star chick-chat.org star Свободна зона star На лафче :-) star Споделете!
Страници: 1 ... 807 808 [809] 810 811 ... 817   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Споделете!  (Прочетена 2271418 пъти)
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2547« Отговор #20200 -: Октомври 10, 2017, 15:45:16 »

Жалко, тъкмо ми се отваряше път през Русе Smile

Успех Пупи, дано да сътворите Дом там където отивате и да сте щастливи.Стискам палци да сте много щастливи
Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #20201 -: Ноември 10, 2017, 10:42:16 »

Добре, че каза Лилс. От няколко дни се каня да пиша.
Всичко започна с първото ми пътуване със самолет. Много емоционално и незабравимо, ревах и се смях едновременно, просто тотално си изтървах емоциите. А кацането беше кошмарно, съдейки по израженията на останалите пасажери, не беше ок. Пък на мен нали ми е за първи път - сметнах, че така си кацат  Lol Оцеляхме де!
Иначе за живота какво да кажа. Все едно цял живот нас са чакали. Изключително спокойни и добронамерени хора, шофират интелигентно, дават път, едно форсиране или клаксон не съм чула. Чистичко им е, всичко им е уредено и всяко нещо намираш бързо в интернета. Супер улеснена администрация и услуги. Иначе ходят голи по къси ръкави и поли без чорапогащи (за сандалите пък да не коментирам) на 10 градуса. И двата часа разлика малко ни пречат, но вероятно е въпрос на адаптация. Записах децата на училище. Шок! Искаха ми само свидетелствата за раждане на български. Никакви преводи и апостили. Роси и тя ще е ученичка за по два часа и половина на ден. Училището ни е близо, магазини има в близост, спокойно, тихо място с огромни зелени площи за игра.
Взехме си и кола, голяма смешка е, но за толкова пари - това. Остава да й уредим застраховката, която е два пъти колкото колата. И май само с това ни куцат нещата. Всичко се подрежда малко по малко.
Вече нямам търпение да си гушна децата. 10 дни сме без тях, не сме се разделяли за толкова. А само да ги гледам през вайбъра е убийствено. По план се връщам в края на месеца. Ще се гледаме трите за около месец, мъжо си идва за Коледа и преди НГ се връщаме четиримата. Ако нещо се обърка, план Б е да пътувам сама с тях, но се ужасявам леко от мисълта и се надявам да не се стига до там.
Какво друго. Къщата е страхотна, с два етажа, преден и заден двор, перфектна локация и съседи с деца. Наистина ми е трудно да се сетя за нещо, което да ме е разколебало за тия десетина дни.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #20202 -: Ноември 10, 2017, 11:57:23 »

Пупи, ти смяташ ли да работиш? Можете ли да живеете сносно, ако не работиш.

А по отношение на разколебаване - няма ли да ти липсва социална среда? Решаваш ей сега да пиеш кафе с приятелка или да идеш с някоя на кино, обяд с някой, с когото работиш...А там май не става точно така...Ако искаш да излезеш с приятели трябват месеци договорка...Ще кажеш така ли е или е мит Smile
Активен

Liliq
Newbie
*
Публикации: 662« Отговор #20203 -: Ноември 10, 2017, 12:07:43 »

Много ви се радвам на смелостта, пожелавам да ви се случват нещата с лекота и да се чувствате все така, намерили своето място.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #20204 -: Ноември 10, 2017, 12:10:33 »

Не на първия ти въпрос и да на втория  Smile Тук стандартът позволява на жените да са stay at home mom и никой да не ги сочи с пръст, че едва ли не мързелуват. А и децата не са обхванати целодневно от образователната системе, нанитата са си сума. По-често работят на 4 часа.
До септември 2018 със сигурност няма да работя. Поне докато Роси не тръгне на предучилищна, защото за сега ще е на 2,5ч. А и вероятно покрай децата все някакви контакти ще завържа, освен двете български семейства от нашия град. Аз съм си домошарче като цяло и точно тип социални контакти на кафе не биха ми липсвали. И сега си излизам сама и ми е добре. Наблюдавам хората, правя си заключения разни и попивам маниери и начини на общуване. Понеже в квартала ни се намира голям търговски център и централа на сериозна софтуерна компания, хората постоянно обядват с колеги. Заведенията за хранене се пръскат в обедните часове.
В училището на децата ми обясниха, че всеки четвъртък е за работа с родители. За създаване на контакти, екипна работа с децата и класа и обратна връзка. Училището е квартално, те ти контакти.
Активен


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #20205 -: Ноември 10, 2017, 14:53:36 »

Аз одобрявам. За себе си не, де, но по принцип.
Моята дружка, които отидоха в Австралия, още не работи. Имат едно дете, колкото Цвета.

Ами, да бе, то е ясно, че има хора, не сте отишли да живеете в пустинята Невада, но просто дали ще се създават контакти. Примерно, пак от моята дружка, за Австралия чувам, че много трудна работа...Там 90% от хората я мислят за детегледачка на детето, защото е млада, 32...Като разберат, че е майката се пулят. Масово се ражда на 40 плюс...И разни такива. Говори си с някаква майка на площадката, но така да нарече някой приятел...Това доста й тежи.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #20206 -: Ноември 10, 2017, 19:38:37 »

Страхотно, Пупи, много ви се радвам! А ти си за бой да не литнеш по-рано със самолет, такъв кеф е!

На тема кацане- много внимавай децата да са с отпушени носове, пръскай ги, дай им дъвки/солети. При най-леко запушване болят кански ушите (и децата пищят, а големите страдат мълчаливо, аз не чувах 2 дена един път, ама си бях болна тогава).

Разказвай повече, все едно с теб го изживявам, като слушам...Особено ми е интересно и децата с езика как ще се справят и колко по-различна им е учебната система, абе вси-чко!

АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #20207 -: Ноември 10, 2017, 20:18:30 »

Ами не съм  Lol Не съм летяладо сега, признавам си го.
Това с летенето и запушения нос са ми го казвали, но пък е Божа работа, знам ли кога ще ми втасат. Аз и не знам 4 часа как ще обхвана Роси, за да не пощурее от скука.
С езика напредваме бавно, записахме още преди около 2 месеца Мими на интензивен английски, защото този в училище е на потресаващо ниво и нищо не научаваше. Сега бележи значителен напредък и съм изключително изненадана от бързото усвояване. Шок ще има, 100% съм убедена, тия ирландци така да ги мързи да говорят нормално, смилат думите, замазват ги, протяжват ги. На мен ми е трудно да ги разбирам, а имам някакво самочувтствие, че знам езика  Lol
Учебната система за малчовците е много интересна. Ърли старт за Роси е на 2 часа и половина, по Монтесори учели, в групата са 8-10 деца с 2!! госпожи (не знам каква им е професията точно). Големите са с групи от нашия порядък - между 18-26 деца. Мими първоначално ще е с връстниците си, но и по-голяма група, но ако не се получат нещата, ще я преместим в по-малкия клас, които са и с година по-малки. Но това не смятам, че ще е основен проблем, защото до 6ти клас не си дават зор с учебен материал и домашни и учат основни неща, които тя тук даже е минала (като умножение, смятане до 100 и т.н. ) Задължително всеки ден са на открито, училищата им са с убийствени зелени дворове, няма бетон! Ако можеше и да има малко повече слънчице, равна нямаше да има тая страна.
Фей, има изключително много млади родители. Потресаващо е как са ги народили по 3-4 с минимална разлика и си ги водят навсякъде всичките  Lol И това бибероните и количките си използват до една изключително сериозна възраст. Но пък си ходят голи, боси, без шаки  Lol, вее и фучи, те бягат по поляните по тънки клинчета.
Онзи ден се шегувахме с мъжо на следната гледка - татко с 5 момичета, всяко търчи напред по тротоара с някакво превозно средство, таткото тикаше най-малкото в една триколка, а в дясната му ръка кученце. Та шегата беше, че явно след 5-тото момиче е спрял да опитва за момче и си е взел мъжко куче  Lol
И много ми липсват децата. Днес в търговския център имаше посрещане на Дядо Коледа. Цветно, пищно, шумно, деца във всякакви коледни тоалети. Ами пуснах сълзичка, как исках с тях да изпитам тая еуфория, а в момента дори не можах да й се израдвам, само носталгия ме налегна.
Активен


kateto
Newbie
*
Публикации: 4357


« Отговор #20208 -: Ноември 10, 2017, 21:32:30 »

Завиждам. Само това ще кажа. Искам уредено, свободно за децата и спокойно за родителите.
МНого много ви желая успех, ама пък и съм сигурна, че няма да ви трябва, защото ще си се справите!
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20209 -: Декември 18, 2017, 10:06:40 »

Имам нужда да споделя нещо, което вчера много ме натъжи. Знаете, че нашите не горят от желание да гледат Ади, но аз се чувствам доста зле психически, че откакто тя се е родила сме излизали 2 пъти на вечеря и 2 пъти на рожден ден до 12ч и то благодарение на сестра ми. Та, реших да ги питам дали биха я гледали на Нова година, при положение, че ще си останат у дома, а тя просто ще си спи в кошарата. Оказа се, че щели да си канят кумовете. Ма все пак на по 50 години са, нали, няма да се натряскат до козирките и да шмъркат бело, и все пак ги питах. Тя наистина напоследък спи ок и не виждам как ще им пречи освен да мрънне няколко пъти и да трябва да я гушнат. Та, разбира се, отказаха ми. Но не това ме обиди, а начинът, по който го направиха.

Просто...хора...изобщо не им пропука, просто се обърнаха и казаха хладнокръвно НЕ. Дори не се опитаха нещо да замажат, че няма да е удобно, че са го мислели, просто казаха ми не искаме да си го причиняваме и приключиха разговора. Хич не им стана дори малко неудобно, дори малко кофти, че ние сме млади хора, не сме излизали от години, че могат пък поне веднъж да направят жест, дори от куртоазия не измислиха някакви аргументи. Направо ме застреляха. Ми аз дори на непознати не отказвам услуга така...Толкова много се обидих, просто...даже се чудя дали да идем у тях на гости за Бъдни вечер както всяка година или да бойкотираме този път. Само за детето ми е жал, че съм убедена, че ще си изкара страхотно в еуфорична атмосфера с много хора и подаръци за нея...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #20210 -: Декември 18, 2017, 10:47:25 »

Ути, много неприятно така. Даже леко обидно. Има и такива хора - казват: който има деца да си ги гледа. Не знам какво да те посъветвам. Насила хубост не става. А каква е ситуацията със свекървата? Проявява ли интерес към Ади? Вижда ли я изобщо?
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20211 -: Декември 18, 2017, 10:54:21 »

Вижда я като се сетим да я заведем там, около 1 път месечно, държи се безкрайно неадекватно с нея, нито играе, нито чете книжка, нито ѝ подава топка, само я дебне да я намачка малко и това е. Тя би могла да дойде у дома да я гледа, в смисъл, докато Ади спи, но ако се събуди не искам да си представям в какъв ужас ще изпадне.

Всъщност драмата не е конкретно за Нова година, но много обидно и болно ми стана и с мъжа коментирахме, че може би е време да покажем някаква позиция и да се обидим.

Лиони, не ми дреме за отказа толкова, просто начинът, по който отказаха, все едно сме някакви клошари и им просим стотинки, разбираш ли...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #20212 -: Декември 18, 2017, 10:55:01 »

Уф, Ути, този път напълно те разбирам и не мога да измисля оправдание за тях. Наистина е странно да нямат желание и да не им е гузно поне, че ти отказват, след като ги молиш рядко...

Опитай да го изговориш това все пак, не е нужно да е драматично, ами примерно на шега: вие уж искахте внуци, пък не искате да ги гледате. Или: ее другите баби и дядо се избиват кой да гледа внуците...
Нещо уж небрежно и шеговито, но да усетят намека и да видиш какво ще отговорят.

Иначе в тази ситуация твърдо бих мислила за детегледачка. Или да плащате на сестра ти дори,че да е по-сериозен ангажиментът. Просто връзката лично според мен не оцелява при дете 24/7, поне не по начина, по който си представям една любовна връзка. Фокусът става детето и толкова, а не бива да е така. И бабите/детегледачка са решението поне донякъде.
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20213 -: Декември 18, 2017, 11:02:54 »

О, ами аз ги порязах здраво - че досега от години не са си канили гости и сега само и само да не гледат детето си канят, и че ако остане да спи при тях какво, ще им развали пенсионерския купон ли, и че няма кого да си поканим у дома, защото другите бабите и дядовци гледат децата и родителите са си направили вече самостоятелни планове (което не е лъжа). Изобщо, ама изобщо не им пропука, не било така, не им се рискувало точно на Нова година и това беше.

А за детегледачка съм категорично решила, има тук някакво момиче, което им гледа децата на съседките за излизания вечер и смятам да се възполвам. Едва вечеря, едно кино, един рожден ден, направо ще ме върнат към живите. Сестра ми я гледа примерно в петък, но до 12ч и не ми беше особено готино, че трябва да се върна по никое време у дома, честно казано. Но добре, че ми е тя, че без нея пък съвсем съм я закъсала.

По-скоро въпросът ми беше да реагираме ли обидено по някакъв начин, да пропуснем ли демонстративно Бъдни вечер у тях или няма да помогне.
« Последна редакция: Декември 18, 2017, 11:04:44 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #20214 -: Декември 18, 2017, 11:03:06 »

Изобщо дори не бих се шегувала в подобна ситуация. Та те една тъпа причина не са измислили, дори заради факта, че им е внучка. Би ме обидило това поведение, дори нещо повече - не бих си мълчала. Не е като да я оставяте постоянто и да им е дотежало гледането. Вярно, не са ти длъжни, но ако не таправиш компромис за собствената си дъщеря и за собствената си внучка, за какво си говорим.
Ути, дори и да сте си вкъщи с детето, поканете си гости, изкарайте си хубаво. Знам, че искаш свежинка, но си мисля, че и с лошо няма да се разберете.
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20215 -: Декември 18, 2017, 11:06:46 »

Ами те я гледат всяка неделя (когато не са болни, пък те често са болни, хаха) за по 3ч, да, пак е нещо, но честно казано не си почиваме особено. На нас само пътят до тях и обратно ни е час, отиваме на пазар и кратка разходка и това е. Но не им е кеф, гледат я по задължение, тежи им, не им се занимава. С такова впечатление съм останала.

Изобщо дори не бих се шегувала в подобна ситуация. Та те една тъпа причина не са измислили, дори заради факта, че им е внучка. Би ме обидило това поведение, дори нещо повече - не бих си мълчала. Не е като да я оставяте постоянто и да им е дотежало гледането. Вярно, не са ти длъжни, но ако не таправиш компромис за собствената си дъщеря и за собствената си внучка, за какво си говорим.
Точно от това най-много ме заболя и мен. За първи път ги питам за преспиване изобщо...
Иначе наистина няма кого да поканим, хората вече си имат планове, 90% от тях са си без децата и без това...
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #20216 -: Декември 18, 2017, 11:54:22 »

Изобщо дори не бих се шегувала в подобна ситуация. Та те една тъпа причина не са измислили, дори заради факта, че им е внучка. Би ме обидило това поведение, дори нещо повече - не бих си мълчала. Не е като да я оставяте постоянто и да им е дотежало гледането. Вярно, не са ти длъжни, но ако не таправиш компромис за собствената си дъщеря и за собствената си внучка, за какво си говорим.

Същото мисля и аз.
Смятам, че преминахте преди доста време фазата с това истините да се кажат на шега и май е дошло време за право куме в очи Rolling Eyes

Що се отнася до конкретното ти питане - дали да се разсърдите - лично аз бих. И то не защото няма да я гледат вечерта на Нова година, а защото като цяло нямат такова желание и не градят пълноценна връзка с внучката си. Което за съжаление ще бъде минус за тях, но и за нея в перспектива Rolling Eyes Но си помислете добре, защото, ако сега не отидете на Бъдни вечер ще трябва да бъдете сериозно обидени още доста време - никакво чуване, виждане, тоест - трябва да се подготвиш главно ти, Ути, за идеята, че все едно си скъсала с родителите си, ако трябва и завинаги.
Другият вариант е супер лицемерно да се правите, че нищо не е станало и всичко е точно, но да си знаете, че няма реални отношения между вас и като казвам вас включвам и Ади. Тя няма да може така да изгради пълноценна връзка с тях...Действате си с гледачка и при тях ходи когато...те я пожелаят Rolling Eyes

За детегледачката мисля ми знаеш мнението. Помниш аз още от кога ти намлях това брашно...Ади беше прясно родена Cheesygrin Още от тогава ти казах, че да се вържеш плътно и нон-стоп с детето е убийствено за теб и със сигурност за връзката ти с мъжа ти. Така че смело действай и не разчитай на никой! Освен на себе си и мъжа си.
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #20217 -: Декември 18, 2017, 12:07:33 »

За казване на шега имах предвид, че за Ути ще е по-лесно, защото май не са стигнали етапа да седнат и да поговорят искрено. Иначе е за предпочитане, разбира се. Но с някои хора е трудно.

Аз не бих съветвала за скъсване на отношения, това никога не е добра идея, особено за детето да си няма роднини и връзка с тях. Винаги съм се напъвала да говоря положително за всички от обкръжението (макар и ние да имаме такива, които не проявяват интерес към него).
По-скоро в случая ще поставя въпроса така- ок, НГ не е подходяща, кажете кой уикенд може да остане при вас с преспиване? Избираш си дати и ги предлагаш. Не забравяй и да повтаряш колко й харесва на Ади при тях, как пита за баба и дядо и т.н., да се чувстват и те важни и обичани, обичайните псих.трикове. Знам, че ти е тъпо да се налага така да го правиш, но явно това е вариантът за момента.


Колкото до НГ, нашата схема е винаги извън София, с детето. Не е съвсем почивка, но си е разнообразие и като сме с компания все някой го забавлява, че да хапнем примерно (макар че 99% сме си ние двамата, но един път някой да го разходи за 10 мин пак е нещо). Пък и за няколко дни повече се усеща като празник, една година като бяхме у нас помня цял ден готвене, после набързо мина някак нощта и на другия ден цял ден чистене  Lol

Тази година се колебах дали да не го оставим на свеки, но мъж ми беше против и е прав, той се забавлява много на басейни и т.н. и е голям вече да седи и до 12 вечерта, така че няма да е чак такъв проблем. Ние сме дърти хора и също няма да откараме много след 12  Lol
Щом оцеляхме като кумове в друг град сами с детето, ще оцелеем и на НГ с него  Cheesygrin
Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20218 -: Декември 18, 2017, 12:46:40 »

Ма Корни, не е въпросът в кой уикенд, нито я Нг, нито па ше тръгна да ги четкам, че да гледат досадното внуче, как пък не! Иначе те се съгласиха да спи у тях на рождения ми ден, ма това беше уговорено по-рано. Въпросът е в отношението, как не го разбираш.

Тва все едно мъжът ти да ти каже, че е обратен, а ти да му се облечеш секси и да го хвалиш колко хубаво ти е като правите секс.
« Последна редакция: Декември 18, 2017, 12:53:03 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1460« Отговор #20219 -: Декември 18, 2017, 12:49:20 »

Ути, аз не мисля, че и да се разсърдите ще има някакъв генерален ефект... според мен те просто са темерути и няма как да ги промениш. Може би като стане по-осъзната Адинка, ще им е по-интересно да са с нея, да говорят, да учат нови неща... ама пак си е до човек. Гуш  Kiss
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #20220 -: Декември 18, 2017, 13:14:54 »

Ох, на това с мъжа гей цвилих Lol Добър пример.

Еее, Корни, ти къде пък...дете на 3 и половина вече кажи-речи навсякъде и всичко може. Ади е малка още...И да я завлекат на хотел, някой ще трябва пак да се жертва и да си легне в 22 часа...
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #20221 -: Декември 18, 2017, 13:20:53 »

Ути, напротив, тоз път ти казах, че напълно те разбирам. Ама ти явно не искаш съвети и предложения,а само потупване по рамото и дотам трябва да млъкне човек. Всеки път едно и също...

Ясно е, че проблемът е в отношението, но малко по малко то може да се промени, най-малкото връзката с детето се засилва чрез прекарване на повече време с него. Затова и в тази посока ми бяха мненията.

Няма логика примерът с обратния мъж, защото това е необратим проблем, а това да ти е интересно времето с едно порастващо дете е съвсем променливо.
Имахме далечно сходна ситуация със свеки- след раждането месеци наред я нямаше в София, все едно никакъв интерес към детето. Накрая просто като дойде измислихме схема всеки вторник да идва за 2 часа и оттогава гледаме да поддържаме редовен контакт между тях, защото иначе тя има много интереси и няма да прояви инициатива.

Фей, и на 4 месеца като беше, бяхме на вила за НГ, абсолютно всяка година/възраст ходим някъде и винаги си има трудностите. Не съм ли разказвала как като беше на 2, излезе от стаята посред нощ и с рев обикаля чак до рецепцията, когато ни се обадиха  Rolling Eyes (бяхме в съседна стая, но бебешкият ап не сработил).
« Последна редакция: Декември 18, 2017, 13:23:12 от Korneliq » Активенutopia
Newbie
*
Публикации: 17649

A believer


« Отговор #20222 -: Декември 18, 2017, 13:37:22 »

Корни, нищо подобно, ти си тази, която не чете и казва едно и също - да съм ги коткала и хвалила, и да им обяснявам детето колко добре си изкарва. Аз отдавна ти казах, че това е обидно, те ще се държат все едно им е бахти досадното, ма ти пак ще им я натрисаш, нали, и ще правиш мили очи...

Иначе я взимат почти всяка неделя от поне половин година, написах го по-горе, това ако не им помага да изградят връзка и да им е приятно, не знам как с мазнене би станало.

Иначе мисля, че наистина е леко прекалено да бойкотираме Бъдни вечер (макар че много ми се ще), защото ще прецакаме празника на всички, разсъждавам в посока да идем, да се държим дистанцирано и като намерим бавачка за рождения ми ден да ги уведомим, че няма да им я оставяме тогава, защото са показали недвусмислено, че да гледат внучката си им представлява прекалено голяма трудност.
« Последна редакция: Декември 18, 2017, 13:39:04 от utopia » Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #20223 -: Декември 18, 2017, 13:55:17 »

Ами, да, както казах - винаги е вариант да имате хладни, прагматични отношения в бъдеще.
Както писа някой по-горе - на сила хубост не става.
Според мен те ще съжаляват в бъдеще...
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #20224 -: Декември 18, 2017, 17:29:37 »

Има хора, които просто не стават за баби и дядовци в онзи смисъл, който аз влагам спрямо моето детство например. И нищо не можеш да направиш или промениш. И да се мазни и да се шегува, не смятам, че ще има ефект. Аз бих изиграла коза с бавачката за рождения ти ден. Така леко бих захапала, че не искам да ги ангажирам на сила.
Активен


Страници: 1 ... 807 808 [809] 810 811 ... 817   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!