star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Кой какво ще готви днес?
Страници: 1 ... 353 354 [355]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кой какво ще готви днес?  (Прочетена 921579 пъти)
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9096



« Отговор #8850 -: Януари 17, 2018, 18:51:09 »

Че ти си описала моя начин на готвене и резултати 1:1  Lol Особено кюфтетата. Не знам какво правя грешно, но никога не стават като на свекървата  Razz (и тва си е мое мнение, мъжът не смее да прави такива изказвания)  Lol Според нея е въпрос на кайма, тя взима от месарски, аз нямам такъв наблизо и взимам смес от щанда на хипермаркета.

Идеята за сандвичи и салати не е лоша, ние често сме така  Cheesygrin

А като сме болни, поръчвам пица за разведряване- вече ми е традиция. Хем не можем да мръднем, хем сме изнервени, поне да намерим утеха в храната  Lol
Активен



Pupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8851 -: Януари 17, 2018, 19:38:56 »

Абе влизам в час, но надеждата да проядем тукашна типична храна потъна  Lol
Караме на пържени кюфтета, пиле с ориз, яхния с картофи и пълнени чушки. Да пукнеш от еднообразие. За разкош утре ще им варя леща, а ако намеря и джоджен, ще врътна и бобец. Ми тъй де, ще си ядем нашенското.  Lol
От полския забъпсах лещата, боба и нормален ориз. Както и лютеница и българско сирене, за вечерите, в които се издъня с яденето!
Активен


syanna
Newbie
*
Публикации: 2340


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8852 -: Януари 17, 2018, 23:24:57 »

Никаква разлика между ориза не правя. Редовно купувам и слагам неподходящ. Всякак го ядат децата  Lol
Най-големият провал беше домашно суши с басмати ориз...
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8853 -: Януари 18, 2018, 08:45:21 »

О и аз се опитах суши да правя, но беше дългозърнест ориза  Razz Ядох го с лъжичката в насипно състояние.

Активен


Nakom
Newbie
*
Публикации: 2547



« Отговор #8854 -: Януари 29, 2018, 20:51:56 »

Горчива салата (by Nakom)
Иина негуляма крастъвица (нарязана на ситно)
Голямо количество копър (нарязан на ситно)
Обезкостилкилени маслини (нарязани на ситно)
Залива се със зехтин -първа цедка, горчив.
ИЗВАРА (ненарязана на ситно )
Аз сложих и малко чубрица
Горчив разкош
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252



« Отговор #8855 -: Януари 31, 2018, 08:28:06 »

Аз правя нещо подобно, но със заквасена сметана и семена. Краставицата на кубчета, зехтин, сол, оцет, заквасена сметана. Семена микс за салата. Много се харчи.

Друго лесно нещо, което открих - бързи кишове. Продават купички за бурито, като питки, но във формата на лодки. Пълня със смес от яйца, заквасена сметана, малко брашно, прошуто, броколи, кашкавал или каквото имам и бухам във фурната.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6347


Усмивка


« Отговор #8856 -: Януари 31, 2018, 11:59:58 »

Купички за бурито? Дай някой линк/снимка да видя за какво точно говориш, моля.

Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252



« Отговор #8857 -: Януари 31, 2018, 15:27:59 »

Ей това е
ЦЪК
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #8858 -: Февруари 07, 2018, 12:03:31 »

Друго лесно нещо, което открих - бързи кишове. Продават купички за бурито, като питки, но във формата на лодки. Пълня със смес от яйца, заквасена сметана, малко брашно, прошуто, броколи, кашкавал или каквото имам и бухам във фурната.

Eййй, туй много яко, ама без сметана Cheesygrin
А в коя точно верига магазини има от "купичките"?
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15252



« Отговор #8859 -: Февруари 07, 2018, 15:42:05 »

Ами то около нас вече няма много вериги, от кварталните ги взимам.
Но вчера видях в СБА специално, даже и още разновидности.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6347


Усмивка


« Отговор #8860 -: Март 03, 2018, 13:12:54 »

Онзи ден ги мернах в нашия квартален, та скоро ще пробвам и аз.

Днес - лазаня.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8861 -: Март 03, 2018, 13:29:51 »

Имам в седмичния репертоар нови звезди  Lol
Фритата със сварехи каротф, добавя се и бекон, гъби, зелен лук, царевица и моцарела. Хареса се, правя го поне два пъти в седмицата
Бавно печено свинско със сос от майонеза, мед и кетчуп
Сториани картофи, хванах им цаката, просто ги правя на порции, а не наведнъж.
Супите тук ги правят като сварените зеленчуци ги пасират и после добавят месо или кайма. Ами по-вкусни ми стават и някак плътни.
Любимата ни крем супа стана тази от тиква, за разкош й добавям розмарин и резене.
Пълнен батат с гъби, зелен лук и моцарела. Малко тежичко, но се хареса.
Правих и домашни бретцели. Като изключим, че още се боря с формата им, на вкус ги докарвам.
Активен


syanna
Newbie
*
Публикации: 2340


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8862 -: Март 12, 2018, 20:17:55 »

Уникалната рецепта, ако ще посрещате гости (или да се поглезите): Хапки от чери домати забити на клечка за  зъби, потопени в карамел и след това наполовина потопени в сусам/наситнени орехи или каквото имате като ядки/семена. Мина ми транзит в някакъв репортаж тази рецепта - 5 минути с шеф готвач от не знам кой ресторант и я запомних, елементарно е за приготвяне, а същевременно ефектно, тествах тази вечер  Am-am
Активен


Smiley
Newbie
*
Публикации: 6347


Усмивка


« Отговор #8863 -: Март 12, 2018, 21:46:54 »

Чери домат и карамел?
Активен

syanna
Newbie
*
Публикации: 2340


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8864 -: Март 12, 2018, 21:52:42 »

Необичайно е, да, но е хубаво. За който иска да експериментира нови вкусове  Lol Идея за нещо различно Tongue
Не направих снимка, защото свършиха мнооого бързо Lol
« Последна редакция: Март 12, 2018, 21:56:51 от syanna » Активен


Страници: 1 ... 353 354 [355]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!