Korneliq
Newbie

Публикации: 8940
|
 |
« Отговор #8850 -: Януари 17, 2018, 18:51:09 » |
|
Че ти си описала моя начин на готвене и резултати 1:1  Особено кюфтетата. Не знам какво правя грешно, но никога не стават като на свекървата  (и тва си е мое мнение, мъжът не смее да прави такива изказвания)  Според нея е въпрос на кайма, тя взима от месарски, аз нямам такъв наблизо и взимам смес от щанда на хипермаркета. Идеята за сандвичи и салати не е лоша, ние често сме така А като сме болни, поръчвам пица за разведряване- вече ми е традиция. Хем не можем да мръднем, хем сме изнервени, поне да намерим утеха в храната 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13517
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #8851 -: Януари 17, 2018, 19:38:56 » |
|
Абе влизам в час, но надеждата да проядем тукашна типична храна потъна  Караме на пържени кюфтета, пиле с ориз, яхния с картофи и пълнени чушки. Да пукнеш от еднообразие. За разкош утре ще им варя леща, а ако намеря и джоджен, ще врътна и бобец. Ми тъй де, ще си ядем нашенското.  От полския забъпсах лещата, боба и нормален ориз. Както и лютеница и българско сирене, за вечерите, в които се издъня с яденето!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2292
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #8852 -: Януари 17, 2018, 23:24:57 » |
|
Никаква разлика между ориза не правя. Редовно купувам и слагам неподходящ. Всякак го ядат децата Най-големият провал беше домашно суши с басмати ориз...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13517
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #8853 -: Януари 18, 2018, 08:45:21 » |
|
О и аз се опитах суши да правя, но беше дългозърнест ориза  Ядох го с лъжичката в насипно състояние.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nakom
Newbie

Публикации: 2540
|
 |
« Отговор #8854 -: Януари 29, 2018, 20:51:56 » |
|
Горчива салата (by Nakom) Иина негуляма крастъвица (нарязана на ситно) Голямо количество копър (нарязан на ситно) Обезкостилкилени маслини (нарязани на ситно) Залива се със зехтин -първа цедка, горчив. ИЗВАРА (ненарязана на ситно ) Аз сложих и малко чубрица Горчив разкош
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #8855 -: Януари 31, 2018, 08:28:06 » |
|
Аз правя нещо подобно, но със заквасена сметана и семена. Краставицата на кубчета, зехтин, сол, оцет, заквасена сметана. Семена микс за салата. Много се харчи.
Друго лесно нещо, което открих - бързи кишове. Продават купички за бурито, като питки, но във формата на лодки. Пълня със смес от яйца, заквасена сметана, малко брашно, прошуто, броколи, кашкавал или каквото имам и бухам във фурната.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #8856 -: Януари 31, 2018, 11:59:58 » |
|
Купички за бурито? Дай някой линк/снимка да видя за какво точно говориш, моля.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #8857 -: Януари 31, 2018, 15:27:59 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 15953
|
 |
« Отговор #8858 -: Февруари 07, 2018, 12:03:31 » |
|
Друго лесно нещо, което открих - бързи кишове. Продават купички за бурито, като питки, но във формата на лодки. Пълня със смес от яйца, заквасена сметана, малко брашно, прошуто, броколи, кашкавал или каквото имам и бухам във фурната.
Eййй, туй много яко, ама без сметана  А в коя точно верига магазини има от "купичките"?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #8859 -: Февруари 07, 2018, 15:42:05 » |
|
Ами то около нас вече няма много вериги, от кварталните ги взимам. Но вчера видях в СБА специално, даже и още разновидности.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #8860 -: Март 03, 2018, 13:12:54 » |
|
Онзи ден ги мернах в нашия квартален, та скоро ще пробвам и аз.
Днес - лазаня.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13517
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #8861 -: Март 03, 2018, 13:29:51 » |
|
Имам в седмичния репертоар нови звезди  Фритата със сварехи каротф, добавя се и бекон, гъби, зелен лук, царевица и моцарела. Хареса се, правя го поне два пъти в седмицата Бавно печено свинско със сос от майонеза, мед и кетчуп Сториани картофи, хванах им цаката, просто ги правя на порции, а не наведнъж. Супите тук ги правят като сварените зеленчуци ги пасират и после добавят месо или кайма. Ами по-вкусни ми стават и някак плътни. Любимата ни крем супа стана тази от тиква, за разкош й добавям розмарин и резене. Пълнен батат с гъби, зелен лук и моцарела. Малко тежичко, но се хареса. Правих и домашни бретцели. Като изключим, че още се боря с формата им, на вкус ги докарвам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2292
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #8862 -: Март 12, 2018, 20:17:55 » |
|
Уникалната рецепта, ако ще посрещате гости (или да се поглезите): Хапки от чери домати забити на клечка за зъби, потопени в карамел и след това наполовина потопени в сусам/наситнени орехи или каквото имате като ядки/семена. Мина ми транзит в някакъв репортаж тази рецепта - 5 минути с шеф готвач от не знам кой ресторант и я запомних, елементарно е за приготвяне, а същевременно ефектно, тествах тази вечер 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #8863 -: Март 12, 2018, 21:46:54 » |
|
Чери домат и карамел?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2292
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #8864 -: Март 12, 2018, 21:52:42 » |
|
Необичайно е, да, но е хубаво. За който иска да експериментира нови вкусове  Идея за нещо различно  Не направих снимка, защото свършиха мнооого бързо 
|
|
« Последна редакция: Март 12, 2018, 21:56:51 от syanna »
|
Активен
|
|
|
|
|