star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Wok Tefal
Страници: 1 2 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Wok Tefal  (Прочетена 14491 пъти)
Garfield
Newbie
*
Публикации: 3318


Keep on rollin' baby


« -: Юли 13, 2008, 16:24:52 »

Абе, аз нале съм мъжко, демек не много добре с домакинството, я да питам, на каква температура мога да готвя в Уок на Тефал ?

Щото' китайското иска много високи температури, а при високи температури тефлоновото покритие си ебава мамата...  Rolling Eyes
Активен

Колкото и сладко да мъркам в момента, никога не забравяй, че си оставам Лъв...
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #1 -: Юли 13, 2008, 18:54:50 »

Да беше питал за кола маска, грим или дискотека, можеше и да получиш отговор Wink
Активен
TOI
Newbie
*
Публикации: 4152



« Отговор #2 -: Юли 13, 2008, 22:18:58 »

 Lol Верно си е

Иначе не мисля, че имаш проблем да готвиш на каквато и да е температура. Няма да му стане нищо на тигана определено.
Активен

las cuentas
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #3 -: Юли 13, 2008, 22:27:51 »

И според мен няма проблем (то от качеството на тигана зависи по-скоро). И какво значи на по-висока температура? Ти нагласяш температурата според тигана ли? Давай смело, по-добре, така и така си го взел, няма смисъл да го пазиш, поне ще видиш дали става. А истинските уокове така или иначе не са тефлонови.
Активен

amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #4 -: Юли 13, 2008, 22:45:00 »

Наистина истинските тигани за китайска храна не са тефлонови. Между другото наскоро казаха по ТВ, че тефлонът е канцерогенен и е много опасно да се готви в тигани, чието тефлоново покритие е започнало да се износва, защото лесно могат парченца да попаднат в храната. Приятелят ми е голям фанатик на тема ракопричиняващи неща и ми изхвърли 2 тигана, на които според мен нищо им нямаше. Освен това си изхвърли и микровълновата по същата причина, смятайте с какво животно си имам работа. Smile)
Активен

Garfield
Newbie
*
Публикации: 3318


Keep on rollin' baby


« Отговор #5 -: Юли 13, 2008, 23:08:27 »

Истинските уок-ове са чугунени, с извити дъна и не могат да бъдат открити почти никъде в България.
А тефлоновото покритие не обича много високи температури - имам някаква представа от готвене...
И не, не че е канцерогенен, просто се скапва тигана...
както и да е, мерси
Активен

Колкото и сладко да мъркам в момента, никога не забравяй, че си оставам Лъв...
amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #6 -: Юли 13, 2008, 23:41:15 »

Истинските уок-ове са чугунени, с извити дъна и не могат да бъдат открити почти никъде в България.
А тефлоновото покритие не обича много високи температури - имам някаква представа от готвене...
И не, не че е канцерогенен, просто се скапва тигана...
както и да е, мерси

Е, аз ти казвам какво съм видяла по новините. По-добре е превантивно да не се използват тефлонови съдове. Здравето е по-важно от един тиган.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13213


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 19:58:55 »

Мдаа, висока температура и тефлон....направо скапваща комбинация. За градуси не мога да ти говоря, защото котлона ми е на 3 степени....ама все пак на повече от 2 нищо не готвя. Всъщност пържех на 3, до преди да си изхвърля тигана  Razz
Активен


Enti
Newbie
*
Публикации: 2074



« Отговор #8 -: Юли 16, 2008, 14:25:03 »

Чугунени продават цяла серия в технополис, единият около 130-150. Недостатък е, че са много тежки.
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302



« Отговор #9 -: Юли 19, 2008, 15:55:21 »

Я и аз да питам относно Тефал: Абе тази червена точка на тигана трябва ли да бъде специално обработена преди ползване на пособието? Защото не става по-червена колкото и да я държа на котлона.
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
abc_test
Newbie
*
Публикации: 199



« Отговор #10 -: Септември 11, 2008, 11:05:35 »

На тиганчето в нас с нищо не сме му "обработвали" червената точка. В началото става равномерно червена, но вследствие на употребата, вече изобщо не си променя цвета.
Активен
molly
Newbie
*
Публикации: 903



« Отговор #11 -: Септември 16, 2008, 18:27:48 »

Сега тук като чета за чугунените и тефлоновите тигани и се сещам за една лекция по реклама, на която професорът ни обясняваше, че като искали да правят реклама на някакви тигани, хората първо се насочили към предимствата на тигана - тефлоново покритие и т.н., но след като провели изследване разбрали, че повечето съпруги са много ядосани на мъжете си и затова вместо леки и удобни ги направили тежки, чугунени по някаква стара технология и се продавали много по-добре от тефлоновите тигани. Рекламата била не на някоя неземно щастлива домакиня, а на бясна жена, налагаща мъжа с тежкия тиган. Още повече ме забавляваше едно изследване за това колко пъти годишно мъже умират от удар с тиган по главата Lol, вярно, че не е много за смях, но каква нелепа смърт... Тиганеният бизнес преуспява Smile.
Активен
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #12 -: Септември 29, 2008, 19:48:34 »

Я и аз да питам относно Тефал: Абе тази червена точка на тигана трябва ли да бъде специално обработена преди ползване на пособието? Защото не става по-червена колкото и да я държа на котлона.

Това драга, е G-точката на тигана.При теб тя не е актуална.Дръж го за дръжката, и температурата му ще бъде ОК
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #13 -: Октомври 09, 2008, 15:12:44 »

Ще ти ползвам темата Smile
Не ми трябва Уок, а тиган за палачинки. Спряхме се явно на единствения, който е достатъчно добър, за да не се разпадне или огъне - на Тефал, с какво беше - някакво лято дъно или нещо здраво отдолу, все едно, но струваше 60 лв и не можах да се прежаля.
Вашите тигани какви са, ползвате ли ги на газови котлони и колко изържат преди да се огънат? Да се има предвид, че наистина само за палачинки ще го ползваме.
Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #14 -: Октомври 09, 2008, 15:15:41 »

Макар че палачинките са еиднственото нещо, което ми се отдава добте в кухнята, нямам специален тиган. Но гледах преи едни в Метро и няква друга верига по 10-12 лева, тънички, специално за палачинки. Така го пишеха - тиган за палачинки.
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #15 -: Октомври 09, 2008, 15:15:45 »

Веднага отговарям - моят тиган е за 14 лева и се огъна на първото ползване. Наложи се да го дооформя с чука за пържоли, прави сметка колко е некачествен. След този си опит, аз бих дала 60 лв, ако знам, че ще си го ползвам тоя тиган до последно.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #16 -: Октомври 09, 2008, 15:17:10 »

Уф...е тия не бяха 12 лв точно, но май 26 някъде, пак тефалски, но не с подсилено дъно. Ама щом е тъй..
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #17 -: Октомври 09, 2008, 15:23:38 »

Уф...е тия не бяха 12 лв точно, но май 26 някъде, пак тефалски, но не с подсилено дъно. Ама щом е тъй..


Бих заложила на това, да ти кажа... Не знам...
Активен

Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #18 -: Октомври 09, 2008, 15:24:47 »

Ми ние имаме един.. на тия другите Fest ли бяха.. от Билла си го взехме, ей така без да го избираме много и да му мислим. Видяхме тиган за палачинки и го взехме. Нищо му няма на тигана. Но мъжо казва че не е удобен като тефалските тигани.

А.. ползваме го на обикновена печка, не на газови котлони.
Активен

una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #19 -: Октомври 09, 2008, 15:25:55 »

Тефалските са добри...
Аз използвам сач
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #20 -: Октомври 09, 2008, 15:27:55 »

Ние сме на Цептер и направо не мога да им се нарадвам на всичките неща Smile
Активен

    
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #21 -: Октомври 09, 2008, 15:31:11 »

Ние сме на Цептер и направо не мога да им се нарадвам на всичките неща Smile

Те ще излизат колкото скъпия тефалски, нали Smile
Активен

una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #22 -: Октомври 09, 2008, 15:32:16 »

Цептер са доста по-скъпи...
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #23 -: Октомври 09, 2008, 15:33:30 »

Цептер са мега скъпи, никога нямаше да си ги позволя, ако свекървата не беше работила като дистрибутор - обзаведе себе си и синовете си с всичко. За съжаление, това беше преди няколко години :(
Активен

    
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #24 -: Октомври 09, 2008, 15:49:37 »

Тефалските са добри...
Аз използвам сач

Със сача не се ли правят катми?! Как успяваш палачинки на сац да правиш?
Активен

una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #25 -: Октомври 09, 2008, 15:56:31 »

Да, катми се правят, но аз й палачинки правя...
Просто не ги подмятам, а ги обръщам с дървена шпакла
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #26 -: Октомври 09, 2008, 15:57:41 »

Хитруша. Познай дали няма да пробвам... Cheesygrin
Активен

una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #27 -: Октомври 09, 2008, 16:04:02 »

пробвай, само шпаклата трябва да е тънка, а не от тези дето приличат на лъжици...
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #28 -: Октомври 09, 2008, 17:10:38 »

Ми ние имаме един.. на тия другите Fest ли бяха.. от Билла си го взехме, ей така без да го избираме много и да му мислим. Видяхме тиган за палачинки и го взехме. Нищо му няма на тигана. Но мъжо казва че не е удобен като тефалските тигани.

А.. ползваме го на обикновена печка, не на газови котлони.

Ами мен по-скоро това ме интересуваше дали някакви такива по-средни ще издържат. Че няма да е от евтините съвсем тънките ясно.
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #29 -: Октомври 10, 2008, 09:06:54 »

По принцип в нас имахме газов котлон и лошото му е, че деформира дъното на тенджерите и тиганите и отдолу стават на една точка, а не равни. И сега на нормален котлон тенджерата се върти отгоре му като барелина.
Активен
utopia
Newbie
*
Публикации: 16510


A believer


« Отговор #30 -: Октомври 10, 2008, 12:31:48 »

Като какво се върти?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #31 -: Октомври 10, 2008, 12:38:19 »

Е, ти пък. Балерина и пелерина по принцип са много много лоши думи!  Cheesygrin
Активен

    
una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #32 -: Октомври 10, 2008, 12:39:38 »

Мисля, че умишлено го е написала така
Активен

Страници: 1 2 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!