Личен лекар!

<< < (8/8)

HappyHeart:
Искам да се включа по повод на д-р Божинова. Ще я сменим следващия месец, защото за мен тази жена е напаст. Много съм възмутена. Ще разкажа накратко всичките ни сблъсъци с нея.
1. Дядо ми беше с ужасна кашлица лятото, много влажна, дълбока и къртеща. Майка не беше в София, за да го прегледа и аз се притесних да не е с някоя пневмония та го пратих до личната. За тази сериозна кашлица му изписа някакви билкови хапчета с алое вера и грипекс. Като обясних в аптеката момичето ме погледна с едно изумление. Взех разбира се Мукосолван, стигнахме после и до АБ.
2. Отива майка преди месец. Лекар е, не е да не разбира съвсем. Обяснява, че има много екстрасистоли, тоест сърцето й прескача. Беше много притеснена, защото се чувстваше зле и искаше направление. Д-р Божинова пуска едно 6 секундно ЕКГ, в което и аз като проста студентка знам, че шанса да хване екстрасистола клони към 0, не преслушва сърце и казва "Нищо Ви няма". Майка отива на кардиолог, плаща ехокардиография, 24 часов запис на сърце(3 цифрена сума) и се оказва, че има МНОГО екстрасистоли и се мисли вече за сериозен проблем. Ама на нея нищо и няма според д-р Божинова. После майка отива за направление за ендокринолог, за да се види дали този проблем не е от щитовидната. Казва какъв е резултатът и д-р Божинова присвива рамене в незнанието си.
3. Аз трябва да започна работа. Издава ми се бележка, че съм здрава, която ми струва 15 лв прибрани в джоба. Дълбоко се съмнявам, че тези пари въобще се взимат легално. Трябва да направя изследвания за започването на работа. Д-р Божинова казва, че те не са по каса. В лабораторията ми съобщават, че може с направление. Викам си "айде карай". Получавам си Здравната книжка с резултатите от лаб. и ми трябва печат от докторката. Поставянето на този печат ми струваше още 15 лв, без касов бон. Попитах защо ги давам тези пари. "Еми вижте пред вратата списъка и там си пише, че струва толкова". (за сведение за печат от РИОКОЗ ми взеха 6 лв и получих касов бон, но явно личната лекарка е доста по-висока инстанция).
4. Лятото планирам да ходя на обмен в Европа и трябва да представя лаб. резултат, че нямам хепатит Б. Обясних на д-р Божинова и я помолих по-нататък да ми даде направление. Тя беше много отзивчиво настроена и ми каза, че за тази услуга направления няма. Аз обаче попитах в Цибалаб и те ми отговориха "да може с направление". Уточнявам, че това не става след като й исках сметка защо ми се взимат тези пари.
5. Последните няколко пъти, в които ходих(имах много ходения) госпожата я нямаше в работно време. А аз имах работа с нея, съответно се разходих няколко пъти.

Та това е за д-р Божинова. Най-много се възмутих от това колко некомпетентна е и въпреки това изказва твърдения с голяма сигурност.

Възнамерявах да сигнализирам и за парите, които ми взе, но се отказах, защото няма как да докажа, а и нямам време да разуча как точно седят нещата.

Направих си труда с този ферман само, за да спестя нерви и време на някой друг, който си търси нов личен понеже помня, че имаше хора, които проявиха интерес.

Mina:
Уф, Хепи...чувсвтам се виновна, честно казано.  :-? Това ,което казваш е твърде неприятно, особно когато разчиташ на човека да ти свърши работа , свързана със здравето.

Аз, майка и и баща ми сме първите и пациенти, откакто стартира тая тъпотия с джи-пи-тата. Не сме имали никакви грижи с нея, нищо от това, което казваш не ни се е случвало , тъкмо обратното- проявявала е загриженост, насочвала ние когато се е налагало.Не си е позолявала да лекува напосоки, пращала ме е по болници без да се замисли, което съм оценила в нея. Но! вероятно нещата са се променили при нея, явно и тя както доста други е станала алчна и незаинтересована. Нищо вече не може да ме учуди.

Съжалявам, ако съм те подвела в избора и това ти е донесло негативи. :(

Pupi:
На мне също ми е болна тема ЛЛ, най-вече тази на малката. Кифла и половина, при това всезнаеща. Ама преглътнах повечето й издънки след вчерашния обстоен преглед + бонус направление за микробилогия  :eek:
Хепи, трябвало е при всяко посещение да си искаш бончето, чудно ми е какво обяснение щеше да ти даде. Така без бон, означава, че парите са в джоба. А ако ти беше чукнала бележчицата, парите ги регистрира. Това беше основната причина да кажа сбогом на предния ми ЛЛ. Иначе и аз съм давала 15лв за медицинско, ама с касов бон и безплатен печат. Много меркантилни станах тия ЛЛ, без тях не може, че ти трябват направления, ама са такава напаст и бъркат надълбоко в джоба  :roll:

HappyHeart:
Мин, няма защо да се чувстваш виновна. Явно, че тя си държи на старите пациенти или на познати, а ние не спадаме към тях. Важното е, че майка ми си има образованието и се светна сама. Не завиждам обаче на хорицата, които се доверяват сляпо на некадърници и смукачи. Колкото повече уча, толкова повече се съмнявам в мнението на лекарите.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page