Здравейте

Преди малко се връщам от невролог... имам си прищипан нерв на лакътя. Не ме боли, но кутрето ми и безименния пръст на лявата ръка са ми изтръпнали постоянно. Нямам и много сила в ръката... Било често срещано и се получавало от претоварване и редовно спане върху ръката, което е и моят случай...
Изписаха ми един тон лекарства, физиотерапия и някакви 2 инжекции... Тези лекарства обаче искам да ги пия в краен случай, ако може първо да ми препоръчате някакви други методи или поне да е нещо хомеопатично... Ясно е, че известно време ще се опитам да не спя на лявата си страна и да не натоварвам ръката.
Хем ми е много неприятно, хем не искам да се тъпча с 5 вида лекарства заради прищипан нерв, не знам защо, но не ми звучи чак толкова сериозно...

Та ако на някой му се е случвало и има опит... може да сподели какво е станало..

Здравей! Мислех, че аз съм единствената с подобна 'драма'.
Разказвам подробно: първо ми беше изтръпнало само кутрето. Мъжът ми вика - бягай на лекар. Аз се смея и му отговарям, че ме е срам да ходя по лекари с оплакването, че не си чувствам кутрето!
Ок, обаче след месец-два ми изтръпна и безименния и вече лекинко се попритесних. На третия месец някъде се хванах и отидох на преглед. Бях в 1 градска. Обиколих кого ли не - невролог ме гледа, почувка в чукчета, боде с игли и вика - "нищо ти няма", правиха ми рентрен на врата - за някакви костни изменения, които да го предизвикат - нищо ми няма. Най-накрая ме пратиха на изследване с ток - лепят ди жички и пускат ел. импулси, за да видят къде нерва се прецаква. Едва тогава разбраха, че в лакътя е проблема.
Взех направление за хоспитализация, отидох в Токуда - в отделение по ортопедия (?). Оперираха ме - нарича се "транспозиция на нерв", отне около 2,5 часа, лежах три дни, сложиха ми шина и ми казаха да ограничавам разгъване-сгъване следващия 1 месец.
След това се сещаш, че мускулите ги няма никакви, така че трябваше рехабилитация, упражнения и т.н. че в началото изпусках чиниите, толквоа нямах сили в оперираната ръка.
Сега минаха 2 години - супер е. Чувствителността, според лекарите, трябваше да се върне ВЕДНАГА след операцията. Тц, при мен минаха поне 2 месеца преди да започна да си чувствам пръстите отново.
Дано съм била полезна. Отивай да те оправят, че не е шега това, нищо, че изглежда малко и несериозно!
Ако мога да съм полезна с още нещо - пиши!