HappyHeart
Newbie

Публикации: 6353
|
 |
« -: Септември 26, 2008, 10:14:44 » |
|
Пускам тази тема понеже на мен често ми се е искало да разкажа за нещо, което ми се е случило, но не е било подходящо за темата за похвали или оплаквания. Тук може да си споделяме за неща, които ни вълнуват  Аз в момента няма да кажа нищо понеже не изпитвам нужда, но по-нататък!
|
|
|
Активен
|
Моето име е Любов.
|
|
|
kotanka
Newbie

Публикации: 2143
|
 |
« Отговор #1 -: Септември 26, 2008, 11:00:04 » |
|
Току що майка ми ми каза че в понеделник съм трябвали да ходя да се редя и да вадя електронни карти за тролеите, защото тая седмица било последен срок и всички хора трябвало да си извадят такова чудо. Нямало да можеш да пътуваш с билет. Та се възмущавам, що за тъпотия е това! Някой да има някакви сведения как седи въпросът, че нещо нищо не намирам в нета.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

Публикации: 17638
A believer
|
 |
« Отговор #2 -: Септември 26, 2008, 11:01:29 » |
|
Ъ, е как така, аз миналата седмица си извадих обикновена карта за 3 месеца!
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
HappyHeart
Newbie

Публикации: 6353
|
 |
« Отговор #3 -: Септември 26, 2008, 11:03:16 » |
|
Нали има автомати за билети в тролеите? Аз като не искам карта понеже пътувам с автобус?
|
|
|
Активен
|
Моето име е Любов.
|
|
|
molly
Newbie

Публикации: 903
|
 |
« Отговор #4 -: Септември 26, 2008, 11:37:47 » |
|
Това за билетите не мисля, че е вярно. Гледах някакъв репортаж и казваха, че дори и не само от автоматите ще можеш да си взимаш билети. А и не може всички да са с карти - например някой от провинцията е дошъл за 1 ден... Карта ли ще трябва да си изкарва?  А за тия електронни карти имало някаква глоба от 10лв, ако не си си check-нал картата... Луда работа... И аз сега се чудя същото като Утопиа - извадих си уж карта миналата седмица и сега какво - невалидна ли е? http://dnes.dir.bg/2008/07/24/news3228613.html
|
|
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 11:41:37 от molly »
|
Активен
|
|
|
|
kotanka
Newbie

|
 |
« Отговор #5 -: Септември 26, 2008, 11:53:44 » |
|
Да ама вижте че в статията пише че дори билетите са електронни  . Супер тъпотия, просто се чудят и маят какво да направят. Аз разбирам да си ги има билетите- нормалните и вече ако искаш електронна карта си вадиш, ако ли не си продължаваш по стария начин, а не задължително да е! Сега в понеделник защото наближавало края на подаване на молбите и ще е егати и лудницата..нервирах се 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kpacu
Global Moderator
Newbie

Публикации: 2199
|
 |
« Отговор #6 -: Септември 26, 2008, 12:02:32 » |
|
Аз доколкото си спомням като ги пуснаха казаха че старите ще важат до края на годината. Обади се по телефона и питай.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
una hada
Newbie

Публикации: 5290
|
 |
« Отговор #7 -: Септември 26, 2008, 12:18:09 » |
|
Аз доколкото си спомням като ги пуснаха казаха че старите ще важат до края на годината. Обади се по телефона и питай.
И аз имам някакъв такъв спомен
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xpucu
Administrator
Newbie

Публикации: 4012
|
 |
« Отговор #8 -: Септември 26, 2008, 13:17:21 » |
|
Ето я в момента действащата наредба: http://www.skgt-bg.com/Regulations/1.htmСпоред нея перфориран хартиен билет и нормалните хартиени карти са си съвсем редовни 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kotanka
Newbie

|
 |
« Отговор #9 -: Септември 26, 2008, 15:03:27 » |
|
Звънях на 100 телефона, всички се цупят и те препращат на други телефони, та и ми се карат и викат.....тия държавните служители са ужасниии, все едно си им длъжен да знаеш всичко и естествено не трябва да ги безпокоиш по работно време  . Значи е истина че до края на септември е крайния срок за подаването на декларации, ама само за инавалидите, а то нашта картата е точно такава :(. Та други ден трябва да ходя до бабката и после да попълвам хиляди заявления и да чакам кой знае колко....тъпа работа.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
una hada
Newbie

Публикации: 5290
|
 |
« Отговор #10 -: Септември 26, 2008, 15:13:46 » |
|
Да, един колега написа жалба за това, че чакал автобус около час и половина, от там му казали, че жалбата му ще бъде разгледана до 10 дни и ще му се обадят. След два месеца жалбата му още не беше разгледана и той пусна нова жалба - заради това, че няма отговор на предишната жалба. Сещате се дали имаше отговор и на тази, почти година по-късно пусна трета жалба... Сега да видим дали на тази поне ще отговорят...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 16113
|
 |
« Отговор #11 -: Септември 26, 2008, 21:50:56 » |
|
Много ме кефят хора които пускат жалби. Един познат завел данъчна полиция в баничарницата на паметника Левски (сега не работи, че нели окепазиха сградата), защото не му издали касова бележка за баничката 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bambina
Newbie

Публикации: 12993
|
 |
« Отговор #12 -: Септември 27, 2008, 00:37:31 » |
|
Майкоу, хора без работа
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aleto
Newbie

Публикации: 7122
Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp
|
 |
« Отговор #13 -: Септември 27, 2008, 00:47:52 » |
|
Или пък може би заради този тип разсъждения сне на този хал.Не говоря за милинките и баничките,но когато си заплатил за нещо или за определен тип услуга,мисля че си в правото си и да цивриш,ако очакванията не са ти оправдани.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bambina
Newbie

|
 |
« Отговор #14 -: Септември 27, 2008, 00:52:35 » |
|
За баничките говоря аз. Иии тая дума не ми съществува в речника направо, сега забелязах 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aleto
Newbie

Публикации: 7122
Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp
|
 |
« Отговор #15 -: Септември 27, 2008, 01:20:12 » |
|
Сега ме обиди кръвно,не обичаш ли банички?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bambina
Newbie

|
 |
« Отговор #16 -: Септември 27, 2008, 01:25:40 » |
|
Обичам. Ма не ям. Само домашни, 5-6 пъти в годината, включително по празниците.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Салсеро
Newbie

Публикации: 7236
Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)
|
 |
« Отговор #17 -: Септември 27, 2008, 03:50:25 » |
|
За баничките говоря аз. Иии тая дума не ми съществува в речника направо, сега забелязах  Коя дума?
|
|
|
Активен
|
ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
|
|
|
Mermaid
Newbie

Публикации: 5935
|
 |
« Отговор #18 -: Септември 27, 2008, 12:59:16 » |
|
Мен ме дразни като продават електроуреди на баба ми с упътване само на английски (дето жената е франкофонка), а са длъжни по закон да има на български (нали в Бг ги продават). И хайде Агенцията за защита на потребителите и да видиш как се изнамира веднага упътване на български.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 9369
|
 |
« Отговор #19 -: Септември 27, 2008, 15:00:43 » |
|
Знаете ли мен какво ме дразни? Дразнят ме циганите! Множат се като хлебарки гадовете, и не може нищо да ги спре. Вчера в Метро, си стоя и си чакам ,мъжа ми да вземе някакви неща, когато изведнъж някой силно ме блъска с количката си.Тъкмо се обръщам да се скарам , и какво да видя- циганско семейство! Ама не си представяйте нормално семейство , а мангал, мангалка и синовете им -3 на брой , мангали-бизони + две дъщери.Количката караше бащата. И съответно си замълчах. В тоя момент видях как същия този мръсен циганин, изблъска един мъж ,който си стоеше съвсем кротко.След като мъжа не помръдна, циганина го блъзна още по-силно! Човекът се обърна и му каза нещо, цялата гадна фамилия се накокошини, и мъжът си млъкна и тръгна нанякъде.Адски съм бясна , честно да ви кажа, защото след няколко години ще сме под цигански робство имам чувството, и никой нищо няма да направи!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Eli
Newbie

Публикации: 4901
|
 |
« Отговор #20 -: Септември 27, 2008, 15:19:56 » |
|
тва с циганите си е голям проблем и най-гадното е, че въобще не искат да се асимилират, държат си на техния си бит и нито си пращат децата на училище, нито искат да се хванат да работят.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 16113
|
 |
« Отговор #21 -: Септември 27, 2008, 15:39:10 » |
|
Бе така е Але - трябва ред! Но пък и това с баниците си е крайност вече...  Иначе по въпроса с братята 'роми', ако обичате, гледайте да не се появи...Божеее как й беше никът...на това момиче дето следва в САЩ и ми обяснява разпалено преди време как в България нямало проблем с циганите, а имало проблем с българите, които пресирали циганите! Системно и от години. Така чеее госпожа - проблемът е във вашия телевизионен приемник! Да си знаете. Момичето може да ви прати (както и на мен прати тогава) наУчните си трудове по темата, при това на английски! Иначе аз имам едно простичко решение на проблема с циганите - да направим като във Франция. Колкото по-ниска степен на образование, толкова по-ниски социални помощи. Хем ще ги принудим да се ограмотяват (което е най-големият проблем), хем ще си дойде и естественият резултат от това ограмотяване дали точно раждането на 10 деца, чието отглеждане не можеш да си позволиш, е най-разумният ход за изцицване на държавни помощи.
|
|
« Последна редакция: Септември 27, 2008, 15:49:17 от Fei4ka »
|
Активен
|
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 9369
|
 |
« Отговор #22 -: Септември 27, 2008, 15:43:25 » |
|
Абе на тях не им дреме бе! За манга да роди 5 деца е като да изпуши пет кутии Арда! В скандинавските страни добре са се отървали, ама нали сега Европейския съюз,права на човека... и прочее лайнарщини! А моите права кой ще ги защити? 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mermaid
Newbie

Публикации: 5935
|
 |
« Отговор #23 -: Септември 27, 2008, 15:46:16 » |
|
Мин, ти си мнозинство, душа, на никой не му дреме за теб.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Eli
Newbie

Публикации: 4901
|