Принципно истинското краве масло би трябвало да си е твърдо. Ако в хладилника е с консистенция удобна за мазане, значи или са му добавяни растителни мазнини, или животинските са обработвани химично, което си е вредно. Не знам какво е "човешки градуси" на хладилника, но аз не бих го държала на повече от 6 (то на нашия това му е и максимумът), понеже за правилно съхраняване повечето продукти изискват максимални температури от 8-10 градуса, а това си е крайно недостатъчно за омекване на маслото.
Прощавай, но не съм съгласна с твърдението, че истинското масло трябва да е твърдо. Това е схващане породено от наличието на скъпи, твърди,пълни с консерванти масла от сорта на Президент, което е дълги години на пазара и поради високата цена внушава и някакво уж високо качество ...Ша ма прощаваш, но едно време домашното краве масло, което ядяхме преди появата на Президента, маргарина и други генномодифицирани бъркочи си беше меко, вкусно и ароматно. И сега ако кажеш че маслото, когато на пазара имаше само хляб и сол,е било твърдо, просто не си живяла в тези времена