star chick-chat.org star Женски работи star Сватбеният ден (Модератор: Minastar Нестандартен подарък?!
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нестандартен подарък?!  (Прочетена 46447 пъти)
bani
Newbie
*
Публикации: 288« -: Септември 11, 2008, 13:28:12 »

Наскоро наш приятел е бил на сватба и на поканите младоженците са си били сложили банковата сметка, т.е. вместо подаръци да им се превеждат пари.
Как бихте приели ако сте канена на такава сватба и дали бихте го направили?
Все пак е факт, че е доста трудно на всички като избират подаръците, не всички са наясно от какво има нужда младото семейство.
Ние с моя бъдещ съпруг се чудим дали да не направим и ние така Smile
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #1 -: Септември 11, 2008, 13:32:54 »

Въпреки, че съм За на сватбата да се подаряват подаръци под формата на пари, това с банковата сметка ми се вижда вече прекалено. Някак прекалено безлично и комерсиално ми звучи, може и да съм просто предубедена, не знам. Какво ще ти остане за спомен - платежното?

Поне като се дават на ръка, хората влагат малко творчество в това как да ги поднесат, какво да напишат и да ги опаковат. Не мисля, че е чак такъв ущърб за младоженците да приемат лично парите в брой и с пожелания очи в очи, заедно с тях, и след това да ги вкарат в сметка.

Иначе, ако съм канена на такава сватба, разбира се, че ще се съобразя с това, което младоженците са решили. Но аз лично, не бих го направила.
Активен

bani
Newbie
*
Публикации: 288« Отговор #2 -: Септември 11, 2008, 13:48:44 »

И аз така реагирах като го чух за първи път, не знам и на мен леко ми се струва студено.
Но е факт, че за момента освен разни бебешки неща, за които още никой не знае, че ни трябват, останалите неща що годе си ги имаме. Така, че ако получа 20 сервиза, какво да ги правя, освен всяка седмица да ядем в различни сервизи Smile
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8611« Отговор #3 -: Септември 11, 2008, 14:01:48 »

То вярно, че на повечето младоженци им трябват основно пари, за да могат да си помогнат и купят каквото им е необходимо, но това малко прекалено задължаващо ми се струва. Не знам аз и евентуалният ми мъж как бихме решили нещата един ден, но сигурно и аз бих предпочела финансова помощ, и вече от всеки аз да си избера нещо и да кажа- ето, това ми е от леля Вили, примерно. Но е факт, че освен ако не те попитат гостите, няма как да им кажеш предпочитанията си.
П.с. Ти си бременна  w00t Дръж ни в течение как върви подготовката на сватбата, а също и за бременността!
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
molly
Newbie
*
Публикации: 903« Отговор #4 -: Септември 11, 2008, 14:05:26 »

Тая идея на мен лично ми звучи зле.
Бях чувала, че някои правят списъци с подаръци, за да не се повтарят подаръците и да не се получава това с 20-те сервиза Wink.
Активен
una hada
Newbie
*
Публикации: 5290« Отговор #5 -: Септември 11, 2008, 14:08:10 »

Да, малко грозно ми се вижда това с банковата сметка...
Аз бих казала, че предпочитаме пари вместо подарък, но чак пък да си плеснем банковата сметка на поканите...
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #6 -: Септември 11, 2008, 14:14:03 »

Само идеята за тази покана ми подейства негативно, пък не знам как бих реагирала ако наистина получа такава. Според мен е глупаво по принцип да се поставят каквито и да било условия за подаръците в такъв вид - някак идеята на самата покана е да съобщите прекрасната новина, че сте решили да създадете семейство и че искате конкретния човек да бъде част от това събитие, та изискването относно подаръците не ми се вързва с това. А така поднесено - с банковата сметка, е толкова безлично, че думи нямам... Вместо красиви жестове на самата сватба, получавате пълна банкова сметка. Ужас!

При нас стана съвсем естествено - почти всички гости попитаха нас или родителите ни (най-вече) какво предпочитаме като подарък - някои хора се затрудняваха за избора на подарък и идеята да ни дадат пари ги улесни доста, други пък държаха да ни подарят нещо лично и избрано с някаква идея и много любов - уважихме избора на всички.

Лека бременност!  Smile
Активен

veselo_momi4e
Newbie
*
Публикации: 1582« Отговор #7 -: Септември 11, 2008, 14:42:40 »

Ще се повторя ако кажа,че е доста абсурдна цялата история и би ми станало доста неприятно насред милите думи да заповядаме най-учтиво на сватбеното тържество на еди си кой, да видя и изтапанена банкова сметка Blink.Ама всеки с приоритетите си. Грозно е според мен. Има си начини, по които малко по -тактично се правят тези неща, както мои близки си казаха, че биха предпочели пари вместо да им се раздават по един милион сервиза за кафе, да кажем. Това да не е благотворителна акция. Има си някакъв етикет според мен, малко тактичност.
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #8 -: Септември 11, 2008, 18:59:07 »

Ужасно звучи.
 Какво ви пречи просто в поканите да драснете, нещо мило и добре измислено, което да насочва гостите да предадат подаръците си във вид на кеш, както правят много хора. Така ще имате картички, послания, разни панделки, спомени. А и гостите ще имат свободата да аранжират начинът, по който ви ги дават. Т.е. ще се чувстват добре и незадължени с точно определена сума.

П.С. Лично аз, на сватба с банкова сметка, дори не бих си направила труда да отида.
« Последна редакция: Септември 11, 2008, 19:00:58 от Bambina » Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13812


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9 -: Септември 11, 2008, 19:04:10 »

 Това е супер странно.
Преди месец бяхме на сватба и "подарихме" парички. Но пък в много сладък плик с картичка и с послание + семеен албум. Някак недодялано ми се струва това с банковата сметка.  Rolling Eyes
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #10 -: Септември 11, 2008, 19:05:06 »

Ейй, бряя, прекалявате. Не би отишла. Голяма работа. Хората си правят сватбата, както им е кеф. Да, може да не е най-добрия начин, ама не е болка за умиране.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #11 -: Септември 11, 2008, 19:13:58 »

Ти майтап си мислиш, че си правя. Сухо е, задължаващо е и ми се струва евтино. Не бих отишла. Представям си атмоферата на цялата сватба, по тоя 'жест', направо. Не мерси. Капка стил няма в това.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #12 -: Септември 11, 2008, 19:24:21 »

Еми не може всички да са с твоите разбирания за стил. Хората сигурно се опитват да се предпазят от доброжелатели с прекрасни мили намерения, които въпреки молбите им, ще ги засипят със сервизи. А и ти не отиваш на сватба заради атмосферата или поканите, нали? Аман от глезотии.  Razz
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #13 -: Септември 11, 2008, 19:43:15 »

Точно заради атмосферата е. Весели, усмихнати хора, танци-манци, ритуали, освободеност, приятели, познати, готино прекарване и прочее.
И хората са създали съвсем цивилизован и мил начин, по който да получават пари, а не сервизи. Записва се в поканите, артистично, с молба. Дори самите агенциите го правят.

Никой не може да ти каже какъв подарък си задължен да му направиш. Защото изначало това е въпрос на желание. Като човек, който държи на детайлите, няма да се чувствам комфортно да превеждам пари по сметки. Твръде меркантилно е, дори за мен. И съответно няма да отида.
Активен
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012« Отговор #14 -: Септември 11, 2008, 19:45:41 »

Точно така, не отивам на сватба заради атмосферата и поканите и точно заради това и аз едва ще уважа подобна сватба.
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1745WWW
« Отговор #15 -: Септември 11, 2008, 23:09:34 »

Идеята да се превеждат пари по сметка за подарък ми звучи ужасяващо. Категорично мога да кажа, че не бих го направила един ден за моята сватба. Аз лично не обичам и да ходя с пари на сватба и съответно не бих поставила условие вместо подаръци да ми подаряват пари. Някак си ми е прекалено практично. Пък ако един ден имам 20 сервиза за кафе, то всеки ден ще пия кафе от резличен сервиз, но пък ще пазя спомена от кой ми е подарък всяка различна чашка.
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #16 -: Септември 11, 2008, 23:51:18 »

Такава покана на мен ми говори "Преведи ми пари по сметка", а не "ще се радвам да си до мен в този момент".
Ерго - и аз не бих отишла. И няма нищо общо с атмосферата и хората, просто посланието не ме кани на сватба.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #17 -: Септември 12, 2008, 08:11:52 »

Първо - много са смели всички, които казват, че няма да стъпят на тази сватба. Ако сте получили покана от дъщерята на съседката и без това ви е все едно дали ще отидете, сигурно ще се изсмеете на покана и ще пренебрегнете тържеството. Ама ще е малко смешно, ако някой доста близък ви покани с тази покана и вие да не отидете заради нея. Т.е. така отстрани е лесно да се отсъди, но аз това исках да кажа в началото, че ако някой ме покани по този начин, няма да ми се стори много уместно, но не би било причина да не отида, все пак отивам заради други неща, нито едно от които не е да подарявам подаръци, да показвам рокля, или да се наям. Или поне така е със сватбата на близките хора. А ако мой приятел ми поднесе такава покана, най-много да си помисля, че приятелката му нещо е откачила, или просто е получил лош съвет, който той е сметнал за добра идея в суматохата, но по принцип знам, че не е комерсиален човек, а просто такъв, който не разбира от етикет на сватби.

И друго - juliet, много смело се изказваш, че ако имаш 20 сервиза, ще си ги ползваш, но в действителност това нито означава, че ще е от някой твой близък, нито пък, че ще е толкова хубав да му се радваш. Съмнявам се, че на сватбата всички подаръци са стилни, подходящи и добре подбрани. В голяма степен за безсмислени и заемащи място, просто много хора, няма какво да очакваш. Мисълта ми е, не говори с чак такова убеждение, че би се зарадвала на абсолютно всичко.
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623« Отговор #18 -: Септември 12, 2008, 08:56:28 »

Също не ми харесва идеята с банковата сметка, но пък това не ми пречи да отида на сватбата. Все пак това е един пример какво може да им се подари, а не е задължително.
Активен
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627« Отговор #19 -: Септември 12, 2008, 08:59:43 »

Разказаха ми как един познат си беше нашравил сайт съответно със списък и снимки на подаръците от които има нужда, и гостите си "запазваха" определен подарък, съответно той се зачерква от списъка и до сватбата всички бяха резерве. Май беше новодомец.
Честно казано не бих посмяла да принканвам така кой какво да ми купи на евентуална моя сватба, но не се възмущавам друг като го прави. Май е по-добре от IBAN. Пък и поднесено по готин начин, може да не мяза на пълно изнудване  Smile
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6364


Усмивка


« Отговор #20 -: Септември 12, 2008, 09:04:55 »

Това със списъка според мен е много добра идея. Защото аз винаги се мъча да избирам за подаръци неща, от които съответният човек наистина да има нужда... или поне да използва. Предпочитам да избирам от списък или да превеждам пари по банки пред това ненужният ми подарък да бъде затворен в някой шкаф и никога да не види слънчева светлина.
Така наскоро случайно в един забравен шкаф открихме с майка сервиз с големи чаени чаши. Тя дори не си спомняше от кога, от кого бяха... и си стояха с опаковачната хартия.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #21 -: Септември 12, 2008, 09:08:08 »

Точно заради атмосферата е. Весели, усмихнати хора, танци-манци, ритуали, освободеност, приятели, познати, готино прекарване и прочее.

А не би ли трябвало да отидеш заради хората, на които държиш?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #22 -: Септември 12, 2008, 09:54:16 »

На мен и списъците не ми допадат. Пак ми е задължаващо. Айде, хубаво сме новодомци, ама с какви очи ще кажа "купете ми този хладилник/телевизор/диван"?! Наистина не е толкова невъзможно това да се уточни лично с всеки гост, все пак ние имахме 150 и пак успяхме. При положение, че това са ти близки хора, с които се предполага, че малко или много общуваш в ежедневието си, е нормално да стане въпрос за това. И тогава реагираш на място. Аз лично преценявах финансовата възможност на всеки и знам, че ако единият може да ми направи подарък за 1000 лв, то от другия ще си поискам просто една тенджера. И това е нормално. А не да накарам някоя леля, дето е самотна майка на учителска заплата, да гледа списък с хубави скъпи неща, да се опитва да избере най-евтиното и да й е кофти, че не може да си позволи от по-хубавите подаръци.
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7235


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #23 -: Септември 12, 2008, 10:17:52 »

Това със списъците е доста популярно на запад. Отиват младоженците в едни огромни магазини и си маркират какво искат. После отиват гостите, гледат списъка и си избират.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #24 -: Септември 12, 2008, 10:21:26 »

Близо до нас беше първият и единствен такъв магазин във Варна. Фалира  Cheesygrin
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #25 -: Септември 12, 2008, 10:26:30 »

Това с парите е именно да не се знае кой колко има и кой не. Винаги съм се дразнила на пари в брой, то да ти е неудобно, че другите дават повече, а ти нямаш примерно. Ужасно е.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15254« Отговор #26 -: Септември 12, 2008, 10:30:46 »

Е то и с подаръците е така. Освен това си има разни елементарни правила при даването на пари - покриването на куверта, например, което не е повече от един подарък. А и не мисля, че дори и младоженците да са си поискали пари за сватбата, ако решиш да им подариш подарък, е кой знае какво. В крайна сметка не е това цялата идея на сватбата и колкото по-малко значение и материализъм влагаш в това, толкова по-добре. Повече от ясно е, че сам човек няма какво толкова да даде и да изненада със щедростта си младоженците, не е мястото да се проявяват комплекси. Говоря принципно.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #27 -: Септември 12, 2008, 10:52:38 »

Аз да си призная, ние доста отлагахме този момент с......броенето на парите. Бяхме си прочели картичките, но парите извадихме от пликчетата чак след седмица някъде. Не знам защо, през цялото време се чувствах ужасно....и гузно едно такова... Някои хора бяха дали пари, които дори не можех да проумея и то далеч не бяха от най-близките ни. Не съм предполагала, че може да се правят толкова големи подаръци за сватба. И при всеки отворен плик, ми ставаше все по-зле. Като гледах как братчето ми, което дори не работеше в момента, или пък на Стефан брат му, с бебе на 6 месеца, са заделили огромни за възможностите им суми.....направо не знам....на няколко пъти се просълзявах. Вярно, че успяхме да направим много неща по апартамента с тези пари, но всичко това ми се струваше безумно. В този смисъл, подаръците ги приех много по-добре от парите и им се радвах повече, макар че имаше някои наистина откачени  Cheesygrin

Колкото до искането на пари, то пак си е индивидуално. Нашата компания още в началото сами ни казаха, че категорично няма ни подаряват пари и напълно ги разбирам, защото и аз бих постъпила така на тяхно място. Много по-ценно за тях, а и за нас, беше да ни направят някакъв символичен подарък, свързан с тях, с нас, с любовта ни (като разходката с яхта, спа-процедури и т.н.), отколкото да ни връчат един плик. От друга страна, за баба ми, чичо ми и т.н. пък по-ценно е да знаят, че са ми помогнали да си сменя дограмата и зимата ще си стоим на топло и няма да ни духа. Затова казвам, че трябва да се подхожда различно към всеки гост по отношение на подаръците.
Активен

bani
Newbie
*
Публикации: 288« Отговор #28 -: Септември 12, 2008, 12:14:10 »

Това със списъка според мен е мн добре, на пример във Франция е супер разпорстранено, а и в цяла Европа. И смятам, че хората не трябва да се притесняват, че не могат да купят от най-скъпите подаръци, защото в крайна сметка всички подаръци влезли в списъка са избрани от младоженците било то скъпи или евтини.
Една приятелка беше канена на такава сватба и списъка беше сложен в някакъв супер скъп магазин, тя гледала с приятеля си и накрая купили една сокоизтисквачка за 180лв!!! Да ти кажа хич не и беше гузно или притеснено, че не може да купи чаши за 600лв(примерно)то просто е безумно...
Така че и с това трябва да се внимава. Но като се замисля ние наистина нямаме нужда от кой знае какво, така че най мн ще се радвам ако всички се забавляват и в съзнанието им остане усещането за една от прекрасните сватби, на които са били Smile
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #29 -: Септември 12, 2008, 13:17:42 »

Това ми беше мисълта и на мен. Аз винаги, когато избирам подарък, независимо от повода, се съобразявам не само с човека, на когото ще го подаря, но и със себе си. Тоест, искам аз да съм избрала този подарък с любов, да подаря с любов и да очаквам с нетърпение реакции на изненада, одобрение и т.н. Така че няма да ми е приятно на мен, като гост, да ми се наложи да купя сокоизтисквачка за 180 лв, при положение, че аз самата не одобрявам този подарък. Ясно е, че е много по-важно тяхното желание, но така го чувствам.
Когато компанията от форума ме питаха какво искаме да ни подарят, можех спокойно да им кажа "онези чаршафи с пеперудки в един си кой магазин" и да приключим с въпроса. Но е толкова по-яко като видиш, че някой е отделил време, избирал е, мислил е за  теб, за вкусовете ти и е вложил нещо във всичко това. След това с много по-голямо удоволствие си ползваш подаръка Smile

Пък и сега ми хрумна, че за да изготвя една такава листа, аз трябва покрай всички подготовки и истерии покрай сватбата, да се грабна и да обиколя всички магазини, за да си избирам стотина подаръка - тенджери, тостери, сокоизтисквачки, прахосмукачки, печки..... Ужас!
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7235


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #30 -: Септември 12, 2008, 17:14:29 »

Слагаш адреса на някой шоурум на Мерцедес или БМВ(Майбах, ако искаш да си изключително зла) и оставяш ужаса за тях.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Mermaid
Newbie
*
Публикации: 5935« Отговор #31 -: Септември 13, 2008, 15:31:57 »

Явно ние сме били ебаси комерса, щото на поканите ни пишеше, че искаме да ходим на меден месец в Испания и молим гостите да не ни купуват подаръци. Демек дадоха ни се пари. Всичко похарчихме по това предназначение и ни е много ценен спомен, заедно с многото картички, които периодично с умиление си препрочитаме! Пък тенджери и кухненски принадлежности сме си купили сами. Не мисля, че би ми топлило повече душата да пържа яйца в тигана от леля Бонка Smile

Сега за раждането на Алекс получихме разни подаръци, някои от които... например 1 брой кенгуру, което е адски неудобно и не може да го нося нито аз, нито Момчил - седи неизползвано... 2 броя сокоизтисквачки (за да пие някога сокчета, естествено). Едната я дадох на майка ми, но другата седи "за спомен", защото я ползвах веднъж и се оказа, че е пълно дърво... Получихме и комплект тенджери, незнайно защо Smile

Имаше и точни попадения, разбира се, и на тях искрено съм се радвала и съм благодарна, ползваме ги с кеф, но не винаги се получава така. И тези хорица, които са искали да ни зарадват, но са дали грешни пари за неща, които са буквално неизползваеми... ами не мисля, че е имало нужда. Вместо да попитат, какво ще ни върши работа - дали не е по-добре? И изобщо едно сърдечно поздравление би свършило много по-добра работа, предпочитам го пред безумни подаръци.

А иначе за справка - абсолютно всичко за бебето, без изключение, си го закупихме преди да се роди и когато вече той се появи нямаше нужда от нищо. Т.е. нито помощ, нито подаръци са ни трябвали в последствие. Много щеше да ни зарадва ако когато правехме всичките покупки някой беше казал: "кеф ми е да ви подаря нещо за бебето и еди-какво-си ще е от мен". И тогава щеше да е избрано спрямо нашите нужди и един наистина ценен подарък. Но в Бг хората са суеверни и чакат да се роди бебето и чак тогава се юрват да купуват неща  Smile

За да се върна към темата, че се поотклоних (въпреки че принципът е същият), едва ли ще ми е пречка да отида на сватбата на някой близък, само защото е имал "неблагоразумието" да открие банкова сметка по повода. Напротив, гледам на нещата така: нека си харчи парите с кеф и аз ще съм допринесла с нещо за това.
« Последна редакция: Септември 13, 2008, 15:34:11 от Mermaid » Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12057WWW
« Отговор #32 -: Септември 13, 2008, 15:40:44 »

Преди да се роди племенникът ми, бяхме се уговорили предварително с родителите и всички роднини и семейни приятели какво ще купуваме и общо взето от подаръци се събра всичко необходимо за бебчо Smile

Иначе, Русалке, неведнъж съм казвала тук, че единствено вашето послание за подаръците на поканите ми е допадало досега  Wink Само че съгласи се, че има разлика в усещането от това да прочетеш, че би могъл да помогнеш за сбъдването на една мечта и да видиш просто една банкова сметка, което е едва ли не като условие да си платиш входа за шоуто.
Активен

Mermaid
Newbie
*
Публикации: 5935« Отговор #33 -: Септември 13, 2008, 15:44:39 »

Абе Лорче, въпрос на тълкувание е. Недейте да сте толкова чувствителни, хората се женят Smile
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #34 -: Септември 13, 2008, 16:14:26 »

Ей, най-накрая разумен човек.
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


juliet
Newbie
*
Публикации: 1745WWW
« Отговор #35 -: Септември 13, 2008, 21:53:10 »

И друго - juliet, много смело се изказваш, че ако имаш 20 сервиза, ще си ги ползваш, но в действителност това нито означава, че ще е от някой твой близък, нито пък, че ще е толкова хубав да му се радваш. Съмнявам се, че на сватбата всички подаръци са стилни, подходящи и добре подбрани. В голяма степен за безсмислени и заемащи място, просто много хора, няма какво да очакваш. Мисълта ми е, не говори с чак такова убеждение, че би се зарадвала на абсолютно всичко.
Всъщност се познавам и ти гарантирам, че тъпо и сантиментално ще се зарадвам на всяка ненужна глупост. Да права си, че най-вероятно ще има един куп неподходящи подаръци, които си признавам, че бих ползвала веднъж-два пъти и бих прибрала в шкафа. Категорично обаче оставам на мнението, че един ден предпочитам да ме затрупат с един куп еднакви подаръци, отколкото да кажа да ми носят пари. Може да се наложи да седят в кутии в шкафа, но на това бих се радвала повече. Въпрос на лично мнение и на усещане просто аз така определено бих се чувствала по-добре.
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #36 -: Септември 16, 2008, 02:40:06 »

Точно заради атмосферата е. Весели, усмихнати хора, танци-манци, ритуали, освободеност, приятели, познати, готино прекарване и прочее.

А не би ли трябвало да отидеш заради хората, на които държиш?

Момиче, уверявам те, че никой от хората, които обичам няма да направят такава простотия.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 17577


A believer


« Отговор #37 -: Септември 16, 2008, 09:13:02 »

Камък ми падна от сърцето, да знаеш, момичиното Smile)))
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


veselo_momi4e
Newbie
*
Публикации: 1582« Отговор #38 -: Септември 16, 2008, 13:06:45 »

Абе не знам аз що за човек съм ама не бих си изтапанила нито бановата сметка на поканите, нито там мечтата ли какво е да отида незнайно къде. Въпрос на гледна точка и на възпитание може би. Когато ми потрябват пари за нещо или пък  ми се приходи някъде...еми проблема си е мой в крайна сметка. Звучи ми повече от абсурдно и никога не съм виждала подобно нещо от мои познати. С мои близки приятели една вечер просто седнахме на по едно питие и от приказка на приказка ние сами повдигнахме въпроса относно подаръка. Те си казаха хората какво искат и така. Абе има си начини нещата да стават малко по - елегантно, а не по примера на Бай Ганьо. Никой да не се чувства засегнат, не визирам абсолютно никой в случая. Аз мисля така и аз не бих го направила.
Активен

kotanka
Newbie
*
Публикации: 2143« Отговор #39 -: Септември 16, 2008, 17:09:59 »

Оффф абе айде моля ви се. Да ви видиме, като се изпожените, като сте в ново жилище, нямате печки, хладилници и телевизори или пък нямате достатъчно пари, защото аджеба сте изхарчици всичко за купуването на най нужното и за сватбата и тогава да видиме няма ли да кажете на всеки какво искате. Или пък ще си мълчите като суяци и после ще мрънкате, че това имате, онова имате и в общи линии, че са ви подарили неизползваеми подаръци.
Сега говорите ей така, ама като ви дойде до главата е друго.
Дай боже всеки му, да няма проблеми с парите и да не го боли, какво ще му подарят, защото всичко си има, но това в днешно време рядко се среща.
Аз съм далече от сватба, живот и здраве когато тръхна да се женя, ще си преценя приоритетите. Ще видя какво имаме, нямаме и по някакъв елегантен начин ще се каже какво искаме. Просто за мен е безмислено да се подаряват неща, залудо, който въобще няма да се позлават. По добре пари, защото някой може да ти даде 30 лв., но допълнени с други парички ще можеш да си купиш нещо което ти искаш, дори и по скъпичко, а не примерно както Мърми каза, неизползваема сокоизтисквачка.
Ако пък съм поканена на сватба няма да ми пука пари в плик ли ще дам, по банкова сметка ли, подарък определен ли ще купя, защото винаги можеш да измислиш някакво малко подаръче, което не струва хиляди левове, за да зарадваш младоженците и да е твоя идея, ако е и твоя изработка още по добре  Cheesygrin. Та сватбата си е щастлив и красив празник, никой няма да си провали настроението заради подаръците.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #40 -: Септември 17, 2008, 21:37:14 »

Искам да кажа, че на няколко пъти докато четях постовете по темата на Лора ми стана много мъчно Sad eyes Именно за тези роднини и близки, които нямат големи възможности и с притеснение ти подаряват нещо, което изобщо няма да ти трябва или не ти е по вкуса, но пък е толкова трогателно...Или пък за прекомерно високите жестове, които не са им по джоба, но са кътали Бог знае колко заради теб...да ти се скъса сърцето.

Иначе на мен ми е съвършено все едно под каква форма ще си поискат подаръка младоженците. Този ден е ТЕХЕН, тази сватба е ТЯХНАТА, а аз ще съм безкрайно щастлива като част от тяхното щастие, така че каквото те са поискали - такова ще им дам (в рамките на разумното и възможностите си, разбира се). Далеч по-лесно ми е, ако поне са дефинирали желаното в поканите. Ако няма нищо конкретизирано в поканата ми е труден изборът. В тази връзка с огромна усмивка посрещнах поканата на Мърмови! Не съм допринесла много за тяхната магия, но стига да знам, че и една прашинка от мечтаното вълшебство е от мен.
За моя ден (на който още не му е дошло времето) ще мисля какво и как да дефинирам в поканите, но нека дойде, че сега изобщо не ми се е изяснила картината...Други грижи си имам на главата и тези дилеми със сватби и подаръци като бели кахъри ми се виждат малко... Smile
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #41 -: Септември 17, 2008, 22:06:38 »

Принципно съм много "за" това да се загатне поне малко желанието на младоженците. Но дори и да не го направят,си има порадъци,които винаги влизат в употреба,а и е малко вероятно да се дублират. На сватбите,на които сме ходили на приятели от страна на мъжа ми,сме давали винаги пари и то защото така са се разбирали помежду си. На близки от моя страна,аз държа да си избера подаръка и винаги отделям много време за това. Нямам нещо набелязано,просто разглеждам и асоциирам. Но както каза Бизар-има минимум. Но този минимум е за хората,които наистина имат възможност да го покрият. Ако човек има 20лв в джоба си,това не означава,че не може да подари нещо наистина прекрасно и емоционално.

Аз си мечтая на моята сватба да си ви поканя,мили приятели от цяла България,и обещавам,че ще пусна тема за обсъждане на подаръка. Wub
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
Mina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #42 -: Септември 18, 2008, 08:34:42 »

Мен ще ме поканиш ли? Rolling Eyes
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #43 -: Септември 18, 2008, 16:04:49 »

Ти даже ще си ми кума! Razz
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #44 -: Септември 18, 2008, 16:33:49 »

Не! Тя си е моя, ма, защото са ми кръстници с Буби Razz По закон и пред Бога.

(Мин, видЕ ли нашия човек какво направи с манастира Lol)
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #45 -: Септември 18, 2008, 17:37:38 »

Ми хубаво тогава. Аз взимам Камбаната. И така си спестявам твоя куверт. Lol
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
Mina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #46 -: Септември 18, 2008, 19:51:28 »

(Мин, видЕ ли нашия човек какво направи с манастира Lol)

Мамата му е*а! Lol Lol LolДиректно го "уволни"

Аз мога да кумувам на 3-4 човека , така че няма проблемос  Cheesygrin На един познат , баба му и дядо му са кумували 26 пъти , така че има и по -драстични примери  Cheesygrin
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175« Отговор #47 -: Септември 18, 2008, 22:06:36 »

Ми хубаво тогава. Аз взимам Камбаната. И така си спестявам твоя куверт. Lol
пестилива и разумна  Lol Lol Lol Lol Lol Lol Lol
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #48 -: Септември 19, 2008, 09:27:02 »

И така си спестявам твоя куверт. Lol

Объркала си се нещо Sneaky Мен не ме е страх от никой, тя е тази дето не се показва на яве... w00t Wink
Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627« Отговор #49 -: Септември 19, 2008, 10:35:07 »

И така си спестявам твоя куверт. Lol

Объркала си се нещо Sneaky Мен не ме е страх от никой, тя е тази дето не се показва на яве... w00t Wink
Пред тебе ли?  Cheesygrin
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #50 -: Септември 19, 2008, 11:28:20 »

И така си спестявам твоя куверт. Lol

Объркала си се нещо Sneaky Мен не ме е страх от никой, тя е тази дето не се показва на яве... w00t Wink
Пред тебе ли?  Cheesygrin

Не само Cheesygrin Аз не че държа...Само казвам на Блоуския, че нищо и никой не може да ме спре да танцувам кючеци върху покривките й от 1000 лв. Cheesygrin Cheesygrin Cheesygrin
Активен

Mermaid
Newbie
*
Публикации: 5935« Отговор #51 -: Септември 19, 2008, 13:35:44 »

И аз мога да танцувам кючеци. Сега имам и цици Lol
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #52 -: Септември 19, 2008, 13:38:57 »

Не мога да танцувам кючеци, за циците не коментирам, обаче ако ще правите такива неща, аз ще си купя професионален фотоапарат Lol Lol Lol
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #53 -: Септември 19, 2008, 13:53:45 »

Алооо, мене шаферка няма ли да ме правите ?  Very mad
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #54 -: Септември 19, 2008, 15:25:16 »

И аз мога да танцувам кючеци. Сега имам и цици Lol

Аз пък имам г*з Lol Razz Lol Razz Lol
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #55 -: Септември 19, 2008, 16:28:36 »

Дееба, аз нищо нямам. Ше ми завържете там едни монети, поне съм кръшна. Да дрънча Lol
Активен
Blow
Newbie
*
Публикации: 4302« Отговор #56 -: Септември 19, 2008, 18:23:09 »

Броколът ще ми бъде част от сватбения подарък. Да мога да го ползвам сексуално след това. Devil
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175« Отговор #57 -: Септември 20, 2008, 19:18:31 »

И така си спестявам твоя куверт. Lol

Объркала си се нещо Sneaky Мен не ме е страх от никой, тя е тази дето не се показва на яве... w00t Wink

Имаше една като теб , дето й беше много тежко , че не ме е виждала - писка , крека , заплашвА , накрая , аз как съм се била държала тя идвала да ставаме приятелки - ама животът не е тъй измислен . Та идеята беше внимавай какво си пожелаваш и да не останеш с горчивина след срещата .
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #58 -: Септември 23, 2008, 20:36:36 »

Сега не мога да разбера заплашваш ли ме или какво? Щото да ти поясня отново, явно не си разбрала - не ме е страх от никой, най-малко от теб! Принципно аз не съм простачка и не подхождам към хора, които не познавам, с лошо, така че знам ли - може и приятелки да станем. Ама който ми се е дул си е тръгвал разреван Wink Изборът си е твой.
И много интересно коя е била тая "една", обаче със сигурност не е била "като мен", дарли'н, щото аз съм уникална Wink
Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627« Отговор #59 -: Септември 23, 2008, 23:54:03 »

..не ме е страх от никой..

Йеее! Lol
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #60 -: Септември 24, 2008, 19:47:28 »

Айде с детските глупости се започна. Я се стегнете
Активен
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #61 -: Септември 24, 2008, 20:47:59 »

Ми и аз искам на сватба Sad Обещавам да си сложа цици,ако без цици не може.
Активен
una hada
Newbie
*
Публикации: 5290« Отговор #62 -: Септември 25, 2008, 11:22:27 »

Ми и аз искам на сватба Sad Обещавам да си сложа цици,ако без цици не може.

 Lol Lol Lol Lol Lol
Кажи от къде ги взимаш, защото аз съм загубила моите и ми трябват нови  Big grin
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #63 -: Септември 25, 2008, 16:14:32 »

Ние ли да те отваряме на вълшебните подплънки сега ? Big grin
Активен
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177« Отговор #64 -: Септември 25, 2008, 21:57:14 »

Личи си,че няма стаж в цицонямането.
Активен
aleto
Newbie
*
Публикации: 7120


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #65 -: Октомври 02, 2008, 02:45:01 »

Аз съм благодат отвсякъде,я цици,я гъз,я баджаци.Мога да мааам от обредния дом до църквата,до ресторанта и после да си ви изпратя.Мислете като каква ще ме искате,че да не плача.

И още нещо-като пия,не ям.Имайте го в предвид.
Активен
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175« Отговор #66 -: Октомври 02, 2008, 09:54:18 »

ама като спреш да пиеш - пъхаш един хладилник на закуска Smile
алехандрооо  Kiss Kiss Kiss
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
Ognyana
Newbie
*
Публикации: 15« Отговор #67 -: Март 27, 2010, 12:06:43 »

аз напълно одобрявам!
на една младо семейство най-нужни са му пари. иначе могат да станат гафове с подаръците
Активен

Страстна почитателка на хубавите парфюми
лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« Отговор #68 -: Май 18, 2011, 13:25:29 »

Много хубаво са го измислили!
Кво ще се червят да целуват ръце на баби и дядовци, като могат да се разминат само с едно чукване на чашите Cheesygrin
Даже ще посъветвам младоженците да не си поглеждат подаръците преди датата на сватбата, за да не им се разваля настроението Blink
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!