star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar Менструация
Страници: [1] 2 3 ... 8  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Менструация  (Прочетена 97077 пъти)
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« -: Септември 12, 2006, 00:21:11 »

МЕНСТРУАЦИЯ

Менструацията се нарича още цикъл, месечен цикъл, месечно кървене, менструален период. Или просто се казва “В мензис съм.” Какво е “мензис” и защо се получава е доста сложен въпрос, но казано в едно изречение: менструацията е белег за полово съзряване. Това означава, че сега можеш да забременееш и да родиш дете.

Кога настъпва първата менструация?
Настъпването на първата менструация зависи от различни условия. Значение има климатът, начинът на живот и други. Ето защо в горещи зони менструацията се проявява по-рано (10-11 години), а в студените региони на света значително по-късно (16-18 години). Момичетата, които са принудени да упражняват тежка работа при лоши условия, а също и тези занимаващи се с усилен умствен труд, получават по-късно менструация.
В България първата менструация се явява средно между 13- и 14-годишната им възраст. За нормални граници на появата й у нас се приема между 12 и 15 години. Появата на менструацията преди 8-9 годишна възраст или липсата й след 15-16та година налага внимателно изследване с оглед откриване на причините и вземане на своевременни мерки за лечение.
Обикновено в случаите, когато момичето се развива нормално, след появата на първата менструация по-нататък тя продължава да се явява и да протича правилно. В други случаи се явяват различни нередовности, а по-късно менструацията се нормализира.

Какво представлява менструацията всъщност?
Качества на менструационната кръв:Тя има характерен червено-кафеникав цвят и е течна, и трудно съсиряща се.Наличността на съсиреци е признак, че кръвотечението е по-силно от нормата.
Количество:Количеството на менструационната кръвозагуба се намира в зависимост от продължителността и силата на менструационното кръвотечение. При менструация жената губи средно 50-100 г. кръв. Кръвозагубата протича по следния начин :
    * слабо начало
    * постепенно засилване
    * постенно отславане
    * край
Бурното начало, както и протичане говори за известна ненормалност.

Интервал:Менструацията се повтаря периодично през определен интервал. Под менструационен интервал трябва да се разбира броя на дните от първия ден до последния ден на една менструация. Най-честият интервал е 28 дни. Най-късият нормален интервал е 21 дни, а най-дългият - 31 дни. Вън от тези предели менструяцията се счита за ненормална по отношение на честота на появата й.
Различната дължина на менструалния интервал при отделните жени се обяснява с наследствените и индивуалните особености на жената.

Ритъм:Менструацията е ритмична (правилна), когато менструациите у жената се редуват през еднакви интервали. У една част от жените точната периодичност на менструацията се запазва дори при съществени промени в живота им. При други менструациите настъпват през различни интервали.Колебанията в интервала от 2-3 дни са твърде често ялвение.
Промени в ритъма настъпват лесно при нервно-вегетативни и нервно-психични дразнения и особено при промени в околната среда. По време на пубертета, както и след раждания и аборти аритмичността на менструацията е често явление.

Времетраене:Менструационното кръвотечение продължава определено време и спира спонтанно. Средната продължителност на кръвотечението е 4-5 дни, като то е най-силно на 2ия и 3ия ден. Границите на нормата са между 3 и 8 дни. Обикновено продължителността на кръвотечението у една и съща жена е доста постоянна, като много по рядко може да показва колебания. Ако разликата стане голяма, това е признак за известно патологично отклонение.
Интензивност:[/u]За “нормално” кървене говорим, когато тампонът или превръзката трябва да се сменят на всеки 2 до 4 часа. Ако кървенето е по-интензивно, тоест трябва да ги сменяш по-често, трябва да се обърнеш към гинеколог. Между другото, за нощните часове има специални, по-силно попиващи хигиенни превръзки и тампони, за да не се налага да ставаш специално и да ги сменяш.

Как да се подготвя за първата менструация?
Преди всичко да не се страхуваш. Количествата кръв, които ще загубиш, са минимални. Следователно, няма смисъл да носиш непрекъснато със себе си тампони или превръзки. Когато започне кървенето, най-добре поискай от майка си, някоя приятелка или по-голямата си сестра тези хигиенни материали. Всяка опаковка с тампони съдържа упътване, как да се поставят правилно.

Има ли някакви белези на идването на първата менструация?
Около 6 до 12 месеца преди първата менструация може да се появи бледожълто течение. То продължава или само няколко дни в месеца, или през цялото време. То показва, че в момента тялото ти се пренастройва хормонално.

Хигиена
По време на менструация жената трябва да спазва висока хигиена в областта на външните полови органи. Противопоказни са влагалищни промивки, къпане в басейни и вани, поради реален риск от проникване на инфекция. По същите съображения по време на менструация са протипоказни и половите сношения.

Ако има болка – какво да се прави?
Най-вероятно твоята менструация изобщо няма да ти създава проблеми. Ако обаче си отпусната и без настроение, имаш главоболие, болки в гърба и корема, има малки хитрини, които помагат:
    * топла вана
    * грейка върху корема
    * един час сън
    * спорт (при движение, спазмите намаляват)
Ако болките са много силни трябва да се обадиш на твоя лекар и да отидеш на преглед.
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #1 -: Септември 12, 2006, 00:36:27 »

МЕНСТРУАЛЕН ЦИКЪЛ

Интервалът между две менструации се нарича цикъл. В първите две години той често е нередовен. След това бавно се регулира.

Как протича един цикъл?
Цикълът започва на първия ден от редовната менструация и продължава до последния ден преди следващото кървене.

Разделя се на две фази:
През първата фаза в яйчника се развиват част от наличните над 400 000 яйцеклетки. Този процес трае около 14 дни. След това започва втората фаза, през която една зряла яйцеклетка се отделя в маточната тръба и пътува през нея около 4 дни към матката. Това се нарича овулация . Едновременно с това се отделят хормони, които променят лигавицата на матката така, че ако яйцеклетката е оплодена, да може да се “загнезди” в нея. Когато това се случи, настъпва бременност и в разстояние на следващите 10 месеца се ражда бебе. Ако яйцеклетката остане неоплодена, тя умира, съдовете на матката се свиват и лигавицата се изхвърля. Настъпва менструация, която трае между 3 и 7 дни. Ако кървиш по-малко от 3 дни, по-добре е да говориш с твоя лекар.

Отражение върху общото състояние
Менструацията е процес, който протича почти редовно със смущение,тъй като влияе и на други части от тялото, и на настроението.Само около 16-18% от жените нямат никакви оплаквания.
По-характерни смущения са:
    * болка в кръста и ниско в корема
    * главоболие
    * умора и отпадналост
    * повишена възбудимост
    * коремно-чревни спазми
    * напрежение в гърдите
    * промяна на насторението (хормоните предизвикват ту добро, ту лошо настроение)
    * могат да повлияят върху съня,храносмилането и работоспособността
« Последна редакция: Март 23, 2008, 20:16:10 от Xpucu, Причина: поправка на линка » Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #2 -: Септември 12, 2006, 01:18:29 »

ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ (ПМС)

Какво е пременструален синдром (ПМС)?
ПМС още се нарича "предменструална болест", "синдром на предменструално напрежение", “цикличен синдром".
Предменструалният синдром (ПМС) е термин, използван за поредица от физически и емоционални разстройства, случващи се в последната фаза на менструалния цикъл – 1-2 седмици, преди началото на менструацията и понякога продължава и след това. Симптомите обикновено се засилват в началото на цикъла, след което внезапно изчезват. По време на пубертета тези симптоми не са ясно изразени.


Какви са основните причини за ПМС?
Очевидна е връзката на ПМС с цикличните хормонални изменения. Подтискането на овулацията избавя жената от ПМС.
Предполага се, че освен хормоналните фактори, важна роля за развитието на ПМС при момичетата има отношението към първата менструация, страха преди нейното начало, а при жените - неудовлетворението от интимния и/или семеен живот.


Как се проявява ПМС?
В зависимост от това, кои симптоми на ПМС се явяват водещи, обособени са пет основни форми:
    * нервно-психическа
    * вегетативно-съдова
    * оточна
    * цефалгична (главоболие)
    * необичайна или атипична
Това деление е условно, тъй като понякога при една и съща жена може да се прояви съчетание на няколко форми на ПМС.


Как се проявява нервно-психическата форма на ПМС?
Тази форма на ПМС има различни варианти. Например, в предменструалните дни се забелязва агресивност, плачливост, раздразнителност. Жената лесно излиза извън себе си по повод и без повод, излишно избухлива е. Зачестяват конфликтите на работа и в семейството, със съпруга, децата и родителите.
В друг вариант, ПМС може да се съпровожда с депресия, плачливост, чувство за безнадеждност, възприемане на обкръжението в "черни" тонове. Уморяемост, сънливост или своеобразно изтощение на силите могат да бъдат признаци на ПМС.Жените усещат умствена и физическа умора, изпълняват с мъка обичайните задължения.
Нерядко се среща съчетание и на двата варианта на тази форма на ПМС.


Какви са вегетативно-съдовите симптоми на ПМС?
Те могат да се проявят под формата на болки в сърцето, които не отминават след приема на Валидол и/или Нитроглицерин, което нерядко води до погрешна диагноза "атипичен инфаркт на миокарда", защото са налице оплаквания от болки в сърцето, задух, слабост, а на електрокардиограмата типичните за инфаркта изменения липсват.
Може да се наблюдава циклично (преди всяка менструация) повишение на артериалното налягане. Понякога се отбелязва "синдром на паническата атака": повишаване на артериалното налягане, втрисане, учестяване на сърдечната честота и дишане, спастични болки в корема, страх от смъртта, прескачане на сърцето. В края на този пристъп се забелязва повишено пикочоотделяне на почти безцветна урина.


Как се проявява оточната форма на ПМС?
Тази форма се характеризира със задръжка на течности в организма, болки и напрежение на млечните жлези, оточни ръце и крака, подуване на корема. Отбелязва се повишаване на теглото. С настъпване на менструацията настъпва подобрение, лекота на тялото, "просветване" в главата, отоците и наддаденото тегло изчезват.

С какво се характеризира цефалгичната* форма на ПМС?
Нерядко жените забелязват главоболие именно в предменструалните дни. Болката бива пулсираща, започва в слепоочните области и протича по типа на мигрената. Може да се появи чувство на "напрежение" в очните ябълки. Главоболието може да се съпровожда от гадене, повръщане; налягането като правило не е повишено.
*- (от думата cefalgia – главоболие)


Какво значи необичайна или атипична форма на ПМС?
Срещат се следните атипични форми на ПМС:
    * циклично повишаване на телесната температура от 37,2 до 38-39° С при отсъствие на признаци за възпаление и простуда;
    * циклични пристъпи на бронхиална астма;
    * циклични алергични реакции, хрема;
    * циклични пристъпи на епилепсия;
    * циклични прояви на екзема, на невродермит;
    * цикличен язвен стоматит - язви на слизестата обвивка на устата;
    * циклични заболявания на очите; конюнктивит, повишаване на вътреочното налягане, рязко понижаване на зрениеКакви основни методи за лечение и профилактика на ПМС съществуват?
За лечение на ПМС се приемат хормонални, пикочогонни, хипотензивни продукти, антидепресанти, транквилизатори и пр. Препоръчва се ограничаване на солта, прием на продукти с високо съдържание на калий: стафиди, сушени зарзали без костилки, печени картофи. Ако жената се нуждае от предпазване от бременност, то приема на противозачатъчни таблетки едновременно ще я избави и от ПМС. Обезателно се назначават витамини от групи А, В и Е. От хормоналните продукти, ефективни при ПМС, се препоръчва Дуфастон, приемът на който е възможен и при жени, на които е противопоказан приема на контрацептиви.

Кой трябва да знае за съществуването на ПМС?
Почти всички: майката, която ще забележи и обясни случващото се на подрастващата дъщеря; бащата, брата, приятеля, учителя, за да се отнасят грижовно и със състрадание (а не с раздразнение!) към жената, майката, сестрата, приятелката, съученичката, сътрудничката и т.н.

Exclamation Нещо интересно Exclamation

При възраст 19-29 години ПМС се среща примерно при 20 % от жените, а след 30 години при 55-60%. ПМС по-често се наблюдава при жени на умствения труд, при наличие на професионални вредности, а така също при хронични заболявания на различни органи и системи.

Установено е, че 27 % от жените, осъдени за престъпления, са ги извършили именно в предменструалния период. В тези дни честотата на хоспитализация на жените по екстремни показания съставлява 29%. В периода между 25-я и 28-я ден на цикъла се случват 26% от пътнотранстпортните произшествия, извършени от жени. Ученичките и студентките получават по-ниски оценки, зачестяват конфликтите в училище и дома.

Понякога цялото семейство забелязва, как се изменя характера на майката или сестрата в определените дни от месеца. Описани са случаи на циклично зачестяване на пристъпите от бронхиална астма у момчета в тежките предменструални дни на майката.
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
6u6inka
Newbie
*
Публикации: 427« Отговор #3 -: Септември 12, 2006, 02:19:51 »

Забрави да кажеш, че менструацията е много гадна нелечина доживотна болест:)
Активен

Ако понякога се чувстваш безполезен,  депресиран или обиден…
Винаги помни, че ТИ някога си бил най-бързият и най-способният победител измежду милиони малки сперматозоиди.
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #4 -: Септември 12, 2006, 10:22:34 »

Ей 6u6, не е доживотна бре  Big grin Нали,когато стигнеш 50-те годинки и ти свършва някъде на тая възраст? Smile
А иначе си absolutely right,че е гадна нелечима болест Huh
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17611


A believer


« Отговор #5 -: Септември 15, 2006, 17:25:29 »

Отврат Smile)))
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #6 -: Септември 18, 2006, 23:26:21 »

ПРОБЛЕМИ,СВЪРЗАНИ С МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ

Проблемите, свързани с менструалния цикъл, могат да се появят в следния вид:
        *нередовен цикъл - ако менструацията се появява на интервали, по-малки от 21 дена и по-големи от 35 дена
        *обилно кръвотечение - над 80мл
        *промени във времетраенето на кръвотечението - над 7 дена
        *отсъствие на цикъла


ExclamationИзключения
Нередовния цикъл се среща при момичетата, тогава,когато се появява първата менструация и когато започва формирането на процеса на развитие на яйцеклетките. На някои момичета им трябват 2 години,за да се нормализира цикъла, но вече на 15-16  години цикълът трябва да е редовен. Ако има някакви проблеми и след това, задължително трябва да се посети лекар.
Нарушения менстриалния цикъл се появяват при жените на възраст 45-55 години. Тогава спира образуването на хормони и съзряването на яйцеклетки. Този период продължава около 5 години. Менопаузата е съпроводена от удължаване и скъсяване на интервалите и времетраенето, както и от промени в количеството на кръвотечението. С времето менструацията спира напълно.
Отсъствие на менструацията се появява при бременност и лактация (производство на кърма)


Какво може да предизвика тези нарушения?
       *инфекциозни болести
       *гинекологични болести
       *повреждане на матката (след изследвания,прегледи   или аборт)
       *сърдечно-съдови проблеми и болести
       *емоционални шокове и проблеми
« Последна редакция: Март 23, 2008, 16:13:01 от Xpucu, Причина: поправка на линка » Активен

Винаги очаквай неочакваното!
veselushka
Newbie
*
Публикации: 2747« Отговор #7 -: Септември 18, 2006, 23:31:56 »

Защо закъснява менструацията, когато няма бременност?

Всяко закъснение на менструацията може да означава начало на бременност (дори, когато жената предполага, че това е невъзможно - приемала е надеждни контрацептиви).

В някои случаи закъснението на менструацията може да бъде провокирано от други фактори. Менструалният цикъл може да се удължи поради овулаторни аномалии. Причина за това могат да бъдат:

- остро възпаление,

- силен емоционален шок,

- отсъствие на овулация в този цикъл,

- късна овулация - последното, по правило, се получава в следствие на хормонална терапия (прием на естрогени в предовулаторния период: овулацията може да се отмести 10-15 дни!), приемането на контрацептиви таблетки "на следващия ден" или внезапно прекратяване приема на противозачатъчни средства в течение на цикъла.

- функционална киста на яйчника - нарушение на цикъла може да бъде предизвикано от функционална киста на яйчника - фоликулярна киста, на неовулиралия фоликул (синдром LUF) или киста на жълтото тяло (което понякога може да "живее" повече от обикновено, задържащо по този начин настъпването на менструацията).


Синдром LUF - характеризира се с нормално съзряване на доминантния фоликул в продължение на целия цикъл, но без неговото пукане. Това се случва в 5-10% от нормалните цикли. Но когато този синдром се повтаря често, това по правило води до невъзможност за забременяване. Диагностиката се базира на данни от хормоналните анализи и ултразвуковия мониторинг: фоликулът не изчезва, а бързо увеличава размерите си. Може да достигне 4-5 см. в диаметър.


Какво да направим в такъв случай?

Достатъчен е простият график на базалната температура, за да се определи нарушение на цикъла. Ако жената не се прегледа при лекар, то много рядко може да получи данните на температурата в нужния период на цикъла. Затова първата крачка е да се изследва наличието в кръвта на хормона, който може да свидетелства за началото на бременност.
...... източник: http://feminaweb.narod.ru/
Активен

Винаги очаквай неочакваното!
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13813


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8 -: Септември 22, 2006, 14:09:03 »

Понеже предния месец го изкарах тежко, ето и малко инфо, за болките, по време на менструация (дисменорея):
 
Какво е болезнена менструация (дисменорея)?   
Болезнената менструация (дисменорея) е медицински термин за менструални крампи - тъпи и пулсиращи болки в долната част на корема, които някои жени преживяват преди и по време на менструални кръвотечения. В някой случаи те са достатъчно силни, за да нарушат ежедневната активност на жената.

Крампите обикновено започват три години след започване на менструацията, но могат да се появят и по-късно. Те могат да продължават през 20-те години или до раждането , след което да намалеят по сила или да изчезнат напълно.

Симптомите на болезнената менструация се изразяват в тъпи и пулсиращи болки ниско в корема, излъчващи се към гърба и бедрата. По-рядко тези симптоми се придружават от гадене и повръщане, редки изпражнения, изпотяване и световъртеж.


Какви са причините за болезнена менструация?   
Известни хормонални промени по времето на месечния цикъл могат да бъдат причина за дисменорея. Най-честият фактор, предизвикващ болка е производството на простагландини от организма - хормоноподобни субстанции , които причиняват контракции (свивания на мускулатурата) на матката по време на менструация и осигуряват изхвърляне извън организма на менструалната кръв и тъкани. Прекалено високото ниво простагландини може да причини повтарящи се контракции или спазми, които се възприемат като крампи.

Обичайно е тези болки да продължават през репродуктивните години, но много жени намират менструалните крампи за по-леки след раждането.

Други причини:
ендометриоза - при това състояние тъканта, която покрива кухината на матката се развива извън нея, най-често в маточни тръби, яйчници и таз
възпаление на гениталиите (тазова възпалителна болест) - обикновено се причинява венерически болести
употребата на противозачатъчна спирала - може да е причина за силни крампи, особено през първите няколко месеца след поставянето
миома или полипи на матката


Какво е лечението на болезнената менструация ?   
При болезнена менструация, дължаща се на заболяване трябва да се лекува основното заболяване. В зависимост от причината, лечението може да бъде антибиотично (при инфекция), оперативно (при миоматозни възли или полипи).

Обезболяващи медикаменти като аспирин и парацетамол облекчават лекия дискомфорт, но ако болката Ви е по-силна, опитайте нестероидни противовъзпалителни средства - ибупрофен, напроксен, които подтискат освобождаването на простагландини.

Лекуващият лекар може да назначи противозачатъчни средства или прогестерон, които повлияват баланса на хормоните по начин, който облекчава болката.

Редовните физически упражнения водят до увеличено отделяне на ендорфини - естествени обезболяващи средства в организма.

Достатъчно почивка.
Активен


Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #9 -: Май 01, 2011, 18:23:44 »

Здравейте!
Аз има един проблем през септември мин. година ми дойде за пръв път на 12.
Така идваше ми редовно,но от 26.02.2011 не ми идва!
Имам симтоми на идване на менструацията,но ...
от вторник до петък от 15:00 до 18:00 съм та народни танци малко бях напрегната,а и съм диабетичка!
Мама казва,че е от претоварване и затова!
Съвет? Sad
Активен
mi6lence
Newbie
*
Публикации: 549« Отговор #10 -: Май 01, 2011, 21:33:42 »

Здравей. В първите години е нормално ментруацията ти да е нередовна. Добре е, че си споделила с майка си. Щом и тя знае, ако имате някакви притеснения и продължи да не ти идва, може да те заведе и на гинеколог.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #11 -: Май 01, 2011, 22:30:29 »

Здравей, Теодора.
Наистина е възможно да е защото по принцип в първите години се случва често да е нередовно, а и все пак е пролетно време, разни климатични промени също влияят, спорта, ако си отслабнала-също, така че не се тревожи излишно, но и не го неглижирай съвсем. Казвам това във връзка с диабета. Предполагам си имаш ендокринолог, който те следи? Ако продължава да ти закъснява, може първо да се консултираш с него и после да обсъдите как да подходите и дали имаш нужда да те види и гинеколог.
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #12 -: Май 04, 2011, 15:22:30 »

Благодаря ви много!!!
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #13 -: Април 11, 2012, 13:07:14 »

Здравейте!
Имам един въпрос. Утре имам важен концерт танцувам народни танци,но днес ... имах изненада..дойде ми... та въпроса ми е изобщо да ходя ли?
Активен
Ivena
Newbie
*
Публикации: 650« Отговор #14 -: Април 11, 2012, 14:52:39 »

Какво те притеснява, за да не отидеш?
Активен
Teodora895
Newbie
*
Публикации: 4


« Отговор #15 -: Април 12, 2012, 07:53:35 »

ами да не направя някой гаф! Знам ли всичко може да се случи
Активен
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3564


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #16 -: Април 12, 2012, 09:21:02 »

Нищо не може да се случи. Ако те боли, си вземи болкоуспокоително. Ако ти е много обилно, си сложи тампон или някоя дебела превръзка, или и двете.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #17 -: Април 12, 2012, 09:33:07 »

Абе аз съм забелязала, че съм не точно по-чувствителна, но някак си по-уязвима в менструални периоди. Прилошава ми по-лесно, глава ме боли... Просто се подсили с един шоколад преди концерта.
Активен

C’est tout!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2012, 01:18:39 »

Притесних се тук и бързам да пиша. Втори ден от цикъла , тази сутрин кръвта беше адски черна,големи съсиреци,а и заблеязах,че мирише на много много сладко,а не на обикновената миризма на желязо. Просто прясно сладка кръв. Рових и четох досега,някакви неща ми излезнаха,че може да съм чла много плодове,дъра-дъра,но това,което ме изплаши е повтарящата се диагноза за диабет. Дето го имаме по семейно,а и май си похапвам сладко напоследък.

Някакви медицински лица на линия ? Или нещо да ми препоръчате за контрол на кръвната захар,махмурлирам и не мога да мисля,а баща ми не е в скайп.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #19 -: Октомври 07, 2012, 08:05:46 »

Все си мисля, че за диабет все и други симптоми биха ти излязли, потене, и там какво беше още по-особено. Мен също би ме стреснало нещо такова, но пък може и да е нещо инцидентно. Дишай, докато се събуди татко ти и ще го разпиташ Smile
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #20 -: Октомври 07, 2012, 11:04:14 »

Тук в DM продават едни тестове за диабет и инсулинова резистентност, сигурно и в Boots ще има нещо такова. Може да си вземеш така като за първа успокоителна стъпка.
Активен

C’est tout!
Ivena
Newbie
*
Публикации: 650« Отговор #21 -: Октомври 07, 2012, 12:22:15 »

Моят опит с инсулиново-резистентните менструации никога не е регистрирал подобни състояния.
А за тези тестове за диабет и ИР, съм по-скоро скептично настроена, макар и да не знам какво точно представляват.
Като знам аз колко съм се изследвала и колко медицински спорове има по отношение горна граница на инсулин, за да се постави диагноза ИР, не бих се доверила посмъртно на нещо, продавано свободно в търговската мрежа.
Както каза Бизар, щеше да имаш много повече симптоми, ако става дума за диабет.
Според мен е просто някакво моментно състояние на организма.
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #22 -: Октомври 07, 2012, 12:29:44 »

Е, Ивена, кой е тръгнал да поставя диагноза на базата на тестове, продавани в дрогерия?? Казах просто, че така на първо време, в неделя, не е лошо да си направи един тест, особено като толкова много се безпокои.
Активен

C’est tout!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2012, 01:28:34 »

Хвърлям баща ми и аз все в осма глха,втора седмица се съдирам от хрипове,сега и това,да не говорим,че моментното ми състояние на духа е като на дървена лъжица.

Имам и други симптоми на диабет,взех си две тестчета -резултатите ме наплашиха повече. Ще ида най-вероятно тия дни да ме боцнат,а след 1 седмица и на гинеколог да види как е малката пачавричка.

Но просто нямаше такъв разговор в скайпа,знаете как се чува и се вика " за мензиса да питааам,за цикълааа" - "а,какво " и т.н. Майка ми обяви,че съм бременна от островитянин,та затова съм била сладка,а аз през цялото време си мислех как ли се е чувствал Едуард Кулен като Бела и в онова определено време от месеца.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #24 -: Октомври 08, 2012, 07:00:35 »

Оф, ама и сте картинка Big grin
Кофти иначе за резултатите, да се изследваш подробно и дано не е нещо сериозно. Гуш. И аз днес ще чакам едни подобни резултати за Боянчето, та съм духовно с теб.
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 8  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!