star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Готварска тема, за начинаещи и напреднали
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готварска тема, за начинаещи и напреднали  (Прочетена 137854 пъти)
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #600 -: Ноември 01, 2012, 13:49:44 »

Оо, голяма си кулинарка, браво!

Аз се впечатлих от Топчо! Прекрасен е, защо го няма на хелуинските снимки???
Активен

C’est tout!
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #601 -: Ноември 01, 2012, 14:02:30 »

браво, интересни хрумвания....Това зеленото от какво го направи?
Активен


foreveryours
Newbie
*
Публикации: 509



« Отговор #602 -: Ноември 01, 2012, 15:16:19 »

Благодаря, благодаря  Cheesygrin, Топчо го няма, защото живее с майка ми и баща ми  Rolling Eyes много скоро след като си го взех се изнесох при мъжо, а пък наще много се бяха привързали към него и общо взето не ми го дадоха  Cheesygrin сега си им е като детенце.... ама буквално така го гледат направо не е за вярване  Cheesygrin.. спи между тях, има си негова възглавница.. на дивана седи всяка вечер между тях  Cheesygrin голям е сладур  Wub

Джъст, зелените буболечки както и тиквите (които не станаха много оранжеви.. ноо..) са от фондан- захарно тесто по нашенски Cheesygrin, прави се от масло, вода и много пудра захар Smile  даже стана вкусно, но малко има опасност да припаднеш от толкова много захар  Lol 
Активен





alexia
Newbie
*
Публикации: 2180



« Отговор #603 -: Ноември 12, 2012, 16:00:55 »

Прекрасници, дайте някоя изпитана рецепта за бисквити. Нещо леко сладко и бързо за приготвяне. В нета е пълно с рецепти, объркват ме.
Активен

foreveryours
Newbie
*
Публикации: 509



« Отговор #604 -: Ноември 12, 2012, 16:26:47 »

http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

Аз правя тези. Винаги ми се получават чудни, но не ги правя с кафява захар.. слагам бяла и вместо шоколадов чипс, стържа натурален шоколад  Smile Всички много ги харесват. Отначало са меки, направо като меденки и също за хубави, но като поизсъхнат след 1-2 дни са си хрупкави бисквитки, зависи кой как ги предпочита  Tongue
Активен





bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #605 -: Ноември 12, 2012, 18:17:52 »

Оле, изглеждат невероятни, точно по мой вкус!
Активен

foreveryours
Newbie
*
Публикации: 509



« Отговор #606 -: Ноември 12, 2012, 19:54:54 »

Наистина са много хубави  Smile понякога ги правя и с какао и повече портокалов сок и така стават  Tongue 
Активен





alexia
Newbie
*
Публикации: 2180



« Отговор #607 -: Ноември 12, 2012, 20:24:19 »

Благодаря, Форевър, ще ги пробвам и ще споделя после.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13213


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #608 -: Ноември 12, 2012, 20:31:14 »

Тия съм си ги заковала от поне половин година. Моята неготвеща приятелка сподели, че са лесни и уникално вкусни  Lol
Активен


angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #609 -: Декември 20, 2012, 23:13:24 »

Тия съм си ги заковала от поне половин година. Моята неготвеща приятелка сподели, че са лесни и уникално вкусни  Lol

страхотни са, но аз ги правя без портокала, че ненавиждам цитруси .. пак се получават върховни, пък и наистина са много лесни ;)
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 15617


« Отговор #610 -: Януари 26, 2013, 13:01:45 »

Искам аз да направя питката за прощъпулника на Цвети. Проблемът е, че никога не съм правила питка и направо ме е страх. Ето защо, докато има време, искам да направя една пробна.
Моля ви да ми дадете вашите рецепти и подробни насоки (Лъвче, Бизар, Пупи?).
Единствено ми се струва, че трябва да е по-тънка, за да може да се търкулне, а не от тия дебелите, ама може и да греша...кажете вие какви правихте, ако имате и снимки Cheesygrin
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #611 -: Януари 26, 2013, 13:38:47 »

Фей, моята спешъл едишъл погача е на розички, и не съм я търкаляла, направо я разчупих и раздадох. Все пак, ще ти напиша подробната рецепта. Отнема около 4 часа.

Погача
Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко на стайна температура
1 ч.ч. прясно мляко на стайна температура
1 пакет брашно (1 кг.)
1 с.л. сол
щипка захар
2 големи яйца
1 пакет разтопено краве масло (от малките пакети, 125 гр)
1 кубче мая

Пресява се по-голямата част от брашното в тава. По средата се прави кладенче и се добавят: кисело, прясно мляко, сол, захар, яйца (като единият жълтък е отделен за намазване отгоре после), половин пакет разтопено масло (но не горещо) и разтворената в 1 ч.ч. топла вода мая.
Меси се тесто - да не е много твърдо, нито много меко. Постепенно се прибавя и остатъка от брашното. Обикновено слагам и 1 чаша допълнително, за да стане тестото хомогенно и да не лепне.
Оставя се в топла стая да втаса покрито с кърпа. Аз правя климатика на 25 градуса и слагам тавата под него. Ако е хубаво размесен втасва за 30-40 минути. Може да се наложи и час да втасва. Трябва най-малко да удвои обема си.
След това се раделя на три части тестото. Разточва се всяка част върху набрашнен плот във формата на дълъг овал с дебелина 5 мм. Намазва се обилно с масло, навива се на руло и се режат розички с дължина 5-6 см и се нареждат в тавата. Същото упражнение се прави и с останалите 2 части от тестото. Пак оставяш под климатика да втаса за същото време.
Преди слагане във фурната се намазва с жълтък, разбит с малко масло.
Тавата трябва да е с диаметър 25-30 см максимум, и добре намазнена. Като подредиш розичките трябва да не са много наблъскани, за да има накъде да втасват и растат във фурната.
Пече се на 200 градуса, фурната да не е предварително загрята. Ако нещо започне да се зачервява прекалено може да опънеш малко фолио. За времето не мога да кажа - всяка фурна пече различно. Когато изкараш питката и я обърнеш от тавата, трябва леко да се отлепя и отдолу да е добре изпечена. Ако не е - връщаш обратно на доопичане. Ако имаш вентилатор се изпича по-добре.
Резултатът трябва да е такъв:
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #612 -: Януари 26, 2013, 13:42:59 »

Аз питка не съм правила, баба ми я прави. Но по принцип е обратното - като е по-висока, в по-малка тава, по-лесно ще се търкулне. Поверието гласи да е постна (без мляко, масло, яйца), за да не се подхлъзне детето. Моята и двата пъти не беше, макар и да си я бях поръчала такава, но баба ми една си знае и една си прави.

Аз правих сладки "оборка на хладилника", имах един банан на заминаване, сложих и портокалови корички и по спомен както си вървят рецептите за сладки сложих останалите съставки. Супер са.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 15617


« Отговор #613 -: Януари 26, 2013, 15:52:05 »

Благодаря ви  Smile

Да, всъщност има логика, ако е с по-широк ръб...Може би ще ползвам рецептата на Лъвче, но трябва да си я направя с традиционна форма, защото смятам да търкалям Smile
Активен

deni_4ka88
Newbie
*
Публикации: 456



« Отговор #614 -: Декември 22, 2013, 21:43:17 »

Имам хлебен въпрос  Smile
За Нова година ще ходим коммпания на вила и ми се иска да си направим питка.Проблемът е,че като пристигнем на 31 по обяд,ще имаме да приготвяме още 1000-и работи и се сетих,че моге да направя тестото предния ден.Та тук идва питанката ми-какво да е тестото,да го оставям ли да фтасва,да го прибирам ли във фризера ина 31 да го извадя и докъто пътуваме да се размразява...абе дайте някакви идеи.
До сега съм си правила тесто за питка,като си пстявам маята да втаса на топло в пр. мляко и захар,после я добавям към брашното,в което съм сложила 2 яйца,олио и сол и като го омеся го оставям да втаса.Случвало ми се е да прибирам остатъка във фриьзера,но когато си го извадя го слагам на топло и веднага след като се размрази веднага го печа.Но този път ще трябва да го пека чак вечерта.Направо не знам какво да измисля  Confused
Активен


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #615 -: Декември 23, 2013, 10:23:24 »

Аз не бих рискувала, честно казано. Защо не си я опечеш просто от предната вечер? После завиваш и идеална. Ще си спестиш сума ти усилия освен това на следващия ден. Аз посмъртно не бих си го причинила поне Smile
Активен

una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #616 -: Април 18, 2014, 22:18:05 »

Дени, доста късно, ама може да ти е от полза някога. Тестото втасва много бързо ако го сложиш във фурната на 40-50 градуса. Аз не съм имала издънка до момента. И маята така си шупвам. Дори тестото за козунаци става...
Активен

deni_4ka88
Newbie
*
Публикации: 456



« Отговор #617 -: Април 19, 2014, 21:25:48 »

Благодаря ви момичета,но в крайна сметка рискувах  Smile
Значи,направих го аз тестото на 30-и и го замразих.На 31 го извадих и потеглихме (не го бях оставяла да втасва слвд омесването,а веднага го прибрах в камерата).Размразих го на стайна Т и го направих на топки да втасва така,направо в тавата.До тук добре,бухна си прилично,обаче трябваше да печем едно месо във фурната...и питката ми превтаса.Е,изяде се,ама можеше да бъде и по-добре  Razz
Активен


una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #618 -: Май 15, 2014, 21:59:19 »

Момичета, дайте някаква хубава , изпитана и не много засукаа рецепта за орехова торта
Активен

lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #619 -: Май 15, 2014, 22:29:53 »

Тортата на Пупи с Дулсе де лече е с изцяло орехов блат. Ти орехите къде ги искаш?
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #620 -: Май 15, 2014, 22:33:50 »

Където и да са. Нямам претенции.
Пупи, давай рецептата
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #621 -: Май 15, 2014, 23:12:36 »

Аз пак си пробутвам Гараша - наскоро пак я правих за рождения ден на мъжа и пак предизвика див възторг, гарантирано е любимата на всички.

Торта ГАРАШ

Продукти за блатовете:10 белтъка,300 г. захар,400 гр.смлени орехи

Продукти за крема: 300 гр. краве масло,200 гр.разтопен шоколад (аз слагам 50/50 млечен и черен),6 жълтъка,100 гр.захар,0.100 л. вода,1 прах ванилия


 Разбиваме белтъците на сняг.Прибавяме захарта по малко и продължаваме да разбиваме,докато сместта се сгъсти.Прибавяме и орехите.Разбъркваме добре.Разделяме сместа на 4 части,които изпичаме поотделно в тортена форма,застлана с хартия и намазана с масло..Печем в умерена фурна.

За да приготвим крема,сваряваме захарта на сироп с водатаи шоколада,като бъркаме непрекъснато,за да не станат грашки.Докато сиропът е още топъл,прибавяме жълтъците.Разбъркваме добре и оставяме да изстине.Разбиваме маслото и прибавяме по малко от изстиналата шоколадова смес,в която сме сложили и ванилия.Всичко разбъркваме до пълно хомогенизиране.Слепваме внимателно блатовете с крем.Намазваме тортата отгоре и отстрани със същия крем.Украсяваме по желание.
Активен

    
una hada
Newbie
*
Публикации: 5290



« Отговор #622 -: Май 15, 2014, 23:29:53 »

Ау, колко обичам Гараш, а от години не съм яла...
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7664


Heart follower


« Отговор #623 -: Май 16, 2014, 20:19:01 »

Сбърках темата, местя се  Cheesygrin

Апропо, тая торта Гараш звучи невероятно, когато реша, че мога дас си позволя повече калории, веднага ще я пробвам  Red face
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #624 -: Май 06, 2015, 16:31:28 »

Не мога да повярвам, че точно аз тупам тая тема от прах, обаче и не мога да не споделя колко невероятна ми се получи тази година дроб-сармата. Вероятно се дължи на пресните подправки и тричасовото миене на чревца, но така или иначе - разписвам се подобаващо, уважила съм си светията Smile
Активен

Страници: 1 ... 23 24 [25] 26   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!