angel_sin
Newbie

Публикации: 7071
|
 |
« Отговор #25 -: Октомври 09, 2010, 19:41:10 » |
|
Галя, ако все пак решиш да ходиш доброволец свиркай .. може да ходим заедно  Имам още две девойки, с които ходим, а мъж ми осигурява транспорта, че и на мен ми е много далеч ...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kotanka
Newbie

Публикации: 2143
|
 |
« Отговор #26 -: Октомври 09, 2010, 19:44:10 » |
|
А мен що не си поканила...аааа. Аз обаче имам малко страх от кучета, че нали преди години ме хапа и сега като залае някое куче, изпитвам панически страх, и заобикалям блокове, спирки, мани мани. Ама там предполагам са добрички  .
|
|
|
Активен
|
|
|
|
angel_sin
Newbie

|
 |
« Отговор #27 -: Октомври 09, 2010, 20:01:25 » |
|
е, не са всички добрички  но при лошите не се влиза, така че ... няма проблем. Обикновено се разхождат малчовците и средно големите кучета .. от най-големите само веднъж съм разхождала, но той беше толкова кротък и прекрасен ... Малчовците са като циганета, лепят се на вратата на клетката и обикновено аз се пъхам вътре да хвана 2-3 за разходка, а отвън другия човек затиска вратата и му подавам кучетата едно по едно на каиш  забавно е, само че целия ставаш на г*з, защото всички в клетката (обикновено 20-на броя) искат да избереш тях и се катерят по теб, крещят, хапят и драскат ....  Ти не си казвала че искаш, за това не съм те викала  едната ми приятелка, с която ходих също е преживявала неприятна случка с бездомно куче и я беше страх, но много и хареса да ги разхожда диванетата 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
galchetto
Newbie

Публикации: 22
|
 |
« Отговор #28 -: Октомври 09, 2010, 21:10:19 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
angel_sin
Newbie

|
 |
« Отговор #29 -: Октомври 09, 2010, 21:23:07 » |
|
ами то и аз съм с малко кофти работен график, т.е. не почивам като нормалните хора само в събота и неделя  но като се наглася да ида пак ще ти пиша, ако си свободна ... ще се радвам на компания ;)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
galchetto
Newbie

|
 |
« Отговор #30 -: Октомври 10, 2010, 09:53:32 » |
|
Ок щом решиш да ходиш пиши 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 9160
|
 |
« Отговор #31 -: Октомври 24, 2010, 23:11:43 » |
|
Галче, как сте с Чара, нищо не казваш 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
galchetto
Newbie

|
 |
« Отговор #32 -: Октомври 28, 2010, 21:03:48 » |
|
Бях във Варна на изпити и за това не съм писала  Иначе с малката пакостница всичко е идеално  Днес ни беше първата разходка.Мина мнго зле  Много се плаши от всичко,да не говорим,че не иска да влиза в асансьора и слизаме и се качваме пеша,но поне ще вляза във форма с нея  Иначе си е голяма беля.Изяде всичко в къщи.Да не говорим ,че половината цветя на майка ми отидоха Вие как сте с Брейви? И той ли е голям пакостник като Чара?КОга ще излезем на разходка с двамата скадурковци?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

|
 |
« Отговор #33 -: Октомври 29, 2010, 13:53:28 » |
|
О, за разходките изобщо не се тревожи. След няколко дена ще тича и няма да можеш да я удържиш  Дейв (в крайна сметка стана Дейви от Брейви) беше същият първите пъти, страх го беше от асансьор (но и от стълби), навън се запъваше и не искаше да върви, скимтеше и искаше да го нося...Сега да го видиш как тича и се радва на всичко наоколо  А с асансьора свикна така: първите пъти като не искаше да влезе, го взимахме на ръце и го пускахме там. Постепенно разбра, че не е страшно и това е пътят за навън и сега влиза веднага. По принцип не е много полезно малко куче да слиза по стълби, затова те съветвам да свикнеш и ти Чара с асансьора, особено ако са повече от 2 етажа. Иначе Дейв явно е пораснал и вече прави повече бели и спи по-малко.. Като е сам, лудува яко- миналия път беше докопал каквото може от спалнята и си го беше завлякъл в леглото (мои парфюми, чорапи и какво ли не). Беше намерил и едно руло тоалетна хартия и го беше разкъсал навсякъде, та още си намирам парченца тук там. И четката на тоалетната винаги я намирам в леглото му, затова я качих на мивката. Той скоро става на 4 месеца и ще го уча на нови команди, че засега знае само седни, легни и ела (и разбира се, не съвсем винаги ги изпълнява). Вие в кой квартал сте? С радост ще дойдем нма разходка, но по принцип не е позволено в автобус, та дано сте ни наблизо за пеша. Ние сме в "младост 2". Поздрави на Чара (искам да видя снимки!) и имай търпение с нея, всичко се нарежда. Как сте с пишкането?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 12046
|
 |
« Отговор #34 -: Октомври 29, 2010, 15:36:44 » |
|
Не са проблем стълбите. Вредно е само при кучета с издължен торс и къси крака (дакели, някои гончета и т.н.), както и при кучета със склонност към ставни заболявания, като моето чау чау. За едно атлетично куче няколко етажа стълби не се отразяват.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
galchetto
Newbie

|
 |
« Отговор #35 -: Октомври 29, 2010, 21:52:03 » |
|
Голями са терминатори тези малки пакостници  Занчи Брейви стана Дейви  Същата е и нашата госпожица само скимти и иска да се гушка.А колкото до асансьора не знам какво е правил приятелят ми,но като се прибрах тя с радост влизаше/Май нещо я е подкупвал  /.Сега остана само страха от другите кучета. Не знам дали е правилно или не,но и аз мисля,че не е хубаво да слиза по стълби толкова малка,особено след като ми казаха да и давам калции за да не изкриви крачетата,защото се оказа че ще е доста едро куче.А да не говорим че като отидохме на ветринар ни казаха,че Чарита е съвкупност от по едри породи  Леле Дейви ще се окаже по голям пакостник  Чара си се занимава с котката и не прави чак толкова бели,само гризе всичко. Ти как научи Дейви да изпълнява команди?Аз се опитвам,но се получава само ако и се помоля и после и дам кучешка бисквитка.Иначе не мърда и сантиметър :(.Искам да я науча на командата "тук" ,защото ми се иска след време да я пускам да тича. С пишкането сме много зле :( До сега го правеше в къщи на вестник и не и се карахме,защото така ни каза ветринаря /че няма смисъл докато не започнем да я водим на вън/.Но сега вече се разхождаме и искам колкото се може по бързо да я науча да го прави на вън.До сега само веднъж имахме успех да се изпишка на вън и получи наградка,а като го направи в къщи вече и се караме.А при вас как е положението.Свикнахте ли вече? А за снимки няма проблем малката бонбона си има цял албум вече  Така че само кажи къде и ще ти покажа  А на Дейви няма ли да видим снимки? Ние сме чак в ЖК. Св.Троица.Далечко сме за жалост,но все ще измислим нещо 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

|
 |
« Отговор #36 -: Ноември 01, 2010, 22:41:44 » |
|
Значи, за пишкането- и на мен ми беше трудно и често се ядосвам (понеже още не сме безгрешни), но като цяло по книгите пише да не се караш на кучето, като пишка вкъщи, а просто много- ама много- да го поощряваш, като го направи навън (изпадаш в еуфория и даваш нещо много вкусно). Другото, което се препоръчва- поне половин ден изцяло навън (без много да тича, може на пикник нещо) и рано или късно ще го направи, и пак голямото хвалене и лакомство. Нашият пишка навън почти всеки път, но после вкъщи пишка пак (днес сме 2 вкъщи срещу 4 навън хаха). Но трябва им малко повече време и търпение  За командите- ами разбира се, че с лакомство, докато са малки всеки път с него, като се научат безгрешно остава само "браво" и лакомство на всеки втори път, и постепенно ги спираш. За команда "тук" се препоръчва винаги лакомство, защото е много важна а те често се разсейват. Но тя е много малка, преди да стане на поне 3.5 месеца (забравих наколко е), не може да очакваш чудеса отъкм пишкане или команди  Хайде това е от мен, че ще ядем и пак разходка (днес за 4ти път). Целувки на бялото съкровияе  Лор, знам, ама Дейв е голдън, те са много предразположени, а като гледам и Чара е голямо куче 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ivelinaa
Newbie

Публикации: 1
|
 |
« Отговор #37 -: Ноември 21, 2010, 10:25:09 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Leila
Newbie

Публикации: 36
|
 |
« Отговор #38 -: Декември 14, 2010, 10:54:37 » |
|
Аз имам осиновено куче от приют и го гледам вече около две години, още гледа тъжно..... Животните са голям ангажимент, нямаш ли много време не се взимай куче, купи си котка 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
angel_sin
Newbie

|
 |
« Отговор #39 -: Март 18, 2011, 11:37:47 » |
|
galchetto има новини за вас в сайта на приюта  много добре изглежда Чара, а котката ти също е голям сладур 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

Публикации: 98
ludetina
|
 |
« Отговор #40 -: Март 29, 2011, 20:10:30 » |
|
и ние искаме кутре но още не можем с мъжо да стигнем до консенсус каква порода... той все иска от тези дребните набитите дето дишат тежко, май френски и английски булдог бяха... едни такива трътлести дето хъркат, мен пък изобщо не ме кефят. Харесали сме една порода ама те са скъпи, тва от филма Маската, забравих му името
|
|
|
Активен
|
lud umora nema, samo se poti 
|
|
|
Korneliq
Newbie

|
 |
« Отговор #41 -: Март 29, 2011, 20:24:58 » |
|
Разходете се до приюта в Богров. Пълно е с невероятни кученца, има и породисти чат-пат, но просто може да си харесате "вашето" кученце, като го видите. Нищо няма да изгубите. А можете да спасите една душичка, безплатно ;)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vivi
Newbie

Публикации: 3564
Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.
|
 |
« Отговор #42 -: Март 30, 2011, 09:55:45 » |
|
Джак Ръсел Териер е това от маската, към 800-1000лв. е, ама всички собственици, с които съм говорила са единодушни, че тези кучета са напълно ненормални  Ще Ви е доста забавно с него.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4345
|
 |
« Отговор #43 -: Март 30, 2011, 10:07:03 » |
|
изключително ненормални  скачат като пружинки, ужасно игриви и на една приятелка - гледа телевизия  и лае, когато не му хареса нещо, дето дават 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tatty Teddy
Newbie

Публикации: 1344
|
 |
« Отговор #44 -: Март 30, 2011, 13:18:37 » |
|
Мда, никак не е лесно да си имаш работа с какъвто и да било териер..луди, инати, хиперактивни...особено джак ръселите ..ама са страшно забавни кучета! И има едно нещо при териерите или ти му показваш,че си шефа или цял живот му играеш по свирката.. А те са страшни манипулатори и дори и мъници като йоркита или уестита, джак ръсели и т.н. може да бъдат голям трън в гащите ако ги изтървеш като малки да ти се качат на главата..
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alin
Newbie

Публикации: 6623
|
 |
« Отговор #45 -: Март 31, 2011, 18:15:14 » |
|
Джак Ръсел Териер е това от маската, към 800-1000лв. е, ама всички собственици, с които съм говорила са единодушни, че тези кучета са напълно ненормални  Ще Ви е доста забавно с него. В южния парк има няколко и са невероятнитни. Толкова шантави сладурчета са  а това в маската се казваше Майло. Аз като не сещам за породата и казвам Майло и всички се сещат  Териерите са определено странни, и аз потвърждавам като собственик на териер 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

ludetina
|
 |
« Отговор #46 -: Април 21, 2011, 14:58:15 » |
|
Разходете се до приюта в Богров. Пълно е с невероятни кученца, има и породисти чат-пат, но просто може да си харесате "вашето" кученце, като го видите. Нищо няма да изгубите. А можете да спасите една душичка, безплатно ;)
Мерси за подсещането, и аз си го мислех, тя една приятелка ме караше да ходим да ги разхождаме доброволно, тя си има един пес вкъщи, но обича кученцата и ходеше да ги храни, гали, реши, разхожда, та и аз си мислех за тоз приют, може да отидем с мъжо, сто про ще харесаме нещо, ама свеки после ша ни бие ако стане голямо магаре кат порасне 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

ludetina
|
 |
« Отговор #47 -: Април 21, 2011, 15:01:25 » |
|
Джак Ръсел Териер е това от маската, към 800-1000лв. е, ама всички собственици, с които съм говорила са единодушни, че тези кучета са напълно ненормални  Ще Ви е доста забавно с него. Да, джак ръсел териер, простете за невежеството, ама пуста къса памет, с възрастта оглупявам съвсем  Ама много парици бе, то една кола на старо е толкоз пари. Мойта барака за толкоз ще я продам ... Ще му мислим, но наистина изглеждат много забавни, само като им видиш муцунките с тези петна и тва на очето като пират, сигурно е доста забавно с тях, но трябва да водим тежки преговори с дъртите, че живеем с тях
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

ludetina
|
 |
« Отговор #48 -: Април 21, 2011, 15:02:12 » |
|
изключително ненормални  скачат като пружинки, ужасно игриви и на една приятелка - гледа телевизия  и лае, когато не му хареса нещо, дето дават  хаха, имат си мнение и характер 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Belladonna
Newbie

ludetina
|
 |
« Отговор #49 -: Април 21, 2011, 15:03:42 » |
|
Джак Ръсел Териер е това от маската, към 800-1000лв. е, ама всички собственици, с които съм говорила са единодушни, че тези кучета са напълно ненормални  Ще Ви е доста забавно с него. В южния парк има няколко и са невероятнитни. Толкова шантави сладурчета са  а това в маската се казваше Майло. Аз като не сещам за породата и казвам Майло и всички се сещат  Териерите са определено странни, и аз потвърждавам като собственик на териер  Момичета като чета, все повече ме навивате за джак ръселче, ама много скъпи бре, дали не мога някъде по-евтинко да намеря???
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|