star chick-chat.org star Свободна зона star На лафче :-) star unuversitet
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: unuversitet  (Прочетена 7358 пъти)
kiki
Newbie
*
Публикации: 518« -: Септември 11, 2006, 14:17:18 »

момичета, хич не е във връзка с форума тая тема, но все пак..тази година яко се издъних с изпитите в университета..имам да взимам 2 от първия семестър и 1 от втория + още един, който е език. за сега единия 100% го оставям, защото той мина, а аз не се явих. мисля,ч е същото ще се случи и с другите. доколкото знам мога да запиша годината само с 2 невзети изпита ( за СУ говорим), а от тази седмица се върти и няква нова заповед, че вече може само с 1 невзет. не знам какво да правя, най-много един да успея да спася, няма как да наваксам с ученето.
чудя се какво да правя, знам че има ликвидации принципно, но нито знам какво представляват, нито кога са, нито имам ли право да се явя. писах във форума на СУ, но получавам различни отговори,един казва, че ликвидациите са след поправките и се плаща за тях, друг- че ликвидация всъщност е самата поправка.
всякакво инфо ще ми е много полезно, особено феичка ако знае нещо, понеже сме в един и същи факултет.
мерси предварително, цунки мунки
Активен
Dita
Newbie
*
Публикации: 3660


Sakura


« Отговор #1 -: Септември 11, 2006, 14:23:49 »

Кикиела, имате ли инспекторка?
Отиваш при нея, казваш си проблема, ако тя е човечна ще намерите решение.
Как става? Най-вероятно ще подадеш молба до декана, в която го молиш да продължиш годината и съответно си намираш като причина нещо правдоподобно.
Доколкото помня би трябвало да има и болнична сесия. Поинтересувай се. Но най-добре е да го направиш при инспекторката си, ако има такава. Тя ще е запозната. Ако те пита защо - лични проблеми, семейни, някаква лека болест, която те е изкарала от строя за известно време и т.н.
По форумите няма как да разбереш.
Активен

kiki
Newbie
*
Публикации: 518« Отговор #2 -: Септември 11, 2006, 14:41:25 »

проблемът е, че тази инспекторка е ужасна и ако трябва да се минава през нея, всичко се затлачва ужасно много. затова се интересувах има ли някакъв официален начин за решаване на такива случаи. така или иначе в сряда се прибирам в софия и ще разпитам лично
Активен
Dita
Newbie
*
Публикации: 3660


Sakura


« Отговор #3 -: Септември 11, 2006, 14:53:39 »

За съжаление мисля, че няма начин да я пропуснеш. :(
Аз имах подобни проблеми съвсем в началото на студентството си, но инспекторката ми беше страхотен човек. Тя ме попита за истинските причини за тези мои проблеми и като казах какви са, веднага взе проблема ми присърце. Каза ми как да си оформя молбата(като се замисля може и до ректора да е била, но не помня много добре, защото беше много отдавна, през ледниковия период Lol ). После молбата се оставя при нея и тя носи всички молби от всички студенти по всякакви въпроси до декан и ректор. И съответно пак при нея чаках за резултатите.  Smile
Нямаш избор. Поне така си мисля. Дано не ти се налага да минеш през нея.  Smile
Активен

6u6inka
Newbie
*
Публикации: 427« Отговор #4 -: Септември 11, 2006, 15:19:12 »

kiki и аз имам същия проблем, ама аз имам повече изпити и хич не ми пука. Мисля другата година да запиша друго, пък тази така ще си оставя колкото да не е без хич. Мисля, че имаш право най - много на два невзети изпита от предния семестър и с молба до декана можеш да минеш с три невзети. Яви се, дори да не знаеш нищо, просто да си сигурна, че си направила нещо по върпоса и да не те е яд. Аз грам не съм пипала нищо, но ще отида за всеки случай щото майка ми ми наду главата да не съм такъв песимист.
Активен

Ако понякога се чувстваш безполезен,  депресиран или обиден…
Винаги помни, че ТИ някога си бил най-бързият и най-способният победител измежду милиони малки сперматозоиди.
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #5 -: Септември 11, 2006, 15:34:12 »

Кике, ето ме и мен...
Въпрос първи - ти редовно ли си и коя година
Въпрос втори - така наречената инспекторка, в нашия случай трябва да е Ичката, нали така. Забрави да ти помогне тая комунистка долна  Hammer

Така...Да споделя малко личен опит от нашия мил Фак... Stuart
Аз тази година имах 2 поправки. Едната по Глобализация и регионализация на световното стопанство (Димова), а втората по Балканите сравнителна народопсихология (Петкова). Незнам кой курс си и дали тези имена и предмети ще ти говорят нещо. Както и да е. По Балкани поправката се състоеше в писане на курсова работа. И моя милост сумати време се пъне да пише, за да се окаже накрая какво мислите?! Дата за поправка за тоя изпит нямааааа! След 100 премеждия научавам, че мадам Петкова е на аудиенция в чужбина за половин година и аз ща не ща ще си влача невзетия изпит колкото си искам...Така. В събота бях на поправката по Глобализацията, поради факта, че беше 9 септември, дъртата комуняга Димова, ме пусна с цяла петица!!! Clap До тук добре. И какво разбирам аз в последствие? Тази година имаме свободноизбираем предмет, НО поради НАРЕЖДАНЕ на г-жа Ичева, който не си е заплатил таксата до 15.09 няма право да избира. Въпреки че срока за заплащане на таксите по заповед на ректора е 06.10...Но какво значат заповедите на ректора за великата Ичка? НИЩО! Изводът - ако не плащаш ти не си студент на този Университет! Другата екстра беше, че с два невзети изпита неможеш да избереш свободноизбираем, но можеш да запишеш семестъра (поне аз така знам!). Това говори моят скромен опит, мила Кикче...Какво да ти кажа...Аз тоя петък ще правя бунт срещу Ичева  Demon  Нали си ме знаете колко съм кротка и как се справям с несправедливостите по света...Та ще видим няма ли да се запиша на свободноизбираем без да си платя! Що се отнася до информация за това как стоят нещата с невзетите изпити, мисля че е най-добре да визитираш г-жа Ичева в безкрайно ГОЛЯМОТО й работно време все пак, за да не те подведем...
Желая ти успех!
Активен

Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012« Отговор #6 -: Септември 11, 2006, 15:57:32 »

Във ФМИ ликвидациите са 2-3 дни след края на поправителната сесия. Т.е. 2-3 дни след 16.09. Катедрата изпитва по всички дисциплини, които води, т.е. по едно и също време изпитва различни студенти по различни дисциплини. За допускане искат служебна бележка от преподавател, че на редовната дата от поправителната сесия си се явил на друг писмен изпит.

Ами това е.
Активен

kiki
Newbie
*
Публикации: 518« Отговор #7 -: Септември 11, 2006, 16:33:16 »

Фей, сега трябва да запиша втори курс, редовно.
аз имам да взимам по основи на рекламата, медийно право и социална психология + испански. датата за рекламата мина, аз не се явих, утре е СП, а медийното е в петък. аз не съм учила наистина нищо, просто имам адски мн проблеми в момента , а и нямам материали..
сама разбираш, че ичката искам да я пропусна..
аз все пак утре и на медийното ще отида, да знам поне че съм пробвала, но хич не виждам смисъл :(
а както виждам, ще трябва да побързам да си платя таксата до 15ти, за да не ме изхвърлят съвсем..
а те ли ме питат дали имам невзети, в смисъл, аз мога ли да ги излъжа и да им кажа че имам примерно 1 невзет? Devil
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #8 -: Септември 11, 2006, 16:52:17 »

Еми Кике, сама се сещаш, че ти си плащаш и после отиваш при Ичева да ти завери семестъра...Така че...Трудно ще я излъжеш колко невзети имаш, при положение, че тя обработва протоколите
Активен

kotanka
Newbie
*
Публикации: 2143« Отговор #9 -: Септември 11, 2006, 17:10:58 »

незнам как седят нещата в Су, но това да си платиш таксата хич не е разумно, защото там не ги интересува с колко изпита си, но като отидеш в канцеларията няма да те запишат и ще изгориш с тези пари.
тъй че първо виж как седят нещата, какво може да вземеш и тогава плащай.
това е мойто мнение
Активен
kiki
Newbie
*
Публикации: 518« Отговор #10 -: Септември 11, 2006, 17:58:57 »

в крайна сметка май в нашия факултет няма ликвидации. т.е. това което мога да направя е да се явя на всички и да моля за 3, надявайки се че ще взема поне 1, за да запиша годината с 2 невзети.
стискайте ми палци, дано не прекъсна
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #11 -: Септември 11, 2006, 19:48:24 »

Стискам ти всичките си видове палци Thumbup ...Наистина...Много късмет  Clover
Активен

kotanka
Newbie
*
Публикации: 2143« Отговор #12 -: Септември 11, 2006, 22:43:12 »

успех кики, стискам палци!
Активен
6u6inka
Newbie
*
Публикации: 427« Отговор #13 -: Септември 12, 2006, 02:48:46 »

Аз мисля, че навсякъде за Софийския са си едни и същи правилата. Само се зачудих защо ти си редовно и имаш ликвидация, като ние имаме само по една поправка - или го взимаш или го лапаш с цяло гърло... много гадно. Пък ако се съберат хора при нас за няква извънредна поправка, то си плащаш по 20 бонбона.
Активен

Ако понякога се чувстваш безполезен,  депресиран или обиден…
Винаги помни, че ТИ някога си бил най-бързият и най-способният победител измежду милиони малки сперматозоиди.
Мила
Newbie
*
Публикации: 269« Отговор #14 -: Септември 12, 2006, 10:26:32 »

Шушинка и ти имаш ликвидация, но тя важи само при условията, които спомена Хриси ;)
Активен
kiki
Newbie
*
Публикации: 518« Отговор #15 -: Септември 12, 2006, 17:11:08 »

значи, днес се явих на единия и имам 5, много съм щастлива хаха
остава ми да взема още един и ще запиша годината с 2 невзети, което е допустимо ( днес специално четох заповедта в университета).
въпреки това Ичева( злобната ни секретарка ) ми каза, че щяла да ме пусне само с 1 невзет и то с "огромен компромис". каза ми че няма ликвидации, т.е. нямам право да си платя за индивидуален протокол, както и нямам право да моля професорите да ми назначат друга дата през поправителната сесия.
общо взето ми даде да разбера, че нямам особен избор,защото тя ще направи всичко възможно да ме прецака. не знам как може да има такъв цербер като нея, но ще се оправя, ако трябва директно с декана ще говоря.
Активен
Dita
Newbie
*
Публикации: 3660


Sakura


« Отговор #16 -: Септември 12, 2006, 17:14:18 »

Кики, браво! Много се радвам за изпита ти. Не се предавай и за другия. А на тази Ичка-мичка ли каква е - има много поздрави от мен. Lol Да си гледа работата.
Активен

Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #17 -: Септември 12, 2006, 19:16:56 »

Кики, дано да не съм права, може и вече да са променили нещата, но в близкото минало не позволяваха да запишеш втори курс с повече от един невзет изпит. Трети и четвърти можеш с два невзети. Провери внимателно. И не се учудвай - секретарките в СУ са злобни, неуслужливи и никога не помагат с нищо! Сякаш наистина само се чудят как да те прецакат! Напъни се колкото се може повече и гледай да вземеш всичко, за да запишеш втори курс. Не разбирам защо да нямаш ликвидация? Аз единия ми изпит си го влачих две години, накрая се явих с първи курс и с индивидуален протокол, за който заплатих 20 лева. Колко изпита още ти оставаш? Стискам палци!
Активен


black_eye
Newbie
*
Публикации: 161


« Отговор #18 -: Септември 12, 2006, 21:35:06 »

Ех, откъде ги вадите тия секретарки? Или нашата е само щастливо изключение... Просто е перфектна - услужлива, организирана, осведомена (!!!) и винаги работи в полза на студентите. Както и да е, браво за изпита!  Big grin
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #19 -: Септември 12, 2006, 21:51:26 »

Блек Ай, ти къде учиш?!?
Дита, няма такова същество като Ичката! Не си виждала такъв изрод, заклевам се! Hang
Кике, поздравления за изпита!!! Very drunk САМО ТАКА!!! Стискам пълен комплект палци  Thumbup Ичева не я мисли! Ще я пребориш, както и аз в петък, когато мисля да я навра на кучето у дупето!  Hammer Така и ти - ще си търсиш правата до дупка и да не ти пука от тая дърта комунистка!!!  Wink  Boxer
Миналата годита таз моля ти се ми дига луд скандал защо съм си платила по банков път, след като майка ми беше получила дископатия от чакане на опашка да ми плати таксата...Де*ба и овцата...Ще съжалява тя горчиво!!! Hang
Активен

black_eye
Newbie
*
Публикации: 161


« Отговор #20 -: Септември 12, 2006, 21:58:55 »

И аз съм в СУ, само че във ФКНФ.
Активен
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7098


« Отговор #21 -: Септември 12, 2006, 22:25:18 »

kiki, поздравления за изпита ... А със секретарката ще се оправиш, имай търпение. Когато си знаеш правата, каквото и да ти говори - няма значение. Има просто такива хора, чият цел в живота е да изнервят останалите ...

Иначе и аз не мога да се оплача от нашата секретарка в лесото - даже си спомням, че бях пускала тема за нея, след като ми свърши огромна услуга за дипломата. Дано са повече такива като нея, оправяше проблемите на целият ни курс.
Активенkiki
Newbie
*
Публикации: 518« Отговор #22 -: Септември 13, 2006, 12:46:04 »

мерси на всички за подкрепата, ще ви пиша скоро когато окончателно приключа въпроса.
 Фей, аз в петък имам изпит и мисля да ходя при ичка да ми завери книжката, така че може да се засечем с теб и да я наредим едно хубаво!
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #23 -: Септември 13, 2006, 13:39:55 »

Thumbup Е тва е план!!! Дадено!!! Само че аз ще я посетя вероятно към 9 сутринта...В толкова ще съм там за лекции. Там ли ще си толкова рано? Я ми дай на мейла джи ес ема ти....
Активен

Enti
Newbie
*
Публикации: 2074« Отговор #24 -: Септември 13, 2006, 14:44:26 »

Аз на наш'та инспекторка още не съм й занесла бутилка алкохолец и кутийка бонбони, а тя заслужава ДАЖЕ МНОГО. В стопанския факултет на СУ бях. При нас беше така - ликвидация нямаш, само поправка и то само септември. С 2 изпита се записва, а с 3 с молба до декана. Не можеш да запишеш 3-ти курс, ако имаш изпит от 1-ви. Т.е. трябва да е от предходна година.
Спомням си веднъж след един изпит по бази от данни имах 2-ка и нямаше как да запиша и след няколко дни отивам гледам на таблото 4.25 ?!?! и викам баси аз предния път не съм довидяла ли какво..и отивам при Долорес (ние й говорихме на име) и викам "Долорес, на таблото имам 4.25.." и тя вика "аа така ли, хм, еми аз не мога да си измислям тогава, щом пише твоя факултетен номер и срещу него тази оценка, нанасям нея" и ми намигва..
явно оня тъп доцент като е преписвал протокола грешно е записал знам ли, ама тя ми остави в компютъра новата оценка и направо исках да я разцелувам.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!