star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Масло vs маргарин?
Страници: 1 2 [3]  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Масло vs маргарин?  (Прочетена 22480 пъти)
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #50 -: Май 15, 2011, 09:47:31 »

Аз сега си купих самардала и я ползвам вместо сол за някои неща. Предполагам, че на филия намазано с масълце и от горе самардалата ще е голяма вкусотия.
Активен
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #51 -: Май 15, 2011, 16:25:22 »

Е, това си е класика с масълцето и самардалата  Cheesygrin Много обичах като детенце  Smile
Активен



alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #52 -: Май 15, 2011, 21:28:18 »

Аз от дете не бях яла и се присетих и е много готино Cheesygrin
Активен
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3563


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #53 -: Май 17, 2011, 11:18:06 »

Аз допреди няколко месеца дори не бях чувала за самардала. В края на половинката, обаче, я консумират в доста обилни количества. И аз се запалих, много е вкусно. А пък препечена филийка с масълце и самардала -  Cool Thumbup
Активен

Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #54 -: Май 19, 2011, 16:49:04 »

Аз сега си купих самардала и я ползвам вместо сол за някои неща. Предполагам, че на филия намазано с масълце и от горе самардалата ще е голяма вкусотия.


Какво е самардала?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #55 -: Май 19, 2011, 16:57:24 »

Така наречената "зелена сол"  Smile Цък и цък
Активен



cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #56 -: Май 20, 2011, 17:18:46 »

Принципно истинското краве масло би трябвало да си е твърдо. Ако в хладилника е с консистенция удобна за мазане, значи или са му добавяни растителни мазнини, или животинските са обработвани химично, което си е вредно. Не знам какво е "човешки градуси" на хладилника, но аз не бих го държала на повече от 6 (то на нашия това му е и максимумът), понеже за правилно съхраняване повечето продукти изискват максимални температури от 8-10 градуса, а това си е крайно недостатъчно за омекване на маслото.


Прощавай, но не съм съгласна с твърдението, че истинското масло трябва да е твърдо. Това е схващане породено от наличието на скъпи, твърди,пълни с консерванти  масла  от сорта на Президент, което е дълги години на пазара и поради високата цена внушава и някакво уж високо качество ...Ша ма прощаваш, но едно време домашното краве масло, което ядяхме преди появата на Президента, маргарина и други генномодифицирани бъркочи си беше меко, вкусно и ароматно. И сега ако кажеш че маслото, когато на пазара имаше само хляб и сол,е било твърдо, просто не си живяла в тези времена
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #57 -: Май 20, 2011, 17:29:22 »

Прощавам те, нямаш проблем  Cheesygrin

Живяла съм в онези времена, на близо 30 съм, и да - маслото си беше твърдо. "Президент" въобще не ми е критерий. Чела съм много за млечните продукти, ако искаш се разрови из нета - на много места е обяснено как и какви подобрители се слагат, за да се маже маслото на ниски температури. Най-прост пример - баба ми като бие масло - истинско, без химии, е бетон в хладилника.
Активен

    
Garfield
Newbie
*
Публикации: 3318


Keep on rollin' baby


« Отговор #58 -: Юни 13, 2011, 15:52:22 »

Ни масло, ни маргарин ( маргарин от много много време ) не се купуват вкъщи, и честно казано - не липсват.
Иначе предимно зехтин, много рядко съвсем малко олио ( предимно ако няма зехтин и ме домързи да ходя да купя ), за фритюрника палмово малко ( то фритюрника я го ползваме веднъж месечено, я не ). Война на мазнините до дупка Smile
* и аз, до колкото го помня едновремешното масло, онова дето пишеше просто "Краве масло" на него, тъй щото друго нямаше, си беше твърдичко и малко неудобно за мазане  Confused
** домашното обаче беше малко по-меко. И доста по-жълто.
Активен

Колкото и сладко да мъркам в момента, никога не забравяй, че си оставам Лъв...
Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #59 -: Септември 01, 2011, 02:42:53 »

Ние не ползваме нито масло нито маргарин. Готвя само със зехтин, един тъмнозелен, много хубав Smile
Активен


Страници: 1 2 [3]  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!