star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Масло vs маргарин?
Страници: [1] 2 3  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Масло vs маргарин?  (Прочетена 22492 пъти)
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« -: Април 04, 2011, 18:44:59 »

Момичета какво има по-често във ваште хладилници масло или маргарин? аз доскоро имах и двете, но по-често май към маргарина посягах за разни бързи работи, попара, сандвичи и тн, щото се маже веднага, не е нужно да го чакаш да се разтопи, ама свеки каза че маслото е по-полезно... Какво масло купувате за готвене? Изобщо готвите ли с масло или по-честичко с олио и зехтин?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #1 -: Април 04, 2011, 19:05:01 »

Маргарин дори не помня от колко години не сме имали в хладилника, само масло ползваме - едно немско, дето не му знам името, или Президент. Но "ползваме" е малко силно казано, защото почти не слагам мазнина като готвя - маслото се ползва само за определени рецепти, иначе ми накъртва, гледам да слагам основно зехтин, много рядко олио. Сандвичите например с нищо не ги мажем, направо мятам някаква плънка отгоре, салатите също ги предпочитам без мазнина.
Активен

    
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #2 -: Април 04, 2011, 19:22:22 »

от 4-5 години не съм купувала маргарин, ползваме само краве масло - някакво немско май. По принцип готвя с олио (така и не успях да харесам вкуса на зехтина), но ползвам много малко - една бутилка ми е за месец и половина поне ... Маслото го употребявам за сандвичи, топъл хляб, палачинки и по малко слагам на супите накрая, за аромат ... Маргарин никога не съм харесвала особено (лепне ми много гнусно по небцето), а преди години четох за състава му и от тогава съм го изритала от хладилника. Прави ми впечатление, че от 2-3 години и нашите не купуват, само краве масло имат .. и то без аз да се меся  Lol
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #3 -: Април 04, 2011, 21:07:57 »

Маргарин и без това има в толкова сладкарски изделия, че само ми трябва и вкъщи да го нося. Ползвам масло, но за сладкиши, палачинки и при някои пържения. Чела съм, че за пържене то е най-подходящо. Зехтин ползваме много, почти основно с него готвя, особено, ако трябва да задушавам зеленчуци. Олио за простите манджи и пак за сладкиши, според рецептата,
Преди като живеех с нашите и аз не можех да си представя да не си мажа сандвича с нещо, но бързо се отучих.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #4 -: Април 04, 2011, 22:09:21 »

И в нашето семейство винаги са се мажели сандвичите, независимо с какво са, пълно безумие. Особено пък за печени сандвичи - аз обикновено им слагам доматено пюре и стават ухааа. Но и на най-обикновена гола филийка слагам едно филе отгоре и пак ми е добре. Макар че твърде често се случва филето да се хлъзне и да падне точно в устата на кучето, а аз си оставам само с голата филийка  Lol
Активен

    
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #5 -: Април 04, 2011, 22:32:09 »

И аз съм като вас-маргарин от години не купуваме, само масло, не си мажа сандвичите и дори не си овкусявам салатите, на си слагам на спагетите, нито на палачинки. За готвенето-не знам, че готвят нашите, но така или иначе тва не се случва често, защото ядем вкъщи почти само вечер, когато пък ядем салати или черни филийки с някаква риба отгоре, печено сирене (на него слагаме масло), варива разни... Вижте, на филии мажа песто дженовезе, ужасно сме се зарибили семейно и го мажем на всичко-паста, филии, картофи, каквото се сетите. Ако вземе да свършва, направо изтръпваме  Cheesygrin
Активен
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7664


Heart follower


« Отговор #6 -: Април 04, 2011, 22:42:51 »

Употребявам зехтин и соево олио за готвене и салати. Като цяло не съм противник на маргарина, даже ми се струва, че на моменти маргаринът е по-доброто решение от маслото, но аз по принцип поприключих с мазането на филии и правенето на сандвичи, така че нямам и за какво да го ползвам. Общо взето съм анатемосала всякакви форми на суха храна, понеже покрай тях напълнях и още си сърбам попарата.  Razz
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #7 -: Април 05, 2011, 09:30:50 »

И аз вече маргарин от доста време не използвам. Само масло. Разни немски купувам. А иначе ако ми се случи да готвя или олио или зехтин. На салатите слагам зехтин, а на сандвичите масълце.
Активен
kateto
Newbie
*
Публикации: 4124


« Отговор #8 -: Април 05, 2011, 13:34:18 »

прегледах леко диагонално темата и  ми направи впечатление - всички купувате немско малсо Smile хайде някой да си отвори хладилника и да каже какво е  Razz
Активен



bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #9 -: Април 05, 2011, 14:01:30 »

Deutsche Markenbutter. На супер прилична цена е, много е хубаво. Купуваме си го на стекче от Метро (опаковка от 4), 3 бутам във фризера и като ми свърши хладилното си вадя от запаса.

Президент не ми хареса и все още не мога да разбера защо е толкова безумно скъп. Единствено ми липсва разграфяването му на грамове, ама с времето с поглед мога вече да разделя пакетчето на квадрати с различни грамажи Smile
Активен

kateto
Newbie
*
Публикации: 4124


« Отговор #10 -: Април 05, 2011, 14:09:23 »

м добре, ще го потърся Smile
ние имаме един президент, който стои от месец.. ползвам го за придаване на вкус понякога, за сандвичи имаме маргарин, последно бях харесала за готвене (май на бела беше) и правих с него палачинки, станаха страхотни ..
Активен



Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #11 -: Април 05, 2011, 14:17:54 »

Президент най не ми накъртва на вкус и за някои рецепти е най-идеален от всички, които сме пробвали - примерно за скариди в масло и соев сос.
И на Мегле ползваме - също не е лошо.
Активен

    
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #12 -: Април 05, 2011, 14:19:46 »

на мен президента ми харесва, но ми е солен, освен това си има специфичен вкус не на чисто масло .. за това купувам от немското. Не знам какво е, но е в златна опаковка с тъмно синьо по нея, голям грамаж .... Иначе като казах палачинки не знам кой какво си представя, но аз ги изпичам в масло - по едно мнооооого малко парченце да се разтопи преди да сложа тестото - ползвам един тиган, който ми е специално за палачинки, но не е тефлонов и без мазнина не става. А след като са готови не им слагам допълнително. По отношение на сандвичите - ние ако ядем такива са само печени на фурната - тогава мажа, че иначе ми седят ужасно сухи и твърди филиите.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #13 -: Април 05, 2011, 14:28:21 »

Ей, не съм обърнала внимание дали Президента е солен, по-скоро не ми е бил. Но на една ексукрзия за закуска имаше малки солени масълца и така се влюбих в тях, толкова е готино да си ги мажеш на филийка, а тук никъде не съм срещала солено масло.
Иначе ние вкъщи добре си го харчим, макар и да не мисля, че прекаляваме. За палачинки май най-често отива, и аз така преди всяка палачинка слагам, както и за сладкиши, а и в много от тях пише да се ползва маргарин, а аз слагам масло. Иначе ми е ясно, че е холестерол, но пък нито готвя мазно, нито ядем и месо и яйца чак толкова, та хич не ми е съвестно, дори го намирам за полезно. Е, в случай, че не се окаже и то пълен боклук, но при равни други условия го приемам за есенциално, заедно със зехтина.
Активен

angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #14 -: Април 05, 2011, 14:35:02 »

купи си клевър на Била, ужасно е солено. Ние сол почти не консумираме и най-малкото количество в нещо веднага го усещам .. може би преувеличавам за Президента, но такъв спомен имам ...
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #15 -: Април 05, 2011, 14:38:09 »

Ами може да пробвам, макар, че рядко мажа дори и на препечени филии вече, защото нямам търпение да го чакам да омекне и ме дразни като не се маже лесно. Иначе на вкус е мммм.
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302



« Отговор #16 -: Април 05, 2011, 15:11:36 »

Аз вкъщи ползвам и маргариТ, и масло (и аз от това немското, златното с кравичката). И мажа сандвичите. Но не слагам маргарин в манджи, по-скоро само така като за филийка ми е. Най-любимото ми е баба ми да изпече содена питка и аз още докато е топла да я ям с маргарин и сирене. Мммм! Smile
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
aleto
Newbie
*
Публикации: 7113


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #17 -: Април 05, 2011, 19:09:35 »

Аз пък като ям палачинки със сирене и се задъхвам после,не знам дали от лакомия и бързо гълтане-ама някой път ще си отида,ей така,безвъзвратно от палачинка. Офф топиейк.

Аз ползвам само масло тук,Джош толкова много обича,че ако му дам лъжичка,ще седи и ближе цял ден.Маслоблизач.И е леко соленко,специално избирам някакви олекотени варианти,че то всяка втора рецепта ми е с масло,баси.

Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #18 -: Април 05, 2011, 20:05:14 »

Ние и двете неща поддържаме в хладилника. Маргарин си купуваме само Рама, а маслото - каквото дойде.
Мъж ми обаче е пълен кошмар като си прави сандвичи. Винаги маже една филия с поне 3 съставки - например маргарин, отгоре пастет (който аз лично не понасям), и отгоре лютеница. Или пък - топено сирене, пастет, горчица. И някакво месо, естествено. Още не мога да разбера как яде такъв буламач - то изобщо не се разбира вкуса на сандвича.
А имам един ужасяващ спомен - млади гаджета, спала съм в тях и на сутринта ми прави сандвичи. Поръчвам си обикновена филия с кашкавал, препечена на партигрила. Освен, че намаза филията с масло (пък то реално кашкавала е достатъчно мазен и няма реална нужда), след това обилно насоли филията със сол  Shocked с милите приказки, че не можело да ми направи постен сандвич Shocked. Ще кажеш, че като е солен ще е по-хранителен ли, не знам. Тогава не посмях нищо да му кажа, изядох си го зорлем. Сега ако ми направи такава гадост ще му я захлюпя на челото.  Cheesygrin
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13223


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #19 -: Април 05, 2011, 20:38:21 »

И масло, и маргарин имаме. Маргарин главно заради мъжо, все си маже на филии. Аз сандвичи мога да ям и без да са намазани. Иначе готвя с олио, все забравям за зехтина, но пък го ползвам само него за салатите. Не знам защо, като се завра пред печката, забравям да ползвам зехтин, вместо олио  Rolling Eyes А понеже вкъщи се правят и често разни торти и чийзкейкове, тях правя винаги с краве масло, по-често българското, че в десертите отива доста голямо количество и не ми се дават толкова пари  Cheesygrin Иначе и аз съм фен на немското със златистата опаковка. Не е солено, мирише на чисто, за разлика от бг-то и е много по-вкусно  Smile
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #20 -: Април 05, 2011, 22:08:30 »

Кате, и аз ползвам това, което Биз каза. И има и разни други. В общи линии на което попадна в магазина. Последно взех на Герма масло и на мен ми мирише на домашно масло. Не че ям домашно и знам как е, но някак си мирише на крава и ми идва по-истинско.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 22:13:52 от alin » Активен
kateto
Newbie
*
Публикации: 4124


« Отговор #21 -: Април 05, 2011, 22:11:58 »

само да замине президент-а и ще търся такова Smile
Активен



Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #22 -: Април 05, 2011, 22:12:55 »

Маргаринът е вреден, както знаем. Пък и гаден. Само масло и зехтин ползваме. И аз съм на това немското, или президента.
Активен
Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #23 -: Април 13, 2011, 12:36:38 »

Момичета, благодаря за съветите. Аз доста статии прочетох по темата за маргарина и маслото и наистина се убедих, че маслото, дори да е малко по-калорично е по-добрия вариант, по-истинско, по-здравословно, по-чисто от към разни съставки, консерванти, подобрители, ароматизатори и разните му там е-та Shocked Rolling Eyes Поразпитах приятелки и разни съседски майчета от бойната градинка, те купуват ирландско масло Кери Голд и едно немско Дойченещо си, защото в българското слагали свинска мас при производството, наште тарикати няма да се изхитрят ;). Президент сме купували веднъж, два пъти, но не ни харесва, наистина има специфичен тръпчив вкус, твърдо и е доста скъпичко. А тва немското, за което всички говорите кое е? Има много масла със златисти опаковки и кравички май повечето са с кравички ;)?
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Liliq
Newbie
*
Публикации: 540



« Отговор #24 -: Април 13, 2011, 12:49:13 »

Предполагам, за това масло става въпрос - http://www.rostar-bg.com/uploads/images/img_7693_small.jpg, аз купувам такова и ми харесва.
Активен

Страници: [1] 2 3  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!