star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Готварска тема, за начинаещи и напреднали
Страници: [1] 2 3 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готварска тема, за начинаещи и напреднали  (Прочетена 137885 пъти)
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« -: Февруари 10, 2008, 16:45:35 »

И тъй, оказа се, че такава тема няма. Тук напредналите можем да си споделяме по между си изпитани рецептички, пинизи, трикчета. А начинаещите да учим на основни неща.
За начинещите ще споделя най-простата рецепта (като изключим варени яйца  Big grin), която знам.

 Chef Шкембе чорба
За едно стабилно количество за цялото семейство, което ще стигне за 2 дни... Купувате 1 кило телешко шкембе, ама питайте продавачката хубаво ли е, да не се прецакате с някое жилаво, което не може да се свари. Поизмивате го лекичко (не много), защото иначе вкусът му се губи. Нарязвате го на малки късчета. Това е единственото трудно нещо. Най-лесно се реже, когато е полу-замръзнало, иначе ще ви трябва мъжка ръка. Сипвате вода  наполовина на тенджерата (може и тенджера под налягане, става по-бързо), слагате капак отгоре и варите към 2 часа на силен котлон. Не казвам 2 часа по часовник, защото зависи от самото шкембе и от котлона и тенджерата. Важното е като го набодете на вилица, да не е много жилаво. Някои сменят водата, в която са варили шкембето, но аз не го правя, става много безвкусно. Та, в същата вода сипвате 1 литър мляко. Варите още 1 час. През това време слагате в микровълновата смес от пакетче масло с примерно 3-4 равни лъжици НЕлют червен пипер. За минута и нещо се разтапя. Като изключите котлона, сипвате маслото и червения пипер  и разбърквате. Това е. Е, отделно счуквате чесън и го смесвате с оцет. Забравих да спомена- НЕ солете, докато не го свалите от котлона. Ако посолите в началото, не виждам тенденция изобщо да се свари  Wink
 Chef Бисквитена торта
Най-вкусна става с онези шоколадови бисквити Еверест, но понеже са кръгли, по-добре използвайте шоколадовите Закуска. Взимате 1 кисело мляко, разбивате със захар на вкус и 1 ванилия. Нареждате бисквити в чиния, после слагате пласт от киселото мляко и така докато свършат бисквитите. Отгоре поръсвате с какао, кокосови стърготини или канела, както ви харесва. Трябва да стои в хладилник минимум 3 часа.
За по-напредналите- Кремът за тортата можете да направите от кондензирано мляко (онова в консервни кутийки), като го сложите директно неотворено в тенджера с вода (да не го покрива, а да е наполовина) и варите някъде час и 1/2 - 2. Отваряте като поистине и го разбивате с 1 малка опаковка готварска сметана...Ще излъжа как се казва, но беше с едно ягодка отпред и светлокафява опаковка. Без захар, без нищо- става много вкусна и достойна за гости.

По-късно ще споделя рецептата ми за лазаня, огретен, печени картофи, абе неща, които съм правила толкова пъти, че съм усъвършенствала. Лазанята се готви цял ден, но последният път 3-ма човека ми казаха, че била най-вкусната, която са яли, така че явно си е заслужавало труда  Wink

П.П. - Без да искам пуснах поста недовършен, сего го редактирам.
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 17:05:54 от belladonna™ » Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #1 -: Февруари 10, 2008, 16:48:23 »

Много сладка тема! Само се разберете със Смайли коя да остане, пък може и двете де. То едната е за рецепти, другата за преживяваници и фалове в кухнята. По-нататък ще се включа  и аз  Smile Това със шкембето много ми хареса, голяма фенка съм му. Ама чистенето му е галимацията.
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« Отговор #2 -: Февруари 10, 2008, 16:49:35 »

Нека модераторите да обединят двете теми, като преценят коя в кой раздел да остане. Smile Защото предполагам много хора ще искат да се включат Cheesygrin
Активен

3axap
Newbie
*
Публикации: 134


По-сладка от шоколад!


WWW
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2008, 17:37:06 »

Това е моята тема  Cheesygrin

Предлагам ви рецепта за сладкиш, който даже преди малко направих. Елементарен като направа, но много вкусен Smile


Разтопява се 3/4 пакетче масло и се излива на дъното на тавичка (а може и направо в тавата да се разтопи). Отгоре се нарежда пласт бисквити - вкусът е по желание, може да са шоколад, ванилия, какао, кокос, ала бала, а може и да са най-обикновени квадратни. С тях става най-вкусно, междудругото Smile.
Бисквитите се покриват с пласт ябълки (обелени, почистени и нарязани на шайби).
С миксер се разбиват 4 яйца, прибавя се 1 ч.ч. брашно, както и 1 ч.ч. захар. Аз слагам и ванилия. Когато всичко е разбито, сместа се изсипва равномерно върху ябълките и тавата се слага в загрята фурна. Пече се до позлатяване.

Ще се радвам ако някой опита и после сподели впечатления  Stuart


п.с.
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=5132934 - приблизително така изглежда сладкишът Smile предната снимка в галерията е размазана, но пък си личи златистият цвят  Lol
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 18:14:59 от 3axap » Активен

на лов за захар... Smile

http://picasaweb.google.bg/3axxxap
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #4 -: Февруари 10, 2008, 18:16:59 »

Аууу, златна си за бисквитената торта. В Габрово в една сладкарница предлагат любимата ми бисквитената торта. И на мен незнайно как ми дойде идеята да правя наскоро тортичка, ама по рецептата от майка ми тортата хич не приличаше на въпросната от сладкарницата Sad Непременно ще пробвам рецептата ти и ще споделя резултата Wink
Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #5 -: Февруари 10, 2008, 18:29:05 »

Айдеее, и аз се развихрих  Wink
Почвам да споделям успешните си експерименти.
За начинаещи:
 Chef Картофено пюре
Обелвате примерно килограм картофи. Нарязвате наедро. Варите в посолена вода. Когато се сварят, изсипвате водата, слагате масло (тук изобщо не пестете, с повече масло става по-вкусно), сол и прясно мляко. На вкус. Пасирате с вилица. Ако го харесвате по-хомогенно може и с пасатор. Става 100 пъти по-вкусно, отколкото готовото картофено пюре, което след 2-3 часа става рядко и блудкаво.
 Chef Печени картофи
За една тава. Поне 1 кило картофи. Обелвате и нарязвате. Слагате в тава.  Chef ChefЗаливате с вода така че да покрие картофите. Слагате малко олио или масло. Пак е на вкус. Раздробявате 4 бульончета (с Костиля стават най-добри) и поръсвате картофите и водата. Печете и когато станат почти готови (водата почти се е изпарила, а картофите са крехки), изваждате тавата и слагате пакетче топено сирене. Аз използвам Жоси със синьо сирене. Разбърквате за да се получи сосче. Печете още 15 мин и воала. Мъж ми непрекъснато ме тормози за тези картофи.
Съвет: избягвайте сол. По-вкусно става с бульончета.
 Chef Леща
Това е простичко. Нарязвате на купчета глава лук и 1 морков. Позапържвате, ама не много. Доливате вода (за малка тенджера от 3-4 литра) и изсипвате 1 чаша леща. Слагате 3-4 бульончета, вместо сол.  Слагате няколко цели скилидки чесън. Вари се докато лещата е готова - пробвайте от време на време. Отделно в малко олио запържвате 2 пълни суп. лъжици брашно и 1 лъжица червен пипер (не лют, пак повтарям). Не препържвайте, просто следете кога се появяват балончета. Тоя буламач го изсипвате в лещата и чакате да се сгъсти, тогава спирате котлона.
М/у другото, тая леща е причината мъжа ми да реши, че ще ме взима за жена.
  Chef Салата от домати и чесън
Нарязвате доматите на кръгчета. Нареждате в чиния. Пасирате чесън и поръсвате доматите. Посолявате и заливате с олио. Адски вкусно, ако не се притеснявате от чеснов дъх.
  Chef Салата с домати, яйца и босилек.
Правите 1 сосче от пасиран чесън, зехтин или олио и босилек. Нарязвате доматите. Сварявате 2 яйца и ги нарязвате на кубчета. Заливате със сосчето.
За напреднали:
 Chef Спагети карбонара
Това е малко по-завъртяно. Споменах, че мразя да ми се ебават с италианските рецепти, но със спагетите карбонара аз го правя, защото по моя начин са ми по-вкусни. Значи...сварявате пакет спагети. Позапържвате 1 глава лук и няколко скилидки чесън (не цели, естествено, нарязани или пасирани). Изваждате чесъна и лука. Няма да споделям моята тайна как сварявам лук и чесън в масло, защото си е от мен лично открита и до сега на никого не съм споделяла  Smile Абе става и като запържите  Tongue Нарязвате бекон на кубчета. Запържвате в масло. Да замирише, но не да се препържи... Изсипвате 1 опаковка сметана (тая на Данон е добра) и чакате да се поразтопи. Слагате лука и чесъна, 1 опаковка топено сирене (аз си ползвам Жоси) и бъркате, докато стане хомогенна смес. Смесвате със спагетите. На всяка порция поръсвате с настърган кашкавал отгоре.
 Chef Огретен
Това не е точно огретен, а моя модификация, но е толкова успешна, че майка ми, която яде като мишка ми иска по 2 пъти след първото ядене. Значи, взимате си Маги фикс малки тайни за огретен. Купувате поне кило картофи, може и 2. Купувате и вкусно сирене (всъщност и с извара става вкусно), и кашкавал, и топено сирене. Запържвате 1 глава лук.  Нарязвате картофите на шайбички и ги варите. Тоест, запарвате за 5 минути в кипяща вода. Намазвате тавата с масло и нарешдате ред шайбички. Отгоре нареждате надробено сирене. После пак ред картофи, после пак сирене. После пак картофи, после лукът и топеното сирене.  По желание може да сложите и 1 опаковка малка сметана, става по-сочно. После ред картофи, пак сирене, и накрая завършвате с картофи. Заливате с Фикса Маги. Печете на силна фурна, докато фиксът почти се изпари. Тогава поръсвате с настърган кашкавал и печете още 10 минути.
Айде пробвайте и споделете.
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 20:06:44 от belladonna™ » Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #6 -: Февруари 10, 2008, 18:32:11 »

  Chef Салата от домати и чесън
Нарязвате доматите на кръгчета. Нареждате в чиния. Пасирате чесън и поръсвате доматите. Посолявате и заливате с олио. Адски вкусно, ако не се притеснявате от чеснов дъх.

Само да добавя за тая рецепта. Слагам много сирене и отгоре поръсвам с босилек. Става мозък. Повече чесън е плюс.
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #7 -: Февруари 10, 2008, 18:55:47 »

Ето и мен любимите пълнени чушки на моето съкровище Smile

Необходими са кайма, ориз, главичка лук, домат, морков или два, подправки (поне чублица, червен и черен пипер, сол)

В дълбок тиган сипвам олио и като се сгорещи изсипвам разрохканата кайма. Доливам малко вода - около една кафена чашка, за да не залепва каймата и да я доразрохкам по-лесно. След като каймата  си промени цвета, слагам ситно нарязания лук, настърган морков, настърган домат, червен и черен пипер, чубрица и всякакви други подправки, които харесам в шкафа. Запържвам докато поомекне лука и добавям изчистения и измит ориз и сол. (аз купувам едрозърнест ориз и избирам огромни чушки, затова за средна тавичка слагам малко над чаена чаша ориз). Добавям вода - на една чаша ориз слагам поне чаша и половина вода и оставям на котлона докато поеме водата. Разбира се разбърквам от време на време. След това оставям леко да изстине и пълня чушките. Редя в тавата. Поливам олио. Доливам до средата на чушките вода. И пека на 200 градуса докато отгоре леко загорят самите чушки.

Мъжо обикновено си прави сос от кисело мляко и майонеза за хапване с чушките Wink
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 16530


A believer


« Отговор #8 -: Февруари 10, 2008, 19:04:28 »

Аз предния път като топлих олио да си залея салатата, то се възпламени и се залях...гледам да не пържа много вече Lol
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #9 -: Февруари 10, 2008, 19:07:52 »

На село реших да претопля супата на газовия котлон, той обаче току-що напълнен, така лумна тоя ми ти огън, опътлих си и перчем, и мигли, а тенджерката цялата стана в сажди Smile хем ме предупредиха!
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #10 -: Февруари 10, 2008, 19:25:40 »

То се е видяло, че днес ще пусна рецептата за лазаня.
И тъй. За напреднали и имащи нерви.
Лазаня
Трябва ви кайма (400 грама), 2 фикса ( за сос бешамел и за сос болонезе). Също бяло вино, патладжан, лук. Корите за лазаня можете да си ги купите във всяка Билла. Първо нарязвам патладжана на купчета, посолявам и оставям в гевгир, за се отцеди от горчиват вода. После Запържвам глава лук, морков и патладжана, всичките нарязани на кубчета. После доливам чашка бяло вино, за да се задушат. Отстранявам ги в отделна купа. Запържвам каймата, която смесвам с чубрица, червен пипер и малко вода. Важното е да се раздроби каймата. Добавям бурканче консервирани домати и добавям и фикса за спагети боленезе. Важно е за тази плънка да сложите 1-2 супени лъжици захар, за да не стане кисел соса. На доматени сосове- винаги лъжица захар. Добавяте патладжана, лука и морковите към тази плънка. Оставяте да се свари. Обикновено става готово за 1 и 1/2. За другата плънка- сос бешамел. Значи... слагате пакетче масло на тигана, когато се разтопи, 2-3 лъжици брашно, а когато брашното започне да се позапържва, 1-2 чаши прясно мляко. Трябва непрекъснато да бъркате, защото иначе се получават бучки. Към този сос прибавям готовия фикс Бешамел, защото ми става по-вкусно. Сваляте от котлона, когато се сгъсти. И двата соса са в отделни купи. После започва адското варене на корите. Всяка кора трябва да се вари отделно, защото иначе залепват. Когато е сварена, ще знаете, става 2-по-голяма и мека. Взимате 1 тава и я намазвате с масло. Нареждате кори. После разнасяте отгоре соса от кайма. Пак нареждате кори. После слагате соса Бешамел. Така докато свършат корите и завършвате със сос Бешамел. Печете на силна фурна 250 градуса поне 30 м. и малко преди да стане готова, поръсвате с кашкавал или с любимия ми пармиджано. Пармезанът е труден за намиране и скъп, така че и кашкавалът ще свърши работа... Ето ми една от най-завъртяните рецепти.

П.П.- ВАЖНО-Когато готвите за мъжа си, излъжете, че в ястието има съставка, която действа като виагра или афродизиак  Kiss Нямате представа как действа психосоматичният елемент в кулинарните изкуства  Tongue
1 Пинизче за пържени тиквички- На мен няколко пъти ми се получаваха сурови отвътре, изгорели отвън. Когато ги нарежете и нагорешите олио в тигана, да знаете- овалвайте ги в брашно. След като сте ги оваляли добре, ги потопете набързо в чаша вода. Става хрупкави. После пускате да се пържат.
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 20:19:06 от belladonna™ » Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« Отговор #11 -: Февруари 10, 2008, 20:37:12 »

Аз тиквичките ги правя много хубави... ама не знам къде ми е тайната Lol Мисля, че е в това, че постоянно ги обръщам. Ама наистина постоянно. Иначе така с брашното баба ми ги прави Cheesygrin А майка ми винаги ги прегорява и не стават хубави, затова само аз ги пържа Cheesygrin
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 16530


A believer


« Отговор #12 -: Февруари 10, 2008, 22:07:54 »

Беладона, дали имаш предвид куБчета?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #13 -: Февруари 11, 2008, 11:18:47 »

Аз съм виртуоз направо на картофените неща, щом видя някоя рецепта с картофи винаги се прави и ако се хареса, се запазва и почва да се прави по-често.

Задушени картофки
Картофите се белят и се режат на кубчета. В тефлонова тенджера се слага олио колкото да покрие дъното, изсипват се картофите и се слага капака. Готви се около 20 минути на слаб огън, като от време на време се разбърква. Преди да се смъкне от огъня се посолява на вкус, може да се сложи черен  и бял пипер.
Тези картофки аз сервирам със сос от кисело мляко и майонеза.
Доста се харесват вкъщи, приятеля ми иска да ги правя поне веднъж в седмицата.

П.С.: Ха, Цецо видя ли, че темата ще се хареса Cheesygrin За широката общественост да изясня, че с него отдавна сме говорили за такава тема, ама той смяташе, че няма да се пише в такава и няма да е интересна Razz
Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #14 -: Февруари 11, 2008, 13:12:01 »

Беладона, дали имаш предвид куБчета?
Разбира се. Забележи, че в едното изречение съм го написала с "п", а в другото с "б".
Първо нарязвам патладжана на купчета, посолявам и оставям в гевгир, за се отцеди от горчиват вода. После Запържвам глава лук, морков и патладжана, всичките нарязани на кубчета.
Не съм неграмотна, нито съм расла в гората  Smile
Какво мога да кажа в свое оправдание? Написах 3 километрични поста и целях да свърша по-бързо. Освен това пиша на bds, където п-то е съвсем близо до б-то. Пиша без да гледам клавиатурата. Случват се и такива неща. Ако желаеш да обсъдим печатните ми, граматически, правописни или стилистични грешки, или просто да побъбрим за изказните ми средства, но нямаш какво да кажеш по темата, моля, не се свени да ми пишеш на ЛС  Wink
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 13:16:29 от belladonna™ » Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302



« Отговор #15 -: Февруари 11, 2008, 14:14:33 »

Някой ще даде ли рецептичка за Тирамису? Чакам с нетърпение! Am-am
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #16 -: Февруари 11, 2008, 14:22:42 »

Тирамису (от отдавна не съм правила, та дано не забравя някоя съставка)

Купуваш 2 пакета бишкоти, от ония големите. Също хубав коняк или уиски. Правиш адски силно кафе и смесваш с алкохола. Топваш бишкотите бързо и нареждаш в тава.
Кремът се прави от Маскарпоне. Продават го в Билла и ако не се лъжа, мръсниците са му сложили 4но по-голяма от реалната цена ( някъде към 5 лева е). Вземи опаковка от 250 грама. Разбиваш маскарпонето с 5 желтъка, захар (чаша някъде) и 1 ванилия. Разбиваш, докато крема стане гъстичък и хомогенен. И от там ясно- ред бишкоти, ред крем, а отгоре поръсваш с какао през цедка.
П.П.- В много малко заведения праавят Тирамисуто с Маскарпоне. Слагат някаква бита сметана и то си става обикновен сладкиш. Най-вкусно става по оригиналната италианска рецепта.
Активен

Blow
Newbie
*
Публикации: 4302



« Отговор #17 -: Февруари 11, 2008, 14:26:13 »

Мммм,мерси! Ще го забъркам тези дни.
Активен

YOUR PLEASURE IS MY BUSINESS!
alivera
Newbie
*
Публикации: 3932


Streets of my life


« Отговор #18 -: Февруари 11, 2008, 17:47:26 »

От кога се каня да я похваля тази тема и да кажа, колко много и се радвам. Със сигурност ще дойде моментът, в който ще се възполвам от рецептите тук. Е, ще дойде времето, когато и аз ще покажа колко "добра" кулинарка съм.
Активен

Catherine
Newbie
*
Публикации: 7664


Heart follower


« Отговор #19 -: Февруари 11, 2008, 17:55:54 »

Супер тема  Cheesygrin Ще се разпиша и аз с моите вкусни лесни чушки.

Пълнени чушки

1-2 глави лук, нарязан на кубчета, и 4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно се запържват с 2 супени лъжици зехтин. Добавя се едно бурканче салца (в моя случай - иначе може и доматено пюре или пък доматки от консерва, нарязани на ситно), 1 голяма чаша ориз (аз го оставям 10-15 минути да пооткисне във вода, за да е по-мекичък и все пак да не се разкашка), 1-2 нарязани чушки, 1 чаена чаша гъби, също на ситно, и 2 кренвирша на кубчета (може да се ползва и друг колбас - шунка или някакъв мек салам). По желание може и някое и друго стръкче магданоз, накълцан на дребно. Пържи се няколко минути, добавя му се сол на вкус и по желание мъъъничко индийско орехче. С готовата смес се пълнят чушките, каквото остане, се изсипва в тавата покрай чушките. Сипват се 2-3 чаши вода и се запича за 25-30 минути във фурната на 180 градуса. Същата рецепта ми служи и за пълнени домати, а може и коминирано домати и чушки (като вместо салца слагам издълбаната вътрешност на доматите).  Stuart
Аз го правя в сравнително малка тавичка, така че може по преценка на готвача да се увеличат пропорциите.  Cheesygrin В общи линии рецептата допуска вариации.  Big grin
Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #20 -: Февруари 11, 2008, 18:06:39 »

Супер идея, мерси:-Р
Активен

Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #21 -: Февруари 12, 2008, 14:38:05 »

Допълвам поста от другата тема...

Марината за червено месо (невероятни резултати за особено жилаво свинско)

1 ч.ч. вино (по-вкусно е с бяло)
настърганата кора и сокът от един лимон
1 с.л. зехтин (или олио)
2-3 листа дафинов лист
2-3 зърна бахар
половин кафяна лъжичка кимион
черен пипер на вкус

Доливам с вода, за да покрия напълно месото и оставям да престои 1 ден в хладилник. Приготвям с доматен сос. Става бижутерия Smile
Активен



JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #22 -: Февруари 12, 2008, 14:47:00 »

давам съвет за марината на пилешко и свинско месо....мнопго бъза, лесна и простичка....горчица, мед и соев сос! тествано в моята кухня и е много добро! всички одобряват!  Smile
Активен


mi6lence
Newbie
*
Публикации: 549



« Отговор #23 -: Февруари 12, 2008, 19:24:46 »

ето една рецепта,която обожавам:
Печени картофки с подправки
Взема се една тава и дъното и се покрива с олио или разтопено масло.Отгоре (върху мазнината) се поръсват подправки по желание.Аз лично слагам Пикантина за барбекю,куркума,червен пипер,сол и малко бял пипер.Обелват се картофи,като количеството им зависи от големината на тавата.След като се обелят се нарязват на филийки,дебели около 1.5см и се подребдат върху подправките.Пекат се около 20-25 минути в нагорещена фурна,след което се обръщат и се пекат докато омекнат.
Това е
Да ви е сладко  Smile
Активен

Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #24 -: Февруари 13, 2008, 00:46:54 »

Тирамису правих снощи Smile Стана невероятно вкусно! Но рецептата е по-различна..
 
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци в различни купи. Задължително се слагат се белтъци, които се разбиват на гъст сняг и се прибавят при Маскарпонето ( а плюс малко крема сирене става идеално), жълтъците и пудрата захар ( всичко това поетапно се разбива страшно добре с миксер, докато не увеличи обема си 3-4 пъти). Също така - с Бейлис и амарето в еспресото (изстинало) става най-вкусно Smile Ред бишкоти, ред крем, като се завършва с ред крем ; най-отгоре поръсваш стабилно с какао.

Грамажа съответства по следния начин:
400 гр бишкоти - 4 яйца -100 гр пудра захар - 400 гр Маскарпоне; или 500гр бишкоти - 5 яйца- 150 гр пудра захар- 500гр Маскарпоне;  Кафето е според това колко ще ти стигне да натопиш всички бишкоти, а Бейлиса ( коняка или рома) са по-скоро на око (1/4 от кафето, примерно)


Преседява една вечер в халдилник задължително, а най-отгоре, преди консумация може да се настърже натурален шоколад.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!