star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Готварска тема, за начинаещи и напреднали
Страници: 1 [2] 3 4 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готварска тема, за начинаещи и напреднали  (Прочетена 137852 пъти)
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #25 -: Февруари 13, 2008, 11:01:08 »

На мен за това явно последният път крема ми се получи рядък. Щото едно време работих в пицария и аз правех Тирамисуто. Ставаше толкова вкусно, че... хм, срам ме е да го кажа...но си крадях за вкъщи Cheesygrin Шефа беше зъл и не ми даваше да ям там. Както и да е, това беше преди години, бях забравила рецептата и скоро правих сладкиша по книга, ама там не пишеше за белтъците, нито за грамажа от 400.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« Отговор #26 -: Февруари 13, 2008, 15:13:21 »

Я кажете нещо интересно с овесени ядки  Lol
Активен

3axap
Newbie
*
Публикации: 134


По-сладка от шоколад!


WWW
« Отговор #27 -: Февруари 13, 2008, 22:49:02 »

Я кажете нещо интересно с овесени ядки  Lol
Давам данните по книга, но всъщност ги правя на око Smile

Овесени бисквити с шоколад

4 яйца се разбиват със 100гр. захар. Добавя разтопено масло (2с.л.), 80-100гр. овесени ядки, 1 с.л. нишесте и 1 ванилия.
Тестото се разбива добре и с помощта на мокра лъжица се разпределя на купчинки в тава, застлана с пекарска хартия (оризова също става). Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна при 180градуса до светлокафяво. Изваждат се и се оставят да изстинат.
Шоколад (50 или 100 грама) се начупва на парченца и се разтопява на водна баня заедно с 3 с.л. прясно мляко и 4 с.л. пудра захар. Разбърква се, докато сместа се изглади.
Изстиналите бисквити се намазват с глазурата (или се потапят частично/изцяло в нея) и се поднасят, след като тя се стегне.
Активен

на лов за захар... Smile

http://picasaweb.google.bg/3axxxap
Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #28 -: Февруари 14, 2008, 13:18:02 »

Това ми хареса ще пробвам тия дни Cheesygrin
Активен

Vivi
Newbie
*
Публикации: 3563


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #29 -: Февруари 17, 2008, 19:07:04 »

ето една рецепта,която обожавам:
Печени картофки с подправки
Взема се една тава и дъното и се покрива с олио или разтопено масло.Отгоре (върху мазнината) се поръсват подправки по желание.Аз лично слагам Пикантина за барбекю,куркума,червен пипер,сол и малко бял пипер.Обелват се картофи,като количеството им зависи от големината на тавата.След като се обелят се нарязват на филийки,дебели около 1.5см и се подребдат върху подправките.Пекат се около 20-25 минути в нагорещена фурна,след което се обръщат и се пекат докато омекнат.
Това е
Да ви е сладко  Smile

Аз съм правила и отгоре слагам топено сирене и кашкавал.Стават разкошни Smile
Активен

molly
Newbie
*
Публикации: 903



« Отговор #30 -: Февруари 18, 2008, 20:41:25 »

Много яка темичка, аз имам доста гафове, но пък и имам някои неща, които ми се получават доста успешно Big grin и за това свидетелстват и хората, които още са живи Cheesygrin.

нещо, което наскоро си направихме и много ми хареса - кюфтета от леща - лесно и вкусно Smile. 2 ч.ч. леща се сваряват в 3 ч.ч. вода след което лещата се прави на пюре. към него се добавя 1 яйце, магданоз, 100гр. сирене, сол, черен пипер, кимион, чубрица и 5-6 с.л. брашно (може и галета) и 2 глави лук, които предварително се задушават. Омесва се цялото това нещо, правят се кюфтенца, които се овалват в брашно.

Ядох го това нещо в Дон Домат, та реших да видя дали ще ми се получи и наистина се изкефих понеже беше лесно, а пък като опре до някакви сложни рецепти все нещо оплесквам Smile.
Активен
3axap
Newbie
*
Публикации: 134


По-сладка от шоколад!


WWW
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2008, 21:34:39 »

Хваля кюфтетата от леща на molly  Cheesygrin Макар и в умален вариант (дозите са намалени на 3, колкото за опит), кюфтенцата станаха много интересни на вкус Smile

(а вместо изброените подправки, сложих едно "за скара"  Stuart)
Активен

на лов за захар... Smile

http://picasaweb.google.bg/3axxxap
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #32 -: Февруари 23, 2008, 11:03:05 »

Търся си аз рецепта за сметанов сос към пиле .
На акъла ми идва прясно мляко , готварска сметана , малко пушено сирене , да льопна и съвсем малко бяло вино и някакъв микс , ама ако нямай има точни продукти ще бъде чудесно Smile
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #33 -: Февруари 23, 2008, 12:15:21 »

Бих махнала виното и бих сложила малко горчица и лимон. Колко е хубаво пиле с лимон само ммм.
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #34 -: Февруари 23, 2008, 12:23:30 »

Мислиш ли ?!
Аз имам един опит за пилешки пържоли с горчица и мед , ама нещо ... не ми допаднаха .  Cheesygrin
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #35 -: Февруари 23, 2008, 13:03:54 »

На мен ми харесва, макар, че не обичам никак коминацията сладко солено. И по-скоро ми харесва ароматът на меда с пилето, отколкото сладкият му вкус.

Едит: Забравих да кажа, че не съм яла пържоли с такова нещо, а все едно печено пиле - парчета. Не знам дали има значение, ама някак по-ми се връзва.
« Последна редакция: Февруари 23, 2008, 13:06:36 от bizzare » Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #36 -: Февруари 23, 2008, 16:06:09 »

Използвай моят сметанов сос. 1 голяма сметана, на Данон примерно. 1 топено сирене със синьо сирене на Жоси. По желание лук и чесън. Запържваш лука, сипваш сметаната и когато започне да се поразтопява, слагаш топеното сирене и чесъна и бъркаш, докато стане хомогенно. О, забравих, запържваш лука в повечко масло преди това. Можеш да стриеш един зеленчуков бульон за да подсолиш. Това е.
Активен

Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #37 -: Февруари 23, 2008, 19:06:56 »

Аз правя понякога вариация на този сос, Беладона. Само че без лук. Много вкусно става! Cheesygrin
Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #38 -: Февруари 23, 2008, 19:19:06 »

С лук става по-вкусно:)
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #39 -: Февруари 23, 2008, 19:25:26 »

Наготвих го аз вече , ама следващия път . Беладона горе долу същото , ама и аз правя вариации с налични продукти . Но веднъж гледах , че слагат и бяло вино . Ама не знам ! Малко ми е  страх да не се пресече . Ще опитам по нататък . Мерси на отзивчивите готвачки .   Kiss
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #40 -: Февруари 23, 2008, 19:44:42 »

Много мразя лук. Никой не е в състояние да ме убеди, че лукът прави едно ястие по-хубаво. Нашите като бях малка и само ми се караха като правя салата без лук и ми казваха, че ако сега ми минава номера, не знам какво съм щяла да правя като си взема мъж и трябва да му готвя "истински" манджи (разбирай с лук). Ама аз нали съм късметлийка, хванах си такъв, който като мен не обича лук и магданоз  Cheesygrin
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #41 -: Февруари 23, 2008, 20:41:39 »

Оххх , Бизар , много ми стана жал за теб !!!!! Емииии ... ти никога не си опитвала яхния !  Razz Това е ужасно ! Smile
Как го намери това гадже - с анкета ?  Rolling Eyes Stuart
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #42 -: Февруари 23, 2008, 20:45:45 »

И аз не обичам много лук, ако мога го избягвам.
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« Отговор #43 -: Февруари 23, 2008, 20:49:59 »

Аз пък мога да ям само картофена салата, но с лук и магданоз. Всеки ден това да ми правят, всеки ден ще я ям Lol И на манджи много го обичам и казвам на майка по-едър да го реже и като ям обирам само него Lol Правя и един буламач от пържен лук и домати с черен пипер. Вкусно ми е Smile Cheesygrin
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #44 -: Февруари 23, 2008, 20:50:46 »

АХАХАХАХ  ти ша ма умориш някой ден , ако продължаваш да изскачаш с някакви феноменални неща за себе си , които никой никога не е забелязал - смятай как го избягваш !  Lol
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #45 -: Февруари 23, 2008, 20:54:35 »

Не го мразя, но го избягвам!  Razz Нищо не знаеш за мене пък
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #46 -: Февруари 23, 2008, 20:58:57 »


Как го намери това гадже - с анкета ?  Rolling Eyes Stuart

 Lol Lol Lol

А картофена салата изобщо не ям, ако е с лук и магданоз Smile Разбирай - картофено пюре с оцет Cheesygrin
Активен

ghoul
Newbie
*
Публикации: 2173


I forgot, but will not forgive never


« Отговор #47 -: Февруари 23, 2008, 21:39:09 »

Включвам се към мразещите лук. Суров в салта нямам кой знае каквъв проблем, макар че си правя малка спретната купчинка. Ноооо сготвен по някакв начин никога. Unsure
Активен

Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #48 -: Февруари 24, 2008, 11:33:49 »

Хич не обичам лук Razz А вчера де опитваха да ме карат да ям леща с лук Razz Razz И само аз ли намирам за странна комбинацията леща с лук Confused
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #49 -: Февруари 24, 2008, 12:07:39 »

Естествено, че лукът прави манджата или пък салатата по-вкусна. Вие не сте добре нещо!
Иначе магданоза и аз не го харесвам.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!