star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Кой какво ще готви днес?
Страници: 1 ... 350 351 [352] 353 354   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кой какво ще готви днес?  (Прочетена 769161 пъти)
black_berry
Newbie
*
Публикации: 1392



« Отговор #8775 -: Ноември 25, 2015, 20:26:54 »

Домашна пица Smile
Активен


Catherine
Newbie
*
Публикации: 7704


Heart follower


« Отговор #8776 -: Декември 01, 2015, 19:46:38 »

Ноемврийско-декемврийският студ ме подтиква да бъда изобретателна, междувременно разчиствайки хладилника от всякакви изостанали продукти  Lol Днес в менюто: яхния от ярешко с грах и моркови  Cheesygrin Всички налични в хладилника, някои пребиваващи в камерата от месеци. По рецепта имаше и домат, ама мина и без него, защото не беше наличен  Razz
Активен

syanna
Newbie
*
Публикации: 2238


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8777 -: Декември 01, 2015, 22:57:17 »

Запечени картофки със сирене и брускети с каквото намерих в хладилника  Cheesygrin
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13341


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8778 -: Декември 02, 2015, 07:59:34 »

Пиле с ориз с едно изостанало печено на пещ пиле от Великден. Дано да става да ядене, дано да става за ядене.  Lol
От Лидл пък си взех замразен микс за есенна супа - целина, морков, карфиол, брюкселско зеле и т.н. Правя им на моите келеши крем супа и се счупват да я ядят. Та и нея ще бъркам за обяд.
Вчера резил - кюфтета с бял сос на фурна. Супер уханно, но явно каймата е била осолена, ръснах им и аз и не ставаха за ядене. Правих спешно сандвичи  Razz
Активен


lioness
Newbie
*
Публикации: 8398



« Отговор #8779 -: Декември 02, 2015, 09:32:58 »

Пупи, я кажи за кюфтетата, че съм изкарала една кайма, а моите много обичат бешамелени бъркочи.  Rolling Eyes
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13341


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8780 -: Декември 02, 2015, 09:41:33 »

Аз съм ги правила и друг път. Но мн се минах с тая кайма. По тази рецепта са: http://zi4e57.blogspot.bg/2015/02/blog-post_15.html?m=1
Активен


peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1882



« Отговор #8781 -: Декември 02, 2015, 11:23:24 »

Давам една рецепта за едни британски сладки, не съм ги пекла досега, но ще го направя евентуално за тази Коледа. Една колежка ги прави и са страшни, а аз сладки неща не обичам толкова.
Казва се short bread на английски, така че ви го предавам като "къс хляб",което звучи нелепо  Lol

 150гр меко масло
  70/80гр захар
  ¼ чаена лъжичка сол
  1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  2 жълтъка
  310гр брашно
  70гр натрошен млечен шоколад

Маслото и захарта се бъркат до кремообразна смес.
Добавят се солта, ваниловия екстракт и жълтъците и се бърка, докато се смесят.
Брашното се забърква в хомогенната смес и накрая се добавя и натрошения шоколад.
Всичко се меси до тесто.

Тестото се разстила на дебелина около 0,5-1см и се реже на 8x8cm квадрати.

Пече се при 160°C около 12-15 минути,докато позлатеят.

"Късият хляб" се оставя да изстине или преди това,още топъл, се поръсва със захар.
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

Maggie
Newbie
*
Публикации: 979


« Отговор #8782 -: Декември 02, 2015, 22:23:40 »

Ох, много обичам. Но не съм замисляла, че мога да си направя... Само не бих сложила шоколада аз...
Активен

Ти виждаш нещата и питаш "Защо?" Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "Защо не?" Дж. Б. Шоу
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7704


Heart follower


« Отговор #8783 -: Декември 03, 2015, 21:45:17 »

Оооо, задължително ще пробвам рецептата, сега по празниците може  Cheesygrin

Аз правих тази супа и стана феноменална http://www.bonapeti.bg/recepti/Supa-s-teleshko-i-gabi/ Само че замених джолана с телешко за готвене от Кауфланд (с джолан сигурно би била още по-разкошна) и нямаше сушени манатарки, имаше само пачи крак, та с такива. Направоо още не мога да повярвам, че съм сготвила толкова вкусна супа  Cheesygrin По принцип супите са ми слабото място в готварството, чак напоследък почнах да ги правя по-добре, иначе все стават воднисти и блудкави.  Razz Но тази е просто уау. Единственият минус е бавното готвене на телешкото. Но определено си заслужава и я препоръчвам  Thumbup
Активен

syanna
Newbie
*
Публикации: 2238


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8784 -: Декември 14, 2015, 17:53:09 »

За вечеря днес съм подготвила ето този ориз с тиквички и този кекс с моркови и какао. Обаче тиквичките не са изпечени още (след половин час ги мятам във фурната) и кекса не е опитан, да кажа дали са вкусни   Lol
Активен


syanna
Newbie
*
Публикации: 2238


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8785 -: Декември 14, 2015, 20:39:58 »

Само да се отчета, че и двете неща бяха много вкусни и ги препоръчам Smile
Активен


peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1882



« Отговор #8786 -: Декември 15, 2015, 11:38:37 »

И двете звучат много апетитно, ще се пробва. Сестра ми също прави кекс с моркови и става много вкусен  Smile
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

kateto
Newbie
*
Публикации: 4177


« Отговор #8787 -: Декември 15, 2015, 12:56:31 »

Правих онзи ден сирене във фурната, по рецептата на манчев - от книгата на 117 страница - добре се получи, но заедно със содена питка.. а в неделя правих едно суперско филе..дето го мернах като рецепта за 5 минути. Общо взето е филе, със сос от горчици и мед и покрито с бекон, някой ако желае давам рецептата - супер лесно нещо е - бърка се соса, полива се месото, слага се бекона и се пече..
Активен



Pupi
Newbie
*
Публикации: 13341


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8788 -: Декември 15, 2015, 13:08:32 »

Аз! Обичаме пиле във всякакви варианти.
Ние си правихме вчера горещ шоколад. Вкусен стана, но кошмарно сладък. Та го оползотворих на една торта с бишкоти и сметана. Днес пък беше зеленчукова крем супа с домашни крутони. Вечерята ще е кИфтета със сос.
Активен


kateto
Newbie
*
Публикации: 4177


« Отговор #8789 -: Декември 15, 2015, 14:07:36 »

малко съм те подвела Пупи - филето е свинско, т.е стек  - всъщност соса може да стане и за пиле - 2сл дижонска горчица, 2сл едра горчица, 2сл мед, 1сл розмарин /стръкчета нарязани на ситно/, 2 скилидки чесън пак на ситно.. бъркаш и слагаш върху месото Smile после отгоре бекон нареждаш да го покрие и печеш във фурната. За свинското 1 час печеш, после 15 минути с фолио, може да го шкиповаш да се овкуси по-добре.
Активен



Pupi
Newbie
*
Публикации: 13341


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8790 -: Декември 15, 2015, 14:19:01 »

Свинско с горчица и ябълки е любимото ни вкъщи. Малко тоя розмарин ме притеснява за пилето Smile
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8857



« Отговор #8791 -: Март 10, 2016, 20:26:32 »

Имам домашни яйца, дайте умна идея какво да сготвя? Може и с картофи, сирене, утре мога и месо да взема, ама не държа да има месо. Пататник може би? картофено суфле? Някоя вкусна рецепта за идиоти?

Напоследък готвя редовно (е, през ден-два за мен е редовно) и да си изредя последните: Пиле с моцарела, домати и маслинена паста в гюведжета (сама си го измислих, вкусно стана); руло Стефани, на което вместо кисели краставички сложих моркови от туршия, това имах- ама се получи доста добре; една страхотна чили паста от Лидл и другото пак супи, редовното ми.
Активен



kateto
Newbie
*
Публикации: 4177


« Отговор #8792 -: Март 10, 2016, 21:18:02 »

яйца - крем карамел Smile
И аз много готвя в последно време, все нещо ми свършва:) Вчера свинско с картофи /вратно свинско/ стана уникално, днес боб с наденица..
Активен



syanna
Newbie
*
Публикации: 2238


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8793 -: Март 10, 2016, 22:17:57 »

За яйцата няма идеи.
Ние го караме на ориз от два дни, заради вируса.
Тази вечер - каша с лапад, коприва и сирене  Smile (майка ми беше донесла разни зелени листа)
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8857



« Отговор #8794 -: Март 10, 2016, 22:34:16 »

За яйцата няма идеи.
Ние го караме на ориз от два дни, заради вируса.
Тази вечер - каша с лапад, коприва и сирене  Smile (майка ми беше донесла разни зелени листа)

Браво. Жалко, че моят мъж не яде зелени неща (както и риба, картофи и изобщо беден ми е изборът). Но и аз не умея да ги готвя, по-скоро не съм и опитвала, рядко готвя само за себе си. Ама го плаша, че заради детето ще започна да готвя риба  Razz
Активен



syanna
Newbie
*
Публикации: 2238


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #8795 -: Март 10, 2016, 22:38:52 »

Моят е непретенциозен и се радва на всичко сготвено  Lol
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13341


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #8796 -: Март 10, 2016, 23:26:52 »

Днес супер вкусни пилешки филенца с корнфлейкс, но печени. Станаха много вкусни като кръчмарските.
Вчера взех да тествам пълнозърнести листи за баница. Препоръчвам, различен е вкуса, някак по-плътна стана баницата и хрупкава. Пак ще взема. За утре мисля грух-грух бявно печено с пекнати картофи. Уикенда се надявам някоя баба да ме отмени най-накрая  Razz
Активен


kateto
Newbie
*
Публикации: 4177


« Отговор #8797 -: Март 11, 2016, 10:23:44 »

аз останових, че ако има какво да готвя /някой ми каже какво да направя/ се справям доста добре.. ама пусто идеите ми се изчерпват..
Активен



Catherine
Newbie
*
Публикации: 7704


Heart follower


« Отговор #8798 -: Март 11, 2016, 10:30:50 »

Корни, за яйчицата ми хрумва нещо мое любимо, което е малко по-различно от обичайните заподозрени - пиле фрикасе. Аз поне много обичам. Въпреки че реално не отива някакво огромно количество яйца, но това се сетих на прима виста. Ако го правиш само с жълтъци, после с белтъците можеш да направиш някой сладкиш - примерно лондонски, че отиват повече белтъци на сняг. А съвсем наскоро открих един уж бабешки сладкиш, но останах очарована - казва се Агнеса/Агнеси и е страхооотен, има много рецепти в нета, и за него трябват повечко яйца.  Stuart
Активен

Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8857



« Отговор #8799 -: Март 11, 2016, 13:12:47 »

Мерси за идеите. Катрин, не ме изкушавай с тия сладкиши, малко ми трябва  Lol А уж съм на след зимен олекотен режим, коеро включва поне 3 хранения на ден с готвено и малко тестено  Lol
Активен



Страници: 1 ... 350 351 [352] 353 354   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!