star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Малката Диляна най-после напусна удобното убежище!
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Малката Диляна най-после напусна удобното убежище!  (Прочетена 86789 пъти)
Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #375 -: Февруари 23, 2013, 11:18:41 »

Това с филмчетата на градината много ме дразни. Особено пък, когато ни одраха с по нанайсе лева, че да купят ТВ, ДВД и други съкращения  Chair
Активенpaiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #376 -: Февруари 23, 2013, 11:21:00 »

Направо ме сащисахте Blink Наистина ли гледат ТВ в градината? Баси, аз как съм живяла без ТВ там не знам, как съм оцеляла просто...
И задължително ли е чак? Ужас. Толкова па да ги мързи бе!
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #377 -: Февруари 23, 2013, 13:57:28 »

Ох, Паяче, исках нещо да ти отговоря за репликата с мързела, ама е безсмислено. Всеки от неговата си камбанария. Но имай предвид, че може да получиш и изказване в обратна посока - че децата са тотално ненаучени на нищо, защото всеки родител тръгва с "е, в градината ще го научат". Тогава ти ще кажеш, че не си такъв родител и не може да се обобщава, но самата ти обобщи, че ги мързи в градините Smile Всеки от неговата си камбанария.
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #378 -: Февруари 23, 2013, 14:01:18 »

Ами така е, Паяк. По-лесно е - не бягат, не се бутат и удрят, ако ги занимават с рисунки и апликации се цапат и настава анархия. По-лесно е да гледат. Топлите месеци директно след следобедната закуска ги извеждат навън и си чакат там родителите, да не цапат повече вътре в групата и лелите да си изчистят навреме.
И аз бях много изненадана, все пак надеждите на родителите са там да се занимават с тях, ама уви. Те са и по много деца в група, учителките и лелите не смогват.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #379 -: Февруари 23, 2013, 14:08:00 »

Те са и по много деца в група, учителките и лелите не смогват.

Именно. И като прибавим, че действително повечето са ненаучени на нищо, си представи как трябва да облечеш и обуеш 30 деца, в тоя момент едно решава, че няма да каже, че му се ака, макар да е на 3 г, и го прави в гащите, по същото време лелята трябва да е сервирала следобедната закуска, а идведнъж трябва да мие омазано до ушите дете...Но отстрани е лесно да се отсече, че ги мързи Smile

Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #380 -: Февруари 23, 2013, 14:24:14 »

А преди като нямаше телевизори в градините как са смогвали? Фей, пристрастна си, но това просто не е правилно. Лъвчето говори за 4 часа телевизия на ден, което е безумно просто, и вредно, и какво ли още не. Аз дори не знаех, че пускат филмчета, все съм с някакви идеализирани представи, че пеят, рисуват и танцуват, както ние едно време.
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #381 -: Февруари 23, 2013, 14:28:52 »

Може би е и от гледна точка на парични средства и липсата им. Аз гледам тук детските градини първо нямат телевизори и екрани,а вкарват ужасно голям брой развлекателен брой програми и активни занимания,че и спорт. Т.е сигурно нашите нямат пари за реализация на всички желания,една идея просто.
Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #382 -: Февруари 23, 2013, 15:11:36 »

Как по-точно е вредно, Лор? Телевизора в групата на Мими е от ония мъничките, вдигнат на 2 метра височина. Столчетата са наредени в средата на стаята, т.е пак минимум 2, че и повече метра разстояние. Ако говориш за облъчване, надали има такова. При нея си имат и занимания, докато им пускат телевизията - дават им листи и моливи и си драскат. Не бих казала и че ги мързи, персоналът определено не смогва, в група са 27 хлапета с 1 госпожа в стаята на смяна и една прихождаща лелка, която не седи нон стоп при тях. Вече сами ходят до тоалетната, но я си представете в първа група, когато тепърва им изграждат навици, едно след друго да писнат, че им се ходи до тоалетна. Една госпожа е ужасно малко. Аз не съм пристрастна, но им съчувствам и съм 100% сигурна, че не им е леко. За сметка на това, веднъж не съм ги чувала нашите да се оплакват, не знам по колко часа гледат телевизия, честно казано в момента не ме вълнува особено, щом тя се развива, научава нови неща, показва добри постижения.  Rolling Eyes
Много кофти се хванахте за думите ми. Аз го казах, по-скоро от гледна точна на това, че им пускат изобщо телевизия и че съм безсилна, ако държа да няма такава. Не виждам и смисъл, не расте в изолатор. Те са като сюнгери в тая възраст, всичко попиват. Каквото съм могла, съм ограничила, телевизията ще е най-малкия проблем така или иначе  Rolling Eyes
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #383 -: Февруари 23, 2013, 15:33:28 »

Че съм пристрастна, пристрастна съм, но, Лор, къде видя да казвам, че телевизията е ок? Просто казах, че и да се практикува пускането й на децата, най-малко вероятно е да е от мързел. Когато имаш 15-20 деца на 3 г. просто няма време да те мързи. Та в тази връзка - и сега смогват както преди. Майка ми, например, им пуска тв само в 18:30, когато има останали 1-2 невзети все още деца и вече са много нещастни, че има половин час до затваряне на градината, а те още са невзети. През другото време си има програма - игри, спане, хранене, навън, спорт, песни и танци на народите.

Иначе, лично аз, съм по-скоро съгласна с мнението на Пупи. И я приветствам, че се опитва да се постави и в обувките на другия.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #384 -: Февруари 23, 2013, 15:58:28 »

Извинявай, просто ми прозвуча като да го оправдаваш. И естествено, че се поставяме на тяхно място, все пак си гледаме по едно дете в къщи и знаем колко е трудно само с него.

Пупи, нямам предвид облъчването, макар че телевизорът да е качен на 2 м височина може и да е добре - да не им е в полезрението и да не го заглеждат толкова, но ако все пак го гледат, позата ще е изключително неподходяща. Имам предвид, че толкова часове телевизия на ден просто са вредни - възпитателно, пристрастяващо, обездвижващо, зомбиращо...да не навлизам в подробности, има толкова информация по въпроса.
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #385 -: Февруари 23, 2013, 17:15:31 »

Е не, не съм го казала с цел да обидя някого. Обаче наистина ми се вижда ужасно да им пускат ТВ в градината. Навремето не са ни пускали ТВ, а пак си бяха по една учителка и една леля. И пак е имало 30 деца и изброените неща, че им се пишка едно след друго, че трябва в час да ядат и пр. да не изреждам всичко...

А за научаването, това вече е ужасно пък от страна на родителите да се надяват на някого да им научи детето на основните неща. Аз например на 3г и половина можех да чета гладко и съм чела на децата приказки, просто пример, за другите неща няма и да споменавам. Също помня, че с много малки изключения всички си се обличахме сами, подреждахме си дрешките на столчетата.. Бе, както си има родители, които имат време и желание да се занимават с децата си, така има и такива, които или нямат възможност да го правят, защото работят, или и аз не знам.. Тъжно.

И все пак, аз не съм пример, аз не съм толкова крайна за телевизията, предполагам, че Адата ще гледа.. Просто ми стана странно и се изказах първосигнално. Надали наистина е до мързел..
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
HappyHeart
Newbie
*
Публикации: 6353« Отговор #386 -: Февруари 23, 2013, 17:24:18 »

В момента карам неврология и в детското отделение е пълно с 4годишни с главоболие, които се подлагат на какви ли не изследвания, съответно стрес и накрая се оказва, че гледат тв по няколко часа или си играят игрички на компа.
Присъствах на преглед на едно такова детенце, лекарката обясни как се отразява това на окото с подробности, защо има главоболие, как в един момент окото се преуморява и защитно си прави спазъм, обясни как се отразява на един канал на недооформената ръка стискането на мишката, падането на срещуположното рамо при седене на комп, а майката отговори "ми тя си сяда сама, включва си го и си пуска игра", при което всички гледаха ей така  Shocked

Не съм минала още очните и нямам търпение да си разпитам асистента, защото всичко иглеждаше достоверно и логично и се чудя като ти обяснят така логично как ням да си сложиш пас на лаптопа и въобще за чий 3-4 годишно дете сяда на коммпютър у дома с твое разрешение! Един час, 2 максимум на ден са предостатъчни. Предпочитам да се редят пъзели, лего и занимателни игри, развивщи мизленето.

Аз лично категорично съм против играенето на компютър до 5 годни, след това бих определила някакво минимално време и определено, ако си отгледам геймърче ще взимам кабели и мишки. И предусешам как ще си имам спорове с моя приятел по този въпрос.

А в детската да ми гледа по 3-4 часа тв??? Та това е цялото време, през което не яде и спи. И аз съм била в група с много деца и учителките ни смогваха и ни занимаваха страхотно, всеки ден гимнастика, пеене, а който искаше ходеше на други занимания-плуване, балет, английски, бойно изкуство. Аз не бих дала пари за тв. Ясно е, че е тежко да смохнеш на 25 деца, ама това вече е проблем, който ние няма как да решим и ми е малко жално, ако действителността е такава.
« Последна редакция: Февруари 23, 2013, 17:28:23 от HappyHeart » Активен

Моето име е Любов.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #387 -: Февруари 23, 2013, 17:49:42 »

Ми, Паяче, ти си чела на 3, сега тези на 3 майка ми им показва син кръг и ги пита "Каква е формата" и те - "Синьо" Smile
Има две-три, които изобщо не могат да се облекат сами Rolling Eyes
Активен

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2741


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #388 -: Февруари 23, 2013, 18:05:44 »

Ужасно Rolling Eyes
Лъвче, извинявам се за спама в темата на Диляна Kiss
Активен

 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #389 -: Февруари 25, 2013, 13:12:06 »

Брех. Аз на моите не давам да припарят до компютъра, явно наистина има защо Exclamation знаех, че не е добре за очите, но не очаквах, че е толкова вредно.

Лъвче, пиши как е Дилянка? Нещо ново при вас след диагнозата?
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #390 -: Февруари 25, 2013, 13:51:48 »

Няма, Ели. Наблюдаваме я, вече три седмици от последния случай, надявам се повече и да няма!
Март месец е на консултация, за сега са и спрени ваксините, но тя си е по график с тях и чак лятото евентуално ако отложат следващата.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #391 -: Февруари 25, 2013, 14:57:55 »

Тихо, за научаването. Че на 4 години започнаха да ги учат да ядат с вилица  Razz

Активенlioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #392 -: Март 31, 2013, 18:55:41 »

Това дребното от сега ми вади душичката с памук. Днес цял ден когато се засили да прави беля, или повиша тон като направи нещо непозволено, и на секундата ме поглежда с любовен поглед и уж неволно започва да ми пее Мила моя мамо Wub. Че и с бавачката са напреднали със строфите, направо ме разтопи.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #393 -: Март 31, 2013, 18:59:40 »

Браво на детето, завиден подход има от сега.  Lol
Лъвче а какво стана с прегледа, който трябваше да е през март?
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #394 -: Март 31, 2013, 19:02:28 »

Ами не е имала пак подобни замайвания вече два месеца. Чукам на дърво и се надявам да си го израсте и да не се случва повече.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #395 -: Април 28, 2013, 22:37:13 »

Честит имен ден на прекрасно Дилянче Kiss
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #396 -: Април 29, 2013, 07:38:04 »

Ох, аз пропуснах вчера  Red face Честит имен ден на Дилянка!
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #397 -: Април 29, 2013, 08:36:35 »

Простете, и аз пропуснах! Да ви е жива и здрава чаровницата, да расте здраво и засмяно дете и много, много да ви радва  Kiss
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #398 -: Юни 10, 2013, 20:24:48 »

Да си побутна темата на душицата. Сега като съм няколко поредни дни с нея и чак не мога да повярвам, кога отрасна толкова бързо. Толкова ми е умна, добричка, казва си като и се ходи в тоалет, казва си какво иска да вечеря, приказва, иска постоянно да и правя прически, и е едно такова куклесто пораснало почти 2-годишно злато. И ми е много мъчно, че нито можахме да я вкараме в басейна с целия антураж надуваеми пояси и играчки, нито да я разходим из околните градчета. Или просто ме е прихванала пред-рожден-денска носталгия към малкия скърцащ вързоп. Е, след сефтето в тръшкането имаше още 1-2 случая на писъци и увисване на ръката ми, но само при мен общо взето се случва и е рамките на допустимите глезотии.
Много се надявам да сме здрави и да и направим хубав рожден ден в неделя. И една засукана торта съм поръчала, дано не се наложи да я отменям. Лора ако реши да се преквалифицира обещавам при нея да си ги правя, но за сега ще се доверявам на чужди хора  Big grin
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #399 -: Юни 11, 2013, 09:32:06 »

Не се бутай, Лъв, аз първа съм се записала при Лора, ако че е и в друг град, има модерни начини за доставка  Razz

Радвам се, че звучиш по-положително вече, само така. Сигурно ще изкарате страхотен празник в неделя  Smile Аз отсега да ви пожелая безоблачен рожден ден със здраво усмихнато момиченце, че няма да мога да вляза тогава сигурно.  Kiss
АктивенСтраници: 1 ... 14 15 [16] 17   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!