star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar  връзката...?
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: връзката...?  (Прочетена 8227 пъти)
Shushi
Newbie
*
Публикации: 339« -: Август 04, 2009, 12:10:33 »

Необходимо ли е да държим партньора си в напрежение?
Да не се чувства напълно сигурнен във вас? Предизвиква ли това повече страсти.... обич?
Как да го постигнем? (ако смятате те за необходимо....златната среда е трудно нещо)

Има ли  пълното разбирателство между партньорите? Предпочитате връзка без бури, имате си пълно доверие .....или малко екшън винига е полезен?

Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #1 -: Август 04, 2009, 12:17:08 »

Малко изкуствен екшън винаги ми е звучало прекалено тинейджърски. Ама може и да има мъже дето се връзват на това, знам ли. В повечето случаи така, както го описваш звучи супер идиотско. По същия начин можеш да поддържаш страстта и ако го изненадваш по положителен начин, а не като го караш да ревнува.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #2 -: Август 04, 2009, 12:29:47 »

Тъкмо и аз щях да кажа, че тези неща вероятно съм ги правила в тийнейджърските си години.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #3 -: Август 04, 2009, 12:33:52 »

Ммм..зависи..на мен примерно ми действа възбуждащо да му се увъртат някви други, някак си ме подпалва това, в много положителен смисъл, разбира се, като цяло в това се изразява и цялата ревност, която съм способна да изпитам. Погледът ми блесва, мозъкът ми се размърдва, просто ситуацията ми действа зареждащо, като всяко предизвикателство SmileИзобщо намирам за голямо достойнство човек да умее да борави умело с чуждото внимание.
А относно моето поведение...абе смятам, че го държа в напрежение, ама е съвсем неволно, т.е. без да си го поставям за цел май се получава малко така...и в същото време не мога да кажа, че той се чувства несигурен, напротив...
Активен
Shushi
Newbie
*
Публикации: 339« Отговор #4 -: Август 04, 2009, 13:03:08 »

Бизар не го тълкувай от тийн гледна точка.....не става дума за изкуствено цупене..по скоро идеята да си непредвидим . да завъртиш опашка елегатно и с финес, така че на половинката да му мине ток през вените ...не става дума някакви нервни,истерични сцени. Пречупето го през вашата призма ..... каква е формулата за хармония  за вас?
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #5 -: Август 04, 2009, 13:13:50 »

Ами за моята връзка такова поведение е доста незряло. Да не кажа, че супер ме дразнят такива неща, при нас като се замисля никога не са се получавали. Това, което ни подпалва най-често са хубавите преживявания заедно - готините места, да се забавляваме пак заедно, да си споделяме неща, които сме преживяли. Абе най-общо казано да сме много откровени, себе си и да си говорим интимно и искрено.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #6 -: Август 04, 2009, 13:43:59 »

На мен пък ми се струва неестествено да не му/ми се случи да се заинтригува/м от някой друг примерно някоя вечер в обща компания, така съвсем искрено да проявиш безобиден интерес към някой, който да речем при други условия би могъл да придобие някаква по-интензивна еротична отсянка...на мен ми се случват такива неща, на него също, забелязвам. И го намирам съвсем нормално, говорим си за това и двамата сме на това мнение. Случва ми се мен да ме свалят, при положение, че той е наоколо, както съм виждала и на него да му се мазнят някви други-в случая много приятното е да гледаш как другия се справя със ситуацията и хем успява да се държи уважително към теб, хем пуска достатъчно нищо необещаващ чар на "натрапника", така да го наречем Cheesygrin

Не виждам нищо незряло в случая, смятам, че сме съвсем адекватни...Пък и на диско си имам няколко партнера, които просто ме разхвърлят от танци, и на двамата въпросните пичове са ни абсолютни приятели, но музика-танци-алкохол, не е като да няма нищо еротично в кълченията ни-и какво? Трябва аз да не го правя, за да вървим за зрели? Иначе да се прави нещо такова зорлен и с цел-проява на много лош вкус, и да-незрялост.

Абсурдно е да се твърди, че това  е нещото, което ни държи тръпката и връзката, разбира се, но определено и на двамата ни е приятно и забавно така.
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #7 -: Август 04, 2009, 14:18:23 »

Чакай де, какво ми се заобяснява, аз ти казвам, че при НАС такова поведение ще е неадекватно, защото никога не ни се е случвало. Аз постоянно съм заобиколена от мъже, така или иначе, а той като се закача с жените, никога няма да ми хрумне да си разпаля някоя страст, по-скоро ми е забавно като ги гледам те как се шашкат, защото аз съм там и ги слушам. Просто не сме такъв тип хора, както казах и по-горе - явно има мъже и жени, на които им действа това и имат нужда от такива емоции, аз лично навремето достатъчно съм си ги взимала, за да знам, че не ме кефи. Мисълта ми е по-скоро, че ако някой от нас тръгне да се закача с другия пол си е просто ей така, не целим другия да реагира по някакъв начин, просто вид общуване и толкова.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #8 -: Август 04, 2009, 14:33:24 »

Да де, и аз това имам предвид-никой от нас не го цели, просто сме такива, така общуваме...
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #9 -: Август 04, 2009, 14:44:22 »

..по скоро идеята да си непредвидим . да завъртиш опашка елегатно и с финес, така че на половинката да му мине ток през вените .

Темата все пак е това - да го правиш умишлено и с цел. За това казвам, че ми е незряло. Аз въртиопашки хич не обичам.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7797


Heart follower


« Отговор #10 -: Август 04, 2009, 14:46:53 »

В сегашната ми връзка е абсурдно да допусна такова поведение. В предишната е имало и такива моменти, но то си зависи от връзката. Сега просто съм със съвсем различен тип човек, който със сигурност ще бъде наранен, ако тръгна да си размахвам опашката. Преди беше по-скоро надцакване кой още става за нещо, но беше тъпо. Сега не бих си позволила, и на мен ми е детинско. Но както казах - въпрос на връзка е. При някои сигурно се получава.
Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #11 -: Август 04, 2009, 14:48:28 »

Е как се държиш тогава, ако някой те сваля?
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #12 -: Август 04, 2009, 15:12:14 »

Малко ще се отклоня от темата, но имам нужда да споделя. Аз определено намирам напълно в реда на нещата да общуваш с мъже/жени, които биха представлявали интерес за теб, ако не беше намерил своята половинка, точно както вие сте го описали. Така съм се "държала" винаги (не знам дали е правила тази дума, държанието сякаш е по-дирижирано, а говорим за естественото поведение..), това съм очаквала от човека до себе си. Сплотяващото отново са разговорите, общите красиви моменти и всичко останало, но и това, така да се каже, е част от нещата, дори до скоро никога не я бях смятала за особено съществена.
Така.. откакто съм със сегашния ми приятел нещата, обаче, леко се промениха, всичко беше супер, времето течеше прекрасно, защото обстоятелствата бяха такива, че прекарвахме време само двамата - далеко от всичко и всички, и физически, и в мислите си. Още тогава ми беше ясно, че това не може да продължава дълго време и доколкото го познавам него - ревнив, доста обсебващ, Рак, няма начин да нямаме проблеми в тази посока. Аз смея да си призная, че за първи път освен, че обичам някого, държа страшно много на него и се старая да не дразня точно тази негова слабост. Неприятно ми е да си призная, но поради тази причина дори съм свела контактите си с мъже до абсолютния минимум, макар да зная, че е против всякакви мои разбирания и схващания... И въпреки всичко чувството на несигурност градира от ден на ден, все по-често ми говори как иска цяло лято да бъдем само двамата, как ще пътуваме и ще бъдем сами или ако не сами, то сме щели да сведем възможността да срещнем познати хора до минимум. Когато ги чуя тия глупости просто нещо вътре в мен се надига.. Колкото и да съм наясно, че той за пореден път преувеличава нещата и всичко ще придобие отново старите измерения когато се прибера, не мога да се сдържам и си казвам моята позиция. И се развихрят едни скандали... Unsure
Не знам, не е толкова зле положението колкото звучи.. просто зная, че ако той продължава, на мен най-вероятно ще ми писне, а за първи път не искам да става така и съм готова да се преборя (с него Razz). Ще ми се да го накарам да погледне под по-друг ъгъл на общуванията с други жени, но идея си нямам как. Ох, защо са ни създали толкова различни.. Smile
Съжалявам, че стана малко дълго, просто имах нужда да споделя, защото всичко това адски много ме натоварва.. на моменти дори подхождам със страх към поредния телефонен разговор.. не е много приятно.
Активен

C’est tout!
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #13 -: Август 04, 2009, 15:14:05 »

Цитат
Мисълта ми е по-скоро, че ако някой от нас тръгне да се закача с другия пол си е просто ей така, не целим другия да реагира по някакъв начин, просто вид общуване и толкова.

На мен би ми било обидно , дори донякъде унизително ако той се закача с някоя и сме в компания , да кажем в моя случай си го предсатвям да сме в неговата компания и той да се държи така .... дори и на бъзик - абсурд.Някак си ми изглежда унизително и неуважително при положение , че аз съм там .По ниаккъв начин не бих дала индикация , че не ми е приятно , по - скоро ще се забавлявам на момента от мисълта какво го чака след това и как се излага той пред мен в дадената ситуация  Cheesygrin Но ние сме в ранен етап на връзката . При нас интересното е че вече сме за ТЕРАПИЯ , все едно сме заедно от хиляда години и се караме (изясняваме) за глупости.Чак се натоварвам.
Та тука е момента и аз да питам -нормално ли е в прясна връзка нон стоп да се чепкаме за нещо ?! Аз съм в шок направо.Той е супер ревнив , отделно е свикнал да контроилира всичко , не търпи възражения или да му се противоречи , а ако направя нещо , което е извън схващанията му ... се стига до буквално 2 часа четене на конско , че така не трябва да правя и да не се повтаряло .За елемнтарни неща за мен , а той всичко свързва с това , че всяко малко нещо води до по - голямо .И затова трябвало да си изясняваме и дребните неща , които ме натоварват супер много и ми е много болно , 70% от времето ни заедно минава в спорове и каране.Защото и аз трудно отстъпвам и не обичам да ме контролират.И си мисля , че ако сега му позволя да контролира всяко мое движение ( къде да ходя , с кой съм , с коя приятелка съм се видяла и дори за какво сме си говорили ..... ) ... в по - късен етап аз ще съм тотално безгласна буква и ще ми скъса нервите . Общо взето не мога да направя една крачка в страни ако той не я е
одобрил.А ако направя следва каране .Опитах се да му обясня тези неща няколко пъти , казах му че ако продължаваме така ще се разделим , колкото и да не ми е приятно и колкото и да страдам след това... Той каза , че не обещава нищо и че държанието му ще се промени , просто иска аз да се променя и да му ходя по гайдата за всяко нещо.
ДАЙТЕ СЪВЕТ как да се държа с такъв тип мъж! Много ми е трудно , едвам удържам фронта,ако клекна веднъж съм тотално под негов контрол и няма да мога да направя една крачка без той да ми е разрешил!
На него малко в повече му дойде факта , че ми звънят мъже , че получавам смси .... при , което той полудява.Изтрих си номерата от телефона , смси , всичко .Казах на няколко човека да не ми звънят вече дори .А ако разбере , че случайно пия кафе с мъж (приятел) ... ще стане трета световна . Показвам му по всякакъв начин , че е само той , но съмнението е постоянно в него.Рови ми в телефона и все чака да ме хване някъде , да сгреша , т.е. да му ИЗНЕВЕРЯ (което е абсурд , тъй като аз не искам да бъда с друг,искам си него).
Сега разбирам , когато аз съм била параноично ревнива .. какъв проблем е всъщноаст за отсрещния човек.

Извинявам се че писах в тази тема , но пък май донякъде има общо.
Моля за съвети и мнения   Unsure
Активен

Don’t feed the forum trolls
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #14 -: Август 04, 2009, 15:15:15 »

Мишел, това е доста голямо разминаване...
Смети, при теб също...какъв е този контрол, който искат да наложат тези мъже, аз направо не мога да си го представя. Ти можеш ли да бъдеш с такъв човек? Сама казваш, в началото на връзката и вече се карате и те дразни. Според мен сама си си отговорила на въпроса...
« Последна редакция: Август 04, 2009, 15:17:01 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #15 -: Август 04, 2009, 15:16:00 »

Леле Мишел не е истина ... и въпросния за който аз писах също е РАК.Гледам ,че ситуацията е идентична , но май при мене е в по - напреднал стадии.
Активен

Don’t feed the forum trolls
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #16 -: Август 04, 2009, 15:29:05 »

 Unsure Уффф, Сметано..... Друго не мога да изкоментирам, защото познавам ситуацията и с телефона, и с всичките скандали, буквално произлизащи от 'нищото', един Господ знае какво йм се случва в главите на тия мъже.. Не съм си трила номерата, не съм предупреждавала хората да не ми се обаждат и да не ме търсят, но само, защото съм инат, няколко пъти индиректно ми се е намеквало, че точно това трябва да направя.

Утопия (нали Ути не ти харесва Big grin), аз затова поясних, че така написано звучи малко пресилено. Смятам, че до момента в който скандалите все пак не вземат превес над хубавите моменти, има смисъл във връзката ни. Доста от проблемите, които описах, дори не са станали съществени такива, просто ги предвиждам, защото ми е заложено винаги да мисля за най-лошото, което може да се случи.
Иска ми се някак изящно, съвсем по женски и красиво, да го накарам да ми има до такава степен доверие, че да спре да се тревожи за глупости - всичко е в главата му, ако ви разкажа какви сънища сънува, ще се забавлявате много, чак той вече се смее, разказвайки ми ги.. Изходът не е в скандалите, в упоритото противоречене и държане на своето, не е и в съгласяването да се ограничат контактите... не знам къде е, но знам, че е някъде там и ще го намеря! Cheesygrin
Активен

C’est tout!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #17 -: Август 04, 2009, 15:31:38 »

Може би лека-полека ще ти се довери. Аз преди бях с доста ревнив човек и да си призная и аз съм ревнива, но гледам да се "лекувам", защото е глупаво и нездравословно.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #18 -: Август 04, 2009, 15:36:10 »

Необходимо ли е да държим партньора си в напрежение? - Не. Освен да се обтегнат отношенията , нищо друго няма да се случи.
 Предизвиква ли това повече страсти.... обич?- Не.


« Последна редакция: Август 07, 2009, 01:14:40 от Bambina, Причина: Поправка на цитат » Активен

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #19 -: Август 04, 2009, 15:47:53 »

Цитат
Изходът не е в скандалите, в упоритото противоречене и държане на своето, не е и в съгласяването да се ограничат контактите
именно и аз така мисля.Искам да дам шанс на това , защото като изключим караниците , той ме носи на ръце , показвал ми е не един път , че държи на мен , че ме уважава , грижи се за мен .Имаме нужда един от друг .За първи път след дългогодишната ми връзка мога да се отпусна така с мъж , да го усещам толкова близък , да не се притеснявам, да говоря свободно за това как се чувствам .Тъй като след дългогодишната ми връзка имах проблем с това да показвам чувствата си , да показвам нежност , близост , сякаш бях блокирала преди това , имах страх , че ако покажа чувства изглеждам слаба.И ми беше доста сериозен проблем. Нещо на психологическо ниво .А сега вече това го няма с него , така се лигавя и глезя с него , толкова ми е свободно в това отношение , че ....  бе за мен това е много  , сякаш пак съм си аз .Защото след като се разделих с моя приятел доста се промених , сякаш се бях изгубила , а сега се намерих отново.И не искам това да свъшва.Затова и искам да дам шанс на тази връзка , но е доста трудно .Той е много властен и не обича да прави компромиси , но не става и само аз да правя такива ,защото ще съм като вързана и мнението ми няма да има значение.... Пфу , не знам.
Активен

Don’t feed the forum trolls
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #20 -: Август 04, 2009, 15:51:59 »

Само знай, че ти продължаваш да си бъдеш най-важна от всичко и всички... и всеки компромис трябва да е добре преценен и обмислен. И да не вдигаме скандали не означава да се съгласяваме с всичко, просто да знаем как да накараме другия да се съгласи с нас Wink. Успехь!
Активен

C’est tout!
Shushi
Newbie
*
Публикации: 339« Отговор #21 -: Август 04, 2009, 15:57:46 »

Като изчетох последните 2 истори ми стана супер смешно и 2-те има малко от мойте страдания....мога да кажа, че рядко хората се променят на добро, когато някой си е инат и с харектер трудно е да го пребориш, а ревноста лош съветник. историята на Мишел съвпада с мойта аз също слушах хиляди обещания като се прибера и молби да се прибера. Рядко се виждах ме и си бяхме само ние всякаш това ми хвърли прах в очите. Наложи се да огранича контактите също с мъже( една част от тях колеги което беше пълен абсурд ама...) и сега  като се прибрах заварвам нещо което мен ме плашиха, че ще стане така, а то кой се промени . Нямам идея с кой се вижда...гледам и да не питам мисля, че ако иска ще ми каже, но пък смс-те валят с различни оферти и въпроси от разни не познати за мен мацки и въпроси и коментари надлъж и нашир. Като заминах точно това го дразнеше в мен(общувах с доста мъже, а винаги съм имала мн. приятели)....аз не съм го криела казвала съм каквото е имало, с кой, къде излизам. Сега си размених ме ролите с разликата, че аз никога не съм го злепоставяла и винаги зачитала, далеч от идеята да подуржам връзки с няколко човека.
Та за това се чудя къде е златната среда, леда е съвсем тънък и как се достига пълна хармония в една уж обещаваща Rolling Eyes
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #22 -: Август 04, 2009, 16:03:20 »

Ясно е, че цаката е да си намериш човек, който има идентични с твоите разбирания за връзка, както е при Катето и Бизар, колкото и да са различни самите връзки. Всичко друго е натоварване, постоянни усилия за напасване, самоограничения...въобще това, което каза Мишел например, че заради него гледа да свежда контактите си до минимум, при положение, че тя самата не е такава...за мен е безперспективно. Да, компромиси винаги се налагат, но основните неща трябва да съвпадат.

При нас е същото като при Бизар. Щом след толкова години схемата работи и още сме си интересни и има тръпка, не ми е нужно да създавам каквито и да е напрежения.
Активен

michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #23 -: Август 04, 2009, 16:29:15 »

В интерес на истината.. спокойствието е нещо, което тотално ме отблъсква и ми създава доста по-негативни емоции от един скандал, който не излиза от нормалните граници, разбира се.
Хора всякакви, безспорно е трудно да откриеш напълно сродна душа, а и не съм на мнение, че точно към това трябва да се стремим. Правилно, не бива в никакъв случай да нарушаваме принципите си (в този ред на мисли това, че съм ограничила контактите си, е било абсолютно осъзнато и по-скоро средство, за да постигна онова, което самата аз искам, а не изпълняване на нечия чужда воля), не бива и да се измъчваме до безкрайност в напрежение и борба за себедоказване.
Но не мога да се съглася изцяло с това прокламиране, че номерът е да намериш човек с идентични като твоите разбирания - та аз дори не съм сигурна дали моите разбирания са правилни и вярни. Онова, което търся и искам е човек, когото да обичам, колкото и наивно да звучи, в това число и другите най-нормални неща - да се разбираме, подкрепяме, да си помагаме и да се караме да се усмихваме. Колко общо има това с факта, че двама души не мислят еднакво по отношение на невиния флирт, да речем? Май не много...
Във всеки един човек обичаш и харесваш определени качества. Да приемеш или да отречеш недостатъците е въпрос на най-личен избор. Просто и съвсем неидентични хора много често успяват да се приемат такива каквито са, без да се измъчват и нараняват, всичко е въпрос на желание.
Активен

C’est tout!
Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #24 -: Август 04, 2009, 16:43:57 »

Мисля, че говорим за съвсем различни видове "спокойствие"...
И да, според мен има огромно значение дали гледате еднакво на нещата. Защото както аз си ценя личната свобода и искам да излизам с мои приятели, да ходя по дискотеки, по салса школи и прочие, ако той не мислеше по същия начин, или щеше да седи в къщи и да умира бавно от ужас какви ги върша, или щеше да ми вдига грандиозни скандали. Което мен не ме устройва. Държа да се чувстваме и двамата комфортно във връзката си и да не го мисля постоянно дали ще одобри всяко мое действие или да ми се налага да се променям.
По същия начин ако Катето и Бизар (съжалявам, че намесвам точно тях, но много хубаво си обосноваха връзките и отношенията) си разменят партньорите, тотално ще откачат и няма да издържат и месец, колкото и да се привличат.

Не бъркайте спокойствието със скука, еднообразие и предсказуемост.
Активен

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #25 -: Август 04, 2009, 16:51:44 »

Държа да се чувстваме и двамата комфортно във връзката си и да не го мисля постоянно дали ще одобри всяко мое действие или да ми се налага да се променям.
Не бъркайте спокойствието със скука, еднообразие и предсказуемост.
точно това искам да постигна и аз .Но това , че на този етап го няма , не значи , че не може , макар и да сме различни .Затова са и компромисите . Вярно е че е по - добре хората да имат еднакви интереси и що годе сходни животи са да има по - голямо спокойствие , но това не се случва винаги ... така , че би трябвало ако хората са разбрани да се стигне до сходство , макар и да са различни , много е важно доверието , пък , което се гради с времето ...
Така , че аз лично за мен ще се опитам да направя нещо за да запазя тази връзка , дано не си скъсам нервите само  Unsure
Активен

Don’t feed the forum trolls
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #26 -: Август 04, 2009, 16:52:38 »

Мда, всичко е въпрос на баланс-преценяваш с кое може да се примириш от недостатъците му и с кое-не. Ако има такива, с които не можеш-изходът е един.
Аз примерно не бих могла да вирея в близост с ревнивец, камо ли такъв, който ми държи сметка кога, какво и с кого, да се стига до ограничаване на контактите ми, да ме контролирал, да ми разрешавал, хаха, абсурд, толкова бързо и категорично бих му била шута, че ще се чуди откъде му е дошло. Не обичам мъже с крехко его и нестабилно себеусещане, а според мен ревнивците са такива. Въпрос на личност наистина-в моята ценностна система свободата има такова стратегическо положение, че такива, които биха я застрашили, просто не играят.

Та наистина малко или много трябва да имате сходни виждания за тва що е то връзка и как се предполага да се държите двамата в нея-иначе хубаво любов и там всякакви прекрасни неща, но ако ще се стига до там да живеете по начин, който е далеч от този, който желаете, щастието ще си остане далече...та аз Мишел, по-скоро бих казала, че държа да съм с човек, който ме прави щастлива, а не с такъв, който просто обичам...
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #27 -: Август 04, 2009, 17:32:11 »

та аз Мишел, по-скоро бих казала, че държа да съм с човек, който ме прави щастлива, а не с такъв, който просто обичам...
Аха, и аз така..
Онова, което търся и искам е човек, когото да обичам, колкото и наивно да звучи, в това число и другите най-нормални неща - да се разбираме, подкрепяме, да си помагаме и да се караме да се усмихваме.

... да не го мисля постоянно дали ще одобри всяко мое действие или да ми се налага да се променям.
Ама това е чудесно, просто не всички хора успяват да открият точно този човек, както вече казах. И това изобщо не означава, че трябва да се разделят и да потъпчат всичко друго, което имат общо помежду си (дори различията да не са точно в тази посока, която обсъждаме ние.) Ако при някого става лесно, при други пак става, но със зор.
Най-важното е, обаче, да стане, защото вариантът да отбираш до безкрайност не е особено голяма оферта. Познавам жени, които на 40 заради такива несъответствия в характерите успешно са прокудили де що е имало мъж в живота си и се алкохолизират по същия успешен начин по семейни празници без никой да йм държи сметка къде и с кого са били.
Ако все пак си мислите, че нормалния отговор на въпрос тип "имам проблем с приятеля си, осъзнавам го, разсъждавам адекватно по въпроса, обичам го и не искам да се разделя с него" беше да се пропагандира как няма смисъл в каквото и да било, супер.
Активен

C’est tout!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #28 -: Август 04, 2009, 17:35:49 »

Аз не разбирам защо жените се опитват винаги да променят коренно човека до тях по някакви си техни причини, вместо да си намерят такъв, който им пасва? Ще положиш много усилия да го убедиш да бъде такъв, какъвто ти смяташ, че трябва да бъде, вместо да потърсиш такъв, който няма нужда от променяне. Разбирам да е някаква "козметична" промяна, но това, което ти искаш, е промяна на целия му мироглед. Хората не се променят коренно никога.
Представи си, че той не иска да се променя. Помисли какво си мисли той в същия момент: аз ще продължавам да й натяквам, пък в един момент ще й писне и ще се навие Smile
И ще настане една вечна борба кой чии представи трябва да приеме, за да бъде с другия.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #29 -: Август 04, 2009, 17:37:29 »

Познавам този човек от 7 години и смея да твърдя, че това не е целия му мироглед.
Активен

C’est tout!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #30 -: Август 04, 2009, 17:38:13 »

Е, разбра какво исках да кажа. Искаш да промениш отношението му към теб коренно, разбиранията му за връзките.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #31 -: Август 04, 2009, 17:40:40 »

Ами там е въпроса, че има нещо, което ме кара да си мисля, че отношението му в момента е предизвикано от нещо, защото преди 5-6 месеца такива проблеми не сме имали, все едно, ще се оправя по някакъв начин.
Разбрах те, да, просто мироглед, както и връзка, се градят върху един милион неща...
Активен

C’est tout!
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #32 -: Август 04, 2009, 17:41:11 »

Е, това е съвсем друго
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #33 -: Август 04, 2009, 17:42:38 »

Аз си стоя зад мнението, че не виждам как двама души могат да продължат с тази борба, защото за мен всички тези усилия са си борба, цял живот и ще бъдат щастливи.
Но говоря само да разбиранията по отношение на връзките, не недостатъци като цяло. Всичко останало спред мен е преодолимо.
Активен

pipi
Newbie
*
Публикации: 7


« Отговор #34 -: Август 04, 2009, 18:07:21 »

Мишел, смея да кажа,че те разбирам. Бях в идентична ситуация в началото на връзката ми. Същият факт ме тормозеше и често беше повод за караници. Но с много търпение и обяснения "чудото" стана и той прие,че и двамата имаме нужда от да го наречем малко лично пространство,каквото е общуването ни с други хора. Замисляла ли си се,че и разстоянието играе роля в тези му виждания. Поне при мен беше така и част от причината да е  несигурен в мен.
Ще успееш. И не става въпрос да го променяш.
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605« Отговор #35 -: Август 04, 2009, 18:28:43 »

Замисляла съм се, разбира се, затова и казах, че зная, че когато се прибера нещата ще приемат нормалните си измерения.. Просто споделих, че вълна от несъгласие се надига вътрешно в мен всеки път, когато чуя нещо подобно от него и тя е причината за спорове, водещи се по телефона на всичкото отгоре. Нито съм приемала всичко за реално, нито нищо, но ми светва червената лампичка, че може би евентуално бих имала проблеми от този род. Мисълта, която следва, обаче, е как да го накарам да ме разбере, защото съм сигурна, че ме обича и че държи на мен.. Та в този ред на мисли би бил значително по-доволен, ако го накарам да спре да се тревожи за глупости, отколкото да взема егоистичното решение да го зарежа, тъй като всичко ми се е сторило безперспективно.
Все едно, наистина. Това дали всичко ще се оправи ще стане ясно след време и то доста, и ще интересува само мен. Съжалявам дълбоко, че занимах аудиторията с проблемите си.
Активен

C’est tout!
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #36 -: Август 04, 2009, 20:01:19 »

Ау, извинявай, ако се засегна от моя пост, но той беше по повод по-скоро случая на Сметаната, отколкото твоя, все пак нещата там ми се сториха по-радикални. Обясних защо подобно отношение за мен значи край-просто свободата ми за мен значи неимоверно много и някой да иска това от мен, означава, че иска да стана друг човек, което мен не ме устройва, понеже се харесвам в този си вид.
Съветът ми към теб е обмисляйки нещата да не разсъждаваш в посока "Ох, това у него хич не ми харесва" и после-"Ами той пък иначе е толкова такъв и такъв и толкова ме обича и аз толкова го обичам...и т.н.", а по-скоро да погледнеш по-глобално на нещата, т.е. как се чувстваш ТИ от цялата работа(целия микс от любов, предимства и недостатъци)-да прецениш за себе си доколко ти е възможен компромис и да сложиш категорично там чертата, която някак да го убедиш да не я преминава...като се постараеш да му стане ясно какъв е залогът.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #37 -: Август 05, 2009, 14:23:33 »

Необходимо ли е да държим партньора си в напрежение?
Да не се чувства напълно сигурнен във вас? Предизвиква ли това повече страсти.... обич?
Как да го постигнем? (ако смятате те за необходимо....златната среда е трудно нещо)

Има ли  пълното разбирателство между партньорите? Предпочитате връзка без бури, имате си пълно доверие .....или малко екшън винига е полезен?Аз намирам, че всякакви изкуствени и нарочни поведенчески модели не водят до нищо добро.
За да бъде успешен в комуникацията с хората човек трябва да е себе си и да се държи така както му идва отвътре. Преструвките и превземките личат много: а.смешни са и б.детински.
В тази връзка как да държа партняора си в напрежение и защо? Не ми е ясно? Ако аз го обичам и уважавам, и срещам същото от негова страна какво? Трялбва да пускам фитили на лицето Х, за да разгарям страст между мен и партьора ми Blink По-скоро ще разгоря недоумение, а не страст и обич.
Как да постигнем страст и обича ли питаш? Като бъдем себе си. Другият или ще ни обича каквито сме и ние ще сме готови да се променим донякъде от любов или нищо няма да излезе от тази работа, каквито и хитри трикчета да прилагаме...Това с номерцата е до време. После истината лъсва. Никой не може да се преструва завинаги. Даже и най-големите театрали се уморяват в един момент.

Няма пълно разбирателство, разбира се. Не че предпочитам "бурна" връзка, просто аз съм пламенна натура и връзката ми ща не ща е бурна... Lol То това не е личен избор, а си идва от самосебе си...Аз съм способна нещо съвсем дребно да го развия до грандиозни мащаби. Сама си правя буря в чаша вода Lol И си го знам. Приятелят ми също вече много добре го знае и не мога да го "излъжа" с този номер на екшънчетата Razz
Активен

ghoul
Newbie
*
Публикации: 2173


I forgot, but will not forgive never


« Отговор #38 -: Август 06, 2009, 16:58:20 »

Ами не мисля, че подобно поведение би помогнало за една връзка. Или поне както и при Биз и при мен никога не би се получило. При нас всеки си има лична свобода, но после си разкаваме всичко. Че се караме караме се, доста сме проклети и двамата, но обикновенно за битовизми или нечие нагло и нахално поведение. Има известна доза ревност от негова страна, но е в рамките на нормалното и даже може да се каже, че леко ми гаделичка самочувствието. Аз пък съм такова говедо, грам ревност няма в мен. Така, всичко е до хората.
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #39 -: Август 06, 2009, 22:03:32 »

Аз не мога да определя кога и как точно се промених,но след предишната ми връзка станах болезнено ревнива и подозрителна.Очакванията ми бяха тотално провалени,изобщо не нож в гърба,ами торпедо в лицето.Резултатите са,че се опитвам да притъпя всичко,което усещам,комуникацията,с която толкова се гордеех,напълно изчезна. Не обсъждам,не разговарям,просто избухвам.

Напълно осъзнавам този си проблем,но това е само първата крачка,а не съм напреднала особено.В момента съм с човек,който ме обича каквато съм,преминахме през ужасни неща и емоционални разтърсвания,но аз съм съвсем различен човек вече. Коригирам всичко,което не ми харесва,това,което преди обичах,дребни детайли,които намирах сладки,сега намирам за ужасно дразнещи. Не знам къде си изгубих обичта към живота,обичта към себе си.

Той е ревнив,но умерено,приятно ми е,понеже ревнува по много мил начин. А аз..аз съм експлозията,надуша ли нещо и се развихрям.
Най-големият ми проблем е самонадъхването,ако мога така да се изразя. Искам да съм щастлива и знам,че може да ме направи много много щастлива,но просто не го допускам.

Вярвам,че хората се променят. Той се промени много за месеците,в които бяхме разделени и единствената любов,която можехме да си предложим беше чрез смс и среднощни обаждания. Егати,чак ми е трудно да си изразя мисълта,толкова ми е объркано,а да не говорим,че предстои сватба и съм потънала в размишления,съмнения и прочие,и прочие. И същевременно не мога да живея без него. Искрено се надявам,че е нормално,предсватбена треска. Но аз винаги съм била толкова опърничава,последното,което съм мислела,че ще се оженя на тази "младенческа " възраст,а да не говорим за тотално отдаване и обвързване. Той говори толкова леко за тези неща,сякаш няма пречки и аз съм всичко,което иска за в бъдеще. Ами аз? Какво искам аз. Шамар по задника,това заслужавам.
Активен
Gylyb4e
Newbie
*
Публикации: 262« Отговор #40 -: Август 06, 2009, 22:43:13 »

ох але стана ми мило  Kiss много много щастлива да те направи този човек  Clover
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #41 -: Август 06, 2009, 22:43:59 »

Трудно ми е да те разбера. И аз бях неспокойна в предната си връзка, с такава жажда съм търсила Него, Спокойствието и онази любов, която да е просто любов, без някакви съмнения, прикритости, свивания на сърцето и т.н., че в момента, в който дойде и просто се удавих в нея. Срам ме е от това как съм се държала в предната си връзка, но знам, че бях провокирана. Не искам никога да съм същия човек.
Не разбирам как може хем да си готова да се обвържеш, сватба и т.н. и да те е страх ..и аз не знам от какво.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #42 -: Август 06, 2009, 22:49:02 »

Але, аз пък те разбирам, някои хора просто не можем да си седнем на задниците и да бъдем щастливи. Убедена съм, че дори самият принц да ми дойде със стадо бели коне, пак ще се колебая и съмнявам и ще го гледам потайно дали не ме мотае нещо.
Бих те посъветвала да не го мислиш толкова много. Човекът те обича. Дай си шанс да бъдеш щастлива Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #43 -: Август 06, 2009, 22:52:30 »

Въпросът е,че малко или много съм имала някаква представа за живота си.По-скоро не представа,а някакви очаквания.Не очаквах да се влюбя толкова силно,толкова рано,не очаквах да съм готова да съм с един човек,толкова бързо,толкова лесно.Това ме плаши.

Плаши ме това,че той е толкова сигурен в мен,а аз не съм сигурна в себе си.Един ден ми е неизброимо щастливо,а на другия ден съм изпълнена със съмнения,които ми се втълпяват ежедневно,че все още съм млада и така да се каже неопитомена. Не се поддавам лесно на внушения,но такива натяквания спомогнаха за семенцето на колебанието. Не се колебая,че искам да съм с него,но се колебая дали ще е завинаги така. А винаги съм си представяла,че когато съм готова да се "установя",няма да има такива съмнения,всичко ще е изпълнено с решителност и без грам колебание.

А за стадото с бели коне...нямам думи,бял кон да ме ритне по задника,няма да помогне. Как да кажа,винаги съм била с "неспокоен" дух,винаги съм била в търсене на нещо,на ново,на неизпитано.А сега изведнъж влизам в коловоза.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #44 -: Август 06, 2009, 23:01:10 »

Е и аз си мисля, че като срещна човека, няма да има колебания, ама според мен е до характер и винаги ще има Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #45 -: Август 06, 2009, 23:03:19 »

Ами не знам, на мен също ми трябваше много убеждаване. То малко хора ни знаят историята със все подробности, но и при нас не беше лесно в началото. И аз знаех, че съм намерила човека, той намери мен и беше толкова сигурен от първия ден, че ще остареем заедно, аз не му вярвах. Знаех, че е такъв, какъвто съм го искала, но не исках да стане така да се съберем и всичко да приключи някак си. Абе сега като разказваш разбирам и се сещам, просто съм забравила. Ако не беше той да е толкова настоятелен, щях да съм самотна патка сигурно. Но пък в един момент просто се хвърлих, видях, че няма какво толкова да стане, и да си разбия главата голяма работа, но не ми се вярваше да стане. Така, че като си решила да му приставаш, по-добре го направи като хората, и да се стягаш, и да се съмняваш, няма да се предпазиш от нещо неочаквано, по-добре си освободи сърцето и бъди щастлива. Знам, че не става така, ама какво очакваш да стане иначе Smile
Активен

aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #46 -: Август 06, 2009, 23:10:14 »

Ами да го освободя де,хайде,хайде да го освободя това пусто сърце. Все намира за нещо да ме тормози.

Прочетох тази книга за пътешественика във времето и жена му,филма излиза след една-две седмици.Ами,каква е тая,такава любов. Солидна и неразрушима. А моята любов е такава отвяна и странна,приливи и отливи.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17630


A believer


« Отговор #47 -: Август 06, 2009, 23:24:19 »

Еми Але, сори, дефектна си Smile))
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #48 -: Август 07, 2009, 01:45:54 »

Аз ли съм в грешка или като прочетох първото мнение от темата ми хрумнаха много и съвсем различни неща от флиртове и несигурност, и ревност.. ?! Много странно. Аз останах с впечатление, че 'токът по вените' се създава с отношения, които са си между вас двамата, защо трябва да намесваме някой друг ? Напрежението си се постига съвсем без тия неща. Както казва Фея - аз съм си буря в чаша вода и никак не са ми нужни чужди елементи, за да има мистерия. А аз също съм кибритилия и екшъна си го предпочитам, защото съм си с такъв тип човек, като мен. Т.е. екшънът не му пречи, като е в добри граници се чувстваме идеално. Иначе би ни било скучно. Ама ситуациите се създават сами, никой не ги предизвиква умишлено, би било тъпо. Доста тъпо. !?


Але, пробвай се Smile Стига мислила. Бракът не е краят на света. А ако не го искаш - отложи го. ?
« Последна редакция: Август 07, 2009, 01:47:25 от Bambina » Активен
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #49 -: Август 07, 2009, 01:52:09 »

А и Джош е толкова красив...
Активен
Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #50 -: Август 07, 2009, 01:59:16 »

Smile Луда си си, признавам ти го. Обаче, това не е ситуация, която не можеш да обърнеш, ако нещата се объркат. Дишай Smile А това да се ожените толкова ли е важно ?
Активен
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #51 -: Август 07, 2009, 02:11:20 »

Дишам,даже съм се настроила любовно,дано да си дойде от работа по-скоро,че си направих спагети със сметанов сос и скоро няма да съм щастливо влюбена,а щастливо нахранена. Wink

Ами важно е,да.Майка ми,кукуто,каза "стига си се дърпала,пък ти,не стига,че си ненормална коза,ами сега се и назландисваш". Shocked

А и поне ще има много подаръци.Плюс,че мога да му викам "хъсби". Cheesygrin
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!