star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Масло vs маргарин?
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Масло vs маргарин?  (Прочетена 22479 пъти)
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« -: Април 04, 2011, 18:44:59 »

Момичета какво има по-често във ваште хладилници масло или маргарин? аз доскоро имах и двете, но по-често май към маргарина посягах за разни бързи работи, попара, сандвичи и тн, щото се маже веднага, не е нужно да го чакаш да се разтопи, ама свеки каза че маслото е по-полезно... Какво масло купувате за готвене? Изобщо готвите ли с масло или по-честичко с олио и зехтин?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #1 -: Април 04, 2011, 19:05:01 »

Маргарин дори не помня от колко години не сме имали в хладилника, само масло ползваме - едно немско, дето не му знам името, или Президент. Но "ползваме" е малко силно казано, защото почти не слагам мазнина като готвя - маслото се ползва само за определени рецепти, иначе ми накъртва, гледам да слагам основно зехтин, много рядко олио. Сандвичите например с нищо не ги мажем, направо мятам някаква плънка отгоре, салатите също ги предпочитам без мазнина.
Активен

    
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #2 -: Април 04, 2011, 19:22:22 »

от 4-5 години не съм купувала маргарин, ползваме само краве масло - някакво немско май. По принцип готвя с олио (така и не успях да харесам вкуса на зехтина), но ползвам много малко - една бутилка ми е за месец и половина поне ... Маслото го употребявам за сандвичи, топъл хляб, палачинки и по малко слагам на супите накрая, за аромат ... Маргарин никога не съм харесвала особено (лепне ми много гнусно по небцето), а преди години четох за състава му и от тогава съм го изритала от хладилника. Прави ми впечатление, че от 2-3 години и нашите не купуват, само краве масло имат .. и то без аз да се меся  Lol
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #3 -: Април 04, 2011, 21:07:57 »

Маргарин и без това има в толкова сладкарски изделия, че само ми трябва и вкъщи да го нося. Ползвам масло, но за сладкиши, палачинки и при някои пържения. Чела съм, че за пържене то е най-подходящо. Зехтин ползваме много, почти основно с него готвя, особено, ако трябва да задушавам зеленчуци. Олио за простите манджи и пак за сладкиши, според рецептата,
Преди като живеех с нашите и аз не можех да си представя да не си мажа сандвича с нещо, но бързо се отучих.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #4 -: Април 04, 2011, 22:09:21 »

И в нашето семейство винаги са се мажели сандвичите, независимо с какво са, пълно безумие. Особено пък за печени сандвичи - аз обикновено им слагам доматено пюре и стават ухааа. Но и на най-обикновена гола филийка слагам едно филе отгоре и пак ми е добре. Макар че твърде често се случва филето да се хлъзне и да падне точно в устата на кучето, а аз си оставам само с голата филийка  Lol
Активен

    
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #5 -: Април 04, 2011, 22:32:09 »

И аз съм като вас-маргарин от години не купуваме, само масло, не си мажа сандвичите и дори не си овкусявам салатите, на си слагам на спагетите, нито на палачинки. За готвенето-не знам, че готвят нашите, но така или иначе тва не се случва често, защото ядем вкъщи почти само вечер, когато пък ядем салати или черни филийки с някаква риба отгоре, печено сирене (на него слагаме масло), варива разни... Вижте, на филии мажа песто дженовезе, ужасно сме се зарибили семейно и го мажем на всичко-паста, филии, картофи, каквото се сетите. Ако вземе да свършва, направо изтръпваме  Cheesygrin
Активен
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7664


Heart follower


« Отговор #6 -: Април 04, 2011, 22:42:51 »

Употребявам зехтин и соево олио за готвене и салати. Като цяло не съм противник на маргарина, даже ми се струва, че на моменти маргаринът е по-доброто решение от маслото, но аз по принцип поприключих с мазането на филии и правенето на сандвичи, така че нямам и за какво да го ползвам. Общо взето съм анатемосала всякакви форми на суха храна, понеже покрай тях напълнях и още си сърбам попарата.  Razz
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #7 -: Април 05, 2011, 09:30:50 »

И аз вече маргарин от доста време не използвам. Само масло. Разни немски купувам. А иначе ако ми се случи да готвя или олио или зехтин. На салатите слагам зехтин, а на сандвичите масълце.
Активен
kateto
Newbie
*
Публикации: 4121


« Отговор #8 -: Април 05, 2011, 13:34:18 »

прегледах леко диагонално темата и  ми направи впечатление - всички купувате немско малсо Smile хайде някой да си отвори хладилника и да каже какво е  Razz
Активен



bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #9 -: Април 05, 2011, 14:01:30 »

Deutsche Markenbutter. На супер прилична цена е, много е хубаво. Купуваме си го на стекче от Метро (опаковка от 4), 3 бутам във фризера и като ми свърши хладилното си вадя от запаса.

Президент не ми хареса и все още не мога да разбера защо е толкова безумно скъп. Единствено ми липсва разграфяването му на грамове, ама с времето с поглед мога вече да разделя пакетчето на квадрати с различни грамажи Smile
Активен

kateto
Newbie
*
Публикации: 4121


« Отговор #10 -: Април 05, 2011, 14:09:23 »

м добре, ще го потърся Smile
ние имаме един президент, който стои от месец.. ползвам го за придаване на вкус понякога, за сандвичи имаме маргарин, последно бях харесала за готвене (май на бела беше) и правих с него палачинки, станаха страхотни ..
Активен



Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #11 -: Април 05, 2011, 14:17:54 »

Президент най не ми накъртва на вкус и за някои рецепти е най-идеален от всички, които сме пробвали - примерно за скариди в масло и соев сос.
И на Мегле ползваме - също не е лошо.
Активен

    
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #12 -: Април 05, 2011, 14:19:46 »

на мен президента ми харесва, но ми е солен, освен това си има специфичен вкус не на чисто масло .. за това купувам от немското. Не знам какво е, но е в златна опаковка с тъмно синьо по нея, голям грамаж .... Иначе като казах палачинки не знам кой какво си представя, но аз ги изпичам в масло - по едно мнооооого малко парченце да се разтопи преди да сложа тестото - ползвам един тиган, който ми е специално за палачинки, но не е тефлонов и без мазнина не става. А след като са готови не им слагам допълнително. По отношение на сандвичите - ние ако ядем такива са само печени на фурната - тогава мажа, че иначе ми седят ужасно сухи и твърди филиите.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #13 -: Април 05, 2011, 14:28:21 »

Ей, не съм обърнала внимание дали Президента е солен, по-скоро не ми е бил. Но на една ексукрзия за закуска имаше малки солени масълца и така се влюбих в тях, толкова е готино да си ги мажеш на филийка, а тук никъде не съм срещала солено масло.
Иначе ние вкъщи добре си го харчим, макар и да не мисля, че прекаляваме. За палачинки май най-често отива, и аз така преди всяка палачинка слагам, както и за сладкиши, а и в много от тях пише да се ползва маргарин, а аз слагам масло. Иначе ми е ясно, че е холестерол, но пък нито готвя мазно, нито ядем и месо и яйца чак толкова, та хич не ми е съвестно, дори го намирам за полезно. Е, в случай, че не се окаже и то пълен боклук, но при равни други условия го приемам за есенциално, заедно със зехтина.
Активен

angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #14 -: Април 05, 2011, 14:35:02 »

купи си клевър на Била, ужасно е солено. Ние сол почти не консумираме и най-малкото количество в нещо веднага го усещам .. може би преувеличавам за Президента, но такъв спомен имам ...
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #15 -: Април 05, 2011, 14:38:09 »

Ами може да пробвам, макар, че рядко мажа дори и на препечени филии вече, защото нямам търпение да го чакам да омекне и ме дразни като не се маже лесно. Иначе на вкус е мммм.
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302



« Отговор #16 -: Април 05, 2011, 15:11:36 »

Аз вкъщи ползвам и маргариТ, и масло (и аз от това немското, златното с кравичката). И мажа сандвичите. Но не слагам маргарин в манджи, по-скоро само така като за филийка ми е. Най-любимото ми е баба ми да изпече содена питка и аз още докато е топла да я ям с маргарин и сирене. Мммм! Smile
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7113


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #17 -: Април 05, 2011, 19:09:35 »

Аз пък като ям палачинки със сирене и се задъхвам после,не знам дали от лакомия и бързо гълтане-ама някой път ще си отида,ей така,безвъзвратно от палачинка. Офф топиейк.

Аз ползвам само масло тук,Джош толкова много обича,че ако му дам лъжичка,ще седи и ближе цял ден.Маслоблизач.И е леко соленко,специално избирам някакви олекотени варианти,че то всяка втора рецепта ми е с масло,баси.

Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #18 -: Април 05, 2011, 20:05:14 »

Ние и двете неща поддържаме в хладилника. Маргарин си купуваме само Рама, а маслото - каквото дойде.
Мъж ми обаче е пълен кошмар като си прави сандвичи. Винаги маже една филия с поне 3 съставки - например маргарин, отгоре пастет (който аз лично не понасям), и отгоре лютеница. Или пък - топено сирене, пастет, горчица. И някакво месо, естествено. Още не мога да разбера как яде такъв буламач - то изобщо не се разбира вкуса на сандвича.
А имам един ужасяващ спомен - млади гаджета, спала съм в тях и на сутринта ми прави сандвичи. Поръчвам си обикновена филия с кашкавал, препечена на партигрила. Освен, че намаза филията с масло (пък то реално кашкавала е достатъчно мазен и няма реална нужда), след това обилно насоли филията със сол  Shocked с милите приказки, че не можело да ми направи постен сандвич Shocked. Ще кажеш, че като е солен ще е по-хранителен ли, не знам. Тогава не посмях нищо да му кажа, изядох си го зорлем. Сега ако ми направи такава гадост ще му я захлюпя на челото.  Cheesygrin
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13213


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #19 -: Април 05, 2011, 20:38:21 »

И масло, и маргарин имаме. Маргарин главно заради мъжо, все си маже на филии. Аз сандвичи мога да ям и без да са намазани. Иначе готвя с олио, все забравям за зехтина, но пък го ползвам само него за салатите. Не знам защо, като се завра пред печката, забравям да ползвам зехтин, вместо олио  Rolling Eyes А понеже вкъщи се правят и често разни торти и чийзкейкове, тях правя винаги с краве масло, по-често българското, че в десертите отива доста голямо количество и не ми се дават толкова пари  Cheesygrin Иначе и аз съм фен на немското със златистата опаковка. Не е солено, мирише на чисто, за разлика от бг-то и е много по-вкусно  Smile
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #20 -: Април 05, 2011, 22:08:30 »

Кате, и аз ползвам това, което Биз каза. И има и разни други. В общи линии на което попадна в магазина. Последно взех на Герма масло и на мен ми мирише на домашно масло. Не че ям домашно и знам как е, но някак си мирише на крава и ми идва по-истинско.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 22:13:52 от alin » Активен
kateto
Newbie
*
Публикации: 4121


« Отговор #21 -: Април 05, 2011, 22:11:58 »

само да замине президент-а и ще търся такова Smile
Активен



Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #22 -: Април 05, 2011, 22:12:55 »

Маргаринът е вреден, както знаем. Пък и гаден. Само масло и зехтин ползваме. И аз съм на това немското, или президента.
Активен
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #23 -: Април 13, 2011, 12:36:38 »

Момичета, благодаря за съветите. Аз доста статии прочетох по темата за маргарина и маслото и наистина се убедих, че маслото, дори да е малко по-калорично е по-добрия вариант, по-истинско, по-здравословно, по-чисто от към разни съставки, консерванти, подобрители, ароматизатори и разните му там е-та Shocked Rolling Eyes Поразпитах приятелки и разни съседски майчета от бойната градинка, те купуват ирландско масло Кери Голд и едно немско Дойченещо си, защото в българското слагали свинска мас при производството, наште тарикати няма да се изхитрят ;). Президент сме купували веднъж, два пъти, но не ни харесва, наистина има специфичен тръпчив вкус, твърдо и е доста скъпичко. А тва немското, за което всички говорите кое е? Има много масла със златисти опаковки и кравички май повечето са с кравички ;)?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Liliq
Newbie
*
Публикации: 540



« Отговор #24 -: Април 13, 2011, 12:49:13 »

Предполагам, за това масло става въпрос - http://www.rostar-bg.com/uploads/images/img_7693_small.jpg, аз купувам такова и ми харесва.
Активен

angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #25 -: Април 13, 2011, 12:56:21 »

Предполагам, за това масло става въпрос - http://www.rostar-bg.com/uploads/images/img_7693_small.jpg, аз купувам такова и ми харесва.

това купувам и аз Smile
Активен

Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #26 -: Април 13, 2011, 13:30:42 »

мерси момичета Cheesygrin И моите съседски майчета похвалиха това Дойчебутер заедно с ирландското. Ще ги пробвам и двете и после ще докладвам дали ми харесват Very cool. Понеже се заформи интересна дискусия и за олиото и зехтина, аз обичам зехтин не само за салати, но и за готвене и купувам Родон и Елиаз май беше и се опитвам да убедя свеки да готвим със зехтин, ама тя си е от старата генерация и си е свикнала с олио. Така че тва е загубена кауза, аз като готвя готвя със зехтин, тя с олио и така...
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #27 -: Април 14, 2011, 12:31:15 »

Е, зехтинът си е и скъп продукт, особено върджина. А и е занимавка, защото по принцип върджина е най-добре (за да има смисъл да взимаш върджин) да го консумираш суров. За задушаване обикновеният, но ние вземаме само върджин, защото забравям да поддържам и двата вида, а и ми е по-лесно да готвя с една бутилка (че отделно и олиото). Като цяло има много интересни и полезни масла за готвене, не е само зехтина, но си трябва и четене и ентусиазъм да ги съчетаваш.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #28 -: Април 14, 2011, 21:57:21 »

Много е яко маслото от тиквено семе, за салати, супи  w00t За готвене не знам дали се ползва, че нали ви е ясно, че съм първа готвачка...
Активен
Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2920


« Отговор #29 -: Април 14, 2011, 22:25:36 »

Маргарин и масло не харесвам и не ям, но винаги имаме вкъщи, като живеех сама не купувах, свършваме го на 2 месеца, което ще рече, че много не се занимаваме с него. Сладкиши правим предимно с масло, обикновено някакво. И с вкуса на зехтина не мога да свикна, на салатите, ако са мизерни зеленчуците-малко олио, ако са готини-никакво. Готвено почти не ям, но мама май готви със зехтин.
Това масло от тиквено семе ще го пробвам, ако се сетя.
Малко ми е трудно да се хвана за това кое колко е вредно, защото съм чувала за поне няколко производителя на сирене, които слагат животинска мас в него, влизала съм и в цехове, в които преработват месо. Много се съмнявам в половината неща, които пишат по кутиите на продуктите, за да не истерясвам, не се замислям много и правя горе долу като вас, опитвам се да си създам по-здравословни навици на базата на по-малкото вредно.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 22:34:07 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #30 -: Април 14, 2011, 23:22:47 »

Звучиш като родителите на мъжа ми, като им азвах за маргарина Smile
Едно е да знаеш, че нещо може да е хипотетично с лошо качество, друго е да знаеш, че даден продут си е пълен боклук. Например готино е да знаеш как маргаринът го пробутват да е с нисък холестерол, един вид безопасен за сърцето, но в същото време, заради това, че е неразградим от организма (понеже е изкуствен), самия той се отлага в организма така, че да запушва кръвоносните съдове Smile
Активен

Fata morgana
Newbie
*
Публикации: 2920


« Отговор #31 -: Април 14, 2011, 23:47:11 »

опитвам се да си създам по-здравословни навици на базата на по-малкото вредно.
Е, и аз това имах предвид, да се избягват неща, за които си информиран, че са изкуствени, вредни и т.н., но да не се преиграва, защото това, което купуваш за полезно, може да не е точно такова. Затова и написах накрая, че търся по-малкото зло, което ще рече, че избирам принципно полезни неща, но когато веднъж седмично/месечно си мажа филия с мед и масло, не я мажа точно с масло, а с маргарин, защото го правя сутрин и нямам време да се справям с маслото, но не смятам, че точно този грам маргарин ще е преломен и ще ме гътне.
От друга страна, живеем в мръсен свят и не виждам смисъл да си тровя организма още повече, цигарите ми стигат, затова се опитвам да спазвам здравословни правила, доколкото мога, първо защото трябва да съм здрава, второ защото съм впечатлена как се опитвате да възпитавате децата си така, което ако искам да правя, трябва да почна от себе си, което е труден и нов процес, който е важен и ми харесва, но нямам намерение да го превръщам в мания.
Не знам за родителите на мъжа ти, но моята майка изхвърли маргарина, като й казах, явно има повече потенциал от мен за тая работа, само информация не й достига.
« Последна редакция: Април 14, 2011, 23:55:55 от Fata morgana » Активен

Thoughts Become Things... Choose The Good Ones!
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #32 -: Април 15, 2011, 00:08:15 »

Хахах ами според мен ти е трудно да се откажеш от навика Smile То е ясно, че няма да те събори, ама аз съм на принципа, че като мога без него, по-добре да не го вкарвам умишлено вкъщи. По-горе писах, че той (както и други варианти на хидрогенирани масла) се съдържа в много сладкарски продукти. Аз например вафли и купешки сладиши не ям особено, но сладолед си купуваме. Принципно гледаме да избягваме, когато има маргарини, но от сладолед не виждам как ще откажем, а то няма вече без изкуствени масла. Затова предпочитам поне доброволно в чист вид да не го взимам. Но пък и съм прежалила мазането на вкусни филии, защото маргаринът на вкус наистина е хубав. Майка ми ползва някакъв течен, който не знам обаче на какъв принцип е, сигурно пак е боклук де, ама поне не е втърден, може да е друг вид.
Активен

Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #33 -: Април 15, 2011, 00:14:54 »

http://www.aoap.com.au/content_common/pr-Butter-Cream_Lurpak-Spreadable.seo

А подобен тип масла за "мазане" ползвате ли..откакто съм в Англия ми направиха впечатление по магазините..с вкус на масло са си, отделно са на щандовете от маргарините... дали също са вредни като маргарина или наистина са вариация на маслото и могат спокойно да се употребяват??
Активен



bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #34 -: Април 15, 2011, 00:20:50 »

Не знам какъв им е състава, ама имам спомен, че съм питала Краси за тях и ми е казвал, че не стават. Просто виж от какво са направени. Взимали сме едно на Мегле с подправки, но не ми хареса, а и си беше май масло така или иначе, защото пак трудно се мажеше.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #35 -: Април 15, 2011, 01:21:10 »

Днес точно гледах едно такова "масло за мазане" и му прочетох състава - припокрива се с този на маргарина, но има някакъв процент млечен продукт... а и на вкус наподобява, предполагам. Много бързо го върнах на мястото му.

Аз много обичах маргарин, беше ми вкусен да си го мажа на филия и винаги посягах към него, макар в хладилника ни да се намираха и двата продукта. Преди 4 години когато заживях сама започнах да купувам само масло... не знам защо, виждаше ми се излишно да имам два почти еквивалентни продукта и предпочетох този, с който правя палачинки Razz. После прочетох за всички вреди и ползи, и естествено продължих да си купувам само масло.. Наште също спряха да купуват маргарин, ама те никак не са здравословни, така че тва едва ли може да йм се отрази положително по някакъв начин...
Пък да споделя, че от точно 4 години копнеех за филия заводски хляб "Добруджа" със слой маргарин и поръсена със самардала... ама така силно си мечтаех за вкуса на детството ми, че като си бях последно в Бг отидох до баба да си намажа една филия... пфу, добре че беше малка - толкова безвкусен ми се стори тоя маргарин ужасен.. изкуственяк абсолютен.
Активен

C’est tout!
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #36 -: Април 15, 2011, 01:39:47 »

Ами ако е на този принцип звучи добре..аз примерно не мога без да мажа нещо на филии..и също обожавам задушени/варени картофи с масълце и всякакви такива глезотии ....  Shame
Активен



michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #37 -: Април 15, 2011, 02:01:01 »

Нещо не ми се зарежда, ама ти казах на какъв принцип е това, което се продава в кутии в магазина. Даже не пише масло на него, а продукт от масло.
Ми аз мажа, готвя.. всичко правя с най-обикновено масло на блокче. Ако хладилникът стои на не много ниска температура, маслото не е толкова твърдо и лесно се борави с него. Също, ако все още нямаш кутия за масло, добре е да си купиш. Така си спестяваш досадното завиване и отвиване на мазната опаковка. А и е хигиенично... Можеш да го оставяш за кратко извън хладилника и т.н.

Ама аз сега включих - на теб нали ти готвят три пъти дневно, какво масло за мазане си тръгнала да си купуваш??? На закуска с кво ви черпават?
Активен

C’est tout!
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #38 -: Април 15, 2011, 02:20:42 »

Абе аз принципно говоря... и преди като не бях на общежитие с храна нали купувах  Wink Иначе линка е за рецепта за такова "масло за мазане", като принципа е да разбиеш с миксер масло с някакво олио/друг вид мазнина без натрапчив вкус и после в хладилника да стегне малко.. 
Активен



cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #39 -: Април 19, 2011, 11:22:28 »

аз необичам изобщо маргарин. президент спрях да взимам откакто на два пъти попаднах на гранясала партида...ужас! хем скъпо, хем не го следят за годност явно...България...по повод българското масло от години също не взимам, защото наистина явно слагат мас или и аз незнам какво в него, но така гадно се залоясва след обработка, че на човек да му се отяде. последните години и аз като момичетата по- горе си купувам от немските масла. има доста видове. първо са по- хубави с приятен вкус, второ си заслужават парите, а и не са скъпи като президент, което наистина не си заслужава цената. наскоро попаднах на това за което говори Belladonna - някакво ирландско. трябва да споделя приятната изнанада от това масло. меко е, става за мазане и има вкус на домашно. на всичкото отгоре е по-евтино от немското, в Пикадили го взех на 2,99.
Активен
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #40 -: Април 19, 2011, 12:28:47 »

А когато едно масло е току що извадено от хладилника и си се маже лесно, това лошо ли е или не?
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #41 -: Април 19, 2011, 12:59:29 »

Бе как ще е лошо, според мен има висока масленост... А и ако хладилникът е на по-човешки градуси...
Активен

C’est tout!
cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #42 -: Април 19, 2011, 13:32:01 »

на това масло, за което стана дума- ирландското, пише, че е 82% масленост.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #43 -: Април 19, 2011, 14:06:44 »

Принципно истинското краве масло би трябвало да си е твърдо. Ако в хладилника е с консистенция удобна за мазане, значи или са му добавяни растителни мазнини, или животинските са обработвани химично, което си е вредно. Не знам какво е "човешки градуси" на хладилника, но аз не бих го държала на повече от 6 (то на нашия това му е и максимумът), понеже за правилно съхраняване повечето продукти изискват максимални температури от 8-10 градуса, а това си е крайно недостатъчно за омекване на маслото.
Активен

    
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #44 -: Април 21, 2011, 14:26:36 »

Хахах ами според мен ти е трудно да се откажеш от навика Smile То е ясно, че няма да те събори, ама аз съм на принципа, че като мога без него, по-добре да не го вкарвам умишлено вкъщи. По-горе писах, че той (както и други варианти на хидрогенирани масла) се съдържа в много сладкарски продукти. Аз например вафли и купешки сладиши не ям особено, но сладолед си купуваме. Принципно гледаме да избягваме, когато има маргарини, но от сладолед не виждам как ще откажем, а то няма вече без изкуствени масла. Затова предпочитам поне доброволно в чист вид да не го взимам. Но пък и съм прежалила мазането на вкусни филии, защото маргаринът на вкус наистина е хубав. Майка ми ползва някакъв течен, който не знам обаче на какъв принцип е, сигурно пак е боклук де, ама поне не е втърден, може да е друг вид.

Момичета, като споменахте сладолед, аз вече свикнах без него. Миналото лято само веднъж опитах този зеления, дето го рекламираха на Настле с онзи смешник Устата, по-ужасен сладолед не бях яла. Сигурно тези от машината от едно време са по-вкусни от този, който го рекламираха толкова усилено, че ти си представящ че кой знае какво ще хапнеш, а то едвам го изядах, а не беше и малко пари.. Та сладоледа отдавна го прежалих, просто някакси мога и без него...  Wink
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #45 -: Април 21, 2011, 14:52:16 »

аз необичам изобщо маргарин. президент спрях да взимам откакто на два пъти попаднах на гранясала партида...ужас! хем скъпо, хем не го следят за годност явно...България...по повод българското масло от години също не взимам, защото наистина явно слагат мас или и аз незнам какво в него, но така гадно се залоясва след обработка, че на човек да му се отяде. последните години и аз като момичетата по- горе си купувам от немските масла. има доста видове. първо са по- хубави с приятен вкус, второ си заслужават парите, а и не са скъпи като президент, което наистина не си заслужава цената. наскоро попаднах на това за което говори Belladonna - някакво ирландско. трябва да споделя приятната изнанада от това масло. меко е, става за мазане и има вкус на домашно. на всичкото отгоре е по-евтино от немското, в Пикадили го взех на 2,99.

Момичета да се похваля, днес ходих до Била и са пуснали нечовешки великденски примоции Smile Цвета, това същото ирландското са го пуснали + 50 гр. гратис демек 250 гр. за 3,45, та се запасих за празниците, но по-фрапантното бяха Пуфиса, намалени са от 28 на 22 и нещо, и Лактацида интимното гелче е намалено на 4 и 90, та и от него си взех да имам за черни дни Lol
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #46 -: Април 21, 2011, 14:54:36 »

Трябва да го пробвам това ирландското масло. Беладона, моля те, опитай се в една тема да отговаряш с един пост, а не няколко един след друг.
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #47 -: Април 22, 2011, 11:13:26 »

Е от сладолед няма как да се откажа Unsureобожавам
точно в момента дават Устата с Магнум някакъв нов Куба Либре се казва. Този миналогодишния Мохито на мен ми хареса, ама калкото два-три пъти да си го хапна и толкова.
Активен
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #48 -: Май 10, 2011, 17:56:26 »

Трябва да го пробвам това ирландското масло. Беладона, моля те, опитай се в една тема да отговаряш с един пост, а не няколко един след друг.

моля да ме извините за спама. просто се присещам впоследствие за други неща и така де не мога да си събера понякога мислите ... Lol
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
syanna
Newbie
*
Публикации: 2221


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #49 -: Май 14, 2011, 13:39:22 »

И аз от години не купувам маргарин, направо ми е гаден  Razz и съм на немско маслокато повечето от вас  Smile
Обикновено едно пакетче се ползва доста дълго време, напоследък ми дойде идеята да ям филийки с масло и шарена сол и за това май ще свърши по-бързо. Иначе основно за заливка с червен пипер на яйца по панагюрски го употребявам  Cheesygrin

А като казахте сладолед като бях в Италия ядох, който има път натам да не пропусне да си купи, не съм случвала на толкова вкусен у нас  Wink
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #50 -: Май 15, 2011, 09:47:31 »

Аз сега си купих самардала и я ползвам вместо сол за някои неща. Предполагам, че на филия намазано с масълце и от горе самардалата ще е голяма вкусотия.
Активен
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #51 -: Май 15, 2011, 16:25:22 »

Е, това си е класика с масълцето и самардалата  Cheesygrin Много обичах като детенце  Smile
Активен



alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #52 -: Май 15, 2011, 21:28:18 »

Аз от дете не бях яла и се присетих и е много готино Cheesygrin
Активен
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3563


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #53 -: Май 17, 2011, 11:18:06 »

Аз допреди няколко месеца дори не бях чувала за самардала. В края на половинката, обаче, я консумират в доста обилни количества. И аз се запалих, много е вкусно. А пък препечена филийка с масълце и самардала -  Cool Thumbup
Активен

Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #54 -: Май 19, 2011, 16:49:04 »

Аз сега си купих самардала и я ползвам вместо сол за някои неща. Предполагам, че на филия намазано с масълце и от горе самардалата ще е голяма вкусотия.


Какво е самардала?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Tatty Teddy
Newbie
*
Публикации: 1344



« Отговор #55 -: Май 19, 2011, 16:57:24 »

Така наречената "зелена сол"  Smile Цък и цък
Активен



cveti
Newbie
*
Публикации: 54


« Отговор #56 -: Май 20, 2011, 17:18:46 »

Принципно истинското краве масло би трябвало да си е твърдо. Ако в хладилника е с консистенция удобна за мазане, значи или са му добавяни растителни мазнини, или животинските са обработвани химично, което си е вредно. Не знам какво е "човешки градуси" на хладилника, но аз не бих го държала на повече от 6 (то на нашия това му е и максимумът), понеже за правилно съхраняване повечето продукти изискват максимални температури от 8-10 градуса, а това си е крайно недостатъчно за омекване на маслото.


Прощавай, но не съм съгласна с твърдението, че истинското масло трябва да е твърдо. Това е схващане породено от наличието на скъпи, твърди,пълни с консерванти  масла  от сорта на Президент, което е дълги години на пазара и поради високата цена внушава и някакво уж високо качество ...Ша ма прощаваш, но едно време домашното краве масло, което ядяхме преди появата на Президента, маргарина и други генномодифицирани бъркочи си беше меко, вкусно и ароматно. И сега ако кажеш че маслото, когато на пазара имаше само хляб и сол,е било твърдо, просто не си живяла в тези времена
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #57 -: Май 20, 2011, 17:29:22 »

Прощавам те, нямаш проблем  Cheesygrin

Живяла съм в онези времена, на близо 30 съм, и да - маслото си беше твърдо. "Президент" въобще не ми е критерий. Чела съм много за млечните продукти, ако искаш се разрови из нета - на много места е обяснено как и какви подобрители се слагат, за да се маже маслото на ниски температури. Най-прост пример - баба ми като бие масло - истинско, без химии, е бетон в хладилника.
Активен

    
Garfield
Newbie
*
Публикации: 3318


Keep on rollin' baby


« Отговор #58 -: Юни 13, 2011, 15:52:22 »

Ни масло, ни маргарин ( маргарин от много много време ) не се купуват вкъщи, и честно казано - не липсват.
Иначе предимно зехтин, много рядко съвсем малко олио ( предимно ако няма зехтин и ме домързи да ходя да купя ), за фритюрника палмово малко ( то фритюрника я го ползваме веднъж месечено, я не ). Война на мазнините до дупка Smile
* и аз, до колкото го помня едновремешното масло, онова дето пишеше просто "Краве масло" на него, тъй щото друго нямаше, си беше твърдичко и малко неудобно за мазане  Confused
** домашното обаче беше малко по-меко. И доста по-жълто.
Активен

Колкото и сладко да мъркам в момента, никога не забравяй, че си оставам Лъв...
Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #59 -: Септември 01, 2011, 02:42:53 »

Ние не ползваме нито масло нито маргарин. Готвя само със зехтин, един тъмнозелен, много хубав Smile
Активен


Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!