Candy
Newbie

Публикации: 1822
A daydreamer...
|
 |
« -: Април 13, 2011, 17:26:58 » |
|
Споделете какви стилизанти за коса използвате В последно време много започнах да се харесвам с къдрици - все още се опитвам сама да си ги правя вкъщи с преса или с дифузер. По принцип използвам пяна за коса - зелената на Тафт, но нещо не съм много доволна от нея, защото някой кичури остават с мокър ефект, други не - явно не се разнася добре или аз не мога да я разнеса добре... другото е ако се правя с пресата да пръсна малко лак после, отново Тафт... Та.. кажете какво използвате.. ако използвате такива продукти. Лично аз търся нещо с което хем да може да се оформи добре косата, да е мекичка, хем да не си личи от 100 км. че има нещо. Така, че приемам съвети.  П.С. Ако има друга такава тема, съжалявам, аз не можах да намеря.
|
|
|
Активен
|
Make no mistake between my personality and my attitude. My personality is who I am, but my attitude will depend upon who you are.
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

Публикации: 12993
|
 |
« Отговор #1 -: Април 13, 2011, 22:45:32 » |
|
Ми май никакви. Само подхранващи- олио Керастаз, блясък Керастаз, а когато искам да съм къдрава, не ми отнема много усилия, едни ролки или дори да си намотая косата след баня с щипка, става. Много малко пяна (няма особено значение каква) или крем за къдрици Вела, лак, максимум, ако искам да е по-оформено.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #2 -: Април 14, 2011, 12:33:59 » |
|
Така и не се научих да се търпя със стилизанти. Мине не мине време и току си взема някоя пяна и като се мацна и пак се чувствам като клошар в косата. И аз по-скоро на влажна коса се намотавам и чакам да изсъхне добре. Най-много на влажна коса да сложа малко пяна, което и при теб трябва да върши работа, защото ти е доста чуплива косата.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Candy
Newbie

A daydreamer...
|
 |
« Отговор #3 -: Април 14, 2011, 17:13:08 » |
|
Точно това и на мен ми е проблема.. С пяната в повечето случаи колкото и да суша косата, стои на клечки, безформено... Имаше един лак на Тафт който ползвах постоянно - с бледо розова опаковка беше.. оформям, пръскам и косата оставаше мекичка, много хубава.. но никъде не мога да го намеря вече повече от година.. явно са го спряли от производство... А какво направих днес... (оф няма ли да си намеря работа вече, че от това стоене вкъщи ще остана без коса  ) Измих си косата, докато беше мокра още сложих малко пяна и я изсуших почти напълно.. след това хванах готварското фолио и си направих ролки  Говоря все едно топлата вода съм открила, но наистина за първи път го правя това. Навивах на по дребни кичури. В началото ефекта беше малко стряскащ, но след това като се отпуснаха малко къдриците стана много приятно  Стоя пред огледалото и им се радвам като тийн  Пооправих малко фолиото, мисля че може да се използва за още 1-2 пъти поне  А, Бамби, този крем на Вела и преди съм чувала, че е хубав, мисля да го пробвам при първа възможност 
|
|
|
Активен
|
Make no mistake between my personality and my attitude. My personality is who I am, but my attitude will depend upon who you are.
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

|
 |
« Отговор #4 -: Април 14, 2011, 20:05:20 » |
|
Всъщност има такива ролки  Това, което ти си напавила с фолиото. Те действат на същия принцип, само дето не е такава играчка, вземи си, пръчковидни са и се увиват.  И стават за многократна употреба. Обаче бъркаш с пяната и сушенето - така циментираш косата и не я оставяш да бухне къдраво. Косата се суши без стилизанти (или точно преди да започнеш да навиваш ролките, по малко крем/пяна на кичур) и не напълно. После навиваш ролките, моткаш се с тях и чак после лак, блясък, тн.
|
|
« Последна редакция: Април 14, 2011, 20:07:00 от Bambina »
|
Активен
|
|
|
|
Candy
Newbie

A daydreamer...
|
 |
« Отговор #5 -: Април 14, 2011, 20:48:29 » |
|
Да, но за този метод ще сменям пяната, защото остава на клечки... и лепне А тези ролки - пръчковидните, стават ли за по тънка коса, понеже моята е такава и съответно хващам по тънки кичури... Мисълта ми е ще може ли да се задържи стабилно 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

|
 |
« Отговор #6 -: Април 15, 2011, 00:00:46 » |
|
Даже са супер за по-тънка коса.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Candy
Newbie

A daydreamer...
|
 |
« Отговор #7 -: Април 15, 2011, 00:54:14 » |
|
Чудесно  Значи трябва да си взема такива  Сега си преброих аматьорските ролки - 35-40 бройки не ми мърдат 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alin
Newbie

Публикации: 6623
|
 |
« Отговор #8 -: Април 16, 2011, 11:57:47 » |
|
Аз преди ползвах пръчковидните ролки и много добър ефект стана, само че на моята коса нищо не ще да се задържа за по-дълго 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Candy
Newbie

A daydreamer...
|
 |
« Отговор #9 -: Април 16, 2011, 13:21:58 » |
|
Моята коса е тънка, не много рядка, но не е и гъста и лесно се оформят прически... С ролки стоя 10-15 мин след като сложа и последната и вече съм готова. Ноо.. не знам как спя вечер - на другия ден вече няма и следа от прическа, права, къдрава.. няма значение 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Liliq
Newbie

Публикации: 581
|
 |
« Отговор #10 -: Април 16, 2011, 13:50:50 » |
|
Нормално, къдрици с ролки и на мен ми държат само ден, на сутринта имам само леки чупки. Варианта е да пръскаш много лак, ама аз не съм фен, не обичам прекалено стилизирани, стегнати и подредени букли. Единствено с ретро пресата издържат няколко дни, ама там си има и топлинна обработка, а и пак отиват доволно количество стилизанти. Ролките, които са като пръчици и аз харесвам. Ползвам един черен лак на Тафт, не ми слепва, косата изглежда естествено, а и държи.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Charming
Newbie

Публикации: 165
Dangerously In Love ....
|
 |
« Отговор #11 -: Юли 23, 2011, 19:01:52 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

|
 |
« Отговор #12 -: Юли 28, 2011, 02:01:27 » |
|
В интерес на истината има такива, но в БГ не се намират. Можеш да пробваш с малко повече лак, което не е полезно, но е възможно да помага, все пак изсушава.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Charming
Newbie

Публикации: 165
Dangerously In Love ....
|
 |
« Отговор #13 -: Юли 28, 2011, 12:36:22 » |
|
Ами всъщност си поръчах от фризиорката ми някакъв влагоустойчив спрей, за непокорни коси. Италиански е. Ако има ефект, ще ви го препоръчам 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

Публикации: 98
ludetina
|
 |
« Отговор #14 -: Юли 28, 2011, 17:49:39 » |
|
out of bed Loreal - прави небрежни къдрици и мокър ефект, седи готино, неглиже, леко чорлаво
|
|
|
Активен
|
lud umora nema, samo se poti 
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

|
 |
« Отговор #15 -: Юли 31, 2011, 19:54:44 » |
|
чорлаво 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

Публикации: 98
ludetina
|
 |
« Отговор #16 -: Август 12, 2011, 17:43:55 » |
|
чорлаво  амчи как  мацки, да споделя днес ходих до ДМ-чето. Разгледах по-щателно продуктите за коса, щото спрея за разсресване ми свърши и имаше много свежи предложения на Алверде и Лавера... Чували ли сте ги? Немски марки са, едната е с поносими цени, другата lavera e по-скъпичка, води се био, има даже некъв сертификат, но разфасофките са малки и се зачудих дали да си взема, щото като знам ква съм разсипничка, ще ги свърша за нула време ... та да ви питам и вас някоя да е ползвала тези марки, по-специално ме интересува lavera?
|
|
|
Активен
|
lud umora nema, samo se poti 
|
|
|
|