star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Масло vs маргарин?
Страници: 1 [2] 3  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Масло vs маргарин?  (Прочетена 22481 пъти)
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #25 -: Април 13, 2011, 12:56:21 »

Предполагам, за това масло става въпрос - http://www.rostar-bg.com/uploads/images/img_7693_small.jpg, аз купувам такова и ми харесва.

това купувам и аз Smile
Активен

Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #26 -: Април 13, 2011, 13:30:42 »

мерси момичета Cheesygrin И моите съседски майчета похвалиха това Дойчебутер заедно с ирландското. Ще ги пробвам и двете и после ще докладвам дали ми харесват Very cool. Понеже се заформи интересна дискусия и за олиото и зехтина, аз обичам зехтин не само за салати, но и за готвене и купувам Родон и Елиаз май беше и се опитвам да убедя свеки да готвим със зехтин, ама тя си е от старата генерация и си е свикнала с олио. Така че тва е загубена кауза, аз като готвя готвя със зехтин, тя с олио и така...
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #27 -: Април 14, 2011, 12:31:15 »

Е, зехтинът си е и скъп продукт, особено върджина. А и е занимавка, защото по принцип върджина е най-добре (за да има смисъл да взимаш върджин) да го консумираш суров. За задушаване обикновеният, но ние вземаме само върджин, защото забравям да поддържам и двата вида, а и ми е по-лесно да готвя с една бутилка (че отделно и олиото). Като цяло има много интересни и полезни масла за готвене, не е само зехтина, но си трябва и четене и ентусиазъм да ги съчетаваш.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #28 -: Април 14, 2011, 21:57:21 »

Много е яко маслото от тиквено семе, за салати, супи  w00t За готвене не знам дали се ползва, че нали ви е ясно, че съм първа готвачка...
Активен
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2920


« Отговор #29 -: Април 14, 2011, 22:25:36 »

Маргарин и масло не харесвам и не ям, но винаги имаме вкъщи, като живеех сама не купувах, свършваме го на 2 месеца, което ще рече, че много не се занимаваме с него. Сладкиши правим предимно с масло, обикновено някакво. И с вкуса на зехтина не мога да свикна, на салатите, ако са мизерни зеленчуците-малко олио, ако са готини-никакво. Готвено почти не ям, но мама май готви със зехтин.
Това масло от тиквено семе ще го пробвам, ако се сетя.
Малко ми е трудно да се хвана за това кое колко е вредно, защото съм чувала за поне няколко производителя на сирене, които слагат животинска мас в него, влизала съм и в цехове, в които преработват месо. Много се съмнявам в половината неща, които пишат по кутиите на продуктите, за да не истерясвам, не се замислям много и правя горе долу като вас, опитвам се да си създам по-здравословни навици на базата на по-малкото вредно.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 22:34:07 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #30 -: Април 14, 2011, 23:22:47 »

Звучиш като родителите на мъжа ми, като им азвах за маргарина Smile
Едно е да знаеш, че нещо може да е хипотетично с лошо качество, друго е да знаеш, че даден продут си е пълен боклук. Например готино е да знаеш как маргаринът го пробутват да е с нисък холестерол, един вид безопасен за сърцето, но в същото време, заради това, че е неразградим от организма (понеже е изкуствен), самия той се отлага в организма така, че да запушва кръвоносните съдове Smile
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2920


« Отговор #31 -: Април 14, 2011, 23:47:11 »

опитвам се да си създам по-здравословни навици на базата на по-малкото вредно.
Е, и аз това имах предвид, да се избягват неща, за които си информиран, че са изкуствени, вредни и т.н., но да не се преиграва, защото това, което купуваш за полезно, може да не е точно такова. Затова и написах накрая, че търся по-малкото зло, което ще рече, че избирам принципно полезни неща, но когато веднъж седмично/месечно си мажа филия с мед и масло, не я мажа точно с масло, а с маргарин, защото го правя сутрин и нямам време да се справям с маслото, но не смятам, че точно този грам маргарин ще е преломен и ще ме гътне.
От друга страна, живеем в мръсен свят и не виждам смисъл да си тровя организма още повече, цигарите ми стигат, затова се опитвам да спазвам здравословни правила, доколкото мога, първо защото трябва да съм здрава, второ защото съм впечатлена как се опитвате да възпитавате децата си така, което ако искам да правя, трябва да почна от себе си, което е труден и нов процес, който е важен и ми харесва, но нямам намерение да го превръщам в мания.
Не знам за родителите на мъжа ти, но моята майка изхвърли маргарина, като й казах, явно има повече потенциал от мен за тая работа, само информация не й достига.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 23:55:55 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #32 -: Април 15, 2011, 00:08:15 »

Хахах ами според мен ти е трудно да се откажеш от навика Smile То е ясно, че няма да те събори, ама аз съм на принципа, че като мога без него, по-добре да не го вкарвам умишлено вкъщи. По-горе писах, че той (както и други варианти на хидрогенирани масла) се съдържа в много сладкарски продукти. Аз например вафли и купешки сладиши не ям особено, но сладолед си купуваме. Принципно гледаме да избягваме, когато има маргарини, но от сладолед не виждам как ще откажем, а то няма вече без изкуствени масла. Затова предпочитам поне доброволно в чист вид да не го взимам. Но пък и съм прежалила мазането на вкусни филии, защото маргаринът на вкус наистина е хубав. Майка ми ползва някакъв течен, който не знам обаче на какъв принцип е, сигурно пак е боклук де, ама поне не е втърден, може да е друг вид.
Активен

Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #33 -: Април 15, 2011, 00:14:54 »

http://www.aoap.com.au/content_common/pr-Butter-Cream_Lurpak-Spreadable.seo

А подобен тип масла за "мазане" ползвате ли..откакто съм в Англия ми направиха впечатление по магазините..с вкус на масло са си, отделно са на щандовете от маргарините... дали също са вредни като маргарина или наистина са вариация на маслото и могат спокойно да се употребяват??
Активен



bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #34 -: Април 15, 2011, 00:20:50 »

Не знам какъв им е състава, ама имам спомен, че съм питала Краси за тях и ми е казвал, че не стават. Просто виж от какво са направени. Взимали сме едно на Мегле с подправки, но не ми хареса, а и си беше май масло така или иначе, защото пак трудно се мажеше.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #35 -: Април 15, 2011, 01:21:10 »

Днес точно гледах едно такова "масло за мазане" и му прочетох състава - припокрива се с този на маргарина, но има някакъв процент млечен продукт... а и на вкус наподобява, предполагам. Много бързо го върнах на мястото му.

Аз много обичах маргарин, беше ми вкусен да си го мажа на филия и винаги посягах към него, макар в хладилника ни да се намираха и двата продукта. Преди 4 години когато заживях сама започнах да купувам само масло... не знам защо, виждаше ми се излишно да имам два почти еквивалентни продукта и предпочетох този, с който правя палачинки Razz. После прочетох за всички вреди и ползи, и естествено продължих да си купувам само масло.. Наште също спряха да купуват маргарин, ама те никак не са здравословни, така че тва едва ли може да йм се отрази положително по някакъв начин...
Пък да споделя, че от точно 4 години копнеех за филия заводски хляб "Добруджа" със слой маргарин и поръсена със самардала... ама така силно си мечтаех за вкуса на детството ми, че като си бях последно в Бг отидох до баба да си намажа една филия... пфу, добре че беше малка - толкова безвкусен ми се стори тоя маргарин ужасен.. изкуственяк абсолютен.
Активен

C’est tout!
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #36 -: Април 15, 2011, 01:39:47 »

Ами ако е на този принцип звучи добре..аз примерно не мога без да мажа нещо на филии..и също обожавам задушени/варени картофи с масълце и всякакви такива глезотии ....  Shame
Активен



michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #37 -: Април 15, 2011, 02:01:01 »

Нещо не ми се зарежда, ама ти казах на какъв принцип е това, което се продава в кутии в магазина. Даже не пише масло на него, а продукт от масло.
Ми аз мажа, готвя.. всичко правя с най-обикновено масло на блокче. Ако хладилникът стои на не много ниска температура, маслото не е толкова твърдо и лесно се борави с него. Също, ако все още нямаш кутия за масло, добре е да си купиш. Така си спестяваш досадното завиване и отвиване на мазната опаковка. А и е хигиенично... Можеш да го оставяш за кратко извън хладилника и т.н.

Ама аз сега включих - на теб нали ти готвят три пъти дневно, какво масло за мазане си тръгнала да си купуваш??? На закуска с кво ви черпават?
Активен

C’est tout!
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #38 -: Април 15, 2011, 02:20:42 »

Абе аз принципно говоря... и преди като не бях на общежитие с храна нали купувах  Wink Иначе линка е за рецепта за такова "масло за мазане", като принципа е да разбиеш с миксер масло с някакво олио/друг вид мазнина без натрапчив вкус и после в хладилника да стегне малко.. 
Активен



cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #39 -: Април 19, 2011, 11:22:28 »

аз необичам изобщо маргарин. президент спрях да взимам откакто на два пъти попаднах на гранясала партида...ужас! хем скъпо, хем не го следят за годност явно...България...по повод българското масло от години също не взимам, защото наистина явно слагат мас или и аз незнам какво в него, но така гадно се залоясва след обработка, че на човек да му се отяде. последните години и аз като момичетата по- горе си купувам от немските масла. има доста видове. първо са по- хубави с приятен вкус, второ си заслужават парите, а и не са скъпи като президент, което наистина не си заслужава цената. наскоро попаднах на това за което говори Belladonna - някакво ирландско. трябва да споделя приятната изнанада от това масло. меко е, става за мазане и има вкус на домашно. на всичкото отгоре е по-евтино от немското, в Пикадили го взех на 2,99.
Активен
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #40 -: Април 19, 2011, 12:28:47 »

А когато едно масло е току що извадено от хладилника и си се маже лесно, това лошо ли е или не?
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #41 -: Април 19, 2011, 12:59:29 »

Бе как ще е лошо, според мен има висока масленост... А и ако хладилникът е на по-човешки градуси...
Активен

C’est tout!
cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #42 -: Април 19, 2011, 13:32:01 »

на това масло, за което стана дума- ирландското, пише, че е 82% масленост.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #43 -: Април 19, 2011, 14:06:44 »

Принципно истинското краве масло би трябвало да си е твърдо. Ако в хладилника е с консистенция удобна за мазане, значи или са му добавяни растителни мазнини, или животинските са обработвани химично, което си е вредно. Не знам какво е "човешки градуси" на хладилника, но аз не бих го държала на повече от 6 (то на нашия това му е и максимумът), понеже за правилно съхраняване повечето продукти изискват максимални температури от 8-10 градуса, а това си е крайно недостатъчно за омекване на маслото.
Активен

    
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #44 -: Април 21, 2011, 14:26:36 »

Хахах ами според мен ти е трудно да се откажеш от навика Smile То е ясно, че няма да те събори, ама аз съм на принципа, че като мога без него, по-добре да не го вкарвам умишлено вкъщи. По-горе писах, че той (както и други варианти на хидрогенирани масла) се съдържа в много сладкарски продукти. Аз например вафли и купешки сладиши не ям особено, но сладолед си купуваме. Принципно гледаме да избягваме, когато има маргарини, но от сладолед не виждам как ще откажем, а то няма вече без изкуствени масла. Затова предпочитам поне доброволно в чист вид да не го взимам. Но пък и съм прежалила мазането на вкусни филии, защото маргаринът на вкус наистина е хубав. Майка ми ползва някакъв течен, който не знам обаче на какъв принцип е, сигурно пак е боклук де, ама поне не е втърден, може да е друг вид.

Момичета, като споменахте сладолед, аз вече свикнах без него. Миналото лято само веднъж опитах този зеления, дето го рекламираха на Настле с онзи смешник Устата, по-ужасен сладолед не бях яла. Сигурно тези от машината от едно време са по-вкусни от този, който го рекламираха толкова усилено, че ти си представящ че кой знае какво ще хапнеш, а то едвам го изядах, а не беше и малко пари.. Та сладоледа отдавна го прежалих, просто някакси мога и без него...  Wink
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #45 -: Април 21, 2011, 14:52:16 »

аз необичам изобщо маргарин. президент спрях да взимам откакто на два пъти попаднах на гранясала партида...ужас! хем скъпо, хем не го следят за годност явно...България...по повод българското масло от години също не взимам, защото наистина явно слагат мас или и аз незнам какво в него, но така гадно се залоясва след обработка, че на човек да му се отяде. последните години и аз като момичетата по- горе си купувам от немските масла. има доста видове. първо са по- хубави с приятен вкус, второ си заслужават парите, а и не са скъпи като президент, което наистина не си заслужава цената. наскоро попаднах на това за което говори Belladonna - някакво ирландско. трябва да споделя приятната изнанада от това масло. меко е, става за мазане и има вкус на домашно. на всичкото отгоре е по-евтино от немското, в Пикадили го взех на 2,99.

Момичета да се похваля, днес ходих до Била и са пуснали нечовешки великденски примоции Smile Цвета, това същото ирландското са го пуснали + 50 гр. гратис демек 250 гр. за 3,45, та се запасих за празниците, но по-фрапантното бяха Пуфиса, намалени са от 28 на 22 и нещо, и Лактацида интимното гелче е намалено на 4 и 90, та и от него си взех да имам за черни дни Lol
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #46 -: Април 21, 2011, 14:54:36 »

Трябва да го пробвам това ирландското масло. Беладона, моля те, опитай се в една тема да отговаряш с един пост, а не няколко един след друг.
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #47 -: Април 22, 2011, 11:13:26 »

Е от сладолед няма как да се откажа Unsureобожавам
точно в момента дават Устата с Магнум някакъв нов Куба Либре се казва. Този миналогодишния Мохито на мен ми хареса, ама калкото два-три пъти да си го хапна и толкова.
Активен
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #48 -: Май 10, 2011, 17:56:26 »

Трябва да го пробвам това ирландското масло. Беладона, моля те, опитай се в една тема да отговаряш с един пост, а не няколко един след друг.

моля да ме извините за спама. просто се присещам впоследствие за други неща и така де не мога да си събера понякога мислите ... Lol
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
syanna
Newbie
*
Публикации: 2221


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #49 -: Май 14, 2011, 13:39:22 »

И аз от години не купувам маргарин, направо ми е гаден  Razz и съм на немско маслокато повечето от вас  Smile
Обикновено едно пакетче се ползва доста дълго време, напоследък ми дойде идеята да ям филийки с масло и шарена сол и за това май ще свърши по-бързо. Иначе основно за заливка с червен пипер на яйца по панагюрски го употребявам  Cheesygrin

А като казахте сладолед като бях в Италия ядох, който има път натам да не пропусне да си купи, не съм случвала на толкова вкусен у нас  Wink
Активен


Страници: 1 [2] 3  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!