече чета и се интересувам, и говоря със строители, толкова по-невъзможно ми се струва.
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13807
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #5156 -: Септември 21, 2017, 16:52:19 » |
|
И аз много държа на местенцето за бягство. Като ида на село и се презареждам трайно. Един непоискан съвет от мен - направете си застраховка. Ние имахме до миналата година, тази не я подновихме. Е, не ни подминаха природните стихии и за едно лято ремонтирахме фасада, начукана от градушките и покрив, издухан от ветровети. Знам колко абсурдно звучи и как все си казваш "няма как да ни се случи", уви - има! За 10 години за сефте ни се случва, при това дваж за един сезон. Иначе полянката, гледката, басейна, обожавам 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #5157 -: Септември 21, 2017, 17:02:25 » |
|
Е как ще звучи абсурдно, абсолютно задължително е да се направи  Завиждам ви 
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Pupi
Newbie

|
 |
« Отговор #5158 -: Септември 21, 2017, 17:08:36 » |
|
На кое? На ремонтите и че не отидохме на море ли  Спор няма, бягаш и не искаш да се върнеш в града, докато не почнеш да отговаряш на птичките 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #5159 -: Септември 21, 2017, 17:11:28 » |
|
Да си имаш собствено местенце за бягство. Макар че ако пак трябва да се готви, чисти и подрежда, май предпочитам на хотел 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Galina_Dim
Newbie

Публикации: 7791
Работохолик-изтрещелник
|
 |
« Отговор #5160 -: Септември 21, 2017, 22:43:51 » |
|
И аз съм се замислила нещо сериозно вече, още не мога да преценя кое ще ми е по-рентабилно - първо сграда за офис или първо къща, но така или иначе, поради липса на срудства, съм в кръга мисъл още. Много е яко на двор за децата, много. Радвам ви се като ви чета и не пропускайте възможност, ако излезе такава, за собствен имот извън града, или поне в края му.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #5161 -: Септември 21, 2017, 22:47:44 » |
|
Мен лично много ме е страх от нападения и кражби ако къщата е самостоятелна, т.е. не е в комплекс, хем за уж елитни квартали говоря.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Galina_Dim
Newbie

Публикации: 7791
Работохолик-изтрещелник
|
 |
« Отговор #5162 -: Септември 21, 2017, 23:19:48 » |
|
Две хубави работи само в сутиен стоят едно до друго, нали знаеш...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

|
 |
« Отговор #5163 -: Септември 22, 2017, 07:14:36 » |
|
Ути, и това ни се е случвало, но пък на село не е лукс и бяха вдигнали само ракията  Мислехме за СОТ, за камери, но си е отдалечени и всъщност нищо не можеш да предотвратиш. То, мазите в кооперацията ни разбиха, дето сме на пъпа на центъра, какво остава за отдалечено селце.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 16113
|
 |
« Отговор #5164 -: Септември 22, 2017, 19:06:32 » |
|
Като ви чета и направо ми иде да се пукна от кеф, че имам Пещерна. И то от дете. И свекър ми и свекърва ми да са живи и здрави, че няма по-хубаво от това трапезата да те чака, дето вика Ути - като хотел, ама вкъщи  Ясно ми е, че ще дойде денят аз да съм свекървата, но още не ми се мисли над това. Сега там си почивам и ме чакат спокойствие, уют, тишина, чист въздух, прекрасна храна, най-хубавите ми спомени. Най-вълшебното място на света. Селото е само на 100 км от София, закътано, не е на централен път, няма цигани, населено е, особено лятото много, къщите върнят по 15 000лв, ако някой се интересува 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Catherine
Newbie

Публикации: 7776
Heart follower
|
 |
« Отговор #5165 -: Септември 22, 2017, 19:40:22 » |
|
Благодаря за съвета, Пупи! Ще говоря с мъж ми по въпроса И аз си мечтаех да живеем в къща за постоянно, ама реалността е отрезвяваща. Това, което можем да си позволим, е далеч от ново и модерно, а да живеем в къща на 50 години в града, която ще се нуждае от основен ремонт, за да стане приятна за живеене, да се преместим от идеалния център някъде в покрайнините на града, където най-близкият магазин е на 15 минути пеша, аз без кола и книжка, да разчитам за всичко на мъж ми, някак не е мойта бира. А тази къщичка ще ни запълни нуждите от уединение, въздух, природа и т.н. и без да се местим от хубавия си дом. Иначе и мойта свеки живее на село, та детето ще си има три села тамън, което е супер  Но няма да е като едното време за нас, това време няма как да се повтори за нашите деца за съжаление. Животът беше много различен...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Liliq
Newbie

Публикации: 653
|
 |
« Отговор #5166 -: Септември 22, 2017, 22:50:08 » |
|
Много хубаво, Кат! Честита да ви е къщата! Селата около Перник са много приятни, баба ми живее в Стефаново и като ходим при нея, не ми се тръгва.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #5167 -: Септември 22, 2017, 23:01:44 » |
|
Ааа, Фей, това твоето е съвсем друго - да ти сервират, мият, готвят и да ти гледат децата, а ти само да пиеш кафе на полянката и да се кефиш - ето на това съм навита веднага Ама къща/вила на село, да ходим само уикенда, да мъкнем багажи, да чистим, косим, мием и ремонтираме и накрая да трябва да си сготвим иии мерси за такава почивка.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

|
 |
« Отговор #5168 -: Септември 22, 2017, 23:17:36 » |
|
Аз на това му викам бабин ол инклузиф. Обикновено и ние сме така, всъщност 3 са вариантите като ходим на село, но и трите имат своя неповторим чар: със свекърите и мама-свекърва поема от-до, а ние спим и почиваме; с дружина без децата, яко избухване и купон, макар да се случва веднъж на половин година; с приятели и всичката челяд, страшен купон е, но ставаш разноглед като чуеш "мамо"  Направо ми е мъчно, че свърши лятото и трябва да приберем басейна...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #5169 -: Септември 23, 2017, 09:26:58 » |
|
Абсолютно бабин ол инклузив  Ама така ни е паднало сега. Още малко и ще трябва ол инклузивът да съм аз и да гледам и децата, и бабите...живи и здрави да са. Така че - всяко нещо с времето си.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #5170 -: Септември 23, 2017, 10:33:47 » |
|
Искам и аззззз. Аз събирам смелост да поискам от нашите невероятната услуга вместо от 17 до 20ч да я гледат, което ми е напълно безполезно, щото само пътят ми е 40мин, да я гледат от 13.30, при положение, че тя спи от 13.30 до 16.30. Но като ги знам тя като ревне няма да я гушнат да заспи пак и ще изтормозят детето недоспало ииии...не знам. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
peace&violence
Global Moderator
Newbie

Публикации: 1899
|
 |
« Отговор #5171 -: Септември 23, 2017, 23:05:02 » |
|
Мнoгo е хубавo да си имаш къщичка, ние също сме се замислили за закупуването на къща, дори да е с кредит и да изплащаме сумати гoдини, пoне е пo-смислено, oткoлкoто да живеем пoд наем, жилището ни излиза пo 600€ на месец, кoето си е евтино, нo за една гoдина са 7000€, кoитo мoжеше вместо тoва в къща да са инвестирани. Нo и аз имам такива притеснения катo Ути - усещането да си сам в къща е съвсем другo, сравнение с усещането в жилище, заобиколен oт хoра, има голяма доза анонимност, нo пък ти дава някаква сигурност.
|
|
|
Активен
|
Turning can'ts into cans and dreams into plans. 
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #5172 -: Септември 25, 2017, 20:40:11 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Салсеро
Newbie

Публикации: 7235
Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)
|
 |
« Отговор #5173 -: Май 04, 2018, 17:34:16 » |
|
Днес си взех ключовете от новия апартамент.  Само дето новият апартамент е доста стар и всичко е за ремонт. Ама съвсем всичко. 
|
|
|
Активен
|
ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6362
Усмивка
|
 |
« Отговор #5174 -: Май 04, 2018, 18:07:01 » |
|
Къде беше апартаментът? Пиши ми ако искаш на лични, ще споделям и опит.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|